aöf işletme ders konuları / İşletme | Anadolu Üniversitesi

Aöf Işletme Ders Konuları

aöf işletme ders konuları

AÖF GÜMÜŞ NOTLAR (Ücretsizdir)

AÖF yardımcı kaynak kitaplarımızı yani güncel Altın Notlar'ı okuduysanız, AÖF soru bankalarımızı yani Altın Sorular'ı son güne kadar çalıştıysanız ve sitemizde ücretsiz olarak PDF'lerini paylaştığımız AÖF çıkmış soruları çözdüyseniz artık hızlı tekrara hazırsınız.

Ücretsiz olarak paylaştığımız “AÖF Gümüş Notlar” daha da kısaltılmış, ezberinde güçlük çekilen ve karışık olan konular için 2 sayfalık ipucu, kısaltma içerir. AÖF kısa ders özeti olarak bilinen bu notları sınav günü 5 dakikada okuyarak en az soru yakalayabileceğiniz özetin özeti olarak sizlere sunuyoruz. PDF olarak indirip çalışabilirsiniz.

Atatürk ve Anadolu Üniversitesi İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi, Sosyoloji, Halkla İlişkiler, Dış Ticaret, Adalet, Büro Yönetimi, Adalet, Sağlık Kurumları Yönetimi, Çağrı Merkezi, İnsan Kaynakları, Emlak Yönetimi, Muhasebe ve diğer bölümlerin bazı derslerinden güz ve bahar döneminin ara sınav ve dönem sonu sınavları için ayrı ayrı hazırladığımız 2 sayfadan oluşanPDF GÜMÜŞ NOTLARsınava 1 gün kala size ilaç gibi gelecek.


Anadolu AÖF'e bizim ders özetlerimizden hazırlananlara takviye olarak son tekrar amacıyla yazılmıştır. OneDayAÖF Gümüş Notlar, PDF olarak herkese ücretsiz paylaşılmıştır.

Bizi instagram/AkademiAlfa sayfamızdan veya facebook tan takip edebilirsiniz.

Lisans Uzaktan Eğitim kursları, Önlisans Uzaktan Eğitim kursları, DGS Uzaktan Eğitim kursları

 

GENEL İŞLETME

1. HaftalarGiriş ve genel bilgiler2. Haftalarİşletme bilimi ve tarihsel süreci3. Haftalarİşletme ile ilgili temel kavramlar4. Haftalarİşletmelerde çevre5. Haftalarİşletmelerin amaçları ve sınıflandırılması6. Haftalarİşletmelerde kuruluş kararı ve yeri7. Haftalarİşletmelerde büyüme türleri8. Haftalarİşletmelerde birleşme türleri9. Haftalarİşletmelerde yönetim işlevi ve temelleri Haftalarİşletmelerde pazarlama işlevi ve temelleri Haftalarİşletmelerde üretim işlevi Haftalarİşletmelerde finansal yönetim işlevi Haftalarİşletmelerde insan kaynakları ve halkla ilişkiler Haftalarİşletmelerde AR-GE işlevi

İŞLETME FAKÜLTESİ

İşletme

Program Tanıtımı

Program Akademik Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Programın Amaçları

İşletme Lisans Programının derslerinin içeriği, öğrencilerimizin teorik ve uygulamalı işletmecilik bilgisi elde edebilmelerine, işletme problemlerini çözümleyebilmelerine ve analitik düşünmelerine olanak sağlayacak şekilde oluşturulmuştur. Öğrencilerimizi geleceğin girişimcileri olarak yetiştirmek de işletme programının amaçları arasındadır.

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

İşletme Lisans Programına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır. Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan Nasıl Öğrenci Olabilirim? sayfasını inceleyebilirsiniz.

Okutulan Dersler - AKTS Kredileri

seafoodplus.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
HUKUHUKUKUN TEMEL KAVRAMLARIZ
İKTUİKTİSADA GİRİŞ IZ
İŞLUİŞLETME İLKELERİZ
MATUGENEL MATEMATİKZ
SOSUDAVRANIŞ BİLİMLERİ IZ
 YABANCI DİL IZ
*Yabancı Dil I: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca I, FRAU-Fransızca I ya da İNGU-İngilizce I derslerinden bir tanesidir.
seafoodplus.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
İKTUİKTİSADA GİRİŞ IIZ
İŞLUİŞLETME FONKSİYONLARIZ
İŞLUİŞLETME İLETİŞİMİZ
İŞLUFİNANSAL MUHASEBEZ
SOSUDAVRANIŞ BİLİMLERİ IIZ
 YABANCI DİL IIZ
*Yabancı Dil II: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca II, FRAU-Fransızca II ya da İNGU-İngilizce II derslerinden bir tanesidir.
seafoodplus.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
İSTUİSTATİSTİKZ
İŞLUİŞLETMELERDE SOSYAL SORUMLULUK VE ETİKZ
İŞLUİŞLETME YÖNETİMİZ
İŞLUDÖNEMSONU İŞLEMLERİZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IZ
TÜRUTÜRK DİLİ IZ
seafoodplus.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
HUKUTİCARET HUKUKUZ
İŞLUPAZARLAMAYA GİRİŞZ
İŞLUTEKNOLOJİ,İNNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİKZ
PZLUTEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IIZ
TÜRUTÜRK DİLİ IIZ
seafoodplus.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
FİNUFİNANSAL YÖNETİM IZ
İŞLUULUSLARARASI İŞLETMECİLİKZ
İŞLUÜRETİM YÖNETİMİZ
MUHUMALİYET VE YÖNETİM MUHASEBESİZ
PZLUPAZARLAMA YÖNETİMİZ
seafoodplus.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
FİNUFİNANSAL YÖNETİM IIZ
HUKUİŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKUZ
İŞLUÖRGÜT KURAMIZ
SOSUÖRGÜTSEL DAVRANIŞZ
PZLUPAZARLAMA İLETİŞİMİZ
seafoodplus.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
İŞLUSTRATEJİK YÖNETİMZ
İŞLUİŞLETME BİLGİ SİSTEMLERİZ
İŞLUDENETİMZ
İŞLUSERMAYE PİYASALARI VE FİNANSAL KURUMLARZ
MLYUTÜRK VERGİ SİSTEMİZ
seafoodplus.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
FİNUFİNANSAL TABLOLAR ANALİZİZ
İKTUTÜRKİYE EKONOMİSİZ
İŞLUİNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİZ
İŞLUSAYISAL KARAR VERME TEKNİKLERİZ
PZLUKÜRESEL PAZARLAMAZ

Bu programa Dikey Geçı̇ş Sınavı (DGS) ile yerleştirilip kayıt yaptıranlardan, 5. yarıyılına fark dersleri alarak kayıt yaptıran öğrenciler, alacakları fark derslerin listesini buradan görebilirler.

Fark dersler alarak kayıt yaptıran öğrenciler, sorumlu oldukları dersleri AÖF Öğrenci Otomasyonu'nundan ve ANADOLUM e-Kampüs ders çalışma platformundan görebilirler.

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenir.

Sınavlar sayfasından;

  • Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,
  • Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,
  • Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,
  • Sınav süreleri,
  • Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,
  • Sınav sonuçlarının ilan edilmesi,
  • Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar

hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca, sınavların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri bilmek ve derslerinizden nasıl geçebileceğinizi öğrenmek için Öğrenci Değerlendirme Sistemi sayfasından bilgi edinebilirsiniz.

Mezuniyet Koşulları

İşletme Lisans Programında AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

İşletme Lisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “İşletme Fakültesi İşletme Lisans Programı Diploması” alırlar.

Sınavsız İkinci Üniversite Olanağı

İşletme Lisans Programından mezun olan öğrenciler, yaşam boyu öğrenme odaklı olan Anadolu Üniversitesinin sınavsız İkinci Üniversite kayıt türü ile aynı alanda olmamak üzere Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki önlisans veya lisans programlarından herhangi birini tercih ederek öğrenimlerine devam edebilirler.

İkinci Üniversite hakkında Nasıl Öğrenci Olabilirim? sayfasından bilgi alabilirsiniz.

Lisansüstü Eğitim Olanakları

İşletme Lisans Programı mezunları isterlerse yükseköğrenimlerine, yüksek lisans ve doktora olanaklarını değerlendirerek devam edebilirler.

İş Olanakları

İşletme Lisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, kamu ve özel sektörde çeşitli yönetim kademelerinde çalışabilirler. Mezunlarımız pazarlama, satış, muhasebe, finans, denetim ve insan kaynakları gibi çeşitli alanlarda görev yapabilirler.

Güncelleme Tarihi:

Programın Seviyesi:

Lisans

Programın Süresi:

4 yıl

Programın Amacı:

Profesyonel iş ortamının gerektirdiği niteliklere sahip, günün hızla değişen şartlarına uyum sağlayabilecek Kamu ve Özel sektöre yönetici ve eleman yetiştirmek yetiştirmektir. İşletme Lisans Programı, çağdaş bilgi ve tekniklere sahip, gerek ulusal gerekse uluslararası iş hayatına çözümler üretebilecek, devlet ve özel kurumların daha etkin ve verimli çalışmasını sağlayacak eğitimli elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Gelişen ve değişen uygulamalara uyum sağlamanın yanında yaratıcı öneri ve çözümler bulabilen dolayısıyla ülkenin kalkınmasına katma değer sağlayan işletmeciler kazandırmaktır.

Programın Kazanımları:

İşletme Lisans Programını başarı ile tamamlayan öğrenciler, işletme ve onun fonksiyonları (üretim, yönetim, pazarlama ve finansman vb.), işletme yönetimi ve idaresi konularında yeterlilik kazanacaktır.

Programın İstihdam Alanları:

Öğrenciler, Temel İşletmecilik yanında İnsan Kaynakları yönetimi, Üretim-Pazarlama ve sayısal yöntemler alanlarında yoğunlaşabilmektedirler. Bölüm mezunları, özel sektör kuruluşlarında her kademede yöneticilik, kamu sektöründe ise müfettişlik, hesap uzmanlığı, kontrolörlük vb. görevler yanında işletmelerin çeşitli departmanlarında meslekelemanları ve yönetici olarak çalışma imkânına sahiptirler. Sermaye Piyasası Kurulu’nda, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda, aracı kurumlarda, bankalarda, Devlet Planlama Teşkilatında, tüm işletmelerin pazarlama, insan kaynakları departmanlarında çalışabilecekler. Bağımsız iş kurabilme nitelikleri kazanan bölüm mezunlarının serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak da çalışmaları mümkündür. Aynı zamanda ticaretle uğraşan, esnaf, tüccar ve sanayiciler, profesyonel hizmet sunucuları işletmelerini yönetmekonusunda gerekli eğitime sahip olacaktır.

Programın Öğrenim Giderleri:

Programa yerleştirilen adaylar bahar ve güz yarıyılları başında (Akademik Takvimde belirlenen tarihler arasında) öğrenim giderlerini öderler.

Programın Diploma Bilgisi:

Programı başarı ile tamamlayan öğrencilerin diplomalarında "Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi" mezunu ibaresi yer alacak ve bu diploma diğer lisans diplomalarının sağladığı tüm yasal hakları sağlayacaktır.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Kayıt

Programa yerleştirilme işlemleri öğrencilerin YKS (AYT) puanları dikkate alınarak merkezi yerleştirme yolu ile ÖSYM tarafından yapılacaktır.

İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt

Herhangi bir önlisans programından (üniversitelerin iki yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler Fakültemiz önlisans programlarından birini, herhangi bir lisans programından (üniversitelerin dört yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler ise Fakültemiz önlisans veyalisans programlarından birini Sınavsız İkinci Üniversite fırsatıyla tercih edebilirler. İkinci Üniversite ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Yatay Geçiş ile Kayıt

Fakültemiz bünyesinde yürütülen bütün programlara AGNO ve Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş yapılmaktadır. Yatay geçiş hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kayıt

Yabancı uyruklu öğrenci adaylarımız Fakültemize;

  • ATA-YÖS (Yurtdışından ya da Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı),
  • Doğrudan başvuru yolu ile kayıt yaptırabilirler.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Kayıt

Yükseköğretim kurumlarının önlisans programlarından mezun olmuş veya mezuniyet aşamasında olanlar Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucu ile Fakültemizin İşletme Lisans Programını tercih edebilirler.

 

Programda Derslerin Yürütülmesi

Dersler, Fakültemiz tarafından hazırlanan etkileşimli materyaller kullanılarak, internet üzerinden (LMS) yürütülmektedir. Öğrencilere basılı materyal (kitap vb.) dağıtımı yapılmamaktadır. Ancak dileyen öğrencilerimiz online kitap satışsayfamız üzerinden kitaplarını sipariş verebilirler.

Programda Ders Muafiyeti

Fakültemizde 3 ortak zorunlu dersten (Türk Dili I-II, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi I-II, Yabancı Dil I-II) muafiyet yapılmaktadır. Bu dersler dışında kalan derslerle ilgili muafiyet uygulaması yapılmamaktadır.

Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan ve Yükseköğretim Bilgi Sisteminde (YÖKSİS) mezuniyet bilgisi bulunan öğrencilerin muafiyet işlemleri ilk kayıt aşamasında Fakültemiz tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Bu öğrencilerin herhangi bir belge göndermelerine gerek yoktur.

Fakültemizde öğrenim gördüğü süreçte farklı bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrencilerimiz, web sitemizde bulunan “Dilekçeler” kısmındaki “Ders Muafiyet Talebi Dilekçesi”ni Fakültemiz Dekanlığına faks ile göndermeleri durumunda ders muafiyetinden faydalanabilirler. 

Herhangi bir yükseköğretim kurumunda okuyan öğrenciler ise okudukları programda ortak zorunlu derslerden (Türk Dili I-II, Yabancı Dil I-II ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II) başarıyla geçmiş olmaları durumunda muaf olabilirler. Bu öğrencilerin web sitemizde bulunan “Dilekçeler” kısmındaki “Ders Muafiyet Talebi Dilekçesi”ni ve "Transkript/Onaylı Not Döküm" belgelerini posta/kargo yolu ile Fakültemiz Dekanlığına ulaştırmaları durumunda ders muafiyetleri yapılacaktır.

Programda Sınavlar

Fakültemizde bir eğitim-öğretim yılı içerisinde her dönem için bir Ara (Vize) Sınav ve bir Yarıyıl Sonu (Final) Sınavı ile bir Bütünleme Sınavı yapılmaktadır.

Ayrıca kayıtlı olduğu programın bütün derslerine kayıt yaptırmış ancak FF harf notu alarak mezuniyeti için en fazla üç dersi kalmış olan öğrencilere eğitim-öğretim yılı sonunda bir defaya mahsus olmak üzere Mezuniyet Üç Ders Sınavı yapılmaktadır.

Sınavlar; öğrencilerin tercihleri ve özel durumları göz önünde bulundurularak hafta sonlarında 81 ilde birçok sınav merkezinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir.   

Programda Uygulama

Programda uygulama etkinliği bulunmamaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir