tip kazanmak için ders programı / Tıp Nasıl Kazanılır? (En İyi 10 Taktik) » ÜniRehberi

Tip Kazanmak Için Ders Programı

tip kazanmak için ders programı

21.04.2021 - 1 dakikalık okuma. Görüntülenme: 24162

Hacettepe Tıp'ı Nasıl Kazandım
Özel Ders Alanı - Online Akademi

H acettepe üniversitesi tıp fakültesi öğrencisinden, tıp fakültesini kazanma sırları? Tıp fakültesini kazanmak isteyen öğrencilerin mutlaka uygulaması gereken metotlar.

-Belki klişe olacak ama anahtar kelimeler; düzenli çalışmak, süreklilik. Hedefini koyduğun ilk andan itibaren (9.sinif, 10.sinif ne zaman koyduysan) düzenli bir şekilde hedefine yürümek. Ne olursa olsun her gün hedefin için bişeyler yap. (1 soru çözmek bile olsa) Misafir mi geldi? Olsun, 1 paragraf bile olsa bişeyler oku, hedefin aklından çıkmasın. Canın mı sıkkın? 1 soru çöz en azından ama boş geçirme, mutlaka her gün hedefine yönelik bişeyler yap.

2. sırrımız sakin kalabilmek. Çözemediğin sorular olacak, ilk okumayla anlamadığın konular olacak, HERKESİN oluyor. Sen düzenli bir şekilde çalıştığında hedefine ulaşamaman için hiçbir sebep yok. Bu süreçte inişler çıkışlar çok olacak, belki tökezleyeceksin ama sağ salim bitişe varacaksın, yeter ki inan, kendine güven ve yapman gerekenleri yap. Netlerin düştüğünde pes etme, ümitsizliğe kapılma, sadece hedefine odaklan.

3. Hedefleri olan, sana birşeyler katacak arkadaş çevren olsun. Arkadaşlar çok önemli. Biz üniversite sınavına 4 arkadaş birlikte çalıştık, yorulduğumuz zamanlarda birbirimize destek olduk. Yeri geldi birbirimizin sorusunu çözdük, yeri geldi konu anlattık birbirimize. Sonuç olarak hep birlikte başardık.Türkiye sıralamalarımız 9-38-46-206

4. Sınava iyi kaynaklarla ve bu yoldan geçmiş, başarılı olmuş iyi hocalarla hazırlan. Dersaneler kapandıktan sonra özel ders zorunluluk gibi oldu. Eksik olduğun, zorlandığın noktalarda imkanların elverdiğince profesyonel destek al. Bu desteği işinin ehli, üniversite hazırlık sürecini başarıyla atlatmış, seninle empati kurabilecek, ne zaman neye ihtiyacın olduğunu bilip seni doğru yönlendirecek birisinden al.

Sevgilerimle
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi - Sinem Albayrak

Yazar

Sinem A.

Hacettepe tıp fakültesi öğrencisiyim. Lise, ortokul ve ilkokul öğrencilerine matematik, fen bilimleri, fizik,kimya, biyoloji, türkçe ve ingilizce dersi veriyorum.

Nasıl Ders Çalışmalıyım?

Nasıl Ders Çalışmalıyım?

Nasıl ders çalışılır maddeler halinde sizin için hazırladık. Sınavlarda başarıyı yakalamak için ders çalışmanın püf noktaları

Nasıl Tıp Kazanırım?

Nasıl Tıp Kazanırım?

Tıp fakültesinden okuyan bir üniversite öğrencisinden, tıp fakültesi kazanmak isteyen öğrencilere tavsiyeler. Tıp fakültesini kazanmanın sırları nelerdir?

2023 YKS Çalışma Programı (Güncel)

Özel Kız Yurdu ve Erkek Yurdu Fiyatları için Tıklayınız.

2023 Çalışma Programları

Sınava hazırlık sürecinde neredeyse her öğrencinin kusursuz bir çalışma programına ihtiyacı vardır.Kimi öğrenciler bu programı kendileri hazırlasalar da fikir vermesi açısından örnek bir programa gerek duyarlar. Kimisi de programı hazırlanmış bir şekilde bulup uymak ister. Biz de sizler için çalışma programı hazırladık Toplam 4 aydan oluşan programı aşağıdan indirebilirsiniz

ÇOK ÖNEMLİ NOT MUTLAKA OKU: Bu programlar TIPve PSİKOLOJİ öğrencileri tarafından hazırlanmıştır. YGS LYS döneminde birçok rehber öğretmen tarafından lise öğrencilerine dağıtılmış, birçok sitede yayınlanmış, onlarca kopyası oluşturulmuştur ve binlerce kez indirilmiştir 🙂 Son dönemlerde kim tarafından hazırlandığı belli olmayan, program hazırlamayı sadece konuları sıralamaktan ibaret gören kopya içerikler ortaya çıkmıştır. Lütfen kopya içeriklere itibar etmeyiniz 🙂

DİPNOT ALTI: PROGRAM demek PARMAK İZİ demektir. Her adayın nasıl ki parmak izi farklı ise programı da farklı olmalıdır. Herkesin eksik olduğu konu, öğrenme hızı, kavrama süresi farklıdır. Bunca etken varken herkesi tek kalıba uydurmak mümkün değildir. Biz burada bu programları yayınlayarak sizlere fikir vermek istiyoruz. Program üzerinde düzenlemeler yapıp kendi PARMAK İZİNİZİ kullanabilirsiniz

Mustafa AKYÜZ (NECMETTİN ERBAKAN TIP FAKÜLTESİ)
Sinem Esra DÖNGÜL (TOBB Psikoloji)

Programlar yeni sisteme göre güncellenmiştir

 

2023 YKS Sayısal Çalışma Programı

2023 YKS Sözel Çalışma Programı

2023 YKS Eşit Ağırlık Çalışma Programı

2023 YKS Yabancı Dil Çalışma Programı

TYT ÇALIŞMA PROGRAMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Tıp kazanmak için nasıl çalışmalıyım?

Son beş yılın YÖK ATLAS verilerine göre sayısalda ilk 20 bin sıralamada yer alabilmek için TYT’de 90 net ve üstü, AYT’de 61 net ve üstü yapılması gerektiği gözlenmektedir. Yıldan yıla bu veriler farklılık gösterse de son beş yıla baktığımızda ortalama yapılması gereken en düşük netler bunlar. Peki ilk 20 bin sıralamada yer almak için nasıl çalışmalıyım?

Geçmiş yıllarda tıp kazanan öğrencilerimiz ile görüştüğümüzde ya da onların sürecini yakından gözlemleyen rehber öğretmenler olarak en önemli kuralın lisede her sınıfın sonunda o senenin konularını eksiksiz şekilde bitirmek olduğunu görüyoruz. Bu durum 12. sınıfa geldiğimizde elimizi güçlendirecektir.

12. sınıf zor ve yoğun bir yıldır. Eğer 9, 10 ve 11. sınıf konularının eksiklerinin giderilmesini 12. sınıfa bırakırsak o zaman tüm konuları bitirmekte sıkıntı yaşarız. Hatta bitirememe ihtimalimizi oldukça arttırırız. Bu yüzden her sınıf seviyesini tam bitirmek tıp kazanmak için birinci kuralımız.

9 ve 10. sınıfta eksik konularınız kalmış olabilir. Bu durum artık tıp kazanamayacağınız anlamına gelmez. Zararın neresinden dönersek kardır. Bu gibi durumlarda konuları ivedilikle tamamlamış olmak ilk işimiz olmalıdır. İşin özü 12. sınıfa ne kadar az konu bırakırsak sınava hazırlanma sınavda yüksek sıralamalar yapma ihtimalimiz o kadar artar.

Unutmayın gireceğiniz sınav bir test sınavı ve test pratiği oldukça önemli. Eğer konuların çoğu 12. sınıfa yığılırsa konu çalışmaktan test çözmeye yeterince vakit ayıramayız.

9, 10 ve 11. sınıf konularını yüksek oranda hallettim. 12. sınıfta nasıl çalışmalıyım?

Eğer 12. sınıfa geldiğimizde 9, 10 ve 11. sınıf konularını halletmişsek artık işimiz çok daha kolay. Bundan sonra önümüzde olan 12. sınıf konularını öğrenmek, bu konuları sindirmek ve YKS için geçmiş yıllarda öğrendiğimiz konuların test pratiğini yapmaktır.

12. sınıfta tıp fakültesine hazırlanmak için mutlaka yapılması gerekenleri ise şöyle özetleyebiliriz:

Ders çalışma programınız mutlaka olmalı

Kendi eksiğinizin, çalışma gücünüzün, kapasitenizin ne olduğunu mutlaka bilmelisiniz. Bu durum doğrultusunda bir ders programı oluşturmalı veya oluşturtmalısınız.

Yapamayacağınız şeylere ders programınızda yer vermemelisiniz.

Ders çalışma programınız efektif olmalı. Size ve eksik konularınıza hitap etmeli. Aksi takdirde yararlı olacağını düşündüğünüz program sizlere zarar da verebilir. Yapamadığınız şeyler programınızda yer aldıkça motivasyonunuz düşebilir ve bu durum sizi aşağıya çekebilir.

“YKS’de çıkacak tüm konular” listeniz olmalı

YKS’de çıkacak tüm konuların listesini mutlaka her gün görebileceğiniz bir yere asın. Ve konuları bitirdikçe bu listeden biten konunun üzerini çizin. Bu sayede konuların ne kadarının bitiğini günlük olarak takip etmiş olacaksınız. Bu da size YKS’ye giden yoldaki zamanı uygun kullanmayı öğretecek ve eksik konularınızın kalmasını engelleyecektir.

Tıp kazanmak için nasıl çalışmalıyım?

Her gün paragraf çözün

Biliyorsunuz ki artık YKS’de yer alan soruların çoğu anlam üzerine. ÖSYM artık tarzını değiştirdi. Matematikte bile artık işlem ağırlıklı değil, anlam ağırlıklı sorulara yer veriyor. Bu durum fen, sosyal için de geçerli. Her gün 10-15 paragraf bizim anlama yetimizi güçlendiriyor. Bize zamandan kazandırıyor.

Öğrenciler “Hocam benim Türkçem iyi, paragraf çözmüyorum.” diyebiliyor. Bu hataya sakın düşmeyin. Her gün süreli çözülen 20 paragraf sorusu her test grubunda hayat kurtarır. Çünkü özellikle TYT sınavının derece yapacak öğrenciden beklentisi “pratik olmak.” Bunu da en çok geliştiren yollardan biri düzenli çözülen paragraf sorularıdır.

Mutlaka her gün 15-20 tane “yeni nesil problem” çözün

Her gün paragraf çözerek zaten anlama yetinizi güçlendirmiş olacaksınız. Bunun yanında süre tutarak her gün çözülen yeni nesil problemler, yani anlamaya dayalı matematik soruları TYT’de pratiğinizi arttırmak adına oldukça önemli.

Mart – Nisan aylarından itibaren mutlaka her gün süreli deneme çözün

Gerçek sınav saatini baz alarak gerçek sınav süresi ile paralel denemeler çözmek bizi gerçek sınava oldukça yaklaştırır. Bu uygulama bize sınavın tamamında süreyi nasıl kullanmamız gerektiğini öğretir. Bu uygulamayı ne kadar çok yaparsak bizi o kadar çok geliştirir. Bunu vücut antrenmanı yapmak gibi düşünebilirsiniz.

İlk hafta çok yorgun olursunuz ve akıcı bir şekilde yapamazsınız. Fakat bir haftadan sonra hem yapma süreniz uzar hem de yorulmazsınız. Beyin de aynı şekilde çalışır. Ona neyi yaptırmak istiyorsak o kadar çok tekrar ettirmeliyiz.

Denemen bittikten sonra, yanlışlarını tespit et, eksiklerini bul ve o eksikleri kapat. Şu çok önemli denemeyi çözdükten sonra hemen kontrol et ve en kısa sürede eksiklerini gider. Eğer araya zaman girerse bu hiçbir işe yaramaz. Kendine olan dönütü hemen vermelisin. Denemenin bağlamından kopmamalısın.

Sözün özü ilk 20 bin için sıkı ve efektif bir ders çalışma programı, süreli çözülen denemeler, süreli çözülen paragraf ve yeni nesil matematik soruları olmazsa olmazımız. Tabii tüm bunların işe yarayabilmesi için öncelikle konu eksiklerimiz iyi saptanmış ve iyi programlanmış olmalıdır.

Esra Kenan
Rehberlik Koordinatörü
İzmir Sınav Kursları

Tıp fakültesi milyonlarca öğrencinin hayalidir. Beyaz önlük içerisinde olmak ve insanlara şifa dağıtmak en kutsal meslekler arasında sayılır. Toplum da hekimlere karşı büyük saygı duymakta bu da mesleğin popülaritesini önemli ölçüde artırmaktadır. Üniversite çağına gelmiş, artık lise son sınıfta bulunan bir öğrenci tıp fakültesi kazanabilmek için ne gibi çalışma yapması gerektiğini araştırma yoluna gitmiştir. Hatta birçok kişi üniversite sınavına ilk girdiğinde tıp fakültesini kazanabilmek için yeterli puanı alamayıp 2,3,4 hatta 5. defa sınava girmeyi denemektedir.

Peki tıp fakültesinin cazibesi nedir? Türkiye’de tıp bölümü okumak demek, meslek garantisi demektir. Türkiye’de tıp fakültesi mezunu olmak demek, KPSS ya da çeşitli özel sektördeki işlerle uğraşmadan toplum tarafından saygın görülen bir meslekle uğraşmak demektir. Peki tıp fakültesine kayıt olmak için neler gerekir? Tıp fakültesi nasıl kazanılır? Bu konu hakkında gereken her türlü detayı sana anlatalım.

Tıp fakültesini kazanabilmek için uzun soluklu bir çalışma sergilemen gerektiğinin farkına varman gerekiyor. Bunun için de hedefini sağlam belirlemen ve belirlediğin hedef doğrultusunda bir çalışma sergilemen lazım. Bu elbette kolay bir şey değil. Ancak başaran insanlar var. Sen neden yapamayasın?

Tıp Kazanman İçin Günde 1500 Soru Çözmen Gerekiyor!

Sana herkesin söylediği gibi günde 10 saat ders çalış, 500 soru çöz, sınava kadar 50 tane kitap bitir, her denemeye gir, en az 100 tane deneme seti çöz gibi klişe laflar asla söylemeyeceğim. Sadece söyleyeceğim tek şey tıp kazanmayı doktor olmayı ne kadar istiyorsun buna karar vermen. İleride yapmak istediğin mesleğe kendini ne kadar adayacaksın? Tüm bunlara oturup sakince cevap verdiysen ve hala tıp kazanmayı ve doktor olmayı istiyorsan yazının devamını okumak için kendine bir kahve al. Başlıyoruz…

Kafanı tamamen sakinleştir. Zihninde seni ders haricinde meşgul edecek olan her şeyi sıfırla. Arkadaş çevrenden tamamen kurtul diyemem. Çünkü senin kişiliğini biraz da sosyal çevren oluşturuyor. Ders çalışma aralarında stresini atacağın kişiler yine arkadaşların olacak. Ailenle birlikte sıcacık çaylar içmeyi, sofralarda birlikte dertlerinizi paylaşmayı unutmayın. Ders aralarında aile ile ufak muhabbetler sofrada hal hatır sormalar zihnine oldukça rahatlatacaktır.

Okulla beraber aynı zamanda da dershaneye gidiyorsan dershane, ev, okul arasında sağlam bir denge kurmak gerekiyor. Akşam yatma saati, sabah kalkma saati, dershanede geçirdiğin süre okulda çalıştığın miktar belli olmalı. Hangi gün hangi konulara çalışacağını önceden ayarlamalısın. Gün boyunca belirlediğin konular üzerinde kafa yormalısın. Matematiği yapamıyorum, felsefeyi çözsem bana ne kazandıracak, sosyal bilimlerden 10 tane yanlışım çıksa ne olacak? Ben zaten tıp fakültesi kazanmak istiyorum. Coğrafya öğrenmesem de olur, gibi soruları kafandan at. Sen sıralama sınavına giriyorsun ve bir tane fazla net yapman senin için belki binlerce kişinin önüne geçmene sebep olacak. YKS TYT Puan hesaplama sistemimiz ile 1 tane coğrafya veya 1 tane felsefe sorusu sizi ne kadar öğrencinin önüne atıyor öğrenebilirsiniz.

Eğer lise son sınıf öğrencisi değilsen ve mezuna kaldıysan okul olmayacağı için bu durumda soru çözmek, konu çalışmak ve deneme sınavı performansı göstermek için yeteri kadar süren kalacak. Bu avantajı iyi kullanman gerekiyor. Bir sınav döneminde ortalama olarak bir öğrenci yaklaşık 10 ay hazırlık süreci geçiriyor. Bu süreç içerisinde oradan oraya koşuşturan kişi istediği bölüm neticesinde bir çaba ortaya koyuyor. Sana klasiklerin dışında tıp fakültesini kazanabilmek için 10 harika taktik vereceğim. Lütfen iyi dinle;

Tıp Kazanmak İçin 10 Taktik

  1. Dershane, okul ya da özel derslerinden hiç birini asla aksatma. Bu önemsiz ders, sınavda benim işime yaramaz diye düşünme. Girebildiğin kadar her derse girmeye çalış.
  2. Çevrende meydana gelen her türlü deneme sınavına gir. Özellikle Türkiye geneli deneme sınavlarına gir ki, kendini sınav öncesinde nerede olduğunu kıyasla.
  3. Her çözdüğün deneme sınavında eksik olduğun konuları belirle ve bir sonraki hafta için öncelikli olarak o konulardan çalışmaya başla.
  4. Deneme sınavlarında netlerin düşük geldiğinde asla pes etme. Adı üstünde deneme sınavı…
  5. Problemleri hızlı çözebilmek için daha çok soru çözmen gerektiğini aklından çıkarma.
  6. Türkçe paragraf sorularını mümkün olduğunca sabah saatlerinde çözmeye çalış.
  7. Geometri netlerini arttırmak için her gün en az 5 tane geometri testi çöz.
  8. Biyolojiye defalarca okuduğun halde ezberleyemiyorsan ezberlemeyi bırak. Evet doğru duydun ezberlemeyi bırak. Sadece anlayarak oku ve geç. Sonra defalarca tekrar etmeye devam et. Bir süre sonra ezberlediğinin farkına varacaksın.
  9. Tarih, coğrafya, felsefe gibi sözel dersleri asla ihmal etme. Zaten senin kulvarında çalışan insanlar matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji çözüyor. Senin onlardan farkın; tarih, coğrafya ve felsefe testleri olacak. Sosyal bilimlerden ne kadar çok net yaparsan o kadar öne geçersin.
  10. Son olarak uyku düzenini asla bozma. 18-25 yaş aralığında üniversite sınavına çalışan bir birey için ortalama 6 saatlik uyku yeterli diye düşünüyorum. Ancak yine de bedenini sen bilirsin. Kendine bir uyku düzeni oluştur mutlaka. Başarılar…

Evet bunlara dikkat ederseniz tıp kazanmak bir hayal değil. Sadece büyük emek gerektiriyor. Bu bol maceralı süreçte hepinize başarılar dileriz. Tıp taban puanlarını ve başarı sıralarını öğrenmek istiyorsanız TIKLAYINIZ.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır