almanya havalimanı işçi başvuru / Almanya havaalanlarına Türkiye'den geçici işçi alımı için vize sürecini hızlandıracak | Euronews

Almanya Havalimanı Işçi Başvuru

almanya havalimanı işçi başvuru

Almanya'da havaalanı kaosu: Türkiye'den başvuru yok

Pandemide havayolu şirketleri ve havalimanlarının personel sayılarında kesintiye gitmesi nedeniyle Almanya'daki havalimanlarında yaşanan kaos devam ediyor. Personel eksikliği nedeniyle binlerce uçuş iptal edilirken uçuşlarda önemli gecikmeler ve bagaj hizmetlerinde aksaklıklar yaşanıyor. Personel sıkıntısına çare olarak Türkiye'den geçici sözleşmelerle eleman alımıplanında ise pürüzler ortaya çıktığı bildiriliyor.

Die Welt’e konuşan Alman Havalimanları Birliği (ADV) Başkanı Ralph Beisel, Türkiye'den umulan başvuruların gelmediğini belirterek, bunun da etkisiyle havaalanlarındaki durumun normalleşmesinin Ekim ayını bulabileceğini kaydetti.

Havalimanlarındaki personel eksikliğine geçici çözüm olarak Türkiye ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere 2 bine kadar taşeron işçinin sınırlı süreli bir sözleşmeyle Almanya'da istihdam edilmesi planlanmıştı. Hükümet, özellikle bagaj ve check-in işlemlerinde çalıştırılması öngörülen yabancı personel için çalışma ve oturum izin süreçlerinin hızlandırılacağını, ancak adayların yürürlükteki sicil kontrollerine tabi olacağını ve güvenlikten feragat edilmeyeceğini vurgulamıştı.

Frankfurt Emniyet Müdürlüğü sözcüsü, Die Welt'e yaptığı açıklamada Frankfurt Havalimanında çalışmak üzere Türkiye'den herhangi bir başvuru dosyasının kendilerine ulaşmadığını belirtti. Gazete, Berlin, Düsseldorf ve Münih havalimanları için de henüz bir başvuru yapılmadığını kaydetti.

Diğer yandan havacılık sektörünün, işe alımların hızlandırılması için sicil kontrol sürecinin hızlandırılması talebi resmi makamlardan kabul görmedi. Berlin-Brandenburg Havacılık Yüksek Dairesi Sözcüsü, bu kontrol süreçlerinin kolaylaştırılmasının prensipte mümkün olmadığını söyledi. Yurt dışından gelecek personelin başvurularının toplu halde tanınmasının da söz konusu olamayacağı belirtildi.

DW,AFP/SÖ, BK

 

Bize yazın

Almanya Havalimanları T&#;rkiye'den personel alımını durdurdu

Havalimanlarında personel eksikliği nedeniyle kriz yaşayan Almanya’da en büyük havalimanı işletmesi Fraport’tan sürpriz bir karar çıktı. Şirket, Türkiye’den personel alımını durdurduğunu bildirdi.

Yaşanan kaosa çözüm olarak Türkiye’den 3 ay geçici çalışacak personel getirilmesi kararlaştırılmıştı. Şirketten yapılan açıklamada, gelen personelin bazı alanlardaki eksikliklerinin yanı sıra istenen yeterli havaalanı deneyimine sahip olmadığı ve Almanca bilmedikleri ifade edildi. Fraport, gelen personelin eğitiminin üç ayla sınırlı bir göreve geldikleri için harcanan çabayı karşılamayacağı ifade edildi.

BİN KİŞİ ALINDI

Fraport sözcüsü, Frankfurt Havalimanı’nın operasyonlarını stabilize ettiğini ve kendi işe alım çabalarını sürdürdüğünü açıkladı. Yılın başından bu yana binden fazla kişi işe alındığı ve gerekli pozisyonlara kademeli olarak yerleştirildiği kaydedildi. Sonbahardan itibaren havalimanlarındaki iş sıkıntısının hafiflemeye devam edeceği de belirtildi. Mayıs ayından itibaren havalimanında özellikle bagaj taşıma ve check-in işlemlerinde personel eksikliği nedeniyle bir uçuş iptal edilmişti.

Havalimanlarında oluşan uzun kuyruklar ve yaşanan kaos nedeniyle Türkiye’den en az 2 bin geçici işçinin getirilebileceği gündeme geldi. Uzun süre kamuoyunda tartışılan konuyla ilgili olarak Federal İçişileri Bakanlığı, Federal Ulaştırma Bakanlığı ve Federal Çalışma Bakanlığı onayıyla Türkiye’den personel getirilmesine izin verildi. Getirilen işçiler 10 Kasım’a kadar ağırlıklı olarak bagaj hizmetlerinde çalıştırılacaktı. Uygulama yürürlüğe girdikten sonra beklenildiği gibi çok başvuru olmamıştı.

Almanya işçi alımı başvuru formu: Yasa resmen çıktı! Türkiye&#;den Almanya&#;ya işçi alımı şartları ve meslekler nelerdir?

Almanya işçi alımı başvuru formu ülkede kabul edilen yasa sonrası araştırılıyor. Her sene belli dönemlerde başta ağır metal sanayisi için işçi alımı gerçekleştiren Almanya, yeni yasayla birlikte binlerce işçiye istihdam kapısı olacak. En büyük istihdamın ise Türkiye'den olması bekleniyor. Yeni işçi yasası sonrasında alım yapılacak meslekler ve tüm ilanların açılmaı öngörülüyor. Almanya-işçi alımı başvuru formu üzerinden gereken bilgilerin doldurulmasıyla  işlemler başlatılıyor. İşte Almanya'ya çalışmak için nasıl gidilir sorusunun tüm detayları!

İSTANBUL TOKİ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU FORMU

Yeni yasa resmen çıktı. Yasa tasarısı ile ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Nancy Feaser, “Modern bir göç yasası için sonunda fırsatı değerlendiriyoruz. Ekonomimizin ihtiyacı olan uzman personeli ülkemize kazandıracağız. Uzman ya da vasıflı personel hızla Almanya'ya gelecek ve bunların iş piyasasında yer bulmalarını sağlayacağız. Nitelikli Göçmen Yasası, sadece nitelikli kişileri kabul eden aynı zamanda onları canı gönülden isteyen bir göçmen ülkesi olduğumuzu da gösterecek” dedi.

Almanya işçi alımı başvuru formu: Yasa resmen çıktı! Türkiye'den Almanya'ya işçi alımı şartları ve meslekler nelerdir?

ALMANYA'YA İŞÇİ ALIMI İÇİN NEREYE BAŞVURULAR?

Almanya işçi alımı başvurular için henüz hangi yetkili kuruma başvurulacağı açıklanmadı. Ancak kısa süre içerisinde Almanya'nın sorumlu kurumları açıklaması bekleniyor. Öngörülere göre, konsoloslukların işçi alımında etkin rol alması bekleniyor. Diğer taraftan Almanya işçi alımı şartları ortaya çıktı. İşte Almanya personel alım başvuru şartları:

  • İŞ ANLAŞMASI YA DA EĞİTİM
  • SERTİFİKA, İKİ YILLIK DENEYİM
  • DİPLOMA DENKLİĞİ ARANMAYACAK
  • İŞE ALIMDA PUAN SİSTEMİ
  • HAFTADA EN AZ 20 SAAT
  • TOPLU SÖZLEŞME VE SOSYAL GÜVENLİK
  • YAŞ SINIRI 45 VE 50 ÜZERİ

 

ALMANYA ÇALIŞMAK İÇİN NASIL GİDİLİR?

Almanya'ya çalışmak için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Yukarıda bu şartları belirttik. Tekrar etmek gerekirse Almanya'ya çalışmaya gitmek için, "İş anlaşması ya da eğitim, sertifika, iki senelik tecrübe, diploma denkliği şart değil, iş alımında puan sistemi, haftalık 20 saat, toplu sözleşme ve sosyal güvenlik hakları, en fazla 50 yaş" gibi şartları karşılamanız gerekiyor. Eğer bu şartları karşılıyorsanız Almanya işçi alımı için başvuruda bulunabilirsiniz.

TÜRKİYE'DEN ALMANYA'YA İŞÇİ GÖÇÜ NE ZAMAN?

Almanya, yılına kadar giderek artacak olan işçi açığını kapatmak için yabancı işçilere kapıları açma kararını yasalaştırıyor. Hükümet, işçi alımı ile ilgili yasa tasarısını hazırladı ve meclise sundu. Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan tasarıya göre “nitelikli işgücüne” vize ve çalışma hakkı kolaylığı tanınacak.

Almanya işçi alımı başvuru formu: Yasa resmen çıktı! Türkiye'den Almanya'ya işçi alımı şartları ve meslekler nelerdir?

“Nitelikli İşçi Alımına İlişkin Yasa” başlığını taşıyan 29 Mart tarihli Bakanlar Kurulu yasa tasarısı öncelikli olarak yılında büyük oranda sıkıntısı çekilen yaklaşık 2 milyon “nitelikli ya da vasıfsız eleman” açığını kapatmayı hedefliyor. İşçi açığının daha da büyümemesi için, kısa süre içinde işçi alımına başlanması hedefleniyor.

’larda olduğu gibi, bu yasadan da yine binlerce Türk’ün yararlanması bekleniyor. Almanya’da akrabaları ya da bağlantısı olanlar Almanya’ya gitme hakkını daha çabuk elde edecek.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU - Almanya nitelikli göçmenlik işçi başvuru şartları nedir?

Almanya işçi alımı ilanları açıyor. İşte merakla beklenen Almanya işçi alımı yasası resmen çıktı! Almanya iş ilanları için artık meslekler ve başvuru formunun açılması bekleniyor. Kısa süre içinde işçi alımına başlanması beklenen Almanya'da şartlar da değişiyor. Peki Almanya işçi alımı şartları neler? Almanya iş başvurusu için gerekenler neler?

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?
Yurt dışında çalışma hayali kuranlar, ülkeler tarafından duyurulan iş ilanlarını yakından takip ederken ülkeler tarafından farklı ilanlarla beraber personel alımı yapıldığı duyuruldu. Bu doğrultuda yurt dışı personel alımı için başvuru ayrıntıları da aktarılmaya başlandı.
Almanya İşe Alım Meslekler Listesi yayınlanmıştı ve Almanya'da çalışmak isteyenler işçi alımlarına nasıl başvurulacağı da merak konusu oldu. Bilindiği gibi Almanya İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı ve Alman vatandaşlığına geçişin kolaylaştırılacağına yer verilirken tasarıya göre artık Alman vatandaşı olmak isteyenlere, Almanya'da çalışmak isteyenlerde Almanca bilme şartı istenmeyeceği paylaşılmıştı.

Sık sık işçi göçü alan Almanya'da, yukarıda yazılı sektörlerde nitelikli işgücü arandığı bilinirken 18 - 45 yaş arası kişilerin başvuru yapabileceği ifade edildi ve Almanya'da çalışmak isteyen vatandaşlar ise ülke genelinde faaliyet gösteren firmaların online internet sitesi üzerinden açık iş ilanları sorgulanabilir ve başvuru yapabileceği bildirildi.

Ancak başvuru için sizden özel bilgiler veya ücret talep eden firmalara inanmamanız gerektiği ifade edilerek Almanya'da Euro asgari ücret uygulanıyor. İşe giren vatandaşlar en az bu tutarda para ödemesi alacağı aktarıldı

PUANLAMA SİSTEMİ

Almanya'nın yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası, aile birleşimi ve mesleki niteliklerin tanınması gibi çeşitli basitleştirmelere ek olarak, nitelikli göçmeler için puan sistemini de getiriyor.

Puan sayısı hesaplanırken dil becerileri, mesleki deneyim, yaş ve Almanya ile bağlantılar dikkate alınan kriterler arasında yer alıyor.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI HANGİ MESLEKLERDE ALIM VAR?

Almanya'da en çok personel alımı yapılacak kadrolar ise şöyle aktarıldı:


Aşçı

İnşaat işçisi

Hemşireler, hasta ve yaşlı bakıcıları

Kaynakçı

İnternet teknolojisi

Ağır Sanayi ve metal sanayi işçisi

Gastronomi

Eğitim

Sağlık hizmetleri

Çocuk yetiştiricileri

IT teknisyenleri

Metal ve ağır sanayi işçileri

Gastronomi uzmanları

Vasıflı işçiler

İnşaat sektörü işçileri

Elektrik ve elektronik mühendisleri ve işçiler

Teknik ve mekanik

Hazırlanan yasa taslağı, şu şartları taşıyanların Almanya'ya gelebileceğini öngörüyor:

1) İŞ ANLAŞMASI YA DA EĞİTİM:Türkiye'de bir mesleği olan, o meslekte çalışan kişiler, benzer alanda Almanya'dan iş teklifi alırsa, iş bağlantısı kurarsa, bununla vize alıp gelebilecek. Aynı şekilde ilgilendiği alanda meslek eğitimi almak ve mesleğinde gelişmek isteyenler de, meslek eğitimi ve kalfalık yeri bulursa gelebilecek. Yani mesleki eğitim ve öğretim için rahatlıkla gelmek artık mümkün olacak.

2) SERTİFİKA, İKİ YILLIK DENEYİM:Almanya'ya gelmek isteyen nitelikli işçi, bunu Türkiye'den aldığı sertifika (mezuniyet belgesi, ustalık- kalfalık belgesi, mesleki oda kaydı vs.) ile kanıtlayabilecek. En az iki yıllık iş tecrübesi aranacak.

3) DİPLOMA DENKLİĞİ ARANMAYACAK:Şimdiye kadar Almanya'da çalışmak isteyenlerden diploma denkliği isteniyordu. Artık istenmeyecek. Gelinen ülkedeki diploma yetecek. Tek şart, eğer eğitim dışında çalışma için geliniyorsa, bir işyeri bulmuş olma ve maaş garantisi olacak.

4) İŞE ALIMDA PUAN SİSTEMİ:Her bireyin işe alımında puan sistemi uygulanacak. Almanca ve İngilizce bilinmesi artı puan olacak. Mesleki deneyim, başka bir artı puan ve Almanya ile bağı olmak bir başka artı puan sayılacak. Ayrıca kişinin yaşı ve işgücü potansiyeli de puan olarak ölçülecek. 'larda olduğu gibi, Türkiye'de sağlık testi ya da diş kontrolü yapılmayacak.

5) HAFTADA EN AZ 20 SAAT:Çalışmak isteyenler, gerekirse haftada 20 saatten az olmamak kaydıyla işyerinde denenebilecek. Bu deneme süresi iki hafta olacak. Deneme çalışması, özellikle yüksek talep gören meslekler için geçerli.

6) TOPLU SÖZLEŞME VE SOSYAL GÜVENLİK:Bazı durumlarda, çok fazla şart aranmaksızın 8 aylık çalışma izni verilecek. Ama en önemlisi bu kişiler sendikalı olacak, toplu sözleşme hakkı olacak ve ilk günden itibaren sosyal güvenlik primleri yatırılacak.

7) YAŞ SINIRI 45 VE 50 ÜZERİ:45 yaşını aşmış kişilerin geldikleri ülkelerdeki emeklilik haklarına bakılacak ve uzun süre prim ödemişlerse, bu artı puan olarak görülecek. Puanlama sistemine göre yüksek yaş, artı puan getirmese de, örneğin iyi dil bilme, aranan meslekte uzman olma halinde yüksek yaş sorun olmayacak.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Almanya

Gündem

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir