elmalı kurabiye hamuru neden çatlar / Şeker Hamurlu Kurabiye nasıl muhafaza edilir?

Elmalı Kurabiye Hamuru Neden Çatlar

elmalı kurabiye hamuru neden çatlar

Şeker Hamurlu Kurabiye nasıl muhafaza edilir?

İçindekiler:

  1. Şeker Hamurlu Kurabiye nasıl muhafaza edilir?
  2. Elmalı Kurabiye derin dondurucuya konur mu?
  3. Hamur neden çatlar?
  4. Kurabiye hamuru neden çatlar?
  5. Elmalı pasta hamuru buzlukta saklanır mı?

Şeker Hamurlu Kurabiye nasıl muhafaza edilir?

İlk ve en önemli püf noktası şeker hamuruoda sıcaklığında saklanmalıdır. En çok yapılan hatada budur şeker hamuruderin dondurucu ya da buzdolabında saklanmaz. Buzdolabı ve derin dondurucuda saklanmayaçalışılan şeker hamurukurur, sertleşir hatta şekline göre kırılabilir.

Elmalı Kurabiye derin dondurucuya konur mu?

Hamuru ince açıp pasta dilimi şeklinde keserek içine bir tatlı kaşığı elmaharcından koyup sarıyoruz. Fırında derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Soğuduğunda saklama kabına koyup dondurucu da saklayabilirsiniz. Misafiriniz geldiğinde mikrodalga fırında veya tavada bile ısıtabilirsiniz.

Hamur neden çatlar?

Çok soğuk şekilde kullanılmaya çalışıldığında ya da eritilmiş tereyağı henüz sıcakken tarife eklendiğinde mutlaka hamurunsertleşmesine nedenoluyor. Kurabiyenin sert olması için ikinci nedenise gereğinden fazla un ilave etmek. Çok ince bir kurabiye hamurunu derecede uzun bir süre pişirirseniz sertleşir.

Kurabiye hamuru neden çatlar?

Kurabiyelerin pişerkençatlaması Hamurun sert olması pişerkenkurabiyenin çatlamasına nedenolur. Kurabiyetarifinize göre içerisine eklediğiniz karbonat ve kabartma tozu da aynı şekilde kurabiyenin çatlamasına nedenolan sebeplerden bazılarıdır.

Elmalı pasta hamuru buzlukta saklanır mı?

Birkaç günden fazla saklanmasıgereken kurabiye hamurumuhakkak derin dondurucuya alınmalıdır. Alınmadığı takdirde hamurda bozulma olacaktır.

Kurabiyenin hamuru sert olursa ne yapılır? Kurabiye hamurunun püf noktaları

Kurabiyenin hamuru sert olursa ne yapılır? Kurabiye hamurunun püf noktaları

Çay saatlerinin ve kahve yanının baş kahramanı olan kurabiye yapımı kolay gibi görünse de ustalık ve incelik isteyen tariftir. Kurabiye yaparken yaptığınız bazı hatalar sonucu kurabiye hamurunuz sert ya da cıvık bir kıvam alabilir. Peki kurabiyenin hamuru sert olursa ne yapılır? Cevabı yazımızda bulabilirsiniz.

Türk mutfağının en vazgeçilmez ve yüzyıllardır değişmeyen lezzetlerinden biri olan kurabiyeler, çay saatlerinde, kahve zamanlarında hatta günün her saatinde tüketilebilir. Hem tatlı hem de tuzlu bir şekilde yapılabilen kurabiyeler içerisine eklenen her malzeme ile farklı bir tada dönüşüyor. Tuzlu olanlara dereotu ve peynir eklenebilen tatlı ise damla çikolata veya isteğe göre kuru üzüm gibi malzemelerle lezzetlendirebileceğiniz enfes kurabiyeler damaklarda iz bırakıyor. Çok lezzetli ve tam kıvamında kurabiyeler yapmak ustalık gerektiren bir alandır. ''Ne yaparsam yapayım kurabiyelerim hep sert oluyor'', ''Kurabiyem sert oldu, düzeltmenin bir yolu var mı?'' diye kendinize soruyorsanız mutlaka hazırladığımız bu yazıya göz atmalısınız. 

kurabiye hamuru nasıl yapılır

kurabiye hamuru nasıl yapılır

Kurabiyenin çok lezzetli, ağızda dağılan bir kıvam almasının en önemli nedeni tereyağıdır. Tereyağının oda sıcaklığında ya da eritilmiş halde kullanılması kurabiyenin tadını değiştirecektir. Çok soğuk şekilde kullanılmaya çalışıldığında ya da eritilmiş tereyağı henüz sıcakken tarife eklendiğinde mutlaka hamurun sertleşmesine neden oluyor. 

Kurabiyenin sert olması için ikinci neden ise gereğinden fazla un ilave etmek. Kurabiyenin hamuru yumuşak, ele yapışmayan, hafif yağlı olması gerekir. Bu nedenle kurabiye hamuru yaparken unu azar azar ilave etmeye özen gösterin. Hamurunuz sert olursa kurabiyeniz de piştikten sonra sertleşir.

kurabiye pişmesi

kurabiye pişmesi

Kurabiye hamuru, hamurun yapısı ve kurabiyenin kalınlığına bağlı olarak ya da derecede pişirilmesi gerekir. Çok ince bir kurabiye hamurunu derecede uzun bir süre pişirirseniz sertleşir. Orta kalınlıkta bir kurabiye hamurunu derecede pişirirseniz hem yanmasına hem de çok sert olmasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle hamurun yapısına ve kalınlığına bağlı olarak bu derecelerde, kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin.

Kurabiyeler pişir pişmez fırından alarak,  oda sıcaklığında dinlendirin. Kurabiye hamuru fırından aldığınızda yumuşacık bir yapıdadır. Soğudukça, dinlendikçe kıvamı oturur. Bu nedenle çok pişirmemeye özen gösterin. 

kurabiye sert olursa ne yapılır

kurabiye sert olursa ne yapılır

KURABİYE SERT OLURSA NE YAPILIR?

Kurabiye hamurunuz yaparken de sert bir kıvama gelebilir. Böyle durumlarda içerisine eritilmiş tereyağı ya da margarin ilave edin ve yoğurun. Fakat kurabiyenin sert olmasıyla piştikten sonra karşı karşıya kaldığınızda ne yapmanız gerekiyor?

Kurabiyenizin pişerken giderek sertleştiğini farkettiğinizde fırından alın. İlk sıcaklığını aldıktan sonra kurabiye kutusunun ya da kavanozunun içerisine keten bir bez koyun. Kurabiyelerinizi güzelce sarın. Kapağını sıkıca kapatın. Bu şekilde bir gün kadar dinlendirin. Hava almamasını sağlayarak yumuşatmış olursunuz. Bir diğer yöntem ise kavanozun içerisine elma koymak. Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz.

Lacivert ve mavi koltuk dekorasyonları nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Lacivert ve mavi koltuk dekorasyonları nasıl yapılır?

Dağılan Kurabiye Hamuru Nasıl Toparlanır?

Kurabiye hamurunun pişerken ya da hamuru yoğururken dağılması bir türlü toplanmaması çok sık karşılaşılan bir sorundur. Aslında bu sorunun temelinde hamurun yapılışı yatmaktadır. Bu yüzden en başta mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde malzemeleri karıştırmak gerekmektedir. Özellikle kurabiye piştikten sonra bu durumu düzeltmek imkansızdır.

Dağılan Kurabiye Hamuru Nasıl Toparlanır?

Dağılan kurabiye hamurunu toplayabileceğiniz bilinen bir yöntem bulunmaktadır. O da buzdolabında bir süre bekletmek. Yaklaşık olarak dakika kadar. Bu şekilde hamurunuz toparlanacak ve şekil vermek daha kolay olacaktır.

Bunun yanı sıra, eğer kurabiye tarifinizde tereyağı ile şekerin çırpılması istenmiyorsa, çırpmamaya özen göstermelisiniz. Eğer tarifinizde çırpılması gerektiği yazıyor ise, mümkün olduğu kadar az çırpmanızı öneririz. Çünkü hamuru yaparken çırpmak, hamurun parçalanmasındaki en büyük problemdir. En azından çırpma işleminizi, tereyağı kremsi bir yapıya gelince bırakmanız gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz.

Kurabiye Hamurunun Dağılmaması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yukarıda da belirttiğimiz gibi çırpma işlemine bilhassa dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer fazla çırparsanız hamur da olması gerekenden daha akışkan bir kıvamda olacaktır ve bu durumdaki hamuru toparlamak neredeyse imkansızdır. Yani mümkün olduğunca az çırpmaya özen göstermelisiniz.
  • Kurabiyenizin içine yumurta atacağınız zaman, bu işlemi birden yapmak yerine yumurtayı daha yavaş bir şekilde karışıma ilave etmeli, yine çok fazla abartmamaya özen göstererek karıştırmalısınız.
  • Kullanacağınız tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Fakat tereyağınızı biraz daha soğuk bırakmanızı öneririz. Genellikle bu uygulama çoğu zaman kurabiyeleri etkileyen bir detaydır. Süt yumurta gibi malzemeleri buzdolabından aldığınız gibi kullanmak kurabiye hamurunuzu, kurabiyenin tadını direkt olarak etkileyecektir. Mümkün olduğunca kurabiye yapımına başlamadan önce malzemelerinizi bir süre oda sıcaklığında bırakmanız gerekmektedir.
  • En önemli sebeplerinden biri de hamura katılan unun ölçüsüdür. Tereyağı ya da sıvı yağ ile yapılan çoğu kurabiyede yeterli miktarda un kullanılmadığı zaman, bu durum kurabiyenin direkt olarak dağılmasına sebep olabilmektedir. Aynı şekilde fazla un koymak da kurabiye hamurunun dağılmasına neden olduğu için, tarifinizdeki ölçüyü bozmadan hareket etmenizi öneririz. Eğer tarifteki ölçüye göre un koydunuz fakat hala hamurunuz da problem varsa, bir miktar nişasta kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Parçalanmış Pişmiş Kurabiyeyi Değerlendirmek

  • Parçalanmış kurabiyelerinizin iyice küçük parçalar haline getirerek bir kap içerisine alıp, bir taraftan puding pişirin. Puding olduktan sonra ise kasenin en altına puding, üste kurabiye parçaları olacak şekilde pudingi kaselere doldurun. Böylelikle hem kurabiyelerinizi değerlendirmiş, hem de lezzetli bir tatlı elde etmiş olursunuz.
  • Bu uygulamada da yine parçalanmış olan kurabiyelerinizi daha küçük parçalar haline getirmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında biraz kurabiye, biraz krem şanti sırasıyla giderek, kaseyi doldurabilir ve daha sonra buzdolabında biraz bekletip tüketebilirsiniz.

dağılan kurabiye hamurukurabiye hamuru toparlanmıyorparçalanmış pişmiş kurabiye

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir