yılkı yılmazlar / Yılkı, tarım araçlarında devrim yapıyor KARADENİZ EKONOMİ Karadenizin İlk ve Tek Ekonomi Gazetesi

Yılkı Yılmazlar

yılkı yılmazlar

Ferrari değil Yılka

Giresun'da bir firma, ünlü İtalyan otomobil markası Ferrari'nin şaha kalkmış at figürlü logosundan ve Anadolu'nun yabani atları olan, her türlü şartta hayatta kalabilen 'Yılkı' atlarından esinlenerek

ürettiği çok amaçlı tarım araçlarına koşan at figürlü logo tasarlayarak 'Yılka' ismini verdi.

Yılmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı ve Endüstri Mühendisi Serdar Yılmaz, iş makinesi ve otomobil üretiminde Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Yılmaz, çiftçilerin kullandığı 'pat-pat'a alternatif olarak tarım aracı olarak ürettikleri 'Yılka' sayesinde pat-pat kazalarında sık sık yaşanan ölümlerin sona ereceğini belirterek "Tarım sektöründe kullanılan pat patların yerini alacak Yılka'nın en büyük özelliği ise güvenli, orijinal arazi aracı olarak üretilmesi. Yılka ile artık pat patlarda yaşanan devrilme sonucu ölümlerin son bulacağına inanıyoruz. Çok amaçlı tarım aracı olarak tasarlanan ve öncelikli kullanım alanı taşıma" dedi.

"Tasarımı 20 yıl sürdü"

Giresun'da tarım aracı üretimiyle çalışmalara başladıklarını anlatan Endüstri Mühendisi Serdar Yılmaz "Yüzde yüz yerli üretim ve tasarımın sonucu olan Yılka'nın üretim süreci 20 yıl önce başladı. İlk zamanlarda el becerilerimizle, bilek gücümüzle yaptığımız çalışmaları bugün teknolojinin de imkanlarıyla üretim bandına dönüştürdük. İlk zamanlarda pat pat tarım araçlarına alternatif üretim düşünürken bu fikrimiz daha da gelişerek bugünkü Yılka ismini verdiğimiz araca dönüştü. Bu tasarladığımız araç Türkiye'nin ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu araçlar şu anda turizm sektöründe, site yerleşim alanlarında hizmet aracı olarak kullanılıyor. Bunun yanı sıra çiftçilerimizin bağ bahçe işlerini daha güvenli olarak görmelerini sağladı" diye konuştu.

"Amacımız elektrikli üretime geçmek"

Aracın elektrikli üretimini yapmayı amaçladıklarını da anlatan Yılmaz "Şuan AR-GE çalışmalarımızı sürdürdüğümüz Yılka modelimizin benzin ve dizel seçenekleri bulunmaktadır. Ancak bizim dünyada eşi ve benzeri olmayan aracımızın elektrikli üretimini gerçekleştirmektir. Bu sayede ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlayacak ve üretim alanı daha da genişleyecek projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Pek yakın bir zamanda Yılka'nın elektrikli motor üretimine geçmiş olacağız" şeklinde konuştu.

"İhracat için son aşamadayız"

Yurt içinde önemli bir yer edinen Yılka'nın ihracatı için bir çok ülke ile görüşmelerin sürdüğünü ve son aşamaya gelindiğini kaydeden Yılmaz "Ülkemizde ciddi anlamda bir yer edindik. Şu aşamada marka tescilini aldık, patentini aldık. TSE'den aracımızın tip onay belgesini alıp plaka takmak suretiyle banka kanallarını açmak suretiyle çiftçimize kredi imkanı açmayı sağlamaya çalışıyoruz. Bu sayede ülkemizde Yılka'nın daha da yaygınlaşacağına inanıyoruz. Bunun yanında Sudan ve Kongo Halk Cumhuriyetler başta olmak üzere bir çok ülkeden talep geldi. Görüşmelerimiz sürmektedir. Yakın bir zamanda ihracatına başlamayı umut ediyoruz" bilgilerini paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Lise öğrencilerinin yaptığı elektrikli araba TEKNOFEST ’te finalde yarışacak

Teknofest Türkiye Finali yarışları Nisan tarihleri arasında Gebze’de gerçekleştirilecektir.

Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Hacınoğmanoğlu: “Elektrikli arabamız Teknofest Finallerinde. 28BTM takımımızla gurur duyduk, finallerde başarılar diliyorum. Yarışma ekibimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin aylarca büyük bir özveriyle yürüttüğü çalışma-emek-ARGE sürecine tanık olduğumuz elektrikli arabamızı Batem’in yılına ve Cumhuriyetimizin yılına armağan ediyoruz.  28BTM Takımımızı ve elektrikli araba yapım sürecine destek veren idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Maddi-manevi destekler olmazsa çalışmalar yarım kalır. Bu anlamda desteklerinden dolayı İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Ertuğrul Tosunoğlu’na, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Şenel Bulut’a, Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sayın Mete Bahadır Yılmaz’a, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Ali Fatoğlu’na, Bulancak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sayın Mustafa Aydın’a şükranlarımı sunuyorum. Yine hem maddi destek hem de ustalık/malzeme desteğinde bulunan Yılkı Yılmazlar Makine Sanayi A.Ş. Serdar Yılmaz’a, Afta Şirketler Grubu’na, Çetin Oto Elektrik Oğuz Çetin’e, Yılmaz Otomotiv Alt Bakım ve Fren Servisi Eren Yetkin’e, Fatoğlu Elektrikli Pano Sanayi Mustafa Fat’a, Takım İş Makine Şükrü Kılıç’a, Dumer Restaurant Otomotiv Ltd. Şti.’ne, Giresun Serenti Otel’e, Huzur Bisiklet Bekir Şenel’e, öğretmenimiz Faruk Ergüner ve gönüllü destekçimiz Hasan Gündoğdu’ya, Okul-Aile Birliği Başkanlığımıza/başkan Mustafa Aktay’a, çalışmalarımızı kamuoyuna duyuran değerli basın kuruluşlarımıza ve tüm destekçilerimize şahsım ve BATEM ailesi adına teşekkür eder saygılarımı sunarım. Batem Elektrikli Araba ‘28BTM’ BATEM'in Cumhuriyetimizin Yılına Armağan Olsun” ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK tarafından TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 3. Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’deki lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciler ile Türkiye’deki BİLSEM, Gençlik Merkezleri, Deneyap Teknoloji Atölyeleri ve Bilim Merkezleri’nin lise seviyesindeki öğrencileri arasında alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilere mesleki deneyim kazandırmak, ülkemizde ve dünyada hızla gelişen elektrikli araçların gelişimi için insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlar. Geleceğin teknolojisi batarya beslemeli araçlar konusunda dünyada ve ülkemizde yoğun Ar-Ge çalışmaları yürütülmekte, büyük yatırımlar yapılmaktadır. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Liseler Arası EC Yarışları, yerlilik şartı ve enerji verimliliği esasına göre düzenlenir. Yarışlar, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı Etkinlikler Müdürlüğü tarafından düzenlenir.

Yerli ve konsantre 4x4; YILKI

4x4 yürüyüş düzeniyle her türlü arazide az yakıt harcayarak görev yapabilen bu araç, Giresun'da imal seafoodplus.info, tek silindirli, küçük motorlarla görev yapan Yılkı, 
12 vites seçeneğine seafoodplus.infoını yapan Serdar Yılmaz'a göre iki şasiden oluşan araç farklı arazi yapılarında esneyerek görevini başarıyla yerine getiriyor.





 Yılkı,12 yıldan beri isteğe göre üretiliyor.
Yılmazlar Makina, seri üretime geçip yurt dışına satış yapmak istiyor..




Yılkı adlı bu  çok fonksiyonlu araç, 'den adetten fazla üretilmiş.


Yerli otomobili; Vestel, BMC ve Karsan mı üretecek?






Aslında , Yılkı; mini bir Unimog, minik bir traktör, sade bir pick up olarak tüm özellikleri kendinde taşıyor.


Yerli otomobili yapacak babayiğitler yakında ve Apple iCar, Mazda Skyactiv-X


Arka şasi % oranında bükülebiliyor!



Fren sistemi; Önler disk, arkalar kampana




Hedefler; 22 beygir güçlerinde motor kullanmak ve köşeli tasarımı yumuşatarak daha modern bir tasarıma yer vermek.


Yeni pick up gün sayıyor, personel taşıyıcı ise




İmalat,Yılmazlar Makina tarafında gerçekleştiriliyor.
Adres; Gedikkaya Mah. Ali Usta Cad. 12 Küçük San. Sit. Giresun Merkez, Giresun
50 12

seafoodplus.info?v=G7E3dof_anI
seafoodplus.info?v=pWB8GZZjSJA
seafoodplus.info?v=JMaVs19a0yQ

Yılkı’yı çiftçilerin kullandığı 'pat-pata alternatif olarak üreterek aynı zamanda pat-pat kazalarında yaşanan ölümlerin önüne geçmeyi düşündüklerini söyleyen Yılkı Yılmazlar A.Ş, İşletme Sahibi Endüstri Mühendisi Serdar Yılmaz, tamamıyla yerli Türkiye’ye ait bir otomobil projesi olduğunu açıkladı.

Tasarım ve malzemeleri tamamen kendi imkanlarıyla ürettikleri belirten Yımaz, “Şuanda bu proje Türklere ait ilk otomobil projesidir. Türkler bu zamana kadar şase, kasa, kupa tasarlayıp böyle bir araç üretmemişlerdir. Fakat biz bunu başardık. Bunu gerçekleştiren ilk iş yeriyiz. Ve hakikaten de tüm Türkiye’de bu projede Yılkı Yılmazlar AŞ’ye ait bir projedir. Marka tescili ve patenti şirketim üzerine alınmıştır. Eşi ve benzeri olmayan, Türkiye’yi de geçiyorum Dünya’da eşsiz bir araç ürettik” dedi.

 

Yılkı modellerini geliştirdik

Çiftçilerin kullandığı tarım araçlarının dezavantajlarını düşünerek daha iyisini yapmak adına yılkı araçlarını ürettiklerini ifade eden Yılmaz, “Patpatın müşterilerimiz için tehlikeli olduğunu ve kazalara sebep olduğunu fark ederek, daha iyisini nasıl yapabiliriz diye düşünürken önce jeep mekaniği ile faaliyetlerimize başladık. Daha sonra jeep mekaniğinin yeterli olmayacağını, çok eski parçaların bizi çok ileriye götürmeyeceğini düşünerek kendimiz yeni bir araç modeli geliştirdik ve Yılkı adını verdiğimiz arazi araçlarımızı şuanda şase, kasa, kupa olarak tasarlıyor ve imalatını gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu. Yılkı araçlarının en önemli özelliğinin ise güvenli, orijinal arazi aracı olarak üretilmesi.

yılından beri üretim yaptıklarını söyleyen Yılmaz, ürün yelpazesinin de geliştiğini vurguladı. Yılmaz, “Öncelikle 4x2 araçlar yapabiliyorduk. Sonra 4x4’lere geçtik. Ve şuanda hem arkadan çekişli hem de 4x4 olmak üzere Yılkı arazi araçlarını müşterinin isteği ölçüsünde, müşteriye özel olarak üretimini gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

"Amacımız elektrikli üretime geçmek"

Şuan yılkı araçlarının benzin ve dizel seçeneklerinin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu proje bizim için bir ömre mal olmuş bir proje. Tabi ki teknoloji ve ihtiyaçlar sürekli değişiyor. Enerjiyle ilgili ülkemiz sorunlar yaşıyor. Gelecekte eğer elektrikli araçlarla ilgili teknolojiler gelişirse akü ya da motorla ilgili, biz bu teknolojiye uygun fiyatlarla ulaşabilirsek, araçlarımızın elektrikli olması an

 

İhracat için de adım attılar

Tüm Türkiye’ye üretim yaptıklarını belirten Yılmaz, yurtdışına ihracat için de adım attıklarını söyleyerek, “İhracatla ilgili projelerimiz var. Hatta Bangladeş’e ihracat yapmak üzereyken bir eksiklik yüzünden ihracatımız gerçekleşmedi. Ama biz şuan ki yapmış olduğumuz üretimle birlikte, bağ-bahçe işlerinde kullanılmak amacıyla ve tarımda turizmde belediye işlerinde kullanılabilecek ergonomik araçlar üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SONER ÖZDEMİR

KARADENİZ EKONOMİ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir