ya halik nasıl okunur / El-Halik ne demek? Allah'ın isimlerinden El Halik esmasının faziletleri nelerdir? - Pratik Bilgiler

Ya Halik Nasıl Okunur

ya halik nasıl okunur

El Halık esması anlamı ile faziletleri

"Yaratan, yoktan var eden El Halık Esmaül Hüsnası'nın faziletleri nedir? El Halık Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Halık ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları

El-Halık Anlamı

EL-HALIK: Her şeyi yoktan var eden, yaratan. Herşeyin varlığını ve yaşadığı sürece geçireceği halleri,olayları önceden tesbit edip ona göre ortaya çıkaran, meydana getiren (Halk eden).

Allah’ın 99 isminden biri olan “El-Halık” ismi; kelime kökeni olara “halk” kelimesinden türetilmiş bir isim olup, anlam açısından “yoktan var etme”, “takdire şayan olma”, “herhangi bir modele sahip olmadan sıfırdan bir şey inşa etme” anlamlarını barındırmaktadır. Daha abartılı biçimde kullanılmak istenirse “hallak” şeklinde kullanılmakta, bu kelime de “sürekli olarak yaratım içerisinde olma” anlamını ifade etmektedir.

Bu isim, Allah’ın sonsuz yaratma gücüne değinilen bir sıfat niteliğindedir. Hiçbir eşi benzeri bulunmayan bir şeyi ancak Allah’ın yoktan yaratabildiği ve bu isimle birlikte Allah’tan baştan hiçbir yaratıcının olmadığı anlaşılmaktadır.

Yüce Allah’ın yaratma sıfatı, bizim anlayamayacağımız kadar geniş ve derindir. Allah’ın “yaratma” sıfatı özeldir. Kısacası yaratmak, Allah’a mahsus bir özelliktir. Başka varlıkların yaratma gücü de yeteneği de yoktur. El-Hâlik (c.c.) esmasının anlamı: Yaratan, yoktan var eden, her şeyin varlığını ve varlığı süresince görüp geçireceği bütün halleri, hadiseleri tayin ve tespit eden ve ona göre yaratan.

El-Hâlik

الخالق

Ya-Halık esmasının Ebced Değeri ve Zikir saati, zikir günü ve zikir saati :

Ebced değeri ve zikir sayısı ;

Zikir günü ; Pazar

Zikir saati ; Güneş (Sabah güneş doğarken ilk bir saat ve ikindi namazı sonrası bir saat)

El –Hâlik isminin Özellikleri, Fazileti ve faydaları:

Üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmak için : El Halik

Yedi gün arka arkaya defa “YA HALIK” ismini okuyan kimse, gelecek bela ve musibetlere karşı korunur. Bu mübarek isim, daha çok sanatkarlara ait bir zikirdir. Yani daha çok sanatkarlar ve sanatkarlar ruhlu insanların bu ismi okumaları gerekir. Ancak sadece onlara mahsus değildir. Bu ismi vird edinenler işlerinde ve özellikle sanatlarında başarılı olurlar.

El-HALIK ismini, seher vaktinde zikredenlerin, kalpleri çabuk nurlanır ve basiretleri açılır, hikmet sahibi olurlar.

İyileşmesi zor bazı hastalıklar için bu ismin vekfinin, yazılıp taşınması ve zikrine devam edilmesi tavsiye edilmiştir.

Her kim bu mübarek ismi vird haline getirir ve geceleri buna devam ederse, yüce Allah, o kimsenin içini ve dışını nurlandırır. Gam ve kederden kurtarır, ahiret saltanatı ile lütuflandırır.

Çözülemeyen bir işi olan kimse,temiz bir vaziyette ve abdestli olarak kıbleye karşı tenha bir yerde bu ismi defa zikreder ve halini Allah’a arz edip dua ederse, isteği yerine getirilir,ve kolayca çözülür.

Her gün kere “Ya Hâlik celle celâlühû” zikrine devam eden bütün sıkıntılarından kurtulur, her işinde başarılı olurlar.

Her gün kere “Ya Hâlik, Ya Bârî, Ya Musavvir celle celâlühû” diye zikreden, her türlü ruh hastalığından kurtulur.

Çocuğu olmayan eşler, her gün kere “Ya Hâlik celle celâlühû” demeye devam ederlerse Allâh-u Teala’nın izniyle çocukları olur.

Çocuğu olmayan bir kadın, yedi gün oruç tutup iftar vaktinde “Ya Halık, Ya Bari, Yâ Musavvir” isimlerini bir bardak suya 21 kere okuyup üfleyip ve o su ile orucunu açarsa Cenab-ı hak bu isimlerin hürmetine makbul bir çocuk ihsan eder.

İçinde El-Halık İsm-i şerifinin geçtiği Kur’an ayetleri

El-Halik ile ilgili Ayetler

Fatır suresi 3. ayet

يَا أَيُّهَا النَّاسُ اذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ هَلْ مِنْ خَالِقٍ غَيْرُ اللَّهِ يَرْزُقُكُم مِّنَ السَّمَاء وَالْأَرْضِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ فَأَنَّى تُؤْفَكُونَ

Okunuşu :

Yâ eyyuhân nâsuzkurû ni’metallâhi aleykum, hel min hâlikın gayrullâhi yerzukukum mines semâi vel ard (ardı), lâ ilâhe illâ huve fe ennâ tu’fekûn (tu’fekûne).

Anlamı :

Ey insanlar! Allah’ın üzerinizdeki nimetini zikredin. Sizi göklerden ve yerden rızklandıran, Allah’tan başka bir Halîk (bir Yaratıcı) var mı? O’ndan başka İlah yoktur. Öyleyse nasıl (imandan) döndürülüyorsunuz?

Enam suresi ayet

بَدِيعُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ أَنَّى يَكُونُ لَهُ وَلَدٌ وَلَمْ تَكُن لَّهُ صَاحِبَةٌ وَخَلَقَ كُلَّ شَيْءٍ وهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ

Okunuşu :

Bedîus semâvâti vel ard (ardı), ennâ yekûnu lehu veledun ve lem tekun lehu sâhıbetun, ve halaka kulle şey’in, ve huve bi kulli şey’in alîm (alîmun).

Anlamı :

O, gökleri ve yeri örnekleri yokken yaratandır. O’nun bir eşi olmadığı halde, nasıl bir çocuğu olabilir? Halbuki her şeyi O yarattı. O, her şeyi hakkıyla bilendir.

Enam suresi ayet

ذَلِكُمُ اللّهُ رَبُّكُمْ لا إِلَهَ إِلاَّ هُوَ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ فَاعْبُدُوهُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ وَكِيلٌ

Okunuşu :

Zâlikumullâhu rabbukum, lâ ilâhe illâ huve, hâliku kulli şey’in fa’budûhu, ve huve alâ kulli şey’in vekîl (vekîlun).

Anlamı :

Rabbiniz, işte bu Allah’tır. O’ndan başka ilah yoktur. Her şeyi yaratandır. Artık O’na kul olun! Ve O, her şeye vekildir.

Rad suresi sure

قُلْ مَن رَّبُّ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ قُلِ اللّهُ قُلْ أَفَاتَّخَذْتُم مِّن دُونِهِ أَوْلِيَاء لاَ يَمْلِكُونَ لِأَنفُسِهِمْ نَفْعًا وَلاَ ضَرًّا قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الأَعْمَى وَالْبَصِيرُ أَمْ هَلْ تَسْتَوِي الظُّلُمَاتُ وَالنُّورُ أَمْ جَعَلُواْ لِلّهِ شُرَكَاء خَلَقُواْ كَخَلْقِهِ فَتَشَابَهَ الْخَلْقُ عَلَيْهِمْ قُلِ اللّهُ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ وَهُوَ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ

Okunuşu :

Kul men rabbus semâvâti vel ard(ardı), kulillâh (kulillâhu), kul e fettehaztum min dûnihî evliyâe lâ yemlikûne li enfusihim nef’an ve lâ darrâ (darren), kul hel yestevil a’mâ vel basîru em hel testevîz zulumâtu ven nûr (nûru), em cealû lillâhi şurakâe halakû ke halkıhî fe teşâbehel halku aleyhim, kulillâhu hâliku kulli şey’in ve huvel vâhidul kahhâr (kahhâru).

Anlamı :

“Semaların ve yeryüzünün Rabbi kimdir?” de. “Allah’dır” de. Artık ondan başka kendilerine bile fayda ve zararı olmayan dostlar mı edindiniz? “Gören ve görmeyen bir olur mu? Veya karanlıklar ile nur bir olur mu?” de. Yoksa onlar, onun yaratması gibi yaratan ortaklar kıldılar da, böylece bu yaratma onlara benzer mi göründü? De ki:“Allah, her şeyin yaratıcısıdır.” Ve O, tek Kahhar (kahreden), her şeye gücü yeten, en kuvvetli olandır.

Zumer suresi 62 ayet

اللَّهُ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ وَكِيلٌ

Okunuşu :

Allahu hâliku kulli şey’in ve huve alâ kulli şey’in vekîl (vekîlun). Anlamı :

Allah, her şeyin Yaratıcısı’dır ve O, her şeye vekildir.

Mü’min suresi 62 ayet

ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ لَّا إِلَهَ إِلَّا هُوَ فَأَنَّى تُؤْفَكُونَ

Okunuşu :

Zâlikumullâhu rabbukum hâliku kulli şey’in lâ ilâhe illâ huve fe ennâ tu’fekûn (tu’fekûne).

Anlamı :

İşte o Allah ki, sizin Rabbinizdir. Her şeyi Yaratan’dır. O’ndan başka İlah yoktur. Öyleyse nasıl döndürülüyorsunuz?

Haşr suresi ayet

هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

Okunuşu :

Huvallâhul hâlikul bâriul musavviru lehul esmâul husnâ, yusebbihu lehu mâ fîs semâvâti vel ard (ardı) ve huvel azîzul hakîm (hakîmu).

Anlamı :

O Allah ki; Yaratan’dır, Bâri’dir (yokken var eden), Musavvir’dir (şekil verendir), güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanlar O’nu tespih eder. Ve O; Aziz’dir (yücedir), Hakîm’dir (hüküm ve hikmet sahibidir).

Nisa suresi 1. ayet

يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُواْ رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً كَثِيرًا وَنِسَاء وَاتَّقُواْ اللّهَ الَّذِي تَسَاءلُونَ بِهِ وَالأَرْحَامَ إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبًا

Okunuşu :

Yâ eyyuhân nâsuttekû rabbekumullezî halakakum min nefsin vâhidetin ve halaka minhâ zevcehâ ve besse minhumâ ricâlen kesîran ve nisââ(nisâen), vettekûllâhellezî tesâelûne bihî vel erhâm (erhâme). İnnallâhe kâne aleykum rakîbâ (rakîben).

Anlamı :

Ey insanlar, Rabbiniz’e karşı takva sahibi olun. O ki, sizi bir tek nefesten (Âdem Aleyhis selâm’dan) yarattı. Ve ondan zevcesini yarattı ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yaydı. Ve O’nunla (O’nun adı ile) birbirinize dilekte bulunduğunuz Allah’a karşı takva sahibi olun ve rahimlerden (akrabalık haklarından) sakının. Muhakkak ki Allah, sizin üzerinizde murakıbtır (sizi kontrol edendir).

Tur suresi ayet

أَمْ خُلِقُوا مِنْ غَيْرِ شَيْءٍ أَمْ هُمُ الْخَالِقُونَ

Okunuşu :

Em hulikû min gayri şey’in em humul hâlikûn (hâlikûne).

Anlamı :

Yoksa onlar bir şey (bir yaratan) olmaksızın mı yaratıldılar? Veya yaratıcılar onlar mı?

Mü’minun suresi ayet

ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ

Okunuşu :

Summe halaknân nutfete alakaten fe halaknâl alakate mudgaten fe halaknâl mudgate ızâmen fe kesevnâl izâme lahmen summe enşe’nâhu halkan âhar (âhara), fe tebârakallâhu ahsenul hâlikîn (hâlikîne).

Anlamı :

Sonra da nutfeden (bir noktadan rahim duvarına bağlı) bir alaka yarattık. Sonra alakadan bir çiğnem et (görünümünde) bir mudga yarattık. Bundan sonra mudgadan kemikleri yarattık. Daha sonra kemiklere et giydirdik (üzerini et ile kapladık). Daha sonra da onu, başka bir yaratışla inşa ettik (şekillendirdik). İşte böyle Allah, Mübarek’tir, En Güzel Yaratıcı’dır.

Cevşen-i Kebir duasından

60 Ve es’elüke biesmâike Yâ Evvel Yâ Âhir Yâ Zahir Yâ Bâtın Yâ Halik Yâ Râzik Yâ Sâdık Yâ Sabık Yâ Saik Yâ Fâlik

سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ اَجِرْنَا مِنَ النَّارِ Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emâ-ne’l-emâne ecirnâ mine’n-nâr.

Allah’ım Senden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum. Ey her şeyden önce olan evvel, Ey her şeyden sonra olan Ahir, Ey varlığı apaçık görünen Zahir Ey her şeyin içyüzünden haberdar olan Batın, Ey her şeyi yoktan yaratan Halik, Ey her şeyi münasip bir sekilde riziklandiran Razik, Ey her işi doğru olan ve sözünü yerine getiren Sadik, Ey varlığı her şeyden önce olan Sabik, Ey her şeyi mukadder hedefine sevk eden Saik, Ey tohum ve çekirdekleri yarıp sünbüllendiren Falik, Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin, Senden başka ilah yok ki bize imdat etsin. Eman ver bize, Eman diliyoruz. Bizi cehennemden kurtar.

Er-Rahman isminin manası nedir, zikrinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El Cebbar Esmaül hüsnasının anlamı ve faziletleri El Aziz isminin manası ve zikrinin faziletleri - Esmaül Hüsna

El-H&#;lık Ne Demek? El-H&#;lık Fazileti Ve Anlamı

Haberin Devamı

El-Hâlık Anlamı Nedir?

Allah'ın 99 isminden biri olan El-Hâlık köken itibari ile halk kelimesinden türemiştir. Anlam olarak da ''yoktan var etme'' manasına gelmektedir. Bu anlam dışında takdire şayan olma, ''herhangi bir modele sahip olmadan sıfırdan inşa etme'' manalarını da taşımaktadır. 

El-Hâlık Allah'ın 99 isimlerinden birisidir. El-Hâlık Esmaül Hüsnası'nın anlamı ''her şeyi yoktan var eden, yaratan, her şeyin varlığını ve yaşadığı süre boyunca geçirecek olan halleri önceden tespit ederek ona göre ortaya çıkaran, meydana getiren'' anlamı taşımaktadır. 

El-Hâlık Faziletleri Nedir?

 - Yedi gün boyunca ''ya halık'' ismini kere okuyan kişiler, gelecekte karşılarına çıkacak belalardan korunur. Bu isim genellikle sanatkarlara ait bir isimdir. Daha çok sanat ile uğraşan kişilerin okuması gerekmektedir. Böylece yaptıkları sanat da daha başarılı olacaklardır.

Haberin Devamı

 - El-Hâlık seher vaktinde zikredildiği zaman bu kişilerin kalpleri nurlanır ve hikmet sahibi kişi olurlar.

 - Genellikle iyileşmesi zor olan hastalıklar için yazılması, taşınması ve zikredilmesi önerilmektedir.

 - Bu isim vird haline getirilir ve geceleri de buna devam edilir ise, Allah o kişiyi nurlandırır. O kişi kederlerden kurtulur. 

 - Temiz bir şekilde abdestli olarak kıbleye karşı ve tenha bir yerde bu isim kere zikredilir ve Allah'a dua edilir ise istekleri yerine getirilir ve kolayca çözülür.

 - Her gün '' Ya Hâlık celle celâlühû'' zikrine kere devam edilir ise o kişi sıkıntılarından kurtularak işlerinde başarılı olur.

El-Hâlik (c.c.) esmasının manası : Yaratan, yoktan var eden, her şeyin varlığını ve varlığı süresince görüp geçireceği bütün halleri, hadiseleri tayin ve tespit eden ve ona göre yaratan demektir.

El-Hâlik : الخالق
Yâ Halik : يَا خَالِقُ

Faziletleri ve faydaları :
Üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmak için :
El Halik
* Her gün kere &#; Ya Hâlik celle celâlühû &#; zikrine devam eden bütün sıkıntılarından kurtulur, her işinde başarılı olurlar.
* Her gün kere &#; Ya Hâlik, Ya Bârî, Ya Musavvir celle celâlühû &#; diye zikreden, her türlü ruh hastalığından kurtulur.
* Çocuğu olmayan eşler, her gün kere &#; Ya Hâlik celle celâlühû &#; demeye devam ederlerse Allâh-u Teala&#;nın izniyle çocukları olur.
* Çocuğu olmayan bir kadın, yedi gün oruç tutup iftar vaktinde &#; Ya Halık, Ya Bari, Yâ Musavvir,&#; isimlerini bir bardak suya 21 kere okuyup üfleyip ve o su ile orucunu açarsa  Cenab-ı hak bu isimlerin hürmetine makbul bir çocuk ihsan eder.

Ya-Halık esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati :
Ebced değeri ve zikir sayısı ;
Zikir günü ; Pazar
Zikir saati ; Güneş (Sabah güneş doğarken ilk bir saat ve ikindi namazı sonrası bir saat.)
Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir) : Diyafram ve üzeri, sol böbrek ve Rahim.
Gezegeni : Pluto

İçinde El-Halık İsm-i şerifinin geçtiği Kur&#;an ayetleri
1-) Fatır suresi 3. ayet
يَا أَيُّهَا النَّاسُ اذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ هَلْ مِنْ خَالِقٍ غَيْرُ اللَّهِ يَرْزُقُكُم مِّنَ السَّمَاء وَالْأَرْضِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ فَأَنَّى تُؤْفَكُونَ
Okunuşu :
Yâ eyyuhân nâsuzkurû ni’metallâhi aleykum, hel min hâlikın gayrullâhi yerzukukum mines semâi vel ard (ardı), lâ ilâhe illâ huve fe ennâ tu’fekûn (tu’fekûne).
Anlamı :
Ey insanlar! Allah&#;ın üzerinizdeki nimetini zikredin. Sizi göklerden ve yerden rızklandıran, Allah’tan başka bir Halîk (bir Yaratıcı) var mı? O’ndan başka İlah yoktur. Öyleyse nasıl (imandan) döndürülüyorsunuz?
2-) Enam suresi ayet
بَدِيعُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ أَنَّى يَكُونُ لَهُ وَلَدٌ وَلَمْ تَكُن لَّهُ صَاحِبَةٌ وَخَلَقَ كُلَّ شَيْءٍ وهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
Okunuşu :
Bedîus semâvâti vel ard (ardı), ennâ yekûnu lehu veledun ve lem tekun lehu sâhıbetun, ve halaka kulle şey’in, ve huve bi kulli şey’in alîm (alîmun).
Anlamı :
O, gökleri ve yeri örnekleri yokken yaratandır. O’nun bir eşi olmadığı halde, nasıl bir çocuğu olabilir? Halbuki her şeyi O yarattı. O, her şeyi hakkıyla bilendir.
3-) Enam suresi ayet
ذَلِكُمُ اللّهُ رَبُّكُمْ لا إِلَهَ إِلاَّ هُوَ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ فَاعْبُدُوهُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ وَكِيلٌ
Okunuşu :
Zâlikumullâhu rabbukum, lâ ilâhe illâ huve, hâliku kulli şey’in fa’budûhu, ve huve alâ kulli şey’in vekîl (vekîlun).
Anlamı :
Rabbiniz, işte bu Allah&#;tır. O’ndan başka ilah yoktur. Her şeyi yaratandır. Artık O’na kul olun! Ve O, her şeye vekildir.
4-) Rad suresi sure
قُلْ مَن رَّبُّ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ قُلِ اللّهُ قُلْ أَفَاتَّخَذْتُم مِّن دُونِهِ أَوْلِيَاء لاَ يَمْلِكُونَ لِأَنفُسِهِمْ نَفْعًا وَلاَ ضَرًّا قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الأَعْمَى وَالْبَصِيرُ أَمْ هَلْ تَسْتَوِي الظُّلُمَاتُ وَالنُّورُ أَمْ جَعَلُواْ لِلّهِ شُرَكَاء خَلَقُواْ كَخَلْقِهِ فَتَشَابَهَ الْخَلْقُ عَلَيْهِمْ قُلِ اللّهُ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ وَهُوَ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ
Okunuşu :
Kul men rabbus semâvâti vel ard(ardı), kulillâh (kulillâhu), kul e fettehaztum min dûnihî evliyâe lâ yemlikûne li enfusihim nef’an ve lâ darrâ (darren), kul hel yestevil a’mâ vel basîru em hel testevîz zulumâtu ven nûr (nûru), em cealû lillâhi şurakâe halakû ke halkıhî fe teşâbehel halku aleyhim, kulillâhu hâliku kulli şey’in ve huvel vâhidul kahhâr (kahhâru).
Anlamı :
“Semaların ve yeryüzünün Rabbi kimdir?” de. “Allah&#;dır” de. Artık ondan başka kendilerine bile fayda ve zararı olmayan dostlar mı edindiniz? “Gören ve görmeyen bir olur mu? Veya karanlıklar ile nur bir olur mu?” de. Yoksa onlar, onun yaratması gibi yaratan ortaklar kıldılar da, böylece bu yaratma onlara benzer mi göründü?
De ki:“Allah, her şeyin yaratıcısıdır.” Ve O, tek Kahhar (kahreden), her şeye gücü yeten, en kuvvetli olandır.
5-) Zumer suresi 62 ayet
اللَّهُ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ وَكِيلٌ
Okunuşu :
Allahu hâliku kulli şey’in ve huve alâ kulli şey’in vekîl (vekîlun).
Anlamı :
Allah, her şeyin Yaratıcısı’dır ve O, her şeye vekildir.
6-) Mü&#;min suresi 62 ayet
ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ لَّا إِلَهَ إِلَّا هُوَ فَأَنَّى تُؤْفَكُونَ
Okunuşu :
Zâlikumullâhu rabbukum hâliku kulli şey’in lâ ilâhe illâ huve fe ennâ tu’fekûn (tu’fekûne).
Anlamı :
İşte o Allah ki, sizin Rabbinizdir. Her şeyi Yaratan’dır. O’ndan başka İlah yoktur. Öyleyse nasıl döndürülüyorsunuz?
7-) Haşr suresi ayet
هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ
Okunuşu :
Huvallâhul hâlikul bâriul musavviru lehul esmâul husnâ, yusebbihu lehu mâ fîs semâvâti vel ard (ardı) ve huvel azîzul hakîm (hakîmu).
Anlamı :
O Allah ki; Yaratan’dır, Bâri’dir (yokken var eden), Musavvir’dir (şekil verendir), güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanlar O’nu tespih eder. Ve O; Aziz’dir (yücedir), Hakîm’dir (hüküm ve hikmet sahibidir).
😎 Nisa suresi 1. ayet
يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُواْ رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً كَثِيرًا وَنِسَاء وَاتَّقُواْ اللّهَ الَّذِي تَسَاءلُونَ بِهِ وَالأَرْحَامَ إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبًا
Okunuşu :
Yâ eyyuhân nâsuttekû rabbekumullezî halakakum min nefsin vâhidetin ve halaka minhâ zevcehâ ve besse minhumâ ricâlen kesîran ve nisââ(nisâen), vettekûllâhellezî tesâelûne bihî vel erhâm (erhâme). İnnallâhe kâne aleykum rakîbâ (rakîben).
Anlamı :
Ey insanlar, Rabbiniz&#;e karşı takva sahibi olun. O ki, sizi bir tek nefesten (Âdem Aleyhis selâm’dan) yarattı. Ve ondan zevcesini yarattı ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yaydı. Ve O’nunla (O’nun adı ile) birbirinize dilekte bulunduğunuz Allah&#;a karşı takva sahibi olun ve rahimlerden (akrabalık haklarından) sakının. Muhakkak ki Allah, sizin üzerinizde murakıbtır (sizi kontrol edendir).
9-) Tur suresi ayet
أَمْ خُلِقُوا مِنْ غَيْرِ شَيْءٍ أَمْ هُمُ الْخَالِقُونَ
Okunuşu :
Em hulikû min gayri şey&#;in em humul hâlikûn (hâlikûne).
Anlamı :
Yoksa onlar bir şey (bir yaratan) olmaksızın mı yaratıldılar? Veya yaratıcılar onlar mı?
) Mü&#;minun suresi ayet
ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ
Okunuşu :
Summe halaknân nutfete alakaten fe halaknâl alakate mudgaten fe halaknâl mudgate ızâmen fe kesevnâl izâme lahmen summe enşe&#;nâhu halkan âhar (âhara), fe tebârakallâhu ahsenul hâlikîn (hâlikîne).
Anlamı :
Sonra da nutfeden (bir noktadan rahim duvarına bağlı) bir alaka yarattık. Sonra alakadan bir çiğnem et (görünümünde) bir mudga yarattık. Bundan sonra mudgadan kemikleri yarattık. Daha sonra kemiklere et giydirdik (üzerini et ile kapladık). Daha sonra da onu, başka bir yaratışla inşa ettik (şekillendirdik). İşte böyle Allah, Mübarek’tir, En Güzel Yaratıcı’dır.

60
Kulak ağırlığının izalesi için
Ve es&#;elüke biesmâike
Yâ Evvel
Yâ Âhir
Yâ Zahir
Yâ Bâtın
Yâ Halik
Yâ Râzik
Yâ Sâdık
Yâ Sabık
Yâ Saik
Yâ Fâlik
سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ اَجِرْنَا مِنَ النَّارِ Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente&#;l-emâ-ne&#;l-emâne ecirnâ mine&#;n-nâr.

Allah’ım Senden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum.
Ey her şeyden önce olan evvel,
Ey her şeyden sonra olan Ahir,
Ey varlığı apaçık görünen Zahir
Ey her şeyin içyüzünden haberdar olan Batın,
Ey her şeyi yoktan yaratan Halik,
Ey her şeyi münasip bir sekilde riziklandiran Razik,
Ey her işi doğru olan ve sözünü yerine getiren Sadik,
Ey varlığı her şeyden önce olan Sabik,
Ey her şeyi mukadder hedefine sevk eden Saik,
Ey tohum ve çekirdekleri yarıp sünbüllendiren Falik,
Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin, Senden başka ilah yok ki bize imdat etsin. Eman ver bize, Eman diliyoruz. Bizi cehennemden kurtar.

Not : Cevşen-i Kebir duası alıntısıdır.

El-Halık (cc) ne demek? El-Halık ismi şerifinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Halık

El-Halık (cc) ne demek? El-Halık ismi şerifinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Halık

Allah'ın (cc) güzel isimlerinin toplandığı Esma-ül Hüsna'dan El-Hâlık sadece Rabbimize atanmış bir isimdir. Sadece Allah'a (c.c) ithaf edilen El-Halık isimi bir yönüyle insanları da anlatıyor. Allah'ın (c.c) her şeyi yoktan var ettiği anlamını taşıyan El-Halık ismi hakkında tüm merak edilenleri sizler için araştırdık. El-Halık ne demek? El-Halık isminin faziletleri nelerdir?

Allah'ın 99 isimlerinden biri olan El-Halık 'yoktan var eden, her şeyin varlığını ve varlığı boyunca görüp göreceği bütün hal ve hadiseleri tayin ve tespit eden ve ona göre yaratandır' anlamlarını taşımaktadır. Allah (cc) zati ve subuti sıfatlara sahiptir. El-Halık (c.c) ismi şerifi Yaratan'ın subuti sıfatlarındandır. Yani sadece Allah'a özgü ve başka hiçbir varlığa verilemeyecek bir isimdir. El-Halık (cc) Allah'ın yaratan olduğunu ve her şeyi yoktan var ettiğinin gösterir. Kainatta hiçbir madde yoktur ki atomuna kadar incelendiğinde Yaratan'ın eseri olmasın. Allah En'am Suresi'nin ayetinde, "İşte Rabbiniz Allah bu! O'ndan başka ilah yoktur; O, her şeyin yaratanıdır. O'na kulluk edin, O her şeye vekildir" buyurmuştur.

ذٰلِكُمُ اللّٰهُ رَبُّكُمْۚ لَٓا اِلٰهَ اِلَّا هُوَۚ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ فَاعْبُدُوهُۚ وَهُوَ عَلٰى كُلِّ شَيْءٍ وَكٖيلٌ

Żâlikumu(A)llâhu rabbukum(s) lâ ilâhe illâ hu(ve)(s) ḣâliku kulli şey-in fa’budûh(u)(c) vehuve ‘alâ kulli şey-in vekîl(un)

YOKTAN VAR EDEN ALLAH (CC)

Dünyada yapılan araştırmalar ve çalışmalar sonucunda birçok ürün bulunmuştur. Mucitler Allah'ın (c.c) yarattıklarını kullanıp yeni icatları keşif edebilseler de hiçbir şeyi yoktan var edemezler. Kainattaki her olgu O'ndan başlamıştır. O'nun (c.c) izni ile her şey oluşfunduszeue.info Fatır Suresi'nin 3. ayetinde, "Ey insanlar, Allah’ın üzerinizdeki nimetini anın. Gökten ve yerden sizi rızıklandıran Allah’ın dışında bir başka Yaratıcı var mı? O'ndan başka İlah yoktur. Öyleyse nasıl olur da çevriliyorsunuz?" buyurmuştur.

يَٓا اَيُّهَا النَّاسُ اذْكُرُوا نِعْمَتَ اللّٰهِ عَلَيْكُمْۜ هَلْ مِنْ خَالِقٍ غَيْرُ اللّٰهِ يَرْزُقُكُمْ مِنَ السَّمَٓاءِ وَالْاَرْضِۜ لَٓا اِلٰهَ اِلَّا هُوَۘ فَاَنّٰى تُؤْفَكُونَ

Yâ eyyuhâ-nnâsu-żkurû ni’meta(A)llâhi ‘aleykum(c) hel min ḣâlikin ġayru(A)llâhi yerzukukum mine-ssemâ-i vel-ard(i)(c) lâ ilâhe illâ huv(e)(s) feennâ tu/fekûn(e)

Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim'in birçok ayetinde Allah'ın (c.c) gücünün benzersizliğine vurgu yapılır. Gökleri ve yeri bir örnek edinmeksizin yaratandır. O'nun nasıl bir çocuğu olabilir? O'nun bir eşi (zevcesi) yoktur. O, herşeyi yaratmıştır. O, herşeyi bilendir. (Enam suresi, Ayet)

el halik ne demek

el halik ne demek

BOŞ BAKIŞLAR, ALLAH'TAN UZAK HAYATLAR

Allah'ın (c.c) kudretinden sual olmaz. Allah Kuran-ı Kerim'de el-Halık (cc) ismine ithafen birçok ayet indirmiştir. De ki: "Göklerin ve yerin Rabbi kimdir?" De ki: "Allah'tır." De ki: "Öyleyse, O'nu bırakıp kendilerine bile yarar da, zarar da sağlamaya güç yetiremeyen birtakım veliler mi (tanrılar) edindiniz?" De ki: "Hiç görmeyen (a'ma) ile gören (basiret sahibi) eşit olabilir mi? Veya karanlıklarla nur eşit olabilir mi?" Yoksa Allah’a, O'nun yaratması gibi yaratan ortaklar buldular da, bu yaratma, kendilerince birbirine mi benzeşti? De ki: "Allah, her şeyin yaratıcısıdır ve O, tektir, kahredici olandır." (Rad suresi, ayet)

El-Halık isminin faziletleri

El-Halık isminin faziletleri

Allah'ın güzel isimlerinden biri olan el-Halık (cc) Kuran-ı Kerim'in daha birçok ayetinde geçmektedir. Bu isim kimseye verilemeyeceği gibi şakasına bile başka bir insan (yaratılan) için  yaratıcının bu ismini kullanmak yanlıştır. Tek yaratıcı Allah Azze ve Celledir.

El Halık ismini çokça zikredin

El Halık ismini çokça zikredin

EL-HALIK İSMİNİN FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah'ın 99 isminden biri olan El-Halık ismini çokça zikredenin;

Pijama ile namaz kılınır mı? Pijama ile namaz kılmak caiz mi? Eşofmanla namaz kılınabilir mi

İLİŞKİLİ HABER

Pijama ile namaz kılınır mı? Pijama ile namaz kılmak caiz mi? Eşofmanla namaz kılınabilir mi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası