abur cubur yiyip kilo almamak / Çok Yemek ve Kilo Almamak Şanssızlık Olabilir mi? | Amerikan Hastanesi

Abur Cubur Yiyip Kilo Almamak

abur cubur yiyip kilo almamak

Ben boyunda, kilosu 58 olan (en azından birkaç ay önce öyleydim) erkek bir bireyim. Şu yaşıma kadar en fazla 63'ü görebildim yanlış hatırlamıyorsam. Her türlü abur cuburu zaman fark etmeksizin yiyorum, içiyorum. Ekmeği aşırı tüketiyorum, boğazım hiç boş kalmıyor. Üstelik hareketli bir yaşamım da yok, sürekli evdeyim işsizlikten dolayı. Bütün bunlara bakınca tek sebep metabolizma hızı mı? Geçen aylarda kan testi yaptırmıştım başka bir sebeple. Doktor kan değerlerinin de gayet iyi olduğunu söyledi. Acaba kilo almamaya sebep olan bir şey olsaydı çıkardı herhalde, değil mi?

İşte sorum da bu noktada başlıyor. Siz de yiyip yiyip kilo almayan insanlardan iseniz bunun üstüne düştünüz mü? Bir sorununuz mu varmış? Benim açımdan sorun yok ama çubuk kraker dibi dolanıyorum etrafta. Her gören de "Sen çok mu zayıfladın? Eriyip gitmişsin." diyor, moralim bozuluyor.


 

Yiyip yiyip kilo almamak doğanın işleyişine ters bir durum, ihtiyacından fazla yiyorsan kilo alırsın, almıyorsan metabolik bir rahatsızlık vardır, ki bu da genelde hipertiroidi oluyor, sağlıklı bir durum değil yani. Sağlıklı bir insanın metabolik hızı öyle çok fark yaratmaz, yoğun kas kütlesi olan biriyle olmayan birinin metabolizma hızı en fazla kalorilik bir fark yaratır.

angelus

iyi de en önemli veriyi yazmamışsın. kaç yaşındasın? 30'dan sonra konuşalım istersen.

sir gawain

Eskiden öyleydim ki çok deli yemek yerim öyle böyle değil.
Buna rağmen inceciktim, hiç kilo almıyordum.
Herkes kilo almam için doktora gitmemi tavsiye ediyordu.

Yukarıdaki arkadaşın annesinin teorisi bende kendini gösterdi yaş ilerleyince öyle bir aldım ki hala veremiyorum.

mutekebbir

@angelus: Teşekkür ederim, buna göre doktora girmeye çalışacağım.

@tiarwain: Niye yav? Çok mı kısayım?

@umutko: Başlığı okudum. "Hırsız" derken?

m e b

@sir gawain:

m e b

Öyle bir şey yok. Ben 'im, 55 kiloydum, vücut geliştirmeye başladım, ilk ay gainer toz kullandım, 8 kilo aldım bir ayda. İkinci ay toz kullanmadan o kiloyu korudum. Sonra kendi salaklığımdan sol ön kolu ve yine büyük ihtimalle kendi salaklığımdan midemi sakatladım. Yani kilo her türlü alınıyor ama sadece yiyip almak gibi bir planın varsa hiç alma zaten, direkt karnına gidecektir. Normal öğün yiyip karnını doyurmakla kilo alamazsın, ekstradan yemen ya da içmen gerek.

Zayıf olman da seni sağlıksız yapmıyor kesinlikle, görüntünü değiştirmek istiyorsan kilo almaya çalış sadece, sağlıklı olayım diye değil, yoksa olan sağlığını da bozabilirsin bkz: ben.

i was made for you

Ben de bayağı iyi yediğim halde kilo alamıyorum, insanlar beni açlıktan ölüyorum falan sanıyor. Sırf bu yüzden kaç kere doktora gittim onlarca tüp kan alındı envai çeşit test yapıldı sonuç olarak hiçbir şeyim yokmuş. Yaşım 30 bu arada. Metabolizman 25’ten sonra yavaşlar dediler ama sanki daha da hızlandı.

i m cool with that

gerçekten yediğine emin misin? eskiden bana da öyle derlerdi yiyip kilo almıyorsun diye. son yıllarda kilo aldım ve anlıyorum ki önceden insan gibi yediğim için kilo almıyormuşum.

playing star again

Yiyip yiyip kilo alamayanlardan biri bendim. boyunca 60 kilolarda dolanan biriydim. Sonra spora başladım. 67 oldum bırakmak zorunda kaldım. 64 e düştüm ay sonra yine başladım. 72 leri gördüm yine bıraktım. 68 e düştüm ay sonra yine başladım 75 oldum. Yine bıraktım 72 kere kadar düştüm. Yine ay sonra başladım leri gördüm. Hala devam ediyorum. Hedefim olup bırakmak.
Aslında çok yediğimi sanıyordum spora başlayıncaya kadar. Spora başlayınca anladım az yediğini. Şuraya bi ton şey yazardım da gerek yok bence. Spora başlamalısın. Spor dediğim de funduszeue.info gün öğlen gr tavuk göğsü ye diğer öğünleri de kaçırma sonra alacağın kiloya sen bile şaşırısın.

valarmurgulis

boy kilo 80 yaş 31 (vay be 31 olduk)

1 senedir spor yapıyorum, o zamanlar 69 kiloydum. ben de metabolizmam hızlı diyordum herkese. artık insanların ne kadar zayıf olduğumu söylemesinden bıkmıştım, buna bir çare bulmalıydım artık.
hemen google'a girdim*(euhe) gainer denen ürün ile tanıştım. biraz araştırdıktan sonra bundan kullanmaya karar verdim. yanında da 20kg'lık bir dumbell seti aldım. spor salonuna hiç gitmedim bu süreçte. zaten zayıf olduğum için beni anca silah zoruyla sokabilirlerdi oraya.
hem kilo aldım hem de kollar, omuzlar ve göğüs bölgesi ağırlıklı çalıştığım için herkül gibi değil ama sağlam duran bir vücuda sahip oldum. bunlara şınav, mekik ve barfiks de ekleyince dışarıya sağlıklı bir imaj veriyorsun zaten. spor salonuna gitmeyi düşünmüyorum hala.
günde 2 öğün anca yiyen biriydim, öğüne çıkardım bunu bu süreçte. meyve, çerez gırla gidiyor :)
yaşam kalitem %84,6 arttı. kıyafet alırken beğendiğim şeyi deniyorum ve cuk diye oturuyor.
tl'ye tişört alacağıma 10 tl'lik tişört giyiyorum ve çok şık duruyor. saygılar, sevgiler.

nocturness

Günlük rutinimi anlatayım. Zaten öğlen gibi kalkıyorum. Kahvaltımı hazırlıyorum. Kahvaltılıklar ve sosis, nugget gibi hazır yiyecekler yiyorum. Yarım ekmek bitiyor. Sonra sofradan kalkınca çekirdek, cips, kola gibi şeyler yiyorum. Sonra bir daha acıkıyorum. Bu sefer ekmek arası yapıyorum. Akşama yemeğinde de üç ayrı yemekten yiyorum bolca. Yarımdan fazla ekmek yine bitmiş oluyor. Daha sonra yatmadan önce yine acıkıyorum ve ekmek arası ya da tost yapıp yiyorum yatmadan önce. Süper sağlıklı beslenmiyorum ama öğün de atlamıyorum. Üstüne üstlük başkasında göbek yapacak her türlü şeyi de gırla yiyorum. Yani buna da yeterince yemek yemek denmese neye denir ki? :)

m e b

Makarna, pilav, mantıyı dahi ekmeksiz yiyemem(kürt değilim-no offense-, yemek yemeyi seviyorum). Abur cubur, sağlıksız-sağlıklı, yağlı yiyecekler cabası. Hayatta 53'ten fazlasını görmedim, şu an 50 küloyum. Doktora gittim çünkü bana da gına geldi çubuk kraker gibi dolaşmaktan ve çubuk krakermişim gibi bakılmasından fakat tiroid ya da kanda hiçbir şey çıkmadı. Ben de metabolizma hızlılığına yordum. Spora başlamayı düşünüyorum.

Beslenme tarzın ile yaşam şekline benziyor benimki de. Yiyip yiyip yatıyorum ama kilo alamıyorum.

l arrache coeur

Hareketsiz durmamayi dene bence. Fitness yapmaya basla. Muhtemelen fark goreceksin.
Yiyip yiyip kilo almamak mumkun olmayacak bir sey degil. Herkesin metabolizmasi ayni degil. Bir de soyle bir durum var, genel olarak yag depolamis kilolu bir vucutta ayni zamanda metabolizma da yavasliyor. Zayif insanlarin metabolizmasi da hizli. Bunun istisnalari da olabilir tabii ki ama boyle bir durum var. Kaynagi bulamam simdi. Yani zayifsan yediginden kilo alman normal adama gore daha da zor.
Tekrar ediyorum spora basla. Hareketsiz kalman kilo alacagin anlamina gelmiyor. Aksine daha fazla hareket ederek kilo alabilirsin. Kaldi ki hareketsizlik sana kilo aldirsa bile ote yandan bir suru sorun cikarir. Hareketsizlik kotuluklerin anasi.

Bu arada sana "kilo almak da iyi degil yaa bosver boyle de iyisin" gibi seyler soyleyenleri sakin dinleme. Sana gerek yok derler ama kendileri asla senin gibi olmak istemezler. Yukaridaki arkadasin dedigi gibi cubuk kraker gibi dolasma ortalikta, ne yap yap normal kiloya ulas.
Doktora gideceksen de kalkip devlet hastanesine gitme.

stavro

1

Hızlı ve sağlıklı kilo verme

Deniz, kum, güneş ve doğa… Şahane bir yaz dönemi geçirdiniz ve dinlendiniz. Her şey harikaydı ancak tatilde olmanın verdiği rahatlıkla yeme konusunu biraz abarttınız. Doğal olarak da kilo aldınız. Bu senaryoyu muhtemelen birçoğumuz, hemen her yaz tatili döneminde yaşarız. Neyse ki çaresi var… Tatilde aldığınız fazla kiloları verebilmek için metabolizmanızı daha hızlı çalıştıran, kaliteli besin öğelerini içeren yiyecekler tüketmeniz gerekir. Son alınan kilolar vücutta kahverengi yağ dokusu olarak depolandığından, sağlıklı beslenerek onlardan hızlıca kurtulabilirsiniz. Ancak mutlaka yediklerinizden ve yeme düzeninizden düzenli egzersiz yapmaya dek bazı kurallara dikkat etmeniz gerekir. Kilo vermenin 10 yolu…


1. Kahvaltı önemli

Kahvaltı deyip geçmeyin, gün içerisinde abur cubur tüketiminizi en aza indirmek için sabahları kahvaltısız güne başlamayın. Tüm gece boyunca kan şekeri düşük seyreder ve vücudumuz düşük seyreden kan şekerini normal değerlere yükseltmek için basit şeker içeren atıştırmalıklara yönelir. Gün içerisinde bu ihtiyacınızı gidermek için sabahları özellikle peynir ve yumurta içeren, proteinden zengin bir kahvaltı yapmaya özen gösterin.

2. Öğün kaçırmayın

Kilo vermek için ne kadar yoğun da olsanız öğün atlamamaya mutlaka özen gösterin. Öğünler arasını çok açmak, özellikle atlanan öğle yemeği ikindide tatlılara, cips ve çikolataya yönelmeye sebep olur.

3. Duygu durumunuza dikkat

Sağlıksız atıştırmalıkların ve abur cubur tüketimini abartmanın sadece açlıktan kaynaklanmadığını hepimiz biliyoruz. Duygusal durumumuzun da bizim yemek seçimlerimizde etkisi var. Stresliyken, depresyonda veya yalnızken hatta mutlu iken tatlı yeme isteği bir anda bilinç bulanıklığına sebep olup tavan yapar. O tatlıyı yemeden önce kendinize “Bu tatlıyı yersem gerçekten iyi hissedecek miyim?” diye sorun. Kilo verme mücadelesinde bazen durup düşünmek, sağlıksız atıştırmalıklar yapmayı önlemeye büyük katkı sağlayabilir.

4. Kurabiyelerden uzak durun

Televizyon izlerken büyük boy patlamış mısır veya masanızda çalışırken şekerlemeler, kurabiyeler gibi tatlı atıştırmalıklar olmadan duramıyorsanız, gözünüzün önünden onları kaldırın. Böylece hem sağlıksız beslenmenin hem de fazla enerji almanın önüne geçmiş olursunuz.

5. Kilo vermek için ev yapımı ürünler tüketin

Hazır veya paket dondurma ile gofret yerine süt, buz, muz veya başka meyveleri mikserden geçirerek kendi dondurmanızı yapabilirsiniz. Cips yerine ev yapımı, baharatlarla harmanlanmış fırın patates de bir diğer alternatifiniz olabilir. Taze veya kuru meyveler veya 1 porsiyon meyve yerine geçen tane küçük hurma da gün içerisindeki tatlı krizlerini önlemeye yardımcı olur.

6. Sebze ve meyveyi ihmal etmeyin

Sağlıklı kilo verebilmek için bol sebze tüketmeye özen gösterin. Sebze ve meyveler, baklagiller, fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar, tam tahıl içeren yüksek lifli gıdalardan zengin beslenme kan şekerini dengelemeye yardımcı olur ve şekerli, nişastalı yiyeceklere yönelmeyi engeller.

7. Evde yiyip çıkın

Sosyal ortamlara katılmadan önce evde mutlaka yüksek proteinli ve yüksek posalı besin tüketmeye dikkat edin. Böylece bol atıştırmalıklar nedeniyle sağlıklı seçimlerin yapılamayacağı bir durumdan uzak kalmış olursunuz.

8. Spor şart

Canınız sağlıksız atıştırmalıklar ya da şekerli gıdalar çektiğinde hemen açık hava yürüyüşüne çıkın. Yürüyüşle ya da evde dans ederek isteğinizi bastırabilirsiniz. Kilo verirken egzersiz yapmak abur-cubur yeme isteğini azaltmakla kalmayıp, açlık duygusunu bastırmaya da yardımcı olur. Öte yandan egzersizle ya da yürüyüşle desteklenmeyen bir diyet, fazla kilolardan kurtulmada yeterli değil. Her gün ya da en azından haftada 3 gün mutlaka en az 45 dakika yürüyün.

9. Tok kişi az alışveriş yapar

Özellikle aç çıkılan market alışverişleri, o anki açlık ve gözü dönmüşlükle hatalar yaptırabilir. Yemeğinizi yedikten sonra alışverişe gidin. Böylece abur cubur isteğiniz körelecek ve sağlıklı seçimler yapabileceksiniz.

Kendinizi yiyecekle ödüllendirmeyin

Mutlaka diyet başarınızı bir şekilde kutluyorsunuzdur ancak kendinizi sağlıksız atıştırmalıklarla ödüllendirmek yerine yeni bir elbise veya ayakkabı alarak bu isteğinizi en aza indirebilirsiniz.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

Yaz Mevsiminde Kadınlar Ne Yemeli ve Nelerden Kaçınmalı?

Doğru yiyecekleri seçmek, abur cubur yeme isteğinizi frenlemenize ve hedef kilonuza ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Yiyebileceğiniz tüm sağlıklı ve lezzetli yiyeceklere odaklanın.

Yazın kadınlar yemeli

Sağlıklı kilo vermek için doğru yiyecekleri seçmek ve porsiyonları kontrol etmek çok önemlidir. Kadınlarda kilo verilmesi için genel bir kural, haftada yaklaşık yarım ila 1 kilo vermek için kalori alımınızda normalinden ila daha az kalori almaktır. Bu oran, uzun vadeli başarı için güvenli ve etkilidir. Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsüne göre, kilo verme hedefi olan çoğu kadın için günde ila arası kalori almak yeterlidir. Başka bir kilo verme stratejisi de egzersiz yaparak enerji harcamasını (egzersizi artırın) artırmaktır.

Hangi yöntemi seçerseniz seçin, doğru kilo vermek için uygun gıdaları (aslında yiyip keyif alacağınız) bulmak uzun vadeli başarının anahtarıdır.

Kilo vermeye çalışırken, Mükemmel Tabak şu şekilde olmalıdır:

  • Tabağın yarısı nişastasız sebze.
  • Tabağın dörtte biri besleyici protein.
  • Tabağın dörtte biri lif açısından zengin nişasta.
  • Yaklaşık 4 çay kaşığı sağlıklı yağ.
  • bardak az yağlı süt ürünleri veya bitki bazlı, kalsiyum açısından zengin alternatifler.

Kilo vermek için sağlıklı bir tabak oluştururken, sizi daha uzun süre tok tutacak ve şeker isteğini azaltacak protein, lif açısından zengin gıdalar ve sağlıklı yağlara odaklanmanız gerekir.

Kilo Verdiren Gıdalar

Aşağıda, farklı gıda gruplarından sağlıklı zayıflama gıdalarının bir listesi sunulmaktadır. Kilo vermek için menüler planlarken her kategoriden yiyecekler seçmeye özen gösterin.

Ve tabağınızı nasıl bölmeniz gerektiğini de aklınızdan çıkarmayın!

Protein Açısından Zengin Gıdalar:

Tabağınızın yaklaşık 1/4'ünü aşağıdaki gibi sağlıklı proteinlerle doldurun:

  • Derisiz tavuk
  • Derisiz hindi
  • Karides
  • Yengeç
  • Istakoz
  • Diğer deniz ürünleri
  • Yumurta
  • Somon, ton balığı ve diğer omega-3 bakımından zengin balıklar
  • Soya peyniri
  • Soya, bezelye veya yumurta protein tozu
  • Fındık
  • Baklagiller
  • Humus

Süt Ürünleri:

Süt ürünleri de protein açısından zengindir! Bu besinleri dilerseniz protein olarak ya da aşağıdaki listeden porsiyon ( su bardağı) besini günlük süt ürünleri grubu payı olarak düşünebilirsiniz.

  • Yoğurt
  • Az yağlı süzme peynir
  • Az yağlı süt
  • Soya sütü
  • Peynir altı suyu veya soya proteini tozu

Nişastasız Sebzeler:

Nişastasız sebzeler lif bakımından zengindir ve fazladan kalori almadan sizi tok tutmaya yardımcı olur:

  • Marul
  • Ispanak
  • Lahana
  • Kara lahana
  • Enginar
  • Kereviz
  • Brokoli
  • Karnabahar
  • Domates
  • Salatalık
  • Biber
  • Yeşil fasulye
  • Kuşkonmaz
  • Mantar
  • Soğan
  • Kabak

Her öğünde ve atıştırmalıklarınızda en az bir nişastasız sebze yemeyi hedefleyin.

 

Nişastalar:

Yemeklere, lif açısından zengin nişastalar eklemek tok kalmanıza yardımcı olur, kilo verme sürecinizde de çok faydalı olur.

Aşağıdaki lif açısından zengin nişastalı gıdalar, ölçülü olarak kullanıldığında kilo verme planlarına iyi katkılar sağlar.

Tabağınızın 1/4'ünü aşağıdakilerden bir veya daha fazlasının kombinasyonları ile doldurun:

  • Patates
  • Mısır
  • Yeşil bezelye
  • Nohut
  • Havuç
  • Fasulye
  • Barbunya
  • Mercimek
  • Kinoa
  • Yulaf ezmesi
  • Esmer pirinç

Lif açısından zengin bu gıdaların sindirimi basit şekerlerden daha uzun sürer, bu nedenle daha uzun süre tok hissedersiniz. Beyaz ekmek, beyaz pirinç ve diğer rafine tahıllardan kaçının.

 

Sağlıklı yağlar:

Kadınlar için günde kalori alımı, kilo verme sürecinde etkili ve güvenli sayılmaktadır. Diyet Yönergeleri günde yaklaşık 4 porsiyon (1 çay kaşığı bir porsiyona eşittir) sağlıklı yağ almayı önermektedir.

1 çay kaşığı porsiyon boyutlarına örnekler:

  • 1 çay kaşığı zeytin, fıstık, ayçiçeği, soya fasulyesi veya diğer bitki bazlı yağlar
  • 8 büyük zeytin
  • 1/6 avokado
  • 1 1/2 çay kaşığı fındık yağı (fıstık ezmesi, badem yağı, kaju yağı vb.)

Humus, kabuklu yemişler ve fındık ezmesi hem protein hem de sağlıklı yağlar açısından zengin besinlere örnektir.

Meyveler:

Meyveler lif, vitamin ve mineral bakımından zengindir.

Dikkat alınması gereken meyve örnekleri şunlardır:

  • Böğürtlen
  • Çilek
  • Yaban mersini
  • Ahududu
  • Kivi
  • Portakal
  • Greyfurt
  • Muz
  • Elma
  • Kavun
  • Karpuz
  • Üzüm
  • Ananas
  • Şeftali
  • Armut
  • Erik

Protein karışımlarına ve smoothie'lere meyve eklemeyi deneyebilirsiniz ya da tatlı isteğinizi bastırmak için egzersiz öncesi veya sonrası enerji artırıcı atıştırmalıklar olarak yiyebilirsiniz.

UYARI! Bu yazı bilimsel ve Tıbbi bir yazı olarak kabul edilmemelidir. Burada bahsedilen konular tavsiye niteliğindedir, sağlığınız ile ilgili olabilecek herhangi bir aktiviteye başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.

Sürekli Yiyen ve Kilo Almayan Arkadaşınızın Neden Zayıf Kalabildiğini Biliyor musunuz?

Hiç adil değil, değil mi? Siz sürekli her yediğinize dikkat ederken yanınızda pizzaları, hamburgerleri mideye indiren birinin fit kalması&#; Bizce adil değil.

Bu eşitsizliğin nedenini öğrenmeyi istediğinize eminiz. Aslında sadece “genetik” diyip geçebiliriz. Fakat detaya inmekte fayda var.

Her insanın vücudu, farklı besinlere farklı tepkiler verebilir. Kağıt üzerinde yağ yakması gereken bir birey yağ yakamayabilir. Aynı şekilde kağıt üzerinde kilo alma ihtimali % olan bir birey de kilo alamayabilir. Çünkü metabolizma, kağıt üzerindeki verilerden çok daha fazlasıdır.

Diyetisyenler de bunun için çabalar. Her bireyin farklı metabolizmaya sahip olduğunu analiz ederler ve ellerindeki farklı verilere göre diyet hazırlarlar.

Beslenme, tıpkı giyim tarzı gibi kişiseldir. Her kıyafet her insana nasıl yakışmıyorsa, her besini her vücut aynı şekilde kaldıramayabilir.

Herkesin Böyle Sinir Bozucu Bir Arkadaşı Vardır

This Is The Reason Why That One Friend Of Yours Who Eats Everything But Never Gets Fat

Muhtemelen sizin de dünyaları yediği halde fit kalan bir arkadaşınız var. Üstelik ona bu nedenle içten içe sinir de oluyorsunuz. İstediğini yiyebilen ve yağ depolamayan bir insanı kim kıskanmaz ki?

Herkes bu kişiye sırrını sorar, antrenman ve beslenme tavsiyesi almaya çalışır. Aslında kendisinin de nasıl fit kaldığına dair hiçbir fikri yoktur&#;

Bizim fikrimiz var. Konu tabii ki metabolizmayla ilgili.

Yüce Metabolizma!

Metabolizma, yaşamsal aktiviteler için gerekli olan enerjinin üretilmesi ve yıkılması sürecindeki kimyasal tepkimelerin tamamı olarak tanımlanır. Vücudun kalori yakma hızı olarak da tanımlanabilir.

Bu her vücutta farklıdır. Kimi metabolizma verimli çalışıyorken, kimi metabolizmanın verimi düşüktür. Verimli olan metabolizma, o kıskandığınız arkadaşınızın metabolizmasıdır. Verim düştükçe, yağ depolama oranı artacaktır. Dinlenik haldeki kalp atışı gibi faktörler bu noktada etkilidir.

Peki Bu Arkadaş Neden Kilo Almıyor?

Image result for fit person

Metabolizmadan bahsettiğimize göre, konunun devamını getirebiliriz.

Arkadaşınız muhtemelen aktif değilken dahi epey kalori yakıyor. Ayrıca farketmeseniz de, bu arkadaşınız muhtemelen çok hareketli. Bu sayede epey enerji harcıyor. Bu da kalori ihtiyacını arttırıyor.

Çoğu zaman, zayıf kişiler kalori açığındadır. Dolayısıyla abur cuburu abartsalarda sürekli öyle beslenmedikleri için kilo almaları zordur. Hatta abur cubura yüklenseler de kilo alacakları miktarlarda yemezler. Sırf temiz beslenmedikleri için, çok kalori tükettiklerini söylemek doğru olmaz.

Dinlenik Halde Yakılan Kalori: Bazal Metabolizma

Bazal metabolizma hareket halinde olmadığınız durumda yaktığınız kalori miktarıdır. Bu kişiden kişiye birçok faktöre bağlı olarak farklılık gösterir. Ek olarak yaptığınız her aktivite, bu miktara kalori olarak eklenir.

İnsanlar egzersizin yağ yaktığını düşünse de asıl kaloriyi nefes alıp vererek yakarız. Egzersizin yaktığı kalori, bazal metabolizma kalorisine kıyasla çok azdır. Egzersiz yalnızca yardımcıdır. Egzersizin yoğunluğuna göre kalori ihtiyacı artıp azalabilir.

Genetiğinizi Suçlayıp Pes Etmeyin, Bu Durumu Değiştirebilirsiniz

Image result for amazing before after fitness

Tabii ki genetik, bahsettiğimiz kadar kritik rol oynuyor. Genetiğinizi değiştiremezsiniz.

Fakat diğer faktörleri zorlayarak, yese de kilo almayan arkadaşınız kadar fit olabilirsiniz. Efor ve sıkı çalışmayla başaramayacağınız bir şey yoktur. Fit olmak da düzenli ,devamlı uygulanan egzersiz ve diyetle mümkündür.

Yediklerinize dikkat edip, doğru şekilde antrenman yaparak sinir bozucu genetiği olan arkadaşınızla aynı kalori açığını yaratabilirsiniz.

Suçu genetiğe atıp sıyrılmak yerine çabalayın, beslenmeniz ve antrenmanlarınıza odaklanın. Kas miktarınızı arttırarak bazal metabolizma değerinizi yükseltin. Belki her istediğinizi her zaman yiyemeyeceksiniz fakat elinizdeki imkanları zorlayarak çok iyi bir konuma gelebileceksiniz!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası