kamu inşaat mühendisi maaşları / İnşaat Mühendisi Maaşı Ne Kadar? | funduszeue.info

Kamu Inşaat Mühendisi Maaşları

kamu inşaat mühendisi maaşları

M&#;hendis Maaşları En D&#;ş&#;k ve En Y&#;ksek M&#;hendis Maaşı Ne Kadar?

Haberin Devamı

Mühendis Maaşları  

Mühendisler devlet kurumlarında veya özel firmalarda çalışabilirler. Maaşları çalıştıkları sektör ve alana göre değişmektedir. Kamuda çalışan mühendislerin maaşları çalıştıkları kurum, kıdem, derece, meslekte geçirdikleri süre, eş ve çocuk durumlarına göre değişmektedir. Bu nedenle her mühendisin maaşı aynı olmuyor. 10 bin TL’den başlayan mühendis maaşları 20 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.  

Devlette Mühendis Maaşı Ne Kadar? 

Devlet kurumlarında çalışan mühendislerin maaşı Ocak ayında memurlara yapılan yüzde 30 zam ile 1/4 kademesindeki bir mühendis maaşı 21 bin liraya ulaşmıştır.

Özel Sektör Mühendis Maaşı Ne Kadar? 

Özel firmaların maaş politikaları birbirinden farklıdır. Yan haklar, mesai ücreti, meslekte geçirilen süre, proje sayısı maaşa etki eden faktörler arasında yer alır. Özel firmalarda işe yeni başlayan mühendisin maaşı ortalama 9 bin TL bandındadır. Bu oran 50 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. 

Haberin Devamı

En Düşük Mühendis Maaşı Ne Kadar? 

Özel firmada çalışan bir mühendisin en düşük alacağı maaş yılında 9 bin TL civarındadır. Ancak bu rakam firmadan firmaya ve kişinin dalına göre değişebilir. 

En Yüksek Mühendis Maaşı Ne Kadar? 

Yeni işe başlayan bir mühendis ile meslekte uzun yıllar geçiren mühendisin maaşı aynı değildir. Bunların yanı sıra özel veya devlet sektöründe çalışan mühendis maaşları da birbirinden farklıdır. En yüksek mühendis maaşı çalışma süresi, ikramiye, çift maaş, mesai, proje ve görev aldığı kurum ile alana göre 50 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Mühendis Ne İş Yapar?

1- Kimya mühendisi:

Kimya tesislerini tasarlar ve denetler. Bağlı bulunduğu şirketin kimyasal üretim izni alması için gerekli raporları hazırlar. Kimya sanayindeki ham maddelerin daha hızlı ve kolay üretilmesi için projeler üretir.

2- Bilgisayar Mühendisi:

Bilgisayar üretiminde, yedek parça imalatında ve yeni yazılımlarda teknolojinin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Bilgisayar sistemlerini geliştirir. Hafıza kartı, yazıcı ve hard disk gibi günlük hayatta sıklıkla kullanılan teknolojik aygıtların üretiminden sorumludur.

3- Çevre Mühendisi:

Fabrika ve üretim tesislerini denetler. Çevre, hava ve su kirliliğine yol açan nedenleri araştırıp çözüm üretir. Köprü ve baraj projelerinde inşaat mühendisleri ile birlikte çalışır.

4- Ziraat Mühendisi:

Tarımsal üretimden daha kısa sürede daha fazla verim alınması için araştırmalar yapar. Tarlaların toprak yapısını inceler. Hayvanların ve bitkilerin zarar görmesine neden olan faktörleri inceler. Yeni tarım makineleri ve aletleri geliştirir. Endüstriyel kirlilik konusunda kamuoyunu bilgilendirir.

5- Uzay Mühendisi:

Uzay araçlarının tasarımında ve yapımında aktif olarak görev alırlar. Roketlerin bakım ve onarımını da gerçekleştiren uzay mühendisliği, en yeni mühendislik dallarından biridir.

6-Enerji Sistemleri Mühendisi:

Başta petrol ve kömür olmak üzere fosil yakıt kaynaklarının hızla tıkandığı günümüzde enerji sistemleri mühendisleri, alternatif enerji kaynaklarını araştırır. Bununla birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş, hidrolik ve jeotermal santrallerinde görev alırlar.

7- Makine Mühendisi:

Üretimde kullanılacak yeni makineleri tasarlar ve üretir. Bu makinelerin mümkün olduğunca ekonomik, çevreye uyumlu ve pratik olmasına özen gösterir. Yeni üretilen makineleri inceler. Makinelerde sistem hatası varsa bu hataların düzeltilmesi için rapor hazırlar. Kalite kontrol ve denetleme de yapan makine mühendisleri genellikle inşaat ve ulaşım sektöründe çalışır.

7- Gıda Mühendisi:

Gıdaların sağlıklı bir şekilde üretilmesi ve depolanması için projeler üretir.

Mühendis Nasıl Olunur?

Türkiye'deki her şehirde en az bir tane mühendislik fakültesi bulunuyor. Mühendis olmak için bu fakültelerin 4 yıllık lisans bölümünden mezun olmak gerekmektedir.

İnşaat Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Türkiye bir deprem bölgesidir ve bu deprem bölgesinde en önemli şeylerden biri de sağlam yapıların bulunmasıdır. İşte tam da bu noktada inşaat mühendislerine büyük görevler düşmektedir. Bizde bu yazımızda bu büyük görevleri üstlenen inşaat mühendisleri hakkında merak edilenleri cevapladık. En çok merak edilenlerden biri de inşaat mühendisi maaşları ne kadar oldu?

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

Her mesleğin, her işin ne kadar kazandırdığı ülkemizde genellikle merak edilir ve bu merak sonucu ya sözlü olarak o meslek mensuplarına ya da internete A mesleğini yapanlar ne kadar kazanıyor gibi sorular sorulur. Bu soruların muhatapları genellikle bu davranışları hoş karşılamasa da nezaketen cevap verir fakat insanlara ne kadar kazandıklarını sormak kaba bir harekettir.

Buna çözüm olarak internetten bu bilgiyi araştırmak, merak gidermek daha sağlıklı sayılabilecek bir yöntemdir. İşte bu mantıkla hareket ederek hem merak eden okuyuculara hem de o mesleği yapmaya düşünenlere meslek gruplarının maaş bilgilerini derleyerek yayımlıyoruz. Bu içeriğimizde inşaat mühendisi maaşları üzerine bilgi edinebileceksiniz.

DGS İnşaat Mühendisliği 

İNŞAAT MÜHENDİSİ KİMDİR? NASIL İNŞAAT MÜHENDİSİ OLUNUR? NE İŞ YAPAR?

Bir mesleğin maaş bilgisinden önce o meslek mensubunun ne iş yaptığını da incelemek yerinde olacaktır. İnşaat mühendisi; binadan demiryoluna, tünelden baraja kadar inşa edilecek her yapıyı alanının mühendislik teknikleri ile tasarlayan, projelerini üreten, yapım çalışmalarını yürüten, denetleyen mühendistir ve yaptıkları işler, görevler de şöyle sıralanabilir:

  • İnşaat arazisinin yapıya uygun olup olmadığını incelemek, uygun hesaplamaları yapmak ve bunlara dair projeler hazırlayarak gerekli araç gereçleri talep ederek temin edilmesini sağlamak
  • Çalışılan kurum veya kuruluşun talepleri doğrultusunda proje hazırlamak, projelerin yürümesi sürecini yönetmek ve denetlemek ve gerektiğinde projede değişiklik yapmak
  • İnşaat ile ilgili konularda bilirkişi unvanı ile görev yapmak
  • Şantiye ve çalışacak kişilerin seçimini yapmak ve onların yönetim, organizasyon ve denetim sorumluluğunu almak
  • Şantiye kurulum sürecinde görev almak ve şantiyenin kalite standartlarına uygun olmasını sağlamak
  • İnşaat mühendisliği alanındaki yeni teknolojileri takip etmek ve bunların kullanımına dair görevli personellere eğitim vermek

İnşaat mühendisi olmak isteyen bir bireyin öncelikle inşaat mühendisliği veya benzeri bir bölüm mezunu olması gerekmektedir. Akabinde eğer çalışmayı düşündüğü yer kamu kurumu ise KPSS’ye girerek çalışmayı düşündüğü kamu kurumunu kazanmasına yetecek puan alması gerekmektedir. Eğer ki özel sektörde inşaat mühendisi olarak çalışmayı düşünüyor ise özel sektörde bu alanda hizmet veren firmalara, şirketlere başvuru yaparak yeterli bulunması durumuna göre işe alınmayı beklemesi gerekmektedir. Bu başlığın daha kapsamlı haline ilgili meslek tanıtımı içeriğimizden göz atabilirsiniz:

 

insaat muhendisi ne is yapar

İNŞAAT MÜHENDİSİ MAAŞLARI DEVLETTE NE KADAR OLDU?

İnşaat mühendisi maaşları şöyle listelenebilir:

Yeni başlayan İnşaat Mühendisi: Türk Lirası

Bu listemizde inşaat mühendislerinin eline geçen yani net maaşları verilmiştir. Bazı ortamlarda maaşların bu rakamlardan oldukça yüksek olduğu yazılmakta, dile getirilmektedir. Bu aradaki fark brüt ve net maaş arasındaki farktan kaynaklanmaktadır. İnşaat mühendisleri brüt olarak burada verdiğimiz rakamlardan fazla para kazanmaktadırlar fakat SGK primleri, gelir vergisi gibi kesintiler sonucunda eline geçen rakamlar bu civarda net rakamlardır. Rakamların aralık olmasının nedeni ise çocuk ve aile yardımı, AGİ, çalışılan kurumdan alınabilecek ek ödenekler nedeni ile oynaklık gösterebilmesidir. Özetle yeni başlayan bir inşaat mühendisi kamuda yaklaşık olarak TL civarlarında maaş almaktadır.

Temmuz ayında gelebilecek zamdan sonra brütte yine maaş farkı olacaktır fakat gelir vergisi oranı değiştiği ve üst dilime geçildiği için temmuz zamlı inşaat mühendisi maaşı da TL dolaylarında olacaktır.

İNŞAAT MÜHENDİSİ MAAŞLARI ÖZEL SEKTÖRDE NE KADAR OLDU?

Her meslekte olduğu, olabileceği gibi yeni başlayan noktasında inşaat mühendisleri de özel sektörde asgari ücret ve civarı maaş alarak işe başlamaktadırlar. Asgari ücretin TL olması ile yeni başlayan inşaat mühendisi maaşı özel sektörde TL dolaylarında olacaktır diyebiliriz. Tabi ki yine her meslekte geçerli olduğu gibi inşaat mühendisi olarak da tecrübe kazandıkça, iş bilgisi ve donanım arttıkça maaşları yıllar içerisinde devlettekinden daha fazla artacaktır. Başlangıç noktasında da yine iyi bir birikime sahip bir inşaat mühendisi adayı ise birey iyi firmalarda iş bularak daha iyi maaşlar ile işe başlama şansı elde edebilecektir.

Kamuda çalışan inşaat mühendisi ne iş yapar?

Yol, bina, havaalanı, tünel, baraj, köprü, kanalizasyon, arıtma sistemleri dahil olmak üzere büyük inşaat projeleri ve sistemlerini tasarlar, inşa eder, denetler ve sürdürür.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

İnşaat Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Türkiye&#;de devlette yani kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde farklı kadrolarda ve farklı pozisyonlarda binlerce personel istihdam edilmektedir. 81 ilde ve yüzlerce şehirde görev yapan memurlar farklı görevler üstlenmektedir. Öğretmenden hemşireye, doktordan, askere, polisten bekçiye, müdürden işçiye kadar yüzlerce farklı meslek grubu bulunmaktadır. Devlet bünyesinde çok sayıda mühendis de istihdam edilmektedir. Özellikle Türkiye&#;de gibi inşaat sektörünün devasa boyutlarda olduğu ülkelerde inşaat mühendisi sayısı da oldukça çoktur. Devlette yüzlerce hatta binlerce inşaat mühendisi çalışmaktadır. Ülkenin farklı bölgelerinde farklı şehirlerde farklı görevlerde çalışan inşaat mühendisleriyle ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Her yıl üniversitelerden mezun olan binlerce inşaat mühendisi bu kapsamda devlette çalışma şartlarını sorgulamaktadır. Peki inşaat mühendisi nedir? Ne iş yapar? İnşaat mühendisi çalışma şartları çalışma saatleri nasıl? İnşaat mühendisi maaşları ne kadar? Devlette çalışan inşaat mühendisleri ne kadar ücret alır?

İnşaat Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

İnşaat Mühendisi Nedir? 

İnşaat mühendisliği, mühendislik dallarından biridir. Mühendisliğin endüstri, fizik, makine, inşaat gibi pek çok dalı bulunmaktadır. Mühendislik biliminin atalarından olan inşaat dalı, askeri mühendislikten sonra en eski ikindi daldır. Dünya üzerinde yapılan tüm yapıların planlarını, projelerini, yapım aşamasını tasarlayan icra eden kişilerdir. Personeller yol, hastane,bina, tünel, havaalanı, alt geçit, üst geçit, köprü, baraj gibi büyük sistemler ve yapılar inşa eder. İnşaatın projesi, tasarımı, inşası ile ilgilenir. 

İnşaat Mühendisi Ne İş Yapar?

Personellerin sorumluluklarını ve yaptıkları işleri saymakla bitiremeyiz. Yapı, deniz, kara, hava, çevre, jeoteknik, ulaşım, biyoloji, fizik alanlarında çalışan personeller farklı görevlerde bulunabilir. Üstelik bu görevleri icra eden personellerin çok sayıda yaptığı iş vardır. Öncelikle ilgili projenin hatasız bir şekilde yürütülmesi için plan ve bütçe denetimi yapar. Projenin sahasında denetimlerde bulunur. Teknik ve fizibilite çalışmalarını yürütür. Proje kapsamında harcanacak paranın ve maliyetin hesaplamalarını yapar. Projenin hedeflenen süre içerisinde tamamlanması için çalışmalar yürütür. Projenin eksik hatalı olmaması için görev yapar. Tasarımlar geliştirir, sorunlara karşı çözüm önerileri sunar. En gelişmiş programları kullanır. Müşteri, mimar, taşeron, işçi gibi aktörler arasında denge kurar ve işlerin sağlıklı yürümesini sağlar. Kamu kurum ve kuruluşlarına proje ile ilgili rapor sunar.

İnşaat Mühendisi Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Devlet bünyesinde görev yapan personeller tıpkı diğer memurlar gibi görev yapar. Çalışma şartları ve saatleri diğer memurlarla benzerdir. Tıpkı diğer kamu personelleri gibi sabah 9 akşam 17 anlayışı ile görev yaparlar. Türkiye&#;nin dört bir yanında görev yapan inşaat mühendisleri aldıkları görev doğrultusunda daha fazla çalışabilir. Gece çalışılması gerektiğinde gece de çalışabilen personeller fazla mesai yapabilir. Personeller masa başı çalışabildikleri gibi saha görevleri de icra edebilirler. Her türlü teknolojik alete erişimi bulunan personellerin çalışma ortamı oldukça iyidir. Sahada görev yaptıkları zamanlar da bile olabilecek en iyi şartlar personellere sunulur.

İnşaat Mühendisi Maaşları  

Personeller teknik hizmetler sınıfında görev yapar. Devlet memuriyetine 8/1 kıdeminden başlayan personeller görev bölgelerine göre maaş alabilir. Bu kapsamda görev bölgelerinin kalkınma planındaki önceliğine göre farklı miktarda ücret alınabilir. Personellerin eğitim durumu, aile durumuna, asgari geçim indirimine göre maaş miktarı değişebilmektedir. Ancak aşağıdaki tablo aile, eş, çocuk, asgari geçim indirimine bağlı olarak ek ücret almayan personellerin maaşları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

İşe yeni başlayan 8/1 derecesindeki personeller ortalama 21 bin TL civarında maaş almaktadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN funduszeue.info

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN funduszeue.info

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

İnşaat mühendisi iş imkanı var mı?

Son yıllarda Türkiye&#;de gelişen inşaat sektörü ile inşaat mühendisleri için birçok iş imkanı oluşmuştur.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası