aöl sağlık bilgisi 2 çıkmış sorular / Açık Öğretim Lisesi Çalışma Soruları (Ocak )

Aöl Sağlık Bilgisi 2 Çıkmış Sorular

aöl sağlık bilgisi 2 çıkmış sorular

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ - ÖNLİSANS

Laborant ve Veteriner Sağlık

Program Tanıtımı

Program Akademik Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Programın Amaçları

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programının amacı, Veteriner Hekimliğin çalışma alanı içerisine giren laboratuvar, klinik uygulamalar, hayvansal kökenli gıda güvenliği ve güvenirliği ile hayvan besleme ve yetiştirme alanlarında Veteriner hekime yardımcı olacak gerekli bilgi ve donanıma sahip ara eleman yetiştirmektir.

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı, açıköğretim sistemiyle ev hayvanlarına veya genel olarak hayvanlara ilgi duyan kişilere ulaşarak onların bilgi gereksinimlerini karşılayacaktır. Diğer taraftan program, ülkemizde bulunan gençlerimize eğitim ve iş olanağı sağlamanın yanı sıra daha kaliteli daha bilimsel ve ne yaptığını bilen ara elemanlarla ekonomimize ve insan sağlığına hizmeti amaçlamıştır.

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır. Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan Nasıl Öğrenci Olabilirim? sayfasını inceleyebilirsiniz.

Okutulan Dersler - AKTS Kredileri

funduszeue.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
LBVUTEMEL VETERİNER ANATOMİZ
LBVUTEMEL ZOOTEKNİKZ
LBVUTEMEL VETERİNER GENETİKZ
LBVUTEMEL VETERİNER FİZYOLOJİZ
LBVUTEMEL VETERİNER HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİZ
LBVUTEMEL VETERİNER PATOLOJİZ
 YABANCI DİL IZ
*Yabancı Dil I: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca I, FRAU-Fransızca I ya da İNGU-İngilizce I derslerinden bir tanesidir.
funduszeue.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
LBVUTEMEL VETERİNER PARAZİTOLOJİZ
LBVUHİJYEN VE SANİTASYONZ
LBVUTEMEL VETERİNER MİKROBİYOLOJİ VE İMMÜNOLOJİZ
LBVUVETERİNER LABORATUVAR TEKNİKLERİ VE PRENSİPLERİZ
LBVUHAYVAN DAVRANIŞLARI VE REFAHIZ
LBVUTEMEL VETERİNER BİYOKİMYAZ
 YABANCI DİL IIZ
*Yabancı Dil II: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca II, FRAU-Fransızca II ya da İNGU-İngilizce II derslerinden bir tanesidir.
funduszeue.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
LBVUTEMEL SÜRÜ SAĞLIĞI YÖNETİMİZ
LBVUVETERİNER HİZMETLERİ MEVZUATI VE ETİKZ
LBVUTEMEL YEM BİLGİSİ VE HAYVAN BESLEMEZ
LBVUVETERİNER MİKROBİYOLOJİ VE EPİDEMİYOLOJİZ
LBVUVİROLOJİZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IZ
TÜRUTÜRK DİLİ IZ
funduszeue.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
LBVUTEMEL VETERİNER FARMAKOLOJİ VE TOKSİKOLOJİZ
LBVUTEMEL KLİNİK BİLGİSİZ
LBVUHAYVANCILIK EKONOMİSİZ
LBVUDOĞUM BİLGİSİ VE SUNİ TOHUMLAMAZ
LBVULABORATUVAR HAYVANLARINI YETİŞTİRME VE SAĞLIĞIZ
LBVUGIDA GÜVENLİĞİNİN TEMEL PRENSİPLERİZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IIZ
TÜRUTÜRK DİLİ IIZ

Staj

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programında zorunlu 30 iş günü staj bulunmaktadır.

Öğrenciler zorunlu stajını 2. yarıyıl dönem sonu sınavından sonra herhangi bir dönemde tek seferde yapmalıdır, bölerek farklı zaman dilimlerinde yapılamamaktadır.

ve önceki öğretim yıllarında kayıt yaptıran öğrencilerin staj zorunluluğu bulunmadığından bu öğrenciler staj yapamazlar.

Öğrenciler stajını;

  • Sağlık Bakanlığı'na bağlı Devlet Hastaneleri, Tıp Fakülteleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri (klinik biyokimya, klinik mikrobiyoloji, patoloji, kan bankası ve hematoloji laboratuvarları virolojik, toksikolojik, biyokimyasal test ve analiz yapan diğer laboratuvarlar),
  • Tanm ve Orman Bakanlığına bağlı ilgili birimleri (Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlükleri, İl ve İlçe Tarım Orman Müdürlükleri Laboratuvarları),
  • Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Bölge Laboratuvarları
  • Veteriner Fakültelerinin anabilim dalı laboratuvarları
  • Kamu-özel Gıda Kontrol Laboratuvarları
  • Özel Veteriner Klinik ve Özel Veteriner Hastaneleri
  • Özel Veteriner Patoloji Laboratuvarları
  • Veteriner İlaç Firmaları, Kamu-Özel Hayvancılık ve Hayvancılığa Dayalı Sanayi İşletmeleri
  • Gıda Sektöründe Faaliyet Gösteren Şirketler
  • Yem Fabrikalarında

yapabilirler.

Staj Muafiyeti

Anadolu Üniversitesi Senatosunun  Tarih ve 8/1 Sayılı Kararı ile Kabul Edilen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat Ve İşletme Fakülteleri Staj Yönergesi’ne göre;

Zorunlu staj uygulaması bulunan programlarda aşağıda belirtilen durumları resmî olarak belgelendirmeleri durumunda Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile öğrenci stajdan muaf sayılabilir:

  1. Programı ile ilgili sektörde, ilgili birimde ve meslek alanında SGK’ya tabi sigortalı olarak en az zorunlu staj süresi kadar çalışmış olmak,
  2. Diğer bir yükseköğretim kurumunda, kayıtlı olduğu programın mesleki alanı ile ilgili zorunlu staj süresi kadar staj yapmış olmak.

Yurtiçinde Açıköğretim Sistemi Programlarına kayıtlı olan ve muafiyet talebinde bulunan öğrenciler yukarıda belirtilen durumları belgelendirmeleri hâlinde, temin edecekleri her türlü belgeyi, (ilgili sektörde ve ilgili birimde çalıştığını gösteren üst yazı, transkript, not durum belgesi, daha önce staj yaptığını gösterir belge vb.) bir dilekçe ile Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörlüğüne ulaştırılmak üzere gönderir.

Yurt dışında Açıköğretim Sistemi Programlarına kayıtlı olan ve muafiyet talebinde bulunan öğrenciler yukarıda belirtilen durumları belgelendirmeleri hâlinde, temin edecekleri her türlü belgenin yeminli Türkçe tercümesini bir dilekçe ile bağlı bulundukları Anadolu Üniversitesi AÖF Kayıt Merkezine elden teslim eder ya da posta yoluyla gönderir.

GEÇİCİ MADDE: Bu yönergenin yürürlüğe girdiği tarihten önce programlara kayıtlı olan öğrenciler hakkında 29/09/ tarihli ve 7/5 sayılı Senato kararıyla kabul edilen “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Staj Yönergesi’nin 14 üncü maddesinin (a) ve (c) bentleri uygulanır. (İlgili yönergeye buradan ulaşabilirsiniz.)

funduszeue.info

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenir.

Sınavlar sayfasından;

  • Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,
  • Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,
  • Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,
  • Sınav süreleri,
  • Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,
  • Sınav sonuçlarının ilan edilmesi,
  • Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar

hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca, sınavların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri bilmek ve derslerinizden nasıl geçebileceğinizi öğrenmek için Öğrenci Değerlendirme Sistemi sayfasından bilgi edinebilirsiniz.

Mezuniyet Koşulları

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programında AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı Diploması” alırlar.

Dikey Geçiş Olanakları

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren  Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.

İş Olanakları

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar tekniker unvanını kazanarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde olan çok sayıdaki ilgili kuruluşların yanı sıra özel veteriner hastanelerinde, kliniklerinde ve laboratuvarlarında yardımcı teknik personel olarak çalışabilirler. Ayrıca özel çiftliklerde veya tavukçuluk, sığırcılık (et-süt), koyunculuk işletmeleri ile yem sanayinde yardımcı eleman olarak kendilerine yer edinebilirler. Dahası edindikleri yeni bilgilerle kendi iş yerlerini kurabilirler.

Güncelleme Tarihi:

Açık Lise Play Google Uygulaması İndir

Açık Lise  çıkmış sınav soruları

Açık Lise  çıkmış sınav soruları

Açık Lise  çıkmış sınav soruları

Açık Lise  çıkmış sınav soruları

Açık Lise  çıkmış sınav soruları

Açık Lise  çıkmış sınav soruları

Açık Lise Çıkmış Sorular

Facebook

– Açık Lise YKS’ye kimler başvurabilir?

Açık Öğretim lisesinden mezun olanlar ve Açık Öğretim Lisesi son sınıf düzeyinde olup (Dönemi 7 ve üzeri)

yılı 3. dönem sınavı itibariyle mezun olabilecek durumda olan tüm öğrenciler başvuruda bulunabilir. – YKS Kılavuzu: YKS kılavuzuna buraya tıklayarakulaşabilirsiniz. – YKS Aday Başvuru Formu: YKS Aday Başvuru Formuna buraya tıklayarakulaşabilirsiniz. – Sınava başvuru işlemleri: ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar bireysel olarak internet aracılığıyla funduszeue.infosinden başvuru yapabilir. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayanlar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklar. – Sınav ücreti: YKS’ye başvuran adaylar seçtikleri oturumlara bağlı olarak her oturum için 50 TL olarak belirlen sınav ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin funduszeue.info internet adresinden kredi kartı/banka kartıyla süresi içinde yatırabilirler. – Sınav ücretleri: YKS için başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücreti yatırılır.

Mart arasında YKS başvurumu yapamadım, ne yapmalıyım? Mart tarihleri arasında YKS başvurusunu yapmayanlar, geç başvuru gününde yani 4 Nisan’da YKS’ye başvurabilecek. Geç başvuru gününde yapılan işlemlerde sınav ücreti, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sadece ÖSYM’nin funduszeue.info internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile yatırılacak. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalı. –Sınav oturumları:

YKS birinci oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): YKS’nin birinci oturumu olan TYT tüm adaylar için zorunlu. İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): İsteğe bağlı. Üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT): İsteğe bağlı.

– YDT diller:

Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak. Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacak. Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

– Yurt dışından başvuru: Evet yapılabilir. Başvuruların yapılacağı tarihler arasında eğitim, tedavi gibi nedenlerle yurt dışında bulunduğu için (KKTC ve Kırgızistan-Bişkek hariç) başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayanlar, başvurularını kılavuzda açıklandığı şekilde yapabilirler.

– Sınav binasına giriş saati: Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat ’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat ’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.

– Sınava Giriş Belgesi:

Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin funduszeue.info internet adresinden edinebilir.

– YKS’ye Mavi Kartlı adaylar: Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenlerden sayılı Kanun ve sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile Saklı Tutulan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olanlar (Mavi Kart sahipleri), YKS’ye başvurabilir. KKTC uyruklu adaylar ile Bulgaristan’dan göç yoluyla gelmiş Türk soylular da YKS kapsamında yerleştirme işlemlerine alınacak.

– YKS başvuru süresi sona erdikten sonra sınav merkezi tercihini değiştirmek: Adaylar, sınav merkezi tercihlerini, başvuru süresi içinde veya Nisan arasında (11 Nisan saat ’a kadar) ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden (funduszeue.info) kendileri güncelleyebilir. Bu süre bittikten sonra sınav merkezleri tercihlerinde değişiklik yapılamaz.

Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanıyor. Adayların sınava kalem, silgi, kalemtıraşla girmelerine izin verilmiyor.

Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilirler.

Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati ÖSYM tarafından sağlanıyor. Adayların sınava saatle girmelerine izin verilmiyor.

-Sınav merkezi seçimi ‘Sınav Merkezi Tercihleri’ alanlarına adayın adresinde yer alan merkez, okulunun bulunduğu merkez veya bunlara yakın olarak ÖSYM tarafından belirlenen sınav merkezlerinden biri yazılabilir. Bunun dışında tercihte bulunulamaz.

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların; TYT’de sınav süresinin ilk dakikası, AYT’de sınav süresinin ilk dakikası, YDT’de sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve her bir sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasak. Adaylar bu süreler dışında sınav evrakını teslim ederek sınav salonundan çıkabilir.

– Ham puan hesaplama:

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur.

TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden

Meslek yüksekokullarında bir program tercih edebilmek için TYT puanının en az ve üzeri olması gerekir.

Lisans programlarını tercih edebilmek için TYT’den en az puan almak koşuluyla, bir lisans programını tercih edebilmek için programın puan türünde en az puan almış olmak gerekiyor.

TYT puanının, YKS puan türlerinin (SAY, SÖZ, EA, DİL) hesaplanmasındaki katkısı katkısı yüzde 40’dır.

– YKS’de baraj puanı: TYT’de ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT’de ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları ve üzeri olanlar, bu puan türleriyle öğrenci alan lisans programlarıyla birlikte TYT puanıyla öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler.    

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası