kabir nur namazı nasıl kılınır diyanet / Kabir nur namazı var mıdır? - Diyanet TV

Kabir Nur Namazı Nasıl Kılınır Diyanet

kabir nur namazı nasıl kılınır diyanet

Kabir Nur Namazı Var mı?

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır.Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.

KABİR NAMAZI

Bazı tarikat mensupları yatmadan önce "kabir namazı" diye oturarak iki rekât namaz kılıyorlar. Türkçe ilmihal kitaplarında sünnet ya da müstehap namazları arasında böyle bir namaz bulamadık. Öyleyse bunun aslı yoktur diyebilir miyiz?

Hadis kitaplarımıza ve Rasûlüllah Efendimiz (sav)`in yaşayış tarzını anlatan kitaplara baktığımızda, yer yer değişik kelimeler içermekle birlikte şöyle bir hadis-i şerifin olduğunu görürüz: "Allah Rasûlü vitirden sonra oturarak iki rekat namaz kılardı" Bazı rivayetler bunu "bağdaş kurarak" diye de verir (Müslim). Beyhakî de: "Gece de onüç rekât namaz kılardı. Dokuz rekâti ayakta kılar ve onlarda vitir yapardı. Iki rekât da oturarak kılar, secde yapmak istediğinde ayağa kalkıp rukû yapar ve secdeye giderdi. Bunu vitirden sonra yapardı". Diğer bir rivayette: "O iki rekâtta oturarak kıraat ederdi", bir diğerinde: "Bu iki rekâtta (kul yâ-eyyühelkâfirûn ve izâ zülzilet-il ardu) sûrelerini okurdu" ilaveleri de vardır. Hatta bazı haberlerde: "Yatağına yatmak istediği zaman oraya emekleyerek gider ve uyumadan önce yatağının üzerinde iki rekât namaz kılardı, bu rekâtlarda (Izâ zülziletilardu ve Tekâsür) sûrelerini okurdu" denir (Beyhakî, es-Sünenül-kübrâ, NI/32; Gazâli, Ihyâ, I/). Az farkla bu hadisleri Ahmed bin Hanbel (Müsned, V/; VI/), Ibn Mâce (Ibn Mâce, ikâme,), Tirmizî (Tirmizî, vitir,13), Darimî (Darimî, salat, ) ve Dârekutnî de (Derekutnî, N/) rivayet etmişlerdir. Ibnü`l Kayyim ise bunları değerlendirirken şunları söylemiştir: "Rasulüllah gece namazını üç türlü kılardı Ayakta. En çok yaptığı da budur. 2- Kıraati oturarak, rükü`u da oturarak. 3- Kıraati oturarak ve kıraattân az bir miktar kalınca kalkıp rükü`u ayakta iken. Bu üç türlü kıldığıda doğrudur" (Ibn Kayyim, Zâd, I/).

Ancak Imam Mâlik bu iki rekât namazı münker görür (kabul etmez); Imam Ahmed de: "Ben kılmam ama, kılana da mani olmam, der. Çünkü Gece son kıldığınız namaz vitir olsun" diye bir hadis-i şerif vardır. Onlar bu namazı bu hadise uymuyor sayarlar. Bir grup alim de Rasulüllah`ın bu iki rekâti sırf, vitirden sonra da namaz kılmanın caiz olduğunu göstermek için kılmıştır görüşündedir.

Bu iki rekât, sünnet gibi değerlendirilmeli ve vitrin (son namaz vitir olmakla beraber) tamamlayıcısı görülmelidir. Çünkü vitir, -özellikle de vacip sayanlara göre- müstakil bir ibadettir. Binaenaleyh, bu iki rekât tıpkı akşamın sünneti gibi olmuş olur. Zira o da gündüzün vitri (tekli namazı)`dir. Ve sondaki sünneti onun tamamlayıcısıdır. (Yani sonunda sünnet kılmış olduğu halde kişi, son kıldığım namaz akşam namazıdır diyebilir). Bu iki rekât da gecenin vitrinin tamamlayıcısı olmuş olur (ve son kılınan namaz yine vitirdir denebilir) Allah`u a`lem.

Sonuç olarak böyle bir namaz kılanlara biz, bid`at işliyorlar diyemeyiz. Olsa olsa, Ahmed b. Hanbel gibi "kılmıyorum ama kılana da bir şey diyemem" deriz. Hatta Rasûlüllah`ın böyle bir namaz kıldığı sahih rivayetlerle sabit olmuş olunca, kılanlar kılmayanlardan daha iyi yapıyorlar da diyebiliriz. Ancak bu namaza "Kabir Namazı" dendiğine dair bir bilgiye, bakabıldiğimiz kaynaklarda rastlayamadık.

Bu namazın ilmihallerde, -hatta fıkıh kitaplarında- geçmediğine gelince; onların bunu bilmediklerinden değil, sadece en önemli olup, Rasûlüllah`ın hemen hemen devamlı kıldığı ve tavsiye ettiği sünnet ve müstehap namazları kitaplarına almış olmalarındandır. Yoksa Rasûlüllah`ın kıldığı daha başka namazlar da vardır. Durum bu olunca şöyle diyebiliriz: Farz namazlar İslam`ın asgari şartıdır ve kulluğun ilk barajıdır. Farzların sünnetleri (revâtip sünnetler) farzların koruyucusu ve mükemmelleştiricisidir. Teheccüd, Duhâ (kuşluk), Işrak, Tahiyyetül mescid gibi müstehap namazlar Allah`a yaklaştırmada etkili nafile namazlardır. Sizin sözünü ettiğiniz namaz ve benzerleri de farz, sünnet ve nafilelere tam alışmış, ehli takva insanların fırsat bulabilenlerinin yaptıkları amellerin üzerine bir de kaymak sürme kabilinden bir şeydir. Ancak hiç namaz kılmayanlara, ara sıra kılanlara, namaz borcu olanlara böyle namazları tavsiye etme yerine, kulluğun; asgari şartını yerine getirmelerini telkin etme daha isabetli olsa gerektir.

Kabir nur namazı nasıl kılınır? Kabir nur namazında hangi dualar ve sureler okunur?

Kabir nur namazı iki rekâttan oluşan bir namazdır. Tahiyatta oturulduğu gibi oturularak kılınması gereken bir namazdır. Kabir nur namazı bu yüzden ayakta kılınmaz. Bu namaz için tekrardan abdest alınması gerekir. Yatsı namazı abdesti olsa dahi, Kabir nur namazı için yeni bir abdest almak gereklidir.

Tahiyatta oturulduğu gibi oturmak gerekir ve namaz bu şekilde oturarak kılınır. Kabir nur namazına “ Niyet ettin Allah rızası için 2 rekât Kabir nur namazı kılmaya” diyerek niyet edilir.

Ardından “Allahuekber” diyerek tekbir alınır ve Sübhaneke duası okunur. Sübhaneke duasının ardından Eüzü Besmele çekilir ve Fatiha süresi okunur.
Fatiha süresinin ardından Zilzal süresi okunur ve eller dizlere konularak hafifçe eğilinir ardından rükuya varılır.

Rükudayken 3 kere “Subhane Rabbiyel Azim” denir ve doğrulurken “Semi Allahu - limen Hamide- Rebbena Lekel ‘Hamd” denerek hafifçe doğrulunur. Allah’u Ekber denildikten sonra secdeye gidilir.

Secdeye varıldığında 3 kere “Subhane Rabiyel Ala” denildikten sonra ‘Allah’u Ekber’ denilir ve ikinci rekat için tekrar eller dizlerde oturulur.

İkinci rekatın başında besmele çekilir ve ardından Fatiha suresi okunur. Fatiha suresinin ardından Tekasür suresi okunur. Birinci rekatta ki gibi rüku ve secdede ne yapılmışsa aynısı tekrarlanır ve tahiyatta oturulur. Bu kısımda ilk olarak Ettehiyyatü duası okunur. Ardından sırasıyla Allahümme Salli ve Allahümme Barik, Rabbena Atina ve Rabbenağfirli dualarını okumak gerekir. Dualar bittikten sonra “ Esselamün aleyküm ve rahmetullah” diyerek selam verilir ve namaz bitirilir.

Kabir nur namazı nasıl kılınır

Kabir nur namazı nasıl kılınır

Kayıtsız Üye
Kabir Nur Namazı oturarak mı kılınır? Kabir nur namazı hakkında bana bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Kabir nur namazı nasıl kılınır

@hmet
"Kabir nur namazı" diye bir namaz yoktur.


Cevap: Kabir nur namazı nasıl kılınır

Aşk-ı Vuslat
Kabir nur namazı vardır
Kabir Nur Namazı Nasıl Kılınır

Meşayıhten gelen rivayetlerde, "Kabir namazı" yatmadan önce abdest alınarak, iki rekât olarak özellikle oturarak kılınan namazdır.

Bu namaz özellikle oturarak kılınır sünnet olan odur.

Efendimiz (S.A.V.) vitir namazından sonra yatmadan önce iki rekat oturarak kabir namazı kılardı.

Peybamberimiz yatmadan önce yatağının kenarında kılardı tabi o zaman yatak sert olduğu için secde oluyordu şimdiki yataklar yaylı yumaşak olduğu için olmaz.

Halk arasında Kabir Namazı olarak bilinir. bazı kesimler kabir namazı yok gibisinden tartışmalara giriyor. kabir namazı vardır. ama ismi kabir namazı diye geçmiyebilir. hadislerde oturarak kılınan iki rekat nafile sünnet namazı diye geçer.

KABİR NAMAZI KILINIŞ ŞEKLİ

Kılınışı iki rekâtlı sünnet namazları gibidir. Birinci rekâtta Fatihadan sonra "Zilzal" süresi okunur. İkinci rekâtta ise fatihadan sonra "Tekasür" suresi okunur.


Cevap: Kabir nur namazı nasıl kılınır

mumsema
Aşk-ı Vuslat
Kabir nur namazı delili nedir?


Aşk-ı Vuslat
Yatağına yatmak istediği zaman oraya emekleyerek gider ve uyumadan önce yatağının üzerinde iki rekât namaz kılardı, bu rekâtlarda (Izâ zülziletilardu ve Tekâsür) sûrelerini okurdu.

Beyhakî, es-Sünenül-kübrâ, NI/32; Gazâli, Ihyâ, I/). Az farkla bu hadisleri Ahmed bin Hanbel (Müsned, V/; VI/), Ibn Mâce (Ibn Mâce, ikâme,), Tirmizî (Tirmizî, vitir,13), Darimî (Darimî, salat, ) ve Dârekutnî de (Derekutnî, N/) rivayet etmişlerdir.

İbnü`l Kayyim ise bunları değerlendirirken şunları söylemiştir:

Rasulüllah gece namazını üç türlü kılardı Ayakta. En çok yaptığı da budur. 2- Kıraati oturarak, rükü`u da oturarak. 3- Kıraati oturarak ve kıraattân az bir miktar kalınca kalkıp rükü`u ayakta iken. Bu üç türlü kıldığıda doğrudur" (İbn Kayyim, Zâd, I/).


mumsema
Bu namaz kabir nur namazı değildir.
Konuyu adığın yerde şu ifadelere de yer verlmiş

< Ancak bu namaza "Kabir Namazı" dendiğine dair bir bilgiye, bakabıldiğimiz kaynaklarda rastlayamadık. >
Müslümanlar tüm farz, vacip, müekked sünnet ile gayri müekked sünnetleri bitirdiler de fazladan namaz mı arıyorlar?!
Valli meşru olan namazlar bize yeter


Aşk-ı Vuslat
Tartışmaya girmek istemiyorum ben bu konuda, ben var diyorum siz yok diyorsunuz, Ruhul Furkan tefsirinde de buna rastladım ben. Ben inandım iman ettim.
Selametle


imam
< Ruhul Furkan >
Dinin kaynağı Kitap ve sünnettir. İbadetlerin delilleri sünnette aranır, yorum yapılan kitaplarda değil.
Dinde böyle bir namaz olsa neden inkar edelim ki? bu düşündün mü?
Peygamberimizin adına söz uydurmak tehlikelidir dikkat edelim


Aşk-ı Vuslat
Madem ki senin dinin kaynağı kuran ve sünnettir, yapılan tefsirlere bakmadan kendi kendine yorumla ozaman kitabını. Bircok tefsir alimi var aklina hangisi uygun geliyosa onu açar okursun oyle değil mi ? Siz bu konuda bu kadar ortaligi karistirdiginiza gore baska muhim konularda birbirimize girecegiz desenize..


imam
Bu öfke nedeni ne bilmiyorum ama yapman gereken şey "Bu bilgi dinde fazlalıkmış kardeşlerim beni uyardılar" deyip teşekkür etmen gerekirdi.
Bize sadece uyarmak düşer Allahın selamı üzerine olsun


Aşk-ı Vuslat
Öfkem bu kadar dar görüşe sahip olmanız. Sadece bir noktaya bakarak ilmi almak yetmiyor bu zamanda maalesef. Madem ki böyle bir platformda yer alıp insanlara bilgi vermeye çalışıyoruz enine boyuna hiç tasvif etmediğimiz insanların bile bu konuda ne dediklerine bakıp öyle karar verip insanlara sunmamız gerekiyor. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
Vesselam..


mum
Aşk-ı Vuslat kardeş
Dar görüşlü dediğin sana cevap yazanlar hepsi ilim sahibi sevilen sayılan insanlar.
Amacımız islam bu ortak noktamız, İslamda dayanağı olan bilgiler verilmeli değil midir?

İbadetler temeli mutlaka Kitap ve sünnete dayanmalı.
Peygamberimizin kılmadığı bir namazı biz nasıl halka anlatalım nasıl teşvik edelim.
Ya da Peygamberimizin kıldığı bir namazı biz nasıl yok diyelim!
Bundan Allah&#;a sığınırız


Aşk-ı Vuslat
Peygamber efendimizin bütün sünnetleri kitaplarda yer almıyor maalesef. Ben bu zamana kadar sapığından aliminden kim varsa aklıma takılan bir soruda hepsinin görüşüne baktım, aklıma yatanı onayladım ve o ilimle amel ettim. Allah&#;a şükür sizin inkar ettiğiniz namaz vs gibi şeylerle ben huzur buldum, eğer yanlış yolda olsaydım Allah bana rahmetini yağdırıp beni bu noktaya getirmezdi. Demek istediğim şey bir şey var yada yok saygı duy, uyar vs ama ustune basa basa yoktur demek yanlıştır. Yaaa varsa demeli, ilmin sınırı yoktur sünnetlerinde sayısı yoktur. Varsa da yok diyorsak asıl o zaman vay halimize


mum
< sizin inkar ettiğiniz namaz >
Sen bildiğinde diretiyorsun sen bilirsin kardeş
Ama bu sana yazan kardeşin (mum)
Fıkıh kounusunda Şafii hanefi iyi derecese, maliki ve hanbeli fıkhını da normal derecede okuyan/bilen bir kardeşinim
Hadis eserlerini de tefsir de okudum ve 20 senedir hala dini ilimler derslerini veriyorum
Yoktur dediğimizde bilgimiz kesindir ve emin ol ki onun kaynağını asla bulamazsın.

Huzur, Peygamberimizin kılıp tavsiye ettiği nafile namazlardadır, başkasına gerek yoktur.


Aşk-ı Vuslat
Tamam sizin bildiğiniz size, benim bildiğim bana. Bu konudaki düşüncenizi öğrenmiş oldum, başka konularda karşılaşınca o zaman fikrinizin ve ilminizin hangi tarafta olduğu anlaşılır.
Hayrlı geceler


@hmet
yahu bu namaz var ise bir mümin inkar edebilir mi neden düşünmezsiniz?
Aşkı vuslat ilmin var mı, dini eğitim aldın mı (sohbet dinleme, kitap okumayı kastetmiyorum. medrese gibi bir eiğitim)


Aşk-ı Vuslat
Biz boşuna burda birşeyler anlatmaya çalışmıyoruz Ahmet Bey, ilim almadan fetva verecek kadar alçalmadık elhamdulillah..


@hmet
İlmini bir daha al, kontrol ettir.
Din usullerini oku (Tefsir, hadis ve fıkıh usullerini)

İmam malikin güzel bir sözü var kulağımıza küpe bir söz:

"Sünnette olmayanı tavsiye edenler, ya Peygamberden (s) daha güzel bir yol buldular ya da sapmışl
ardır"


Aşk-ı Vuslat
Madem o kadar ilminize güveniyorsunuz, birgün bir konu açılsın da bakalım öğrendiğimiz ilimlerden ne akacak. Sünnet değil, bizzat Kurandan bir soru hazırlansın istiyorum. Daha çarpıcı cevaplar görelim


@hmet
Konu kişiselleşti bu yanlış.

Cübbeli hoca onun görüşünde olanlar bu namazı savunurlar, onlar dahi bu namazın adı "kabir nur namazı" değildir diyorlar.
Onların dışında hiç bir hoca bu namaz vardır demez
Kalbimizi açalım ki ilimden istifa edelim.

Biz asla her şeyi biliriz demeyiz ama bildiklerimizi yazar ve kesin konuşuruz hamdolsun
Bu arada dilediğini yeni konu açarak sor 🙂


Aşk-ı Vuslat
Burası münazara yapılacak ortam değil ben bu gibi yerlerde konuşmak ve bildiklerimi söylemek istemiyorum. Varsa konuşulacak bir konu uzerine durulacak bir mevzu baska bir yerde acilsin konusurum bu gibi yerlerde konusup siteye gelen uyelerinde aklini karistirmak istemem

Zaten ben kesinkes bu namazın adi budur demiyorum, namazın kilinis seklini ben bizzat ilk olarak paylastim ve bazi alimlere gore o namazın ismi budur diyorum. Sunnet olarak kilinan bu ismini yoksayarak diyorum namazida inkar ediyorsaniz dicek biseyim yok artik. İlk paylastigim mesaja bakip ne anlatmak istedigimi belki anlarsiniz

Namazin ismi bu olmasa dahi biz isimden çok boyle bir namazın olup olmamasini tartisiyoruz bir saattir ama anlasamama sorunu var


imam
Konu kabir nur namazı ve sen tarif verdin değil mi kardeşim
Bu yanlış işte
Hadislerde geçen hiç bir sünnet inkar edilmez.


@hmet
kabir nur namazı yani kabri nurlandıran namaz adında bir tür namaz ne hadislerde ne de fıkıh kitaplarında geçmez sadece nette uydurma olarak yazılır
klavyesi olan yazıyor


taat
Cübbeli AHMET hoca efendi ALLAH razı olsun güzel açıklamış.


Kayıtsız Üye
Mahmud efendi hazretlerinin cemaatinden ogrendigim kadariyla kabir nur namazı vardir ve sünnettir.


Kayıtsız Üye
Kabir nur namazı tabiki vardır sünnet olan bir namazdır bunun tartismasimi olur

Kabir nur namazı hadisi seriflerdede gecer bence siz inkar edip imaninizi kaybedeceksiniz vardır ve biz buna inanıyoruz


Kayıtsız Üye
AŞK &#; VUSLAT KARDESIM ALLAH senden razı olsun Hocalarimdan duydum bu namazı hemen amel etmek için hazirlandim.. ve buradan arastirmak için girdim.. yaziniza rastladim.. Kuran ve sünnet ne derse o insAllah.. Ruhul furkanda da geciyor bize sadece amel etmek duser.. RABBİM KABUL BUYURSUN..


Kayıtsız Üye
Kabrin nur namazını bende duydum kim durduk yere boyle bir sey cikarabilirki insanlari yaniltmayin kılan kendine kılıyor sonucta. Ameller niyetlere goredir&#;


Kayıtsız Üye
Vardır diyen ulemanın kendilerine ve ümmete sizin deyiminizle fazladan namaz yazmasının peki ne mantığı seafoodplus.info çok kere peygamber efendimize Mevlayı kendilerinden hoşnut edebilecek şeylerin neler olduğunu sorup öğrenmeye çalışmıştır ve bunları tatbik edip aynı zamanda da günümüze kadar akdarmislardir.


Kayıtsız Üye
Ben yasini serif kitabinda gördüm de arastirdim ve bu sayfa geldim yok değil var&#;nasil kolay yok deniliyor bali duymadim deinde gunaha girmeyin


Kayıtsız Üye
Bence burda vuslat arkadaşa boşuna muhalefet edilmiş çünkü bahsettiği namaz var ama peygamberimizin nafile namaz olarak iki rekat yatağının üstünde kıldığı diye geçiyor yatağı deri olup yerle bir olduğu için yatak zaten müseafoodplus.info konuyu şöyle düşünürsek eğer kimsenin bu namaza farz dediği yok zaten bunda hepimiz zaten ittifakda bulunuyoruz var sayalım gece yatmadan 2 rekat nafile namaz kıldın kabir nur diye niyet etmedin ama Allah rızası için namaz dedin sana günah mı yazılacak yani Allah aşkına birbirinize basit şeyler için sataşmayın ibadete teşvik edin lütfen!


Kayıtsız Üye
Kabirimizin nurlu ve azapsiz olmasi. İcin neler yapmaliyiz dua veya namaz bilgi verirseniz sevinirim
Selametle


Şem&#;a
< Kabirimizin nurlu ve azapsiz olmasi >
Kabir azabından kurtulmanın yolları

&#; Farzları yerine getirmek
&#; Büyük günahlardan kaçınmak
&#; İdrar ve diğer temizliğe dikkat etmek
&#; Söz taşımaktan sakınmak (koğuculuk-Fitne)
&#; Yatsı namazı kıldıktan sonra tabareke süresini okumak


Kayıtsız Üye
Ramuz&#;da daha bugün , bizim halk ağzında kabir nur namazı diye söylenen, ancak Efendimiz seafoodplus.info yatmadan önce yatağında oturarak iki rekat namaz kıldığını( Zilzak vetekasür surelerini okuduğu) hadisi okuduk, nasıl inkar ediyorsunuz hadis kaynağıyla varken? Kusra bakmayın ama yukarıda nefis yarıştırmışsınız, nefsinize ağır gelmiş inat etmişsiniz, ben yoktur diyosam yoktur demek ne haddinize! Ramuz-el Hadis te mevcut. Adı bu şekilde geçmiyor diye bir nafile namazı ; sünneti reddetmek çok yanlış


Kayıtsız Üye
Öncelikle bu namazı savunan arkadaştan Allah Razı olsun çünkü böyle bir ibadet var farz değil vacip değil ama sünnet olan nafile bir ibadet var ismi direk kabir nur namazı değil ki arkadaş zaten üstüne basa basa söylemiş böyle şeyler için muhalefet olmaya gerek bile yok adam nafile bir ibadete teşvik ediyor ama baskı görüyor yok yok diye bence olmaması gerekiyor

Böyle bir namaz varda varsayalım yok kim fazla namaz kıldı ibadet etti diye günaha girer ki


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm herkese gelelim kabir nur namazına tabisi böyle bir namaz var belki çoğu insan bunu bilmez ama var ben yatsın namazı kılar kılmaz hemen arkasından kılıyorum hafta iki rekat oturularak kılınan bir namaz yok diyen arkadaşlarımız neye dayanaraktan böyle söyleyebiliyo önce araştırsınlar daha sonra konuşsunlar aşkı vuslat sen Bence böyle insanlarla muhattaba bile girme herkes işine geldiğine inanıyor ayrıca bağlı olduğu mürid onlara o şekilde yönetiyo onlara da söyleyecrk bişey yok


Kayıtsız Üye
Dorudur kabir nur namazı vardır doruyu yanlısı Allahtan başka kimse bilemez iki rekat namaz ne zamanını nede vaktini kaybettirir aksine Allah onu biyerde karşına çıkarır onun


Kayıtsız Üye
Allah&#;ın kanununları hükümleri ayaklar altında iken. Tartışılan mesele onun yanında daha az öneme sahip. İslamın hakim olmadığı yerde ameli fıkıhi konuları tartışmak boşa kürek çekmek tir


Kayıtsız Üye
selamun aleykum kardeşlerim yazılarınızı okudum delil isteyen kardeşlerim çok haklılar delilsiz yapılmaz seafoodplus.info diğer bu namazı kılan kardeşlerimde ne için kılıyor efendimiz s.a.v kıldıgı için yapıyor. şöyle düşünelim peygamber efendimiz böyle bir namaz kılmamış olsun böyle varsayalıseafoodplus.info namazı kılan kardeşlerimizin düşüncesi bu na
mazı kılmaktaki maksadı peygamber efendimiz kıldı diye kılmaktıseafoodplus.infoçta yanılmış olsalar dahi amaçları efendimize uymaktır. nafile namazdır efendimizde nafileleri istediğiniz kadar coğaltın diye bir şey duymustum. ALLAH EN DOGRUSUNU BİLENDİR&#;


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm öncelikle hocalarım bu konuda cübbeli hocanın açıklaması var çok kısa onu dinlemenizi tavsiye ederim her iki tarafta bir birbirlerine doğruları eksik şekilde anlattığı için söylediğim cübbeli hocanın bu konuyla ilgili çok kısacık videosunu izlemenizi tavsiye ediyorum Allah&#;ın rahmeti hepimizin üzerine olsun İNŞEALLAH


Kayıtsız Üye
Ben sana inaniyor ve bu namazida kilmak istiyorum ama şu kısmını anlamadim yatağa emekleyerek gider derken ne demek istedin anlamadım.


kabir nur namazı, kabir nur namazı nasıl kılınır, kabir namazı nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Babamın Amcasının Torunu İle Evlenmek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir