deri koltuk bakımı ve temizliği / Deri Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır? - Trendyol Blog

Deri Koltuk Bakımı Ve Temizliği

deri koltuk bakımı ve temizliği

Deri Koltuk Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Özellikle salonlarda ve oturma gruplarında sık tercih edilen oturma grupları derilerdir. Deri oturma grupları kullanılan alanlara şıklık ve zarafet kazandırmaktadır. Deri oturma grubunun kullanımı kadar bakımına da dikkat edilmelidir. Deri oturma gruplarında uygulanan bakım, derisinin yapısına göre değişiklik göstermektedir. Deri koltuklarınızın temizliği için deriye hangi malzemelerin zarar vereceğini, hangi malzemelerin temizlik için daha uygun olduğunu iyi bilmelisiniz. Aksi takdirde temizlemek istediğiniz deri yüzeyi zarar görecek ve koltuklarınızın kötü görünmesine neden olacaktır.

Deri Koltuklar İçin Bakım Ürünleri

Hassas olarak üretilen deri koltuk temizliği ve bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlara dikkat etmek deri koltukların daha uzun ömürlü olmasını sağlayacak ve daha güzel görünmesine neden olacaktır. Bilinçli olarak yapılan koltuk temizliği sırasında yalnızca deri koltuklar için özel olarak tasarlanmış temizleme ürünlerinden yararlanmalısınız. Ürünlerin kimyasal özelliklerinin deri yüzeyinde deformasyon yaratmaması ve herhangi bir renk değişimine neden olmaması için deri yüzeyine uyum sağlayan temizlik ürünlerini kullanmanız iyi olacaktır.

Deri Koltuk Günlük Bakımı

Deri koltuklarda bakım yaparken derinin parlak yapısını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Bu parlak yapının muhafaza edilmesi ve derinin sağlıklı bir şekilde görünebilmesi açısından deri koltuklarınızın bakımı sırasında badem yağından yararlanabilirsiniz. Evinizde badem yağı yerine vazelin var ise bunu da koltuk bakımlarınız için kullanabilirsiniz. Badem yağını ya da vazelini pamuklu bir beze yayarak deri koltuklar üzerine uygulayabilirsiniz. Bu sayede koltuklarınızın sahip olduğu doğal görünümü tazelemiş olacaksınız.

Deri Koltukların Çatlamaması İçin Bakım

Eksik bakım ve hatalı temizlik sonucunda deri koltuklar zarara uğrayabilmektedir. Oluşan çatlaklar zaman içerisinde daha da büyüyecek ve çirkin bir görünüm meydana getirecektir. Hatta daha ileri aşamalarda koltuklarınız artık kullanılamayacak duruma gelebilmektedir. Deri kanepeler ve koltuklar aşırı sıcaktan olumsuz şekilde etkilenen ürünlerdir. Bu nedenle ev ortamında derinin çatlamaması için bakım yapılması şarttır. Deri bakımı sırasında koltuklarınızın doğrudan güneş görmediğinden emin olmalısınız. Deri koltuklarınızı ısıtıcılar ile temas ettirmemeli ya da yakın tutmamalısınız. Çok sert kıllı fırçalardan ziyade yumuşak uçlu fırçalar tercih etmelisiniz. Yumuşak uçlu elektrikli süpürge kullanarak üzerinde biriken tozları çektirmelisiniz. Bakım sırasında kesinlikle asit ağırlıklı temizleme ürünlerinden uzak durmalısınız. Bu ürünler koltuklarınızda çatlamalara ve istenmeyen renk geçişlerine neden olacaktır. Bu sayede koltuklarınızın olması gerekenden daha uzun ömre sahip olduğunu ve yüzeyinde herhangi bir çatlak oluşmadığını fark edebilirsiniz.

Deri Koltukta Oluşan Küçük Lekelerin Temizlenmesi

Eğer salonlarınızda bulunan deri koltukların yüzeyinde küçük lekeler meydana geldi ise bu durumda hemen telaşa kapılmamanız önerilmektedir. Çoğu zaman minik lekeler yalnızca bir bezi ıslatarak temizlenebilmektedir. Hafif nemli bezi lekenin üzerine sürterek lekelerden uzaklaşabilirsiniz. Bezi sert bastırarak silmeye çalışır iseniz deriyi çizebilir ya da ona zarar verebilirsiniz. Eğer deri üzerindeki leke çıkmakta inat ediyor ise minik parçada diş macunu alarak bunu leke üzerine sıkabilirsiniz. Macunu leke üzerine eliniz ile yayarak leke partiküllerine yapışmasını sağlayabilirsiniz. 2 dakika bekledikten sonra lekeyi pamuklu bez ile silerek istenmeyen görüntüden uzaklaşabilirsiniz.

Deri Koltuktaki Mürekkep Lekesinin Giderilmesi

Koltuklar evde sık kullanılan ürünlerin başında gelmektedir. Gerek sizin gerekse de çocuklarınızın zaman geçirdiği deri koltuklar herhangi bir kalem yüzünden çizilebilmektedir. Mürekkep lekesinin koltuk üzerinden çıkarılması zor gibi görünebilir. Ancak sanıldığı kadar zor değildir. Eğer mürekkep lekesini çıkarmak istiyor iseniz bir saç spreyi işinizi görecektir. Kalem lekesinin üzerine saç spreyini sıkarak yaklaşık 10 saniye beklemelisiniz. Ardından sprey sıkılan bölgeyi pamuklu bir bez yardımı ile silmelisiniz. Lekenin ortadan kalktığını göreceksiniz.

Deri Oturma Gruplarınızdaki Yemek Lekelerinin Temizliği

Deri oturma gruplarınıza herhangi bir yemek dökülmesi gibi durumlarda panik yapmanıza gerek yoktur. Yemek yağlı olsa bile bu görünümü hızlı bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Evinizde bulunan karbonatı yemek lekesinin üzerine bir tutam şeklinde dökebilirsiniz. Döktüğünüz karbonatın en az 15 saniye leke üzerinde beklediğinizden emin olmalısınız. Böylece yeme lekesi karbonat partiküllerine tutuşacak ve deri koltuklarınızdan uzaklaşacaktır. Deri koltuk temizliği için son aşama ise lekeninin üzerinin ıslak bir bez ile silinmesidir. Koltuklarınızın ilk aldığınız günkü gibi tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Deri Oto Koltuk Temizliği ve Bakımı

Araç bakımı ve temizliği denince akla ilk gelen arabanın dış temizliği, parlaklığı gelmektedir. Aracınızın dış temizliği kadar iç temizliğine de dikkat etmek gerekiyor. Özellikle pandemi döneminde hijyen kurallarının üst noktalarda olması nedeniyle iç  temizlik de bir hayli önem taşımaktadır.

Koltuk temizliği ve bakımı, arabanızın iç temizlik unsurları başında gelir. Düzenli olarak temizlenmeyen araba koltukları; bakteri, koku ve kir oluşturarak sağlığınızı büyük ölçüde tehdit eder. Ayrıca temizliği ve bakımı yapılmayan oto koltukları, aracınızın eski gözükmesine sebep olmaktadır. Özellikle de deri koltuk kullanan araç sahiplerinin bakım ve temizlik konusunda daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Çünkü deri koltuklar, uzun süre ısıya ve güneş ışığına maruz kaldığında deforme olurlar ve renklerinde solma yaşanır.

Siz de arabanızın ilk günkü gibi gözükmesini istiyorsanız araba koltuklarınızın bakımını ve temizliğini aksatmayıp, belirli aralıklarla yapmanız önerilir. 

Deri araba koltuğu nasıl temizlenir?

Öncelikle deri araba koltuklarınızı temizlemeden önce, temizlenecek alanların detaylı bir şekilde süpürülmesi gerekmektedir. Elektrik süpürgesi yardımıyla deri oto koltuğundaki tozlar ve koltuk arasındaki kırıntıları iyice süpürmek gerekmektedir.

Deri araba koltuğu temizliği, evinizde bulunan bulaşık deterjanı ve sirke gibi karışım solüsyonlarla yapılabileceği gibi özel temizleme spreyler ile de yapılabilir. Yaptığınız karışımı, temizliğe başlamadan önce  ufak bir alanda denemeniz önerilir. Deriye zarar verebilecek çamaşır suyu gibi kuvvetli kimyasal ürünlerin kesinlikle kullanılmaması gerekir. Aksi durumda bu kimyasallar deriye zarar verir ve kullanım ömrünü kısaltır.

Deri araba koltuğu bakımı nasıl yapılır?

Deri araba koltuklarının kullanım ömrünü uzatmak ve yeni görünümünü korumak için iki yada üç ayda bir bakım yapılması önemlidir. Deri temizleme mendilleri ile de sık sık koltukları silmeniz önerilir. Özellikle de istenmeyen sıvılar döküldüğünde anında müdahale etmek için deri temizleme mendili kullanmanız önerilir.

Otom Özel Üretim Deri Koltuk Kılıfı

Otom özel üretim deri koltuk kılıfları ile aracınızın koltukları ilk günkü gibi yeni bir görünüme sahip olurlar. Otom Özel Üretim Koltuk Kılıfları, aracınız ile birebir uyum sağlayarak koltuklarınızın mükemmel gözükmesini sağlar. Otom Özel Üretim Koltuk Kılıfları, deri ve kumaş seçenekleri ile monash.pw ‘da sizi bekliyor.

Deri Koltuk Temizleme Hakkında 5 Önemli Bilgi

Deri koltuklar evlerde, ofislerde ve araçlarda yaygın olarak tercih edilen koltuk türleri arasında yer alır. Bez ya da diğer kumaş koltuklara kıyasla temizliğinin daha kolay olması, zor kirlenmesi ve daha ağır bir görünüm sağlaması, deri koltukların tercih edilmesinin başlıca nedenleri arasında yer alır. Ancak deri koltuk temizleme noktasında göz ardı edilmemesi gereken pek çok husus mevcut. Her ne kadar diğer koltuk türlerine göre deri koltuklar kolay temizlenebilir olsa da bu temizliğin doğru şekilde yapılmaması hem koltuğun zarar görmesine hem de istenilen düzeyde temiz görünümün sağlanamamasına yol açar. 

 

Sıvı Lekeleri Nemli Bez ile Temizleyin

Deri koltukların üzerine sıvı maddeler döküldüğü zaman, doğrudan kuru bez kullanmak doğru değildir. Kuru bezin sıvıyı hemen çekeceği gibi bir mantık oluşsa da esasında nemli bez bu konuda daha güçlüdür. Bu silme işlemini bastırarak yapmaktan da kaçınmak gerekir. Her ne kadar derinin su geçirgenliği düşük olsa da sıvı maddenin fazla olması ve silerken bastırılması, içine su çekmesine yol açabilir. Deri koltuğa dökülen sıvı madde, ilk olarak nemli bir bez ile hafifçe alınmalı, daha sonra kalan kısım kuru bez ile kurulanmalıdır. 

Sert Fırçalardan ve Süngerlerden Kaçının 

Deri koltuk temizleme hususunda göz önünde bulundurulması gereken bir diğer nokta da temizlik esnasında kullanılan malzemeler. Deri sert bir malzeme olarak görülse de sert fırçalar ya da sert bulaşık süngerleri ile temizlenmeye çalışıldığı zaman deforme olabilir. Nemli bez ile temizlik yapmak, deri koltuklar için en uygun yöntemdir. Ancak bunun yeterli olmadığı durumlarda, yani koltuk üzerinde inatçı kirlerin yer aldığı durumlarda, yumuşak kılları olan bir diş fırçasından yararlanılabilir. Diş fırçası ile hafifçe ovmak suretiyle deri koltuk temizleme işlemi tamamlanabilir. 

İlginizi Çekebilir: Pas Lekesi Nasıl Çıkar?

Su Kullanımına Dikkat Edin!

Deri koltukların temizlenmesi esnasında su kullanımı önerilmez. Zira en kaliteli deri malzemeler bile belirli bir ölçüde su geçirebilir. Deri koltukların içine su çekmesi ise kötü koku oluşumuna yol açar. Çok sulu bez kullanmak ya da suyu doğrudan koltuk üzerine dökerek ovalamaya ve bu suretle temizlemeye çalışmak da uzak durulması gereken davranışlar arasında yer alır. 

Aşındırıcı Maddeler ile Temizlik Yapmayın

Deri koltuk temizleme işleminde belki de en çok dikkat edilmesi gereken husus, temizleyici olarak kullanılan maddelerdir. Deri, dayanıklı olduğu kadar; aşındırıcı maddelere karşı da duyarlı bir yapıya sahiptir. Bu yüzden de deri koltukların temizlenmesi esnasında çamaşır suyu, tuz ruhu ya da ağır kimyasal bileşenleri olan kir çözücülerden uzak durulması önerilir. Bu ürünler koltukların renklerinin solmasına, derinin yıpranarak dayanıksız hale gelmesine ve daha pek çok olumsuzluğa yol açabilir. Ayrıca deri koltukların temizlenmesi esnasında kimyasal malzeme kullanmak, cilt sağlığı açısından da çeşitli olumsuzluklar doğurur. Deriler için özel olarak imal edilmiş ve tamamen doğal bileşenlerden oluşan temizleyiciler ile bu işlemler daha kolay yapılabilir. 

İlginizi Çekebilir: Zor Lekelerle Mücadele Rehberi

Doğallığın Gücünden Yararlanın

Deri koltukları temizlerken kimyasal deterjan kullanmak istemeyenler için bir diğer alternatif de evde bulunan doğal malzemeleri kullanmaktır. Bunun için sirke ve keten tohumunun gücünden yararlanılabilir. Bir çay bardağı sirke içerisine bir yemek kaşığı kadar keten tohumu yağı ekleyerek bu karışımı 12 saat boyunca bekletmek ve sonrasında da hafif nemli bir bez ile koltuğa dairesel hareketler yaparak koltuğa uygulamak, deri koltukların tam anlamıyla temizlenmesini sağlar. Üstelik bu yöntem hem çevre hem de insan sağlığı için yararlıdır. 

Deri koltuk bakımı nasıl olur?

Deri koltukların bakımı sanıldığı kadar da zor değildir aslında. Hatta kumaş koltuklara göre çok daha kolaydır. Dikkat etmeniz gereken tek nokta kullanacağınız temizlik maddesinin özelliğidir.

Yoğun asit içeren temizlik malzemeleri deri koltukların yıpranmasına ve deformasyona uğramasına neden olur.

Yoğun bir içeriği olan temizlik malzemelerinin yerine deterjansız bir nemli bez ile silinip ardından kuru bez ile kurulandığında deri koltuklarınız için en doğru temizliği sağlamış olursunuz.

Bu temizlik detayının yanında dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise şöyle;

* Deri ısıya karşı fazlasıyla hassastır. Çok yoğun güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ayrıca kalorifer önü, şömine ve soba önüne de konulmaması daha uzun ömürlü ve yıpranmamış olmasını sağlar. Çünkü deri, çok yüksek ısıyla karşı karşıya kaldığında kurur, çatlar ve sertleşir. Dolayısı ile görsel özelliğini tamamen yitirmiş olur.
* Deri koltuklarınızı kesinlikle elektrikli süpürge ve fırçayla temizlememelisiniz. Bu işlemler de yine çabuk yıpranmaya yol açabilir.
* Bunların dışında kontrolünüz dışında kahve, çay ya da farklı bir içecek döküldüğünde ise yine nemli bir bez ile silip ardından kuruladığınızda leke tutmayacak ve yeteri kadar temizlenecektir.
* Deri koltuklar için üretilen özel temizlik malzemelerinden de kullanabilirsiniz. ayda bir yapacağınız deri koltuklarınızın ilk günkü kadar yeni görünmesi için yeterlidir.

Mahmure Dekorasyon Editörü: Gözde Tura

False

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır