bebeklerin burnu neden soğuk olur / Bebegimin yuzu soguk usuyor mu? – funduszeue.info

Bebeklerin Burnu Neden Soğuk Olur

bebeklerin burnu neden soğuk olur

Bebeklerin Elleri Neden Soğuk Olur?

Bebeğinizi ne kadar sıkı giydirirseniz giydirin ellerinin soğuk olduğunu fark edebilirsiniz ve bu durum sizi endişelendirebilir. Bebeğinizin ellerinin soğuk olması genel olarak endişelenmenize neden olacak bir durum değildir. Bu yazımızda bebeklerin ellerinin neden soğuk olabileceği ile ilgili nedenleri sizler için yazdık. 

Bebeklerin Ellerinin Soğuk Olmasının Nedenleri

Sıcaklık regülasyonu

Elleriniz daha sıcak olduğu için bebeğinizin ellerini olduğundan daha soğuk hissedebilirsiniz. Bebeklerin vücut ısısı, yetişkinlerden daha yüksektir. Ancak yine elleri ve ayakları, yetişkinlerden daha soğuk olabilir. Temel olarak, bir bebeğin vücut sıcaklığı, bir yetişkininkinden daha sıcaktır. Ancak küçük boyutları nedeniyle kendilerini ısıtamazlar veya sıcaklıklarını hızlı bir şekilde düzenleyemezler. Bütün bunlar bazen sıcak vücut; soğuk eller ve ayaklar anlamına gelir. Bu nedenle, sıcak bir evde bile bebeklerin size rahat gelenden bir kat daha fazla giydirilmesi gerekir.

Aktivite seviyesi

Bebek hayatı çok fazla uyumak, beslenmek ve sindirmek demektir. Uyumak ve uzanmak, bebeğinizin günün büyük bir bölümünde hareket etmediği veya kendini zorlamadığı anlamına gelir. Bu elbette bir bebek için tamamen normal ve sağlıklıdır. Ancak bu durum soğuk ellere yol açabilir. Bu hareket eksikliği normaldir ancak bebeklerin ellerine, ayaklarına, kollarına ve bacaklarına daha az kan gitmesine neden olur. Bebeğiniz uyanık kalma saatlerini oynayarak ve keşfederek geçirmeye başladığında, etrafta dolaşmak ellerinin ve ayaklarının ısınmasına yardımcı olacaktır.

Kan dolaşımı

Kan vücudun her yerine oksijen taşımakla kalmaz, aynı zamanda ısı da taşır. Yeni doğanlar ve 3 aylıktan küçük bebekler hala yeni kan dolaşım sistemlerine sahiptir. Bu, bir bebekte kalpten, ellerden ve ayaklardan en uzak bölgelere daha az kan (ve ısı) gittiği anlamına gelir.

Bazı yenidoğanların ellerinde ve ayaklarında o kadar az kan akar ki bu bölgeler mavi görünür.  Bu çok yaygın duruma akrocyanosis denir. Bebek doğduktan sonra genellikle saatler veya günler içinde geçer.

Ateş

Küçük çocuğunuzun ateşi varsa, 38°C&#;nin üzerinde ise, elleri ve ayakları soğuk olabilir. Bunun nedeni, yeni kan dolaşımı ve bağışıklık sistemlerinin vücutlarının başka yerlerindeki mikroplarla savaşmakla meşgul olmaları olabilir. Bu, ısıyı eller ve ayaklar gibi dış kısımlardan uzaklaştırabilir. Ateş, bebeğinizin vücudu yükselen ateşi dengelemeye çalışırken titremeye ve düşük sıcaklıklara da yol açabilir. Bebeğinizin hasta olabileceğine dair diğer işaretleri arayın ve fark ederseniz doktorunuzu arayın:

  • Kırmızı yüz,
  • Sarımsı cilt veya gözler,
  • Yüz veya göğüs veya vücutta sıcak kuru cilt,
  • Daha az idrar,
  • İshal veya kabızlık,
  • Uyku hali veya çok fazla uyumak,
  • Çok ağlamak,
  • Genellikle daha telaşlı veya sinirli olmak.

Diğer nedenler

Bebeğinizin elleri soğuksa ve ayrıca vücudunda mavimsi dudaklar veya mavi benekler (lekeler) varsa, kan dolaşımı zayıf olabilir. Mavi dudaklara veya cilde neden olan bazı durumlar zararlı olabilir. Bunlar şunları içerir:

  • Kalp sorunları,
  • Akciğer veya solunum problemleri,
  • Kan dolaşımı sorunları,
  • Enfeksiyonlar.

Bebeğimin elleri soğuksa ne yapmalıyım?

Bebeğiniz üşüyor gibiyse giysi katmanını artırın.

Bebeğinizin vücut ısısını artırmak için bebeğinizi göğsünüze yaslayın ve kendi sıcaklığınızla ısıtın. 

Oda sıcaklığını kontrol edin ve seviyeyi bebeğinizin üşümeyeceği şekilde ayarlayın. 

Ateşi olup olmadığını kontrol edin. Bebeğinizin ateşi varsa, doktora başvurmanız yararlı olacaktır.

Bebeğinizin Burnuna Ne Kadar İyi Bakıyorsunuz ?

Her ebeveyn dokuz aylık bir süreçten sonra kucağına aldığı küçük mucizenin sorunsuz ve sağlıklı bir gelişim süreci geçirmesini ister. Ancak küçük gibi görünen bazı sorunlar bebeklerin yaşamını ciddi ölçüde olumsuz etkileyebilir ve en temel ihtiyacı olan nefes almaktan bile alıkoyabilir. Özellikle de sümkürme becerisi olmayan bebeklerin burunları iyi temizlenmediğinde tıkanır ve nefes almakta zorlanmaya başar. Bu durum bebeğin beslenmesinden uyku düzenine, genel sağlığından huzuruna kadar her durumu etkiler. Avrasya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı,  bebeklerde burun temizliğinin önemine dikkat çekiyor ve önemli bilgiler veriyor.

Bebeklerde burun tıkanıklığı ciddi bir sorundur

Doğru temizlenmeyen burun bebeklerde burun tıkanıklığına yol açar. Çünkü bebeklerin burun kanalları çocuk ve yetişkinlere oranla hayli dar bir yapıdadır. Bir de alerjik sebepler, doğumsal etkiler ve çevresel etkenler eklenince bebeklerin burnu daha fazla tıkanır. Üstelik burun kanallarının açılmasına yardımcı olan sümkürme hareketini bilmedikleri için burun tıkanıklığı hem bebekler için hem de anneler için zorlu bir sürece dönüşür.

Çünkü bebek sadece burnundan nefes almaya çalışır, ağzından da nefes alabileceğini öğrenmesi ileri dönemler için mümkündür. Ağzından nefes almayıp tıkalı bir burundan nefes almaya çalışan bebek oldukça zorlanır, rahat uyuyamaz, uyku düzeni bozulur ve huzursuz olur, beslenmesi bile imkansız hale gelir. Beslenme sırasında burnundan nefes alamadığı için emmeyi ya da mama yemeyi keser. Karnı doymayan bebek ise hem daha huzursuz olur hem de rahat uyuyamadığı için vücut direnci düşer.

Hastalıklara davetiye çıkarabilir

Yenidoğan bebekler nefes alışverişini burundan yaparlar. Bebekler için ağız bir beslenme aracıdır. Dolayısıyla sürekli emen bebeklerin rahat nefes alabilmesi için burunlarının sürekli açık olması çok önemlidir. Havayı nemlendirip ıslatan ve filtre eden burnun tıkanması durumunda bebek ağızdan nefes almaya çalışır. Bu durumda soğuk ve kirli hava akciğerlere dolar ve alt solunum yolu enfeksiyonu için elverişli bir ortam yaratır. Burun tıkanıklığı devam ederse orta kulak iltihabı gibi çok daha ciddi üst solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabilir. Üstelik kronik hale gelen nefes azlığı ileri safhalarda kalp ve akciğer sağlığı için olumsuz etkiler yaratabilir.

Uyku ve beslenme

Burnu iyi temizlenmediği için tıkanan bir bebek rahat nefes alamadığı için uyuyamaz, huzursuz olur. Uyusa bile sık sık uyanır. Ayrıca ağızdan nefes almayı devam ettiremediği içinse apne gibi sorunlar meydana gelebilir. Burun açıklığı sağlıklı beslenme için de çok önemlidir. Çünkü burnu tıkalı olan bir bebek düzgün ememez, burun akıntısı genzine yapışır. Bu durumda bebek daha az yemeye, huysuzlaşmaya ve neşesini kaybetmeye başlar. Üstelik beslenme sırasında çok fazla hava yutması sebebiyle gaz sancıları olabilir.

Burun temizliği için bu tavsiyelere uyabilirsiniz

İlk olarak yapmanız gereken bebeğinizin burnunu açık tutmaya çalışmaktır. Bunun için serum fizyolojik kullanabilir, tuzlu su/deniz suyu damlalarını günde kez uygulayarak burnun nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede bebeğinizin burnunu birikmiş salgılardan ve mukustan arındırabilir ve bebeğinizin nefes almasını kolaylaştırabilirsiniz. Bunun dışında;

  • Yaşadığınız ortamın ideal nem oranı %30 ile %50 arası olmalıdır. Ancak nem oranını yükseltmek için sürekli buhar makineleri kullanmak doğru değildir.
  • Kışın ideal oda sıcaklığı (22 – 25) derecedir. Sıcaklığın bu durumun üzerine çıkması nem oranının azalmasına ve kurumaya yol açabilir.
  • Bebeğinize yaptıracağınız banyo burunda biriken mukus ve salgılar yumuşayıp akıp gitmesini sağlar.
  • Bebeğinizin yatağını çok hafif yükselterek sekresyonların daha kolay akışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Serum fizyolojik damlalar kullandıktan sonra burunda biriken salgıları boşaltmak için burun aspiratörü kullanabilirsiniz.

Peki, burun aspiratörü (aparatı) nasıl kullanılır?

Aspiratörler iki çeşittir. İlki standart pompalı aspiratördür. Daha çok burnun ön kısmında kalan kalıntı ve salgıları çekmek için kullanılır. Oldukça basit bir kullanımı olan standart pompalı aspiratör pompasına basılarak buruna yerleştirilir. Daha sonra ise pompa serbest bırakılır ve aspiratör havayı içine çeker. Aspiratör havayı çekerken burundaki kalıntılar da gelir.

İkincisi ise nefes ile çalışan burun aspiratörleridir. Nefesle çalışan aspiratörlerde mekanizmanın bir ucu bebeğin burnuna diğer ucu ise temizlik yapacak kişinin ağzına yerleştirilir. Nefes yoluyla bebeğin burnundaki kalıntılar temizlenir. Diğer yönteme göre daha etkili olan nefesle çalışan burun aspiratörleri tek kullanımlık yedek uçları vardır ve bittikçe temin edilmesi gerekir.

ETİKETLER: avrasya, bebek, doktor, hasta, hastane, insan, sağlık, şifa

“Bebeklerin burnu neden soğuk olur?” sorusu, birçok ebeveynin merak ettiği ve üzerinde düşündüğü bir konudur. Bebeklerin burnunun soğuk olması genellikle normal bir durumdur ve hastalık belirtisi olarak kabul edilmez. Bebeklerin burunları, çeşitli faktörlere bağlı olarak soğuk veya sıcak olabilir.

Bebeklerin Yüzü Neden Soğuk Olur?

Bebeklerin Burnu Neden Soğuk Olur? Hastalık Belirtisi mi?

Bebeklerin burnunun soğuk olmasının çeşitli nedenleri vardır. Bunlar genellikle normal fizyolojik tepkilerdir ve hastalık belirtisi olmazlar. Bir bebeğin burnu soğuksa aşağıdaki nedenlerden kaynaklanıyor olabilir:

  • Dışarıdaki havanın sıcaklığına bağlı olarak soğuyabilir. Soğuk havalarda, burun çevresindeki cilt ısısı, daha düşük derecelerde hissedilebilir.
  • Bebekler, terleme yoluyla vücut ısısını düzenlerler. Özellikle uyurken bebeğin yüzünün soğuk olması, terleme sonrasında açıkta kalan alanların neme bağlı olarak daha kolay soğumasına yol açar.
  • Bebeklerin solunum sistemi daha hassastır ve soluma sürecinde burun içinin, havayı ısıtabilme yeteneği tam olarak gelişmemiştir.

Bununla birlikte, bazı durumlarda bebeklerin burnunda soğukluk, bir enfeksiyonun veya başka bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.

&#;Bebeklerde karın şişkinliği neden olur?&#; yazımız da ilginizi çekebilir.

Üşüten Bebek Nasıl Anlaşılır?

Bebeklerin bedenleri ve metabolizmaları yetişkinlere kıyasla çok hassastır. Dolayısıyla, onların üşümeye başladığını fark etmek önemlidir. “Bebeğin üşüdüğünü nasıl anlarız?” sorusuna yanıt arayanlar için belirtiler ve bazı ipuçları şunlardır:

  • Üşüyen bir bebeğin cildi soğuk olacaktır. Özellikle elleri, ayakları ve burun gibi uç bölgelerdeki cilt daha belirgin şekilde soğuyabilir.
  • Üşüdüklerinde titreme tepkisi verebilirler. Bu titremeler genellikle hafifçe sarsılmalar şeklinde görülür.
  • Üşüyen bir bebek uyuşuk veya huzursuz olabilir. Aktif olmaktan ziyade daha pasif bir davranış sergileyebilir.
  • İştahlarında azalma olabilir. Beslenmeye karşı ilgisizlik veya yetersiz beslenme eğiliminde olabilirler.
  • Solunum hızları ve ritimleri değişebilir.

Ayrıca üşüyen bir bebeğin cildi soluk veya mavimsi bir renk alabilir. Bu; dudaklar, parmak uçları ve yüz gibi bölgelerde daha belirgindir.

Üşüyen Bebekler İçin Neler Yapılır?

Bebeklerin Burnu Neden Soğuk Olur? Hastalık Belirtisi mi?

Bebeklerin hassas vücutları, dış ortamın sıcaklığına karşı daha duyarlıdır ve hızla ısı kaybedebilirler. Bu nedenle, üşüyen bir bebeği sıcak tutmak, sağlığı ve konforu için son derece önemlidir. Rahatlatmak ve sıcak tutmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

Bebeği sıcak olmayan bir odaya veya ortama yatırın. Oda sıcaklığının onun konforu için uygun olduğundan emin olun. Aşırı sıcaklık veya soğukluktan kaçının.

Kat kat giydirin, böylece gerektiğinde fazladan giysileri çıkarabilirsiniz. Yün veya polar gibi ısıyı iyi tutan malzemelerden yapılmış kıyafetler tercih edebilirsiniz. Bebek tulumları, eldivenler ve çoraplar da ekstra sıcaklık sağlayabilir.

Hafif ancak sıcak tutacak bir battaniye veya örtüyle sarın. Pamuklu bir örtü veya polar bir battaniye, rahat etmesine yardımcı olur.

Bebeğin başını sıcak tutmak önemlidir çünkü başta çok ısı kaybı olabilir. Başına bir şapka veya bere giydirebilirsiniz.

Ellerini ve ayaklarını sıcak tutmak için eldiven ve çorap kullanabilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda, bu bölgelerdeki kan dolaşımını koruyarak üşümeyi önleyebilirsiniz.

Odadaki havanın nem seviyesini artıran bir nemlendirici kullanarak cildini nemli tutun. Bu, cildin kurumasını önler ve daha iyi ısı koruması sağlar.

Bebeği, kendi beden ısınızla temas ettirerek ısıtmaya çalışabilirsiniz. Onu kucağınıza alarak veya cildinizi hafifçe temas ettirerek ısı paylaşımı yapabilirsiniz.

Sıcak içeceklerle veya sıcak mama ile beslemek, içeriden sıcaklık sağlayabilir. Uygun yaşa ve beslenme gereksinimlerine uygun olarak beslemek önemlidir.

Eğer durumu ciddi bir şekilde kötüleşirse veya üşüme belirtileri devam ederse, bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir. Doktor, sağlık durumunu değerlendirecek ve gerektiğinde uygun tedaviyi önerecektir.

Sıkça Sorulan Sorular

Üşüme Bebeğim için Ciddi Bir Sorun mu?

Üşüme, bebeğin rahatsızlık hissetmesine ve sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, üşüyen bebeği sıcak tutmak önemlidir. Ancak hafif üşüme genellikle tedavi edilebilir ve ciddi bir sorun oluşturmaz.

Bebeğimi Ne sıklıkla Kontrol Etmeliyim?

Bebeğinizi düzenli aralıklarla kontrol etmek önemlidir. Üşümeyi gözlemlemek ve bebeğin rahat ve sıcak olduğundan emin olmak için zaman zaman kontrol edebilirsiniz. Bebeğin burnu soğuksa gerekli destekleri sağlamakta geç kalınmamalıdır.

Üşüyen Bebeğimi Ne Zaman Doktora Götürmeliyim?

Eğer bebeğinizin durumu ciddi bir şekilde kötüleşirse, belirtiler devam ederse veya endişeleriniz varsa, bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir.

Bebeklerde Soğuk Algınlığı Belirtileri ve Tedavisi

bebeklerde soğuk algınlığı belirtileri

Soğuk algınlığı, yetişkinlerde olduğu gibi bebek ve çocukların da yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır. Üst solunum yollarında oluşan bu rahatsızlık, bebekler için çok daha rahatsız edicidir. Derdini anlatamayan bebekler hastalandıklarında günlük yaşamlarında olduğundan daha çok yardıma ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle bir ebeveyn olarak bebeğinizin durumunu düzenli kontrol etmeli ve miniğinizin hangi semptomları gösterdiğini dikkatle incelemelisiniz. Hazırladığımız bebeklerde soğuk algınlığı hakkındaki bu yazıyı okuyarak çocuğunuzun söz konusu hastalığı kolayca atlatması için neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Bebek ve Çocuklarda Soğuk Algınlığı Neden Olur?

Soğuk algınlığı, bir diğer adıyla nezle, üst solunum yollarında meydana gelen viral enfeksiyondur. Burun ve boğazda gerçekleşen hastalık, tüm dünyada oldukça yaygındır ve dört mevsim boyunca görülebilir. Soğuk algınlığına neden olan birçok farklı virüs türü bulunur. Mevsim geçişleri ve ani sıcaklık değişimlerinde soğuk algınlığına neden olan ’den fazla virüs etkin hâle gelir. Bu virüslerden herhangi biri, bebeklerde grip ve soğuk algınlığını tetikleyebilir. Çocuğunuz virüsü kaptıktan sonra genellikle bağışıklık kazanır. Ancak bağışıklık kazanımı, her zaman kalıcı olmayabilir. Bu da önlemi alınmadığı takdirde bebeklerde soğuk algınlığının tekrarlamasına sebebiyet verebilir.


Soğuk algınlığına neden olan virüsler, bebeğinize çeşitli yollar aracılığıyla bulaşabilir. Ağız, göz, burun, virüsleri vücuda taşıyan organlardır. Bebeğiniz, sıralanan şu yollarla nezle virüsünü kapabilir:

  • Hasta biri bebeğinizin yanında öksürdüğünde, konuştuğunda veya hapşırdığında çocuğunuz direkt olarak virüsle enfekte olabilir. Dolayısıyla sağlıksız hava, bebeklerde soğuk algınlığına neden olan yollardan biri sayılır.
  • Nezle olan kişi bebeğinize doğrudan temas ederse bu da virüsün çocuğunuza bulaşma ihtimalini yükseltir. Temasa ve taşınmaya ihtiyaç duyan 6 aydan küçük bebeklerde soğuk algınlığı, sıklıkla bu nedenle meydana gelir.
  • Bazı virüsler, yüzeyde birkaç saat yaşama eğilimine sahiptir. Bebeğinizin dokunduğu oyuncak benzeri eşyalarda aktif virüs bulunuyorsa bu da çocuğun nezle olmasına sebebiyet verebilir. Çevresini yeni keşfetmeye başlayan ve temas etmeye meraklı olan 1 yaşındaki bebekte soğuk algınlığının en genel nedeni bu durumdur.

Listelenen virüs bulaşma yollarının yanı sıra bebeğinizin üst solunum yolu sağlığı için risk taşıyan bazı faktörler bulunur. Henüz olgunlaşmamış bağışıklık sistemleri ve diğer çocuklarla fazla vakit geçirmek, etkenler arasında sayılabilir. Ayrıca mevsimler de bir hayli önemlidir. Bu anlamda çocuğunuzu mevsime göre giydirmeniz, çok sıcak veya soğuk tutmamanız gerekir.

Soğuk Algınlığı Kaç Gün Sürer?

Sonbahar ve kış aylarında daha sık görülen soğuk algınlığının kuluçka süresi, 24 ila 72 saat arasında değişir. Yani en geç 3 gün içerisinde hastalığın belirtileri görülmeye başlar. Kuluçka dönemi bittikten sonra hastalığın görülme süresi ise genel olarak 1 haftadır. Ancak bu süre, küçük çocuklarda 7 günü geçebilir. Bunun temel sebebi bebeklerin bağışıklığının yetişkinler kadar sağlam olmamasıdır. Komplikasyonun oluşmadığı durumlarda bebeklerde soğuk algınlığı, 10 ila 14 gün arasında geçmelidir.

Bebeklerde Soğuk Algınlığı Belirtileri Nelerdir?

Soğuk algınlığı, tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi bebek ve çocuklarda da bazı semptomlar gösterir. Bu semptomları dikkate alarak çocuğunuzun hastalığı hakkında fikir sahibi olabilir, acil tıbbi yardım gerekip gerekmediğini daha iyi anlayabilirsiniz. Genel olarak çocuk ve bebeklerde soğuk algınlığı belirtileri, şu şekilde sıralanabilir:

  • Burunda tıkanıklık veya akıntı
  • Başlangıçta belirgin olan ancak sonrasında kalınlaşıp sarı - yeşile dönen burun akıntısı
  • Ateş
  • Hapşırma
  • Öksürük
  • İştah azalması
  • Huysuzluk
  • Uyumakta zorluk

Tüm bunların yanı sıra bebek kakası renklerine bakarak da çocuğunuzun sağlık durumu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Eğer bebeğiniz diş çıkarma döneminde değilse mukuslu bir kaka gözlenmesi beklenmez. Böyle bir durumla karşı karşıyaysanız ve ateş de eşlik ediyorsa mutlaka çocuk doktoruyla iletişime geçmelisiniz.

Bazı durumlarda çocuğunuz, burun tıkanıklığı ve iştahsızlık nedeniyle emmeyi reddedebilir. Bu problemin uzun süre devam etmemesi, bebeğinizin yeterli besini alabilmesi için oldukça önemlidir. Eğer bebek emzirme sırasında herhangi bir problem yaşıyorsanız tıbbi müdahale için en yakın sağlık kuruluşuna başvurabilirsiniz.

Soğuk Algınlığı Teşhisi: Soğuk Algınlığı Ciddi Bir Hastalık mıdır?

Soğuk algınlığı, birçok kişinin bebekliğinden beri defalarca kez karşılaştığı rahatsızlıkların başında gelir. Doğru tedavi yöntemine başlayabilmek için hastalığın mutlaka uzman bir hekim tarafından teşhis edilmesi gerekir. Çocuklarda soğuk algınlığı, akciğerleri ve kulakları etkileme riski taşır. Bu tehlike yaş küçüldükçe arttığından bebeklerde soğuk algınlığını ciddiye almak gerekir. Çoğu zaman sadece birkaç gün süreli rahatsızlık veren ve bebeğin huysuzlanmasına neden olan soğuk algınlığının çocuğunuzu daha fazla etkilememesi için doktor kontrolüne gitmeyi aksatmamalısınız.

bebeklerde soğuk algınlığı

Bebeklerde Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer?

Nezle olan bebeklerin hastalığı hafif atlatması için tedavi sürecine hemen başlanması gerekir. Ayrıca soğuk algınlığının daha hızlı geçmesini sağlamak adına evde uygulayabileceğiniz bazı tedavi yöntemleri bulunur. Bunlar şöyle sıralanabilir:

  • Emzirme aralıklarını sıklaştırmak
  • Burun aspiratörüyle bebeğin rahatlamasını sağlamak
  • Bol sıvı alımının sağlanması
  • Burnu sık sık temizlemek ve nemli bırakmak
  • Bebeği kalın giydirmemek

Yukarıdaki adımları takip ederek bebeğinizin sağlığına daha hızlı kavuşmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca mevsimlere göre bebekleri giydirmek de çocuğunuzun hastalıklara çok daha az yakalanmasını sağlar. Çocuğunuz derdini kendi başına anlatamadığı için ebeveyni olarak onu siz dikkate almalı ve mutlaka doktora götürmelisiniz. Özellikle 1 aylık bebekte soğuk algınlığı, çocuğunuz henüz çok küçük olduğu için konuya titizlikle yaklaşmanızı gerektirir.

Evde Uygulayabileceğiniz Doğal Tedavi Yöntemleri

Hastalığı geçirmek için doktorun önerdiği ilaçları kullanmaya öncelik vermelisiniz. Ancak bunun yanı sıra evde uygulayabileceğiniz bazı doğal tedavi yöntemleri de bulunur. Bebeklerde soğuk algınlığını bitkisel çözümlerle geçirmek veya hafifletmek isterseniz nane limon, bal, zencefil, ıhlamur gibi doğal içecekler hazırlayabilirsiniz.

Ne Zaman Doktora Başvurmalısınız?

Soğuk algınlığıyla baş edebilmek için hangi yöntemlerin denenmesi gerektiğini ve ne zaman doktora gidileceğini bilmelisiniz. Böylece bir ebeveyn olarak hastalığın daha kolay tedavi edilmesini sağlayabilirsiniz. Nezle benzeri hastalıklarda çocuğunuzda bir sorun olduğunu anladığınızda doktora başvurmalısınız. Çünkü doktorlar, bebeklerde grip ve soğuk algınlığı tedavisine başlayarak size ne yapmanız gerektiğini detaylıca aktarır. Bu da bebeğinizin en hızlı şekilde sağlığına kavuşmasına yardımcı olur. Özellikle 15 günlük bebekte soğuk algınlığı problemi yaşıyorsanız hiç vakit kaybetmeden yenidoğan yavrunuzu hastaneye götürmelisiniz. Yenidoğan bebeklerde soğuk algınlığı, henüz çocuğunuzun bağışıklık sistemi çok hassas olduğu için önlenmediğinde ciddi sonuçlar meydana getirebilir.

Çocuklarınızı Soğuk Algınlığından Nasıl Koruyabilirsiniz?

Çocuğunuz henüz böyle bir rahatsızlık yaşamadıysa ve soğuk algınlığının meydana gelmesini engellemek istiyorsanız alabileceğiniz bazı tedbirler bulunur. Bu önlemler sayesinde bebeğinizin sağlığını korumanız mümkündür:

  • 6 aydan büyük çocuğunuz için grip aşısı yaptırabilirsiniz.
  • Hasta kişilerle çocuğunuzu aynı ortamda bulundurmaya özen gösterebilirsiniz.
  • Bebeğinize temas etmeden önce kendinizi dezenfekte etmelisiniz.
  • Miniğinizin ellerini gün içerisinde bol bol yıkayabilirsiniz.
  • Çocuğunuzu kalabalık ortamlara sokmayarak bulunduğu yeri sık sık havalandırmanız gerekir. Oda içerisine su dolu bir kap bırakarak kuru havanın nem dengesini sağlayabilirsiniz.
  • Bağışıklık güçlendiren besinlerle bebeğinizin vücut direncini arttırmanız da mümkündür.
  • Bebeğinizin 2 yaşına kadar anne sütü aldığına emin olmalısınız.
  • Çocuğunuzun uyku düzenine dikkat etmelisiniz.

Bütün bu önlemlerin haricinde çocuğunuzun mevsime göre giyinmesi de hastalıkların oluşma riskini ciddi oranda düşürür. Özellikle soğuk havalarda bebeğiniz uyurken bile ideal vücut sıcaklığını yakalamasına yardımcı olan TOG uyku tulumu gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.


← Eski paylaşımlarYeni paylaşımlar →

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası