tatar ramazan 17 bölüm / "Tatar Ramazan" Bölüm - Haberler

Tatar Ramazan 17 Bölüm

tatar ramazan 17 bölüm

Rumlar, Fransa ile anlaşmayı ihlal ediyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY), Larnaka kentine deniz üssü kurulması konusunda Fransa ile ilk görüşmeleri gerçekleştirmesiyle ilgili, "Fransa'nın, GKRY'ye üs kurması ve ABD'nin silahlandırması, Kıbrıs'ın kuruluş anlaşmalarının açık ve net ihlalidir" dedi. Tatar, başkent Lefkoşa'daki Cumhurbaşkanlığı ofisinde, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Rum yönetiminin, uluslararası meşruiyet sağlamak amacıyla "Kıbrıs Cumhuriyeti" kurulurken 'ta Kıbrıs, Türkiye, İngiltere ve Yunanistan tarafından imzalanan, "Kuruluş, ittifak ve garantiler" başlığı altındaki 3 anlaşmaya bağlılığını her platformda dile getirdiğini aktardı. Fransa'nın veya başka bir devletin Türkiye, İngiltere ve Yunanistan'ın onayı olmadan adaya üs kuramayacağını ve silah sevki yapamayacağını belirten Tatar, "Fransa'nın, GKRY'ye üs kurması ve ABD'nin silahlandırması, Kıbrıs'ın kuruluş anlaşmalarının açık ve net ihlalidir. GKRY halen kendilerinin 'Kıbrıs Cumhuriyeti' olduğunu iddia ederek, kuruluş anlaşmalarının geçerli olduğunu savunuyor. O zaman bu anlaşmanın meşru zemininde Fransa'nın Güney'e gelip üs kurması imkânsızdır. Hukuken baktığımız zaman Fransa'nın gelerek GKRY'de deniz üssü kurmaması gerekir" ifadelerini kullandı. Ersin Tatar, ABD ve Fransa'nın, GKRY ile savunma ve silah anlaşmalarının ve 'te Rumların Avrupa Birliği'ne (AB) alınmalarının da kuruluş anlaşmalarını ihlal ettiğini söyleyerek, Doğu Akdeniz'de istikrarın devamından yana olduklarını dile getirdi. Türkiye ve Kıbrıs Türk halkının onayı olmadan 2 ülkenin Larnaka kentine deniz üssü kurma görüşmelerinin doğru olmadığına işaret eden Tatar, GKRY ile Fransa'nın, bu konuda daha dikkatli davranacaklarına inandığını vurguladı. Tatar, aynı zamanda uluslararası anlaşma niteliğinde olan Kıbrıs Cumhuriyeti kuruluş, ittifak ve garanti anlaşmalarının bir şekilde ihlal edilmesiyle adadaki 2 egemen İngiliz üssünün anlamının kalmayacağına dikkati çekerek, "Kıbrıs'ın kuruluş, ittifak ve garanti anlaşmalarının ihlali, adada bulunan egemen İngiliz üslerini de sorgulanır hale getirir. Burada anlaşmaların ihlali, İngiltere'nin de buradaki durumunu sıkıntılı kılar" değerlendirmesinde bulundu.

Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler

        A.Cümle büyük harfle başlar: Ak akçe kara gün içindir.

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. (Atatürk)

Cümle içinde tırnak veya yay ayraç içine alınan cümleler büyük harfle başlar ve sonlarına uygun noktalama işareti (nokta, soru, ünlem vb.) konur:

Atatürk &#;Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!&#;diyor.

Anadolu kentlerini, köylerini (Köy sözünü de çekinerek yazıyorum.) gezsek bile görmek için değil, kendimizi göstermek için geziyoruz. (Nurullah Ataç)

        UYARI: İki çizgi arasındaki açıklama cümleleri büyük harfle baş­lamaz:

        Bir zamanlar -bu zamanlar çok da uzak değildir, bundan on, on iki yıl önce- Türk saltanatının maddi sınırları uçsuz bucaksız denilecek ka­dar genişti. (Yakup Kadri Karaosmanoğlu)

        Bu sefer de onları -her zamanki yerlerinde bulmak ihtimaliyle- farkında olmadan aramıştım. (Ahmet Hamdi Tanpınar)

İki noktadan sonra gelen cümleler büyük harfle başlar:

        Menfaat sandalyeye benzer: Başında taşırsan seni küçültür, ayağının altına alırsan yükseltir. (Cenap Şahabettin)

UYARI: İki noktadan sonra cümle ve özel ad niteliğinde olmayan örnekler sıra­landığında bunlar büyük harfle başlamaz:

Bu eskiliği siz de çok evde görmüşsünüzdür: duvarlarda çiviler, çivi yerleri, lekeler&#; (Memduh Şevket Esendal)

UYARI: Rakamla başlayan cümlelerde rakamdan sonra gelen kelime özel ad değilse büyük harfle başlamaz: yılında Türk Dil Kurumunun yılını kutladık.

Örnek niteliğindeki kelimelerle başlayan cümlede de ilk harf büyük yazılır: &#;Banka, bütçe, devlet, fındık, kanepe, menekşe, şemsiye&#; gibi yüzlerce ke­lime, kökenleri yabancı olmakla birlikte artık dilimizin malı olmuştur.

&#;Et-, ol-&#; fiilleri, dilimizde en sık kullanılan yardımcı fiillerdir.

B. Dizeler büyük harfle başlar:

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi

        Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. (Muhibbi)

Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. (Mehmet Akif Ersoy)

Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik

Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik. (Yahya Kemal Beyatlı)

C. Özel adlar büyük harfle başlar:

1. Kişi adlarıyla soyadları büyük harfle başlar: Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Kâzım Karabekir, Ahmet Haşim, Sait Faik Abasıyanık, Yunus Emre, Karacaoğlan, Âşık Ömer, Wolfgang von Goethe, Vilhelm Thomsen vb.

Takma adlar da büyük harfle başlar: Muhibbi (Kanuni Sultan Süleyman), Demirtaş (Ziya Gökalp), Tarhan (Ömer Seyfettin), AkaGündüz (Hüseyin Avni, Enis Avni), Kirpi (Refik Halit Karay), Deli Ozan (Faruk Nafiz Çamlıbel), Server Bedi (Peyami Safa), İrfan Kudret (Cahit Sıtkı Tarancı), Mehmet Ali Sel (Orhan Veli Kanık) vb.

2. Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, saygı sözleri, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr. Alâaddin Yavaşça; Sayın Prof. Dr. Hasan Eren; Mustafa Efendi, Zeynep Hanım, Bay Ali Çiçekçi; Mareşal Fevzi Çakmak, Yüzbaşı Cengiz Topel; Mimar Sinan, Fatih Sultan Mehmet, Genç Osman, Deli Petro vb.

Akrabalık adı olup lakap veya unvan olarak kullanılan kelimeler büyük harfle baş­lar: Baba Gündüz, Dayı Kemal, Hala Sultan, Nene Hatun; Gül Baba, Susuz Dede, Telli Baba vb.

UYARI: Akrabalık bildiren kelimeler küçük harfle başlar: Tülay ablama gittim. Ayşe teyzemin keki çok güzel.

3. Cümle içinde özel adın yerine kullanılan makam veya unvan sözleri büyük harfle baş­lar: Uzak Doğu’dan gelen heyeti Vali dün kabul etti.

        4. Saygı bildiren sözlerden sonra gelen ve makam, mevki, unvan bildiren kelimeler büyük harfle başlar:

Sayın Bakan,

Sayın Başkan,

Sayın Rektör,

Sayın Vali,

        Mektuplarda ve resmî yazışmalarda hitaplar büyük harfle başlar:

        Sevgili Kardeşim,

Aziz Dostum,

Değerli Dinleyiciler,

5. Hayvanlara verilen özel adlar büyük harfle başlar: Boncuk, Fındık, Minnoş, Pamuk vb.

6. Millet, boy, oymak adları büyük harfle başlar: Alman, Arap, İngiliz, Japon, Rus, Türk; Kazak, Kırgız, Oğuz, Özbek, Tatar; Hacımusalı, Karakeçili vb.

7. Dil ve lehçe adları büyük harfle başlar: Türkçe, Almanca, İngilizce, Rusça, Arapça; Oğuzca, Kazakça, Kırgızca, Özbekçe, Tatarca vb.

8. Devlet adları büyük harfle başlar: Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Kırım Özerk Cumhuriyeti vb.

9. Din ve mezhep adları ile bunların mensuplarını bildiren sözler büyük harfle başlar: Müslümanlık, Müslüman; Hristiyanlık, Hristiyan; Musevilik, Musevi; Budizm, Budist; Hanefilik, Hanefi; Katoliklik, Katolik vb.

Din ve mitoloji ile ilgili özel adlar büyük harfle başlar: Tanrı, Allah, İlah, Cebrail, Zeus, Osiris, Kibele vb.

UYARI: “Tanrı, Allah, İlah” sözleri özel ad olarak kullanılmadıklarında küçük harfle başlar: Eski Yunan tanrıları. Müzik dünyasının ilahı.

“Amerika&#;da kaçakçılığın allahları vardır.” (Tarık Buğra)

Gezegen ve yıldız adları büyük harfle başlar: Merkür, Neptün, Satürn; Halley vb.

UYARI: Dünya, güneş, ay kelimeleri gezegen anlamı dışında kullanıldıklarında küçük harfle başlar:

Biz dünyadan ayrı yaşarken dünya epey değişmiş. (Hüseyin Cahit Yalçın)

Düşünce, hayat tarzı, politika vb. anlamlar bildirdiğinde doğu ve batı sözlerinin ilk harfleri büyük yazılır: Batı medeniyeti, Doğu mistisizmi vb.

UYARI: Bu sözler yön bildirdiğinde küçük yazılır: Bursa’nın doğusu, Ankara’nın batısı vb.

Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, semt vb.) büyük harfle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.

Yer adlarında ilk isimden sonra gelen ve deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb. tür bildiren ikinci isimler büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Asya Yakası, Çanakkale Boğazı, Dicle Irmağı, Ege Denizi, Erciyes Dağı, Fırat Nehri, Süveyş Kanalı, Tuna Nehri, Van Gölü, Zigana Geçidi vb.

UYARI: Özel ada dâhil olmayıp tamlama kuran şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözler küçük harfle başlar: Konya ili, Etimesgut ilçesi, Uzungöl beldesi, Taflan köyü vb.

Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri büyük harfle başlar: Halit Rifat Paşa Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Zafer Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Nene Hatun Caddesi, Cemal Nadir Sokağı, İnkılap Sokağı vb.

Saray, köşk, han, kale, köprü, kule, anıt vb. yapı adlarının bütün ke­limeleri büyük harfle başlar: Dolmabahçe Sarayı, İshakpaşa Sarayı, Çankaya Köşkü, Horozlu Han, Ankara Kalesi, Alanya Kalesi, Galata Köprüsü, Mostar Köprüsü, Beyazıt Kulesi, Zafer Abidesi, Bilge Kağan Anıtı vb.

Yer bildiren özel isimlerde kısaltmalı söyleyiş söz konusu olduğunda, yer adının ilk harfi büyük yazılır: Hisar’dan, Boğaz’dan, Köşk’e vb.

Kurum, kuruluş ve kurul adlarının her kelimesi büyük harfle başlar: Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Dil Kurumu, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Devlet Malzeme Ofisi, Millî Kütüphane, Çocuk Esirgeme Kurumu, Atatürk Orman Çiftliği, Çankaya Lisesi; Anadolu Kulübü, Mavi Köşe Bakkaliyesi; Türk Ocağı, Yeşilay Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Emek İnşaat; Bakanlar Kurulu, Türk Dili Dergisi Yayın Danışma Kurulu, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı; Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü vb.

Kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, genelge adlarının her kelimesi büyük harfle başlar: Medeni Kanun, Türk Bayrağı Tüzüğü, Telif Hakkı Yayın ve Satış Yönetmeliği vb.

Kurum, kuruluş, kurul, merkez, bakanlık, üniversite, fakülte, bölüm, kanun, tüzük, yönetmelik ve makam sözleri asılları kastedildiğinde büyük harfle baş­lar:

Türkiye Büyük Millet Meclisi her yıl 1 Ekim’de toplanır. Bu yıl ise Meclis, yeni döneme erken başlayacak.

Türk Dil Kurumu çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü, Kurumun 21 Mayıs tarihinde Kars’ta düzenlediği toplantıda kullanıma açıldı.

sayılı Kanun bu yıl yeniden gözden geçiriliyor.

Yazarlara ödenecek telif ücreti, Telif Hakkı Yayın ve Satış Yönetmeliği’ne göre düzenlenmektedir. Yapılan işlem Yönetmelik’in 4’üncü maddesine aykırı düşmektedir.

Kitap, dergi, gazete ve sanat eserlerinin (tablo, heykel, beste vb.) her kelimesi büyük harfle başlar: Nutuk, Safahat, Kendi Gök Kubbemiz, Anadolu Notları, Sinekli Bakkal; Türk Dili, Türk Kültürü, Varlık; Resmî Gazete, Hürriyet, Milliyet, Türkiye, Yeni Asır; Kaplumbağa Terbiyecisi; Yorgun Herkül; Saraydan Kız Kaçırma, Onuncu Yıl Marşı vb.

UYARI: Özel ada dâhil olmayan gazete, dergi, tablo vb. sözler büyük harfle başlamaz: Milliyet gazetesi, Türk Dili dergisi, Halı Dokuyan Kızlar tab­losu vb.

UYARI: Kitap, makale, tiyatro eseri, kurum adı vb. özel adlarda yer alan kelimelerin ilk harfleri büyük yazıldığında ve, ile, ya, veya, yahut, ki, da, de sözleriyle mı, mi, mu, mü soru eki küçük harfle yazılır: Mai ve Siyah, Suç ve Ceza, Leyla ile Mecnun, Turfanda mı, Turfa mı?, Diyorlar ki, Dünyaya İkinci Geliş yahut Sır İçinde Esrar, Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe, Ben de Yazdım, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu vb. Özel adın tamamı büyük yazıldığında ve, ile, ya, veya, yahut, ki, da, de sözleriyle mı, mi, mu, mü soru eki de büyük harfle yazılır: DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ vb.

Ulusal, resmî ve dinî bayramlarla anma ve kutlama günlerinin adları büyük harfle başlar: Cumhuriyet Bayramı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Nevruz Bayramı, Miraç Kandili;Anneler Günü, Öğretmenler Günü, Dünya Tiyatro Günü, 14 Mart Tıp Bayramı, Hıdırellez vb.

Kurultay, bilgi şöleni, çalıştay, açık oturum vb. toplantıların adlarında her kelimenin ilk harfi büyük yazılır: VI. Uluslararası Türk Dili Kurultayı, Kitle İletişim Araçlarında Türkçenin Kullanımı Bilgi Şöleni, Karamanlı Türkçesi Araştırmaları Çalıştayı vb.

Tarihî olay, çağ ve dönem adları büyük harfle başlar: Kurtuluş Savaşı, Millî Mücadele, Cilalı Taş Devri, İlk Çağ, Lale Devri, Cahiliye Dönemi, Buzul Dönemi, Millî Edebiyat Dönemi, Servetifünun Dönemi’nin, Tanzimat Dönemi’nde vb.

Özel adlardan türetilen bütün kelimeler büyük harfle başlar: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Asyalılık, Darvinci, Konyalı, Bursalı vb.

UYARI: Özel ad kendi anlamı dışında yeni bir anlam kazanmışsa büyük harfle başlamaz: acem (Türk müziğinde bir perde), hicaz (Türk müzi­ğinde bir makam), nihavent (Türk müziğinde bir makam), amper (elektrik akımında şiddet birimi), jul (fizikte iş bi­rimi), allahlık (saf, zararsız kimse), donkişotluk (gereği yokken kahra­manlık göstermeye kalkışma) vb.

UYARI: Para birimleri büyük harfle başlamaz: avro, dinar, dolar, lira, kuruş, liret vb.

UYARI: Özel adlar yerine kullanılan &#;o&#; zamiri cümle içinde büyük harfle yazılmaz.

UYARI: Müzikte kullanılan makam ve tür adları büyük harfle başlamaz: acemaşiran, acembuselik, bayati, hicazkâr, türkü, varsağı, bayatı vb.

Yer, millet ve kişi adlarıyla kurulan birleşik kelimelerde sadece özel adlar büyük harfle başlar: Antep fıstığı, Brüksel lahanası, Frenk gömleği, Hindistan cevizi, İngiliz anahtarı, Japon gülü, Maraş dondurması, Van kedisi vb.

Ç. Belirli bir tarih bildiren ay ve gün adları büyük harfle başlar: 29 Mayıs Salı günü, 29 Ekim , 28 Aralık ’de göreve başladı. Lale Festivali 25 Haziran’da başlayacak.

Belirli bir tarihi belirtmeyen ay ve gün adları küçük harfle başlar: Okullar genel­likle eylülün ikinci haftasında öğretime başlar. Yürütme Kurulu toplantı­larını perşembe günleri yaparız.

D. Tabela, levha ve levha niteliğindeki yazılarda geçen kelimeler büyük harfle başlar: Giriş, Çıkış, Müdür, Vezne, Başkan, Doktor, Otobüs Durağı, Dolmuş Du­rağı, Şehirler Arası Telefon, 3. Kat, 4. Sınıf, 1. Blok vb.

E. Kitap, bildiri, makale monash.pw ana başlıktaki kelimelerin tamamı, alt başlıktaki kelimelerin ise yalnızca ilk harfleri büyük olarak yazılır.

        F. Kitap, dergi monash.pw bulunan resim, çizelge, tablo monash.pw altında yer alan açıklayıcı yazılar büyük harfle başlar. Açıklayıcı yazı, cümle niteliğinde değilse sonuna nokta konmaz.

Tatar Ramazan (dizi)

Oyuncu Karakter Bölümler Hakkında Bülent İnalRamazan Keskin (Tatar Ramazan)Ramazan çok yiğit ve merttir. Hapishanedeki haksızlıklara karşı baş kaldırır. Amacı Kirmastalı ve Süreyya'nın intikamını almaktır. En büyük düşmanı Emir Aslansoy'dur. Türkan YılmazSüreyya ÖztürkRamazan'ın sevdiği kadındır. Abdurrahman Çavuş bıçaklayarak öldürür. Burcu KaraEbru ToprakKirmastalı Hasan'ın manevi kızıdır. Avukattır. Ramazan'ın 2. sevdiği kadındır. Osman SoykutHasan Çelebi (Kirmastalı Dayı)Kirmastalı Dayı, koğuşunu adaletle yöneten, kimsenin hakkını yemeyen, hali vakti yerinde bir toprak ağasıdır. Aynı zamanda İstanbul'da bir şirketi vardır. Koğuşundaki Ahmet verem hastasıdır. Ahmet'e gelecek olan yemekler Çavuş'un koğuşuna gitmiştir. Kirmastalı da Çavuş'un koğuşuna gidip Çavuş'a racon kesmiştir. Ondan sonra aralarındaki düşmanlık azmış ve Ramazan gelmiştir. Hapishanede isyan çıkmış ve Ramazan bu isyanda vurulmuştur. Kirmastalı adamlarına Ramazan'ı hapishaneden kaçırtmıştır. Ramazan hapisten kaçınca Kirmastalı'nın kızının yanına gitmiş, Kirmastalı'nın kızı Ayşe de Ramazan'a aşık olmuştur. Daha sonra idam mahkûmu olan Elmas bıçaklanmıştır. Kirmastalı bu olaya çok üzülmüş ve Müdür Hamit isyanın arkasındaki kişinin Kirmastalı olduğuna karar vermiş ve Kirmastalı'yı münferite (hücreye) attırmıştır. Daha sonra Elmas'ın idam günü gelip çatmış ve Elmas asılmak üzere Ovacık meydanına götürülmüştür. Kirmastalı'nın adamları ve Ramazan Elmas'ı darağacından kurtarmıştır. 7. bölümde Abdurrahman Çavuş tarafından bıçaklanmış, ancak ölmemiştir. Hastanede tedavi görmekteyken İstanbul'dan oğlu Fehmi gelir. Fehmi bir adam öldürmüştür ve Kirmastalı ben öldürdüm diyerek hapse girmiştir. Fehmi'nin çok kumar borcu vardır. Kirmastalı Ramazan'a bütün servetini vereceğini söylemiştir. Bunun üzerine 8. bölümde oğlu Fehmi tarafından boğularak öldürülmüştür. Burak YamantürkElmas MercanKarısını öldürmüş bir idam mahkûmudur. Ramazan'ın can yoldaşıdır. Emir Aslansoy'un adamları tarafından idam edilir. Umut KaradağAbdurrahman Cebeci (Çavuş)Kirmastalı ve Ramazan'ın can düşmanı, daha sonra onların adamı. Emir Aslansoy tarafından öldürülür. Özge ÖzpirinçciAlin TerziyanMelkon Baba'nın kızıdır. Elmas'ın sevdiği kadındır. Umut KurtEmir AslansoySeyit Aslansoy (Beyefendi)nin oğludur. Dizinin en kötü karakteridir. En büyük düşmanı Tatar Ramazan'dır. Ramazan tarafından asılarak öldürülür. Oray KenanoğluKerküdağlıSefiller Koğuşu'ndadır. Çok yiğit ve merttir. Gardiyan Mahmut (Bıçakçı) tarafından bıçaklanarak öldürülmüştür. Kanbolat Görkem ArslanÖmer Yücelİstanbul'un başarılı savcılarındandır. Ramazan'ın sol koludur. Nejat BirecikDilaver Taşçı (Müdür)Paşakapısı Cezaevinin mudür. Ufuk AşarGardiyan Yıldırım (Başefendi)Müdür Dilaverin Sağ Koludur Cezaevinin Baş Gardiyanıdır. Ramazan dövdükten öldürür. Şebnem HassanisoughiGüzideEkrem Öztürk'ün sevgilisidir. Ekrem ölünce Elmas'ı sevmeye başlamıştır. Sezai AltekinSeyit Aslansoy (Beyefendi)Emir'in babasıdır. Tatar Ramazan'ın oğlunu öldürttüğü için Ramazan alnından vurarak öldürür. Volga SorguAkseli AliAbdurrahman Çavuş'un adamıdır. Emir Aslansoy tarafından öldürülür. Nur SürerSabihaRamazan'ın oğlu Kerim'in bakıcısıdır. Merve Akkaya () / Türkü Turan ()Ayşe ÇelebiKirmastalı Hasan'ın kızıdır. Ramazan'ı sevmektedir. Yaşar AkınNuriErtuğrul'un adamıdır. Vedat ErincinMelkon Terziyan (Melkon Baba)Kirmastalı Hasan'ın koğuş arkadaşıdır. Alin'in babasıdır. Ermeni'dir. Bulgar Ferit dövdükten sonra yastıkla boğarak öldürür. Serdal GençAli KadıoğluKirmastalı Hasan'ın adamıdır. Kirmastalı ölünce Ramazan'ın adamı olmuştur. Kadim YaşarHamo (Hamul)Kirmastalı Hasan'ın adamıdır. Kirmastalı ölünce Ramazan'ın adamı olmuştur. Erol GedikArif MadenKirmastılı Hasan'ın adamıdır. Kirmastılı ölünce Ramazan'ın adamı olmuştur. Yılmaz BayraktarFehmi ÇelebiKirmastalı Hasan'ın oğludur. Berke ÖzdemirRecepKirmastalı Hasan'ın adamıdır. Kirmastalı ölünce Ramazan'ın adamı olmuştur. Mahir NarinoğluCelilKirmastalı Hasan'ın adamıdır. Kirmastalı ölünce Ramazan'ın adamı olmuştur. Hasan SayİboKirmastılının Koğuşunun Hizmetçisi Hamonun adamdır Münferide atıldıktan sonra ortalıkta görünemez Görkem TürkeşHamdi (Şişçi)Abdurrahman Çavuş'un adamıdır. Bekir Hakan ÜrverdiRıza (Çakmakçı)Abdurrahman Çavuş'un adamıdır. Demir KarahanErtuğrul KarahanBeyefendi'nin düşmanı, Kirmastalı'nın can dostu, Ramazan'ın Kirmastalı'dan sonra gelen akıl hocasıdır. Ahmet MekinAhmet Keskin (Tatar Ahmet) (Flashback Sahneleri)Tatar Ramazan'ın babasıdır. Mehmet Yücel ÖzkalBaşsavcıBaşsavcıdır. Emir Aslansoy'un adamıdır. Kadir ÖzdalTahir ÖktenGazetecidir. Uğur Baytak MutluJndrm. Komutanı Bnbş.YusufOvacık Hapishanesinin Komutanlarındandır Furkan Kayajndrm. Er Adem?Ovacık Hapishanesinde kapıda Bekçilik Yapan Jandarmadır Jndrm. Komutanı yusuf un askeridir Recep GüneysuRuhiCezaevlerine Mahkûm Nakleden Jandarma askeridir Sevgilisine sevdalı bir Askerdir. Abdurrahman Çavuş Tarafından Şehit Edilir Hikmet KaragözVeli DayıOvacık Cezaevinde Gardiyandır. Mahkûmlara yardım ettiği ve Kirmastılı, Ramazan Ve Adamlarına Yataklık Eden Memurdur hapishanede Çıkan kıyamda hayatını kaybetmiştir Recep YenerBaş Efendi KasımMüdür Hamitin Sağ Koludur Cezaevinin Baş Gardiyanıdır Çavuşun ona rüşvet verdiği memurdur hapishanede çıkan kıyamdan sonra cezaevini terk etmiştir Tamer YiğitGardiyan MahmutMüdür Hamitin Sol Koludur Cezaevi Gardiyanıdır Çavuşun ona rüşvet verdiği memurdur hapishanede çıkan kıyamdan sonra cezaevini terk etmiştir.

Tatar Ramazan

2. Sezon

2. Sezon Kadrosu

Bülent İnal
Burak Yamantürk
Türkan Yılmaz
Osman Soykut
2. sezonun tüm kadrosu

2. Sezonun Fotoğrafları

2. sezon bölümleri

S02E01
S02E02
S02E03
S02E04
S02E05
S02E06
S02E07
S02E08
S02E09
S02E10
S02E11
S02E12
S02E13
S02E14
S02E15
S02E16
S02E17

Hayran tepkileri

En çok beklenen yeni diziler

Vermem Seni Ellere

1

Marvel Studios’ Secret Invasion

2

Star Wars: Ahsoka

3

Echo

4

Special Ops: Lioness

5

Hijack

6

Glamorous

7

Üvey Anne

8

En çok beklenen yeni diziler

Yeni baslayan diziler

Vermem Seni Ellere
King The Land
Kısmet
Prens
Arayış
Yeni baslayan diziler

Gelecek sezonlar

  • Outlander
  • monash.pw - Sezon 2

    Tarih 28 Temmuz

  • monash.pwday - Sezon 2
  • monash.pw Break - Sezon 6
En çok beklenen

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır