yavuz sultan selim köprüsü yap işlet devret kaç yıl / 3. Boğaz Köprüsü’nün işletme süresi uzatıldı mı?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Yap Işlet Devret Kaç Yıl

yavuz sultan selim köprüsü yap işlet devret kaç yıl

Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Karar Gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, Hazine garantili ödemelerle ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Osman Gazi Köprüsü için &#;milletin cebinden hiç para çıkmayacak&#; denildiğini hatırlatan Kahveci, sadece 1 yılda Hazine&#;den ödenen paranın 3,3 milyar TL&#;den fazla olduğunu hatırlattı. Ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü&#;nün işletme süresiyle ilgili önemli ayrıntılar paylaştı.

İbrahim Kahveci&#;nin yetkililerin açıklamalarına dayandırdığı bilgilere göre Yavuz Sultan Selim köprüsünün kullanım hakkının veya &#;te bitmesi gerekiyor. Ancak yandaş gazetelerden Yeni Şafak&#;ın yazarı Mehmet Acet, 12 Haziran&#;daki yazısında “Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 6 yıl sonra işletmesi bitecek ve devletin malı olacak.” ifadelerini kullandı.
Bu ayrıntıya dikkat çeken Kahveci, “Anlaşılan Türk Halkı geçmediği köprülerin, gitmediği yolların parasını ödemeye daha çok devam edecek.” diyor.

İbrahim Kahveci, &#;Milleti kandırmak&#; başlığıyla kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullanıyor.
Aralık ’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun TBMM’de Bütçe konuşması:

İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü için gerçek veriler burada. Pandemiye rağmen hepsinin üzerinde gerçekleşiyor. Bunu kullanan bizim vatandaşımız.”

Şimdi iki haberin ilki (02 Ekim Habertürk): “Osmangazi’ye salı günü 1,75 milyar TL ödendi. Ankara, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nun ardından Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, yılının ilk yarısına ilişkin “garanti” ödemesini yaptı. 29 Eylül Salı günü, işletmeci şirkete, yılın ilk yarısında araç geçişlerinin garanti sınırının altında kalması nedeniyle 1 milyar milyar milyon TL arasında bir ödeme gerçekleştirildi.”

İkinci haber: (05 Nisan Habertürk): “Osmangazi’ye 1,6 milyar TL’lik ödeme&#; Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, yılının ikinci yarısına (1 Temmuz Aralık) ilişkin “garanti” kapsamında milyar lira ödeme yapıldı. İşletmeci Otoyol Yatırım AŞ’ye yakın kaynaklar, ödemenin geçen hafta içinde yapıldığını söyledi.”
Kısaca Bakan TBMM’de konuşurken zaten ve kullanım garantinin üzerinde derken zaten eksik kullanım nedeniyle 1,75 milyar lira çoktan ödenmişti. Konuşma sonrasında ise son 6 aylık eksik kullanım ücreti de ödendi.

O zaman sormak lazım: Bakan Karaismailoğlu ne konuştu?

Önceki gün Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet “Kanal İstanbul Gerçekleri” başlığında yazdı. “YSS Köprüsü 6 yıl sonra işletme süresi bitecek” dedi. Haydaaa ama&#;
29 Mayıs Sabah Gazetesi: Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 3. Köprü ihalesini kazanan firmayı açıkladı: Binali Yıldırım ‘Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin Odayeri-Paşaköy Kesiminin ihalesinde en kısa yapım ve işletim süresini 10 yıl 2 ay 20 gün ile İçtaş İnşaat Sanayi Ticaret AŞ-Astaldi Ortak Girişim Grubu’nun verdiğini açıkladı.

Dikkat edin; yapım+işletim süresi 10 yıl 2 ay 20 gün&#; Binali Yıldırım o kadar net ki, tek eksik bıraktığı bilgi saat kısmıymış.

Köprü temeli 29 Mayıs ’de atıldı. 10 yıl 3 ay ekleyelim üzerine (10 gün bizden): /29 Mayıs 10 yıl eder +3 ay daha eklediğimizde /29 Ağustos tarihinde köprü artık devletin olması gerekiyor.

Temmuz ’de dönemin ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan o dönem Hürriyet Gazetesinde çalışan Deniz Zeyrek’e “İşte Köprü Gerçekleri” başlığında açıklama yapıyor. YSS hakkında iddia: İşletme süresi 10 yıl 3 ay. Bakan ağzından gerçek bilgi: İşletme süresi 7 yıl 9 ay. (26 Ağustos hizmete açılış+7 yıl 9 ay = Mayıs köprü artık devletin)
İhalede böyle denmiş ve ihale böyle kazanılmış. Ama Mehmet Acet Haziran yazısında işletme süresinin dolmasına 6 yıl daha var diyor. Yani Acet’e göre YSS Haziran ’da devlete geçecek.

Aslında Mehmet Acet çok haklı. Binali Yıldırım’ın ihalede verdiği tarih ile Ahmet Arslan’ın verdiği tarihler de uyuşmuyor. Sürekli Hazine garantisi uzatılmış. Ama kimse de çıkıp: “Kardeşim siz bu Milletin parasını bu müteahhitlere ilk sözleşme dışında nasıl peşkes çekiyorsunuz” dememiş. Anlaşılan Türk Halkı geçmediği köprülerin, gitmediği yolların parasını ödemeye daha çok devam edecek.

Acet diyor ki “Osmangazi Köprüsü ile İstanbul-İzmir Otoyolu toplamında garanti geçiş sayılarının üstüne çıkılmış durumda. Günlük garanti araç sayısı 40 bin ama 36 bin sayısına ulaşılmış. Otoyol 1. kesim için ise 40 bin araç garantisine karşılık 45 bin araç kullanmış.”

Acaba bu sayılar kaç günü ifade ediyor? Mesela bayram öncesi veya bayram sonrası, tatile gidiş günleri vs&#;
Oysa köprüde garanti 6 aylık ortalamalar üzerinden alınıyor. Müteahhit parasını 6 aylık ortalama üzerinden dolar bazında alıyor. (Eskiden yıllıktı ama müteahhitler hızla yükselen dolardan daha iyi faydalansın diye 6 aylık olarak değiştirildi).

Sevgili Mehmet Acet, size günlük rakamı verenlere şunu sorun: “ yılında bugüne kadar kaç araç geçti ve bunun günlük ortalaması nedir?”

Ha, bu arada Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti 35 dolardan başladı ama şu sıralar 47 dolara geldi. Seneye artık 50 dolar olur. Nihayetinde ABD enflasyonuna bağlı olarak müteahhitler her yıl geçiş ücretini dolar bazında da artırıyor. Binali Yıldırım zamanında öyle yapmış sözleşmeleri.

Köprüyü geçenler TL ödüyor ama üstünü Hazine’den yüce Milletimiz zaten ödemeye devam ediyor. Garanti dolsa bile geçenlerin ödediği paradan daha fazlasını kasadan ödüyoruz. Ama zaten garanti de dolmuyor (Köprü açıldığından beri yıllık ve 6 aylık ortalama hiç dolmadı).
Sayın Acet siz bir köprüyü 50 $ * 8,50 TL = TL ödeyerek geçer misiniz? Bir köprüyü geçtin TL ve geriye döndün TL daha&#; Sadece bir köprü gidiş-dönüş ücreti TL.
Millet özel uçakla gitse bu kadar para ödemez bu mesafeye. Ama Hazine’den 83,5 milyon ödüyoruz işte.

Bakan’ın konuşması ve ödemeler ortada&#; Köprü açılalı yapılan ödemeler ortada&#; Ve “Kasadan tek kuruş çıkmayacak” diyenler de iktidarda&#;

Acaba kime hesap sorulması gerekiyor? Kim bu Milletin paralarını müteahhide veriyor?
Japonların 1,2 milyar dolara yaptığı Osmangazi Köprüsüne faiz maliyetini+ kamulaştırma giderini en üst rakamdan ekleseniz 1,7 milyar dolar ediyor. Bu köprüye kim 13 milyar dolar Hazine garantisi verdi? (İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu’nun Bütçe konuşması ortada&#;)

İstanbul-İzmir otoyolu ve Osmangazi Köprüsü ilk ihalede 7 milyar dolar denilmişti. Ama kurdele kesilirken maliyet 11 milyar dolar açıklandı (Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması)
Oysa 7 milyar dolar maliyet açıklandığında kur 1,8 TL iken 11 milyar dolarda kur 5,5 liraydı. Kurlar çıkınca maliyet TL bazında artar ama dolar bazında düşerdi. Ama bizde olmadı. İhalede açıklanan maliyet 7 milyar dolar ama sonuçlanınca maliyet 11 milyar dolara nasıl çıktı?

Şimdi soralım: Bu matematik kafasındaki bilgililer KANAL İSTANBUL için söyledikleri hangi rakam doğrudur?

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz»

Bu arada Osmangazi Köprüsü ve İzmir otoyolu maliyeti Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı sitesinde de 7,8 milyar dolar maliyetli gösteriliyor.

Kuzey Marmara Otoyoluna bugün hiç girmedim. 3. Havalimanında devletin kasasına net tek kuruş girmedi, hatta devlet hala garanti ödüyor. Bunu da detaylandırabiliriz. Avrasya Tüneli zaten git-gel 92 lira&#; Ayda bir asgari ücret. Ve orada da garanti dolmuyor.
Kanal İstanbul ise tam bir felaket.

İsterseniz orada da gerçekleri tekrar ama tekrar yazarız. Yeter ki Milleti kandırmayalım; yeter ki yanıltıcı ve yalan bilgiler vermeyelim.

Ne de olsa bizimle beraber EVLATLARIMIZ ödeyecek bu borçları.”

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

kaynağı değiştir]

Eleştiriler[değiştir kaynağı değiştir]

Kazalar[değiştir

Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Yavuz sultan selim köprüsü (cropped).jpg
Harita
Resmî adı Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Diğer ad(lar) Üçüncü Boğaz Köprüsü
TaşınanMotorlu taşıt&#;· Demiryolu
Geçişİstanbul Boğazı
KonumBeykoz ve Sarıyer, İstanbul, Türkiye
Koordinatlar41°12′0″K29°6′36″D / °K °D / ;
Sahibi IC İçtaş
Tasarım Michel Virlogeux&#;· T-Engineering
Türü Hibrit: Asma/Gergin eğik askılı köprü
MalzemeBeton&#;· Çelik
Şerit sayısı 4+4 şerit otoyol
1+1 şerit demiryolu (hızlı tren)
Ayak sayısı 2
Uzunluk &#;m (&#;ft)
Genişlik 59&#;m (&#;ft)
Yükseklik &#;m (&#;ft)
denizden ,5&#;m
En geniş açıklık &#;m (&#;ft)
Dikey açıklık 73&#;m (&#;ft)
Başlangıç tarihi !Eylül &#;() (inşaata başlama)
29 Mayıs (temel atma)
Bitiş tarihi Ağustos
Yapım maaliyeti 4,5 milyar ₺ [1]
Açılış 26 Ağustos (6 yıl önce)&#;()
KullanımKuzey Marmara Otoyolu, İstanbul 3. Çevre Yolu
Önce yapılanFatih Sultan Mehmet Köprüsü
Tarihî durumuKullanımda
Geçiş ücreti ₺19 (Otomobil)
₺13 (Motorsiklet)
₺25 (3,20 metreden büyük her türlü iki akslı araçlar)
₺46,50 (3 akslı araçlar)
₺,50 (4 ve 5 akslı araçlar)
₺,50 (6 ve üstü akslı araçlar)[2]
İstanbul üzerinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (İstanbul)


Yavuz Sultan Selim Köprüsü ya da Üçüncü Boğaz Köprüsü, İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e bakan kuzey tarafında inşa edilen bir köprü. İsmi dokuzuncu Osmanlı padişahı ve ilk Osmanlı halifesiI. Selim'e ithafen verildi. Köprü güzergâhı, Avrupa Yakası'nda Sarıyer'in Garipçe mahallesi ile Anadolu YakasındaBeykoz'un Poyrazköy semtinde yer almaktadır.

Köprü 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş, metre kule yüksekliği ile eğik askılı köprü sınıfında dünyanın en yüksek, tüm köprü sınıflarında ikinci en yüksek kulesine sahip asma köprüsü ve metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan en uzun, tüm asma köprüler arasında dokuzuncu en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsüdür.[3] Temeli Mayıs 'te atılmıştır ve 27 ayda ₺8,5 milyar lira harcanarak inşa edildikten sonra 26 Ağustos tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmıştır.

Tarihçe[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.