atauni üstten ders alma / Atatürk Üniversitesi Öğrenci Numarası Öğrenme Sorgulama | Öğrenci Girişi

Atauni Üstten Ders Alma

atauni üstten ders alma

AÖF yaz okulunda kaç kredi alınır? AÖF yaz okulunda kaç ders alınır?

Açıköğretim Üniversitesi final sonuçları açıklandı. Yıl sonunda Genel Not Ortalaması 2,00'ın altında kalan ve FF harf notu olan öğrenciler kalan dersleri vermek için AÖF yaz okuluna kayıt yaptırmaları gerekiyor. Yaz okulu zorunlu olmauıp, FF not ile kalan dersler bir dahaki dönemde yeniden alınabiliyor. Peki AÖF yaz okulunda kaç ders alınır? AÖF yaz okulunda kaç kredi alınır? İşte detaylar

AÖF YAZ OKULUNDA KAÇ DERS ALINIR?

Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. Not Durum Belgesinde; genel not ortalaması 2,00 veya 2,00'nin üzerinde olan öğrenciler, FF harf notu olan ve/veya hiç almadığı ders/derslerden, en fazla beş ders seçebilir.

AÖF YAZ OKULUNDA KAÇ KREDİ ALINIR?

AÖF Yaz okulunda açılacak dersler için güz veya bahar yarıyılı ders planında yer alan toplam saat ve AKTS kredileri esas alınır.

Öğrenci, AÖF yaz okulunda açılan ön lisans/lisans derslerinden en çok 20 AKTS kredilik derse, yaz okulu sonu itibarıyla mezun durumundaki öğrenci en fazla 25 AKTS kredilik derse, lisansüstü öğrencileri ise en fazla 30 AKTS kredilik derse kayıt yaptırabilir.

AÖF YAZ OKULU ÜSTTEN DERS ALINIR MI?

Aöf yaz okuluna katılan öğrenciler dönem fark etmeksizin alttan ve üstten ders alabilirler. (En fazla 5 ders)

AÖF YAZ OKULU EN FAZLA KAÇ DERS ALINIR?

Yaz okuluna katılacak olan öğrenciler kredi sistemine bağlı olmayıp istedikleri 5 dersi seçebilme hakkına sahiptirler.

Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri AÖF yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.

AÖF YAZ OKULUNA KIMLER BAŞVURABILIR?

AÖF Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir.

Aöf 1, 2, 3, ve 4. sınıf öğrencileri kayıt yeniletsin veya yeniletmesin yaz okuluna katılabilirler. Ders seçimi tamamıyla öğrenciye bağlıdır karışık olarak istediği dersleri seçebilirler. Ancak yalnızca 5 ders seçebilirler, ders seçimi kredi (AKTS) ye bağlı değildir.

ATA AÖF ücretleri ne kadar? ATA AÖF yaz okulu dersleri ve Atatürk Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıt tarihi

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri yaz okulu kayıt yenileme ve sınav tarihlerini merak ediyor. İşte ATA AÖF yaz okulu takvimi

ATA AÖF YAZ OKULU KAYIT TARİHLERİ

Yaz okulu kayıt işlemleri öğretim ücretinin ödenmesi ve ders seçimi ile gerçekleşecektir. Kayıt ile birlikte sınav yeri tercihleri alınacak ve hiçbir şekilde değiştirilmeyecektir. Yaz okulu ders kayıtları – tarihleri arasında yapılacaktır. Yaz okulu öğretim ücreti ödemeleri tarihinde başlayacaktır.

Yaz okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında ayrı bir yarıyıl olmayıp bahar yarıyılının devamı niteliğindedir. Yaz okulu uygulamasına katılım öğrencinin isteğine bağlıdır. Yaz okulunda geçen süre, eğitim-öğretime ilişkin azami sürenin hesabında dikkate alınmaz. Güz ve/veya bahar döneminde kayıt yeniletmeyen (pasif) öğrenciler yaz okulundan ders alabilirler.

ATA AÖF YAZ OKULUNDA AÇILACAK DERSLERİN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

ATA AÖF SINAVLARI ONLINE MI OLACAK?

Yaz okulu sınavları 12 Eylül tarihinde yüz yüze yapılacaktır.

ATA AÖF YAZ OKULU ÜCRETLERİ NE KADAR VE NASIL YATIRILIR?

Öğrencilerimiz yaz okulu öğretim ücreti ödemelerini, T.C. kimlik numaraları ile Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat bankası şubeleri ya da internet bankacılığı üzerinden yapabileceklerdir. Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, Öğretim Yılı yaz okulu öğretim ücreti ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir.

Yaz okulu öğretim ücreti, alınan ders sayısından bağımsız olarak, TL’dir. Yabancı uyruklu öğrenciler için yaz okulu öğretim ücreti TL’dir. Yaz okulunda alınacak öğretim ücreti, güz ve bahar dönemlerinde ödenen dönem öğretim ücreti dışında olup sınav ve materyal hizmetine karşılık alınır. Yaz okuluna kayıt yaptıran öğrencilere herhangi bir nedenle öğretim ücreti iadesi yapılmaz.

ATA AÖF YAZ OKULU DERS SEÇİMİ NE ZAMAN?

Ders seçimi – tarihleri arasında yapılacaktır.

ATA AÖF KAYIT NASIL YAPILIR?

Materyal ücretinden muaf olan engelli öğrencilerimiz (%40 ve üzeri rapora sahip olanlar) ile gazi, şehit/gazi yakını (birinci dereceden) öğrencilerimizden yaz okulu ücreti alınmayacaktır. Öğrencilerimiz kayıt tarihlerinde ders seçimi yaparak yaz okuluna kayıt yaptırabilirler.

Uygulama eğitiminin dönem içerisinde alınmış olması ve ara sınav (vize) notunun oluşması şartı ile yarıyıl sonu (final) veya bütünleme sınavında başarısız olunması durumunda; Sosyal Hizmet Lisans ve Sosyal Hizmet Lisans Tamamlama programlarının müfredatında yer alan Blok Uygulama I, Blok Uygulama II ve Blok Uygulama dersleri, yaz okulunda alınabilir.

Öğrenciler, diğer yükseköğretim programlarının yaz okulundan ders funduszeue.info öğrenci, aynı eğitim–öğretim yılında hem mezuniyet üç ders sınavına hem de yaz okuluna katılamaz. Bir eğitim-öğretim yılında mezuniyet üç ders sınavına katılma hakkı olan öğrenci, yaz okulu ders seçim haftasında ders seçimi yapmadan mezuniyet üç ders sınavına katılabilir ya da yaz okulundan ders seçerek yaz okuluna katılabilir. Yaz okulu kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, ders seçimi ile ilgili değişiklik talepleri dikkate alınmaz.

Öğrenciler, yaz okulunda açılacak derslerden en fazla toplam 5 (beş) adet ders alabilirler. Bu dersler, öncelikle alt yarıyıl dersleri olmak üzere, daha önce alınıp başarısız olunan (FF harf notlu) ve/veya ilk defa alınacak derslerden sadece yaz okulunda olmak üzere, takip eden üst yarıyıllardan (güz ya da bahar) seçebilirler.

YAZ OKULU SINAVLARI NE ZAMAN?

Yaz okulu sınavları 12 Eylül tarihinde yüz yüze yapılacaktır. Yaz okulunda yapılacak sınavlar, Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilir. Yaz okulunda başarı değerlendirmesi tek sınav üzerinden yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %’dür.

Yaz okuluna kayıt yaptıran ancak her ne sebeple olursa olsun sınavlara katılmayan veya katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz.

ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman, hangi tarihte? ATA AÖF üç ders sınavı giriş belgesi nasıl ve nereden alınır?

ATA AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

YILI MEZUNİYET ÜÇ DERS SINAVI, 7 Ağustos tarihinde yapılacak

Kurum tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Fakültemizde, kayıtlı olduğu programın bütün derslerine kayıt yaptırmış ancak FF harf notu alarak mezuniyeti için en fazla üç dersi kalmış olan öğrencilere eğitim öğretim yılı sonunda bir defaya mahsus olmak üzere Mezuniyet Üç Ders Sınavı yapılır.

ATA AÖF ÜÇ DERS SINAV GİRŞİ YERLERİ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınav Giriş Belgenizi almak için funduszeue.info adresini ziyaret ediniz. Mezuniyet Üç Ders Sınav Giriş Belgenize aynı zamanda AtaMeta uygulamamızın "Sınav İşlemleri" katından da ulaşabilirsiniz.

Atatürk Üniversitesi Öğrenci Numarası Öğrenme Sorgulama

Atatürk Üniversitesi Öğrenci Numara Öğrenme Girişi için tıklayın

*** Atatürk Üniversitesi Ana Sayfa Girişi için Buraya Tıklayınız

Bize Ulaşın

Atatürk Üniversitesi Kampüsü,
Erzurum
Telefon : +90
e-posta : [email protected]

DERS KAYDI (KAYIT YENİLEME)

İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ OLARAK SIK SORULAN SORULAR

Ders kaydı ne demektir?

Ders kaydı, Üniversitemiz bünyesinde yürütülen önlisans, lisans ve lisansüstü programlara kayıtlı öğrencilerin, ilgili yılın akademik takviminde belirtilen süreler içinde katkı payını ve/veya öğrenim ücretini ödemesi ve ders alma işlemini tamamlaması suretiyle gerçekleşen işlemdir.

Ders kaydı nerede yapılır?

Ders kaydı, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılır.

Ders kaydı nasıl yapılır?

Ders kaydı, “Ders Kayıt Bilgi Rehberi”nde yer alan kılavuzda belirtildiği şekilde yapılır.

Ders kayıt işlemlerinde sorumluluk kime aittir?

Ders kayıt işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur.

Ders kayıtları ile ilgili olarak danışmanımla görüşmeli miyim?

Katkı payı ve/veya öğrenim ücretini ödeyen öğrencinin kayıt bilgileri danışman tarafından onaylanarak ders kayıt fişinin çıktısı alınır. Ders kayıt fişinin çıktısı öğrenci ile danışman tarafından imzalanmak suretiyle ders kayıt işlemi tamamlanmış olur.

Süresi İçerisinde ders kaydı yaptıramadım, ne yapmalıyım?

Akademik takvimde belirtilen sürelerde ders kaydını yaptırmayan öğrenci, o yarıyılda/yılda derslere devam edemez ve sınavlara giremez. Bu süre, sayılı Kanunda belirtilen öğrenim süresinden sayılır. Ancak, süresi içinde ders kaydını yaptıramayanlardan haklı ve geçerli mazereti olan öğrencilerin, mazeretli olarak geçen sürenin devamsızlıktan sayılması şartıyla, akademik takvim dikkate alınarak ders kayıtlarının yenilenmesine ilgili yönetim kurulu karar verir.

Üniversiteye ilk kez kayıt yaptıran öğrencinin Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) üzerinden ders seçip kaydettirmesi ya da danışmanına herhangi bir onay yaptırması gerekiyor mu?

Üniversitemiz programlarında eğitim-öğretim gören tüm öğrencilerin (Üniversiteye yeni kaydolanlar dahil) Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) üzerinden akademik takvimde yer alan ders kayıt tarihleri içerisinde yalnızca kendi yarıyılına ait dersleri seçmeleri ve danışmanlarına başvurarak ders kayıt formlarını imzalamaları gerekmektedir

Güz veya Bahar yarıyıllarından birisinde veya her ikisinde ders kaydı yaptırmayan bir öğrenci bir sonraki yarıyıl ders kaydı yaptırabilir mi?

Güz veya Bahar yarıyıllarından birisinde veya her ikisinde ders kaydı yaptırmayan bir öğrenci bir sonraki yarıyıl ders kaydı yaptırabilir.

Haftalık ders programında alttan almam gereken dersler ile çakışan derslerim var, bunları alabilir miyim?

Öğrenciler içinde bulundukları yarıyılda/yılda alacakları derslerin haftalık saatleri ile tekrar alacakları derslerin haftalık saatlerinin, devamsızlık oranını aşacak şekilde çakışması halinde, öncelikle tekrara kaldıkları dersleri almak zorundadır. Çakışmalar sebebiyle derslere kayıt yaptıramama, eğitim- öğretim sürelerindeki üst sınırların işlemesini engellemez.

Ders kayıtlarında, dersler arasında öncelik var mıdır?

Öğrenciler, öncelikle FF notu almış oldukları derslere kayıt yaptırmak zorundadır.

Kayıt yenileme sırasında öncelikle alttan başarısız olunan ders mi alınmalıdır?

Herhangi bir dersten başarısız (FF notu) olan öğrenci, bu derse dersin verildiği ilk yarıyılda/yılda kayıt yaptırmak zorundadır.

Değişim programında aldığım, ancak başarısız olduğum ders varsa ne yapmam gerekir?

Değişim programının uygulandığı kurumdan alıp, başarısız olduğunuz dersi/dersleri yaz okulunda ve/veya değişim programı dönüşünde kendi biriminizden alabilirsiniz.

Bir yarıyılda alınabilecek derslerin kredi saatleri toplamının bir üst sınırı var mıdır?

Bir yarıyılda alınacak derslerin kredi saatleri toplamının üst sınırı 26 kredi saat olmakla birlikte bu sınır kayıtlı olunan programın özelliğine bağlı olarak değişmektedir. Azami kredi limitinizi kayıtlı olduğunuz programın uygulama esaslarından öğrenebilirsiniz.

Azami kredi limitine Türk Dili, Yabancı Dil ile Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi derslerinin kredisi dâhil midir?

Azami kredi limitine Türk Dili, Yabancı Dil ile Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi derslerinin kredisi dâhil değildir.

Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) nedir?

Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO); öğrencinin fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulunda öğrenimine başladığı andan itibaren, tamamlamış olduğu yarıyıl/yıl da dahil olmak üzere, o güne kadar kayıt yaptırdığı her dersin kredi saati ile o dersin başarı notunun ağırlık katsayısıyla çarpılarak tamamının toplanmasından elde edilen sayının, toplam kredi saatine bölünmesi ile hesaplanır.

Ders alma işlemi ile Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) arasında bir ilişki var mıdır?

Ders alma işlemi ile Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) arasında bir ilişki vardır. Bir birini takip eden iki yarıyılda da (üst üste) iki yarıyılda AGNO’nuz ’ın altında ise üst yarıyıldan ders alamazsınız.

AGNO'mu yükseltmek için tekrar dersim olmamasına rağmen alt yarıyıldaki ders/leri tekrar alabilir miyim?

AGNO’sunu yükseltmek isteyen öğrenciler, azami kredi sınırını aşmamak kaydıyla alt yarıyıldaki ders/leri alabilirler. AGNO hesabında tekrarlanan dersler için öğrencinin aldığı en son not geçerlidir.

Üst yarıyıldan ders alabilmenin şartları nelerdir?

Lisans programlarının birinci sınıf öğrencileri ile meslek yüksekokulları öğrencileri hariç, bulundukları yarıyıl itibariyle müfredatında bulunan bütün dersleri almış, tekrar dersi olmayan ve AGNO’su en az 2,50 olan öğrenciler, ön şartlı olmayan veya ön şartını yerine getirdiği, üst yarıyılda/yılda açılan derslerden, ilave olarak haftalık azami kredi saati miktarını aşmamak üzere en çok 10 kredi saate kadar ders alabilirler.

Birinci sınıfın 1 inci yarıyılı sonunda Ağırlıklı Genel Not Ortalamam (AGNO) 'nin üzerinde olursa üst yarıyıldan ders alabilir miyim?

Birinci sınıfın 1 inci yarıyılı sonunda Ağırlıklı Genel Not Ortalamanız (AGNO) 'nin üzerinde olursa üst yarıyıldan ders alamazsınız.

AGNO barajı nedeniyle yarıyıl/yıl kaybettim, hangi yarıyıl benim için üst yarıyıl oluyor?

Hangi yarıyıla ait ders alma şartlarını yerine getirebiliyorsanız o yarıyıl sizin yarıyılınız olur ve bu yarıyılın en az iki sonrası sizin için üst, en az iki öncesi de sizin için alt yarıyıl olarak tanımlanır.

  • Facebook
  • Google

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası