hacamattan sonra et yenirse ne olur / Hacamat Öncesi Ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilir? | Ümraniye Hacamat

Hacamattan Sonra Et Yenirse Ne Olur

hacamattan sonra et yenirse ne olur

Hacamat: Yanlış bilinenler

Yüzyıllardır bir tedavi yöntemi olarak uygulana gelen, günümüzde de tamamlayıcı tıbbın önemli bir üyesi olan hacamat (diğer adıyla kupa tedavisi), vücudumuzdaki ağır metal ve toksinlerden kurtulmanın ve böylelikle bağışıklığımızı güçlendirmenin en doğal ve etkili yollarından biri. Günümüzde Sağlık Bakanlığı'mızın "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları" kapsamında yasal zemin bulan hacamat, yalnızca doktorlar tarafından uygulanabilmekte olup böylelikle gerek hijyen gerekse kişinin sağlık koşullarına uygunluk açısından çok daha sağlam bir zemin kazanmıştır.

Başta migren, hipertansiyon, kronik yorgunluk, fibromiyalji, MS, karaciğer yağlanması, adet düzensizlikleri, depresyon, romatizma, diyabet, hormonal dengesizlikler, cinsel fonksiyon bozuklukları, kısırlık, unutkanlık, dikkat eksikliği, kolesterol, fıtık, tükenmişlik sendromu olmak üzere pek çok hastalığın tedavisinde hacamattan destekleyici yöntem olarak yararlanılabilir. Sağlıklı bireyler de sağlıklarını korumak için detoks, ödem atılımı, bağışıklık güçlendirme, kan üretimini uyarma, beyin fonksiyonlarını canlandırma gibi amaçlarla hacamat yaptırabilirler. Hacamat uygulamasının sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyecek kadar çokken herkesin her zaman hacamat yaptırması da doğru değildir. Bu nedenle mutlaka bu konuda eğitimli ve deneyimli bir hekime danışmak gerekir.

Frekanslı hacamat nedir?

Kliniğimizde hacamat uygulamasını, ileri teknolojiye dayalı bir tamamlayıcı tedavi metodu olan biorezonans ile bir arada uygulamaktayız. “Frekanslı hacamat” diye anılmaya başlanan bu yaklaşım, kansız bir tedavi şeklidir. Bu da hacamatın pek bilinmeyen bir versiyonudur. Hacamatta kullanılan kupalar, kan çekmek yerine insan vücudunun yaydığı çok düşük ölçekli frekanslara en yakın seviyede frekanslar kullanarak hastalanmış dokular ya da hastalığa yol açan virüs, mantar, parazit gibi patojenler anti-frekanslarının verilmesi suretiyle nötrleştirilebilmektedir. Geleneksel olarak hacamatta, kılcal damarlarda dolaşan kirli kanın vücuttan atılımı ve detoks mantığı öne çıkarken “frekanslı hacamat”ta kirli kandaki patolojik bilgilerin ters frekansını vererek nötrleştirme mantığını benimsiyoruz. Böylelikle genel, sistemik düzeyde kan ve lenf dolaşımını artırabiliyor ve otonom sinir sisteminin işleyişini iyileştirebiliyoruz. Düzenli olarak frekanslı hacamat uygulanan bireyler, toksinler ve metabolik atıklardan arınıyorlar ve kanserden migrene pek çok hastalığın tedavisine destek sağlanabiliyor.

Hacamat hakkında doğru bilinen yanlışlar

Gelelim hacamat hakkında doğru bilinen yanlışlara. Zira sağlıkla ilgili pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da gerek internette gerekse çevrenizde spekülatif ya da yanlış birtakım bilgilere rastlamış olabilirsiniz.

Yanlış:Kansızlık (anemi) şikayeti olanlar hacamat yaptıramaz.
Doğru: Hafif anemi durumlarında hacamat uygulanabilir ancak ileri düzeydeki anemi durumlarında uygulama yapılması sakıncalı olabilir. Bu konuda ileri seviyede bilgi ve deneyime sahip hekiminize güvenmelisiniz. Hacamat aynı zamanda kan yapımını uyarıp kansızlık (anemi) tedavisine de destek olabilir. Hacamatın önemli bir işlevi de karaciğer, dalak, kemik iliği gibi kan üretiminden sorumlu organları uyarmaktır.

Yanlış:Hacamat, kan kaybına neden olduğu için halsizliğe yol açar.
Doğru: Aksine hacamat vücudu ağır metal ve toksinlerden arındırarak yükünü hafifletir, kişinin kendini daha dinç hissetmesini sağlar. Uygun kişilere yapılan hacamatın hiçbir yan etkisi yoktur.

Yanlış:Hacamat herkes için uygun bir destekleyici tedavi yöntemidir.
Doğru: Hayır, hacamatın uygulanamayacağı durumlar vardır: Kalp pili taşıyan hastalar, panik atak geçirenler, organ nakli olanlar, regl ya da hamilelik dönemindeki hanımlar, kan pıhtılaşma oranı düşük kimseler, hemofili hastaları, böbrek yetmezliği olan hastalar, kemoterapi görenler. Bunun yanı sıra literatürde 2 yaş altı çocuklarda uygulanmaması gerektiği yer alır. Ayrıca hacamat, yara, yanık, ben, egzama, varis olan bölgelere yapılmaz.

Yanlış:Hacamat sonrası ciltte yaralar, morluklar ve acı oluşur. Hacamat, ciltte kalıcı iz bırakır.
Doğru: Hacamat bu alanda eğitim almış uzman bir hekim tarafından uygulandığında ve dolayısıyla uygun hijyen koşulları sağlandığında yara, morluk, acı gibi şikayetlere yol açmaz. Uygulama sonrası istirahat gerektirmez ve doğru yapılan hacamat, ciltte kalıcı iz bırakmaz.

Yanlış: Hacamat için doğru zaman hicri ayın ikinci yarısıdır.
Doğru: Sağlığın korunması ve bazı hastalıkların tedavisine destek olunması amacıyla yapılan hacamat uygulaması için özel bir tarih söz konusu değildir. Ancak İslami geleneğe göre hicri ayın gününden başlamak üzere ay sonuna dek takip eden tekli günlerde (17, 19, 21, 23…) uygulanması uygun görülmektedir. Bazı inanışlara göre pazartesi geceleri yapılması uygundur. Ancak tedavi açısından bakıldığında gerekli görüldüğü her zaman hacamat yapılabilir.

Yanlış: Hacamat aç karnına yapılır.
Doğru: Uzun süre aç kalanlarda ve tansiyonu düşük olanlarda bayılma görülebilir. Buna dikkat etmek gerekir. Uygulama sonrasında birkaç saat süreyle hafif gıdalar alınabilir.

Yanlış: Hacamattan bir gün önce / bir gün sonra cinsel ilişkiye girilmemelidir.
Doğru: Literatürde böyle bir geçerlilik yoktur.

Yanlış: Hacamattan sonra 24 saat duş alınmamalıdır.
Doğru: Uygulama bölgesindeki kesiklerin kapanması için birkaç saat duş alınmayabilir. Ancak doğru uygulama yapılmış ise zaten birkaç saat içinde kesiler kapanmaya başlar.

Yanlış: Hacamattan sonra birkaç saat uyunmamalıdır.
Doğru: Uykunun hacamat açısından herhangi bir sakıncası yoktur.

Hacamat Öncesi Ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilir?

Hacamat Öncesi Ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilir?

Hacamat Öncesi Ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilir?İnsanlık tarihinin en eski çağlarından bu yana bilinen etkili ve güçlü bir tedavi şekli olan hacamat, bugün modern tıp yöntemleriyle dahi çare olunamayan birçok hastalığa şifa kaynağı olmayı başarıyor. Çünkü hastalıkların hemen hepsinin temelinde, insan vücudunu olumsuz etkileyen toksin maddeler bulunmaktadır. Hacamat ile vücuttan bu toksinler atıldığı için birçok hastalığa kolayca şifa bulunabilmektedir. Ancak hacamat uygulaması yaptırmadan önce ve sonra bilinmesi gereken bazı detaylar var. Hacamat tedavisinden önce ve sonra izlenmesi gereken bazı kurallar, tedavinin daha etkili olmasına yardımcı olmaktadır.

Hacamat Tedavisinden Önce Neler Yapılmalıdır?

Hacamat yaptıracak olan kimseler kan sulandırıcı türündeki ilaçları kullanıyorlarsa, hacamat sırasında vücuttan gereksiz miktarda kan akıtılmaması için bu ilaçları kullanmayı 2 gün evvelinden kesmek zorundadır. Ayrıca böyle bir durumu olan kimselerin mutlaka kullandıkları ilaçlar hakkında hacamat uzmanına bilgi vermeleri gerekir. Böylelikle uzman tarafından daha doğru yönlendirilmeleri söz konusu olacaktır. Ayrıca hacamat öncesi yapılması gerekenler arasında kan sulandırıcı özelliğe sahip olan kiraz gibi meyvelerin de yenilmemesi bulunmaktadır. Uygulamadan birkaç gün öncesi itibari ile bu tür yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

Hacamat yaptırmadan önce hayvansal gıdaları bir günlüğüne bırakmak da faydalı olacaktır. Çünkü hayvansal gıdalar kanın koyulaşmasına neden olur. Eğer bu gıdaların alımı bırakılırsa, uygulama sırasında kan akışı daha kolay sağlanacaktır. Uygulamanın öncesindeki gün itibari ile herhangi bir et ve et ürünü aynı zamanda süt ürünlerinin kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Hacamat tedavisinden önce uzmanların bir önerisi daha bulunmaktadır. Uygulama yaptıracak olan kimselerin cimadan yani cinsel ilişkiden bir günlüğüne uzak kalması önerilir. Çünkü cima sonrası vücutta kan dolaşımı yavaşlar. Bu durum da hacamatın etkisini azaltacaktır. Ayrıca hacamat uygulamasına gidilirken herhangi bir şey yenilmemesi de gereklidir. Aç karnına yapılan hacamatın faydaları oldukça fazladır. Uygulamadan önce en az iki saat boyunca bir şey yenilmemiş olması gerekecektir.

Hacamat Sonrasında Neler Yapılmalıdır?

Hacamat uygulaması yaptırıldıktan sonra vücut toksinlerden arınmış olacağı için bir rahatlama ve ferahlık hissi yaşanacaktır. Bu uygulamadan hemen sonra dinlenmeye çalışmak, vücudu yoracak olan aktivitelerden kaçınmak doğru olmaktadır. Ayrıca hacamat sonrası yapılması gerekenler arasında en az 12 saat süre ile duş almamak bulunmaktadır. Uygulamanın üzerine bir gün süre geçtikten sonra duş alınabilir. Hacamatın yapıldığı bölgelerdeki yara izlerinin daha çabuk iyileşmesi için yaraların üzerine sarı kantaron yağı, zeytinyağı gibi iyileştirici etkiye sahip yağlar sürülebilir.

Sirkenin, özellikle elma sirkesinin faydaları herkes tarafından kabul edilmektedir. Hacamat uygulaması yaptırıldıktan sonra içilecek bir miktar elma sirkesi, metabolizmanın hızlanmasına, hacamat ile birlikte gerçekleşen detoksa katkıda bulunacaktır. Özellikle ılık bir bardak suyun içerisine karıştırılarak sabah aç karnına içilecek olan elma sirkesinin hacamatın etkilerini arttırdığı bilinmektedir. Hatta bu ılık elma sirkeli suyun içerisine bir çay kaşığı kadar da bal karıştırmak daha yararlı olmaktadır. Bu uygulama kan damarlarını açmakta ve vücudun temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Hacamat uygulaması sonrasında ilk üç gün süresince, tıpkı uygulamadan önce olduğu gibi hayvansal gıdalardan uzak durulması önemle tavsiye edilmektedir. Bu tür gıdalar kanı ağırlaştırmakla beraber bazı durumlarda hacamat ile birlikte oluşan kesilerin geç iyileşmesine neden olabilmektedir. Buradan hareketle yaklaşık olarak üç gün boyunca et, süt ve süt ürünlerinden uzak durmakta yarar bulunmaktadır. Ayrıca hacamat yaptırıldıktan sonra üç veya dört saat boyunca yemek yenilmemesi ve bu süre tamamlanınca çorba gibi hafif gıdalar alınması önemlidir.

Web sitemizden ve uzmanlarımızdan Ümraniye hacamat hakkındaki sorularınıza daha detaylı cevaplar alabilirsiniz.

Hacamat Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hacamat Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hacamat tedavisinden 3 saat kadar önce, uygulama esnasında tansiyon-şeker düşmesine engel olmak açısından, sıvı gıda alınması ( çorba- pekmez vs.. ) tavsiye edilir.

  • Kan sulandırıcı ilaç kullananlar ( cuomadin ve yüksek etkili kan sulandırıcı ilaçlar haricinde ) hacamat olacağı gün, uygulamadan 6 saat sonra ilacını içebilir. Ancak yine de bu durum kişinin rahatsızlığıyla alakalı değişkenlik gösterebileceğinden doktorumuza mutlaka danışınız.
  • Hacamat tedavisinden bir gün önce, hacamat yapılan gün ve bir gün sonrası olmak üzere, toplam 3 gün hayvansal gıda perhizi yapılması, hacamatın etkisine olumlu katkı sağlar. ( et-süt-yumurta-peynir-hayvansal yağlar gibi ) Perhiz konusu şart olan bir konu değildir, ancak hacamat tedavisinde vücutta detoks yani arınma etkisi hedeflendiğinden, hayvansal gıdalarda protein yükü ile vücudu yormamak ve arınmaya katkı sağlamak açısından faydalıdır.
  • Cimadan (Cinsel ilişki) bir gün önce ve sonra uzak durmak, vücudun dinlenmesine destek olmak açısından tavsiye edilmektedir.
  • Sigara içenler, hacamat uygulamasından en az 2 saat önce ve sonra sigara kullanmamalıdır.
  • Hacamat sonrasında 6 saat kadar uyumamak ve yürüyüş yapmak faydalıdır.
  • Hacamat sonrasında, 2 saat kadar yemek yenilmemesi, sirkeli, limonlu su ya da bal şerbeti içilmesi tavsiye edilmektedir.

Tavsiye niteliğinde olan hususlara riayet edilmemesi, hacamat tedavisine engel bir durum teşkil etmez. Ancak dikkat edilirse hacamat tedavisin faydasını arttırmaya vesile olur.

Hacamat tedavisi sonrasında, yatak istirahati gerekmediğinden işinize devam etmenize ya da yolculuk yapmanıza engel bir durum söz konusu olmaz. Hacamat sonrasında rahatlama ve vücut direncinde artış kısa sürede belirgin olarak hissedilir.

Hacamat Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

  • Kalp Yetmezliği
  • Hemofili ( kan pıhtılaşma sorunu )
  • Gebelik Dönemi
  • Anemi ( Kansızlık )
  • Düşük Tansiyon
  • Kanser tedavisi görenler
  • Yüksek etkili kan sulandırıcı kullanımı ( özellikle coumadin )

( coraspin ya da düşük dereceli kan sulandırıcı kullananların, doktorun uygun görmesi durumunda hacamat olmasında sakınca yoktur. İlacını, hacamat olduktan 6 saat sonra içebilir. )

Ayrıca, çok hassas ve korkan kişilerle, 80 yaş üzerindekilere hacamat yapılmaması ya da dikkatli olunması gerekir.

Hacamatın yan etkisi var mıdır ?

Hacamat tedavisinde kullanılan tüm malzemenin (kupa, bistüri, vakum aparatı, vb.) tek kullanımlık olması, ortamın hijyen kurallarına uygun olması ve uygulamanın sağlık merkezlerinde yapılması, enfeksiyon riski açısından önemlidir.

Hacamat tedavisi sırasında özellikle ilk defa hacamat olan kişilerde baş dönmesi, mide bulantısı olabilir ancak bu durum geçicidir. Uygulamanın, mutlaka doktor ya da doktor gözetiminde sağlık personeli tarafından klinik ortamda yapılması, şeker / tansiyon düşmesi ya da yükselmesi, nefes darlığı gibi müdahale gerektiren durumlar açısından önemlidir.

Uygulama yapacak olan hekim ya da sağlık personelinin, hacamat uygulamasında tecrübe sahibi olması, bistüri ile çizerken epidermis altını geçmeyecek şekilde çok derin kesik atmaması da hacamat uygulamasında önem arz eden konulardandır. Aksi takdirde, kesik izi kalmasına bağlı, skar dokusu oluşturma riski bulunmaktadır. Skar izlerinin, bağışıklık sistemi açısından olumsuz etkileri bulunmaktadır.

Hacamat uygulamasının sakıncalı olduğu durumlara ve yukarıda belirtilen konulara riayet edildiği takdirde son derece güvenli ve etkili bir yöntemdir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası