metalurji ve malzeme mühendisliği mezun yorumları / Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Okuyanların Hayatları Boyunca Karşılaştığı 15 Durum

Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Mezun Yorumları

metalurji ve malzeme mühendisliği mezun yorumları

Metalurji Ve Malzeme M&#;hendisliği B&#;l&#;m&#; nedir ve mezunu ne iş yapar? B&#;l&#;m&#; olan &#;niversiteler, dersleri ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 08,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü günümüzde oldukça sık talep gören bir meslek dalıdır. Bu nedenle Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Sizler için araştırdık ve detaylı bir şekilde derledik.

Haberin Devamı

Metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü, ülkemizde yaygın bir şekilde tercih edilmektedir. Bu ilgili bölüm metallerin ve malzemelerin genel kullanımları ile ilgilenmektedir. Günümüz üniversitelerinde oldukça iyi eğitimler verilip alanında uzman olan kişiler yetişmektedir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Nedir?

 Günümüzde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde temel olarak bu ilgili malzemelerden oluşmakta olan metallerin, seramiklerin, polimerlerin ve de kompozit malzemelerin genel kullanımında, malzemelerin şekillendirilmesinde, işlenmesinde, malzemelerin karakterizasyonunda ve de davranışında bulunmaktadır. Metalurji ve malzeme mühendisliği bölümünde pek çok sayıda mühendis adayı kişiler malzemeler ile ilgilenmektedir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Eğitim Nasıldır?

Haberin Devamı

 Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü pek çok kişi tarafından talep görmektedir. Metalurji ve malzeme mühendisliği bölümünde, üniversitelerde Mühendislik Fakülteleri kapsamında eğitimi verilen toplamda 4 yıllık lisans bölümü olmaktadır. Ayrıca metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü sadece Sayısal puan türüne göre olan aday öğrencileri de kabul etmektedir. Bu nedenle metalurji ve malzeme mühendisliği bölümünü tercih edecek olan aday öğrenciler sayısal puan türündeki konulara ağırlık vermeli ve matematik ile birlikte fen bilimleri konularında başarılar göstermelidir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

 Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü üzerine eğitim görmeyi amaçlayan ve de tercih listelerinde bu bölümlere yer verecek olan öğrenciler aşağıdaki şekildedir. Bunlar;

 Metalurji ve Malzeme Mühendisliğine Giriş, Statik ve mukavemet, Taşınım Olaylar, Diferansiyel Denklemler, malzeme bilgisi, Statik ve Mukavemet, Malzeme bilgisi, Metalurji Termodinamiği, malzeme bilgisi, Kaynaklı Birleştirme Teknikleri, Taşınım oldular. Ayrıca Malzeme karakterizasyonu, Temel Şekillendirme Teknikleri ve de Malzemelerin Mekanik Davranışı, Endüstriyel Kaynaklı Birleştirme Teknikleri gibi daha pek çok dersten toplamda 8 yarıyıllık bir eğitim süresi boyunca kişiler sorumlu olacaklar demektir. Bütün bu dersleri başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Lisans Diploması elde etme hakkı kazanırlar. Diplomayı elde eden kişiler Metalurji ve Malzeme Mühendisi unvanına da sahip olurlar. Günümüzde metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü oldukça yaygın olan bir bölüm olup dersleri başarı ile geçen kişilerin iş olanakları da çok geniş olmaktadır.

Haberin Devamı

Metalurji ve Malzeme Mühendisi Olan Kişide Gereken Nitelikler Nelerdir?

 Genel olarak metalurji ve malzeme mühendisliği mezunu olmak isteyen kişiler her daim üstün bir akademik yeteneğe sahip olmalıdır. Ayrıca özellikle sayısal düşünme alanında geniş düşünmelidir.

 Uzay ilişkilerini görebilme yeteneği olmalıdır. Tasarım yeteneklerine sahip olmalıdır. Kimya, fizik, matematik ve de yerbilimlerine ilgili olmalı ve bu alanlarda çok iyi yetişmiş olmaları gerekmektedir. Ayrıca metalurji endüstrisi genel anlamda bir ağır endüstri olduğu için iş yerinde iş ilanlarında erkek adaylar da tercih edilmektedir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Hangi Üniversitelerde Vardır?

Haberin Devamı

 Metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü günümüzde çok değerli bir bölümdür. Ülkemizde yaygın olarak tercih edilmekte olan bu metalurji ve malzeme mühendisliği bölümünün var olduğu üniversiteler aşağıdaki gibidir. Bunlar; Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi olmaktadır. Bu üniversitelerin her biri birbirinden değerli metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü hakkında dersler vermektedir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Mezunları İş Alanları Nelerdir?

 Metalurji ve malzeme mühendisliği bölümünde pek çok sayıda iş alanları yer almaktadır. Bu nedenle bu bölümü seçmiş olan kişiler çok kolay bir şekilde iş alanı bulabilirler. Bu bölümün iş alanları aşağıdaki gibi yer almaktadır. Bunlar;

 Demir Çelik Fabrikaları,

 Döküm Sanayii,

Haberin Devamı

 Demir Harici Metal Üretimi Fabrikaları,

 Cam ve Seramik Sanayii,

 Kimya Endüstrisi,

 Polimer Üretim Sektörü,

 Petrokimya ve de Petrol Sanayii  gibi pek çok çeşitli alanda metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü mezunları kariyerlerine yön verebilme imkanına sahiptirler. Söz konusu iş imkanları arasından bazıları devlet kurumlarında yer alır iken iş imkanları arasından bazıları ise özel sektörde yer almaktadır. Devlet sektöründeki iş imkanları aşamasında da mezunların Kamu Personeli Seçme Sınavı yani KPSS’ den elde edeceği puanlar her daim belirleyici olacaktır.

metalurji ve malzeme mühendisliği

  • (bkz: dünyanın en eski ikinci mesleği/@awlmi)

  • alışa gelmiş bir olay eşliğinde benim kişiye boş gözlerle bakmamı sağlayan, metalurji ve malzeme mühendisliği okuyan arkadaşlara yeni bir oluşum örneği;

    + hangi bölümde okuyorsun?
    - metalurji ve malzeme mühendisliği
    + hmm anladım..
    - yalnız meteoroloji mühendisliği değil metal urji mühendisliği
    + niye öyle dedin ki?
    - bilmem yanlış anlaşılmasın diye hep öyle anlarlarda..
    + hmm ben meteoroloji anlamamıştım ki zaten mitoloji mühendisliği anlamıştım
    -

  • bu sene itü de kazandığım fakat hala daha fikir sahibi olamadığım bölümüm

  • iş bulamayıp da hocaların da gazıyla daha farklı konulardaki yüksek lisans programlarına girenlerin bölümü. lakin refereans ve torpilinzde sağlam ise iyi bir iş bulabileceğiniz bir meslek ki lakin her yerde torpil ve referans işlemektedir de zaten. evvela bölüm hava durumuna bakmaz, bölüme yeni başlayanlarda hava ile ilgili herhangi bir yorumdan nefret etmeye başlamaktadırlar. lakin okumayı ve her bir detayı öğrenmek isteyen piskopatların seveceği bir bölümdür ki ilgi alanı geniş biraz ondan azıcık da şundan üstüne de biraz kuruyemiş olan bir bölümdür. her ne kadar da ilgi alanı geniş olsa da bölümde anlatılan her ne kadar bahsedilmese dahi aslında demir çeliktir ki demir çelik ile ilgili bilgileri öğrenebilmek için illaki bu bölüme girmek gerekmiyor. en az bu bölümdekiler kadar inşaatçılar ve makinacılarda bilgi birikimine sahip olmaktadırlar. ee farkı ne diyenlere ise endüstride tamamen gerek duyulmayacak ıvır zıvır bilgileri de öğrenip bunlardan sınav olmak olduğunu söylenilebilir. bu nedendir ki iş veren firmalar bu bölüm yerine makinacıları tercih etmektedirler ki onlar çizim de biliyorlar. o zaman bu bölümün avantajı ne diye soracaklara ancak çok büyük üretim firmaları tarafından aranılan bir meslektir ki örneği x-demir, x-alüminyum başka da yok zaten ki bir takım politik nedenlerden dolayı pek çok üretim tesisi özelleştirilmiş, kapatılmış ya da ikisi birden olduğundan bu meslek hakkıyla ülkemizde yapılamamaktadır. yani kısaca bu bölüm aslında demir-çelik, alüminyum mühendisliğidir bizim ülkemizde. ne ala yurtdışına gidebilecek olanlara bu bölümün adı gerçekten de metalurji ve malzeme mühendisliğidir. yani fırsatınız varken, daha iyi puanınız varsa da bu bölüm yerine makina,endüstri, işletme, inşaat seçin daha faydalı olur sizlere. yok efenim konusu genişmiş, falanmış, filanmış hikaye bu ülkede.

  • turkiye'deki bircok sey gibidir.

    halbuki almanya ingiltere abd de (gordugum kadarı ile) turkiye'deki ortalama bir universite kadar malzeme bilimi bolumu vardır.

    doku muhendisleri,
    nano teknolojik malzemelerle ugrasanlar (nobel alan carbon film misal)
    implant..
    gunes enerjisi sistemleri icin hucreler.

    su verdigim 4 konu bile yurtdısında bilim patronlarının en onem verdigi konuların basında geliyorlar.

    turkiye'de malzeme bilimi muhendisligi? birkac ensitu haric.. cort..

    zırt.. lan..
    osursam mezun olur, arastirma gorevlisi olur yard. doc. olurum.

    acı ama gercek. bu kadar net.

    beni got etmek isteyen varsa makalesini gondersin,
    hata bulursam hakeme sikayet ederim ama ona gore..

  • türkiye cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde sadece tcdd'de icra edilmesi(!) gereken mühendislik dalıdır. zira bu arkadaşlar güzide kurumun [ya da meslektaşları olan üst düzey yönetici(lerin)] kendilerine harika ülke ve/veya vilayetlerde bahşettiği uzun uzun kurslardan faydalanırlar(!), gezerler, dolaşırlar, keşfederler, ve geri döndüklerinde hiçbir işe yaramamaya devam ederler.

  • 3. sınıf ülkeleri harici ders kataloglarında demir-çelik üretimi, demir-dışı metal üretimi şeklinde bir dersi bulundurmayan bölümdür. türkiyedeki müfradatlar tek kelimeyle leştir! eğitim fakültesinde bozma mühendislik mi ararsın, temeli olmadan ders vermeye çalışan hocayı mı ararsın, hepsi bizdedir. bizde dersi hoca açmaz, olan derse hoca tahsis edilir, çünkü vermesi gereken bir ders kredisi vardır. çok doluyum çok!

    daha acısı abet standardı olan birçok ders neredeyse yok gibidir. çoğu öğrenci taşınım süreçlerini, faz dönüşümlerini elektronik malzemeleri, xrd'i doğru-düzgün bilmeden mezun olur. mezunlar kendilerini metalurji ve malzeme mühendisi sanır ama aslen değillerdir. öğrendikleri askeland seviyesi malzeme bilimi kitabıdır.

    aslen bu mühendisliğin amacı mikroyapıyı kontrol edecek sayısal ve deneysel eğitimi almaktır. örneğin tane sınırlarını kontrol eden difüzyon kontrollü denklemi yazabilmeli, çözebilmeli. malzeme mikromekaniğini iyi bilmeli, cüruf-katı dengesi arasındaki konveksiyon katsayısını hesaplayabilmeli, heterojen reaksiyonlarını kütle geçişini adı gibi bilmeli, temel seviyede kuantum fiziği kesinlikle müfradatında olmalı, yarıiletkenler, dielektrik malzemelere iyi seviyede hakim olmalıdır, seramiklerde kroger-vink notasyonunu ve bunun difüzyona, elektronik özelliklere, termodinamiğe etkisini bilmelidir ki bu saydıklarım sadece küçük bir bölümü!

    malesef hiçbir öğrencimiz bunları tam olarak öğrenmemekte, 3. sınıfta temel mühendisliğik eğitimi almak yerine, içi boş teknik ders seviyesinde ezber derslerle zamanları öldürülmektedir. kendinize gelin, müfradatlarınızı düzenleyin! demek işe yarar mı bilmiyorum ama diyorum!

  • taksici: hangi bölümdesin gardaş?
    cevocan: malzeme.
    taksici: malzeme?
    cevocan: metalleri, seramikler, polimerler..
    taksici: malzemeninde mühendisi mi olur yauu?
    cevocan: haklısın abi.

  • kısaltılmışı metal -"mal" müh olan bölümdür. daha yüksek puan gerektiren bölümleri,en azından zamanımda, kazanamayıp hadi okulun adı da iyi diyerekten aslında hakkında fikri olmamasına rağmen tercih ettiği, kazandığı ya da onu dahi kazanamadığı kısaltılmadaki kelimelere eş değerde olanların girdiği bir bölümdür. bu bölümü kazanan öğrenciler ilk yıllarında kimya matematik fizik gibi sıradan ama gıcıklaştırılmış versiyonları ile uğraşırken öteki yandan hava durumunu sorduklarında ne cevap versemki diye ilk yılları harap olur. ikinci yılda bu sefer yine matematik fizik gibi derslerin havuz olmayan versiyonları ile bölüm derslerinin en gıcıkları ve en teorik olanları ile karşı karşıya gelmektedirler. üçüncü ve dördüncü yılları ise pek çok bölümün aksine ilk iki yılından daha kıyak rahat güle oynaya geçmektedir. çakma bir bitirme, bir iki projecik, slaytlar ve %99'u en basitinden hepsi birbirinin benzeri dersçiklerle son iki yıl da geçmekte ve öğrenci ben mühendisim edasıyla bir tarafı kalkık bir şekilde diplomayı almaktadır. bir de ohh ne kadar rahat kek bi bölümdü diyerek bir de yüksek lisansa gelme cüretinde bulunurlarki zaten bu da her okulun kendi öğrencileri ile yaptığı içinde geçen konuşmaların sadece hoşgeldin ve seneye görüşürüz olduğu bir mülakat ile "hak kazanaırlar" ve gelirler. dışardan gelenler ise binbir zahmetle geldiklerinden aslında ordaki öğrencilerden katbekat üstün ve gerçek anlamda yetişmiş olanlardır. sonuç ise aslında hiçbir haltı kullanmamış öğrenmemiş hangi cihazın hangi işi yaptığını bilmeyen mezuncuklar ordusunun oluşmasından ibaret. aslına bakılırsa kendi gördüğüm kadarıyla da yüksek lisans diploması alanlar- ki tarafımca bunlar dahi çömezdirler, çömezimsin dediklerimde kabul ederler- dahi lisanstaki mezunlardan farkı bulunmamaktadır. tabi ki her öğrenciden bir ila üçü kaideyi bozmaktadırlar. misal kendi okulumda zannımca adam akıllı gelecek vaad eden iki ya da üç lisans mezunu görmüşümdür onca senelik uzatmalı üniversite öğrencilik hayatım boyunca.

  • oil & gas sektöründe oldukça iş imkanı olan bölüm.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası