lgs ek tercih ne zaman 2022 / LGS ikinci tercihler ne zaman? Ek Yerleştirme tarihleri! - Haberler

Lgs Ek Tercih Ne Zaman 2022

lgs ek tercih ne zaman 2022

LGS 2. TERCİHLER NE ZAMAN? LGS Tercih Kılavuzu Yayımlandı Mı? Lise Nakil Başvuruları Başladı Mı? Lise Nakil İşlemleri Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS tercih sonuçlarını açıkladı. Çok sayıda öğrencinin katılım sağladığı Liselere Geçişi Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tüm dikkatler 2. Tercihlere ve lise nakil başvurularına çevrildi. İlk tercihlerinde herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, yapacakları ikinci tercihlerle istedikleri okula yerleşmenin hayalini kuruyor. Peki LGS 2. Tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? Lise nakil başvuru tarihi ne zaman? LGS nakil işlemleri nasıl yapılır? LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? İşte detaylar…

LGS 2. TERCİHLER NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen ve 1 milyona yakın öğrencinin katılım sağladığı LGS tercih sonuçları açıklandı. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, ilk tercihinde herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, LGS 2. Tercihlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. MEB tarafından açıklanan tercih tarihlerine göre LGS 2. tercihler Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Bakanı Mahmut Özer, LGS ikinci tercihleri ve sonuç tarihleri üzerine yapmış olduğu açıklamada, “LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı. Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 'de tamamlanmış olacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 'de yerleştirme süreci tamamlanacak.” ifadelerini kullandı.

LGS 2. TERCİHLER NE ZAMAN? LGS Tercih Kılavuzu Yayımlandı Mı? Lise Nakil Başvuruları Başladı Mı? Lise Nakil İşlemleri Nasıl Yapılır?

LGS 2. TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS 2. Tercihleri ve sonuçları üzerine yaptığı açıklamada ikinci tercihlerin Temmuz tarihlerinde alınacağını ve sonuçların da 1 Ağustos tarihinde açıklanacağını belirtti. Bakan Özer’in yapmış olduğu açıklamaların ardından 2. Nakil başvurularının ne zaman yapılacağı sorgulanmaya başladı.

LİSE NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yerleştirmeye esas 1. nakil tercihleri Temmuz tarihleri arasında alınacak olup, sonuçları 1 Ağustos tarihinde açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları ise Ağustos tarihleri arasında alınacak ve sonuçları ise 8 Ağustos tarihinde ilan edilecek.

LGS NAKİL BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

LGS nakil başvurularının nasıl yapılacağı ise öğrenciler tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Öğrenciler, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 tercih yapabilecek. Aynı şekilde yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

LGS 2. TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçlarının bugün açıklanmasının ardından gözler 2. Tercih dönemine çevrildi. LGS 2. Tercih Kılavuzu ise henüz yayımlanmadı.

LGS TERCİH BAŞVURULARI 4 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercihleri 4 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olup 20 Temmuz saat 'ye kadar sürecek.

Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu gibi Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da görme yetersizliği olan öğrenciler için "sesli betimleme" ile de düzenlenerek erişime sunuldu. 

Kılavuza göre, LGS kapsamında yapılacak tercihler 4 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 20 Temmuz saat 'ye kadar sürecek.

Merkezî yerleştirme nasıl yapılacak?

Merkezî yerleştirme; merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecekler.

Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapılacak.

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezî sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak.

Yerel yerleştirme nasıl yapılacak?

Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.

Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacak.

Tüm öğrenciler yerel yerleştirme tercihi yapacak

Sınava giren ve merkezî sınav puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorunda olacak. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda öğrencilere merkezî sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak.

Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaklar.

Öğrenciler, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapabilecek.

Merkezî sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek.

İlk ekran yerel yerleştirme için açılacak

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okulu tercih edebilecek.

Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak merkezî sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek.

Yerel yerleştirme tercih ekranındaki "yeşil" renk, öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanındaki okulları; "mavi" renk, komşu kayıt alanında yer alan okulları; "kırmızı" renk ise il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarını tarif edecek.

Nakiller iki dönem sürecek

Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

Sonuçlar 25 Temmuz'da açıklanacak

Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme Takvimi'ne göre, özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri, yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemleri ile kayıtları bugünden itibaren 20 Temmuz'a kadar tamamlanacak.

Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek.

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz tarihinde "funduszeue.info" adresinde ilan edilecek.

2 bin liseye merkezî sınav puanıyla öğrenci alınacak

Türkiye genelinde 2 bin liseye merkezî sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek.

Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam bin öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 65 bin , fen liselerine 38 bin , sosyal bilimler liselerine 10 bin , Anadolu imam hatip liselerine 39 bin , mesleki ve teknik Anadolu liselerine 38 bin kontenjan ayrıldı.

Tercih robotu güncellendi

Öte yandan, ilk defa 'da oluşturulan ve öğrencilerin tercihlerinde rehberlik etmesi amacıyla hazırlanan yüzdelik dilimlerine göre tercih robotu da güncellendi.

Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebiliyor. Robotta okul türleri, il, ilçe ve yıllına ait yüzdelik dilimlere göre arama yapılabiliyor.

Yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayınız.

Yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nun görme yetersizliği olan öğrenciler için sesli betimleme kullanılarak düzenlenmiş hâli için tıklayınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası