kod bilmeden program yapma / Android & iOS Mobil Uygulama Yapma Sitesi | Ücretsiz Uygulama Yapma

Kod Bilmeden Program Yapma

kod bilmeden program yapma

Kod Yazmayı Bilmeden Programlama Yapılabilir Mi?

Kodlama, bilgisayar teknolojileri alanında gelişim gösteren dünyamızda mutlaka kazanılması gereken önemli becerilerden biri olarak kendisini ön plana çıkarmaktadır. Çünkü bilgisayarlar ile yapılacak birçok işlemde genel olarak kodlamaya ihtiyaç duyulmaktadır. Kod yazmayı bilmeden programlama yapılabilir mi bu birçok insan tarafından oldukça merak edilmektedir.

Kodlama işlemini genel olarak alanında uzman ve bilgisi olan yazılımcılar yaparlar. Fakat son dönemlerde ortaya çıkan yeni gelişmeler sayesinde diğer kişiler de birtakım araçları kullanarak program tasarlayabilecek şansı elde etmişlerdir.

RAD adı verilen yani hızlı uygulama geliştirme araçları bu doğrultuda insanların programlama konusundaki gereksinimlerine etkin bir şekilde karşılık verebilmektedir. Bu araçların işlevsel gücünden yararlanan kişiler kendilerine özel şekilde programlar oluşturabilmekte ve çok fazla detaylara inmeden bir tasarım ortaya çıkarabilmekteler.

Düşük kodlu programla işlemi olarak da tanımlanan bu sistemde ilgili çalışmadan maksimum düzeyde bir verimlilik alabilmek için daima doğru araçları kullanmak gerekiyor. Çünkü bu yöntemin duruma göre birtakım artı veya eksi yönleri olabiliyor.

Düşük Kodlu Tasarımlar Oluşturma Araçları

Programlama işlemlerinin daha pratik ve kolay şekilde yapılabilmesine olanak sağlayan düşük kodlu geliştirici araçlar her zaman ilgili amaçlar doğrultusunda insanlara yardımcı sağlayabiliyor. Bu araçlar arasından duruma göre bir seçim yaparak bunlara tasarım süreçlerinde yer vermek gerekiyor.

  • Skuid platformu,
  • Betty Blocks platformu,
  • OutSystems platformu,
  • Zoho’s Creator platformu,
  • Pega Infinity platformu,
  • Salesforce Lightning platformu,

Düşük kodlu programlama sistemiyle ilgili çalışmalarını gerçekleştirmek isteyen kişiler bu türden farklı platformlar ile amaçlarına ulaşabilirler. Her bir platform kendi bünyesinde birtakım özgün özellikler barındırdığı için duruma en uygun olan seçimleri özenle yapmak gerekiyor.

Skuid Platformu

Kod yazmayı bilmeyen veya bunu kullanmak istemeyen kişilerin fayda elde edebileceği platformlardan biri olan Skuid, yılında etkin hale gelmiştir. Değişik türden veri kaynaklarına entegre olabilme özelliğiyle çeşitli uygulamaların tasarlanabilmesine imkân sağlamaktadır.

Betty Blocks Platformu

İlk defa insanların karşısına yılında çıkarılan ve kodsuz bir şekilde programa tasarımı yapabilmeye olanak sağlayan Betty Blocks platformu, tercih edilecek harka bir platformdur. Çünkü bu platform bünyesinde uzantılar oldukça rahat bir şekilde oluşturulabiliyor. Elixir adlı bir dil sayesinde ilgili uzantıların yazılması işlemleri gerçekleştiriliyor.

OutSystems Platformu

Düşük kodlu platformlardan bir olan OutSystems platformu genel olarak günümüzde biraz profesyonel olan kişiler ağırlıklı olarak kullanılıyor. Bu platformdan destek alarak bir çalışma içerisine giren kişiler IoT yani nesnelerin interneti olarak adlandırılan yapıya özgü programlamalar yapabiliyorlar.

Bunun yanı sıra OutSystems platformu sayesinde mobil ve ayrıca da çeşitli web uygulamaları kapsamında etkin çalışmalar gerçekleştirilebiliyor. Çünkü bu platform bu alanlara yönelik olarak da destekleyici birtakım özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Zoho’s Creator Platformu

İlk defa kullanıma yılında sunulmuş ve iyi kaliteye sahip düşük kodlu programlama araçlarından biri olan Zoho’s Creator platformu, Betik adı verilen bir dille çalışıyor. Bu platform genel olarak iyi işlevsel özelliklerinin olmasından dolayı kurumsal firmaların yanı sıra küçük ölçekli işletmeler tarafından da kullanılabiliyor.

Pega Infinity Platformu

’li yıllarda kurulmuş Pegasystems şirketinin öncülüğünde üretilmiş platformlardan biri olan Pega Infinity platformu, düşük kodlu platformlar arasında oldukça tercih edilmektedir.

Bu platformu biraz diğerlerinden farklı kılan özelliği bazı robotik tasarımlar kapsamında da fayda sağlayabiliyor olmasıdır. Robotik otomasyonlara yönelik tasarımlarda çeşitli türden bileşenleri bünyesinde barındırdığı için bu türden amaçlar doğrultusunda kullanılabiliyor.

Salesforce Lightning Platformu

Programlama deneyimi olmayan kişileri tercih ettiği platformlardan biri olan Salesforce Lightning platformu, uygulama geliştirmede en iyi seçeneklerden biri olarak görülüyor. İş süreçlerini basitleştirmede ve kolaylaştırmada bu platformdan oldukça iyi destekler alınabilmektedir.

Tek satır kod bilmeden Windows 10 uygulaması hazırlayın

Uygulama ve oyun desteği noktasında iOS ve Android’in epey gerisinde olan Windows Store için Microsoft kolay geliştirme seçenekleri ile tüm kullanıcıları uygulama geliştirmeye çağırıyor.

Geliştiricilerin Windows Store’da daha fazla oyun ve uygulama yayınlamaları için ciddi bir çaba sarf eden Microsoft, çeşitli araçları kullanıma sunmuştu. Hatırlanacağı üzere geçmiş süreçte iOS ve Android uygulamalarını Windows platformuna uyarlamak üzere bir çok kolaylığın sağlandığını görmüştük. Ortak uygulama ekosistemi ifadesi de Windows 10’un çıkış söylemlerinden birisiydi zaten.


Şimdi Microsoft App Studio güncellemesi ile işi biraz daha basite indirgedi. Sadece uzman yazılımcıları değil hemen herkesi ilgilendiren bu güncelleme sayesinde kullanıcılar, bir web tarayıcı kullanır gibi uygulama prototiplerini ve uygulamalarını oluşturabilecek hatta mağazada yayınlayabilecek.

Visual Studio yükleemeye veya tek satır kod bilmeye gerek olmadan dakikalar içinde Windows 10 uygulaması hazırlayabilmenize olanak tanıyan sistem, RSS ve XML kaynaklarını, YouTube, Flickr, Bing, Facebook, Twitter veya Instagram API’larını kullanabilmenize de olanak tanıyor.

Dilerseniz birkaç satır HTML bilgisi ile daha fazla kişiselleştirebileceğiniz yazılımlar, Windows temelli tabletlerde, masaüstü cihazlarda, laptoplarda hatta Rasberry Pi 2 temelli ürünlerde çalışabilecek. Windows App Studio’nun en yeni sürümü için buraya tıklayın.                                                           

Son 10 yılda oldukça popülerleşen yazılım dünyası geleceğin meslekleri arasında yer almaktadır. Birbirinden ilginç birçok uygulamada bu süre zarfında ortaya çıkmış durumda. Herkes mobil oyun veya uygulama yapmak istiyor ancak bazen uygulama yapmak için yazılım öğrenmek cidden bazıları için çok zor olabiliyor. Bu nedenle yazılım bilmeden uygulama yapmak mümkün mü diye sormak dalar bizde sizler için programlama bilmeden uygulama nasıl yapılır? Adım adım anlatıyoruz. 

Programlama (Yazılım) Bilmeden Uygulama Yapma 

  • Wix kullanmak 

  • Wordpress kullanmak 
  • Programlama bilmeden uygulama yapma platformlarını kullanmak 
  • Yapay zekaya kod yazdırmak 

Wix Kullanmak 

Eğer bir web siteniz varsa veya daha önce web sitesi yapmak istiyorseniz. Karşınıza Wix ya da Wordpress çıkmıştır. Bu uygulamalar sadece websitesi yapmakla kalmıyor aynı zamanda mobil uygulamanızda geliştirmeye yardımcı oluyor. Peki bu nasıl oluyor? Wix ile web sitenizi yaptıktan sonra uygulamaya dökebileceğiniz biliyor muydunuz? Üstelik üç dört adımda Wix ile programlama bilmeden uygulama yapabilirsiniz. 

Wordpress Kullanmak 

Herkesin bildiği üzere Wordpress'te binlerce eklenti mevcut. Bu eklentiler arasında uygulama eklentileri de bulunmakta ve sitenizi oluşturduktan sonra uygulamanızın nasıl olacağına dair bazı adımları girdikten ve uygulamanızın tasarım oluşturduktan sonra kod yazmadan uygulama yapmayı başarabilirsiniz. 

Programlama Bilmeden Uygulama Yapma Platformları 

Bu konuda birçok platform bulunmakta bu platformlar arasında yazılım bilmeden uygulama yapma platformları da bulunuyor AppyPie, Kodular, Goodbarber gibi platformları kullanarak yazılım bilmeden uygulama yapabilirsiniz. Bu sayede yaptığınız uygulamaları iOS ve Android platformlarında yayınlayarak para kazanabilirsiniz. 

Yapay zekaya Kod Yazdırmak 

Eğer algoritma nedir veya sistem analizi nedir? Gibi kavramları biliyorsanız ve bir uygulama için gerekli olan yazılım dillerini araçlarını biliyorsanız yapay zekaya kod yazdırarak kendi mobil uygulamanızı yaptırabilirsiniz.

Online bir şekilde kod bilmeden mobil oyun yapmayı yapay zekaya yaptırabilir ve basit algoritma mantığı ile kendi uygulamalarınızı ortaya koyabilirsiniz. Son günlerde popüler olan CHATGBT nedir, nasıl kullanılır? Adlı yazımıza göz atarak yapay zekaya nasıl kod yazdıracağınızı öğrenebilirsiniz.

Yapay zekaya kod yazdırmak istiyorsanız CHATGBT'yi açabilir ve açtıktan sonra yapacağınız uygulamayı adım adım yapay zekaya anlatarak mobil uygulamanızın örnek kodlarını çıktı olarak alabilirsiniz. Örneğin python ile yılan oyunu yapımı kodunu CHATGBT üzerinden yazdırarak yazılım editörlerin de çalıştırabilir ve kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Yazılım Bilmeden Oyun Yapmak Mümkün mü? 

Yazılım bilmeden oyun yapmak mümkündür. Ancak yazılım bilmeden oyun yapabileceğiniz belirli bir sınır vardır. Mesela yazılım bilmeden yapay zekaya yılan oyununu yazdırabilirsiniz veya yazılım bilmeden Unity gibi en iyi oyun yapma programlarını kullanarak sürükle bırak şeklinde oyunlar gerçekleştirebilirsiniz. Fakat yazılım bilmeden bir Battlefield oyunu yapamazsınız.


Bu içeriğimizde yazılım bilmeden uygulama yapmak nasıl olur? Sizler için adım adım anlatmış olduk. Peki sizler programlama bilmeden uygulama yapmanın mümkün olduğunu düşünüyor musunuz, sizce bir gün bu tür araçlar yazılımcıların önünü keser mi? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası