kırtasiye iş planı örnekleri / KOSGEB İş Planı Örnekleri PDF Word (2023 Yeni Sistem)

Kırtasiye Iş Planı Örnekleri

kırtasiye iş planı örnekleri

Kosgeb İş Planı Örnekleri 2023 (YÜZDE YÜZ ONAYIN SIRRI)

Kosgeb kuruluşu ülkemizde Kosgeb İş Planı Örnekleri hazırlayan ve iş fikrini projeye dökerek Kurul heyetinden onay alan yüzlerce girişimciye 60 bin lira hibe ve 370 bin liraya kadar proje ve iş planı karşılığında hibe desteği veriyor. Yüzde yüz onayın sırrını arayan girişimciler bu desteklerden yararlanmak için ilk olarak online girişimcilik kurslarına katılım sağladıktan sonra sertifika alıp bu eğitimde öğrendiği bilgiler ışığında hazırladığı iş planı ile başvurması gerekiyor. İş planı her ne kadar online olarak sistem üzerinden hazırlansa da hiç iş planı doldurmayı bilmeyen girişimciler için iş planı örnekleri kurtarıcıları oluyor. Garantili projeler ile başvuran genç girişimcilerimiz hibe almaya hak kazanıyor. Hibelerden yararlanmak isteyen girişimcilerin araştırdığı Kosgeb İş Planı Örnekleri (en yeni) örnekleri ve hibe garantili yeni sisteme göre is modeli formu pdf, word hazırlama süreci ve doldurma teknikleri, girişimcilik dersi proje örnekleri, kosgeb e-ticaret iş planı örneği, Cafe is planı örneği pdf yeni projelerin listeleri ve birçok sektöre ait hibe alan iş modeli iş planı proje örnek formları içeriğimizde derledik.

Hibe Alan İş Planı Projesiyle Başvuru Yapanlara Ne Kadar Destek Veriliyor?

KOSGEB her yıl olduğu gibi, GİB kaydı ile ve GİB ile iş yeri açmak isteyen girişimcilere; Geleneksel ve İleri Girişimcilik Destekleri için 60.000 TL hibe ve 370.000 TL hibe desteği vermektedir. Ancak, Geleneksel ve ileri girişimcilik destek programından alacağınız destek tutarı bankalardan başvuru yapacağınız için değişiklik gösterebilir. Belirtilen bu iki program kapsamında Geleneksek ve İleri Girişimcilik destekleri olarak sağlanan ve tamamı geri ödemesiz bu hibe desteklerinden faydalanabilmenin en önemli döngüsü ise KOSGEBE sunumu yapılan iş planı projesinin onay alma sürecidir. Desteklerden faydalana bilmek için projenizin onaylanması gerekmektedir. Kurumdan projeleri için kesin onay alabilmek için dolduracakları iş planlarını doldururken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bu hususları birlikte inceleyelim.

Kesin Onay İçin İş Planı Nasıl Doldurulmalı?

Geçmiş yıllarda örgün eğitim ile verilen girişimcilik kursları günümüzde online eğitim formatı dahilinde videolu modüller sistemi üzerinden verilmektedir. Girişimcilere uzaktan eğitim şeklinde verilmesiyle birlikte girişimciler iş planı örneklerinin nasıl doldurulacağı hakkında net bir bilgiye sahip değiller. Bu nedenden dolayı kurumun resmi internet sayfası üzerinden online KOSGEB Girişimcilik Kursu Başvurusu yaparak girişimcilik belgesi almak isteyen girişimciler yazımızın devamında projelerinin nasıl doldurulacağı hakkında detaylı bilgi alabilirler.

Girişimcilerin projelerini doldurabilmesi için öncelikle ihtiyaçları olan boş bir iş planı örneğidir. İş planı örneğinin çıktısı alınarak kendiniz iş planı örneğinizi oluşturabilirsiniz. KOSGEB’den kesin onay almak için iş planı nasıl doldurulur konuları ile başlayacak olursak eğer hibe alan projelere 2 şekilde sahip olabilirsiniz.

Kosgeb İş Planı Örneği doldurma taktikleri:

  • İlk olarak; Konu hakkında girişimcilere danışmanlık ve proje hizmeti veren firmalara başvuru yaparak, belirlenen ücretler karşılığında kosgeb iş planı hazırlatabilirsiniz. Ortalama olarak danışmanlığını yapan kişilere 1.000-2.000 TL ortalama olarak proje ücreti ödeyebilirsiniz. Firmalar kesin onay alabileceğiniz iş planlarını doldurarak size teslim edecektir.
  • İkinci yöntem; Hazır proje örneklerinden destek alarak kendi proje örneğinizi hazırlayabilirsiniz.

Boş İş Planı Örneği WORD

Hizmet merkezleri girişimciler için boş bir örnek hazırlamıştır. Yapacağınız plan ne kadar özenli olursa olsun, hazırlanan şablona uygun olması gerekmektedir. Hazırlanan şablonda içermesi gereken bilgiler 10 başlıkta toplanmıştır. Bu nedenle önceden hazırlanmış iş planı örneklerini incelemek doğru olacaktır. Aşağıdaki linkte boş iş planını bilgisayarınıza indirerek çıktısını alıp doldurulması gereken alanların neler olduğunu görebilirsiniz.

Geleneksel_Girisimci_Destek_Programi_Basvuru_Formu_II._Bolum_Is_Modeline_Iliskin_Bilgiler_boş iş planı

KOSGEB Onaylı İş Planı Hazırlama Süreci

İş planı ve proje örneği doldurmak isteyenlerin ihtiyaç duyduğu bilgileri ve doldururken esas olan konuyu örnekler ile açıklamamız gerekirse; Girişimci/İşletme Bilgilerinizi,Müşteri Grupları, Değer Önerisi, Dağıtım/Ulaşım Kanalları, Müşteri İlişkileri ,Kilit (Temel) Faaliyetler, Kilit (Temel) Kaynaklar Bölümü, Kilit (Temel) Ortaklar/İşbirlikleri Sayfası, Maliyet Yapısı, Gelir Akışı Bölümü olmak üzere 10 bölümden oluşur.

Kosgeb İş Planı Örnekleri yüzde yüz onayın sırrı için sırasıyla aşağıda ki bilgileri eksiksiz doldurun. Bu bilgiler ise;

  • Girişimciye ait kişisel bilgiler,
  • Ortağa at bilgiler,
  • İş fikrinin kısa tarifi, işletme adı,
  • Genel olarak iş kurma süreci tarifi,
  • İş fikrini seçme nedenleri,
  • İşletmenin sahip olacağı statü ve ortaklık yapıları
  • İzinler, ruhsatlar yada diğer kuruluşlara ait resmi dokümanlar tam ve net bilgiler ile doldurulmalıdır.

KOSGEB İş Planı Pdf Örnekleri ve Hazırlama (Tüm Sektör)

Yeni girişimci desteği Girişimci İş planı boş örneğinde kapak kısmında öncelikle;

  • Girişimci Adı Soyadı
  • İş Fikri
  • İşletmenin adı alanlarını doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor. Sonrasında 10 bölümden oluşan kısımlara iş ile ilgili olarak tüm gerekli bilgiler girilmelidir.

10 Adımda KOSGEB İş Modeli Doldurma

  • 1.Girişimci/İşletme Bilgilerinizi Doldurun:

Kendiniz, işe ilişkin tecrübeleriniz,
İşletmeniz ve işletmenizin yürüttüğü faaliyetler,
İşin mevcut durumu, sermaye yapısı ve sürdürülebilirliği,
İş yerinin fiziki özellikleri, konumu ve seçim nedeniniz hakkında bilgi veriniz.

  • 2.Müşteri Grupları Bölümünü Doldurun:

Müşterileriniz kimlerdir? Her bir müşteri grubunu ayrı ayrı tanımlayınız (yaş, bölge, cinsiyet, gelir durumu gibi ayırt unsurlar dikkate alınarak her bir müşteri grubu ayrı ayrı tanımlanmalıdır).

  • 3.Kosgeb İş Modelinde Değer Önerisi Bölümünü Doldurun:

Değer önerisi, müşterilerinize sunduğunuz ürün ve hizmetlerdir.

Müşteri grupları bölümünde belirttiğiniz her bir müşteri grubu için sunduğunuz ürün ve hizmetler belirtilmelidir.
Müşterilerin sunduğunuz ürün ve hizmetlere neden ihtiyaç duyduğunu ve müşterilerinizin hangi sorunlarını giderdiğinizi açıklayınız.
Rakipleriniz kimlerdir? Değer önerinizi, rakipleriniz ile işletmenizi mukayese ederek değerlendiriniz.

  • 4.Dağıtım/Ulaşım Kanalları Bölümünü Doldurun:

Sunduğunuz ürün ve hizmetleri müşterilere nasıl ulaştırıyorsunuz (doğrudan, dolaylı, toptan perakende, mağazadan, internet vb.).

  • 5.Müşteri İlişkileri Bölümü Doldurma:

Müşteri grupları bölümünde belirttiğiniz her bir müşteri grubu ile nasıl iletişim kuruyorsunuz?
Yeni müşteri kazanma ve tutundurma yöntemlerinizi anlatınız.
Ürün/hizmet tanıtımı, sunumu ve satış sonrasında hangi araçları kullanıyorsunuz? (broşür, internet sayfası, sosyal medya, telefon vb.)

  • 6.Kilit (Temel) Faaliyetler Bölümüne Yazılacaklar

Ürün/hizmeti oluşturmak, dağıtmak ve kazanç sağlamak için yaptığınız kilit (temel) faaliyetler nelerdir? (Üretim/hizmetin başlangıcından, müşteriye ulaştırılması ve satış sonrası sağlanan hizmetler dâhil tüm süreç aşamalarını ve varsa gerekli ruhsat, izin vb. belirtiniz)

  • 7.Kilit (Temel) Kaynaklar Bölümü

Kilit (temel) faaliyetleri gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan kaynaklar (personel, makine, sermaye, teknoloji, arsa, bina.) nelerdir?

  • 8.Kilit (Temel) Ortaklar/İşbirlikleri Sayfası Dolumu

Ürün/hizmet sunum sürecinde işbirliği yaptığınız kilit (temel) kişi/kurum/firmalar kimlerdir?

Tedarikçileriniz kimlerdir?

  • 9.Maliyet Yapısı Doldurma

İşinizi kurmak için katlandığınız maliyetler nelerdir?

Başlangıç yatırım giderlerinin kaynağını belirtiniz.

Ürün/hizmeti oluşturmak, dağıtmak ve kazanç sağlamak için yaptığınız en önemli maliyet unsurları nelerdir?

İşletmenizin gelir-gider dengesi kurulana kadar finansman ihtiyacınızı (işletme sermayesi,

  • 10.Gelir Akışı Bölümünün İş Modelinde Doldurulması

Gelir modeliniz nedir? (Nereden para kazanacaksınız? Ürün/Hizmet satışı, komisyon, üyelik, reklam alma, gelir ortaklığı vb.)

Ürün/hizmetlerinizin fiyatlandırmasını nasıl yaptığınızı açıklayınız.

Müşterileriniz ödemelerini hangi yolla yapıyor? (nakit, taksitli, kredi kartı vb)

Boş İş Planı Örneği PDF

Geleneksel_Girisimci_Destek_Programi_Basvuru_Formu_II._Bolum_Is_Modeline_Iliskin_Bilgiler_Bolumuİndir

Kosgeb İş Planı Örnekleri Kesin Onaylı Hazırlama Süreci

Kosgeb kesin onaylı iş planı için işe sektör araştırması yaparak başlayabilirsiniz. Sonrasında rakip analizi, ürün ve hizmetlerinizin tanıtımını nasıl yapacağınıza dair farklı fikirleri türetmeniz gerekmektedir. Bu konuları nasıl yapacağınıza değinelim;

  • Sektör araştırması: İş fikrinize göre sektör analizi yapmalısınız. Bu esnada ana sektör ve alt sektörler ile birlikte müşteri potansiyeli, gidereler, piyasanın durumu ön izlenmektedir. Projenizde, ürünleri kime satacaksınız, neden sizden satın almalı bunların cevaplarını vermelisiniz. Ayrıca hazır iş planı örneklerinden destek alabilirsiniz.
  • Rakip Analizi: Dükkan açacağınız yerdeki rakipleri araştırarak hakkında bilgi edinmelisiniz. Dükkan analizinizde sizinle aynı işi yapacak dükkan o bölgede var mı varsa de nelerin satışlarını yapıyor iyi bilmelisiniz.
  • Ürün yada Hizmet Tanıtımı:Reklamlarınız ve tanımın önemlidir. Hangi hizmeti sunuyorsanız bu bölümde o hizmetleri açıklamalısınız.

KOSGEB iş planı doldururken yukarıda belirttiğimiz gibi bir çok adımda bilgilere ihtiyacınız olacak. Yeni girişimci programı iş geliştirme iş modeli formu 2023’de doldurulması gereken alanlarda yer almaktadır.

Yeni girişimciler için İş Modeli Formuİndir

Kosgeb İş Planı Hazırlama ve Hibe Alan İş Planı Örnekleri PDF WORD

Burada önemli olan KOSGEB’in istediği şeyi bilip, iş planı örneği ile başvuru yaparken eksiklerin büyük bölümünü tamamlamış olmaktır.

Kurs videolu olarak verilmekte ve online olarak düzenlenen eğitimlerde iş planı ve projelerinin nasıl hazırlanacağı anlatılsa da, daha önce hazırlanan ve hibe kredi alınan projeler daha çok tercih ediliyor. Esnafkredi.net sitemizde; küçük esnaftan büyük esnafa, basit usul tabi işyerlerinden büyük şirketlere kadar 23 adet hazır KOSGEB iş planı örneklerini listeledik.

Örnekler boş iş projelerinin içine, daha önceden iş planı hazırlamayı bilen girişimciler tarafından hazırlanmış olup, tüm içerikler girişimcinin kendi isteğine göre şekillenmiş durumdadır. Tam olarak aklınızda ki iş fikri yoksa ona uygun proje bulamazsınız. Sunacağımız İş planlarından örnek almak için hayata geçirmek istediğiniz iş fikrinizi belirlemeniz gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse; Manav dükkanı açmak isteyenler giyim projesinin pazarlama kısmını, cafe açmak isteyenler büfe projesinin reklam kısmını değerlendirebilir. 

Kosgeb yüzlerce farklı sektöre kredi veriyor. Kosgeb iş planı örnekleri tüm listesini inceleyerek kendi iş planınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Size uygun olan sektörü inceleyebilir ve iş planınızı kendi işinize uyarlayabilirsiniz.

Kosgeb İş Planı Örnekleri LİSTESİ KESİN ONAYLI PROJELER

Kosgeb İş Planı Örnekleri listesi:

Aile Çay Bahçesi İş Planı Örneği (Hibe Garantili)

Projeyi hazırlayan Murat bey daha önce benzer işletmelerde çalışmış. Bu projeyle, çevrede en çok tercih edilen Aile Çay evi olmayı hedefliyor. Çayın yanı sıra müşterilerine hamburger, tost gibi aperatif ürünleri de satmayı planlıyor. Çay bahçesi iş plan örneği için tıklayınız.

aile-çay-bahçesi-kosgeb-iş-planı-örneği

Bakkal ve Market İş Planı Örneği

Bu iş planinda mahallede bir bakkal dükkanı açılması için proje hazırlanmış.  Markette bulunan tüm reyonlar aylara bölünerek ihtiyaç duyulan ürünler ve ortalama fiyatları hazırlanmış.

Bakkal ve market iş plan örneğine buradan ulaşabilirsiniz.

bakkal-market-kosgeb-iş-planı

Süper market, büfe, şarküteri veya küçük bir bakkal dükkanı açmak isteyen vatandaşlarımız bu projeyi değerlendirebilirler.

Bilgisayar Teknik Servis Projesi İş Planı Örneği

Bir bilgisayar teknik servisi açılmak istenmesi sonucunda bu iş projesi doldurulmuş. İş yerinin bulunduğu civardaki tüm internet cafelerin ve bilgisayar servisine ihtiyaç duyulan dükkanların bilgisayarlarının tamir edilmesi amaçlanıyor. Projenin diğer hedefi ise yakın çevrede ki esnafın bilgisayarlarının tamir edilmesini kapsıyor. Bilgisayar teknik servis projesine buradan ulaşabilirsiniz.

Doğalgaz Kombisi, Petek/Radyatör ve Doğalgaz Tesisat Malzemeleri Satışı ve Tamir Bakımı

Günümüzde neredeyse ulaşmadık yeri kalmamış olan doğalgazın kullanımının artması nedeniyle, birçok işletme ve konutlarda ısınma ihtiyacı artık kombiler ile  karşılanmaktadır. Bu cihazların ve gerekli diğer malzemelerin ( Petek/radyatör ,vana , tesisat malzemeleri  vb.) satış, tamir ve bakımları için pek çok yerde satış ve tamir dükkanları görülmekte, bu iş fikrinden yola çıkarak girişimci adayı Hakan bey kendi sahip olduğu işyerinde bu tür satış ve tamir bakım işleri ile ilgili gereken desteği KOSGEB’den talep ediyor.

Örnek iş projesine buradan ulaşabilirsiniz.

Tekstil Dikiş Fabrikası İş Proje Örneği

Giyim sektörüne ürün hazırlamaya çalışan Ercan bey, toptan kumaş satın alarak fabrikasında bu kumaşların işlenmesini ve dikilen elbiselerin satılmasını hedefliyor. Ercan beyin defolu olarak giyim ürünleri içinde bir planı var. Bu ürünlerin perakende olarak satılması istiyor. Böyle bir giyim dikim atölyesi kurmak isteyen girişimcimiz KOSGEB’den kredi talep ediyor. Tekstil dikiş örnek iş projesi için buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf Stüdyosu İş Plan Örneği

Proje sahibi Olcay bey, İstanbul’da bir fotoğraf stüdyosu kurmak istiyor. Bu kapsamda hazırladığı iş projesi fotoğraf stüdyosu kategorisinde iş kurmak isteyen vatandaşlarımıza KOSGEB örnek is plani niteliği taşıyor. Olcay bey iş yerinde sanat ve fotoğrafçılığı birleştirerek müşterilerine kaliteli bir hizmet vermeyi amaçlıyor. Fotoğraf stüdyosu örnek iş projesi için buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf Stüdyosu Projesi

Optik Gözlükçü Dükkanı İş Planı

İzmir ilimizden gözlük ve benzer ürünlerin satıldığı bir optik açmak isteyen Vacit bey, iş yerini özel bir göz hastanesinin yanında açmayı planlıyor. İş yerinin hastane yakınında olması nedeniyle, reçeteli gözlük almak isteyenlerin iş yerlerini ziyaret edeceğini düşündüğü gibi, bunun haricinde dükkanında ünlü markaların ( Rayban,Guess,Opmar,Lacoste,Atasun,Prada,Tommy ) gibi, güneş gözlüklerini de satmayı hedefliyor.

Örnek proje buradan incelenebilir.

Güç Kaynağı Panosu İmalatı (ELEKTRİK) İş Planı

Kosgeb iş planını hazırlayan Hakan bey, bu projesinde fabrikalarda kullanılmakta olan, elektrik panolarının üretilmesini hedefliyor. Bütün pano parçalarını hazır olarak almayı düşünen Hakan bey, bu parçaları KOSGEB’den kredi alarak kuracağı iş yerinde birleştirecek ve satışa hazır duruma getirecek. Hakan beyin pazar araştırması sadece fabrikalar ve büyük işletmeler üzerine kurulmuş vaziyette. Elektrik ve elektriksel işler için KOSGEB iş proje örneği arayan esnaf adaylarımız bu projeyi inceleyebilir, içeriğinden örnek alabilirler.

Güvenlik Sistemleri İş Planı

Kocaeli ilimizde açılması planlanan ve güvenlik ürünlerinin satışı için bir proje hazırlanmış. Bu projede güvenlik kamerası, alarm cihazı ev ve iş yerlerinin hırsızlara karşı güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm alet ve edevatların satışı ile montajı yer almaktadır. Projede iş yeri için 2 adet van tipi otomobil alınması ve iş yerine özle bir web sitesi kurularak, müşterilere bu site üzerinden ulaşılması da hedeflenmiş. Güvenlik sistemleri örnek iş projesine buradan ulaşabilirsiniz.

Elektronik sektörüne de yakın olan güvenlik sistemleri iş projesi, her iki alanda dükkan açmak isteyen esnaflarımız tarafından tercih edilebilir.

İŞGEM Proje Örneği Kosgeb İş Planı Örnekleri

Bilindiği üzere Kosgeb Girişimci Desteği programında İŞ-GEM projeleri ayrı bir yer alıyor. Projenin hazırlanmasından tutunda, desteğin verilmesine kadar İŞGEM proje örnekleri, diğerlerinden farklı bir alanda bulunuyor. Eğer girişimcimiz, İŞGEM proje örneği ile KOSGEB’e başvuru yapmak istiyorsa, bu projeyi inceleyebilir ve bu kapsamda bir plan hazırlayabilir.

Cafe, Kafeterya Kosgeb İş Planı Örnekleri

Türkiye’de girişimcilerin en çok açmayı hedefledikleri 3 işyerinden bir tanesi cafelerdir. Kafetarya sahibi olmak içecek ve yiyecek sektöründe hizmet vermek dışarıdan görüldüğü kadar basit değildir. Gençlerin kahvehanesi gibi hizmet veren cafeler, pastaneler, aile çay ocakları, fast foodlar hemen hemen aynı konsepte sahip ve aynı şekilde para kazanan iş yerleridir. Bu kapsamda aile çay ocağı için hazırlanmış bir proje örneği ekte sunulmuş olup, bu iş planı örneği istenildiği taktirde bir pastaneye veya bir kafeye de uyarlanabilir.

Kosgeb Cafe İş Planı Örneği

Kosgeb tarafından onay almış hazır iş plan örneğine ulaşmak için bağlantıya tıklayınız. 

Kırtasiye ve Fotokopi İş Planı

Murat bey hazırladığı projede, müşterilerinin fotokopi ihtiyacını karşılamayı hedeflerken beraberinde de kırtasiye malzemeleri satmayı hedefliyor. Murat beyin kırtasiye dükkanı açmak yerine asıl amacı iş yerinin konsepti fotokopi üzerine kurulmuş vaziyette olup,  girişimcimiz iş yerine 6 adet fotokopi makinesi almayı amaçlıyor. Bu kadar makinenin satın alınmasının nedeni ise iş yerinin eğitim kurumlarına çok yakın bir mesafede kurulmasıdır. Kırtasiye, kitapçı veya fotokopici açmak isteyen vatandaşlarımız projeyi örnek alabilirler.

Kosgeb tarafından onay almış hazır iş plan örneğine ulaşmak için bağlantıya tıklayınız.

Gıda Üretim Tesisi Kosgeb İş Planı Örnekleri

Aydın ilimizde bolca bulunan kuru incilerin Türkiye’nin dört bir yanında satıldığını hepimiz biliriz. Kosgeb kredisi almak isteyen Yasin bey, Aydın ilimizde üreticiden satın aldığı kuru incileri, kuracağı işletmesinde paketlemeyi ve paketlenmiş durumda ki hazır kuru incirleri yine Türkiye pazarında satışa sunmayı hedefliyor. Yasin bey açık halde satılan bir kuru incirin paketlenerek satılması durumunda daha fazla para kazandıracağını düşünüyor. Yasin bey iş yeri için bir depo ve ofis kiralayacak ve ileride işler büyüdüğünde otomatik makineler alıp, bayilikler vermeyi hedefliyor. Gıda sektöründe paketleme ve satışa hazırlama alanında KOSGEB iş planı hazırlamak isteyen girişimcilerin bu örnek projeyi incelemelerini tavsiye ederiz.

Marangozhane İş Planı Örneği

Marangoz atölyelerimiz için hazırlanan proje örneğinde, ahşap mutfak dolabı üretilmesi ve öncelikle yakın pazarda, daha sonra ise yurt dışında pazarlanması hedeflenmiştir. Proje sahibi Turan bey, Ankara ilinde bir kereste işleme iş yeri sahibidir. Başlangıçta küçük bir işletme olan dükkan ilerleyen zamanda, bir mutfak dolabı ücretim işletmesi haline getirilerek seri üretime geçiş yapacak. Marangoz ve mutfak dolabı iş planı arayanlar  inceleyebilir.

Rent Acar Oto Kiralama İş Planı Örneği

Rent a car kiralama ve otomotiv hizmetleri işletmesi açmak isteyenler için hazırlanmış projede, hususi araçlar kiralanacak.  İş yerinin kurulacağı bölge olarak, talebin çok, rekabetin az olduğu bir yer seçilmiş. Oto galeri veya otomobil kiralama rent a car hizmetleri veren bir işletme kurmak isteyen girişimciler örnek olarak bu projeyi inceleyebilirler.

Tekstil Satışı Atölyesi İş Planı Örneği

Havlu, bornoz, nevresim takımı üretimi iş fikrinin hazırlanmasının sebebi, girişimcinin daha önce de bu sektörde çalışmış olması ve Bursa ilimizde bu tür işletmelerinin popüler olmasını kapsıyor. Girişimcimiz ilk yılda yaptığı satış oranını, 3 yıl sonra ikiye katlamak istiyor.  Bu iş fikri tekstil sektöründe, erkek veya bayan, spor ve klasik tüm tarzlardan bayilik almak isteyenlere veya elbise satış mağazası açmak isteyenlere örnek olacak düzeyde hazırlanmış.

Uydu Alıcı Receiver ve Elektronik Örnek Proje

Elektronik sektörüne eli yatkın olan Onur bey, perakende olarak televizyon ve anten kurulum ve satışı, receiver (uydu alıcı cihaz) satışı da yapmayı planlıyor. Elektronik ve elektrik sektöründe bilgi sahibi olan ve bu meslekten ekmek yemeyi hedefleyen esnafımız için örnek alınacak düzeyde bir proje hazırlanmış. Onur bey basit usul defter kaydı yaptırıp, basit usulden vergi ödemek yerine bir limited şirketi kurarak, şirketin olanaklarından yararlanmak istiyor.

Waffle Kumpir Cafe Fast Food İş Planı Örnek Proje

Kocaeli İlimizin İzmit ilçesinde bulunan ve çarşının en kalabalık yeri olarak bilinen yürüyüş yolu bölgesinde, waffle ve kumpir satışı yapılabilecek bir iş yeri kurmayı amaçlıyor. Son yıllarda gençlerimizin fast food alışkanlığının günden güne artış göstermesi ve gıda, yiyecek sektörünün eskimemesi nedeniyle bu  sektörde bir cafe açarak para kazanmayı hedefleyen Muhammet bey, waffla’da İzmit’in bir numarası olmayı amaçlıyor. Waffle kumpir cafe fast food örnek iş projesine ulaşmak için buradan ulaşabilirsiniz.

Waffle Kumpir Satış Dükkanı İş Planı

Yapı Denetim

Bu proje her ne kadar nalbur dükkanı açmak isteyenlerin aradığı bir örnek olsa da, girişimci Mahmut beyin amacı, deprem sonrasında binaların sağlamlık derecelerinin ölçüldüğü ve bu yönde projeler hazırlandığı bir yapı denetim şirketi kurulması amaçlanıyor. İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerinin başlamadığı semtlerde hizmet verecek. Türkiye’de deprem yönetmeliğine uygun konuların inşa edilmesi için mevzuat hükümlerine göre yapı denetim bilirkişi hizmetleri önemli bir sektör haline geldi. Bu sebeple inşaat sektöründe iş kurmak isteyen, müteahhitler veya yapı malzemeleri satan iş yerleri de bu sektöre adım atmak için örnek Kosgeb yapı denetim iş planını inceleyebilirler. Yapı denetim örnek iş projesine ulaşmak için buraya tıklayınız.

Pazar Tezgahı

Kosgeb’in en çok başvuru aldığı sektörlerden biri de pazarcılık sektörüdür. Bu alanda gıdadan giyime, balıkçılıktan nalburiye sektörüne kadar binlerce esnafımız ekmek yiyor. Büyük pazarlarda ki pazarcı esnafın satış oranları bir çok ilimizde bulunan çarşı dükkanlarından daha fazla para kazandırıyor. Kosgeb pazarcılık iş projesinde daha önce bu sektörde yıllarca çalışan Ahmet bey, İzmir ilimizde ki pazarlarda satış yapmak üzere bir yumurta satış tezgahı açmayı planlıyor. Daha önce örneklerini gördüğümüz üzere Ahmet bey de, her ne kadar ufak çapta bir işletme kuracak olsa da, vergilendirme sistemi olarak Şirket usulünü tercih ediyor. Pazarcı örnek iş başvurusu için buraya tıklayın.

KOSGEB Seyyar Satıcılık ve Pazarcılık İş Planı Örneği

Yukarıda saydığımız 23 adet KOSGEB is planı proje örneği haricinde Kosgeb’in kendi hazırladığı boş proje örneği de sitemizde mevcuttur. Kosgeb örnek iş planı doldurma isimli dokümanı bilgisayarınıza indirerek, adım adım projenizi kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

İş Planı Neden Hazırlanır?

Kosgeb İş Planı Hazırlamada gerçek amaç şudur; İş Planını bunları yaparsanız yolunuza devam edebileceksiniz diyen bir araçtır. Bu nedenle bizim için çok önemlidir. Eğer elimizde iş planı olmaz ise sapmaları görmemiş çok zorlaşacak ve Farkına varmadan gereksiz sorunları yaşayacağız. Halbuki bu krizleri daha önceden görüp bunların zamanda önlem almamız hedeflerimize bakmamızı çok da kolaylaştıracaktır. KOSGEB iş planı hazırlama da ki esas amacımız varmak istediğimiz noktaları ve buraya nasıl varacağım göstermektir. Yoksa bunun bize başka bir yararı yok. Buna da hep birlikte yaparsak yani şirkette veya işte çalışan herkes, her kim olursa olsun ve hedeflerimizi paylaştığınız takdirde onların katılımına daha fazla olmuş olacak ve inandıkları katıldıkları hedeflere varmak için çaba gösterirler.

Bu nedenle ister ama ama çok kullandığımız zaman hem motivasyonu sağlayacak bir unsur hem de sürekli yolumuzu gözleri bize yardımcı olacak bir kontrol aracıdır. Bunun yanı sıra yine daha önce söylediğimiz gibi potansiyel Ortaklar banka Leasing şirketi gibi bize finansal destek sağlayacak firmalarda bu haritayı görmek isteyeceklerdir. Çünkü onlar da verdikleri parayı geri alabileceklerini görmek istiyorlar.

Bu anlatım genel proje hazırlama üzerine olsa da zaten KOSGEB size para ödemek için onay alan bir iş planını mutlaka hazırlamanızı istiyorum. Ben size bu konuyu atlamayın derim.

A. Seçkin Canan anlatıyor…" width="900" height="506" src="https://www.youtube.com/embed/44TJDlmLfAQ?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

İş planı örneği ile ilgili araştırma yapan bir çok girişimci, KOSGEB iş planı örneğini hazırlamanın zor olduğunu düşünerek bu işi yapan kişilere başvurmaktadır. Size tavsiyemiz şu ki yazımızı tamamen okuyun. Bu sayede size vereceğimiz KOSGEB iş planı örneklerinin Word ve Pdf dosyalarını kullanarak kendinize göre doldurup onay alabilirsiniz.

Aile Çay Bahçesi, Cafe, Bilgisayar Teknik Servisi, Kırtasiye, Fotokopi, Erkek Kuaförü, Bayan Kuaförü, Lokanta, Restoran, Yedek Parça, Oto Yıkama, Yumurtacılık, Halı ve Koltuk Yıkama, Oto Kaplama, Yazılım ve Güvenlik gibi aklınıza gelebilecek bir çok işte KOSGEB iş planı örneklerini sizlere liste şeklinde sunacağız.

Yer alan liste 2019 yılı güncel iş planı örneklerini içermektedir. Listede yer alan iş alanları arasında kendi projenizi bulamaz iseniz yorum olarak bize iletebilirsiniz.

İş Planı Örneği İndir (2019 Güncel PDF ve WORD dosyaları)

Cafe, Çay Bahçesi İş Planı Örneği İndir

Bilgisayar Teknik Servis İş Planı Örneğiİndir

İnternet ve Yazılım İş Planı Örneğiİndir

Deri Giyim ve Aksesuar İş Planı Örneğiİndir

Doğal gaz Tesisatı ve Isıtma Hizmetleri İş Planı Örneğiİndir

Fotokopi ve Kırtasiye İş Planı Örneğiİndir

Elektronik Yedek Parça İş Planı Örneğiİndir

Giyim Sektörü İş Planı Örneğiİndir

Triko Satışı İş Planı Örneğiİndir

Kumaşçılık İş Planı Örneğiİndir

Tekstil Toptancılığı İş Planı Örneğiİndir

Spor Giyim Mağazası İş Planı Örneğiİndir

PLC Sistemleri İş Planı Örneğiİndir

Salça Üretimi İş Planı Örneğiİndir

Müzik Stüdyosu İş Planı Örneğiİndir

Isıtma Sistemleri İş Planı Örneğiİndir

Araç Elektroniği İş Planı Örneğiİndir

Kuru İncir İşletmesi İş Planı Örneğiİndir

Doğal gaz, Tesisat ve Petek Satış Yeri İş Planı Örneğiİndir

Güvenlik Sistemleri İş Planı Örneğiİndir

Gözlük Dükkanı İş Planı Örneğiİndir

Yukarıda yer alan KOSGEB iş planı örneklerinden birisini indirerek, gerekli düzenlemeleri kendi projeniz doğrultusunda silip yeniden düzenleyebilirsiniz.

KOSGEB tarafından sizden istenecek olan iş planını nasıl dolduracağınızı bilmiyorsanız, aşağıda yer alan dosyayı indirerek KOSGEB İş Planı Rehberi ile daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

KOSGEB İş Planı Rehberiİndir

Kategoriler Ödemeler ve Destekler

Kosgeb Proje Örnekleri hibenin alınabilmesi için çok önemli. KOSGEB kasap is planı örneği ve kosgeb e-ticaret iş planı örneği gibi sektöre yönelik hazır taslaklara yönelik aramalar çoğalsa da mantığını anladıktan sonra hepsi oldukça basittir.

Sadece yeni girişimcilere yönelik önem taşımıyor, KOBİLER ‘de proje örneklerine önem vermek zorundalar. Aksi taktirde tüm özellikleri barındırsanız da bir projeniz yoksa, destek almanız mümkün değil. Bu yüzden güzel bir projeyle bu işe vakıf olduğunuzu onlara net bir şekilde ifade etmeniz gerekli.

Kosgeb Proje Örnekleri

Kosgeb proje hazırlama

Kosgeb proje hazırlama aşamasında sizlere aktaracağımız en net konu, projeyi kendinizin hazırlaması gerekliliğinin gerçekliği. Bu işe siz vakıfsınız ve taslağı kendinizden daha güzel kimse oluşturamaz. Bizler nasıl yapabileceğinize yönelik açıklamalar yaparak sizlere destek olacağız. Madde madde forumda istenilen bilgilere geçelim:

Eğer tüm bu açıklamalarımıza rağmen kendinize güvenemiyorsanız, o zaman bir proje danışmanından destek isteyebilirsiniz.

 

Kosgeb proje sorgulama

Kosgeb proje sorgulama işlemi de tıpkı başvuru gibi E-devlet üzerinden yapılıyor.

Kosgeb proje danışmanlığı

KOSGEB Proje Danışmanlığı işi yapanlar, iş kurmak hayali taşıyan kişilerin iş planlarını faaliyete geçirmeleri için yol gösterirler. Projenin profesyonel bir şekilde hazırlanması ya da hazırlanan projeye düzenlemeler yapılarak daha profesyonel bir yapıya büründürülmesi konusunda kilit rol oynarlar.  Bu sayede olası aksaklıkların önüne ivedi bir şekilde geçerler ve sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlemesine olanak tanırlar.

Sizde hazırladığınız projeye yönelik kararsızlıklar yaşıyorsanız, profesyonel bir danışmandan ücreti mukabilinde destek olmasını isteyebilirsiniz.

Projenizi hazırlayıp başvuru yapmışsanız ara ara girip projenizi sorgulamanız gerekmektedir.

 

KOSGEB Proje Örnekleri PDF

Kosgeb proje örneklerini pdf veya word halinde görmek istiyor olabilirsiniz. Yukarıda açıkladığımız gibi en iyi proje kendi hazırladığınız projedir. Öncelikle kosgeb’in desteklediği iş alanlarına bakın. Burada kendinize en uygun olanı seçin. Sonrasında ise örnek kosgeb projelerini de inceleyerek kendi projenizi oluşturun. Aşağıda size sunduğumuz kosgeb örnekleri, belirli iş alanlarında onaylanmış yani kosgebin onay sürecinden olumlu not almış örnek projelerdir.

 

Tekstil Proje – İş planı örneği Nalbur Proje – İş planı örneği Kırtasiye Proje – İş planı örneği Güvenlik kamerası işi Proje – İş planı örneği Giyim Mağazası Proje – İş planı örneği Çay Bahçesi Proje – İş planı örneği Bilgisayar işi Proje – İş planı örneği Yumurta ticareti işi Proje örneği – İş planı örneği Waffle dükkanı Proje – İş planı örneği Triko elbise üretim ve satışı Proje – İş planı örneği Toptan kumaş üretimi Proje – İş planı örneği Tişört elbise üretimi Proje – İş planı örneği Elektronik yedek parça tamir ve satışı Proje – İş planı örneği Salça üretim tesisi Proje – İş planı örneği Cafe işletmesi Proje – İş planı örneği İş planı dosyası boş hali.pdfTekstil Proje – İş planı örneği Şu yayınımız da işinize yarayacaktır:Kosgeb İş Planı nedir?

Ayrıca kosgeb tarafından hazırlanmış olan kosgeb proje nasıl oluşturulur rehberi için buraya tıklamanız yeterlidir.

KOSGEB destek planı hakkında aklınıza takılan bir husus kaldıysa veya sadece bilgi almak istiyorsanız, hafta içi 08:30 – 17:30 saatleri arasında Kosgeb çağrı merkezini arayarak bilgi alabilirsiniz.

KOSGEB müşteri hizmetleri: 444 1 567

KOSGEB Girişimcilik Desteği


#işplanı #kosgeb #örnekişplanı #işplanıörneği #kosgebgirişimcilik #girişimcilikdesteği #isplani #işplanıörnekleri


EUROPA Danışmanlık 2010 yılından günümüze kadar 500'den fazla İş planı hazırlayarak Girişimlerin, KOSGEB desteğinden faydalanmalarını sağlamıştır. Girişimcilik konusunda uzman kadrosu ile sizlere destek almanız için tüm kriterleri uygun ve KOSGEB desteğinden doğru bir şekilde faydalanmanızı ve hayallerinizi gerçekleştirmenizi sağlayacaktır.


Kosgeb.gov.tr üzerinden alacağınız online uygulamalı girişimcilik eğitiminde kosgeb iş planının nasıl hazırlanacağı, kosgeb veritabanına nasıl kayıt olunacağı, iş planında bulunması gereken konular, kosgeb iş planında mutlaka doldurulması gerekenler, kosgeb iş planı örnekleri ile sizlere anlatılacaktır. Kosgeb boş iş planı örneği linkinden, Kosgeb tarafından hazırlanmış boş iş planı örneğini bilgisayarınıza indirebilir ve istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Hazır İş Planı Örnekleri

Aşağıda bulunan Kosgeb iş planı örneklerini bilgisayarınıza indirerek, hazırlamış olduğunuz iş planı ile karşılaştırabilirsiniz. Kurum tarafından verilen hibe ve desteklerin, gerek mevzuata gerekse piyasa koşullarına göre uğrayabileceği değişim nedeniyle, iş planının en doğru şekilde hazırlanması için Kosgeb Hizmet Merkezlerine başvurmanız en doğrusu olacaktır. Daha önce Kosgeb için hazırlanmış olan iş planı ve projeleri indirebilirsiniz.

i-plan-rnekleri
İş planı örnekleri
  • Bilgisayar teknik servis (teknik servis)
  • Bakkal, büfe, şarküteri, market belirli bir mal için hazırlanan mağazalarda perakende ticaret için iş planı örneği(HAZIRLANIYOR)
  • Fotokopi ve kırtasiye iş planı, (kırtasiyeler)
  • Ev yemekleri Lokantası,
  • Güvenlik sistemleri iş planı, (güvenlik kamerası)
  • Oto yıkama iş planı
  • Cafe iş planı
  • Bayan giyim mağazası iş planı
  • Spor mağazası projesi
  • Toptan Kültür Mantarı Satışı
  • Kahve ve Çayın İşlenmesi
  • Tekstil sektöründe toptancılar için iş planı örneği, (toptancılar)
  • Tişört üretim iş planı, (giyim sektörü)
  • Toptan kumaş iş planı, (kumaş satıcıları)
  • Tekel bayi iş planı
  • Triko satış mağazası iş planı, (trikocular)
  • Çay bahçesi iş planı
  • Oto yedek parça iş planı
  • Halı yıkama iş planı
  • Waffel iş planı örnekleri, (avm’ de stand açmak için)
  • Yapı denetim iş planı, (yapı denetimciler)
  • İnternet kafe
  • Lokanta iş planı (Yöresel yemekler olabilir)
  • Pastahane iş planı
  • Yumurta ticareti iş planı, (yumurta alıp satmak)
  • Aile çay bahçesi iş planı örneği  (çay bahçesi, kafeterya, çay salonu)
  • Bayan ya da erkek kuaförü iş planı
Kosgeb’ e sunmak istediğiniz iş planı örneğinizi, sitemizden indirmiş olduğunuz örneklere göre hazırlayabilir, gerektiğinde Kosgeb Hizmet Merkezlerinden yardım talebinde bulunabilirsiniz. Ancak iş planı hazırlamaya ayırabilecek zamanınız yok ise veya iş planı hazırlamayı bilmiyor iseniz, bu konuda hizmet veren EUROPA Danışmanlık firmamıza başvuruda bulunabilirsiniz. 

İş Planında Bulunması Gerekenler

İş planı hazırlarken dikkatli olmalısınız. Çünkü örneğin Kosgeb’ e başvurduğunuzda bu iş planına göre destek alacaksınız. Bu sebeple iş planını internetten indirerek işe başlamayın. Çünkü iş planınız size özgü olmalıdır. Kendi cümleleriniz ile hazırlanmış ve sizin işletmenizin bilgilerini içermesi gerekmektedir. İşletmenizi kurmadan önce ilk aşamada kendinize bazı sorular sormanız ve bunlara cevap aramanız gerekiyor. İlk olarak faaliyet alanınızı belirlemek durumundasınız. Bu alana karakter olarak uygun olduğunuzu ve çalışma koşullarına uyum sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız, faaliyete başlayın. İzin almanız gereken resmi kurumlar hakkında bilgi edinin. Size lazım olan araç ve gereçlerin listesini çıkarın. Personel ve kira giderlerini hesaplayın. Yer tespitinde bulunun. Fiyat politikası belirleyin. Kısacası ilk aşamada kendinize kabataslak bir maliyet hesaplaması yapın. Elinizdeki sermaye ile bu işi yapıp yapamayacağınızı tahlil edin. Şayet yeterli değilse, finansal kaynak elde edebileceğiniz alanlara yönelin. Banka kredileri ya da Kosgeb kredilerinden faydalanabilirsiniz.Ayrıntılı Bilgi: https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekler/6312/girisimcilik-destekleri

İş planınızda bulunması gereken başlıklar vardır. Bu başlıklar içeren uygulama videosu;

https://youtu.be/tslwf7T_Lvg

İşinizin Tanımı: İlk aşama olan işin tanımında, yapmayı planladığınız iş ile alakalı kısa bir giriş yapın. İşletmenizin yaptığı iş, hedef kitlesi, müşteri politikası, misyon ve vizyonu bu kısımda özet şeklinde ifade edilmelidir.

Girişimci Bilgileri: İkinci aşamada girişimci bilgilerine yer vermeniz gerekmektedir. Girişimci bilgilerinde kendi kişisel özelliklerinizden, deneyimlerinizden, sertifika ve belgelerinizden bahsetmeniz gerekmektedir. Bu sektöre uyumunuz açısından önemli bir detaydır. Karakter özelliklerinizden de bahsetmelisiniz. Yoğun iş temposuna ayak uydurabileceğinizi belirtmeniz gerekiyor.

Pazarlama ve Satış Kuralları: Bu aşamada işletme kuralları belirtmelisiniz. Vereceğiniz hizmet ya da pazarlayacağınız ürün ile alakalı kısa, orta ve uzun vadede hedefler belirlemeniz gerekiyor. Pazarlama kurallarını bildiğinizi ve sektöre hakim olduğunuzu bu aşamada iyi ifade edin.

Finansal Tablolar: Ticaret ile ilgileniyorsanız iktisat konularına az da olsa hakim olmanız gerekiyor. Kendinize bir fiyat politikası belirleyin. Gelir ve gider tabloları oluşturun. Aylık harcama çizelgeleri hazırlayın.Rekabet Gücü: Rekabet gücünüzü sektörde var olabilmek için en yüksek seviyede tutmanız gerekiyor. İşletmenizi kurduğunuz mekan çok önemli. Çevresel olarak bunu iyi tahlil etmeniz gerekiyor. Bulunduğunuz çevrede aynı sektörde köklü bir firma da olabilir.

Organizasyon Şeması: Yönetici olarak bir organizasyon şeması hazırlayın. Kaç kişi çalıştıracağınızı belirleyin ve çalışanların görev dağılımlarına da bu şemada yer verin.

İnternet üzerinden bulabileceğiniz örnek iş planlarını da inceleyin. Ancak bu planlara çok da itibar etmeyin. Her işletme aynı standartta olacak diye bir kaide yoktur. Bunlar sadece size yol gösterici olabilir. Sizi doğru yola iletmesi mümkün olmayabilir.Ancak hangi sektörde faaliyet gösterecek olursanız olun, kesinlikle yola bir iş planı hazırlayarak başlayın. Kosgeb’ in destek verdiği sektörleri inceleyin ve destek verilen sektörler ile ilgili hazırlayacağınız iş planını kuruma sunun. 360 bin TL’ lik yeni ileri girişimcilik desteklerini almak için geç kalmayın!

https://issuu.com/europadanismanlik/docs/bayan_kuaf_r_salonu-erkek-berberi-is-plani-projesi

#işplanı #kosgeb #örnekişplanı #işplanıörneği #kosgebgirişimcilik #girişimcilikdesteği #isplani #işplanıörnekleri

İş Planı Örneklerini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Zip halindeki dosya içerisindeki iş planlarını Word ile açmanız mümkündür.
Kosgeb Girişimcilik Eğitimi Mevzuat ve Formlar: https://drive.google.com/file/d/1bvI1c35ER9aAzCWY_umTaesThn554_Xm/view?usp=sharing
Toplu halde iş planı örnekleri Ek : https://drive.google.com/drive/folders/1tIvP3KlyhvlcAy514i8BAy47HvsaHZwj?usp=sharing
Finansal Bölüm Hesaplama Programı Excel: https://drive.google.com/open?id=1b3KGuXCCjAuycP9fZ09clq7dox17C6-1
Kosgeb iş planı ve Girişimcilik Eki : Girişimciler İçin İş Planı Rehberi https://drive.google.com/file/d/1g5dEs1YBcEw3EpR8_5zCWUinQ6EStgJh/view?usp=sharing
Özel iş planı Dosyası : İş Planı özel dosya https://drive.google.com/file/d/1X82dm_Q6vhWbnxH3UbLuRLLY7cylUogY/view?usp=sharing
Mutlaka Lazım olur Pazarlama Planı Rehberi Eki https://drive.google.com/file/d/1VkwF2BtUogmkeyQ3w2FvlnGulcdhteRl/view?usp=sharing

İş Planı hazırlatmak için bize ulaşın. [email protected] I +903322359011


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası