milli park koyları / Kuşadası Milli Parkı Dilek Yarımadası Hakkında Bilgiler ve Yorumlar - Aydın'da

Milli Park Koyları

milli park koyları

Kuşadası’nda plajlar doldu, Milli Park yangın riskine karşı kapatıldı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sıcak havadan bunalan yerli halk ve tatilciler plajları doldurdu. Sıcak hava nedeniyle yangın riskine karşı Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Yayınlanma:

Kuşadası’nda plajlar doldu, Milli Park yangın riskine karşı kapatıldı

Kuşadası’nda hava sıcaklığının 36, deniz suyu sıcaklığının 22 derece yükselmesiyle sahillerde yoğunluk yaşandı. Hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu ilçede, bunalanlar kendilerini sahile attı.

Özellikle Kadınlar Denizi, Sahil Siteleri, Davutlar Sevgi Plajı, Güzelçamlı sahilleri, yerli ve yabancı turistler ile ilçede yaşayan vatandaşların akınına uğradı. Kimisi Kuşadası’nın mavi sularında kulaç atarak serinlerken kimisi ise plaj şemsiyesi altında şezlongda dinlenmeyi tercih etti.

MİLLİ PARKI GİRİŞ ÇIKIŞLARA KAPATILDI

Sıcak hava nedeniyle çıkabilecek olası yangınlara karış Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı, yeni bir karar alınıncaya kadar giriş çıkışlara kapatıldı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Artan hava sıcaklıkları nedeniyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan istişare sonucu Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı yeni bir karar alınıncaya kadar giriş ve çıkışa kapatılmıştır” dedi. (DHA)

Sıcak havada bunalan atları nehirde serinletiyorlarİlginizi ÇekebilirSıcak havada bunalan atları nehirde serinletiyorlar

aydınplajŞanlıurfaTürkiyeyangın

Aydın tarafına yolunuz düşmüşse uğramanız gereken durakların başında, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı olmalı bence. Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkıkoyları,nerede, nasıl gidilir,giriş ücretigibi ayrıntılı bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kuşadası Milli Parkı koyları

Kuşadası Milli Parkı Hakkında

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı, yeşilin maviyle buluştuğu, doğası kadar koylarıyla da insanları cezbeden bir güzelliği barındırıyor. En büyük özelliği ise akdeniz ikliminden kafkasya şartlarında yetişen bitki türlerine kadar hepsinin burada yetişebiliyor olması. Ayrıca, yırtıcı kuşlara ve vahşi hayvanlara da ev sahipliği yapıyor.

Kuşadası Milli Parkı&#;nın güzelliklerini keşfetmek için biz de Kuşadası gezilecek yerler listemizin başına bu mekanı yazarak yola koyuluyoruz.

Kuşadası Milli Parkı Koyları

Milli parka giriş yaptıktan sonra, yemyeşil bir ormanın içerisinde aracımızla ilerliyoruz. Yaklaşık 1 km sonra sağ tarafımızda İçmeler Koyu beliriyor.
İçmeler Koyu Plajı, kumsal bir sahile sahip. Uzun müddet derinleşmiyor. Çocuklu aileler için uygun bir denizi var. Soyunma kabinleri, tuvalet, duş, mescit, restoran gibi imkanları bulunuyor. Bu koyun kumsal olmasından dolayı ziyaretçilerin daha çok tercih ettiği koyların başında geliyor. O yüzden kalabalık olabiliyor. Milli park içerisindeki diğer koylar ise çakıllı olduğundan İçmeler Koyu kadar talep görmüyor.  Fakat çakıllı sahili olması bence dezavantaj bir durum oluşturmuyor. Çünkü denizin dibini çok net bir şekilde görerek yüzmenin keyfini yaşıyorsunuz.

Girişten 5 km kadar ileride ise Aydınlık Plajı bulunuyor. Şunu tekrar hatırlatayım, bu plaj  ve bundan sonraki plajlar  çakıllı bir sahile sahip.

Kavaklı Burun Plajı - Kuşadası Milli Parkı

Kavaklı Burun Plajı, Milli Park girişinden 7 km sonra geliyor. Çam ağaçlarının arasında hem pikniğinizi yapabilir, hem de turkuaz renkte denizde yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. Yine bu plajda da soyunma kabini, tuvalet, duş gibi imkanlar bulunuyor. 

Karasu Plajı Kuşadası Milli Parkı

Kavaklı Burundan 4 km sonra ise Karasu Plajı var. Bu plajda da ağaçlık piknik alanları, soyunma kabinleri bulunuyor.
Ayrıca Milli Park içerisinde ailecek denize girebileceğiniz sakin küçük koylar da bulunuyor.

Kuşadası Milli Parkı nasıl gidilir

Kuşadası Milli Parkı içerisinde ilerlerken, ara ara seyir terasları ile karşılaşıyoruz. Bu mekanlardan denizi ve koyları izlemek, insana büyük bir haz veriyor.

Kuşadası Milli Parkı mangal

Kuşadası Milli parkında mangal, tüp , semaver yakmak yasak. O sebepten, giderken soğuk yenen pişmiş yiyecekleri yanınızda götürmenizde fayda var. Güzelçamlı Milli Parkı içerisinde ağaçlar altında pikniğinizi yapabileceğiniz masalar koylarda bulunuyor. Ayrıca çevrede gezinen domuzlar var. Bu hayvanlar, insanların piknik artıklarından beslene beslene insanlara alışmışlar ve ziyaretçilerin yanlarına çok rahat yaklaşıyorlar. 

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı Giriş Ücreti

yılı için belirlenen Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı giriş ücreti şöyle:

  • Kişi başı giriş ücreti: 23 TL
  • Motorsiklet ile giriş ücreti: 50 TL
  • Otomobil giriş ücreti: 70 TL
  • Minibüs: TL
  • Midibüs: TL
  • Otobüs: TL

* Aracınızda HGS sistemi varsa, otomatik ödeme sisteminden yararlanarak giriş yapabilirsiniz.

Efes Antik Kenti Giriş Ücreti, Nerede, Tarihi

Kuşadası Dilek Milli Parkı Ziyaretçi Girişi ve Kapanış Saatleri

  • Giriş      :
  • Çıkış      :
Kuşadası Milli Parkı giriş nerede

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı Nerede? Nasıl Gidilir?

Milli park girişi, Kuşadası&#;nın güney tarafında, Davutlar beldesini geçtikten sonra, Güzelçamlı mahallesinde yeralıyor. Kuşadası merkeze uzaklığı 26 km, Aydın&#;ın Söke ilçesine ise 20 km mesafede bulunuyor.

İletişim telefon: 0() 10 79

Haritada Konumu:

Zeus Mağarası

Zeus Mağarası Kuşadası Milli Parkı

Buraya kadar gelmişken, Kuşadası Milli Parkı girişinde bulunan Zeus Mağarasına da uğramanızı öneririm.  Bir havuzu andıran mağaranın derinliği, 15 metreyi bulabiliyormuş. Dağdan gelen kaynak suyu ile deniz suyunun birleşmesinden meydana geldiğinden, sodamsı bir tadı var. Sıcak yaz mevsiminde dahi, içine girip yüzmek cesaret istiyor. Çünkü su buz gibi soğuk.

Doğanbey Mahallesi

doğanbey mahallesi Kuşadası Milli Parkı

Dilek Yarımadası&#;nın diğer ucunda yer alan, eski bir Rum köyü Doğanbey, taş işçiliği ile yapılmış sanatsal evleri barındırıyor. Yolunuz düşerse Doğanbey&#;in sokaklarında gezebilir, güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.




Dilek yarımadası ziyaretiniz sonrasında Kuşadası gezilecek yerler listemizde bulunan Efes Antik Kenti&#;ni de görmeden geçmeyin derim.




GezginSitesi

Aydın’ın en güzel turistik yerlerinden olan Kuşadası Milli Parkı Dilek Yarımadası aynı zamanda Kuşadası Milli Parkı olarak da bilinmektedir. Sizlere yazımızda bu cennet köşemizi tanıtarak bölge ile ilgili tüm bilgileri paylaşmaya çalışacağız.

Kuşadası Milli Parkı Dilek Yarımadası Hakkında Bilgiler

Dilek Yarımadası nerede diye soruyorsanız, Ege Bölgesinin en önemli turizm kentlerinden biri olan Aydın şehrimizde. En çok merak edilen bir diğer soru ise Dilek Yarımadası bu güzide şehrimizin hangi ilçesinde sorusu. Elbette Dilek Yarımadası Milli parkımız Kuşadası ilçemizde bulunmakta.

Antik dönemin ünlü coğrafyacısı Strabon m.ö. 50’li yıllarda maendrossun denize döküldüğü yerlerden sonra yabani hayvanlarla dolu ve ağaçlarla kaplı olan mikela dağından bahseder. Bahsettiği yer Kuşadası’nda bulunan Dilek Yarımadası’dır.

Bu doğa harikası milli park günümüzde de bir kısmı endemik olmak üzere yüzlerce farklı bitki örtüsüne ve yabani hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır. Akdenizden Karadeniz’e kadar Anadolu’da var olan bitki türlerinin doğal olarak bir arada görüldüğü önemli ve tek nokta olması nedeniyle Avrupa Konseyi tarafından “flora biogenetik rezerv alanı” olarak kabul edilen alanda yüzlerce yıllık zeytin, meşe, çınar ve menengeç ağaçları tarihin sessiz tanıklarıdır.

Ege’de tarihi ve doğal olarak tüm güzellikleri ile bizleri kucaklayan bir cennet köşedir burası. Aydın’da en önemli turizm merkezlerinden birisi halinde bulunan Dilek Yarımadası, Dilek Dağının eteklerinde kendine yer bulmuştur. 27 bin hektar bir alan sahip bölgede 10 bin hektarı yılından beri Dilek Yarımadası Millî Parkı olarak ilan edilmiştir.

Denize baktığınızda karşısında Yunan Adalarından Sisam adasını rahatça görebilirsiniz. Paleozoik şist, Mezozoik kalkerler ve neojen tortul küt temel jeolojik yapısını oluşturmaktadır. Yarımada içinde pek çok tepe, vadi ve kanyon yer almaktadır. Milli park adını aldığı Dilek Tepesi metre yüksekliğindedir. Kumlu, killi ve yüksek kıyılı, ilgi çekici plajları ile misafirlerinin beğenisini kazanmıştır.

Antik dönem milattan önce 9. Yüzyıla ait Panionion kutsal kentinin sınırları içinde bulunan Thebia kendi, Ayayorgi Manastırı, Doğubey köyü, Zeus mağarası gibi pek çok tarihi ve turistik yerler yine bu parkın sınırlarının bulunduğu bölgededir.

Bölgenin en önemli su kaynağı Büyük Menderes nehridir. Toplam uzunluğu ise metre civarındadır. Tüm bu doğal zenginlik ve doğal çeşitliliği ile uluslar açıdan da önemli bir yere sahiptir.

Benzersiz bitki örtüsü, arkeolojik zenginlikleri, doğal peyzajı ve yaban hayatı ile Ege bölgesinin en sonunda bulunan ve Kuşadası ilçesinin Güzelçamlı Beldesinde bulunan Milli park, su altı güzellikleriyle de ön plana çıkmakta.

Kuşadası Milli Parkı Dilek Yarımadası Derece Tanıtım Filmi ( Muazzam 🙂 )

Dilek Yarımadasında Yapılabilecek Aktiviteler

Kuşadası Milli park alanına gitmeniz için günü birlik turlarla beraber deniz aktivitelerinin yanı sıra doğa yürüyüşleri, foto safari etkinliği, manzara keyfi ve olta balıkçılığının yanı sıra kültür yürüyüşleri, kuşları gözlemleme turları ile beraber botanik turlar da yapılabilecekler arasındadır.

Dilek Yarımadası Konaklama İmkânları

Kuşadası Milli Park Kamp alanında karavanınız ya da çadırınızla veya bölgeye kurulmuş bungalovlar ile konaklama yapabilirsiniz. Bölge içinde duş, mutfak, otopark gibi pek çok imkân da mevcuttur.

Dilek Yarımadası Giriş Ücretleri

Kuşadası Milli Park giriş ücretini aşağıdaki tabloda sizlerle paylaştık. (Fiyatlarda değişiklik varsa lütfen yorum alanında belirtin, güncelleyelim.)

Giriş ŞekliÜcret
Yaya Olarak5 TL
Bisiklet ile5 TL
Motosiklet ile10 TL
Otomobil ile15 TL
Minibüs ile45 TL
Midibüs ile75 TL
Otobüs ile TL

Kuşadası Milli Parkı Açılış Kapanış Saatleri

Kuşadası milli parkı giriş için haftanın her günü açıktır. Yaz sezonunda sabah ’dan akşam saatine kadar giriş çıkış yapabilirsiniz. Kış aylarında daha erken kapanmaktadır.

Kuşadası Milli Parka Nasıl Gidilir?

Eğer toplu taşıma kullanacaksanız Aydın şehir merkezinden Kuşadası dolmuşlarına binerek ilçeye ulaşabilirsiniz. Ardından Kuşadası’ndan Davutlar ve Güzelçamlı yönüne giden dolmuşlara bindiğinizde varacağınız son durak Milli park olacaktır. Bu şekillde ulaşım oldukça kolaydır.

Eğer özel aracınız ile gelecekseniz yine Kuşadası yönüne gelerek içeden direk çıkıp Davutlar Güzelçamlı yönüne gitmeniz gerekiyor. Güzelçamlı’ya vardığınızda ana caddenin sonunda yine varacağınız yer Milli Park olacaktır.

İzmir’den Milli parka yol mesafesi yaklaşık kilometredir. Ankara’dan ise ücretli yolları kullanırsanız kilometre, normal yollardan kilometre civarında sürmektedir. Antalya’dan ortalama mesafe kilometre tutuyor. Son olarak İstanbul’dan ise ücretli yollardan kilometre ve normal yollardan kilometre ortalama mesafedir.

Google Haritalar Uygulamanızdan Dilek Yarımdadası Milli Parkının konumuna ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Dilek Yarımadası İletişim Bilgileri

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Park Müdürlüğü Telefon Numarası: 0

Dilek Yarımadası Plajları

Dilek Yarımadası Kuşadası Milli Parkı kuzeyde yer alan pek çok doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Plajlarının temizliği ve insanlarının güzelliği ile dikkat çekmektedir. Bölgede bulunana koylar Dünya çağında önemli durumdadır. Pek çok plaj mavi bayrak alarak ödüllendirilmiştir. Şimdi sizlere bu bölgedeki en güzel koyları listeliyoruz.

Dilek Yarimadasi Milli Parki Aydin Kusadasi Guzelcamli

Kalamaki koyları ismiyle bilinen koylar; İçmeler, Aydınlıkkoyu, Kavaklıburun (Kalamaki), ve Karasu koyu olarak bilinen uluslararası güzelliği mavi bayrak ile tescillenmiş koylardır.

İçmeler Koyu

İçmeler koyu mill park giriş kapısından hemen sonraki ilk koydur. Parkın ilk koyu olarak bilinir ve bolca ziyaretçi alır. Girişe sadece 1 kilometre uzaklığındadır. Yolun sağındaki günübirlik misafirlerin konakladığı, Horoz deresinin denize ulaştığı noktada yer almaktadır.

Kalamaki plajlarının ilki olan bu sahil ulaşımı en kolay olandır. Orman ve denizin birleşimi ile sıcak günlerde insanların ilk kaçamak noktası olarak görünüyor. metre uzunluğundaki koyun hemen hemen hepsinde çocuklar korkmadan boyları ile ilgili korkmadan rahatça denize girebilirler. Özellikle ailesi ile beraber gelenlerin gözü asla arkada kalmayacaktır. Bu kıyıya ulaşım yaklaşık 1 kilometrelik toprak bir yol ile yapılmaktadır. Hem yerel halk hem de yeni ve ilk gelen ziyaretçiler bu plajı sıklıkla tercih etmektedir. Deniz manzarasının yanı sıra arkanıza baktığınızda maki ve gür çınar ağaçları bulabilirsiniz.

Aydınlık Koyu

Bu plaj milli parkın ikinci plajı konumundadır. Girişe ortalama 5 km uzaklıktadır. Plaja doğu ve batı yönünden iki giriş bulunmaktadır ve bu plaj milli parkın en uzun plajıdır. Denizi çok temiz ve biraz derindir. Giriş kısmında ise taşlıklar bulunmaktadır. Sakin ve rahat bir şekilde yüzmek için en uygun koydur. Plajda bulunan helikopter pistinin yakınında günübirlik konaklama alanları vardır.

Ortalama kişilik bir alana sahip plajda 10 erkek 11 bayan tuvaleti bulunmaktadır. Su deposu ile kesintisiz su imkânı vardır. Seyrek çam ağaçları ve makilerle doğal örtü süslenmektedir.

Kavaklıburun Koyu (Kalamaki)

Dilek Yarımadasının 3. koyudur Kavaklıburun koyu. Girişe toplam 9 kilometre uzaklıktadır. Toplamda 1 kilometre sahili bulunan koyda misafirler rahatça denizin keyfini çıkarabilmektedir. Seyrek olarak kavak ağaçları ile bezenmiş sahil ile misafirleri doğal bir sahil bekliyor. Tesis içinde 16 erkek 19 bayan tuvaletinin yanı sıra 50 tonluk su deposu bulunmaktadır. Ortalama kişiye hizmet verebilecek bir sahile sahip. Eski adı Kalamaki olan plaj kavak ağaçlarının sık bulunmasından dolayı Kavaklıburun olarak yeniden adlandırılmıştır.

Karasu Koyu

Parkın son koyu olan Karasu koyu ortalama metre sahil mesafesi ve derin suyu ile özellikle dalmaya ve balıkçılığa merakı olan misafirlerin vazgeçilmez plajıdır. Hem piknik hem de diğer deniz aktiviteleri için uygun ve sakin bir plaj olarak dikkat çekiyor. Derin suları sevenlerin en güzel koylarındandır.

Tesiste 4 erkek 5 baayan tuvaleti bulunmaktadır. 25 tonluk su deposu ile kişiye hizmet verebilecek durumdadır. Bu bölgede bulunan balıkları Yunus, Fok, Mercan, Çipura, Istavrit, Karagöz, Levrek, Deniz kestanesi gibi türlerin bulunduğunu sıralayabiliriz.

Girişe 11 kilometre uzaklıkta olan koy günübirlik kalmak isteyen misafirlerin tercih ettiği en sakin koydur. Koy toplamda 4 hektarlık bir alanda bulunmaktadır.

Pırıl pırıl koyları, hayvanlarla iç içe doğası, ormanın derinliklerindeki plajları ve bunun gibi pek çok doğal güzelliğinin yanı sıra pek çok spor aktivitesine ev sahipliği yapabileceğiniz Dilek Yarımadası Kuşadası Milli Parkı mutlaka ziyaret etmeniz gereken ülkemizin en güzel yerlerindendir.

Dilek Yarımadası’nı gezdiniz mi?

Bu yer ile ilgili yorumlarınızı yazarak, diğer okuyucular ve merak edenler için deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Aydın’da gezilecek yerler daha bitmedi!

Arapapıştı Kanyonu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Şirince’de ne yapılır? Ne yenir içilir? Nasıl bir yerdir gelin birlikte öğrenelim.

Bildir

Dilek Yarımadası Milli Parkı, Kuşadası Güzelçamlı&#;da bulunan bir doğa harikası. Birbirinden güzel koyları ve doğa yürüyüşü parkuru ile bizim yazın çoğu tatil günümüzü geçirdiğimiz bir yer. İlkbahar ve sonbaharda da deniz kenarında kitap okumak, piknik yapmak ya da sadece dinlenmek için bile gidilebilir.

İçindekiler

Gitmeden Önce Hazırlıklarımızı Yapalım

İlk koy hariç diğerleri taşlık olduğu için rahat etmek adına deniz ayakkabınızı yanınıza alın.

Milli park içerisinde aktif kafe ve restoran bulunmuyor. Tüm yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alın.

Bazı koyların ağaçlı bölümlerinde cep telefonları çekmeyebiliyor. Aklınızda bulunsun.

Genelde Kuşadası&#;ndan kalkan tekneler sabah saatleri arasında bu koylarda demirliyorlar. O anda insanlar denizdeyken siz de karadaki işlerinizi hallederseniz sonra daha temiz bir denize girersiniz. İş halletmek derken mesela kahvaltı olabilir&#;

Her koya burada yaşayan domuzlar geliyor. Korkunuz var ise aklınızda bulunsun. Saldırgan değiller ancak denize girdiğinizde yemekleriniz kolay ulaşacaklar yerde ise yemeklerinize elveda diyebilirsiniz. &#;Ne yani o kadar güzel bir karpuz varken nasıl yemeyelim!&#; der gibi bakıyorlar zaten.

Sonbaharda arı sayısı artıyor getirilen kovanlardan ötürü. Arı alerjiniz var ise yanınıza ilacınızı da alın.

Balık sezonunda akşam 5&#;ten sonra olta balıkçılığı için burasının daha uygun olduğunu söylüyorlar burada balık tutan kişiler.

Dilek Yarımadası Milli Parkı Nerede?

Dilek Yarımadası Milli Parkı, Aydın&#;a bağlı Kuşadası Güzelçamlı&#;da yer alıyor. Güzelçamlı&#;nın sonuna geldiğinizde milli parkın giriş kapısı ile karşılaşacaksınız.

Google Maps konumu için tıklayın.

Dilek Yarımadası Milli Parkı&#;na Nasıl Gidilir?

Özel Araç ile Ulaşım

İzmir Aydın otobanından takip ederek gelecekseniz eğer iki alternatif yol bulunuyor. İlki Selçuk sapağından çıkıp Kuşadası&#;nın merkezine sizi götüren, oradan da Güzelçamlı&#;ya devam etmeniz gereken yol. İkinci yol ise otobandan devam ederken Bodrum sapağına sapıp Söke göbeğinden milli park tabelalarını takip edip Kuşadası&#;nın merkezine hiç uğramadan giden yol. Biz ikinci yolu tercih ediyoruz. Biraz daha uzun ancak ağırlıklı olarak trafik yoğunluğunun daha az olması bunun sebebi.

Dolmuş ile Ulaşım

Dilek Yarımadası Milli Parkı içinde sürekli sefer yapan ve tüm koylara uğrayan dolmuşlar çalışıyor. Kuşadası&#;ndan kalkan dolmuşları aracınız yok ise tercih edebilirsiniz. Milli parkın girişinden dolmuşa binip koylara gitmek istediğinizde ise kişi başı ücret 10 TL.

Giriş Ücretleri ve Çalışma Saatleri

Dilek Yarımadası Milli Parkı&#;nda yılı için giriş ücretleri şöyle:

Yaya &#; 13 TL

Bisiklet &#; 13 TL

Motosiklet &#; 26 TL

Araba &#; 39 TL

Minibüs &#; TL

Midibüs &#; TL

Otobüs &#; TL

Ayrıca girişte yer alan iki adet araç giriş noktasından sağ taraftakinde HGS ile de geçiş yapabilirsiniz.

Milli park her gün sabah &#;da açılıp, akşam &#;da kapanıyor. Ancak burada önemli olan içeriye giriş için son saat Bu saatten sonra içeri ziyaretçi alınmıyor.

Dilek Yarımadası Milli Parkı Koyları

Birbirinden güzel koyları olan milli parkta, bu koylardan sadece ilk sıradaki kum plaja sahip. Diğerleri taşlık. Milli parkın tüm koyları için önemli şeylerden biri de öğlen 13&#;e kadar sakin, o saatten sonra genelde dalgalı olması. Denizi çarşaf gibi görmek istiyorsanız sabah saatlerinde burada olmalısınız. Gelin sırasıyla anlatalım koyları.

İçmeler Koyu

Duş, tuvalet, soyunma kabini, piknik masası, şezlong ve şemsiye mevcut. Ancak kum olduğundan özellikle çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği bir yer ve hafta sonları kalabalık oluyor. Kalabalık bizim için dert değil, kum plaj olsun derseniz tercih edebilirsiniz.

Aydınlık Koyu

İkinci sıradaki koy burası. Denizi taşlık ve hemen derinleşiyor. Ancak çok berrak ve masmavi. Arka taraftaki ağaçların altında ya da kendi şemsiyenizi de açabilirsiniz. Duş, tuvalet, giyinme kabini ve piknik masası mevcut.

Kavaklıburun Koyu

Üçüncü koya geldi sıra. Plajın hemen arkasında gölge olarak kullanabileceğiniz ağaçlar ve piknik masaları var. Oldukça uzun bir plaj. Uzun olduğu için de insan yoğunluğu daha az oluyor. Denizi taşlık ve hemen derinleşiyor. Renkler muhteşem.

En Uygun Fiyata Otel Bulun

Bu güzel koyların tadını çıkarmak adına size uygun en iyi otelleri harika indirimler ile bulup rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Karasu Koyu

Dört büyük koyun sonuncusu oluyor. Sona doğru geldikçe insan kalabalığı da azalır diye düşünerek buraya kadar gelirseniz yanıldığınızı göreceksiniz. Çünkü bu koy da çok güzel olduğundan bir gelen tekrar geliyor. Duş, tuvalet ve giyinme kabinleri mevcut. Arka taraftaki ormanlık alanda piknik masaları da bulunuyor.

Özel Tavsiye

Tüm bu tabelalarını takip edebileceğiniz koylar haricinde, Aydınlık Koyu ile Kavaklıburun Koyu arasında isimsiz bir koy var. Burada duş, tuvaşet, giyinme kabini ya da piknik masası yok. Ancak bizce Dilek Yarımadası Milli Parkı&#;nnı en güzel yeri burası. adet patika yol ile 1 dakikada taşlık plaja inip şemsiyenizi masanızı açıp hemen denize girebilirsiniz. Bizce deneyin pişman olmayacaksınız.

Google Maps konumu için buraya tıklayın.

İzmir&#;in en güzel köylerini anlattığımız gezi rehberimizi okudunuz mu? Tıklayın.

Doğa Yürüşü için Kanyonlar

Dilek Yarımadası Milli Parkı aynı zamanda doğa yürüyüşü için mükemmel bir yer. İki adet kanyon bulunuyor.

Kısa Parkur (Botanik Turu)

2 kilometre uzunluğundaki bu parkur Kavaklıburun ile Karasu koyları arasında ana yoldaki tabelası bulunan alandan başlıyor. Milli park florasındaki yaklaşık 95 familyaya ait &#;den fazla farklı türdeki bitkiyi görme şansınız bulunan bu parkurda, sadece bu bölgede yetişen 6 endemik bitki türünü de görme şansına sahipsiniz.

Uzun Parkur (Oluklu Dere Kanyonu)

18 kilometrelik uzun parkur ise kondisyonu daha iyi olanlar için ideal. Yürüyüş boyunca doğal güzelliklerin fotoğrafını çekmek için yanınızdaki cihazın şarjının dolu olduğunu kontrol etmeyi unutmayın, sonra sadece hatıra olarak aklınızda kalıyor manzaralar bizim başımıza geldiği gibi.

Uygun Fiyata Bilet Alın

İş ortağımız Pamukkale ile Türkiye’nin her yerine güvenli, konforlu ve uygun fiyatlı seyahat edebilirsiniz.

Uygun fiyata bilet almak için tıklayın.

Etraftaki Diğer Gezilecek Yerler

Zeus Mağarası

Milli parkın girişine gelmeden metre önce Zeus Mağarası var. Ana yola aracınızı bırakıp 5 dakika yürüyerek ulaşabileceğiniz Zeus Mağarası içine de girip suya girme şansınız olduğundan bizce ziyaret edilmesi gereken enteresan bir alan.

Priene Antik Kenti

Dilek Yarımadası&#;nın güney tarafında kalan Priene Antik Kenti&#;ne Söke&#;den 15 dakika daha devam ederek ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Karina Sahili ve Doğanbey Köyü tarihi taş evleri gibi görülmesi gereken yerler de var.

Detaylı Priene Antik Kenti gezi rehberimiz için tıklayın.

Yoğurtçu Cavit

Dönüşte ya da gidişte Söke tarafından İzmir Aydın otobanına bağlanacaksanız muhteşem bal kaymağını tatmanızı tavsiye ettiğimiz Yoğurtçu Cavit&#;e uğrayıp kahvaltı yapabilirsiniz.

Yoğurtçu Cavit&#;i anlattığımız detaylı rehberimiz için tıklayın.

Bunları da Keşedin&#;

İzmir&#;deki en güzel yemekleri ve tatlıları anlattığımız rehberimiz için tıklayın.

Bergama&#;daki gezilmesi gereken muhteşem yerler ve lezzet keşifleri için tıklayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası