piyeloseptyl nedir nasıl kullanılır / Piyeloseptyl - Hekimce

Piyeloseptyl Nedir Nasıl Kullanılır

piyeloseptyl nedir nasıl kullanılır

İdrar yolu enfeksiyonu ilaçları nasıl kullanılır, adeti geciktirir mi? İdrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavisi

Kadın üreme sisteminin her ay sürekli olarak kendini olası bir gebelik ihtimaline hazırlaması olan adet döngüsü, bazen birçok nedenden ötürü sapmaya uğrar. Adet gecikmesi durumunun söz konusu olabilmesi için ise kişinin regl başlangıcının en az 7 gün süre ile gecikmiş olması gerekir. Hamilelik dışında 2 ya da 3 kere adet gecikmesi görülmesi normaldir fakat adet gecikmesi durumunun sürekli yaşanması birçok sağlık probleminden kaynaklanabilir. İdrar yolu enfeksiyonu da kadınlarda adet gecikmesine neden olan sebepler arasında yer almaktadır. İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisinin başarılı bir şekilde sağlanmasında antibiyotikler etkin rol oynamaktadır.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU İLAÇLARI ADETİ GECİKTİRİR Mİ?

Adetin gecikmesine neden olan başlıca ilaçlar doğum kontrol haplarıdır. Doğum kontrol ilaçlarının bırakılmasını takiben adet düzensizliğinin normale dönmesi yaklaşık 6 ay gibi bir zaman dilimini içermektedir. Aynı zamana İdrar yolu enfeksiyonu için kullanılan antibiyotiklerde adet döneminde gecikme ve kesilme şikayetlerini arttırmaktadır.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU İLAÇLARI NASIL KULLANILIR?

İdrar yolu enfeksiyonu tedavisi için kullanılan ilaçlar oral yolla alınmaktadır. Genellikle bir bardak suda karıştırılarak çözünmesi sağlanır ve tamamı içilir. Aynı zamanda aç karnına alınması (yemeklerden 23 saat sonra) gerekir. Akşam yatmadan önce mesane boşaltıldıktan sonra ağız yolu ile kullanılması tavsiye edilmektedir. Unutulan dozları dengelemek amacı ile çift doz kullanmaktan kaçının. İlacı bırakmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. İdrar yolu enfeksiyonu için kullanacağınız antibiyotikleri nasıl kullanacağınıza dair bilgileri önce hekiminize sormayı unutmayın. Tabi ki prospektüsünü okumakta da fayda vardır.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BİTKİSEL İLAÇLARI

İdrar yolu enfeksiyonu şikayetlerini ortadan kaldırmak için ilk etapta doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli bir şekilde kullanmanız gerekir. İlaç tedavisinin yanı sıra iyileşme sürecinizi hızlandıracak doğal yöntemlerden de faydalanabilirsiniz. İşte idrar yolu enfeksiyonu bitkisel ilaçları:

Doğal bir antibiyotik olan soğan, antioksidan özelliği ile vücuda bakterilerin girmesini engeller. İçerisindeki sülfür maddesi iltihapları iyileştirmede etkilidir. İdrar yolu enfeksiyonu için taze olarak hazırladığınız soğan suyundan 2 bardak içmek fayda sağlar.

İdrar yolu enfeksiyonlarında bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonlarla savaşmada üstün rol oynayan maydanoz, özellikle çiğ hali ile tüketildiğinde idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelmektedir.

Kereviz tohumundaki antioksidanlardan yararlanmak ve mikroplardan arınmış bir vücuda sahip olmak için 1 tatlı kaşığı kereviz tohumunu bir bardak sıcak suyun içinde demleyin. Ardından tel süzgeçten geçirin ve için.

Vücuttaki mikropların uzaklaşmasına yardımcı olan diğer bir ürün ise elma sirkesidir. Bunun için 1 bardak suyu içine birkaç kaşık elma sirkesi ekleyerek meydana gelen iltihaplanmaları ortadan kaldırabilirsiniz.

İdrar yolu enfeksiyonunu nötralize etmek için yaban mersinini taze olacak şekilde tüketmeye özen gösterin. Kısa sürede vücuttan bakterilerin atılmasına yardımcı olacaktır.

Antiviral ve antibakteriyel özellikleri ile bakteri ve virüslerin vücuttan atılmasını sağlayan çay ağacı yağı idrar yolu enfeksiyonlarında sık kullanılan doğal yöntemler arasında yer almaktadır. Çay ağacı oldukça keskin olduğundan bir miktar ardıç yağı ile karıştırılarak mesane bölgesine nazikçe sürebilirsiniz.

İdrar yolu enfeksiyonunda idrar yaparken yanma hissini ortadan kaldırmak için 1 litre suyun içine koyduğunuz 1 çay kaşığı karbonatı gün içinde tüketebilirsiniz.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA NE İYİ GELİR?

İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmediğinde farklı birçok hastalığı da beraberinde getirmektedir. Antibiyotiğe rağmen geçmeyen idrar yolu enfeksiyonunda mutlaka durum doktora izah edilmeli ve uygun bir tedavi yöntemi yeniden belirlenmelidir. İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelen yöntemleri ise şu şekilde sıralamak mümkün;

  • Bol miktarda su tüketimi mesanedeki enfeksiyonların vücuttan atılma sürecini hızlandırır.
  • İdrarınızı tutmaya özen gösterin.
  • Naylon iç çamaşırları yerine pamuklu sıkmayan çamaşırları tercih edebilirsiniz.
  • Tuvalet sonrası kişisel temizliğinizi yaparken önden arkaya doğru temizlik yapmaya özen gösterin.
  • Cinsel ilişki öncesi ve sonrası idrar kesesini boşalmayı ihmal etmeyin.

Piyeloseptyl

Film Tablet

Ambalaj:

 100 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Akut ve kronik piyelit, piyelonefrit, sistit, üretrit, üretrit, prostatit,bakteriüri tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Anüri,oligüri, böbrek yetmezliği, 1 aydan küçük bebeklerde, glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliği ve nitrofurantoine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Böbrek fonksiyon bozukluğu olanlarda ve karaciğer yetersizliği olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.Nitrofurantoin tedavisi görenler alkol kullanmamalıdır. Nitrofurantoin tedavide akut, subakut ve kronik pulmoner duyarlılık reaksiyonları gözlenmiştir. Bu reaksiyonlar görülürse ilaç kesilmeli ve uygun önlemler alınmalıdır.Emziren annelerde kullanılacağı zaman emzirmeye son verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Akut, subakut ve kronik pulmoner sensitivite reaksiyonları görülebilir. Akutakciğer reaksiyonlarında artış, titreme, öksürük, gö-ğüs ağrısı,dispne, akciğer infiltrasyonu, plevra eksudasyonu ve eozinofili görülür. Giderek artan fenalık hissi, efora bağlı dispne, öksürük ve akciğer fonksiyonlarının bozulması genel belirtilerdir. İştahsızlık,bulantı, kusma ve ishal görülebilir. Eritem, kaşıntı, ürtiker, dermatit gibi alerjik reaksiyonlar görülebilir. Nadir olarak nöropati,baş dönmesi, baş ağrısı, nistagmus, alopesi, kas ağrıları, hipotansiyon bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Nitrofurantoin,nalidik asit ve oksolinik asitle birlikte kullanılmamalıdır.Magnezyum trisilikat nitrofurantoin birlikte verildiğinde emilim oranı azalır. Probenesid ve sülfinpirazongibi ürikozürik ilaçlar nitrofurantoinin renal tübüler sekresyonunu inhibe edebilir, bu yüzden nitrofurantoinin serum düzeyleri yükselebilir.

Doz Önerisi:

 Piyeloseptyl Film Tablet: Büyükler ve ergenlik çağındaki ve daha büyük çocuklar için olağan doz, akut bakteriyel üriner enfeksiyonların tedavisinde 6 saat ara ile günde 4 kez 50-100 mg (1/2-1 tablet); duyarlı bakterilerin neden olduğu akut komplikasyonsuz üriner sistem enfeksiyonlarının çoğu günde 3 kez 50 mg(1/2 tablet) verilerek tedavi edilebilir.Tedaviye en az bir hafta ve idrar steril hale geldikten sonra en az 3 gün devam edilmelidir. Büyükler için günlük total doz 600 mg’veya 10 mg/kg’yi geçmemelidir. Üriner enfeksiyonların profilaksisi veya kronik üriner enfeksiyonlarda supresif tedavisinde büyükler için olağan doz, gece yatarken 50-100 mg’lik tek dozdur (1/2-1 tablet). Tabletler yemek arasında veya yemek saati dışında alınırsa bir bardak sütle alınmalıdır.Piyeloseptyl Kapsül: Büyüklerde Günde 4 kez 6 saat ara ile 50-100 mg uygulanır.Komplike olmayan üriner sistem enfeksiyonlarında düşük doz önerilir.Çocuklarda 5-7 mg/kg/gün hesabıyla doz dörde bölünerek 6 saat ara ile verilir. Tedaviye en az 1 hafta veya idrar steril hale geldikten sonra en az 3 gün devam edilmelidir.uzun süreli supresif tedavi için büyüklerde gece yatarken 50-100 mg’lik tek doz; çocuklarda 1 mg/kg/gün’lük dozaj tek veya iki dozda verilir.Yemek arasında veya süt ile alınmalıdır.

Endikasyon:

 Aterosklerotik hastalık öyküsü olan hastalarda(inme felç, miyokart enfarktüsü periferik arter hastalığı) ikincilaterosklerotik vasküler olayların (miyokart enfarktüsü, inme felç ve vasküler nedenli ölüm) önlenmesinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Klopidogrele karşı aşırı duyarlılık, peptik ülser ve intrakraniyal hemoraji gibi aktif patolojik kanamalar.

Uyarılar:

 Travma, cerrahi veya diğer patolojik şartlar nedeniyle kanama artışı riski altında olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Klopidogrel Kanama süresini uzatır. Hastalara, klopidogrel aldıkları takdirde kanamanın durdurulmasının normalden daha uzun süre alacağı ve olağan dışı kanamalar derhal hekimlerine bildirmeleri gerektiği belirtilmelidir. Gebelikte ancak açıkça endike olduğu takdirde kullanılmalıdır. İlacın emziren kadın için önemi dikkate alınarak, emzirmenin ya da ilacın kesilmesi konusunda bir karar var olmalıdır.

Yan Etkileri:

 Gastrointestinal hemoraji, intrakraniyal hemoraji, karın ağrısı, dispepsi, gastrit, konstipasyon, döküntü görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Asetilsalisilik asitin ve klopidogrelin kronik eş zamanlı uygulamasının güvenli olup olmadığı saptanmamıştır. Heparin ile kombinasyonun güvenirliği saptanmamış olup, eş zamanlı uygulama dikkatle yapılmalıdır.Varfarin ile birlikte uygulanmasının güvenilir olup olmadığı saptanmamıştır.Klopidogrel ve naproksenin eş zamanlı uygulaması gizli gastrointestinal kan kaybını artırmıştır.

Doz Önerisi:

 Önerilen günlük tedavi dozu, günde bir kez, tek dozda 75mg'lik tablettir. Yemeklerle birlikte veya yemek aralarında alınması önerilir.Yaşlı hastalar ve böbrek yetmezliğinde kullanımında doz ayarlanması gerekmez.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BELİRTİLERİ, TANI VE TEDAVİSİ

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir?

Bir idrar yolu enfeksiyonu (İYE), böbrekleriniz, üreterleriniz, mesaneniz ve üretranız gibi idrar sisteminizin herhangi bir yerinde gerçekleşen enfeksiyondur. Genellikle idrar yolu enfeksiyonlarının çoğu alt idrar yolunda (mesane ve üretra) oluşur.

Kadınlar, erkeklere göre idrar yolu enfeksiyonu geliştirme açısından daha yüksek risk altındadır. Mesanenizle sınırlı enfeksiyon ağrılı ve can sıkıcı olabilir. Bununla birlikte, bir İYE böbreklerinize yayılırsa ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir.

Doktorlar genellikle idrar yolu enfeksiyonlarını antibiyotiklerle tedavi ederler. Bununla birlikte idrar yolu enfeksiyonu geliştirmeyi önlemek için siz de adımlar atabilirsiniz.


İdrar yolu enfeksiyonu türleri

Her bir idrar yolu enfeksiyonu türü, idrar yolunuzun hangi bölümünün enfekte olduğuna bağlı olarak daha spesifik belirti ve semptomlara neden olabilir.

Enfeksiyondan etkilenen idrar yolu kısmıBelirti
Böbrekler (akut piyelonefrit) Sırt ağrısı veya yan bölgedeağrı
Yüksek ateş
Titreme ve titreme
Mide bulantısı
Kusma
Mesane (sistit) Pelvik basınç
Alt karın bölgesinde rahatsızlık
Sık, ağrılı idrara çıkma
İdrarda kan
Üretra (üretrit) İdrar yaparken yanma
Deşarj

Ne zaman doktora görünmeli?

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve semptomlarınız varsa doktorunuzla iletişime geçin.


İdrar Yolu Enfeksiyonu Neden Olur?

İdrar yolu enfeksiyonları tipik olarak bakteriler üretra yoluyla idrar yoluna girdiğinde ve mesanede çoğalmaya başladığında ortaya çıkar. Üriner sistem bu tür mikroskobik istilacıları dışarıda tutmak için tasarlanmış olsa da, bu savunmalar bazen başarısız olur. Bu olduğunda, bakteri idrar yoluna tutunabilir ve gelişmiş bir enfeksiyona dönüşebilir.

En yaygın idrar yolu enfeksiyonları genellikle olarak kadınlarda görülür ve mesaneyi, üretrayı etkiler.

  • Mesane enfeksiyonu (sistit). Bu tip idrar yolu enfeksiyonuna genellikle gastrointestinal (GI) sistemde yaygın olarak bulunan bir bakteri türü olan Escherichia coli (E. coli) neden olur. Bununla birlikte, bazen diğer bakteriler de enfeksiyonu oluşturabilir. Cinsel ilişki sistite yol açabilir. Tüm kadınlar anatomileri, özellikle de üretradan anüse olan kısa mesafe ve üretral açıklığın mesaneye yakınlığı nedeniyle sistit riski altındadır.
  • Üretra enfeksiyonu (üretrit). Bu tip idrar yolu enfeksiyonu, GI bakterileri anüsten üretraya yayıldığında ortaya çıkabilir. Ayrıca dişilerde üretra vajinaya yakın olduğu için herpes, gonore, klamidya ve mikoplazma gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar da üretrite neden olabilir.


İdrar Yolu Enfeksiyonu Riskini Arttıran Faktörler

İdrar yolu enfeksiyonları kadınlarda sık görülür ve birçok kadın yaşamları boyunca birden fazla enfeksiyon yaşar. İdrar yolu enfeksiyonları için kadınlara özgü risk faktörleri şunları içerir:

  • Kadın anatomisi. Bir kadının, bir erkekten daha kısa bir üretraya sahip olması, bakterilerin mesaneye ulaşmak için kat etmesi gereken mesafeyi kısaltır.
  • Cinsel aktivite. Cinsel olarak aktif kadınlar, cinsel olarak aktif olmayan kadınlardan daha fazla idrar yolu enfeksiyonu geçirme eğilimindedir. Yeni bir cinsel partnere sahip olmak da idrar yolu enfeksiyonu riskinizi artırır.
  • Bazı doğum kontrol türleri. Doğum kontrolü için diyafram kullanan kadınlar ve sperm öldürücü ajanlar kullanan kadınlar idrar yolu enfeksiyonları açısından daha yüksek risk altında olabilir.
  • Menopoz. Menopozdan sonra, dolaşımdaki östrojen miktarındaki düşüş, idrar yollarında sizi enfeksiyona karşı daha savunmasız hale getiren değişikliklere neden olur.

İdrar yolu enfeksiyonları için diğer risk faktörleri şunları içerir:

  • İdrar yolu anormallikleri. İdrarın vücudu normal şekilde terk etmesine izin vermeyen veya idrar yolunda idrar birikmesine neden olmayan idrar yolu anormallikleri ile doğan bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu riski yüksektir.
  • İdrar yollarında tıkanıklıklarBöbrek taşlarıveya genişlemiş prostat, idrarı mesanede tutabilir ve idrar yolu enfeksiyonu riskini artırabilir.
  • Baskılanmış bir bağışıklık sistemi. Bağışıklık sistemini - vücudun mikroplara karşı savunmasını - bozan diyabet ve diğer hastalıklar, idrar yolu enfeksiyonu riskini artırabilir.
  • Kateter kullanımı. Kendi kendine idrar yapamayan ve idrar yapmak için tüp (kateter) kullanan kişilerde idrar yolu enfeksiyonu riski artar. Bu, hastaneye kaldırılan kişileri, idrar yapma yeteneklerini kontrol etmeyi zorlaştıran nörolojik sorunları olan kişileri ve felçli kişileri içerebilir.
  • İdrar yolu ameliyatları. İdrar yolunuzdaki bölgelerin ameliyatı veya idrar yolunuzun tıbbi aletleri içeren bir muayenesi, idrar yolu enfeksiyonu geliştirme riskinizi artırabilir.


İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri

İdrar yolu enfeksiyonları her zaman belirti ve semptomlara neden olmaz, görülebilen belirtiler ise şunları içerir:

  • Sürekli, güçlü idrar yapma dürtüsü
  • İdrar yaparken yanma hissi
  • Sık, az miktarda idrar yapma
  • Bulantılı görünen idrar
  • Kırmızı, parlak pembe veya kola renginde görünen idrar – idrarda kan belirtisi
  • Kokulu idrar
  • Kadınlarda özellikle pelvisin merkezinde ve kasık kemiği çevresinde pelvik ağrı

İdrar yolu enfeksiyonları yaşlı erişkinlerde gözden kaçabilir veya diğer durumlarla karıştırılabilir.


İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavi Edilmezse Ne Olur? 

Hızlı ve uygun şekilde tedavi edildiğinde idrar yolu enfeksiyonları nadiren komplikasyonlara yol açar. Bununla birlikte tedavi edilmeyen bir idrar yolu enfeksiyonu ciddi sonuçlara yol açabilir.

İdrar yolu enfeksiyonlarının komplikasyonları şunları içerebilir:

  • Özellikle altı aylık bir süre içinde iki veya bir yıl içinde dört İYE geçiren kadınlarda tekrarlayan enfeksiyonlar.
  • Tedavi edilmemiş bir İYE nedeniyle akut veya kronik böbrek enfeksiyonundan (piyelonefrit) kaynaklanan kalıcı böbrek hasarı.
  • Gebe kadınlarda düşük doğum ağırlıklı veya prematüre bebek doğurma riskinde artış.
  • Daha önce gonokokal üretrit ile görülen tekrarlayan üretritten erkeklerde üretral daralma (striktür).
  • Enfeksiyonun yaşamı tehdit edebilen bir komplikasyonu olan sepsis.


İdrar Yolu Enfeksiyonu Tanısı

İdrar yolu enfeksiyonlarını teşhis etmek için kullanılan testler ve prosedürler şunları içerir:

  • İdrar örneğini analiz etmek. Doktorunuz, beyaz kan hücreleri, kırmızı kan hücreleri veya bakterilerin varlığını araştırmak için idrar testi isteyebilir. 
  • İdrar kültürü. İdrarın laboratuvar analizini bazen idrar kültürü takip eder. Bu test doktorunuza enfeksiyonunuza hangi bakterilerin neden olduğunu ve hangi ilaçların en etkili olacağı hakkında bilgi verir.
  • İdrar yolunuzun görüntülenmesi. Doktorunuz enfeksiyonunuzun idrar yolunuzdaki bir anormallikten kaynaklanabileceğini düşünüyorsa ultrason, bilgisayarlı tomografi (BT) taraması veya manyetik rezonans görüntüleme (MRI) isteyebilir. Görüntüleme testlerinde idrar yolunuzdaki yapıların görüntülerini vurgulamak için kontrast boya da kullanabilir.
  • Mesanenizin içini görmek için sistoskop kullanımı. Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarının varlığında, doktorunuz üretranızın ve mesanenizin içini görmek için lensli uzun, ince bir tüp (sistoskop) kullanarak sistoskopi yapabilir. Sistoskop üretranıza yerleştirilir ve mesanenizden geçirilir.


İdrar Yolu Enfeksiyonlarının Tedavisi

Antibiyotikler genellikle idrar yolu enfeksiyonları için ilk basamak tedavidir. Hangi ilaçların, ne kadar süreyle kullanılacağı, sağlık durumunuza ve idrarınızda bulunan bakteri türüne bağlıdır.

Basit idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisi

Basit idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisi için yaygın olarak önerilen ilaçlar şunları içerir:

  • Trimetoprim/sülfametoksazol 
  • Fosfomisin
  • Nitrofurantoin
  • Sefaleksin
  • Seftriakson

Siprofloksasin, levofloksasin ve diğerleri gibi florokinolonlar olarak bilinen antibiyotik ilaç grubu, basit İYE'ler için yaygın olarak önerilmez, çünkü bu ilaçların riskleri genellikle komplike olmayan İYE'lerin tedavisindeki faydalardan daha ağır basar. Komplike bir İYE veya böbrek enfeksiyonu gibi bazı durumlarda, başka tedavi seçeneği yoksa doktorunuz bu ilaçları reçete edebilir.

Çoğu zaman, idrar yolu enfeksiyonu semptomları tedaviye başladıktan birkaç gün sonra düzelir. Ancak antibiyotiklere bir hafta veya daha uzun süre devam etmeniz gerekebilir. Tüm antibiyotik tedavisini doktorunuzun reçete ettiği süre boyunca almanız gerekir.

Doktorunuz ayrıca idrar yaparken yanmayı gidermek için mesanenizi ve üretranızı uyuşturan bir ağrı kesici (analjezik) reçete edebilir, ancak ağrı genellikle bir antibiyotiğe başladıktan hemen sonra geçer.

Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarında tedavi

Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonunuz varsa, doktorunuz aşağıdakiler gibi belirli tedavi önerilerinde bulunabilir:

  • Başlangıçta altı ay, bazı durumlarda daha uzun süre düşük doz antibiyotik
  • Enfeksiyonlarınız cinsel aktivite ile ilgiliyse, cinsel ilişkiden sonra tek doz antibiyotik
  • Menopoz sonrası dönemde iseniz vajinal östrojen tedavisi

Şiddetli idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisi

Şiddetli bir idrar yolu enfeksiyonunun tedavisi için hastanede alınacak intravenöz (damar yolu ile) antibiyotiklerle  ihtiyacınız olabilir.


İdrar Yolu Enfeksiyonlarının Tedavisinde Kendiniz Yapabilecekleriniz

İdrar yolu enfeksiyonları ağrılı olabilir, ancak antibiyotikler enfeksiyonu tedavi edene kadar rahatsızlığınızı hafifletmek için adımlar atabilirsiniz. Şu ipuçlarını izleyin:

  • Bolca su için. Su, idrarınızı seyreltmeye ve bakterileri temizlemeye yardımcı olur.
  • Mesanenizi tahriş edebilecek içeceklerden kaçının. Enfeksiyonunuz temizlenene kadar kahve, alkol ve narenciye suyu veya kafein içeren alkolsüz içeceklerden kaçının. Mesanenizi tahriş edebilir ve idrara çıkma ihtiyacınızı şiddetlendirme eğiliminde olabilirler.
  • Bir sıcak su torbası kullanın. Mesane basıncını veya rahatsızlığını en aza indirmek için karnınıza ılık ama sıcak olmayan bir sıcak su torbası uygulayın.

İdrar Yolu Enfeksiyonlarının Tedavisinde Alternatif Tıp

Birçok insan idrar yolu enfeksiyonlarını önlemek için kızılcık suyu içmektedir. Meyve suyu veya tablet formundaki kızılcık ürünlerinin enfeksiyonla mücadele özelliklerine sahip olabileceğine dair bazı göstergeler bulunmaktadır. Araştırmacılar, kızılcık suyunun idrar yolu enfeksiyonlarını önleme konusunda etkili olup olmadığını araştırmaya devam etmekte ancak şu anda net sonuçlar bulunmamakta. Çoğu insan için kızılcık suyu içmek güvenlidir, ancak bazı insanlarda fazla miktarda kızılcık suyu mide rahatsızlığı veya ishal oluşturabilir.

Bununla birlikte, warfarin gibi kan inceltici ilaçlar alıyorsanız kızılcık suyu içmeyin.


İdrar Yolu Enfeksiyonu Önlenebilir Mi?

İdrar yolu enfeksiyonu riskinizi azaltmak için şu adımları atabilirsiniz:

  • Bol sıvı, özellikle su için. Su içmek idrarınızı seyreltmeye yardımcı olur ve daha sık idrara çıkmanızı sağlayarak bir enfeksiyon başlamadan önce bakterilerin idrar yolunuzdan temizler.
  • Cinsel ilişkiden hemen sonra mesanenizi boşaltın. Ayrıca, bakterileri temizlemeye yardımcı olmak için bir bardak su için.
  • Potansiyel olarak tahriş edici ürünlerden kaçının. Deodorant spreyleri veya duş ve pudra gibi diğer ürünleri genital bölgede kullanmak üretrayı tahriş edebilir.
  • Doğum kontrol yönteminizi değiştirin. Diyaframlar veya kayganlaştırılmamış, sperm öldürücü ile işlenmiş prezervatiflerin tümü bakteri üremesine katkıda bulunabilir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri, Tanı ve Tedavisi Hakkında Bizimle İletişime Geçin

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası