teknolojik aletleri kullanırken uymamız gereken kurallar / 2. Sınıf Hayat Bilgisi Teknolojik Araç Ve Gereçler konu anlatımı

Teknolojik Aletleri Kullanırken Uymamız Gereken Kurallar

teknolojik aletleri kullanırken uymamız gereken kurallar

2. Sınıf Hayat Bilgisi Teknolojik Araç Ve Gereçler konu anlatımı

Haberin Devamı

Not: Elektrikli aletlerin doğru ve dikkatli kullanılmaması ve ihmaller yüzünden, her sene binlerce kaza yaşanmaktadır. Yaşanan bu kazalardan hem kendimizi hem de ailemizi korumak için, mutlaka bilinçlenmeli ve ne yapmamız gerektiğini iyi bilmeliyiz.

 Şimdi teknolojik araç ve gereçler konusunda ne gibi güvenlik önlemlerini ele alınması gerekiyor inceleyelim.

 - Prizlerle kesinlikle oynamamalıyız. Priz içerisine iğne ya da çivi gibi aletler sokmamalıyız. Bu çok tehlikelidir ve hayatımız tehlikeye girer.

 - Islak ellerimizde fişlere dokunmamalıyız.

 - Isıtıcı, fırın ya da ütü gibi teknolojik aletlerin yanında oyun oynamamalıyız.

 - Telefon şarjdayken konuşmamalıyız. Hatta telefonu bile açmamamız gerekiyor. Bütün bunları telefonu şarjdan çıkardıktan sonra yapmalıyız.

 - Isıtıcı aletlerin yanına hemen tutuşacak giysi ve benzeri çeşitleri bırakmamalıyız. Bunlar içerisinde farklı elbise ya da kağıt çeşitleri bulunur.

 - Elektrikli süpürge ve ütü, ısıtıcı, fırın ve ocak gibi aletleri yanımızda bir büyüğümüz olmadan kesinlikle kullanmamalıyız.

 - Evden dışarı çıkarken kısa süreliğine dahi olsa, evde kesinlikle açık kalmış bir teknolojik alet bırakmamalıyız.

Teknolojik araç ve gereçleri güvenli bir şekilde kullanmak

Teknolojik araç ve gereçleri güvenli bir şekilde kullanmak

Teknolojik aletleri kullanırken uymamız gereken kurallar, teknolojik araç ve gereçleri güvenli bir şekilde kullanmak için neler yaparsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.



Bir tehlike yaşamamak için teknolojik araç gereçleri kullanırken nelere dikkat ediyorsunuz

Bir tehlike yaşamamak için teknolojik araç gereçleri kullanırken şunlara dikkat ediyorum; maddeler halinde;

  1. Yanıcı, ısı yayan gereçleri ailemden izinsiz kullanmıyorum.
  2. Isı yayan gereçlere fazla yaklaşmıyorum. Fişleri ile oynamıyorum.
  3. Teknolojik araçların olduğu odalarda uygun olmayan oyunlar oynamıyorum.
  4. Ocak üzerinde ısınan tava, tencerelerden uzak duruyorum.
  5. Ocakların düğmeleri ile oynamıyorum.
  6. Elektrik kablolarını asılarak çekmiyorum.
  7. Telefon şarjda iken kullanmıyorum.
  8. Çamaşır makinasına yabancı madde atmıyorum.
  9. Hiç bir alet gerecin düğmeleri ile oynamıyorum.
  10. Kullanmadığım alet gereçleri kapatıyorum.
  11. Cep telefonu vb. teknolojik aletleri çok uzun süre kullanmıyorum.
  12. Kullanmasını bilmediği alet gereçleri kullanmıyorum.
  13. Teknolojik aletleri uygun oturuş pozisyonlarında kullanıyorum.
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

5318

3333

3658

1322

1243

1357

4233

👏

👎

😍

😥

😱

😂

😡

◁ GÜNÜN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ ▷ Önemli not: Habere dosya, resim ve video ekleme özelliği geçici olarak devre dışı bırakılmıştır. Yorum ve düşüncelerinizin bizim için çok değerli olduğunu biliyor musunuz? Yorumlarınızla soru cevaplarımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitemizde yer alan tüm hizmet ve içerikler eğitim ve öğretim amaçlı olarak öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır.

▼ SIRADAKİ HABER ▼

MERSÄ°N TOROSLAR

Okul öncesi dönem olarak adlandırılan 2-6 yaş döneminde çocuklar araştırmayı, yeni şeyler öğrenmeyi severler ve her şeyi merak ederler.Çocuklar için BİT kullanımında başlangıç seviyesi de diyebileceğimiz bu dönemde Bilgisayar ve internet kullanımı çok sınırlı sürelerde olmalı ve ebeveynlerle birlikte gerçekleştirilmelidir.  Ayrıca bu yaş dönemi çocuklar için; - Bilgisayar karşısında gelecek zaman 1 ya da 2 saati geçmemelidir ve bu sınırlandırmayı çocukların uyumaları sağlanmalıdır . -Anne ve babalar, bu yaş dönemindeki çocukları Bilgisayar ve internet başında yalnız bırakmamalı devamlı yanında bulunmalıdır.  -Bu yaş dönemi çocukların, oyun çocukları oldukları unutulmamalıdır. Bu nedenle anne ve babaların gözetimi altında olmak şartıyla, Bilgisayar ve internet kullanımlarına ve bilgisayarda oyun oynamalarına izin verilebilir ancak çocuğun sağlıklı gelişimi için yaşamındaki diğer etkinlikler ile beraber orantılı süreler ayırması desteklenmelidir.       18-12-202018-12-2020     Araştırmayı yeni bir şeyler olan bir seven bir merak duygusu yüksek olan okul öncesi çocuklarının teknolojik araçlarını doğru ve etkili kullanmayı öğrenmesinde ebeveynlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Okul öncesi dönemde teknolojik alet kullanımı sınırlı bir yere sahip olmalıdır. Çünkü çocuklarımızın büyümek ve gelişmek için iletişime,oyun kurmaya ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçları televizyon,bilgisayar ve benzeri ürünlerle karşılaması mümkün değildir. Taklit ve canlandırma oyunlarının, çocuklara empati kurmayı öğrettiği, hayal gücü ve yaratıcılık becerilerinin gelişimine katkıda bulunduğu bilinmektedir. Ekran karşısında gereğinden fazla zaman geçiren çocuğun, o ekranı "en iyi arkadaşı" haline getirmesi, çocuğun bilişsel ve sosyal açıdan zarar görmesine yol açacaktır.   18-12-202018-12-2020

Yayın 18.12.2020

Güncelleme 18.12.2020 15:51

Ziyaret 480

Yazdır

PaylaÅŸ Facebook  PaylaÅŸ twitter  PaylaÅŸ google  PaylaÅŸ linkedin

e guvenlık

  BeÄŸen

2. Sınıf Hayat Bilgisi Teknolojiyi Güvenli Kullanıyoruz Etkinlik Cevapları

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 157-158-159. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2. Sınıf Hayat Bilgisi Teknolojiyi Güvenli Kullanıyoruz Cevapları


2. Sınıf MEB Hayat Bilgisi 157. Sayfa Cevapları

Evinizde kullandığınız teknolojik araç ve gereçleri söyleyiniz.

Cevap: Cep telefonu, televizyon, bilgisayar, radyo, buzdolabı, fırınlı ocak, bulaşık ve çamaşır makinesi, mutfak robotu.

Görsellerde verilen teknolojik ürünlerin güvenli kullanımı için nelere dikkat etmeliyiz?

Cevap:

Elektrikli aletleri kullanırken kablo ve prizlere dikkat etmeliyiz. Kablo ve prizler yıprandığında değiştirmeliyiz. Islak elle elektrik düğmelerine dokunmamalıyız. Telefon, tablet gibi cihazları şarja takılıyken kullanmamalıyız. Cep telefonu, tablet ve bilgi-sayar ekranına sert bir cisimle vur-mamalıyız. Ocak ve fırın gibi aletleri tek başımıza kullanmamalıyız. Ütü yapılırken yakınında oynamamalıyız. Kurallara uymayanları nazikçe uyarmalı-yız. Bir kazaya neden olabileceklerini söylemeliyiz. İnternet ortamında gizli bilgilerimizi hiç kimseyle paylaşmamalıyız. Teknolojik aletleri kullanırken dikkatli olmalıyız.


2. Sınıf MEB Hayat Bilgisi 159. Sayfa Cevapları

Aşağıdaki ifadeleri okuyunuz. Doğru olanların başındaki yıldızı mavi renge, yanlış olanların başındaki yıldızı sarı renge boyayınız.

Cevap:

2.sınıf hayat bilgisi 159.sayfa cevapları

Teknolojik araç ve gereçleri kullanırken neden güvenlik kurallarına uymalıyız? Söyleyiniz.

Cevap: Can ve mal güvenliğini sağlamak için.

Bir önceki yazımız olan 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası