kulakta kalp atışını duymak / Kalp atışınızı hissediyorsanız dikkat - Sağlık Haberleri

Kulakta Kalp Atışını Duymak

kulakta kalp atışını duymak

Nabız atımına benzeyen kulak çınlaması genellikle baş veya boyun damarlarında meydana gelen bir problemin belirtisi olarak değerlendirilir. Damar tıkanıklığı, yapısal bozukluklar ya da damarsal tümörler bu kulak çınlamasına neden olabilir.

İçindekiler

Kulakta kalp sesi neden gelir?

Bu damar bazen şakak bölgesi kaslarının sertleşmesi veya kan basıncının artması ( Tansiyon) ile bu damarın dolgunluğunun artması nabız tarzında his yaratır. Genellikle uyku esnasında başın yastığa gelen kısmında hissedilir. Kulağınızın civarında kalp atışlarının hissetmesine neden olur.

Kulaktan pıt pıt ses gelmesi nasıl geçer?

Kulağınızdan ses gelmesinden muzdaripseniz en kısa zamanda bir Kulak Burun Boğaz doktoruna görünmelisiniz. Doktor size işitme testi, kulak basınç testi gibi çeşitli testler uygulayıp bu durumun neden kaynaklandığını tespit edip gerekli tedaviyi gerçekleştirecektir.

Kulak atmasi nasil gecer?

Bol su ve sıvı tüketerek mukus incelir, bağışıklık sisteminiz kuvvetlenir ve kulak basınç hissi ortadan kalkar. Tıkanmayı azaltmak için odanızda nemlendirici ya da buhar makinesi şeklinde cihazlar çalıştırarak veya bir tencere sıcak su üzerine eğilip buhar tedavisi ile kulaktaki basınç sorununa çözüm bulabilirsiniz.

Kulak neden saat gibi atar?

Kulak çınlaması, kulakta gürültü veya zil sesi algısıdır. Yaygın bir sorun olan kulak çınlaması yaklaşık 5 kişiden 1'ini etkiler. Kulak çınlaması bir durumun kendisi değildir. Yaşla ilgili işitme kaybı, kulak yaralanması veya dolaşım sistemi bozukluğu gibi altta yatan bir durumun belirtisidir.

Kulakta basınç ve uğultu neden olur?

Kulakta uğultu ve basınç ise hipertansiyon, başta meydana gelebilen travmalar ve alerjik sebeplere bağlı şekilde gelişen meniere hastalığı ve kulak kiri sebebiyle meydana gelmektedir.

Kulakta basınç hissi neden olur?

Kulakta basınç hissi genellikle kulağın östaki borusunun tıkanması ya da düzgün çalışmayı bırakması sonucu gelişir. Bu basınç, kulakta tıkanıklık ve dolgunluk hissine neden olur. Östaki borusu disfonksiyonu rahatsızlık hissi verir. Kulakta meydana gelen basınç hissi; çınlama, net duymada problemlere neden olur.

Kulak zarının delik olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kulak zarı delinmesi, zonklama, batma ve yanma gibi farklı çeşitlerde kendisini gösteriyor. Aynı zamanda çınlama, işitme kaybı, dolgunluk hissi ve kulakta akıntı da eşlik edebiliyor. Kulak zarı, ani bir darbe veya patlama sonucu delinmişse, işitme kaybı fazla olabilir ve kulak çınlaması şikayetlere eklenebilir.

Kulaklardaki basınç neden olur?

Kulakta basınç hissi genellikle kulağın östaki borusunun tıkanması ya da düzgün çalışmayı bırakması sonucu gelişir. Bu basınç, kulakta tıkanıklık ve dolgunluk hissine neden olur. Östaki borusu disfonksiyonu rahatsızlık hissi verir. Kulakta meydana gelen basınç hissi; çınlama, net duymada problemlere neden olur.

Kulakta Kalp Atışları Duyulmasının Nedenleri ve Tedavisi

Kulaktan gelen kalp atımları sık olarak rastlanılan bir durum olup; çoğu zaman endişe yaratılmaması gereken ve oluşum nedenine bağlı olarak tedavi yöntemi planlanan bir rahatsızlıktır.

İçindekiler

Kulakta Kalp Atışı Duymak

Sık bir şekilde karşılaşılan bir sorun olan kulaktan gelen kalp atışı birçok nedene bağlı olarak oluşabilmektedir. Vücutta yer alan organların arasında en önemlilerinden biri olan kulak iç, dış ve orta kulak olmak üzere üç ayrı kola ayrılmaktadır. İşitme görevinden sorumlu olan bu duyu organı; dışarıdan aldığı sesleri toplayıp sinirlerin vasıtasıyla işleyerek işitme ile birlikte dengeyi sağlamaktadır. İnsan hayatında bu kadar önemli bir göreve sahip olan kulaktan kalp sesini işitmek stres ve panik yaratan bir durum ortaya çıkarmaktadır.

Kulaktan Kalp Atışı Duymak

Günlük yaşantı üzerinde de olumsuz etkileri bulunan bu sinir bozan durum; bilhassa etrafta herhangi bir şekilde ses yok ve sakinken algılanabilmektedir. Özellikle gece yatarken hissedilen bu durum keyfin kaçmasına ve huzurun bozulmasına sebep olabilmektedir. Ortamda hiçbir ses olmamasına rağmen kulaktan gelen kalp ritim sesi durumuna tinnitus denilmektedir. Kulak çınlaması olarak da adlandırılan tinnitus durumunda zil, kalp atımları veya uğultu sesi algılanmaktadır. Genel olarak kırk yaşını aşan erkeklerde daha sık rastlanılan bu durum çevresel faktörlere bağlı olarak gelişebileceği gibi herhangi bir kalp veya damar hastalıklarının belirtisi olarak da ortaya çıkabilmektedir.

Kalp ritmi gibi oluşan kulak tınlamalarına pulsatil çınlama ismi verilmektedir. Bu durum genel olarak boyun, baş ve damarlarla ilgili sorunlardan kaynaklanabilmektedir. 

Nedenleri

Kulaktan gelen kalp ritim sesleri birçok nedenden ötürü oluşabilmektedir. Günlük hayatın yoruculuğu, yoğun bir tempo; stres gibı etkenlere bağlı olarak başta kalp kası olmak üzere vücutta bulunan diğer organlarda yorulmaktadır. Kalp aşırı yorgunluk ve zorlanmaya bağlı olarak daha hızlı çarpmaktadır. Kalp sesinin kulaktan duyulması pek çok insan için endişe yaratan bir durum olmaktadır. Çoğu zaman ayakta tedavi edilen veya herhangi bir tıbbi tedavi yöntemine gerek kalmadan kendiliğinden geçen bu rahatsızlığın nedenleri farklı kaynaklardan oluşabilmektedir.

Yüksek sesle müzik dinlemek veya herhangi bir vücut rahatsızlığından kaynaklanan bilen bu algılamaların nedeni bazı durumlarda kulak kasında oluşan bir iltihaptan kaynaklanarak kendini gösterebilmektedir. Kulaktan gelen kalp atım sesinin nedenleri ve şekli hastalara göre değişkenlik göstermektedir. Bazı durumlarda bu sesler sadece hasta tarafından duyulurken bazı durumlarda çevresi tarafından da algılanabilmektedir. Buna objektif sesler denilmektedir. Bazı durumlarda kulaktan gelen bu seslere; baş dönmesi, işitme azlığı, kulaktan akıntı gelmesi veya ağrılar da refakat eder. Kulakta kalp ritmi duyulmasının nedenleri arasında en yaygınlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Uzun süre yüksek sesle müzik dinlemek
  • Gürültülü ortamlarda uzun süre kalmak
  • Boğaz veya burunda meydana gelen iltihaplanmalar
  • Silah sesi, tüp veya doğalgaz patlaması gibi birden bire hazırlıksız bir şekilde oluşan aşırı yüksek ses
  • Kulaklarda oluşan iltihaplanmalar
  • Aşırı kilolar
  • Guatr
  • Hormon bozuklukları 
  • Kulakta oluşan iyi huylu urlar veya tümörler
  • Damarlarda olan genişlemeler
  • Orta veya dış kulakla ilgili olan rahatsızlıklar
  • Kulakta yer alan örstaki borusu içinde oluşan sorunlar
  • Kulak kasında bulunan damarlarda oluşan sorunlar
  • Ağır egzersizler
  • Yüksek tansiyon hastalıkları
  • Tinnutus
  • Yoğun ve yorucu geçirilen gün
  • Kalp ve damar rahatsızlıkları
  • Ritim bozuklukları veya kalp ritimlerinde oluşan aşırı basınçlara bağlı ortaya çıkan çarpıntılar
  • Kullanılan bazı ilaçların yan etkileri

Uygulanan Tedavi Yöntemleri

Çeşitli nedenlerden ötürü meydana gelen kulaktan gelen kalp atımları veya nabız seslerinin tedavisi oluşum nedenine göre değişiklik göstermektedir. Çoğu zaman oluşum nedeni çevresel faktörler olan bu rahatsızlığın tedavisi içın o faktörün ortadan kaldırılması yeterli olmaktadır. Yüksek sesle dinlenen müzikte sesi kısmak; gürültülü ortamdan çıkmak oluşum nedeni aşırı ses olan rahatsızlığın sona ermesine neden olmaktadır..

Kulak burun ve boğaz gibi organlardaki iltihabi durumlarda uygun olan ilaç tedavisi doktor tarafından düzenlenmektedir. Kulaktan kalp ritmi gelmesinin tedavisinde en ciddi olanı damar ve kalplerle ilgili olan sorunlardır.

Bu tür rahatsızlıklarda hastanın tedaviye verdiği destek çok önemlidir. Tansiyon veya kalp ritimleriyle ilgili gelen sesler çoğalması durumunda; hastanın beslenmesine dikkat etmesi, sorun yaratacak ortamlardan uzak kalması ve stressiz, sakın bir hayat yaşaması önerilmektedir. Heyecandan uzak sakin bir hayat yaşaması sağlığı açısından en doğru olan tedavi yöntemi olacaktır.

İltihaba bağlı durumlarda; oluşan enfeksiyonun ilerlememesi amacıyla hastanın zaman kaybetmeden bir kulak burun boğaz doktoruna gitmesi ve gereken temizlik veya tedavinin yapılması gerekmektedir. Yüksek ses yüzünden oluşan seslerde hastaya hemen bir tedavi uygulanmaz ve bir süre bekletilerek genel durumu izlenir. Kulaktan gelen kalp seslerinde genelde hasta ayakta günlük hayatından kısıtlama yapmadan tedavi edilmektedir.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız(25votes, average: 4,08out of 5)
Loading

K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz Kulağında Nabız sesi duyanlar, lütfen bakar mısınız?

aynı sorun bende de var maalesef. sol kulağımın üzerine yattığım zaman nabız sesi duyuyorum ama uğultulu. üç doktora gittim, üçü de çok önemsemedi, ilki kulak burun boğazdı, iltihap var dedi, damla verdi, iki hafta geçti sonra yeniden başladı, sonra nerolojiye gittim doktor beyin filmi çektirdi, bayağ bir muayene etti bir şey yok dedi sonra başka bir kulak burun boğaza gittim, olabiliyor bu durumla çok sık karşılaşırız ama daha donanımlı bir hastaneye git dedi, muhtemelen önemli değildir ama sen yine de git dedi, tam sekiz ay oldu, üç doktora gittim bulamadılar.

benimkisi tam olarak şöyle: özellikle çok yorulduğum zamanlar bu uğultu daha yoğun oluyor, gece sol kulağımın üstüne yatınca gece ama gündüz ya da gün ortası değil, gece sol kulağımın üstüne yatınca başlıyor uğultulu nabız atmaya ve baskı oluyor. ve bir süre aynı pozisyonda durunca (yarım saat kadar) geçiyor, ama bir iki santim döneyim dedimmi hemen yoğunlaşıyor uğultu ve baskı, ama eğer ilk yattığımda sağ kulağımın üstüne yatarsam sorun olmuyor.

benim bu sorunum son 8 aydır var ve bu son sekiz ay içinde kilo aldım bayağı, yediklerime içtiklerime dikkat etmedim, uyku düzenim mahvoldu, sanırım bedenime kendi kendime hasar verdim, sol kulağımdan geçen damara hasar verdim diye çok korkuyorum, ya damarım tıkandıysa falan diye.

bu arada başımı diktiğim anda nabız da uğultu da baskı da birden tak diye geçiyor. sanki dolandığı için su gelmeyen hortumu çözünce birden su akar ya, öyle hissediyorum. mesela az önce uğultu ve baskıdan uyuyamadım saatlerce yatakta dönüp durdum, şu an masada oturuyorum ve sanki o kulağımda rahatsızlık hiç olmamış gibiyim.

önümüzdeki pazartesi dördüncü hastaneye gideceğim, Ankara'daki tüm hastanelere gidecek olsam da bu uğultunun nedenini bulmam, tedavimi olmam gerekiyor. endişeleniyorum, psikolojimi bozdu bu rahatsızlık, geceleri uyuyamıyorum artık.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası