kimyada özel konular ders notları / One moment, please...

Kimyada Özel Konular Ders Notları

kimyada özel konular ders notları

KÄ°MYA PROGRAMI


D.1. Program Hakkında Genel Bilgi

Kimya Bölümü, Hacettepe Ãœniversitesi'nin Beytepe Kampüsü'nde bulunan Fen Fakültesi'ne baÄŸlı beÅŸ bölümden biridir. 1964 yılında Ankara Ãœniversitesi Tıp ve SaÄŸlık Bilimleri fakültelerine baÄŸlı bir bölüm olarak kurulmuÅŸtur. Aynı yıl Kimya ve Kimya MühendisliÄŸi programları birlikte baÅŸlatılmıştır. Kimya Bölümü, 1967 yılında Hacettepe Ãœniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte Fen ve Mühendislik Fakültesi içerisinde yer almıştır. 1971 yılında yeni kurulan Kimya Fakültesi bünyesine girmiÅŸtir. 1983 yılında Kimya Fakültesi'nin Mühendislik Fakültesi'ne katılımıyla, Mühendislik Fakültesi'ne ve 1992 yılında ise Fen Fakültesi'ne baÄŸlanmıştır. Kimya Bölümünde, Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Biyokimya, Fizikokimya, Organik Kimya, Polimer Kimyası ve Teorik Kimya Anabilim dalları bulunmaktadır. 40 öğretim üyesi ile birlikte eÄŸitim ve araÅŸtırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölümde 8 öğrenci laboratuvarı, 40 araÅŸtırma laboratuvarı, merkezî araÅŸtırma laboratuvarı ve bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.

Kimya Bölümünün misyonu, dünya çapında tanınan öncü ve ödüllü bilim insanları, ulusal ve uluslararası destekli projeleri, Türkiye'de ve Avrupa'da sayılı araştırma laboratuvarları, geniş vizyonu ve bilime meraklı öğrencileriyle dünyada kimya alanında boy gösterecek yetkin bilim insanlarını yetiştirmeyi ve aynı zamanda dünyada araştırmalarıyla, bilimsel yayınları ve düzenlediği konferanslarla adından söz ettirmeyi başarabilen bir bilim yuvası olmaktır. Kimya Bölümünün vizyonu ise; sadece yurt içinde değil, uluslararası platformlarda da hiçbir konuda kaliteden ödün vermeyen, yüksek nitelikli-ilkeli öğretim üyesi kadrosuna ve çağdaş altyapı ve donanımlara sahip olmak, bu olanaklarla üstün nitelikli ve her platformda rekabete açık iddialı öğrenciler yetiştirmek ve mezunlarını en çok tercih edilenler grubunda en üst sıraya yerleştirmek, Kimya dalında ülkemizin ve dünyanın önemli sorunlarına yönelik araştırma konularına ağırlık vermek, ulusal ve uluslararası ortamlarda vereceği eğitim, öğretim, üreteceği bilgi ve teknoloji ile ulusal ve evrensel kalkınmaya katkıda bulunan uluslararası akredite kuruluşlarınca yetkilendirilmiş bir bölüm olmaktır.

D.2. Kazanılan Derece

Geri Dön

Lisans Derecesi

D.3. Öğrenim Düzeyi

Geri Dön

YÇ-AYA: 1
AYÇ-YBÖ: 6

D.4. Kayıt Kabul Koşulları

Geri Dön

Kimya Bölümüne kabul edilebilmeleri için adaylar, lise veya dengi okul diplomasına sahip olmalı ve ÖSYM nin yapmış olduğu LYS den, Matematik-Fen türünde gerekli puanı almış olmalıdır. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler, Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse ders programında belirtilen derslere kayıt yaptırabilir. (Hacettepe AB Ofisi)

D.5. Kazanılan Derece Gereklilikleri ve Kurallar

Geri Dön

Kimya Bölümünden mezun olabilmesi için öğrencinin, toplam AKTS kredisi 240 olacak şekilde programda yer alan zorunlu ve seçmeli dersleri başarıyla vermesi, 4,00 lık puan sistemine göre en az 2,00 genel akademik ortalamayı sağlaması (bkz. Hacettepe Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Madde 18 ve 30) ve zorunlu stajını başarıyla yerine getirmesi gereklidir.

D.6. Önceki Öğrenmelerin Tanınması

Geri Dön

Kimya Bölümüne giriş için Türk ortaöğretim eğitimini tamamlamış veya yurtdışında eşdeğer bir eğitim almış olması; yatay geçiş için Hacettepe Üniversitesi Lisans Yönetmeliği nde belirtilen koşulları yerine getirmiş olması; dikey geçiş için ise ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı ndan ilgili programa kabul şartlarını sağlayan puanı almış olması gerekir. (Hacettepe Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği)

D.7. Programın Amacı

Geri Dön

Kimya Lisans programının temel hedefi; insana, topluma ve etik ilkelere duyarlı, kendisine ve çevresine saygılı, mesleğinde yeterlik kazanmış, kendini sürekli geliştiren, bilimsel düşünen, üstün nitelikli ve her platformda rekabete açık iddialı öğrenciler yetiştirmek ve mezunlarını, tercih edilenler grubunda en üst sıraya yerleştirmektir. Ayrıca, kimyayı ilgilendiren çeşitli endüstriler ile sağlık, çevre, tarım ve gıda gibi sektörlerin işletme, üretim, araştırma-geliştirme laboratuarlarında araştırmacı ve yönetici konumunda aranılan bireyler olmalarını ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde yer almalarını sağlamaktır.

D.12. Mezunların Mesleki Profili

Geri Dön

Kimya Lisans programından mezun olan öğrenciler kimyager olarak çeÅŸitli kamu-özel kurum ve kuruluÅŸlarında çalışabilmektedir. Bu kurumlarda kimya ile ilgili üretim süreçlerinde, araÅŸtırma ve geliÅŸtirme (Ar-Ge) faaliyetlerinde, modern analiz ve kalite kontrol laboratuvarlarında baÅŸarıyla görev almaktadırlar. Bunun yanı sıra bu kurumların Ar-Ge ve kontrol laboratuvarlarında yönetici olarak faaliyet göstermektedirler. Kimya lisans programından mezun olan öğrencilerin faaliyet gösterdiÄŸi endüstriyel alanlara, gıda, çevre, tarım, saÄŸlık, petrol, boya, maden gibi sektörler örnek verilebilir. Bunlara ilâveten mezunlar üniversitelerin kimya ve kimya ile ilgili birimlerinde akademik faaliyetlerde bulunabilmektedir.

D.13. Bir Üst Öğrenime Geçiş

Geri Dön

YÇ-AYA: 2
AYÇ-YBÖ: 7

D.14. Öğretim Programının Yapısı

Geri Dön

Kimya Lisans programı 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Programın her yarıyılında 30 AKTS (1 AKTS = 30 saat iş yükü) olmak üzere toplamda 240 AKTS lik ders bulunmaktadır. Bu derslerin arasında, temel alan dersleri, meslek bilgisi dersleri ve genel kültür dersleri bulunmaktadır. Programda yer alan derslerin %27 i seçmeli statüsündedir. Bu seçmeli derslerin, yaklaşık %30 u bölüm dışı ve %70 i bölüm içi seçmeli derslerden oluşmaktadır. Kimya Lisans programı 1/3 oranında uygulama ağırlıklıdır. Kimya Lisans programının son yılında seçmeli ders olarak yer alan bitirme ödevi projesi yıllık bir ders olup programda yer alan diğer dersler dönemliktir. Ancak dönemlik derslerin bazılarında önkoşul bulunmaktadır. Ayrıca, öğretim programının 6. yarıyılında yer alan 30 işgününü kapsayan zorunlu staj, çeşitli kamu-özel kurum ve kuruluşlarında yapılabilir.

D.15. Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Geri Dön

Her ders için uygulanan ölçme ve deÄŸerlendirme yöntemleri, ilgili öğretim üyesi/üyeleri tarafından hazırlanan bilgi paketlerinde yer alan “DeÄŸerlendirme Sistemi”nde tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders baÅŸarı notlarına iliÅŸkin esaslar, H.Ãœ. Önlisans, Lisans EÄŸitim-Öğretim ve Sınav YönetmeliÄŸi'nde yer almaktadır. (Hacettepe Ãœniversitesi Önlisans, Lisans EÄŸitim, Öğretim ve Sınav YönetmeliÄŸi). Ders baÅŸarı notlarını ifade eden puanlar, notlar, katsayıları ve anlamları aÅŸağıda belirtilmiÅŸtir:

Puanlar Notlar Katsayılar

95-100 A1 4,00

90-94 A2 3,75

85-89 A3 3,50

80-84 B1 3,25

75-79 B2 3,00

70-74 B3 2,75

65-69 C1 2,50

60-64 C2 2,25

55-59 C3 2,00

50-54 D 1,75

0-49 F3 0,00

F2 0,00

F1 0,00

D.16. Mezuniyet Koşulları

Geri Dön

Öğrenci, Kimya Lisans programında yer alan 240 AKTS lik dersi başarıyla tamamlamalı ve genel akademik ortalaması en az 2,00/4,00 olmalıdır.

D.17. Eğitim Türü

Geri Dön

Tam Zamanlı 1. Öğretim

D.18. Program Sorumlusu

Geri Dön

Bologna Bölüm KoordinatörüAKTS Koordinatörü

Prof. Dr. Nursel Pekel Bayramgil Doç. Dr. Solmaz Karabulut

[email protected]@hacettepe.edu.tr

Tel: +90 312 297 7965 Tel: +90 312 297 6082

Fax: +90 312 299 2163 Fax: +90 312 299 2163

Dr. Ömür Çelikbıçak Dr. Ayşe Uzgören Baran

[email protected]@hacettepe.edu.tr

Tel: +90 312 297 6184 Tel: +90 312 297 7151

Fax: +90 312 299 2163 Fax: +90 312 299 2163

Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


Ders KoduYarıyılDers AdıT/U/LTürüÖğrenim DiliAKTS
IE2602 2 Genel Kimya 2/0/2Zİngilizce5
Dersin Amacı

Genel Kimya, endüstri mühendisliği programı birinci sınıf öğrencileri için bir giriş dersidir. Bu ders, dört yıl içinde mühendislik derecesi almak isteyen öğrencilerin genel kimya gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmıştır ve aynı zamanda, özellikle endüstri mühendisleri için faydalı olabilecek kimyanın temel prensipleri tanıtılmaktadır. Ana başlıklar şöyle sıralanmaktadır: Madde - Özellikleri ve Ölçümü, Termokimya, Atmosferik Gazlar ve Hidrojen, Atomlarda Elektronlar, Periyodik Tablo ve Bazı Atomik Özellikler, Kimyasal Bağlar: Temel Kavramlar ve Ek Yönleri, Sıvılar, Katılar ve Moleküller Arası Kuvvetler, Kendiliğinden Değişim-Entropi ve Serbest Enerji, Metallerin Ana Grup Elemanları, Ametaller, Geçiş Elemanları ve Nükleer Kimya. 

Ders orta hızda ilerler ve mühendisler için malzeme biliminde ileri çalışmalara hazırlık olarak gerekli olan konuları vurgular. Laboratuvar çalışması, fiziksel ve kimyasal ölçümleri, kalitatif ve kantitatif analizleri içerir ve uygulamalı çalışmayı teşvik eder.

Ön KoşullarYok
Eş KoşullarYok
Özel KoşullarYok
Öğretim ÜyeleriProf. Dr. Nihal Sarıer
AsistanlarKim. Müh. Mehmet Erdem Sözbir,
Ders Gün,Saat ve YeriTeori: Çarşamba 12:00-14:00, ZA-3 (Online Derslik & Kampüs) Laboratuvarlar (Uzaktan & yüzyüze-B2 Katı) Pazartesi 08:00-10:00, 15:00-17:00, 17:00-19:00, SAlı 09:00-11:00, Çarşamba 09:00-11:00
Görüşme Saatleri ve YeriPerşembe, 15.00 - 16.00, Oda AK-2B-17
Öğretim Yöntem ve Teknikleri-Ders anlatımı görsel malzemelerle desteklenerek, yüzyüze sınıflarda yapılacaktır.

 -Derste kısa filmler gösterlimektedir (her bölümde)

-Derste kısa problemler ve düşündürücü sorular çözülmektedir.

-Öğrenciler Genel Kimya dersinde öğrendikleri konularla ilgili deneyleri Laboratuvarda yapacaklardır.

-Ders notları, videolar, ek kaynaklar dersin CATs teki sitesinden öğrencilerle paylaşılacaktır.

 Laboratuvara devam zorunludur: Dersten başarılı olmak için laboratuvarda yapılacak tüm deneylere  devam zorunludur.  Deneyleri tamamlamayan ve/veya raporlarını teslim etmeyenlerin laboratuvar notları sıfır olarak değerlendirilir ve dersten başarısız sayılırlar. 

IE2602 Genel Kimya'nın teorik dersi Çarşamba günü 12:00-13:45 arası AK-ZA-3 dersliğinde yapılacaktır. Sınıf olanakları dahilinde, ders CATs platformundan da yayınlanacaktır. Derse yüz yüze/uzaktan katılan öğrenciler için yoklama alınacaktır.

- IE2602 Genel Kimya dersinin laboratuvar uygulamaları A, B, C, D ve E olmak üzere beş grup halinde 20 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren başlayacaktır. laboratuvara devam ve raporların teslim edilmesi zorunludur. Laboratuvar imkanları dahilinde yapılan deneyler çevrimiçi de yayınlanacaktır.  


-Kendisi ve/veya birinci derece yakınları deprem bölgesinde olan  öğrenciler, bu durumu dersin öğretim üyesine bildirmelidir. Bu öğrencilerimizin yüz yüze katılamadıkları laboratuvar deneylerini Bahar Yarıyılının son haftasında telafi laboratuvarında yapmaları mümkün olacaktır.
Temel Kaynaklar-Petrucci, Herring, Madura, Bissionnette (2010). General Chemistry 10th ed.. Pearson Prentice Hall. 9780132064521
http://www.pearsonhighered.com/educator
Diğer Kaynaklar-Brady, J.E., Senese, F. (2004). Chemistry Matter and Its Changes . John Wiley and Sons. 9780471215172
Haftalık Ders Programı
HaftaDersin İçeriğiÖğretim Yöntem ve Teknikleri
1. HaftaBl. 01 Maddenin Özellikleri ve Ölçümü Öğrenciler laboratuvara, dönem boyunca o hafta yapacakları deneyleri okuyarak hazırlıklı gelmelidir. Bl.01 – Bölüm Sonu Soruları 7, 8, 10, 11, 12, 19, 23, 24, 27, 50, 61, 62, 65.
2. HaftaBl. 02 Atom ve Elektron yapısıBl.02 – Bölüm Sonu Soruları Alıştırma problemleri 2.1,2.2,2.8,2.9, Konu sonu: 11, 13, 15, 24, 29 Deney 1: Basic Laboratory Techniques
3. HaftaBl. 02 Atom ve Elektron yapısıBl.02 – Bölüm Sonu Soruları Alıştırma problemleri 2.1,2.2,2.8,2.9, Konu sonu: 11, 13, 15, 24, 29 Deney 2: Determination of the Density of a Solid Using Different Methods
4. HaftaBl. 08 Atomun Elektron YapısıBl.08 – Bölüm Sonu Soruları 1, 4, 7, 9, 11, 12, 19, 30, 45, 59, 77. Deney 3: Chemical Reactions
5. HaftaBl. 08 Atomun Elektron YapısıBl.08 – Bölüm Sonu Soruları 1, 4, 7, 9, 11, 12, 19, 30, 45, 59, 77. Deney 4: Chemicals in Everyday Life What Are They and How Do We Know?
6. HaftaBl.09 Periyodik Çizelge ve Bazı Atom ÖzellikleriBl.09 – Bölüm Sonu Soruları 3, 11, 13, 14, 31, 33, 35, 37. Deney 5: Gravimetric Analysis of a Chloride Salt
7. HaftaBl.09 Periyodik Çizelge ve Bazı Atom ÖzellikleriBl.09 – Bölüm Sonu Soruları 3, 11, 13, 14, 31, 33, 35, 37. Deney 6: Molar Heat of Fusion of Ice
8. HaftaBl. 10 Kimyasal Bağ I – Temel Kavramlar Bl.10 – Bölüm Sonu Soruları 1, 8, 18, 26, 85, 88, 93, 131. Deney 7: Determining the Formula of a Hydrate
9. HaftaBl. 11 Kimyasal Bağ II – Bağ Kuramları Bl.11 – Bölüm Sonu Soruları 27, 45, 48, 50, 98, 101, 102. Deney 8: Vinegar Analysis Deney 9: Paper Chromatography
10. HaftaBl. 12 Moleküller Kuvvetler: Sıvılar ve KatılarBl.12– Bölüm Sonu Soruları 2, 14, 33, 45, 47, 78, 128, 140. Deney 10: Colligative Properties Freezing Point Depression and Molar Mass
11. HaftaBl. 07 TermokimyaBl.07 – Bölüm Sonu Soruları 1, 4, 19, 28, 39, 48, 56. Deney 11:Determination of Hardness of Water
12. HaftaBl. 19 Kendiliğinden Değişim- Entropi ve Gibbs Serbest EnerjisiBl.19 – Bölüm Sonu Soruları 5, 15, 20, 27, 50, 98. Deney 12:Preparing Soap
13. HaftaBl. 25 Nükleer KimyaBl.20- Bölüm Sonu Soruları 7, 27, 37, 63, 73, 118. Deney 13: Determination of the Half Life of Thallium-207 Deney 14: Alpha, Beta and Gama Radiations in a Nuclear Reaction; Mazereti olup laboratuvara gelemeyen öğrenciler,eksik deneylerini tamamlayacaklardır.
14. HaftaBl. 25 Nükleer KimyaDeney 14: Half Life
15. Hafta
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt TipleriAdetYüzdesi(%)
Ara sınav(lar)125
Kısa sınav(lar)520
Derse Devam / Katılım140
Laboratuvar1420
Final135
ÖÇ-1Kimya bilgisini kullanarak Endüstri Mühendisliği problemlerini çözme yeteneğini, Deney tasarımı ve yönetimi yanında, veri analizi ve yorumlama yeteneğini, Gözlem, deney, kuralların biçimlendirilmesi, hipotezler ve teorilerin bir araya getirilmesiyle olan bilimsel metoda alışmayı, Maddenin özelliklerini ve sınıflandırılmasını
ÖÇ-2Termokimyanın temel terimlerini tanımlamayı, enerjinin korunumu yasasıyla ısı, iş ve iç enerji değişimi arasındaki ilişkiyi ifade etmeyi, Elektromanyetik radyasyon, madde ve atomların elektronik yapıları arasındaki etkileşimi anlamayı, Elementlerin ve bileşiklerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini periyodik kuralları ve periyodik çizelgeyi kullanarak analizlemeyi ve tahmin etmeyi
ÖÇ-3Metaller, yarı metaller ve ametallerdeki bağlanmayı anlayarak fiziksel ve kimyasal özelliklerini tarif edebilmeyi, Moleküller arası kuvvetleri ve çeşitlerini anlamayı, ifade etmeyi, Sıvıların yüzey gerilimi, adheziv - koheziv kuvvetler ve viskozite gibi bazı özelliklerini
ÖÇ-4Entropi ve kendiliğinden olan değişim kavramlarını anlamayı
ÖÇ-5Elektronların, bir yarı hücre elektrodundan diğer yarı hücre elektroduna akma eğilimlerini ölçmeyi, Atomik özellikleri kullanarak elementlerin kimyalarını ifade etmeyi, Radyoaktivite, iyonlaşma radyasyonu ve nükleer enerji üretimini anlamayı, Profesyonel ve etik sorumlulukları ve bunların çıkarımlarını anlama yeteneğini, Periyodik çizelge boyunca elementlerin özelliklerinin değişimini, Çok disiplinli, disiplinler arası takımlarda görev alma yeteneğini, Etkili şekilde iletişim kurma yeteneğini, Neye ihtiyaç duyulduğunun farkına varma ve hayat boyu öğrenme kavramını benimseme yeteneğini kazanmış ve öğrenmiş olacaklardır.
Program Çıktıları
PÇ-1Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
PÇ-2Karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
PÇ-3Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
PÇ-4Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÇ-5Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
PÇ-6Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
PÇ-7Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
PÇ-8Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
PÇ-9Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÇ-10Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
PÇ-11Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11
ÖÇ 1           
ÖÇ 2           
ÖÇ 3           
ÖÇ 4           
ÖÇ 5           

YKS Hazırlık.

Kimya Konu Anlatımlı Kitaplar ve video eğitim setlerimiz ile Kimyaozel.net sitesi üzerinden 2016 yılından itibaren Üniveriste sınavına hazırlanan öğrencilere kimya başarıları için destek olmaktayız. Oktay hoca tarafından hazırlanan Tüm kimya konu anlatımlı kitaplar ve kimya videoları ezberden uzak doğru kimya mantığını öğrenmeniz için tasarlandı..

Öğrencilerin büyük beğenisini kazanan konu anlatımlı kimya kitapları, özel ders mantığı çerçevesinde videolarla işlenmektedir. Kimya dersinin daha kolay anlaşılması bu sayede gerçekleşmektedir. Konu anlatımına dayalı olan paketleri incelemek için detay sayfalarına bakmalısınız. Paket detay sayfalarında örnek kitap pdf'leri bulunmaktadır. Sadece TYT alanında hazırlanan adaylar için TYT Kimya Kitabı ayrı paket olarak sunulmaktadır. 11. sınıf öğrenciler için Kimya AYT-1 paketi hem yardımcı kaynak hem de YKS'ye hazırlıkta yardımcı kitaptır. 12. sınıflara yönelik olarak hazırlanan (12. sınıf) AYT-2 Kitabı içinde elektrik ve organik kimya konuları yer almaktadır. Paketin detay sayfasında kitaplara ait örnek PDF leri inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda Kimya konu anlatımlı kitap ve videolarımız İle birlikte Kimya AYT genel tekrar fasikülümüzü sizlere gönderiyoruz. Bu fasiküle ait kimya genel tekrar videolarına da erişebiliyorsunuz.Sınava yakın zamanlarda genel tekrar kimya dokümanları unuttuğunuz kısımların hatırlanması adına çok faydalı olmaktadır Dokümanlarımız ÖSYM'nin daha önceki yıllarda sorduğu sorular göz önüne alınarak, MEB müfredatına ve MEB kazanımlarına tamamen uyumlu olarak hazırlandı

Gizle / Göster

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır