para çiçeğinin adı nedir / Para Çiçeği Fiyatları ve Modelleri - Trendyol

Para Çiçeğinin Adı Nedir

para çiçeğinin adı nedir

Bitki Bakımı" width="994" height="559" src="about:blank" data-lazy-src="https://www.youtube.com/embed/B5YhYHdbHDk?start=2&feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen data-rocket-lazyload="fitvidscompatible" data-lazy-src>

Pachira para ağacı bakımı püf noktaları! Budama, sulama, çoğaltma

Pachira para ağacı bakımı püf noktaları! Budama, sulama, çoğaltma

Orkide bakımı nasıl yapılır? Evde orkide nasıl çoğaltılır?

Orkide bakımı nasıl yapılır? Evde orkide nasıl çoğaltılır?

Evde Benjamin Bitkisi bakımı, sulaması nasıl yapılır? İşte püf noktaları

Evde Benjamin Bitkisi bakımı, sulaması nasıl yapılır? İşte püf noktaları

Bonsai bakımı, sulaması, çoğaltılması nasıl yapılır?

Bonsai bakımı, sulaması, çoğaltılması nasıl yapılır?

Para Çiçeği Nedir Ve Bakımı Nasıldır? Para (Bereket) Çiçeği Anlamı, Özellikleri, Faydaları Ve Yetiştiriciliği

Para Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

  Para çiçeği yaprakları ile birlikte çok rahat çoğaltılır. Meyve vermeye başladıktan sonra yapraklarını kopararak toprağa ekebilirsiniz. Toprağa ektikten sonra para çiçeğini çoğaltma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Para Çiçeği Tohumu Nasıl Olur?

  Para çiçeği tohumu her mevsim özel dikime sahip olan özelliktedir. Aynı zamanda tohumları koyu renktedir. Hızlı bir şekilde tohumları büyüme eğiliminde olur.

Para Çiçeği Nasıl Sulanır?

  Para çiçeğinin sulamasına özen göstermeniz gerekmektedir. Özellikle bu çiçeği sularken haftada bir kez sulamanız icap eder. Eğer fazla sulamanız durumunda köklerde ve yapraklarında çürümeler meydana gelecektir. Bundan dolayı para çiçeğini haftadan haftaya sulamanız yeterli olacaktır.

Evde Para Çiçeği Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?

  Para çiçeği zaten en çok evlerde yetiştirilir. Evlere bereket getirildiğine inanıldığından dolayı pek çok evde para çiçeği yetiştiriciliği yapılmaktadır. Para çiçeği evdeki büyük saksılar da daha iyi yetişmektedir. Bakımı kolay olduğundan dolayı evler de bakımı mümkündür.

Para Çiçeği Anlamı

  Para çiçeği bereket anlamına gelmektedir. Bulunduğu bölgede 3 aydan fazla yetişmesi durumunda o bölgeye para ve bolluk getirileceğine inanılır.

Para Çiçeği Latincesi

  Para çiçeğinin Latincesi Crassula olarak bilinmektedir.

Para Çiçeği Özellikleri

  - Güney Afrika kökenli bir çiçektir.

 - Yaprakları yeşil renge sahiptir.

 - Yaprakları daima taze bir görünümdedir.

 - Yetiştikten yaklaşık olarak 4 yıl sonra meyve vermeye başlar.

 - Evlerde süsleme amaçlı da kullanılmaktadır.

 - Gövdesi bir ağaca benzer.

Para Çiçeği Faydaları

Havayı Temizler: Para çiçeği bulunduğu bölgenin havasını temizler. Daha temiz bir havaya sahip olmanızı sağlar. Bundan dolayı oldukça fazla yetiştirilir.

Süs Amaçlı: Para çiçeği evlerde oldukça fazla yetiştirilir. Özellikle görüntüsünden dolayı evlere farklı bir ambians katar ve bundan dolayı çok tercih edilir.

Para Çiçeği Hikayesi

  Para çiçeği bulunduğu bölgeye bolluk ve para getirildiğine inanılır. Bundan dolayı daha önce bu çiçeği yetiştirmiş olan kişilerin evine bolluk bereket gelmiştir. Bundan dolayı da bu çiçeğin ismine para çiçeği denilmiştir. Ülkemize ise ilk olarak bu çiçek Güney Afrika'dan gelmiştir. Görüntüsü ve ülkemizin iklimi bu çiçeği yetiştirmek için uygun olduğundan dolayı para çiçeği evlerde sıklıkla yetiştirilir.

False

Para Çiçeği

Deve tabanı bitkisinden sonra günümüzün en popüler bitkilerinden olan para çiçeği, farklı isimlere sahiptir. Latince adı pilea peperomioides olan bu çiçek bereket çiçeği, Çin para bitkisi, Japon para bitkisi, pancake bitkisi ve crassula olarak da bilinir.

Anavatanı Güney Çin dağları olan bu çiçeğin Avrupa'ya ve oradan da Ortadoğu'ya nasıl ulaştığı uzun zaman bilinemedi. Çiçeğin kökenini araştıran bilim insanları, 1940 senesinde Çin'de yaşayan Norveçli bir kişinin o dönemde bu çiçeği Norveç'e götürdüğünü ortaya çıkarmıştır. Çin'den Norveç'e kadar olan 2 haftalık gemi yolculuğu sırasında bu çiçeğin kutuda saklandığı ve hiçbir şekilde çürüme olmadığı anlaşıldı. Kolayca çoğalabilen bu bitki, İskandinavya üzerinden Avrupa'ya ve oradan da Amerika'ya yayıldı.

Yuvarlak ve oval şeklindeki ışığı geçiren yaprakları ile bilinen bu çiçeğin son dönemlerde bu denli popüler olmasının sebebi ise İskandinav mobilya kataloglarının ve sosyal medya uygulamalarının insanlara sağladığı görüntülerdir. Bu görüntülerde para çiçeğinin her evde olduğu görülür. 

Kaktüs türlerinden olan para çiçeği çoğunlukla küçük ve çok fazla büyümeyen bir bitkidir. Fakat bazı türleri, minik bir ağacı da andırabilir. Ortalama olarak 4 sene içinde çiçeklenir. Çiçeklenene kadar da yeşil yapraklı bitkiler sınıfındadır.

Para çiçeği hakkında pek çok batıl inanç vardır. En çok inanılan batıl inanca göre bir evde ya da iş yerinde yetiştirilen para çiçeği 3 aydan fazla yaşaması durumunda orada yaşayan kişilere şans ve para getirir. Kaktüs türlerinden olmasına karşın bakımı onlardan farklıdır.

Bitkiler dünyasının en şanslı çiçeklerinden kabul edilen crassula, koyu ve parlak renkli tombul yapraklarıyla dekoratif çiçekler içinde yer alır. Çok fazla su ya da ayrıca bakım istememesi sebebiyle oldukça kolay bakılır ve yetiştirilir. Bu çiçeğin en önemli dostu, mekanın en güzel yeridir. Çiçek için en elverişli noktaya crassulayı koymanız durumunda hızlı şekilde uzama ve daha kısa sürede çiçek açma imkanı vardır.  

Para Çiçeği Özellikleri 

Kaktüsgillerden olan crassulanın pek çok çeşidi bulunmaktadır. Minik ağaca benzeyen gövdesiyle her daim taze bir görünüme sahiptir. Özellikle Uzak Doğu ülkelerinde oldukça popülerdir. Bu ülkelerin benimsediği feng shui felsefesinde de bitkinin önemi fazladır. Bu felsefeyle birlikte minimalizm felsefesini benimseyen ve meditasyona günlük yaşamında sıkça yer veren kişilerin evlerinde para çiçeğine rastlamak kaçınılmazdır.

Diğer yeşil bitkilerden ziyade para bitkisinin, bulunduğu ortamdaki havayı daha fazla temizlediği düşünülür. Bu sebeple de özellikle son dönemlerde hemen her evde bulundurulmaya başlanmıştır. Ülkemiz iklimi, bu çiçeğin yetiştirilmesinde oldukça elverişlidir. Genellikle kapalı mekanlarda süs için tercih edilmesine karşında bahçe ve seralarda da yetiştirilebilir.

Bitki halinde çok büyüyemese de ağaç halinde iken 15 metreye kadar uzayabilir. Uzak Doğu ülkelerinin bataklık bitkilerinden olan ve şu anda dünyada en çok Tayvan tarafından satılan para çiçeği, tüm yıl boyunca yapraklıdır. İlginç beyaz ve pembe renkli çiçekleri özellikle geceleri açar. Bataklık bitkilerinden olmasına karşın susuzluğa çok fazla dayanıklıdır. Kışın ise eksi 5 dereceye kadar dayanabilme özelliğine sahiptir.  

Para Çiçeği Meyvesi 

Para çiçeği meyvesi, market ve manavlarda satılır. Uluslararası alanda faaliyet gösteren marketlerde bulunan bu meyve, çiftçiler için sırf çekirdeklerini almak amacıyla da yetiştirilebilir. Çiğ durumdayken yer fıstığına benzeyen tadı, kavrulduğunda ise kestaneye benzer. Çekirdeği öğütülerek un haline getirilir ve bu undan da ekmek yapılır. Ağacının yaprakları ise pişirilip ıspanak veya semizotu gibi yenilebilir.  

Para Çiçeği Çeşitleri 

Para çiçeği çeşitleri oldukça fazladır. Dünya üzerinde 77 çeşidinin bulunduğu bilinmektedir. Fakat tümü, ev ve iş yerlerinde barındırılmaz. Bazı çeşitleri vardır ki baktığınız her yerde bunları görmeniz mümkündür.

İklimlere göre farklılık gösteren para çiçeği çeşitlerinden en bilinenleri kamp ateşi, crassula ovata, crassula david, crassula hybrid, crassula hobbit, crassula spanning ve sukulent crassuladır. Bu bitkilerin ismi ve şekilleri her ne kadar farklı olsa da yetiştirilmesi ve bakımı açısından farklılıkları bulunmaz.

Bazı botanik uzmanları, para çiçeği ve crassulanın birbirlerine benzeseler de farklı bitkiler olduklarını söyler. Bu uzmanlara göre para çiçeğinin anavatanı Uzak Doğu ülkeleri iken crassula çiçeğinin anavatanı ise Güney Afrika’dır. Hatta bu crassulanın hemen hemen tüm türlerinin anavatanı da Güney Afrika olarak görülür. 

Para Çiçeği Yetiştirilmesi ve Çoğaltılması 

Para çiçeğinin yetiştirilmesi, kaktüsgillerden olması ve suya fazla ihtiyaç duymaması sebebiyle oldukça kolaydır. Yalnızca bilinmesi gereken birkaç püf noktası bulunur. Bunların uygulanması halinde ise canlı görüntüsüyle seneler boyunca mekanınızın baş tacı olabilir.

Para çiçeği yetiştirilmesi konusunda bilinmesi gereken ilk olgu, mekanın sıcaklığıdır. 15-30 derece arasında sıcaklığı bulunan her yerde bu çiçek yetiştirilebilir. Fakat olumsuz hava koşullarında çiçek, eksi 5 dereceye kadar hayatta kalabilir. Özellikle soğuk dönemlerde çiçeğin sıcak mekanlara alınması önerilir. Bitkinin olduğu yerde aşırı rüzgar olmamasına da özen gösterilmelidir. Rüzgarı çok alan çiçek, kısa sürede solacaktır. Haftada bir gün çiçeği sulamak, dikkat etmeniz de özen göstermeniz gereken bir diğer olgudur. Kış döneminde ise iki haftada bir olacak şekilde sulama yapabilirsiniz.

Crassula bitkisi, saksısı geniş olduğu takdirde her türlü toprağa uyum sağlar. Bu da çiçeğin yetiştirilmesinin kolay olmasının sebeplerinden biridir.  

Para çiçeğini çoğaltmak da oldukça kolaydır. Hatta pek çok bitkiden daha kolay şekilde çoğaltıldığını söylemek mümkündür. Çiçekten koparacağınız bir yaprağı bir bardak ılık su içerisinde oda sıcaklığında bir hafta beklettiğinizde yeni köklerin oluşmaya başladığını görürsünüz. Bu da artık çiçeği toprağa ekmeniz gerektiği anlamına gelir. Para çiçeğini ilk olarak küçük bir saksıya dikebilirsiniz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken, çiçek büyümeye başladığı anda daha büyük saksıya geçirmektir. Çünkü crassula, büyük saksıları seven çiçeklerdendir. 

Para Çiçeği Çiçek Açar Mı? 

Crassula, çiçek açan bitkilerdendir. Ortalama dört senede bir kez çiçek açarlar ve bu durum da çoğunlukla geceleri gerçekleşir. Tabi bu durumlar çiçeğin cinsine göre değişkenlik gösterir. Crassulanın hızlı şekilde çiçek açmasını istiyorsanız gün içerisinde sürekli olarak aydınlık yerlerde tutmanız gerekir. Ayrıca çiçeği, rutubetli ortamlardan da uzak tutmanız lazımdır. 

Para Çiçeği Nerede Durmalıdır? 

Para çiçeğinin yetiştirilmesi konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da çiçeğin duracağı yerdir. Para çiçeklerinin çoğunlukla 15 derece altında ya da 30 derece üzerinde yetiştirilmesi önerilmez. Eğer bu sıcaklık aralıklarını geçerse bu durumda bitki, yaprak dökebilir. Sıcaklığı çok değişken olmayan, çok fazla ve değişken rüzgar almayan, güneş gören ya da gün ışığı alabilen yerlerde bulunmalıdır. Doğrudan güneş ışığını uzun süre alması ise önerilmez.

Crassula için en uygun yer, pencere önüdür. Bu çiçeğin yerinin sık sık değiştirilmemesi gerekir. Yalnızca olduğu yerde, tüm yapraklarının güneş alması için döndürülmesi yeterli olacaktır. Bir diğer taraftan batıl inanç olarak bereket ve para getirdiğine inanılan çiçeğin kapı girişlerine konulduğu da görülür.  

Para Çiçeği Satın Al 

Günümüzde para çiçeği satın almak isteyen pek çok kişi bulunur. Bunun sebebi ise çiçeğin özellikle son zamanlarda çok fazla popüler olmasıdır. Çiçeğe artan rağbet, çiçeğin hemen her yerde satılmasına vesile olmuştur. Marketlerde, mağazalarda, seralarda, bahçelerde, çiçekçilerde ve internet ortamında pek çok yerde bu çiçek satılır. 

Para Çiçeği Fiyatı 

Para çiçeği fiyatını etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır. Çiçeğin çeşidi, boyutu, kalınlığı, kaç senelik olduğu, çiçek açıp açmadığı ve nerede satıldığı ücretini belirler. Örneğin çiçekçilerde satılan para çiçeği ile marketlerde satılan para çiçeğinin fiyatları daima farklıdır. Bu çiçeği satın almak isteyenler için kesin bir fiyat bildirmek güçtür. Öte yandan çiçeğin fiyatının ortalama 30 Türk lirası ile 150 Türk lirası arasında değiştiği söylenebilir.  

Para Çiçeği Kimlere Alınır? 

Para çiçeğinin anlamı evrenseldir. Bereketi, şansı ve parayı simgeler. Bu da çiçeğin kadın veya erkek fark etmeksizin herkese alınabileceğinin bir göstergesidir. Öte yandan çiçeği hediye etmek amacıyla özel bir günün gelmesini beklemeye lüzum yoktur. Çiçek, her an ve her yerde hediye edilebilecek türde bir bitkidir. Çoğunlukla yeni ev ve iş yeri sahibi olan kişilere hediye edilmesiyle ünlüdür.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası