kuruyan orkide nasıl canlandırılır / Sararmış orkide yaprakları nasıl canlandırılır?

Kuruyan Orkide Nasıl Canlandırılır

kuruyan orkide nasıl canlandırılır

Orkide bakımı ve solan orkide canlandırılması nasıl yapılır?

Evimizde veya ofisimizde bulunduğumuz ortamı renklendirmek ve estetik katmak için orkide beslemek oldukça doğru bir seçim olacaktır. Orkide bakımı ve solan orkide canlandırılması konusunda bilgi sahibi olmak orkide beslemek için önemi bir kuraldır. Orkide sahibiyseniz ve orkide bakımı yada solan orkide canlandırılması hakkında bilgi sahibi olmak için haberimize bakın.

Orkide bakımı ve solan orkide canlandırılması

Orkide bakımı

Orkide narin ve nazik bir süs çiçeği olmasıyla bilinir. Narin ve nazik olan bir çiçeğin bakımı da narin ve nazik olmalıdır. Orkidenin yetiştirileceği yer iyi seçilmelidir. Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ve güneş ışığını direkt olarak almaması lazımdır. Orkideler evin doğu cephesine bakan kısımda büyütülmesi daha kolay olur. Eğer diğer cephelerde büyütülecek ise perde ile korunması gerekir. Orkidenin yaprakları koyulaşırsa ve yeteri kadar ışık almadığı anlamına gelir.

Orkideye genellikle 10 - 12 cm civarında saksılar yeterli olacaktır. Eğer çiçeğin içinde bulunduğu toprak karışımı bozulduysa ve kökleri fazla geliştiyse değiştirmeniz yerinde bir karar olacaktır. Köklerin ezilmeyeceği büyüklükte bir saksıya geçilmesi gerekmektedir.

Orkideler için sıcaklık gündüzleri 23 derece akşamları ise 18 derece olmalıdır. Yerini seven bir orkide genellikle oda sıcaklığındaki değişimlerden kolay kolay etkilenmez. Tomurcuklanma döneminde bu durum değişebilir.

Orkide kökleri her zaman nemli olmayı sevmezler. Zaman zaman hafif bir kuruluğa ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle doğru zamanda sulanması oldukça önemlidir. Orkidenin sulanma zamanı tespit etmek için baş parmağınızı 1. boğumuna kadar saksı harcına soktuğunuzda eğer saksı harcı kuruysa sulama zamanı gelmiş demektir.

Orkide sulaması en doğru şekilde daldırma ve dökme yöntemiyle sulanır. Daldırma yöntemiyle kök boğazını geçmeyecek kadar suya daldırılır ve başka bir kapta süzülmesi beklenir. Dökme yöntemi ise musluğun altında kök boğazından aşağısını suya tutarız. Bütün kökler ıslanana kadar bu işlemi tekrarlar ve süzülmesini bekleriz.

Sulama işlemi sabah ve öğle saatlerinde yapılmalıdır. Akşam saatinde yapılan sulama bakteri ve mantar oluşumuna sebep olur.

Solan orkideler içinde yukarıda belirtilen bakım teknikleri uygulanırsa tekrar canlanmaya başlayacaktır.

Orkide evlerimiz için en güzel bitkilerden biridir. Moda olduklarından beri, iyi bakıldığı takdirde neredeyse tüm yıl boyunca bize çiçek sunacak canlı bir bitki vermek için neredeyse buketleri değiştirdiler. Sorun şu ki, bazen bakım en yeterli değildir ve sonunda bir orkideyi nasıl canlandıracağını arıyorsun neredeyse aynı zamanda onların umurunda olduğunu öğreniyorsun.

Elinizden birkaç orkide geçtiyse ve hepsinin sonu aynıysa, bir orkideyi nasıl kurtaracağınızı ve olağan sorunlardan nasıl kurtulacağınızı öğrenmenin zamanı geldi: yapraklar düştü mü? Kökleri yok mu? Çürümüşler mi? Bu sorunlarla nasıl başa çıkacağınızı öğrenin.

Indeks

Orkide nasıl canlandırılır?

Bir orkideniz olduğunu hayal edin. Sana şimdiye kadar gördüğün en güzel çiçekleri sunmuş ama bir süre sonra solmaya ve sonunda düşmeye başlarlar. Sorun şu ki, zamanla, saplar kırılgan hale gelir ve rengini kaybeder ve yapraklar sararır. Normal olan daha fazla su eklemektir, ama gerçekten bir orkide nasıl canlandırılır?

'Kötü şansınıza' rağmen, bir orkide bakımının, bu bitkinin ihtiyaçlarının ne olduğunu bildiğiniz sürece basit olduğunu bilmelisiniz. Uygun sulama, gündüz saatleri veya düşük sıcaklıklara maruz bırakmak, iyi gelişmesi için çok önemlidir. Buna ek olarak, hasta olduğunda sizi uyararak sorunu olan bir orkideyi nasıl canlandıracağınızı bulmanız için size zaman tanır.

Youtube kanalımıza abone olun

Ve nasıl yapılır? Bulmak.

orkidem döküldü

Bu, düşündüğünüzden daha yaygın ve tehlikelidir, çünkü bir orkide yapraksız yaşayabilse de, zamanında yakalamazsanız iyileşmesi yavaş veya imkansız olabilir.

Orkide yapraklarının etkilenmesinin birçok nedeni vardır: aşırı sulamadan, çünkü onlara çok sık su püskürtüyorsun ve yeterince güneş almıyor çünkü onları çürüyorsun.

O zaman ne yapmalı? Güney yönü bulmaya çalışın ve pencerenin yanında, ancak en az 20 santimetre boşluk bırakarak aydınlık bir yere koyun. Ayrıca riskleri çok daha fazla yayar. Tabanda su ve sadece ihtiyacı olduğunu gördüğünüzde su bırakmayın. Bir fikir vermek gerekirse, eğer sulama olmazsa yapraklar da sizi uyarır çünkü kırışacak ve solacaktır.

Şuna da bakın: yok zararlıları Yaprakları veya hastalıkları etkileyen.

Kuruyan bir orkide nasıl kurtarılır

Eğer bir orkideniz varsa ve ne kadar uğraşsanız da kurumuşsa, bunun nedeninin orkide olduğunu bilirsiniz. yeterince sulanmadı. Ama bir çözümü olabilir. Yeşil kökleri var mı? O zaman onu kurtarabilirsin.

Yapmanız gereken, substratı su ile sulamak ve güneşin fazla vermediği bir yere koymaktır. Solan bir dalınız varsa, onu tabandan kesin. Şimdi sadece köklerin bitkiyi geliştirip geliştirmediğini ve bitkinin kaybolmadığını görmek için beklemeniz gerekiyor.

Kurutulmuş kökleri olan bir orkide nasıl canlandırılır

Orkidenizin kökleri yok ya da kuru olabilir, peki kuru köklü orkideler nasıl kurtarılır? Ve kökleri olmadan? Özenli.

  • Kökleri yoksa ve bitki sağlıklı görünüyorsa, Bitkinin kök geliştirmesine yardımcı olan bir köklendirme ürünü eklemeyi deneyebilirsiniz.
  • Kökler kuruysa, Beyaz veya siyah olanları kesmek en iyisidir çünkü köklerin geri kalanını kirletebilirler. Bitki, tüm substratı değiştirmeli ve iyileşme gücüne sahip olması için vitamin sağlamalıdır. Ayrıca sıcak bir yere koyarsanız çok daha iyi olur.

Çürümüş kökleri fark ederseniz aynısını yapabilir, alt tabakayı değiştirebilir, çürümüş olanları kesebilir ve bitkinin nasıl geliştiğini görebilirsiniz.

Orkidenin öldüğü nasıl anlaşılır?

Orkideler çok gösterişli olmalarına rağmen hastalandıklarında ya da öldüklerinde önce bir orkideyi nasıl dirilteceğinizi bilmeniz için, ikinci olarak da iyileşemediği için denemelerinizden vazgeçmeniz için sizi uyarırlar.

Ve size verdiği bu sinyaller neler?

Tacı kahverengiye döner

La taç orkidenin temelidir, yani yaprakların kök ve gövde ile birleştiği kısımdır. Kahverengiye döndüğünü, yumuşak ve ıslak gibi bir dokusu olduğunu veya tamamen siyah olduğunu görüyorsanız, çürümüş demektir.

Bu genellikle tüm yaprakları sarıya veya siyaha döndükten sonra olur.

Sana bir fikir vermek için. Kış uykusuna yatan ve toparlanabilen bir orkidenin yeşil ve tombul bir tacı olacaktır.; aksi takdirde siyah, kuru ve dokunduğunuzda kırılacakmış gibi olacaktır.

Çürük kökler var, yumuşak ve beyaz

Size bir orkide sattıklarında, içine koydukları saksı şeffaftır ve bu, kökleri ve renklerini nasıl koruduklarını görmenizi sağlar. Fakat, Ya yeşil veya beyaz tonlarını kaybeden çürük, yumuşak kökler olduğu ortaya çıkarsa? Pekala, bunlar bir şeylerin çok yanlış olduğunun işaretleridir (genellikle aşırı sudan veya substrat nakli yapılmamasından dolayı).

Köklerin böyle olduğunu görürseniz ısrar etmeyin, bir orkideyi canlandırmak çok zordur.

Bir orkide nasıl canlandırılır: sarı yapraklar

Orkide uyku dönemine girdiğinde yapraklarını dökmesinin normal olduğunu bilmelisiniz. Problem şu Sararırlar ve düşerlerse, ölmekte olduğundandır ya da ölmüştür.

Kesin olarak bilmek için bitkinin köküne bakmanız gerekir. Çürük olduğunu veya çürüdüğünü görürseniz, ondan kurtulmaktan başka seçeneğiniz yoktur. Hala umut varsa, bitkiyi mümkün olan en kısa sürede tedavi etmeye başlayın.

Orkideler neden soluyor?

Orkidelerin neden solduğunun nedenleri çoktur, bu nedenle, bir orkideyi canlandırmak için ona ne olduğuna bağlı olarak birçok eylem vardır. Ancak, bu bitkinin ölmesine neden olan olağan sorunlar şunlardır:

  • Aşırı sulama. Sulamak iyidir; Bitki çok acı çektiği için sulama ile harcamayın.
  • Işık eksikliği. Bitkinin yeri kadar ışık ihtiyacı da çok önemlidir. Ona bu katkıyı vermezseniz, acı çeker.
  • Zararlıların ve hastalıkların görünümü. Bitki solmaya başlayana kadar bunu genellikle fark etmeyiz, ancak uyanık olursak bu sorunu önleyebiliriz.
  • Sıcaklık fazlalığı veya eksikliği. Orkide, sıcaklıktaki değişikliklere karşı çok hassastır ve performansları şiddetlidir, bu nedenle solma sorunlarından biri olabilir.

Orkide çiçekleri öldüğünde ne yapmalı?

Orkide çiçekleri sonsuza kadar sürmez, er ya da geç solup düşerler. Ve bu, harekete geçmen gereken an olacak. Çiçekler düştüğünde yapmanız gerekenler şunlardır:

  • Orkidenin kurumaya başladığını görürseniz sapını kesin. Yapraklarla aynı hizada yapın, böylece gücü kaybetmez.
  • Alt tabakayı değiştirin, bu şekilde bitki büyümeye başladığında yardımcı olacaktır.
  • Çok aydınlık bir yere koyun. Direkt güneş ışığında değil, ışığın olduğu yerde.
  • Bitkiyi püskürtün. Köklerin gümüş gibi görünmeye başladığını gördüğünüzde yapın.
  • Suya biraz gübre ekleyin. Çok az, ama evet, besine ihtiyacın var.

Bir orkideyi % diriltebileceğinizin garantisini veremeyiz ama en azından bitkinizin ölmemesi için tüm imkanları kullanmış olursunuz.


Orkidenin Yaprakları Neden Kurur Ve Neden Sararır?

Orchidaceae ya da orkide renkli ve hoş kokulu olan ve çiçek açan genelde yaygın bir biçimde orkide ailesi eklinde bilinen çiçekli bitkinin çok sayıda ve yaygın olan bir familyasını ifade etmektedir. Salepgiller ya da Orchidaceae (Orkidegiller), Asparagales takımına ait bir familyadır.

Orkidenin Yaprakları Neden Sararır ve Kurur?

Orkideninyaprakları çeşitli nedenlerden dolayı sararmaktadır ve aynı zamanda kurumaktadır. Bu nedenler şu şekilde ifade edilmektedir

Orkideye gereğinden fazla su verilmesi

Orkideye yetersiz düzeyde su verilmesi

Orkidenin yoğun bir güneşin atında uzun süre bırakılması

Orkidenin üzerinde mantar ya da bakterilerin üremesi

Şeklinde ifade edilmektedir.

Orkidenin Sararan ve Kuruyan Yapraklarına Ne Yapmak Gerekir?

 İlk olarak sararan orkide yapraklarının hemen kesilip atılmaması gerekmektedir. Genel olarak zamanla kendiliğinden düşmektedir ve bu sayede bitkiye herhangi bir zarar verilmemiş olmaktadır. Sararma geri döndürülebilir olan bir durumdadır. Bu nedenle sararan orkide yaprağına dokunmamak gerekmektedir.

 Kuruyan yapraklar ise kesilebilmektedir. Orkidenin fazla sulanmış olduğu düşünülüyor ise 1 ya da 2 hafta su vermemek gerekmektedir. Daha sonra ise normal sulama düzenine dönülmelidir. Unutulmamalıdır ki, kökler bütünüyle gri rengini almadan orkidenin sulanmaması gerekmektedir. Orkideye direkt olarak güneş ışığı geliyor ise bitki yarı aydınlık olan bir tarafa çekilmelidir. Güneş kaynaklı yaprak sararmasında genel olarak güneş gören kısım beyazlaşmaktadır ve çevresi yanık kahverengi olmaktadır. Orkidenin yaprağı beyaz ve çevresi yanık kahverengi ise bu durumda bitkinin çok fazla güneş aldığı bilinmelidir.

Orkide bakımı nasıl yapılır? Solan orkideler nasıl canlandırılır? Solan orkidelerinizi canlandırmak için bilmeniz gerekenler!

Orkideniz çiçeğini dökmüşse ve dalları sararmışsa atmayın! Yalnızca bu yöntem ile orkidenize yeniden çiçek açtırabilirsiniz.

Çiçeklerin en nadide ve zarifi kabul edilen orkide, artık hemen her yaşam alanında bulunuyor. Bakımı oldukça zor olan orkide ile ilgili detaylara yer verilmediğinde, bu nadide bitki kuruyabiliyor ya da çiçeklerini dökebiliyor. Peki, çiçeğini döken orkideleriniz olduğunda ne yapmalısınız? Kuruyan dalları bulunan orkide bakımı nasıl yapılır? İşte, detaylar…

Doğru Orkide Seçtiğinizden Emin Olmalısınız

Eğer orkide seçimi yapmadınız ve seçim öncesinde bu yazıyı okuyorsanız doğru orkide seçmeniz gerektiğini belirtelim. Orkide alırken mutlaka tomurcukları bulunanları seçmelisiniz. Tomurcuklu olanlar ilerleyen dönemlerde çiçek açacağından daha güzel bir görünüm sunacaktır.

Şeffaf Saksı Tercih Etmelisiniz

Şeffaf saksı tercih etmezseniz, orkideler kök kısmından yeterli güneş ışığını alamayacaktır. Orkide özellikle alt kısmından güneş ışığını almayı seven bir bitkidir. Bunun yanı sıra saksının ince olması da gereklidir. Şeffaf ve ince olmayan saksılar tercih etmediğiniz takdirde orkideniz kök kısmından kurumaya başlayacaktır. Ayrıca orkide için kesinlikle birden fazla saksı kullanmamalısınız. Birden fazla saksı ışığın kalitesini iyiden iyiye düşürecektir.

Orkide Nereye Konmalı?

Orkide ışıklı ve aydınlık ortamlarda bulundurulmalıdır. Ancak bulunduğu ortamın aşırı nemli olmamasına da özen gösterilmelidir. Havadar ve ışık alan bir yaşam alanında direkt güneş ışığını görmeyen bir yere konulması yeterlidir. Güneş alan, derece ısıya sahip, gölge bir yer orkide için en ideal yerdir. Ayrıca orkide yalnız kalmaktan hoşlanan bir bitki değildir. Bu nedenle hızlı büyüyebilmesi için sık vakit geçirdiğiniz yerleri tercih etmeniz önerilmektedir.

Orkide Sulamanın Püf Noktaları

Orkide suyu çok seven bir bitki türü değildir. Bu nedenle gün arasındaki sulama yeterli gelebilecektir. Çok fazla su vermek onun hızlı çürümesine neden olabilir. Kesinlikle tercih edilen saksı drenajı sağlamalı yani delikli olmalıdır. Böylece ihtiyacı olmayan su miktarını dışarı atabilmesi mümkün olabilecektir. Sulama işlemini sabah yapmalısınız. Bitki orantılı bir şekilde köklerini yaymışsa, bu doğru sulama süresi tercih ettiğinizi gösterecektir. Fakat kökleri dar ve yayılmış değilse bu durumda sulama süresini daha uzun tutmalısınız. Dönem dönem orkide gübresi vermenizde, sağlıklı bir şekilde uzamasını destekleyebilir.

Orkidenin Toprağı Nasıl Hazırlanır?

Orkidenin özel bir toprağı bulunmaktadır. Çünkü orkide diğer bitkilere nazaran daha fazla minerallere ihtiyaç duymaktadır. Orkide topraklarının içerisinde odun kömürü kırıntıları, perlit, pomza, eğrelti otu, ağaç kabuğu ve sphagnum yosunu gibi bileşenler yer alır. Bu toprağı dışarıdan hazır olarak temin edebilirsiniz. Daha sonra yılda kez toprağını değiştirerek sağlıklı büyümesini olumlu yönde destekleyebilirsiniz.

Orkide Budaması Nasıl Yapılır?

Orkidenizin bir ya da birkaç dalı kurumuş olabilir. Orkideye iyi bakarsanız, uzun yıllar yaşayacağını söyleyebiliriz. Bu bitkinin dalları kurumuşsa çiçek veremeyecek sağlıklı bir şekilde büyüyemeyecektir. Bunun için kuruyan dalları budamalısınız. Saplar sararıyorsa, üçüncü boğumdan itibaren dalları budayarak daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Genellikle dallarda olan sararma, çiçeğin dökülmesi ile meydana gelecektir. Çiçekler dökülüyorsa hemen peşine dallar sararır. Ancak bu her yıl olacak ve olması gereken bir durumdur. Bu durumun orkidenin sağlıklı büyümesi için gerekli olduğu unutulmamalıdır. Orkideniz çiçeklerini döktü ve sarardı ise, budama yaparak yeniden çiçeklenmesini bekleyebilirsiniz.

Halen Çiçek Açmıyorsa Vazelin Sürmeyi Deneyin

Orkidenize budama yaptınız ve diğer detaylara da dikkat ettiniz ancak halen çiçek açmadı. Bu durumda vazelin ile çiçeklendirme yöntemini deneyebilirsiniz. Budadığınız çiçeğinizin tüm dalına vazelin sürmelisiniz. Ancak bu işlemi budama öncesinde  toprağını yenileyerek yapmalısınız. Toprak yenilemesi yaptıktan sonra budama yaparak, daldaki boğumlara vazelinsürerek beslenmesini sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Saksı Çiçek Çeşitleri Nelerdir? En Güzel Saksı Çiçek Çeşitleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası