sakallı ejder / Sakallı Ejder Bakımı | Meydanpark Veteriner Kliniği

Sakallı Ejder

sakallı ejder

SAKALLI EJDER BESLENMESİ

Sakallı ejder ne yer merak ediyor musun?Söyleyelim; sakallı ejder hem bitkisel hem de hayvansal besinler tüketebilen bir canlı. Ancak beslenmesinde bitkisel ve hayvansal yemlerin oranı sakallı ejderin yaşına göre değişiyor. Sakallı ejderine nasıl su içirebileceğini de buradan öğrenebilirsin.

Yavru ve genç sakallı ejderlerin beslenmesinde hayvansal yemler yüzde 80 yer tutarken yetişkin sakallı ejderlerde bu oran sadece yüzde Sakallı ejderin beslenmesinin geri kalanının ise çeşitli sebze ve meyvelerden oluşması gerekiyor.

Sakallı ejderlerin tüketebileceği hayvansal gıdaların başında böcekler ve kurtlar geliyor.

Sakallı ejderin beslenmesinin parçası olabilecek türler arasında hamam böceği, ağustos böceği, un kurdu, ipek böceği tırtılı, çekirge ve cırcır böceğini sayabiliriz. Ancak bu hayvanların çok büyük olmamasına dikkat etmelisin. Büyüklüğü tespit etmenin kolay bir yolu sakallı ejderin iki gözünün arasındaki mesafeyle kıyaslamak. Sakallı ejderin bu aralıktan daha büyük olan hayvanları yutmakta zorlanır. Yetişkin sakallı ejderler bu sorunla daha kolay başa çıkabilir ama yine de sakallı ejderine mama verdiğinde çiğneyip yutma sürecini dikkatle gözlemlemeni tavsiye ediyoruz.

Sakallı ejderine vereceğin böcekler iki gözünün arasındaki açıklıktan daha büyük olmamalı.

SAKALLI EJDER NE KADAR BÖCEK YER?

Peki sakallı ejderine ne kadar böcek vermelisin? Bu sorunun cevabının dostunun yaşına göre değiştiğini söylemiştik. Örneğin Dubia hamam böcekleri söz konusu olursa;

&#; Yetişkin bir sakallı ejderin boyu 5 santimetre civarında olan Dubia hamam böceklerinden her gün tane

&#; Genç yetişkin bir sakallı ejderin boyu 2,5 santimetre civarında olan Dubia hamam böceklerinden günde 2 kez adet

&#; Yavru bir sakallı ejderin boyu ,5 santimetre civarında olan Dubia hamam böceklerinden günde adet

&#; Yumurtadan yeni çıkmış bir sakallı ejderin 0, santimetre civarında olan hamam böceklerinden günde adet yemesi gerekir.

Hindiba ve karahindiba sakallı ejderin yiyebileceği bitkilerden.

SAKALLI EJDER HANGİ SEBZELERİ YİYEBİLİR?

Gelelim sakallı ejderinin tüketmesi gereken bitkisel besinlere&#; Sakallı ejderler insanların yediği tüm sebze ve meyveleri yiyebilir. Ancak bu tüm sebze ve meyveleri sakallı ejderine verebileceğin anlamına gelmiyor.

Seçebileceğin en güvenli bitkiler tere, roka, hindiba, karahindiba, taze fasulye, brokoli, tatlı patates ve rendelenmiş sakız kabağıdır. Pancarı da sakallı ejderine bir atıştırmalık ya da ödül maması olarak azar azar verebilirsin.

Öte yandan ıspanağı kalsiyum emilimini, lahanayı ise hormon üretimini etkileyebileceği gerekçesiyle, soğan sarımsak gibi sebzeleri ise asitli oldukları için sakallı ejderine vermekten kaçınmalısın.

Sakallı ejdere meyve verirken dikkatli olmalısın.

SAKALLI EJDERE HANGİ MEYVELERİ VEREBİLİRİM?

Meyveler söz konusu olduğunda ise çok fazla aşırıya kaçmamalısın. Muz, elma, şeftali, karpuz, armut gibi meyveleri soyduktan sonra, erik, kiraz, üzüm gibi meyveleri de çekirdeğini ayıklayıp sakallı ejderine verebilirsin.

Ancak meyvelerin çabuk çürüdüğünü de aklından çıkarma. Bu nedenle sakallı ejderinin mama kabına bıraktığın meyveleri sık sık kontrol etmelisin. Çürümeye başlayan meyveler sakallı ejderine zarar verebileceğinden mama kabında durması sakıncalıdır.

Sakallı ejder alırken  dikkat etmeniz gerekn bir kaç tane husus vardır. Alacağınız canlının kuruğunun yay şeklinde yukarıya doğru kalkık olmasına (kuyruğunun kopuk olmamasına dikkat edin). Kafasının dik gözlerinin parlak olmasına ve tırnaklarının kırık olmamasına dikkat edin. Eğer ilk defa besleyecekseniz yetişkin bir canlı almayı tercih edin çünkü sakallı ejderlerin yavruları kolaylıkla strese girerler. ömürleri ortalama 10 yıldır uzunlukları cm arası olur

Teraryum

Sakallı ejderler Zamanlarının çoğunu çalılık ve ağaçlarda geçiriler ve sık sık kayalıklara yaslanırlar. Yetişkin bir sakallı ejder için en uygun teraryum ölçüleri x 45 x 45 şeklindedir. Minimum teraryum ölçüleri ise 75 x 45 x 35 şeklindedir Sakallı ejderler Çok sıcak dönemlerde  çoğunlukla yer altına gömülüfunduszeue.info nedenle teraryumlara daha çok kayalı çöl teması verilmesi daha doğru olur. taban malzemesi olarak peçete kagıt daha sağlıklı olur Sakallı ejderler çoğu sürüngenler gibi genellikle kayaların veya yaprakların üzerindeki damla halindeki suları içmeyi severler bu nedenle teraryumunuzu ara sıra spreyleyebilirsiniz. Veya su kabıda kullanabilirsiniz.

Isı Nem Ve Işık

Sıcaklık sakallı ejderler  için önemli bir faktördür. derece sıcaklık sever  ısıtıcı ve uvb lamba olmaz ise olmazlarıdır günde 12 saat yanmalıdır

Sakallı ejderler Etobur ve Otobur özelliğini taşır. Yavru iken et ağırlıklı bir diet uygulanırken erişkinlikten itibaren sebze ağırlıklı bir diet uygulanmalıdır. Verilen yemler ufak parçalar halinde (serçe parmağınızın tırnağı kadar) olmalıdır.

Dubia, unkurdu, çekirge gibi böceklerle beslenilebilir. Besinlerin labaratuar üretimi olmasına dikkat ediniz. Doğadan yakaladığınız besinlerin parazit taşıma olasılığı yüksektir. Besinleri servis etmeden önce kalsiyum d3 içeren maddelere bulandırılıp servis edilmesi canlının sindirimini kolaylaştıracaktır.

Sebze olarak turp, bezelye, havuç (nadiren), mantar, elma, kivi, muz, haşlanmış pirinç, mısır(Nadiren) verilebilir..

1 Teraryum 2 Ejder

Birden fazla ejder beslemek istiyorsanız en fazla 1 tane erkek olmasına dikkat ediniz. Ve canlıların hemen hemen aynı boyutlarda olmasına özen gösteriniz. Ejderler tehtit altında iken vücut büyüklüklerini kullanarak savunmaya geçtiği için aynı boyutlarda canlı almanız daha az stresli ve kavgalı bir yaşam sunacaktır. .

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası