keratin yaginin saca faydalari / Keratinin Saça Faydaları & Keratin İçeren 6 Bakım Ürünü

Keratin Yaginin Saca Faydalari

keratin yaginin saca faydalari

0

Saçınızı canlandıran ve zarar görmüş kısımlarını onaran keratin bakım ile sağlıklı saçlara sahip olmanız mümkün! Uygulandığı andan itibaren anında etki eden keratin bakım ile saçınızı onarırken hacim de kazandırabilirsiniz. Eğer yıpranmış, kolay şekil almayan, canlılığını yitirmiş saçlarınız varsa bu bakım yöntemi tam size göre! Keratin içinde bulunan proteinler ile saçınızı besler ve pürüzsüzleştirir. Yıpranan saçlarınızı onarır ve şekil verir. Bu profesyonel bakım ile ışıl ışıl parlayan, kolay şekil alan, hacimli ve yumuşacık saçlara sahip olabilirsiniz…

Keratin Bakım Nedir?

Keratin maddesi saçın ana gıdalarından biridir. Keratin saçların yanı sıra, tırnak ve dişlerin yapısında da bulunur. Saçların dirençli ve güçlü bir hale gelmesi için çok gerekli olan keratin özellikle, fön, maşa ve düzleştirici gibi ısıl işleme maruz kalmış olan saçların toparlanması için kullanılır. Keratin bir protein çeşidi olduğu için saçın güçlenmesini ve kırılmalara karşı dayanıklı bir hale gelmesini sağlar. Keratin bakımın bir diğer adı da keratin yüklemesidir. Saçın çevresel ve biyolojik faktörlerden dolayı kaybettiği keratinini geri kazanmasını sağlayan bu bakım ile saç gözenekleri içerisinden saça yerleşen proteinler saçınızı onararak güçlendirir.

 Watsons’ta Öne Çıkan Keratin Bakım Ürünleri;

Keratin Bakım Nasıl Uygulanır?

  • Güzellik merkezleri ve kuaförlerde uygulanan keratin bakımından önce saç özel bir şampuan çeşidi ile yıkanır.

Bu şampuan saç gözeneklerini açık hale getirerek protein alımını kolaylaştırır. Eğer evde keratin bakımı yapacaksanız, bu onarıcı ve güçlendirici bakım için uygun olan bir şampuan ile saçlarınızı yıkayarak işleme başlayabilirsiniz. 

  • Şampuan işleminin ardından keratin proteinin uygulandığı aşamaya geçilir.

Keratin bakım için gerekli olan karışım hazırlandıktan sonra, hazırlanan karışım saça uygulanır ve beklenir. Bekleme süresi saç yapınıza ve saç uzunluğuna göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle 15 ya da 30 dakika arası sürer. Özel şampuan ile yıkanan saçın gözenekleri açık olduğu için keratini emer ve saç yapısına katar. 

  • Bekleme süresinin ardından keratin proteinin saça iyice tutunması için fazla yüksek olmayan bir ısı ile saça fön çekilir ve işlem tamamlanır.

 Fön işleminin ardından keratin bakım ve saç tipimize uyumlu bir serum ya da saç bakım yağı uygulanarak işlem tamamlanabilir.

Keratin Bakımın Saça Faydaları Nelerdir?

Keratin bakımının saça sağladığı faydalar saymakla bitmez. Öncelikle yıpranmış saçların onarılmasını sağlayan bu bakım ile saçınızda istediğiniz sağlıklı görünüme kavuşmanız mümkündür. Bakım sonrası saç telleriniz proteine doymuş olacağı için ışıltı kazanır ve ışıl ışıl parıldar. Saçlarınız inatçı, şekil almayan, kolay kabaran ve elektriklenen bir yapıya sahipse keratin bakım ile bu sorunlardan kurtulabilirsiniz. Bakım ardından saçınıza şekil vermek ve bu şekli korumak daha kolay hale gelecektir. Keratin bakımlı saçlar kolay kolay düğümlenmez ve kolay taranır. Yumuşacık olan saçlarınız sağlıklı ve güçlü bir görüntüye kavuşur.

Keratin Bakım Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Keratin bakım sık aralıklarla yapılmaması gereken bir bakım çeşididir. Çok sık aralıklarla uygulandığı zaman saça zarar verebilir. Bu bakım için gerekli olan malzemelerin doğru seçilmesi çok önemlidir. Saç gözenekleriniz açıldığı için keratin bakım sonrasında silikon içeren şampuan ve saç bakım ürünleri kullanmamanız gerekir. 

Keratinli saçlar için üretilmiş olan ya da kimyasal madde içermeyen saç bakım ürünlerini kullanarak keratin bakımınızdan maksimum seviyede verim alabilir, bakımınızın etkisini uzun bir süre görebilirsiniz. Keratinli saçlara uyum gösterecek doğal şampuanlar, saç bakım kremleri, saç yağları, saç kürleri, saç şekillendiriciler ve daha fazlasına Watsons’la ulaşabilir, sağlıklı ve bakımlı saçlarınızın keyfini sürebilirsiniz.

(Visited 8.366 times, 12 visits today)

Argan Yağı Saça Faydaları Nelerdir? Argan Yağı Saçta Ne İşe Yarar, Nasıl Uygulanır?

Argan ağacının bitkilerinden elde edilen argan yağının faydaları ve etkileri son dönemlerde en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Pek çok kozmetik ürün içerisinde de kullanılan ve sıvı altın olarak adlandırılan argan yağı hakkında merak edilen tüm detaylar yazımızda sizleri bekliyor.

Argan yağı saça faydaları

Sıvı altın olarak tanımlanan argan yağının saça faydaları saymakla bitmez. İşte argan yağının saç sağlığına faydaları:

  • Düzenli kullanım ile birlikte saç diplerini güçlendirir. Saç uçlarını onararak güçlendirir.
  • Saçta meydana gelen elektriklenmenin önüne geçer.
  • Saçtaki elastikiyet oranını arttırmaya katkı sağlar.
  • Saç hücrelerinde bağları kuvvetlendirir.
  • Boya ve fön gibi saç yaptırma işlemlerinden dolayı çok fazla yıpranan saçlara bakım yapar, yeniden canlanmasını sağlar.
  • Saçı yumuşatarak tarama işlemini kolaylaştırır.
  • Hormonal düzensizlikten dolayı saçlarda dökülme meydana gelebilir. Hormonal kaynaklı saç dökülmelerini engeller.
  • Keratin oranını yükselterek saç yapısının güçlenmesine yardımcı olur.
  • Erkeklerde meydana gelen ve alopesi olarak adlandırılan saç dökülmesinin azalmasına yardımcı olur.

Argan yağı saçta ne işe yarar?

Argan yağı yıpranmış, dökülen ve güçsüzleşen saçlarda kullanılır. Hem kadınların hem de erkeklerin kullandığı bir bitkisel yağdır. Düzenli bir şekilde argan yağı kullanıldığında saçta dökülme azalabilir, saçtaki keratin oranı artar, saç daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşur. Argan yağının saçı güçlendirmesini sağlayan özellik içerisinde yer alan A ve E vitaminidir. Bu vitaminler sayesinde uzun süre boya işlemi yapılmış saçlarda da argan yağının iyileştirici etkisi görülmektedir.

Argan yağı saça nasıl uygulanır?

Saç bakımında kullanılan bazı yağlar kullanıldıktan sonra yıkanır bazıları ise yıkanmaz. Argan yağı bakımdan sonra yıkanması gereken yağlardan biridir. Argan yağını saç bakımında kullanmak isteyen kişiler, duştan çıktıktan sonra ellerine döktükleri bir miktar argan yağı ile saçın dibinden ucuna kadar her yerine bu yağla masaj yapmalıdır.

Saçın her yerine eşit bir şekilde yağı dağıttıktan sonra saç havlu ya da streç filmle sarılmalı ve bekletilmelidir. Burada beklemeniz gereken süre yarım saati aşmamalıdır. Yarım saat argan yağını saçınızda beklettikten sonra saçlarınızı yıkamalısınız. Argan yağı sürerken fazla miktarda da kullanmamalısınız. Aksi halde saç yapınızda bozulmalar oluşabilir ve yağlanma başlayabilir.

Argan yağı saç için kaç günde bir kullanılır?

Argan yağının nasıl kullanıldığının yanı sıra ne kadar kullanılması gerektiği de çok önemlidir. Saç bakımı için iyi gelen bu doğal ve bitkisel yağ çok sık kullanıldığında saç için zararlı bir maddeye dönüşebilir. Bu yüzden argan yağı kullanmak isteyen kişiler haftada en fazla 3 kez argan yağı ile saçlarına maske yapmalıdır.

Hafta da 2 ya da 3 kez kullanılan argan yağı saçı iyileştirirken, aynı zamanda parlak bir görünüme kavuşmanıza da yardımcı olur. Daha sık kullanılması zaman içerisinde saçı yağlandıracak ve yapısını bozacaktır.

Makaleler » Saç Bakımı » Keratin Yağı Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Keratin Yağı Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

 

Saçlarınız için zamanı, sağlıklı oldukları günlere geri çevirmenin en etkili yolu keratin yağı kullanmaktır. Fakat önce, yıpranmış saçların toparlanması için keratin yağı nasıl kullanılır, evde keratin bakımı yapılabilir mi ve en önemlisi de keratin ne işe yarar ve keratinin faydaları nelerdir bilmeniz gerekir.

 

Keratin Yağı Nedir?

 

Keratin yağı, saç yağlarının mikro parçacıklar halindeki keratin proteinleri ile karışmasından oluşur. Hidrolize edilmiş keratin, saçları hem nemlendiren hem de koruyan çok yönlü bir saç bakımı tedavisi uygular. Bu hidrolize haldeki proteinler saç köklerine kadar nüfuz ederek keratin eksiği olan hücrelerin dolmasını sağlar. Böylece saçları daha kalın ve güçlü hale getirirken, aynı zamanda ipeksi bir görünüme sahip olmasını da sağlar. Keratin yağı ayrıca saçları üstündeki ölü dokudan da arındırır ve saçlara yumuşaklık kazandırır.

 

Keratin Yağı Kullanmanın Faydaları

 

Keratin yağı kurumuş, donuk, zarar görmüş ve yıpranmış saç onarımında en iyi yöntemlerden biridir. Keratinin faydaları ise şöyledir:

  1. Daha güçlü saçlar: Eğer saçlar zarar görmüş ve yıpranmışsa, keratinli saç yağı bu zararı ortadan kaldırıp saçları onarır. Dış etmenlere karşı saçları daha güçlü ve dayanıklı hale getirir.
  2. Sağlıklı görünümlü saçlar: Keratin saçların her yerine nüfuz ederek ölü hücreleri uzaklaştırır, saçları daha dayanıklı ve pürüzsüz yapar. Böylece cansız saçların daha parlak görünmesini sağlayarak, saçları kuru görünümden kurtarır.
  3. Daha kalın saç telleri: Hidrolize edilmiş proteinler saçların en aşağı katmanlarına bile nüfuz ederek, saçlardaki tüm hasarı ve kırıkları onarır. Böylece saçlara daha çarpıcı bir görünüm kazandırır.
  4. Kolay şekil alan saçlar: Keratin saçların elektriklenmesini ve kabarmasını önler, böylece şekil verilmesini kolaylaştırır ve şeklin daha uzun süre korunmasını sağlar.
  5. Isıya dayanaklı saçlar: Keratin sayesinde saçlar ısıya daha dayanıklı hale gelir.
  6. Kurumayan saçlar: Keratin saçların nem seviyesini korumasına yardımcı olur. İçindeki protein sayesinde saçlar daha sağlıklı ve her zaman nemli kalır.
     

Bir başka deyişle, sağlıklı ışıl ışıl parlayan gür saçlar için düzenli olarak keratin bakımı yapmanın avantajları saymakla bitmez. Evinizde kolaylıkla keratin bakımı yapabilir ve saçlarınızı her daim sağlıklı tutabilirsiniz. Liquid Keratin’in evde keratin bakım setleri, bunun için ihtiyacınız olan her şeyi sunacaktır. Keratin maskesinden saf keratin seruma kadar saç bakımı adına her şeyi sunan bu paketlerden birini edinebilirsiniz.

 

Keratin Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

 

Keratin saç yağları yeni yıkanıp kurulanmış saçlara uygulanmalıdır. Oldukça az miktarda yağ uygulamaya dikkat edin, çünkü çok fazla yağ saçlar için zararlı olabilir. Zaten yağ kolaylıkla tüm saça yayılacaktır. Eğer gerekli görürseniz sonradan biraz daha yağ eklenebilirsiniz.

Farklı saç tipleri ve saçların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak keratin yağı farklı şekillerde kullanılmalıdır:

  1. Saçlarınız ince telliyse, keratin yağını saçların uçlarına sürün ve hatta diplere gelmemesine özen gösterin.
  2. Eğer saçlar hafif yağlı yapıdaysa, keratin yağını sadece mercimek büyüklüğünde ufak bir miktarda kullanın ve saç uçlarına sürün.
  3. Kalın telli saçlarınız varsa, keratin yağı biraz daha fazla kullanılabilir, hatta kökten uca sürebilirsiniz.

Keratin yağı kuru saçlara canlılık vermek amacıyla da uygulanabilir. Saçlarınızı ne zaman güçsüz hissederseniz, o zaman saçların ortalarından uçlarına kadar keratinli yağ sürülebilirsiniz. Keratinli yağ uygulandıktan sonra saçlar fazla yağlı gibi görülebilir, ancak endişelenmeyin; çünkü saçların yağı emmesi en az 15 dakika sürecektir.

Keratin yağının saçlara uygulandıktan sonra etkisinin uzun süre devam edebilmesi için Düzleştirici Şampuan kullanmaya başlayın. Zira kalitesiz şampuanlar veya saç kremleri keratinin etkisini azaltıp, yağın besleyiciliğini engelleyebilirler. 

Görsele Tıklayarak Keratin Yağı (50ML) Ürünümüze Ulaşabilirsiniz.

Keratin Yağı

Keratin Yağı

Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bulmanız mümkündür. Saçlarımızda ki esnek yapı keratin sayesinde oluşmaktadır. Bu nedenden anlıyoruz ki saç kırılmalarının birçoğu keratin proteininin vücudumuzda yani saçlarımızda eksilmesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle saçlarını çok sık boyatan, saçlarına çok fazla şekil veren insanların büyük sorunlarından biri saçlarında bulunan keratin proteininin azalmasıdır. Keratin yağının birçok markası bulunmaktadır. Siz alacak olursanız en iyi markaları almaya gayret gösterin. Bu yağın faydalarını görmek için sürekli olarak yapmalısınız. Saçlara sık şekil veren ve saçlarını sık boyatan insanlarda bulunan keratin dengesi bozularak birçok saç ve kafa derisi problemleri oluşmaktadır.

Keratin yağını kullanmadan önce saçlarınızı iyice temizlemelisiniz. Bu yağın faydalarını bu şekilde temiz bir saça uygulayarak çok daha kolay bir şekilde alabilirsiniz. Daha sonra bu yağı saçınıza uygun miktarda sürünüz ve saçlarınıza masaj yapar gibi iyice yedirin. İyice yedirdikten sonra saçınızda yarım saate yakın bekletin ve saçınızı durulayın. Keratin yağı saça bir krem gibi uygulanmaktadır. Kullanımı bu kadar kolay olan bir yağın faydaları çok fazladır. Bu yağı kullanırken gözlerinizle temasında bol su ile yıkamalısınız. Keratin yağı her saç üzerinde aynı etkiyi göstermeyebilir. Bazı hassas saçlarda ağrılara neden olabilir: Bu durumda telaş yapmanıza gerek yoktur. Ağrı kısa bir süre sonra kaybolacaktır. Yerini ise keratin yağının faydalarına bırakacaktır. Keratin yağını saçlarınıza birkaç ay boyunca duştan sonra uygulamanızda fayda vardır. Etkisini en az 2 ay kullanımdan sonra göreceğiniz bu yağı bolca kullanmanız tavsiye edilmektedir. Bu yağ saçlarınızın pürüzlü ve kırık olmasını engelleyerek yumuşak düz ve ipek bir saç olmasını sağlayarak birçok saç kreminden daha iyilerini sağlıyor. Bu şampuanı sizlerin de denemenizde herhangi bir zarar yoktur. Zaten ilk kullanımdan sonra bile kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Keratin yağıerkeklere nazaran daha çok bayanlar tarafından kullanılmaktadır. Bu işlemi evlerinizde yapacak imkânınız yoksa birçok kuaförden rahatça yaptırabilirsiniz. Kullanıma ilk başladığınızda sakın işe yaramadı diye üzülmeyin birkaç hafta içinde etkisini sizlerde göreceksiniz ve kullanmaya devam edeceksiniz. Bu yağ saçlarınızda tekrar bir protein zinciri oluşturarak yıpranmış saçlarınızı tekrar onarmaktır. Keratin saçın kendi ham maddesidir. Buradan da anlaşıldığı gibi saçımıza bu yağla hiçbir zarar gelmeyecektir. Keratin içerisindeki proteinleri saça vererek güçlü ve parlak bir görünüm kazandırır. Bu yağı alırken dikkat etmeniz gereken aldığınız ya da alacağınız yağın orijinal olduğudur ve aynı zamanda içerisinde yabancı kimyasal maddeler olup olmadığıdır.

Son Güncelleme : 24.06.2023 17:24:11

Keratin Yağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


10 Yorum Yapılmış "Keratin Yağı"

Saçlarıma hep keratin içerikli ürünler uyguladım ama pek faydasını görmedim, bende liquid keratin yağını sipariş ettim ve kullanmaya başladım ilk andan saçlarım güzelleşti çok memnun kaldım ben sizlere de çok tavsiye ederim.
Sevgi Büyükyapıt. 23.07.2019 14:20:03

1 YANITI GÖRÜNTÜLE

serhat : nereden aldiniz
17.08.2019 18:41:56

Ben katkısız keratin yağı kullandım yanlız bunu değil liquid keratin kullandım saf ve doğal olmasına dikket ediyorum kullandığım ürünlerin ve patentli olması sayesinde içim rahat bir şekilde kullanıyorum.
Melek. 12.07.2018

1 YANITI GÖRÜNTÜLE

Filiz : Katkısız keratin yağını nerden aldınız acaba
15.10.2018 23:21:05

bende yeni kulanıcam çok duydum ama cesaret edemedim yorumları ukudum herkes memnun hayırlısı
Güllizar. 26.09.2017

1 YANITI GÖRÜNTÜLE

Tunçboğa : Evet keratin yqğı bakımı boyalı saçları olan insanlarin düzenli yapması gereken bir saç bakım maskesidir. Tavsiye ederim. Ayrıca boyanmamış saçlardada aynı bakımsız yıpranmış görüntü olabilir. O nedenle saçı cansız kırık ve sönük duran herkesin belirli bir periyotta bu bakımı yapmasi gerekir.
28.08.2018 08:14:08

Bu muhteşem bir serum. Yanmış ve çok yıpranmış saçlarım vardı, çok işime yaradı. fakat bir keşiflik yaptım ve Ben önce saçıma katkısız keratin buldum ve yükledim. Üzerıne de bu serumu yaptım. Bu ikisi muhteşem harıka guzel oldu. Yıpranan saçlarımdan ve kırıklardan eser kalmadı. Hem de super parladı, nemlendi. Çok mutluyum. Katkısız keratin ve bu bakım ikilisi artık vazgeçilmezim.
Meryem. 11.02.2016

CEVAP YAZ

Ben kendi saçımın dökülmesini önlemek ve hızlı uzaması için doğal keratin bakım dip yağlarını kullanıyorum. Kullandığım yağ patentli olduğu için bir yan etkisi olmuyor. Çocuğumda da saç uzaması normal olmadığı için ona da keratin dip bakım yağından aldım ve gönül rahatlığıyla kullandım. Eğer çocuğunuzda da sorun varsa keratin bakım dip yağını kullanabilirsiniz.
Rüya. 13.05.2019 15:39:00

CEVAP YAZ

Güzel ve beğendiğim bir yağ. Tavsıye ederım. ilk kullanımda etkisini gördüm. Benim saçım aşırı yıpranma ve yanma gördüğü için mecburen 3 seanslık Katkısız likid keratin serum evde kendım saçıma yükledim, sabah duruladım ve bu keratın yağıla da üzerine bakım geçtım, inanılmaz memnun kaldım. saçlarım hem toparladı hem de ışıl ışıl parladı.
Selma T.. 10.06.2016

CEVAP YAZ

Evet katkısız keratin olmasına dikkat etmek gerek. Ben internetten alıyorum, keratin dip bakım yağı kullanıyorum ama kullandığım ürün bu değil. Doğal içerikli bir ürün, katkısız keratin dip bakım yağı saça iyi gelen bi şey.
Meltem H. . 13.10.2016

CEVAP YAZ

ben saçıma yaklaşık 2,5 aydır pantenin keratin onarıcı e vitaminli yağını sürrüyorum çünkü saçlarım uzun bu yüzdende çabucak kırılıyo ben de kullandım ve gerçektende gözle görülür bi fark oldu herkese ÖNERİRİM :D
Defne. 09.09.2016

CEVAP YAZ

Merhaba ben de katkısız keratin için doa kozmetiği öneririm...
Yasemin . 07.01.2017

CEVAP YAZ

keratin yüklemesi nasıl yaptınız marka nedir
Derin. 02.09.2016

CEVAP YAZ

Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim bö...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. A...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yine de ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti ...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı  petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağd...
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı olmak zor olan bir durumdur fakat yüzümüzde hiç sakal çıkmaması kişiler açısından daha fazla sorun o...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı

Popüler İçerik

Katran Yağı Faydaları

Katran Yağı Faydaları

Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...

Gres Yağı

Gres Yağı

Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...

Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır

Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır

Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...

Kudret Narı Yağı

Kudret Narı Yağı

Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...

20 50 Motor Yağı

20 50 Motor Yağı

20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...

Acı Biber Yağı

Acı Biber Yağı

Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığı...

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir