gönen de gezilecek yerler / Balıkesir'in Termal Kenti Gönen:Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi ve Turistik Noktaları

Gönen De Gezilecek Yerler

gönen de gezilecek yerler

Gönen Gezilecek Yerler ve Turistlik Yerler:

Gönen civarında görülmesi gereken 6 yer.
En Çok Tavsiye Ettiklerimiz

Gönen Gezilecek Yerler ve Turistlik Yerler

MÖ 14 yy'da kurulduğu tahmin edilen Gönen, Truvalılar, İyonlar, Lidyalılar, Persler, Helenler, Bergama krallıkları, Romalılar, Bizanslılar, Anadolu Selçuklular, Karesi Beyliği ve Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır. Bunca uygarlığa yurtluk eden Gönen tarihi ve kültürel yönden oldukça zengin bir mirasa sahiptir.

Antik çağlarda Thermi, Asepsus ve Artemea olarak adlandırılan Gönen, 'de ilçe olmuş, yılında belediye teşkilatı kurulmuş, 'de Yunan işgaline uğramış ve 6 Eylül 'de düşman işgalinden kurtarılmıştır.

Gönen Gezilecek Yerler ve Turistlik Yerler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Gönen için gezilecek ailelere uygun turistik yerler nelerdir?
Gönen için gezilecek ailelere uygun turistik yerler : Gönen Çayı, Gönen konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.
Gönen için gezilecek ücretsiz yerler nelerdir?
Gönen için gezilecek ücretsiz yerler : Gönen Kaplıcaları, Gönen Mozaik ve Açık Hava Müzesi, Alacaoluk Kalesi, Gönen konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.
Gönen için gezilecek kalabalık gruplara yerler nelerdir?
Gönen için gezilecek kalabalık gruplara yerler : Gönen Mozaik ve Açık Hava Müzesi, Alacaoluk Kalesi, Gönen Çayı, Gönen konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.
Gönen için gezilecek yerler nelerdir?
Gönen için gezilecek yerler : Gönen Kaplıcaları, Gönen Mozaik ve Açık Hava Müzesi, Alacaoluk Kalesi, Gönen konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.

Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Gönen, Balıkesir’in en köklü ilçelerinden biridir. Yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı ilçede pek çok tarihi ve turistik yapı bulunmaktadır. Her yıl on binlerce turiste ev sahipliği yapan ilçe, kültürel ve tarihi eserleri çeşitli noktalarda barındırmaktadır.

Oldukça geniş bir alanda yayılım gösteren ilçenin büyük bir bölümü ağaçlarla kaplıdır. Termal suların yer aldığı ilçede binlerce yıllık tarihi yapılar mevcuttur. Pek çok medeniyetin hakimiyeti altında kalmış olan Gönen, Güney Marmara’nın en eski yerleşim yerlerinden biridir.

İlçede yer alan başlıca tarihi mekanlar; Alacaoluk Kalesi, Gönen Mozaik ve Açık Hava Müzesi, Güvercinli Köprüsü, Gebeçınar Kalesi, Halimbey Konağı Kent Müzesi ve Granikos Savaş Yeri olarak sıralanmaktadır.

Alacaoluk Kalesi

Gönen merkezine 5 kilometre uzaklıkta yer alan Alacaoluk Kalesi, binlerce yıllık geçmişiyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen Alacaoluk Kalesi, pek çok medeniyetin hakimiyeti altında kalmıştır. Günümüzde restore çalışmalarıyla korunma altına alınan tarihi mekan, turistlerin beğenisini kazanmaktadır.

Taban Kale olarak da adlandırılan Alacaoluk Kalesi, bulunduğu stratejik konum itibariyle büyük bir öneme sahiptir. Yüzyıllar boyunca korunmayı başaran Kale, günümüzde tarihi yapı olarak ziyaretçilere açıktır.

Gönen ilçesinin en yüksek konumunda yer alan kale, eski yıllarda sığınma amaçlı da kullanılmıştır. Oldukça geniş bir alanda yayılım gösteren kale, kış şartlarında büyük bir avantaja sahiptir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen Alacaoluk Kalesi’nin herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Keşfedilecek pek çok noktası ve şifalı sularıyla ile Balıkesir’in en çok ziyaretçi çeken noktalarından Gönen için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Gönen Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Gönen Mozaik ve Açık Hava Müzesi

İlçe merkezinde yer alan mozaik ve açık hava müzesi, her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği bir mekandır. Oldukça geniş bir alanda yayılım gösteren müzenin hem sanat hem de tarihi alanında pek çok eseri barındırdığı bilinmektedir. Hareketli gösterilerin de gerçekleştirildiği müze, turistlerin beğenisini kazanmıştır.

Oldukça eski tarihlere ait savaş aletleri ve kültürel parçaların yer aldığı müzede yüzlerce eser bulunuyor. Dizayn açısından da turistlerin ilgisini çeken müzenin, hem açık hem de kapalı alanı mevcuttur. Gençlerin sıklıkla tercih ettiği müzede saatlerce vakit geçirmeniz mümkündür.

Başta Türk kültürü olmak üzere pek çok medeniyetten eserlerin bulunduğu açık hava müzesinde çeşitli parçalar mevcuttur. Çeşitli bölgelerden getirilen tarihi yapıların yer aldığı müze, her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu bilinen Gönen Mozaik ve Açık Hava Müzesi sabah ile saatleri arasında hizmet vermektedir. Herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmayan müzeyi müzekart ile gezebilirsiniz.

Güvercinli Köprüsü

Gönen merkezinin 15 kilometre kuzeyinde yer alan Güvercinli Köprüsü, hem mimarisiyle hem de tarihiyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Sık sık ziyaretlerin gerçekleştirildiği köprü, her yıl on binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Güvercinli köyünde yer alan köprü, Osmanlı’dan kalan köprü, tarihi yapısı açısından günümüzde büyük bir öneme sahiptir.

Tarihi - yıl önceye dayanan Güvercinli Köprüsü, yaklaşık 25 metre uzunluğundadır. Yerden yüksekliği 15 - 20 metreyi bulan köprünün, tasarım açısından beğenildiği bilinmektedir. Koca Çayı üzerinden geçen köprü, günümüzde turistlerin ziyaretine açıktır.

Farklı medeniyetlerinin hakimiyeti altında bulunan Güvercinli Köprüsü, günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Günümüzde restore çalışmalarıyla korunma altına alınmış olan tarihi köprü, dayanıklılık açısından testleri geçmiştir. Aynı anda 20 kişiyi barındırabilen Güvercinli Köprüsü, Gönen’in önemli turistik mekanlarından biridir.

Askeri ve tarımsal lojistikte kullanıldığı belirtilen köprü artık köylülerin sıklıkla kullandığı bir yapıdır. Harika fotoğraflar çekmek için uygun olan köprüde farklı etkinliklerde gerçekleştirilmektedir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen Güvercinli Köprüsü’nün herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmuyor.

Gebeçınar Kalesi

İlçe merkezinin 25 kilometre uzağında yer alan Gebeçınar Kalesi, Bizans İmparatorluğu’ndan kalmıştır. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği kale, mimari açıdan da beğeni kazanmaktadır. Günümüzde restore çalışmalarıyla korunma altına alınmış olan kalenin oldukça geniş bir alanda yayılım gösterdiği belirtiliyor.

Turistlerin sıklıkla ziyaret gerçekleştirdiği Gebeçınar Kalesi, stratejik açıdan önemli bir bölgede yer almaktadır. Çevresinin yeşilliklerle kaplı olduğu kalenin girişinde yazıtlar mevcuttur. Yazıtları okuyarak hem bölgenin hem de kalenin tarihi hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bizanslıların savunma amacı dışında barınak olarak kullandığı kalenin altında yeraltı şehri bulunuyor. Günümüzde arkeoloji çalışmalarının sürdürüldüğü kalenin altında 3 ya da 4 katmandan oluşan bir yeraltı şehri tahmin edilmektedir.

Turistlerin beğendiği konumlardan olan Gebeçınar Kalesi, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Girişinde herhangi bir kısıtlamanın bulunmadığı tarihi yapıyı yılın her günü ziyaret etmeniz mümkündür.

Araçlarla girişin mümkün olduğu kalede çeşitli etkinlikler gerçekleştirebilirsiniz. Kamp ve piknik gibi etkinliklerin ön planda olduğu kale, fotoğraf çekimlerine de oldukça uygundur.

Halimbey Konağı Kent Müzesi

Gönen merkezine 40 kilometre uzaklıkta, Çanakkale sınırında yer alan Halimbey Konağı Kent Müzesi, hem tarihi hem de kültürel parçaları içerisinde bulunduruyor. Turistlerin sıklıkla tercih ettiği müzede yüzlerce eser mevcuttur. Açık ve kapalı alanları bulunan müzenin, Osmanlı ve Türk tarihinden parçaları bulundurduğu bilinmektedir.

Gönen’de sıklıkla ziyaret edilen Halimbey Konağı Kent Müzesi, oldukça geniş bir mekana sahiptir. Dizayn açısından da turistlerin beğenisini kazanan müze, yaklaşık metrekare alanda bulunmaktadır. Sahil kesimine 2 kilometre uzaklıkta yer alan müzenin otoparkı da mevcuttur.

Gençlerin sık sık ziyaret ettiği müzede, savaş aletleri ve çevredeki bölgelerden getirilen tarihi yapılar bulunuyor. Kültürel açıdan hem Osmanlı hem de Bizans’a ait eserlerin yer aldığı kent müzesinde saatlerce vakit geçirmeniz mümkündür. Kurtuluş Savaşı’na ait parçaların bulunduğu müze, adından da anlaşılacağı gibi konak şeklinde mimariye sahiptir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen müze her sabah ile saatleri arasında ziyaretçileri ağırlamaktadır. Girişinde herhangi bir kısıtlamanın bulunmadığı müzeyi hafta sonları da ziyaret etmeniz mümkündür.

Granikos Savaş Yeri

Gönen ilçe merkezinin 45 kilometre uzağında yer alan Granikos Savaş Yeri, adından da anlaşılacağı gibi Granikos Savaşı’nın yaşandığı alandır.

Turistler tarafından ilgiyle karşılanan tarihi alan günümüzde çimenlerle kaplıdır. Her yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği alanda bölge ve savaş hakkında bilgi alınmaktadır.

Yaklaşık 15 kilometrekare alanda yayılış gösteren Granikos Savaşı’nın en şiddetli çarpışması bu bölgede gerçekleştirilmiştir. Kara saldırılarının gerçekleştirildiği savaş milattan önce yılında yaşanmıştır. Büyük İskender ve Pers İmparatorluğu arasında gerçekleşen savaşı Büyük İskender kazanmıştır. Yunan ve Makedon askerlerin de katıldığı kara savaşında büyük kayıplar verilmiştir.

Günümüzde bölgede yer alan kale ve hendekleri görebilmeniz mümkündür. Farklı savaş aletleri ve yapılarıyla karşılaşabileceğiniz alanın fotoğrafçılık açısından da uygun olduğu biliniyor.

Bölge açısından en eski savaş olduğu bilinen Granikos, günümüzde tarihi alan olarak ziyarete açıktır. Yılın her günü ziyaret edebileceğiniz savaş yerinin herhangi bir yönetmeliği bulunmamaktadır. Yol kenarında yer aldığı belirtilen savaş yerini istediğiniz zaman özgürce ziyaret edebilirsiniz.

Tatilinizi Balıkesir’in en güzel köşelerinden Gönen’de planlamak ve konaklama seçeneklerine göz atmak için Gönen Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası