tramer nasıl sorgulanıyor / Tramer Kaydı Nedir, Nasıl Sorgulanır? | ​​Lexus Türkiye

Tramer Nasıl Sorgulanıyor

tramer nasıl sorgulanıyor

Tramer kaydı nedir? Tramer kaydı nasıl sorgulanır?

Haberin Devamı

Tramer sorgulama, satın alınacak ya da alınmış araçların plaka kodları yardımıyla bu araçların daha önceden hasar kaydı var mı, araba perte mi çıkmış, araçta ne kadarlık hasar kaydı mevcut gibi konularda kişilerin bilgi edinmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda tramer plaka sorgulama işlemleri sayesinde aracın sigortasındaki son durum hakkında da bilgi edinmek mümkündür.

Tramer plaka sorgulaması nasıl yapılır?

Tramer plaka sorgulama işlemleri genellikle telefonlardan yapılmaktadır. Bunun için araştırılan plaka birleşik şekilde yazılarak, SMS olarak 5654'e gönderilmektedir. Bu SMS için kullanıcılardan hizmet bedeli kesilecektir. Gönderilen SMS'e gelen yanıtta, satılan ya da alınan araçların plakası değiştirilmiş olsa dahi hasar bilgileri görüntülenebilmektedir. Gelen mesajda aracın hangi tarihlerde kaza yaptığı, araçta ne gibi hasar oluştuğu ve hasar maliyetinin ne kadar olduğu detaylı bir şekilde ifade edilmektedir. Aynı zamanda trafik poliçesi, kaza tespit tutanağının durumu ve kazada vefat etmiş kişilerin hayat sigortası poliçesi de görülmektedir.

Haberin Devamı

Ücretsiz pert kaydı sorgulama

Ücretsiz pert kaydı nasıl sorgulanır? Araç sahiplerinin günümüzde en çok merak ettiği konulardan biri de bu olmuştur. Pert kaydı sorgulama işlemleri SMS ile yapılmaktadır. Gönderilen SMS'ler belirli bir ücrete tabi tutulmuştur. Ücretsiz pert ve tramer kaydı sorgulama imkânı şu an için bulunmamaktadır. Yapılacak olan tüm işlemlerden hizmet bedeli kesilmektedir. Fakat E-Devlet üzerinden araç hasar kayıtlarını görüntülemek de mümkün olacaktır.

E-Devlet Pert kaydı sorgulama

Pert kaydı sorgulamak isteyen alıcı ya da satıcı araç sahipleri E-Devlet araç hasar kaydı sorgulama yöntemlerini kullanabilmektedir. İlgili sayfa açıldığında sorgulaması yapılacak olan aracın plaka bilgileri girilmektedir. Bu bilgiler sonucunda araçlarla ilgili her türlü detaya ulaşmak mümkün olacaktır.

Plaka İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Trafik Sigortası Fiyatları

Kasko Sigortası Fiyatları

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç sorgulama yapmak, ikinci el araç alacağınız durumda yanlış seçimler yapmamanız adına oldukça önemlidir. Yeni araç alımı için bütçeniz yoksa veya tercihinizi ikinci el araçtan kullanıyorsanız, aracın hasar kaydını sorgulamanız gerekiyor.

Araç sorgulama işlemi ile ilgilendiğiniz aracın geçmiş yıllardaki hasar kaydını öğrenmeniz mümkün. Bu sorgulama sayesinde ikinci el otomobil almak isteyenler seçtikleri aracın tüm hasar geçmişine, kaza tutanaklarına, arabanın kasko bilgilerine, trafikte bulunduğu süre boyunca ne kadar kaskolu olduğuna, aracın kaç defa el değiştirdiğine ve en son sahibinin kim olduğu gibi bilgilere plaka sorgulama yaparak ulaşabiliyor.

Araç plaka sorgulatma sayesinde aracın kaza yapıp yapmadığını, kazanın ne derecede bir kaza olduğunu ve hasar oranını, tutarını, aracın hangi servis süreçlerinde hangi parçalarının değiştiğini ve değişen parçaların orijinal olup olmadığını öğrenebilmek mümkün. Hasar kaydı sorgulama işlemlerinin 2003 yılı sonrasındaki hasar bilgileri ile sınırlı olduğunu da hatırlatalım.

Aracın kilometresini öğrenme işlemlerinde ise ilgili aracın TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında işlenen bilgileri esas alınıyor. Özellikle son dönemlerde araçların kilometresi ile oynayarak hile yapanlara ikinci el piyasasında rastlanabiliyor. 

Araç Hasar Kaydı Sorgulaması Nasıl Yapabilirsiniz?

Bir aracın hasar geçmişini öğrenmek, kaza sorgulama yapmak için SMS yolunu kullanabilirsiniz. SMS yöntemi oldukça kolay ve pratik.

Çağrı Merkezi Üzerinden Hasar Sorgulama

Aracın herhangi bir kaza sonucu hasarının olup olmadığını öğrenmek için 11890 Çağrı merkezini arayarak araştırmak istenilen aracın plakası veya şasi numarası verilerek hasar sorgulaması yapılabilmektedir. Çağrı merkezinin ücretlendirilmesi ise dakika üzerinden belirlenmiş olup Turkcell ve Vodafone aboneleri için dakikası 4,25 TL, Türk Telekom ve sabit hat kullanıcıları için 4,75 TL'dir.

Web Üzerinden Sorgulama

Plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarasını, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarasını veya plaka ile sürücü T.C. kimlik numarasını girerek tramer sorgulama işlemini E-devlet sisteminden araç hasar kaydı sorgulama işlemiyle de hızlı ve kolay bir şekilde aracın hasar durumunu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Sigortam360 ile Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sigortam360 sitesi üzerinden aracın hasar geçmişini, araca ait detay bilgilerini, eksper raporlarını, trafik ve kasko sigortası poliçeleri gibi detaylı bilgilerini görebilirsiniz. SBM (Sigorta Bilgi Merkezi) tarafından kurulan Sigortam360 ile yapılan sorgulamalarda 44 TL'lik hizmet bedeli ödenmektedir.

Sigortam360 üzerinden sorgulama yapmak için;

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi hakkında detaylı bilgi almak için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) nedir sayfamızı inceleyin.

Sigorta Poliçesi Sorgulamak İstiyorsanız Nasıl Bir Yol İzleyebilirsiniz?

Trafik poliçenizi sorgulamak istediğinizde Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sitesinden faydalanabilmeniz mümkün.


Tramer Nedir? Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?

Özellikle ikinci el araç satın alırken araç hakkındaki detayların ayrıntılı şekilde incelenmesi gerekiyor. İlgili araç hakkında güvenilir bilgilere erişmek için kullanılan tramer sorgulama sistemi, araç alacaklara büyük ölçüde yardımcı oluyor. Peki geçmişe yönelik kaza kayıtları, hasar bedelleri ve sigorta poliçeleri gibi önemli verilere ulaşmak amacıyla kullanılan tramer kaydı nedir, nasıl sorgulanır?

Tramer Nedir?

Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi ya da daha çok bilinen adıyla Tramer, bir veri deposu olarak tüm sigorta bilgilerini toplayan bir sistemdir. Tramer sistemi üzerinden bir aracın tüm sigorta işlemlerinin ve hasar bilgisinin takibi veya kontrolü gerçekleştirilebilir. Özellikle ikinci el araç alacak insanlar için son derece kullanışlı olan tramer sistemi, gelişmiş teknolojik altyapısı ve sunmuş olduğu online hizmetler ile işleri büyük ölçüde kolaylaştırır. Ayrıca veri doğruluğunun güvenilir şekilde kontrol edilmesini sağlar ve araç alım satımlarındaki risklerin elenmesine yardımcı olur. Bu nedenle tramer kaydı sorgulama, ikinci el araç almak isteyenler için oldukça pratik ve avantajlı bir uygulamadır.

Tramer Kaydı Sorgulama Nedir?

Özellikle ikinci el araç ticaretinde öne çıkan bir uygulama olan araç tramer sorgulama sistemi, ihtiyacınız olan bilgilere tek seferde ve kolaylıkla erişmenizi sağlar. Hızlı şekilde yapacağınız bu sorgulama sayesinde aracın kaza yapıp yapmadığını, yaptıysa kaza hakkındaki resmi tutanakları, hasar tutarını ve diğer ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Farklı şekillerde tramer sorgulaması yaparak araca ait kaskobilgileri ve poliçe bitiş tarihleri gibi diğer detaylar hakkında da bilgi edinebilirsiniz. Genel olarak araç alım satımını güvenli hale getiren tramer uygulaması, geçmişe yönelik tutanakların sorgulatıldığı bir sistemdir ve bugüne kadar kayıt altına alınan hasarlar ile özellikler hakkında bilgi edinmenizi sağlar. Tramer kayıt sorgulaması ile satın alacağınız araç hakkında bilinmesi gerekenleri hızlıca öğrenebilir ve güvenilir alışveriş imkanı edinirsiniz. Bu nedenle araç almadan önce tramer kayıt sorgulama sistemini nasıl kullanacağınızı öğrenmeniz faydalı olur.

Plakadan Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tramer kaydı sorgulama işlemi plaka numarası üzerinden yapılır. Dolayısıyla herhangi bir araca ait hasar, kaza, poliçe, tutanak, değişen parça, mağdur veya araç detay sorgulamaları yapmak istiyorsanız öncelikle plaka numarasına ihtiyacınız olur. Sorgulama ücreti bütün vergiler dahil 46 TL’dir ve SMS ile sorgulama yaparken bu tutar faturanıza eklenir veya bakiyenizden düşülür.

SMS İle Tramer Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tramer kaydı sorgulamasını SMS ile gerçekleştirecekseniz plaka numarasını kullanmanız gerekir. Bunun için sorgulama yapacağınız araca ait plaka numarasını bilmeniz ve 5664 numarasına göndermeniz lazımdır. Mesaj yazarken dikkat etmeniz gereken konulardan en önemlisi plaka numarasını arada boşluk olmayacak şekilde eklemektir, aksi halde tramer kaydını düzgün şekilde sorgulatamazsınız. Ayrıca tramer kaydı sorgulama ücretli bir hizmettir ve bu işlemi gerçekleştirmek için 46 TL ödemeniz gerekir. Düşük bir ücret ödeyerek araç hakkında bilmeniz gereken bütün ayrıntıları mesaj olarak görüntüleyebilirsiniz. Aracın plakasının değişmesi halinde aynı sorgulamayı şasi numarası üzerinden de yapabilirsiniz. Bunun için de yine SMS yöntemini kullanabilirsiniz. Mesaj bölümüne “HASAR” yazıp boşluk bıraktıktan sonra “S” yazarak bir boşluk daha bırakmanız ve araca ait şasi numarasını girmeniz gerekir. Aynı numaraya göndereceğiniz mesaj ile araç hakkındaki tüm bilgileri öğrenebilirsiniz. Belirtilen şekilde SMS gönderdikten sonra hattınıza sistem tarafından otomatik bildirim sağlanır ve bu sayede ilgili plakaya sahip araç hakkındaki geçmişe yönelik hasar ve sigorta kayıtlarına tek seferde ulaşmış olursunuz. Plaka bilgisi üzerinden araçtaki değişen parça durumunu da öğrenme şansınız olduğundan araç alımlarında daha sağlıklı kararlar verebilirsiniz.

e-Devlet Üzerinden Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tramer kaydında kullanılan bir diğer yöntem de e-devlet üzerinden sorgulama yapmaktır. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir:Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra girdiğiniz plakaya ait bilgilerin tümü ekranda açılır ve resmi kayıtlarıyla birlikte görünür. Bu evrakları dilerseniz e-barkodlu şekilde indirebilir ve sonraki resmi işlemlerde güvenle kullanabilirsiniz.

Hasar Kaydı İle Tramer Kaydı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Tramer kaydı ve hasar kaydı arasında bazı temel farklılıklar bulunur. Bu farklılıkları şu şekilde sıralayabiliriz:Genel olarak araç alışverişini güvenli şekilde yapmak ve sağlıklı karar vermek için tramer kayıt sorgulama sistemini kullanmanız gerekir. Bu şekilde araç hakkında bilmeniz gereken bütün kayıtlara anında ulaşabilir ve araç alım kararlarında mantıklı hareket edebilirsiniz. Ek olarak ileriki döneme yönelik şu gibi cezalar hakkında bilgi edinmeniz de sürüş güvenliği açısından önem taşır:Bu cezalar hakkında bilgi edinmeniz, aynı zamanda olası bir kaza halinde kasko ve sigorta kapsamında değerlendirilmenizi etkiler. Dolayısıyla trafik kurallarına uymanız ve trafiğe çıkarken sigorta ve kaskonuzu eksiksiz yaptırmış olmanız fazlasıyla önemlidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir