gittigidiyor tohum / GittiGidiyor, Tohum Otizm Vakfı yararına koşacak | Hür Haber

Gittigidiyor Tohum

gittigidiyor tohum

Tohum

Kendi sebze ve meyvesini yetiştirmek isteyenler için kullanılan tohum son derece önemlidir. Tavsiye edilen yöntemleri kullanarak dikilen ve düzenli bakımları yapılan ürünler, bahçenizden istediğiniz verimi elde etmeyi mümkün kılar. Sebze ve meyvenin yanı sıra çiçek tohumları da dikildikleri alanı renklendirerek âdeta bir botanik bahçesi oluşturmanıza yardımcı olur. Dikimini özenle yaptıktan sonra sebze ve meyvelerin gelişim sürecini takip etmek de son derece keyiflidir.

Gelişimini tamamladıktan sonra nesilden nesile aktarılan meyve ağaçları, bahar döneminde çiçeklenerek iyi hissetmenizi sağlar. Çiçekler de meyve ağaçları gibi yılın belirli dönemlerinde renklerini göstererek son derece estetik bir ortam oluşturur. Uygun sıcaklık ve sulama şartları sağlandığında istenilen boyutlara ulaşan bu ürünler, uzun süre verimini koruyarak bahçelerinizi süslemeye devam eder.

Şehrin stresinden uzaklaşmak için toprakla ilgilenmeyi seçenler, bu pratik ve hızlı sonuç veren tohumlardan faydalanabilir. Hobi bahçeleri için kullanışlı olan paketlerde kimi zaman birden fazla bitki için tohum yer alır. İlgili ürünlerin birlikte yetişmesinin mümkün olması dar alanda ekim yapmak isteyenlerin işini bir hayli kolaylaştırır. Rengârenk çiçekler yetiştirmeniz için karışık tohum çeşitlerinin yer aldığı paketler de bulunur.

Uygun toprak koşulları ve sulama düzeni sağlandığında ekimi yapılan ürünlerden istenilen sonuçlar elde edilir. İlgili tohumları toprağa ekerken ve bakımını yaparken tavsiye edilen yöntemleri uygulamak daha kısa sürede verim almanızı sağlar. Örneğin, balkonda yetişmesi nispeten daha kolay olan bitkileri tercih etmek ya da sahip olduğunuz toprak türüne uygun sebzelerin ekimini yapmak istediğiniz sonuca ulaşmayı kolaylaştırır. Bahçede işlem yapmayı düşünüyorsanız zeytin tohumu gibi fideden ekilen ve oldukça uzun bir süre boyunca kalıcılığını koruyan türleri tercih edebilirsiniz.

Tohum Türleri ve Özellikleri Nelerdir?

Tohum Türleri ve Özellikleri Nelerdir?

Sebze ve meyve yetiştiriciliğinden elde edilen verim, gerekli koşulların sağlanması kadar kullanılan tohum türüne bağlı olarak da değişiklik gösterir. Sık tercih edilen ata tohumları, yetişen ürünlerin çekirdekleri aracılığıyla yeniden ekim yapmayı mümkün kılar. Sürdürülebilirlik açısından son derece faydalı olan bu ürün çeşidinden doğal ve çoğaltılabilir mahsuller elde edilir. Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek isteyenler tarafından organik ürünler sıkça tercih edilir.

Hibrit tohum, organik türle benzer olarak kendi imkânlarınızla mahsul elde etmenizi sağlar. Tat, renk ve raf ömrü açısından kullanıcıları memnun eden hibrit seçenekler, üretimde sık tercih edilen türler arasında yer alır. Sebze ve meyvelerin aromasının nispeten az hissedildiği bu türde bilinenin aksine GDO bulunmaz. Laboratuvar ortamında birleştirilen tohumlardan oluşan ilgili tür, mevsim koşulları uyumlu olmasa da sera ortamında meyve ve sebze yetiştirmeyi mümkün kılar. Genetiğiyle oynanmış yerli tohumun aksine zararlı bileşenler bulundurmadığı için de tercih sebebi olur.

Genetiğiyle oynanmamış tohum, her sene yeniden ekim imkânı veren son derece verimli bir türdür. Sebze ve meyve yetiştiriciliğinde doğal yöntemleri takip ederek organik üretim yapmayı mümkün hâle getirir. Ürünlerin renk ve biçiminden de anlaşılacağı üzere GDO içermeyen ve son derece yoğun bir aromaya sahip mahsuller elde edilir. Katkı maddesi içermeyen bu ürünler, vitamin ve mineral açısından da zengin olduğu için gönül rahatlığıyla tüketilir.

Bahçe tohumları aracılığıyla yetiştirilen besinler, lezzetli ve güvenilir bir seçenek olarak yoğun ilgi görür. Hobi bahçesi yapanların rağbet gösterdiği bu ürünler, dar alanlardan yüksek verim elde etmeyi mümkün kılar. Bahçenize ektiğiniz yerli ve organik tohumlar sayesinde meyve ağaçlarından mevsiminde yiyebileceğiniz lezzetli mahsuller elde edilir. Saksıda da yetiştirilebilen maydanoz tohumu, roka ve dereotu gibi yeşilliklerle birlikte bahçesi olmayan ve balkonunda üretim yapmak isteyenlerin tercih ettiği ürünlerdir.

Tıpkı evinizin içi gibi bahçeniz ve çevresinin de estetik bir görünüme sahip olması önemlidir. Bu anlamda tercih edebileceğiniz bahçe çiçekleri tohumu, rengârenk ve mis kokulu bitkiler yetiştirmeyi hızlı ve kolay hâle getirir. Her mevsimde rengini ve formunu koruyan çiçeklerin yanı sıra bazı dönemlerde kendisini gösteren türler de bulunur. Dilerseniz bu türleri birlikte kullanarak her zaman renkli ve yeşil kalan bir bahçe düzeni elde edebilirsiniz. İlgili çiçek tohumlarını çimlerle birlikte kullanarak son derece keyifli bir ortam oluşturabilirsiniz.

Sebze, meyve ve diğer ürün türleriyle birlikte farklı yetiştirme amaçları için kullanılan seçenekler de bulunur. Mantar tohumu, evde üretim yapmak isteyenler için komposto biçiminde gönderilir. İstiridye mantarı gibi sofralarda kendisine yer bulan türler, doğal ortam koşulları sağlanarak rahatlıkla üretilir. Bahçede üretebileceğiniz bitkiler arasında kış aylarının sevilen içeceği salep tohumu da bulunur. Yer fıstığı tohumu gibi az bulunan ve birçok amaçla kullanılan ürünleri bahçenize ekerek sahip olduğunuz alanı daha verimli bir hâle getirebilirsiniz.

Tohum Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Tohum Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ürün seçiminde toprağın türü ve bulunulan yerin iklim koşulları önemli bir rol oynar. Her bitkinin farklı şartlarda yetişmesi bu unsurların göz önünde bulundurulması gerektiğinin başlıca nedenlerindendir. Örneğin; buğday tohumu ilk evresinde serin, nemli ve ılık iklim koşullarına ihtiyaç duyar. Buğday, her bölgede yetişse de gerekli iklim koşullarının bulunduğu yerlerde verim açısından istenilen sonuçları verir. Aynı durum pancar, aspir, kanola ve ayçiçek tohumu gibi genellikle ticari amaçla ekilen ürünler için de geçerlidir. Uygun toprak, su ve hava koşullarının karşılandığı bölgelerde ekilen ürünlerden yüksek verim elde edilir.

Kendi yetiştirdiğiniz sebze ve meyveleri tüketmek isterseniz ekimi ve bakımı kolay olan türleri tercih edebilirsiniz. Salatalık, biber, domates ve patlıcan tohumu bahçe yapmaya yeni başlayanların tercih ettiği ürünler arasında yer alır. İlgili sebzelerin son derece sık tüketilmesi bahçede ekim yapmayı keyifli bir hâle getirir. Tek fideden oldukça verimli bir mahsul alındığı için mevsim koşulları uygun olduğu sürece bol bol domates, biber ve salatalık tüketme şansı elde edilir. Ekim sonrasında bol mahsul alma şansı sunan ıspanak, kereviz, kabak ve pırasa tohumunu da bahçenize rahatlıkla ekebilirsiniz.

Tohum alırken dikkat edilmesi gereken bir başka unsur ise ekim yapılacak mevsime göre ürünü seçmektir. Ekim yaptığınız tarlayı aynı sene içerisinde birden fazla kez kullanmak mevsime göre yapılan ekim işlemiyle mümkün olur. Bazı sebzelerin kış mevsiminde mahsul vermesi olumsuz hava koşullarının olduğu dönemlerde de bahçenizin atıl kalmasının önüne geçer. Marul, soğan, turp ve pazı tohumunun kış aylarında yetişmesi bu sağlıklı besinleri soğuk havalarda tüketmenizi mümkün kılar. Kış mevsiminde yetiştirmek istediğiniz ilgili ürünleri sonbahar aylarında ekmeniz tavsiye edilir.

Sulama koşullarının yeterli kapasiteyi sunduğu bölgeler için uygun olan ürün türleri bulunur. Örneğin, ay çekirdeği tohumu yılda mm ortalama yağış alan bölgelerde verimli olur. Benzer olarak pirinç ve çay tohumu da yağışın yetersiz olduğu dönemlerde sulamayla desteklenen ürünler arasında yer alır. Çekirdek ve kuşkonmaz tohumu gibi nemli ortamda yetişen türlerden randıman elde edebilmek için ekim yapmak istediğiniz yerin iklim koşullarını ve sulama olanaklarını göz önünde bulundurabilirsiniz.

Ticari amaçla üretilen bitkilerde de benzer kriterleri göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Mısır, pamuk, susam tohumu gibi birçok amaçla kullanılan ve ticari değeri bulunan ürünlerde iklim koşullarına göre ekim işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bahsi geçen ürünlerin yanı sıra patates tohumunda bulunan yemelik ve üretmelik gibi ayrımlara dikkat ederek ekim sonucunda istediğiniz verime ulaşabilirsiniz.

Yem için üretilen ve yüksek verim amaçlanan fiğ tohumları, protein açısından zengin olduğu için tercih edilir. İşlemden geçmemiş fiğ, toprak verimliliğini artırarak gübre işlevi görür. Çavdar ve yulaf tohumu ise birden fazla amaçla kullanılan tahıllar arasında yer alır. Bu tahıllar, hayvan yemi olmasının yanı sıra hamur işlerinde de kendisine kullanım alanı bulur. Küspesi hayvan yemi olarak kullanılan pancar tohumu ile tüketim için uygun olan çeşidi birbirinden farklı özellikler taşır. Kırmızı ve şeker pancarı olmak üzere ikiye ayrılan bu türler arasından üretim amacınıza uygun olanı seçebilirsiniz.

Organik Sebze Tohumu Çeşitleri

Organik Sebze Tohumu Çeşitleri

Hobi amacıyla bahçe işleriyle uğraşmak stresten uzaklaştıran bir etki göstermesinin yanı sıra organik besinler tüketmeyi de mümkün kılar. Güvenilir tohumlardan elde edilen mahsuller gönül rahatlığıyla tüketilir. Genetiği bozulmamış yerli tohumlarda herhangi bir katkı ve kimyasal bulunmaz. Bu ürünlerden yetiştirilen sebze, meyve ve kuru baklagiller son derece sağlıklı ve güvenilir bir tüketimi mümkün hâle getirir. Yerli tohumların nesilden nesile aktarılabilen bir özellik taşıması her ekim döneminde yeniden satın alma gerekliliğini de ortadan kaldırır.

Organik tohumlarda yetkili kurumlarca verilen sertifikalar bulunur. Ekiminde herhangi bir sakınca bulunmayan bu seçenekler, organik ve doğal mahsuller elde etmeyi mümkün kılar. Organik sertifikalı ürünler, ata ya da hibrit tohum seçeneklerinde olabilir. Her iki tohum türü de içinde GDO bulundurmadığı için son derece güvenli bir tüketim sağlar. Nohut, barbunya, mercimek ve börülce tohumu gibi kuru baklagillerin yerli ve organik ürünlerle yetiştirilmesi sürdürülebilirlik açısından son derece önemlidir.

Organik tohumlar, şifa sağlayan özellikleri sayesinde sık tercih edilen bitkileri yetiştirme imkânı verir. Kantaron, safran, ada çayı, ekinezya ve zencefil tohumu gibi birçok amaçla kullanılan bitkiler pratik bir şekilde üretilir. İlgili tohumlardan yetiştirilen bu ürünler, çay olarak tüketimi mümkün olan bitkiler arasında yer alır. Şifalı ve lezzetli baharatlar için kişniş, kekik, biberiye ve çörek otu tohumu bulunur. Doğal yöntemlerle yetiştirdiğiniz bu ürünleri kuruttuktan sonra değirmende öğüterek yemeklerinize lezzet katan baharatlar hâline getirebilirsiniz.

Sebze tohumları, ekimden önce çimlendirme amacıyla belirli bir süre nemli ortamda tutulur. Toprağa aktarılan çimlenmiş tohumların ise uygun koşullarda bakımı gerçekleştirilir. Sebzelerin hem bahçede hem de balkon saksılarında yetiştirilebilmesi bu pratik ürünler sayesinde oldukça kolay hâle gelir. Lezzetli cherry domates, biber ve salatalık gibi sebzeler balkon koşullarında da rahatlıkla yetiştirilir. Defalarca ekilebilen organik fidan tohumu türleri, her yıl aynı nitelikte mahsuller elde etmenizi sağlar.

Meyve Ağacı Tohumu Çeşitleri

Meyve Ağacı Tohumu Çeşitleri

Meyve ağaçları lezzetli mahsuller vermesinin yanı sıra mevsiminde açan çiçeklerle bahar ayının gelişini de müjdeler. Meyve ağacı tohumu, nemli ortamda çimlendirildikten sonra toprağa aktarma yöntemiyle üretilir. Çimlenmiş tohumla üretilen ağaçlardan mahsul alma süresi, meyvenin türüne göre değişiklik gösterir. Limon tohumu, ağaç formunda yetiştirilen meyveler arasında sık tercih edilen ürünlerden biridir. Limon, portakal ve mandalina gibi meyve ağaçlarını üretmek için yerli seçeneklerin yanında ithal tohumlar da bulunur.

Çilek, havuç, kavun ve karpuz tohumu, doğrudan toprağa ekilen ve ağaçta yetişmeyen meyve türleri arasında yer alır. Ekim yapmak için az alanı bulunanlar, ilgili meyvelerden verimli sonuçlar elde edebilir. Saksıda da üretimi mümkün olan çilek gibi meyveler, yaz aylarında lezzetli ve bol mahsuller vererek kullanıcıları memnun eder. Çileğin yanında kivi, ahududu ve diğer meyvelerin de yer aldığı karışık ürün paketleri bulunur. Bu sayede severek tükettiğiniz meyveleri evinizde keyifle yetiştirebilirsiniz.

Meyve ağaçları, mahsul vermesinin yanı sıra bahçe düzenlemesinde de önemli bir rol oynar. Bahçesini verimli bir şekilde kullanmak isteyenlerin tercih ettiği bu ürünler, çiçeklerle ve diğer dış mekân aksesuarlarıyla uyum sağlar. Özellikle bahar aylarında pembe ve beyaz tonlarda açan çiçekleriyle oldukça renkli görüntüler ortaya koyar. Elma ağacı gibi türlerin hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi bu ürünleri tercih sebebi yapar. Uzun süre bahçenizde kendisine yer bulan bu meyve ağaçlarını belirli aralıklara dikerek estetik bir düzen oluşturabilirsiniz.

Bahçenizi Güzelleştirecek Çiçek ve Ağaç Tohumları Çeşitleri

Bahçenizi Güzelleştirecek Çiçek ve Ağaç Tohumları Çeşitleri

Bahçe düzenlemesi yaparken eşyalar ve aksesuarlar kadar ekilen çiçekler de oldukça önem taşır. Farklı mevsimlerde açarak bulunduğu ortamı güzelleştiren bu bitkiler, mis kokularıyla da huzurlu hissetmenizi sağlar. Fesleğen tohumu, ekildikten kısa bir süre sonra yeşillenir. Ardından tamamen büyüyen fesleğen, her dokunuşta etrafa yaydığı hoş koku sayesinde bahçelerin vazgeçilmez bitkisi olarak görülür. Fesleğenle birlikte renkleriyle dikkat çeken bitkileri de ekerek bahçe düzenlemenize hoş bir dokunuş yapabilirsiniz.

Çiçeklerle birlikte bahçenize dikeceğiniz ağaç çeşitleri de son derece estetik bir düzenleme yapmanıza olanak sunar. Çam tohumu, hızlı yetişen ve uzun yıllar boyunca size eşlik eden bir ağaç seçeneğidir. Önemli bir oksijen kaynağı olan çam ağacının gölgesinde oturabilir, çiçeklerle donattığınız bahçenizin tadını çıkarabilirsiniz. Bahçe büyüklüğüne ve toprak türüne göre farklı ağaç tohumları arasından seçim yapabilirsiniz.

Bahçenizi düzenlerken yeşil bir ortam sağlamak için bol miktarda çim kullanabilirsiniz. Çim tohumu, ekildikten kısa bir süre sonra yeşillik etkisini göstermeye başlayan son derece pratik ve kullanışlı bir üründür. Çiçeklerle birlikte hoş bir görüntü meydana getiren çimler, belirli aralıklarla sulandığında parlak ve yeşil görüntüsünü uzun süre boyunca korur. Çimlerle birlikte kullanılabilen yenilebilir ot tohumlarını da bahçenize ekerek hem düzenli hem de verimli bir alan elde edebilirsiniz.

Bahçeyi daha kişisel ve korunaklı bir hâle getiren sarmaşık tohumları da son derece kullanışlıdır. Hızlı uzayan bu bitki türü, yapısı gereği demir teller ve duvar üzerini rahatlıkla çevreler. Tek kökten çok sayıda yaprak ve dal çıkışı sağladığı için bahçenizin dışarıdan görünmesini önleyerek size özel bir alan oluşturma görevini üstlenir. Mevsimlere göre renk değiştiren yapraklara sahip olan sarmaşık türleri kullanıcıların beğenisini kazanır. Sarmaşıkla birlikte büyük çiçek tohumlarını da kullanarak estetik bir bahçe düzenlemesi yapabilirsiniz.

Genellikle akvaryum süslemesinde tercih edilen canlı bitki tohumları, renkli bir görünüm sunar. Balıklara zarar vermeyen bir ürün olduğu için gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Akvaryum içindeki kuma ekilen bu tohum türünde zemin, ön ve arka için farklı bitki modelleri bulunur. Akvaryum modeli ve sahip olduğunuz balıklara göre uygun ürünü belirleyerek istediğiniz yeşil ve estetik görünümü elde edebilirsiniz.

Tohum Fiyat Aralıkları Nelerdir?

Tohum Fiyat Aralıkları Nelerdir?

Tohum fiyatları; tür, miktar, satıcı ve diğer etkenlere göre değişiklik gösterir. Kendi sebze ve meyvesini yetiştirmek isteyenler için son derece faydalı olan bu ürünler, farklı fiyat aralıklarına sahiptir. Tüm bunların yanı sıra bezelye ve fasulye tohumları gibi kuru baklagilde sık tercih edilen ürünler de bulunur. İlgili ürünlerin miktarı ve paket içeriği, fiyatların değişkenlik göstermesinde belirleyici olur. Üretici, aracı ve satıcının farklı olması da rakamların çeşitlenmesinde önemli bir rol oynar.

Ekmek istediğiniz bitkinin türüne göre çeşitli fiyat aralıklarıyla karşılaşabilirsiniz. Sık tüketilen sarımsak ve lahana tohumunun avantajlı fiyatları üretim yapmak isteyenleri memnun eder. Benzer şekilde tüketimi tavsiye edilen enginar, brokoli ve brüksel lahanası tohumunda da kullanıcıların beğenisini kazanan fiyat aralıkları bulunur. Uygun koşulları sağlayarak bu ürünlerden yüksek bir verim elde edebilirsiniz. Siz de Trendyol’da yer alan çeşitli tohumlara göz atabilir, dilediğiniz ürünü yalnızca birkaç tıkla kolaylıkla satın alabilirsiniz.

TRÜF MANTARI TOHUMU

Trüf mantarı toprak altında yetişen değerli bir mantar türüdür. Besin olarak aşılanmış ağacın köklerinden beslenir. Tohumlarımız yurt dışından (Hollanda-Fransa) özel bir yöntem ile ağaç köklerinde oluşan trüf mantarı tohumu olarak gelmektedir.

KULLANMA TALİMATI

Aşılanacak her ağaç için yaklaşık olarak 50 grm aşılanmış tohum kullanılır. (Biz gönderiyoruz). Ağacın kök kısmından kürekle cm yani kök kısmını görene kadar kazılır. Bulduğunuz kök Çivi yardımıyla ya da matkap yardımıyla delinir. Açtığınız deliklere trüf mantarı tohumları sıkı bir şekilde doldurulur. Aşılanmış tohum konan delikleri sıcak balmumu veya köpük tıkacı ile kapatılır. Sonra açılan kökleri kazdığınız toprakla geri kapatılır ve bastırılır. Bir kereye mahsus olmak üzere sulanır. Trüf Mantarı oluşumu her ağaç türünde farklı olduğu gibi süresi 3 ay- 5 yıl arasıdır. En iyi ve kısa sürede sonuç alınmış ağaç türleri Meşe, kestane, ıhlamur, dut ve kavak ağacıdır.

YENİ FİDANA AŞILAMA

Fidan kökü ekilmeden önce saksının altına yada bahçeye biraz torf üzerine trüf tohumu ve yine torf konularak diklir. Fidan kökü geliştikçe alttaki aşılanmış tohumlar (trüf tohumu) fidan kökünden beslenerek fide aşılanmış olur. Burada önemli olan bizden almış olduğunuz tohumların canlı tohum olduğu için fide büyürken etrafından çıkan otları kökünden sökmemenizdir. Çünkü onlarında köklerinde trüf mantarı sporu oluşmuştur. O yüzden sadece çıkan otların üst kısımlarını kesmeniz veya koparmanız yeterlidir.

NOT: PTT YOLU İLE GÖNDERDİĞİMİZ TOHUMLARI ALINCA BUZDOLABI SEBZELİK BÖLÜMÜNDE EN AZ 1 GÜN EN ÇOK 6 AY DİNLENMEYE BIRAKINIZ VE ONDAN SONRA İŞLEM YAPINIZ. PTT KARGONUN KÖYLERE DAĞITIMININ HAFTADA 1 OLDUĞUNU HATIRLATIRIZ. ÜRÜNLE BERABER AÇIKLAMA GÖNDERİLECEKTİR.

İş Bankası

Tek Çekim

TL

TL

3 Taksit

TL

TL

6 Taksit

TL

TL

9 Taksit

TL

TL

Yapı Kredi

Tek Çekim

TL

TL

3 Taksit

TL

TL

6 Taksit

TL

TL

9 Taksit

TL

TL

Deniz Bank

Tek Çekim

TL

TL

3 Taksit

TL

TL

6 Taksit

TL

TL

9 Taksit

TL

TL

Halk Bank

Tek Çekim

TL

TL

3 Taksit

TL

TL

6 Taksit

TL

TL

9 Taksit

TL

TL

Garanti Bankası

Tek Çekim

TL

TL

3 Taksit

TL

TL

6 Taksit

TL

TL

9 Taksit

TL

TL

Finans Bank

Tek Çekim

TL

TL

3 Taksit

TL

TL

6 Taksit

TL

TL

9 Taksit

TL

TL

Teb

Tek Çekim

TL

TL

3 Taksit

TL

TL

6 Taksit

TL

TL

9 Taksit

TL

TL

Akbank

Tek Çekim

TL

TL

3 Taksit

TL

TL

6 Taksit

TL

TL

9 Taksit

TL

TL

VakıfBank

Tek Çekim

TL

TL

Anadolubank

Tek Çekim

TL

TL

GittiGidiyor (Kurumsal Koşu Takımı)

İstanbul YMAli ÇağnişTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMAyça ÇaklıTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMAysel YildizTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMBegüm Öykü KavalaTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMBurak CagdasTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMFatma DemirTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMHasan S. GöbülükogluTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMHilmi TakTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMHüseyin MindenTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMİrem ÖzbekTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMIşıl Funda BaşaranTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMKaan AlibaliTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMMert DemirkolTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMOzlem KocakTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMSarp UzunkuşakTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMSeda ElmasTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMSeda İçenTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMÜmit YığınlıTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMYiğit YavuzTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMYıldıray KoçakTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul MArda KocamanBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MAslıhan DemirBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MAydoğan OvatBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MBurak BerberBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MBurak RuşenBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MBurak YılmazBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MCanan AlpozanBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MDemet AksoyBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MDeniz UzunBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MDerya ErenBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MDilek AltayBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MElif Melis YılmazBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MEzgi NacarBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul Mİrem Gıranit DemirciBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul Mİrem YılmazBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MMine KohenBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MÖzge GültekinBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MOzlem KocakBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MSelim Ayhan CandanBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul MSerkan AzeriBir Dilek Tut Derneğiİstanbul MBir Dilek Tut Derneği-Hayata Bağlayan Dileklerİstanbul YMAişe Betül BayramoğluTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMAnıl DurmusTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMAydoğan OvatTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMAylin DinçerTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMBetül ÇakıroğluTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMDilek AltayTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMElif AkyolTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMEren KurgenTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMErhan Türk YİĞİtTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMEzgi NacarTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMİlker ÖzdemİrTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMMelis YılmazTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMMerve DedeTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMNaz Ekin ÇoraTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMNilay Çerçioğlu BüyükkapancıTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMOğuzhan UrunTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMOkan GülderTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMSelene BudakTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul YMYiğit YavuzTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfıİstanbul YMTEMA Vakfı-Ağaç Kardeşliğiİstanbul MAhmet Orhan OcakKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MAli Kaan GunerKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MAlpay AlptüzünKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MArda KocamanKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MAslıhan DemirKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MAyça Aycan GüngörKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MAydoğan OvatKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MAyşen AksuKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MBatuhan ÖnderKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MBegüm DüzKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MBeril EkşioğluKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MBurak ArslanKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MBurak RuşenKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MBurak YılmazKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MBüşra YılmazKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MDemet AksoyKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MDerya ErenKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MDilek AltayKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MEmre ŞahinKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MEren KurgenKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MErol YapıcıKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MEzgİ GÜneyKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MGençay Mert UzunoğluKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MHasan S. GöbülükogluKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul Mİlker ÖzdemİrKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MIpek ErenKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul Mİrem AydınKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul Mİrem Gıranit DemirciKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MIşıl Funda BaşaranKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MMehmet KöseKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MMenekse AtaselimKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MMerve DedeKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MNilay Çerçioğlu BüyükkapancıKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MOget KantarciKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MSelene BudakKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MSerkan AkdemirKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MSerkan AzeriKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MSibel BulganKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MSinem öztürkKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MVolkan KulalarKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbul MZehra MercanKoruncuk Vakfıİstanbul MKoruncuk Vakfı-Adımların İyilik İnşa Etsin!İstanbulAslıhan DemirDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulAyça Aycan GüngörDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulAyça ÇaklıDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulAydoğan OvatDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulAyşen AksuDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulBerkin KocaoğluDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulBuket KıcımanDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulBurak ArslanDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulCanan AlpozanDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulDemet AksoyDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulDerya ErenDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulEren KurgenDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulEzgim DemirciDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulGizem ZoraDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulGökhan VuralDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulGulsah YilmazDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulHazar GüneyDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulHilmi TakDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulIpek KızılDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulKübra ŞengülBuldan Eğitim ve Dayanışma VakfıİstanbulBuldan Vakfı-Kızımız OkuyacakİstanbulMehmet KöseDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulMelike GüleliDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulMenekse AtaselimDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulNilay Çerçioğlu BüyükkapancıDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulOget KantarciDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulOkan GülderDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulSeçkin Muhittin KiliçDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulSelene BudakDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulUğur AkbalDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulYiğit YavuzDoğal Hayatı Koruma VakfıİstanbulWWF-Türkiye-Doğa Öncüleri için KoşİstanbulArda FerizoğluTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulAslıhan DemirTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulAyşen AksuTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulBeril EkşioğluTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulBetina SagTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulBurak ArslanTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulBurak OğanTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulDamla VarlibasTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulDerya ErenTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulEcem ErhamzaTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulElif SariTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulEmre AkışTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulEngin SelenTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulEren KurgenTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulErkan TamanTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulEsra MidilliliTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulEzgim DemirciTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulFatih AksuTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulFeyza Dereli FedarTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulGamze BayarTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulHalil SöylerTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulHazar GüneyTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulHilmi TakTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulİlker ÖzdemİrTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulIpek çavuşoğluTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulIşıl SağerTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulMelike GüleliTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulMenekse AtaselimTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulOget KantarciTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulOrcun SevsayTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulPinar AkyolTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulSanem BalkanTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulSelene BudakTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulSelim TekinarslanTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulSerkan AzeriTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulTolga DörttaşTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulVolkan TufekciTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulZehra MercanTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulIpek çavuşoğluSerebral Palsili Çocuklar DerneğiİstanbulSERÇEV-Engelsiz Eğitim Engelsiz Hayat!İstanbulTolga DörttaşTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçin!Antalyaİlker ÖzdemİrTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıAntalyaTohum Otizm-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinAntalyaTolga DörttaşTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıAntalyaTohum Otizm-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulTolga DörttaşTohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim VakfıİstanbulTohum Otizm-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçinİstanbulEngin SelenKanserli Çocuklara Umut VakfıİstanbulKAÇUV-Aile Evi Senin de EvinİstanbulLevent DicleKanserli Çocuklara Umut VakfıİstanbulKAÇUV-Aile Evi Senin de Evin

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası