gebelikte kilo alımı tablosu / Gebelikte Ne Kadar Kilo Alınmalıdır & Hamilelikte Kilo Artışı

Gebelikte Kilo Alımı Tablosu

gebelikte kilo alımı tablosu

Gebelikte Kilo Alımı Hesaplayıcısı

Anne adayları hamilelik sürecinde, bebeğin de gelişimiyle doğru orantılı bir şekilde kilo alırlar. Bu bilgi herkes tarafından bilinse de sağlıklı bir gebelik için kilonun hangi seviyede kalması gerektiği, hangi ay ne kadar kilo alınması gerektiği gibi daha ince detaylar merak edilmektedir.

Hamilelikte kilo alımı

Her şeyden önce hamileliğe sağlıklı bir kiloda başlamak avantajlıdır. Henüz hamile değilseniz ve planlama aşamasındaysanız doktorunuzla konuşarak ideal kilonuzu belirleyebilir ve o kiloya ulaşmak adına bir takım adımlar atabilirsiniz. Hamile kaldıktan sonra ise orantılı kilo almak önemli. Hamilelik sırasında çok az kilo almak ya da çok fazla kilo almak zararlı olabilir. Tüm bunların yanında hamilelik sırasında kilo vermek için diyet vb. uygulamalara girişilmesi önerilmez. Kısaca, imkanınız varsa hamile kalmadan önce ideal kilonuza ulaşmalı; hamile iseniz ideal oranda kilo almaya dikkat etmeniz en doğrusu olacaktır.

Hangi besinler tüketilmeli?

Hamilelik sırasında anne adayının yediği her şey bebeğin sağlığını önemli ölçüde etkiliyor. Sebze, meyve, tam tahıllar, yağsız proteinler ve sağlıklı yağları dengeli tüketmek gibi sağlıklı beslenme için genel tavsiyeler geçerlidir. Bununla birlikte, belirli besinler, sağlıklı bir bebeğin büyümesi ve gelişmesi için özellikle yardımcı olabilir. Kalsiyum, D Vitamini, proteinler, folik asit, demir gibi besinleri anne adaylarının tüketmesi tavsiye edilir.

Hangi besinlerden kaçınılmalı?

Hamilelik sırasında belirli besinlerden ve aktivitelerden kaçınmak, belirli besin maddelerine sahip yiyecekleri tüketmek kadar önemlidir. Bunlardan bazıları, birçok deniz ürünü türü gibi cıva oranı yüksek yiyecekleri içerir. Genel olarak, bir balık ne kadar büyük ve yaşlıysa, muhtemelen o kadar fazla civa içerir. Uzmanlar hamile kadınların köpekbalığı, kılıç balığı, kral uskumru ve kiremit balığı yemekten kaçınmasını önermektedir. Genellikle güvenli kabul edilen deniz ürünleri türleri arasında karides, somon balığı, pollock, yayın balığı, hamsi, alabalık, morina, tilapia ve hafif konserve ton balığı bulunur.

Hamile kadınlar ayrıca çiğ, az pişmiş veya tabii ki kontamine gıdaları tüketmekten kaçınmalıdır. Bunlara suşi, sashimi gibi yiyecekler ve istiridye, ve benzeri çiğ kabuklu deniz ürünleri dahildir. Benzer şekilde az pişmiş et, kümes hayvanları ve yumurtadan da kaçınılmalıdır, çünkü hamile kadınlar az pişmiş gıdalardaki bakteriler nedeniyle gıda zehirlenmesi riski altındadır.

Birçok süt ürünü içeren pastörize edilmemiş gıdalardan da gıda kaynaklı hastalıklara yol açabileceğinden kaçınılmalıdır.

Kilo alımı hesaplayıcısı ile durumunuzu takip edin.

Yediklerinize dikkat ettiniz, belirli besinlerden kaçındınız ve gerektiğinde doktorunuza danıştınız. Buraya kadar her şey mükemmel… Son olarak sağlıklı bir hamilelik için vücudunuza aldığınız besinlerin kiloya dönüşümünü de hesaplamanız iyi olacaktır.

Aşağıdaki tabloya ilgili bilgileri girerek kilo durumunuzu hesaplayabilir ve takibini gerçekleştirebilirsiniz.

 Son Güncelleme:

Hamilelikte Kilo Alımı Nasıl Olmalı Ve Ne Zaman Başlar? Gebelikte Ay Ay Kilo Alımı Tablosu

Bir hamilelikte beklenen ortalama kilo dokuz ile on iki kilo arasında değişiklik gösterir. Eğer anne normalin altında bir kilosu var ise ortalama on altı kiloya kadar kilosu çıkabilir. Ancak eğer kilolu bir kadın gebe kalırsa kilosunun inmesi beklenmektedir. Bundan dolayı hamilelik sırasında kilo vücut endeksine göre değişiklik gösterebilir. Sizler için hamilelikte kilo alımı nasıl olmalı, ne zaman başlar ve gebelikte ay ay kilo alımı tablosu hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Hamilelik sırasında ortalama ilk üç ayın sonunda anne adayı kilo almaya başlar ancak ne kilo alma dönemi ikinci üç aylık dönem içerisinde beklenmektedir. Bunun sebebi bebeğin büyümeye başlamasıdır.

Hamilelikte Kilo Alımı Nasıl Olmalı ve Ne Zaman Başlar?

Gebeliğin ikinci üç aylık dönemine girilmesi ile birlikte bebekte gelişim doğru orantılı bir şekilde büyür. Bebeğin hızla büyümesi ile birlikte anne adayı da kilo almaya başlar. Anne adayı bebeğin enerjisi, boyu ve kütlesine uyum sağlamak için kilo alır. Kilo alımı özellikle dördüncü aydan itibaren haftalık ortalama gram ile gram arasında değişiklik göstermektedir. Anne adayları ikinci üç aylık dönem içerisinde ortalama altı kilo alabilmektedir. Anne karnında ki bebek ise ortalama haftaya girdikten sonra bir kiloya ulaşır. Ancak bebeğin doğru ve sağlıklı bir şekilde büyümesi için annenin iyi beslenmesi gerekmektedir.

Gebelikte Ay Ay Kilo Alımı Tablosu

İlk üç ay içerisinde anne adayının fazla kilo alması beklenmez. Özellikle gebelikte sıklıkla görülen kusma yüzünden anneler endişe yaşamaktadır. Ancak sorunsuz hamilelikte ortalama iki kiloya kadar kilo almak normal bir şekilde karşılanmaktadır. İkinci üç aylık dönem içerisinde ise anne adaylarının beş kiloya kadar kilo alması beklenir. 5 ayın içerisine giren anne adayları bir ayda 2 kilo alması normal karşılanmaktadır. Ancak son üç aylık dönem içerisinde kilo alımı çoğalmaktadır.

Özellikle son üç ayda 5 kiloya kadar kilo alımı olabilir. Ancak bazı hamilelerin son ayda kilo vermesi de normal karşılanmaktadır. Hamilelikte kilo alımları özellikle belirli hesaplayıcılar ile kolay bir şekilde yapılabilir. Ya da kadın doğum uzmanı ile konuşarak, aylık bir kilo tablosu oluşturabilirsiniz. Bununla beraber hesaplama aracı sayesinde alınması gereken alt ve üst kilo sınırlarını belirleyebilirsiniz. Alınması gereken kilo miktarı her ay değişiklik gösterebilir.

Hamilelik sırasında doğru kilo alımı denilen bir şey yoktur. Annenin kilo alımı, kendi kilosuna göre değişiklik gösterebilir. Kilo hedefi vücudun kütlesine ve endeksine göre değişebilir. Bundan dolayı boy ve kilo oranına göre alınacak olan kilo değişebilir. Hamilelik sırasında kilo hesaplaması için kilo, kare boy ve çarpı boy ile yapılmalıdır. 3 aylık dönem içerisinde kiloya kadar kilo normal kabul edilmektedir. Bunun için anne adaylarının her hafta alabileceği maksimum kilo gramdır. Fakat kilo artışı sadece son aylarda görülür.

Doğumdan sonra ise anne adayları ortalama 9 kiloya kadar kilo kaybetmektedir. Ancak hamilelik süreci içerisinde kilo almayan anneler ortalama kendi kilolarına 5 ay içerisinde geri dönmektedir. Hamilelikte ay ay kilo alımı ise şu şekilde olmaktadır;

Hamileliğin ilk üç aylık süreci içerisinde hamilelerin ortalama bir ile üç kilo arasında kilo alması beklenmektedir.

Hamileliğin dördüncü, beşinci ve altıncı aylarında ise her ay bir kilo alınması gerekmektedir.

Hamileliğin yedinci, sekizinci ve dokuzuncu aylarında ise anne adaylarının her ay iki kilo alması beklenmektedir.

Ancak anne adaylarının eğer mide bulantısı var ise ilk dört ay kilo vermesi normaldir. Bulantının bitmesi ile birlikte kilo artışı otomatik olarak yükselir.

False

Anne karnındaki bebeğin hafta hafta kilo takibi

Haberin Devamı

haftada incir büyüklüğü, haftada yeşil limon, haftada bezelye kabuğu, haftada limon, haftada elma, haftada ise avokado kadar olur.

haftaya gelindiğinde ise bebeğin kilo ve büyüklüğü bir turp kadardır. haftada gram civarıdır. haftada gram arasındayken haftada gram kadardır.

haftada bebeğin kilosu ise grama yaklaşıktır. haftada gram arası, haftada gram, haftada ise gram, haftada gram, haftada gram, haftada bir kilo veya 1 kiloya yakın bir seyirde devam eder.

haftaya gelindiğinde ise bebeğin kilosu gramdır. haftada gram, haftada ise 1, gram civarı seyretmektedir.

hafta bebek kilosu

haftadan sonra bebeğin gelişimi daha çok hızlanmaktadır. Bu da kilosuna yansımaktadır. haftaya gelindiğinde bebek kilosu kg, haftada kg, haftada kg, haftada kg civarıdır. haftada kilo, haftada kg, haftada kilo, haftada kg arası, haftada kg arası, haftada kilo olmaktadır.

Fakat unutulmaması gereken nokta şudur, kilo durumu bebekten bebeğe erkek bebekten, kız bebeğe göre değişebilir.

Hamilelikte Kilo Alımı Sürecinde Sağlıklı Olmanın Temel Esasları

Bebeğinizin gelişimini desteklemeden, hamilelik sonrası kilo vermeye kadar hamilelikte kilo alımı sürecinin neden önemli olduğunu bu yazımızda öğreneceksiniz.


İster beğenin, ister beğenmeyin, hamilelikte kilo alımı kaçınılmazdır. Bebeğinizin büyümesi ve gelişimi buna bağlıdır. Ancak yine de, iki kişi için yemek, normalde yediğinizden iki kat fazla yemek anlamına gelmiyor. Hamilelikte kilo alımını kontrol edebilmek, bebeğinizin sağlığını desteklemek ve doğumdan sonra alınan kiloları rahatça verebilmek için sağlıklı yaşam tarzı edinin.
Hamilelikte kilo alımının temel esasları
Hamilelikte kilo alımı için ‘herkese tek beden’ yaklaşımı yoktur. Ne kadar kilo almanız gerektiği konusu, hamilelik öncesindeki kilonuz ve vücut kitle indeksi (VKİ) gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Kendi sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı da burada önemli rol oynar. Sizin için en doğru olanı belirlemek adına doktorunuzla görüşün.

Tabloda belirtilen hamilelikte kilo alımının temel noktalarını dikkate alın:

Hamilelik Öncesindeki KilonuzTavsiye edilen kilo alımı
Normalden zayıf (VKI’i 18,5’ten az)Ortalama 13 ila 18 kg.
Normal kiloda (VKI’i 18,5 ila 24,9)Ortalama 11 ila 16 kg.
Normalin üstünde kilolu (VKI’i 25 ila 29,9)Ortalama 7 ila 11 kg.
Obez (VKI’i 30 ve üzeri)Ortalama 5 ila 9 kg.


İkiz veya Çoğul Gebelik Yaşanıyorsa


İkiz veya çoğul gebelik yaşıyorsanız, muhtemelen daha fazla kilo almanız gerekecektir. Bu durumda da, sizin için en doğru olanı belirlemek için doktorunuzla görüşün.

Tabloda belirtilen ikiz hamilelikte kilo alımı adına temel noktaları dikkate alın:

Hamilelik Öncesindeki KilonuzTavsiye edilen kilo alımı
Normal kiloda (VKI’i 18,5 ila 24,9)Ortalama 17 ila 25 kg.
Normalin üstünde kilolu (VKI’i 25 ila 29,9)Ortalama 14 ila 23 kg.
Obez (VKI’i 30 ve üzeri)Ortalama 11 ila 19 kg.

Kilonuzun Normalin Üstünde Olduğu Durumlarda


Hamilelik öncesinde kilonuz normalin üstünde ise, gebeliğe bağlı şeker hastalığı ve yüksek kan basıncı gibi farklı birçok komplikasyonları yaşama riskiniz yüksektir. Hamilelik öncesinde normalin üstünde kilolu veya obez kadınlar için hamilelikte belli bir miktar kilo alımı tavsiye edilse de araştırmalar obezite yaşayan kadınlarda yönergelerde tavsiye edilenden daha az oranda kilo alımının da güvenli olduğunu göstermekte. Durumunuza göre en uygun olanı belirlemek ve hamilelikte kilonuzu kontrol altında tutmak için doktorunuzla görüşün.

Ayrıca, hamilelik sürecinde size önerilenden daha fazla kilo alıp doğumdan sonra da bu kiloları vermediyseniz, alınan fazla kilolar ömür boyu sağlığınızı risk altında tutacaktır. Hamilelikte çok fazla kilo almak aynı zamanda doğumda bebeğinizin sağlık problemi yaşama ya da çocukluk çağı obezitesine yakalanma riskini arttırabilir.

Normalden Zayıf Olduğunuz Durumlarda


Normalden zayıfsanız, makul oranda hamilelikte kilo alımı gereklidir. Ekstra kilo almazsanız, bebeğiniz erken ya da beklenenden daha küçük doğabilir.

Hamilelikte alınan kilolar nereye gidiyor?


Bebeğinizin 3 ila 3,6 kilo arasında olduğunu varsayalım. Hamilelikte aldığınız kilolara bebeğinizin bu ağırlığı da dahildir. Peki ya geri kalanı? Örnek tabloyu sizlerle paylaşıyoruz:

Hamilelikte Kilo Alım Süreci


Birinci üç ay döneminde birçok kadının çok fazla kilo almasına gerek yoktur ki bu da sabahları mide bulantısı yaşayanlar için iyi bir haberdir.

Eğer sağlıklı veya normal bir kiloda hamileliğe başladıysanız, hamileliğinizin ilk aylarında sadece birkaç kilo almanız yeterlidir (2 kilodan az). Bunu da her gün ekstradan kalori ile yaklaşık gr. az yağlı meyveli yoğurt takviyesi ile karşılayabilirsiniz.

Sağlıklı ya da normalden biraz daha düşük bir kiloda gebe kaldıysanız, özellikle hamileliğin ikinci ve üçüncü üç ay dönemlerinde istikrarlı bir şekilde kilo almanız önemlidir. Bu da doğuma kadar aylık ortalama 1,,8 kilo alımı eder. Günlük ekstradan alınan kalori (sandviçin yarısı ve yağsız süt ile) hedefinize ulaşmada yardımcı olabilir. Eğer normalinden düşük bir kiloda hamile kaldıysanız doktorunuz beslenme şeklinizi ve fiziksel aktivite düzeyinizi gözden geçirerek daha fazla kalori almanızı tavsiye edebilir.

Sağlıklı Bir Şekilde Hamilelikte Kilo Alımı için Yemeniz Gereken Besinler


Yeme alışkanlığınıza abur cubur ekleyerek kalori alımı kolaylıkla sağlanabilir fakat bu bebeğinizin beslenmesi için ihtiyacı olan şeyi karşılamayacaktır. Aşırı yemeden kaçınmak ve besin zengini ürünler tercih etmek daha önemlidir. Aşağıdaki önerileri dikkate alın:

Hamilelikte Kilo Alımı için Doktorunuz ile Birlikte Koordineli Çalışın


Doktorunuz kilonuza dikkat edecektir. Sağlıklı beslenip hamilelik sürecinde randevulara düzenli giderek üzerinize düşeni yapın. Hamilelikte hedeflenen kilo alımına ulaşmak için doktorunuz daha fazla kalori almanızı ya da gerektiğinden daha az tüketmenizi tavsiye edebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası