3 aylık bebek gece uykusuna kaçta yatmalı / Aylık Bebeklerde Uyku Düzeni - funduszeue.info

3 Aylık Bebek Gece Uykusuna Kaçta Yatmalı

3 aylık bebek gece uykusuna kaçta yatmalı

Gündüz Uykuları3 defa olmak üzere toplam saat
Gece Uykusu defa uyanarak toplam saat
Uyanıklık Süresi1, saat
Toplam Uyku saat

Bu aylardan başlayarak bebeğinizin uykuları uzamaya ve daha düzenli hale gelmeye başlar. Bu sayede artık bebeğinize saatli bir program oluşturmaya başlayabilirsiniz. Bebeğinizi iyi gözlemlediğinizde artık her gün benzer saatlerde uyku sinyalleri göstermeye başladığını görebilirsiniz. Bu sinyalleri takip ederek bebeğinizi yatırdığında biyolojik saatlerini kaçırmadan sağlıklı bir düzen oluşturabilirsiniz.

Bebeğiniz bu aylara geldiğinde kendi kendine uyumayı çoktan öğrenmişse kolayca uykuya dalacak, geceleri de beslenme dışında uyanmadan kesintisiz uyuyacaktır. Ancak bu aylara kadar bir şekilde destekli (emerek, sallanarak, dolaştırılarak) uyumaya alışık geldiyseniz artık bebeğinize doğru uyku alışkanlıkları kazandırmak için adım atmaya başlayabilirsiniz.

Biyolojik açıdan gelişmeye başlayan bebeğiniz sizin yönlendirmelerinizle yeni düzenine çok çabuk ayak uyduracak ve uykularını uzatmaya başlayacaktır.

Bebeğinizin Daha İyi Uyuması için İpuçları

  • Gündüz Uykularını Düzenlemek

funduszeue.info itibaren bebeğinizin uyku ihtiyacı azalmaya başlar. Bu da genellikle gündüz uykularının etkilenmesine neden olur. Eğer bebeğinizde gündüz uykularına zor dalma veya dk.’dan daha uzun uyuyamama gibi belirtiler görürseniz gündüz uykularını yeniden düzenleme yoluna gidebilirsiniz.

Bunu yaparken bebeğinizin uyanık kaldığı süreyi her gün aşamalı olarak arttırarak gündüz uykularının sayısını bir adet azaltabilirsiniz (4 gündüz uykusundan 3 gündüz uykusuna geçiş). Böylece bebeğiniz daha çabuk uykuya dalacak ve uzun süre uyuyacaktır.

  • Akşam Yatma Saatini Ayarlamak

Bu aylardan başlayarak artık bebeğinizin akşam yatma saati de düzene girmeye başlar. Bebeğinizi uyutmak için biyolojik olarak en uygun aralık akşam arasıdır. Gündüz uyku performansını göz önünde bulundurarak bebeğiniz için en uygun yatma saatini bu aralıkta kalacak şekilde kendiniz belirleyebilirsiniz.

Bunu yaparken bebeğinizin size vereceği sinyalleri göz önünde bulundurmanız çok önemlidir. Eğer geç kalırsanız bebeğiniz aşırı yorgun hale geçecek ve bu da uykuya zor dalmasına, gece sık uyanmasına veya sabah güne erken başlamasına neden olacaktır.

  • Yeterince Doyduğundan Emin Olmak

aya kadar iyi uyuyan bebeğiniz bu aylardan itibaren gece sık uyanmaya başlayabilir. Bunun nedeni büyük olasılıkla gün içerisinde ihtiyaç duyduğu kalori miktarını alamayıp gece acıkmasıdır. Unutmayın ki iyi bir gece uykusu için olmazsa olmaz şeylerin başında bebeğin karnının tok olması gelir.

Gece acıkma kaynaklı uyanmaların önüne geçmek için bebeğinizin ihtiyaç duyduğu kalori miktarını gündüz almasını sağlamalısınız. Bunun için gün içerisindeki öğün sayısında artış yapabilir veya doktorunuza danışarak katı gıdalara yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Eğer gece sık uyanan bebeğinizin tok olduğundan eminseniz o halde bu uyanmaların açlık değil alışkanlık olabileceğini de göz önünde bulundurmalısınız.

  • Alışkanlık Uyanmalarının Önüne Geçmek

Bebeğiniz her gece aynı saatlerde uyanıp beslenmeden veya sizin desteğinizi almadan tekrar uykuya dalamıyorsa bunlar alışkanlık uyanmaları olabilir. Özellikle kısa süreli emip/beslenip tekrar uykuya dalıyorsa bu kesinlikle bir açlık uyanması değildir.

Bunun için öncelikle bebeğinizin gün içinde ihtiyaç duyduğu kalori miktarını aldığından emin olmalısınız. Bundan emin olduktan sonra hala gece sık uyanmaları devam ederse beslemeden tekrar uykuya döndürerek kısa sürede bu alışkanlığından vazgeçmesini sağlayabilirsiniz.

Aylık Bebeklerde Uyku Problemleri konulu videomuzu izleyebilirsiniz;

  • Bol Bol Egzersiz Yaptırmak

Bu aylardan itibaren bebeğinizin fiziksel açıdan çok hızlı gelişmeye başladığını görürsünüz. Başını çevirmeye, dönmeye, el-kol hareketlerini bilinçli şekilde yapmaya başlar. Bu yeni beceriler onun için çok heyecan verici olduğundan gece ve gündüz uykularında yatağa yattıktan sonra uyumak yerine onları denemek isteyebilir.

Bunun önüne geçmek için gün boyu bebeğinize bol bol egzersiz yaptırıp yeni öğrendiği şeyleri denemesi için alanlar yaratabilirsiniz. Böylece uyanık olduğu saatlerde yeterince denediği hareketleri yatağa yattıktan sonra yapmak istemeyecek ve daha kolay uykuya dalacaktır.

Temas ihtiyacı doğuştan gelen çok doğal bir ihtiyaçtır. Bazı bebekler uyku aşamasında temas ederek kendilerini daha güvende hissederler. Bu aylardan itibaren bebeğinizi bir uyku arkadaşıyla tanıştırabilirsiniz. Böylece uyku zamanlarında size değil ona temas ederek kendi kendini kolayca sakinleştirebilir.

Dikkat edilmesi gereken nokta uyku arkadaşı olarak seçeceğiniz nesnenin güvenli olmasıdır. Bebeğinizin nefes yolunu tıkayacak veya tehlike oluşturacak bir nesne olmadığından emin olmalısınız.

Birkaç gece uyku arkadaşını üzerinizde taşıyıp onunla uyursanız kokunuz ona geçeceğinden bebeğinizin benimsemesi çok daha kolay olacaktır. Ayrıca sadece uyku zamanıyla özdeşleşmesi için uyku arkadaşını yataktan çıkarmamalı ve bir oyun arkadaşı haline getirmemelisiniz.

  • Uykulu Ama Uyanık Yatağa Yatırmak

Bebekler ilk uykuya daldıkları koşullar neyse uyku boyunca da aynı koşulları ararlar. Bulamazlarsa da tedirgin olurlar ve ağlayarak uyanırlar. Bunun yaşanmaması için bebeğinizi uyku saati geldiğinde rahatlatıcı rutinlerle uykuya hazırlayıp henüz gözleri açıkken yatağına yatırarak doğru uyku alışkanlıkları kazanması için fırsat verebilirsiniz.

Hemen ilk uykusunda kendi başına uyumaya başlayamasa da sizin desteğinizle zamanla bunu öğrenecektir. Böylece ilk uykuya daldığı koşullar uykusu boyunca da değişmeyeceğinden kendini güvende hissederek uykularını uzatmaya başlayacaktır. Unutmayın ki bebekler her şeyi tekrarla öğrenir ve bu tekrarların da kendi içinde tutarlı olmasına ihtiyaç duyarlar.

Bazen bebekler uyku döngüleri arasında geçip yaparken tamamen uyanık hale geçer ve sesler çıkartırlar. Bu aşamada hemen bebeğe müdahale etmek uzun vadede bebeğinizin her geçişte uyanıp sizi çağırmasına ve sizden destek beklemesine neden olur.

Ancak hemen müdahale etmeyip bebeğinize biraz zaman verdiğinizde zamanla kendiliğinden bu geçişi yapabildiğini görürsünüz. Böylece gündüz uykuları uzayacak, gece uykuları da kesintisiz hale gelmeye başlayacaktır.

Sevgiler,

Cansu Özel

Bebek Uyku Danışmanı

Websitesi      : funduszeue.info

Instagram     : funduszeue.info

Facebook      : funduszeue.info

Bebeklerde gündüz uykusu günde kaç saat olmalı?

Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde büyümesi için en önemli ihtiyaçlarından biri uykudur. Bebeğiniz ve uyku arasındaki ilişkiyi düzenlerken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir, gündüz uykusu ne kadar sürmelidir? Bir bebeğin günlük uyuma süresi ay ve yaş aralığına göre değişir.

2 AYLIK BEBEĞİN GÜNDÜZ UYKU SÜRESİ

Yenidoğan döneminde, eğer bebeğin fiziksel bir sorunu yoksa uykularının da düzenli olması beklenir.

İki aylık bebeklerin toplamda saat civarında uyku ihtiyaçları oluyor. Bunun ortalama saat kadarını ise gündüzleri uyuyorlar. Bebeğinizin bu gündüz uykusu blok halinde değil de aralıklarla olabilir. 

3 AYLIK BEBEĞİN GÜNDÜZ UYKU SÜRESİ

3 aylık bebeğin uyku düzeni 2 aylık bebekten pek de farklı değil. 3 aylık bebekler de günde ortalama saat kadar gündüz uykusu uyuyorlar.

4 AYLIK BEBEĞİN GÜNDÜZ UYKU SÜRESİ

4 aylık bebek uyku düzeninde gün içerisinde toplam saat kadarlık bir uyku beklenir. Bebeğiniz 4 aylıkken gün içerisinde toplamda 3 kez ortalama 4 saat kadar gündüz uykusu uyuyabilir. 

5 - 8 AYLIK BEBEĞİN GÜNDÜZ UYKU SÜRESİ

ay aralığında bebekler genellikle 3 gündüz uykusu yapar ve toplamda saat uyurlar. Bebekler 8. aya kadar geceleri ortalama saat kadar, gündüzleri ise ila saat civarında 2 ya da 3 uyku şeklinde uyurlar. Bebeğinizin bu ay itibarıyla üçüncü uykusunun süresi kısalmaya başlayabilir. Bu da onun gündüz uykusuna olan ihtiyacının azalmaya başladığına işaret eder.

BEBEKLERDE GÜNDÜZ UYKUSU NE ZAMAN BİTER?

12 aylık bebeklerin günde toplam saat kadar uyuması beklenir. ay arasında gündüz uykusu teke düşer. ay arasında çocukların büyük bir kısmı günde 1 kez yarım saat ile 2 saat arasında öğle uykusuna ihtiyaç duyarlar.

Çocukların gündüz uykusunu bıraktığı dönem 3 ila 5 yaş arasında değişiklik gösterebilir. Bu noktada doğru anı bulma konusunda ise ebeveyne büyük bir görev düşer. Bazı durumlarda çocuğunuz gündüz uykusuna dirense bile aslında uyumaya ihtiyacı olabilir. Bu da onun henüz gündüz uykusunu bırakmaya hazır olmadığı anlamına gelir.

UYKU EĞİTİMİNE AKŞAM BAŞLANMALI

İlk 4 ay boyunca bebekle bol temas halinde olmak çok değerli. Ancak 4. aydan sonra bebeği destekli uyutmak doğru değil. Bu durum, bebeğin kendi kendine uykuya geçmesini ve kesintisiz uyumasını güçleştirir.

Bebekler dakikada bir uyanabiliyor. Destekle yani sallayarak, emzirerek, beraber yatarak, pışpışlayarak ve benzeri yöntemlerle uyutulmaya alışmış bir bebek her uyku döngüsünde aynı desteğe ihtiyaç duyacaktır. Tabii bir odada tek başına ağlamaya bırakılan ya da kendi kendine uyumaya zorlanan bebeklerde oluşan stres de uykuya geçmeyi güçleştirir. Bebek bir an bile annesinin onu terk ettiğini hissetmemeli.

Uyku eğitimini en erken aydan sonra anne vermelidir. İlk gün atlatıldıktan sonra ise baba ya da bebeğin bakımına yardım edecek diğer kişiler devam edebilir. Eğitime mutlaka akşam başlanmalı ve uygun bir yatış- kalkış saati belirlenmelidir. 

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-playapp-storeHuawei App Gallery

5 aylık bebek gelişimi - 5 aylık bebeğin boyu, kilosu, beslenmesi, uykusu ve gelişim tablosu

Şimdi 5 aylık bir bebeğin persantil tablosuna bakalım;

5 aylık bebek gelişimi - 5 aylık bebeğin boyu, kilosu, beslenmesi, uykusu ve gelişim tablosu

5 AYLIK BEBEĞİN BOYU VE KİLOSU KAÇ OLMALIDIR?

5aylık bir bebeğin kilosu ve boyu; doğum haftası, cinsiyeti, beslenmesi gibi birçok faktöre bağlı olarak değişiklik göstermekle birlikte, 5 aylık bir kız bebeğin kilosu ortalama kilogram ve boyu ortalama 65 santimdir. 5 aylık erkek bebeğin kilosu ise ortalama kilogram ve boyu da ortalama 66 santimdir.

5 AYLIK BEBEK NELER YAPAR?

- 5 aylık bebek, destekli kısa süreli oturabilir ve başını dik bir şekilde tutabilir.
- Sırt üstü yattığında sağa-sola rahatlıkla dönerler.
- Yüzüstünden sırtüstüne ve sırtüstünden yüzüstüne dönebilir.
- Yüz üstü yattıklarında dirsekleri üzerinde gövdesini kaldırabilirler ve karşıya bakabilir.
- Elden ele oyuncaklarını geçirebilirler. Biberonu veya nesneleri daha iyi kavrarlar.
- Oyun halısı üzerinde yüz üstü yattığında etrafındaki oyuncaklarına uzanmaya çalışırlar.
- Elleriyle ve ayaklarıyla oynayarak kendilerini eğlendirirler.
- İsmi ile seslenildiğinde tepki vermeye başlar.
- Ba-ba, de-de, ma-ma gibi iki heceli anlamsız sesler çıkarabilir.
- Daha yavaş kilo almaya başlar.
- Aynada kendisini tanır ve tepki olarak gülümser.
- Ayakta tuttuğunuz zaman basmaya ve adımlaya çalışır. Bu gerçek bir yürüme eylemi değildir.
- Yabancıları yadırgamaya başlayabilir.

5 AYLIK BEBEĞİN GELİŞİMİNİ DESTEKLEYECEK OYUNLAR VE AKTİVİTELER

- Aynalarla arası çok iyidir. Beraber ayna karşısına geçin, farklı yüz hareketleri ile onu eğlendirin. Yatağının bir kenarına ayna yerleştirerek kendisini görmesini sağlayın.

- funduszeue.info olduğu gibi çıngıraklı ses çıkaran oyuncaklara dokunmaktan, sallamaktan keyif alırlar. Bu oyuncakları bir elden diğer ele kolaylıkla geçirirler. Bu tarz oyuncaklar bebeğinizin neden-sonuç ilişkisini öğrenmesine yardımcı olur.

- El ve parmak kuklaları ile onunla oyunlar oynayın, kuklaları konuşturun.

- funduszeue.info olduğu gibi üç boyutlu sesli kitaplar ve resimli kartlar alın, kartlar üzerindeki hayvanları, nesneleri tanıtın.

- Artık hareketleri artmış olan bebeğiniz oyun halısı üzerinde daha çok vakit geçirmeye başlayacak. Oyun halının üzerine oyuncaklarını yerleştirin, uzanmasına ve dokunmasına izin verin. Bebeğinizin kas gelişimini desteklemiş olacaksınız.

- Diş çıkarma sürecinde damakları kaşındığı için eline diş kaşıyıcı oyuncaklar verebilirsiniz.

- Müzik dinletin, farklı müzikleri ayırt edebilir. Müzik eşliğinde bebeğinizi kucağınıza alarak dans edin.

- En önemlisi onunla hep konuşun, konuştuğunuz şeyleri anlamaz diye düşünmeyin, evde iş yaparken neler yaptığınızı tek tek anlatın. O size aguladığında susun dinleyin ve sonra cevap verin.

- Jimnastik yaptırın, ellerini ayaklarını ovalayın, yumuşak hareketlerle bacaklarına bisiklet çevirme hareketi yaptırın, sırtüstü yatar pozisyonda iken sol el ve bacağından tutarak sağa, sağ el ve bacağından tutarak sola çevirin. Tüm vücuduna nazikçe masaj yapın.

5 AYLIK BEBEĞİN UYKUSU KAÇ SAAT OLMALI VE UYKU DÜZENİ NASILDIR?

funduszeue.infoında bebeğiniz günlük ortalama 14 saat uyur. Gündüz 2 sefer ortalama saat uyku ihtiyaçları olur.

5 AYLIK BEBEĞİN GECE UYKUSU NASILDIR?

Gece uykusu funduszeue.info aydan itibaren düzene girmeye başlamıştır. Bunun sebebi kolik sancıları azalmış, gece beslenme sıklığı ilk aylara göre azalmasıdır. Bu nedenle gece uyku süreleri daha çok artıp, uyanma sıklığı azalmıştır. Geceleri ortalama saat uyurlar. Bunun ortalama 7 saatini deliksiz olarak uyuyabilirler. Bu sürede bir iki defa gece beslenmesi için uyanabilirler.

5 AYLIK BEBEK NEDEN UYUMAZ?

Bebeğinizin sağlık problemi varsa ya da açlık, altının kirli olması, odanın çok sıcak ya da soğuk olması, gürültülü bir ortamda uyuması durumlarında sık sık uyanabilir. Doktor kontrolünde sağlık problemi olmadığına emin olduktan sonra ona uyuması için uygun koşulları sağlayın.

Oda ısısını dereceye ayarlayın, karanlık ya da loş ışıkta uyumasını sağlayın, üzerini kalın giydirmeyin, pamuklu kıyafetler tercih edin, aynı odada farklı yataklarda uyuyun.

5 AYLIK BEBEK YATIRMA POZİSYONLARI

En güvenli yatırma pozisyonu halen sırt üstü yatırılmalıdır ve ara ara yatış pozisyonunu takip etmelisiniz.

Bu dönemde geceleri aynı odada farklı yataklarda uyumayı tercih etmelisiniz. Size ihtiyacı olduğu zaman yanında, aynı odada olduğunuzu bilmesi kendisini güvende hissetmesini sağlar.

5 AYLIK BEBEK HER GÜN KAKA YAPAR MI?

Her bebeğin kaka yapma sıklığı farklıdır. Sadece anne sütü ile beslenen 5 aylık bebekler genellikle her gün kere kaka yapabilir. Mama ile beslenen bebeklerde bu sıklık daha az olabilir. Sağlık sorunu olmayan bir bebek haftada bir bile kaka yapabilir. Bebeğiniz çok huzursuz, kakası sert top top ise, yaparken zorlanıyor ise, rutin kaka yapma düzeninden daha uzun sürelerde dışkılaması oluyor ise kabız denilebilir. Bu durumda hekiminize kontrole götürmenizi tavsiye ederim.

5 AYLIK BEBEK İSHAL OLUR MU?

5 aylık bir bebekte ishal görülebilir. Bazı bağırsak enfeksiyonlarında, diş çıkarma döneminde, inek sütü gibi besin alerjilerinde ishalle karşılaşabiliriz. Bebeğiniz günde ’den fazla bol sulu ve-veya kanlı dışkılama yapıyorsa, beraberinde iştahsızlık, kusma, huzursuzluk, ateş gibi şikayetler eklendi ise mutlaka hekiminize başvurunuz.

5 AYLIK BEBEK NE YER VE İÇER? 5 AYLIK BEBEK BESLENMESİ

Bebeğinizin beslenmesine ilk 6 ay sadece anne sütü ile veya anne sütünü alamadığı durumlarda formül mama ile devam edilmelidir.

5 AYLIK BEBEK NE KADAR EMER? 5 AYLIK BEBEĞİN EMZİRME SIKLIĞI

Bebeğiniz beslenme sıklığını genellikle kendisi belirler. Genellikle günde ortalama defa beslenmek ister. Geceleri defa beslenmesi yeterli olur.  aylık bebek mama miktarı her öğün için yaklaşık ml kadardır.

Etraf ile ilgileri çok arttığı için emerken dikkatini çeken bir şey olduğunda kolaylıkla memeyi ya da biberonu bırakabilirler. Bu nedenle daha sessiz ve bebeğinizin dikkatinin dağılmayacağı bir odada beslemenizi öneririm.

5 AYLIK BEBEK EK GIDA LİSTESİ

5 aylık bebek sadece anne sütü ile anne sütünün yetersiz olduğu ya da verilemediği durumlarda formula mama ile beslenmelidir.

Çok sık yapılan yanlışlardan biri, bebeğinizin emme sıklığının azalması ile sütüm yetmiyor düşüncesi ve akabinde erken ek gıdaya geçilmesidir. Ancak doktorunuzun önerisi ile 5 aylık bir bebek ek gıdaya başlayabilir.

Bir ay sonra yani funduszeue.infoında ek besinlere başlanabilir. Bu nedenle 5 aylık bebeğinizin ek gıdaya hazır olma durumunu kontrol edebilirsinizaya doğru bebeğiniz destekli oturabiliyor ise, baş boyun kontrolü iyi ise, siz yemek yerken yiyeceklerinize atılıyor ve yutkunuyor ise funduszeue.info ek besinlere geçişe hazır diyebiliriz.

5 AYLIK BEBEK AŞILARI

T.C. Sağlık Bakanlığının çocukluk çağı aşı takviminde funduszeue.info devlet aşısı bulunmamaktadır. Fakat çocuk doktorunuzun önerisi ve planlaması dahilinde özel aşılardan Rota virüs aşısı ve Meningokok aşıları yapılabilir.

AY AY BEBEK GELİŞİMİ KONUSUNDA DİĞER İÇERİKLERİMİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

1 aylık bebek gelişimi

2 aylık bebek gelişimi

3 aylık bebek gelişimi

4 aylık bebek gelişimi

6 aylık bebek gelişimi

7 aylık bebek gelişimi

8 aylık bebek gelişimi

9 aylık bebek gelişimi

10 aylık bebek gelişimi

False
Gündüz Uykuları3 defa olmak üzere toplam saat
Gece Uykusu defa uyanarak toplam saat
Uyanıklık Süresi1, saat
Toplam Uyku saat

Bu dönemden itibaren bebeğinizin uykusu artık saatli ve düzenli bir hale gelir. Uzun uykular başladığı için uyku programı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Artık her gün belli saatlerde uyku sinyalleri vermeye başlar. Böylece yatma-kalkma saatleri ve gündüz uykuları daha tahmin edilebilir olur. İyi gözlemlerseniz biyolojik saatine uygun uyku düzeni kurmakta zorlanmazsınız. Bu aylarda kendi kendine uyuma becerisi kazanmış olan bebekler rahatça uykuya dalabilir, gece uyansalar bile sizin desteğinize ihtiyaç duymadan tekrar uykuya dalabilir ve böylece gece boyunca kesintisiz saat uyuyabilirler. Bu dönemde bebeğinizin daha iyi uyumasını sağlayacak ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Bebeğinizin daha iyi uyuması için ipuçları

Akşam yatma saatini düzenleyin

Bu aylardan itibaren ile arasında bebeğinizin uyku sinyallerini iyi gözlemleyip uykusu geldiğini görünce hemen uyku hazırlıklarına başlamalısınız. Eğer geç kalır ve bebeğinizin fazlaca yorulmasına neden olursanız uykuya geçmekte zorlanacak ve gece sık sık uyanacaktır.

Gündüz uykularını düzenli hale getirin

4. ay civarında bebeklerin gündüz uyku ihtiyacı azalmaya başlar. Bebeğiniz gündüz uykularına zor dalıyor ve her seferinde yalnızca 45 dakika uyuyorsa, uyanık kaldığı süreyi aşamalı olarak arttırıp gündüz uyku sayısını bir tane azaltabilirsiniz (4’ten 3’e).

Karnının doyduğundan emin olun

6. aya kadar iyi uyuyan bebeğiniz bu dönemde geceleri acıkarak uyanmaya başladıysa, gündüz aldığı besin yeterli gelmiyor olabilir. Unutmayın ki bebeğinizin gece iyi uyuyabilmesi için gündüz karının iyice doymuş olması gerekir. Bu durumda doktorunuzla görüşebilir ve katı gıdalara geçiş için uygun zamanda olup olmadığınızı sorabilirsiniz.

Acıkma değil alışkanlık olabilir

Bebeğiniz neredeyse her gece aynı saatte uyanıyor ve siz de onu besliyorsanız, bu uyanmaların nedeni açlık değil alışkanlık olabilir. Eğer gece uyandığında dk emip tekrar uykuya dalıyorsa ya da emmenin şiddeti azalıyorsa bu muhtemelen alışkanlık uyanmasıdır. Gündüz iyi beslendiğinden emin olduktan sonra, gece yaşanan alışkanlık uyanmalarını ortadan kaldırmaya çalışabilirsiniz.

Gün içinde bol bol egzersiz yaptırın

aylar arasında bebekler fiziksel yönden çok hızlı gelişirler. Başlarını kaldırmaya, dönmeye, kol ve bacaklarını bilinçli bir şekilde hareket ettirmeye başlarlar. Bu gelişim gece uykularını da etkileyebilir. Gece uyanıp bu yeni becerilerini denemek isteyebilirler. Bunu engellemek için gece yerine gündüz saatlerinde bol bol yeni becerileri üzerine pratik yapmalarını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bebeğinizi gözlemleyerek bu dönemdeki gece uyanmalarının fiziksel gelişimden kaynaklanabileceğini görürseniz, bu uyanmalar alışkanlık halini almadan önleminizi alabilirsiniz.

Uyku arkadaşıyla tanıştırın

Özellikle temasa ihtiyaç duyan bebekler için uyku arkadaşı çok iyi bir yardımcıdır. Yatağını sevmesi ve kendi kendine uykuya dalabilme becerisi kazanabilmesi için bir uyku arkadaşı edinmesini sağlayabilirsiniz. Bu yumuşak bir oyuncak veya küçük bir battaniye bile olabilir. Bunu bebeğinize vermeden önce güvenli olduğundan emin olun. Çabuk alışması için bir süre üzerinizde taşıyıp sizin gibi kokmasını sağlayarak kendini güvende hissetmesine yardımcı olabilirsiniz.

Hemen müdahale etmeyin

Bebeğiniz uyandığında hemen yanına koşup müdahale etmeden önce birkaç dakika bekleyin ve ona kendi kendine uykuya dönebilmesi için fırsat verin. Erken müdahale etmek, iyi uyuyan bebeklerin bile uyku sorunu yaşamasına neden olabilir.

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası