polis akademisine girmek için hangi liseye gitmek gerekir / Polis Olmak - PMYO İçin Hangi Lise ve Hangi Bölüm Mezunu Olmak Gerekir? - Wattpad

Polis Akademisine Girmek Için Hangi Liseye Gitmek Gerekir

polis akademisine girmek için hangi liseye gitmek gerekir

SORU -1 Polis okullarında geçen 6 aylık, 9 ay ve 1 yıllık hizmet süreleri emeklilikten sayılıyor mu?

CEVAP-1 yılları arasında Polis Okullarında geçen 6 ay, 9 ay ve 1 yıllık süreler Polis mesleğine hazırlamaya yönelik kurs niteliği taşıdığından hizmetten sayılmamaktadır. Hizmetten sayılabilmesi için sayılı kanunun ve maddeleri gereğince memuriyetinin başlangıcında ilk emekli keseneğinin yapılması gerekmektedir. Polis Okullarında geçen sürelerde Sosyal Güvenlik Başkanlığına emekli keseneği kesilmediğinden bu sürelerin hizmet süresine eklenmesine imkân bulunmamaktadır.

SORU-2 Emekli olmak için nereye müracaat etmeliyim?

CEVAP-2 Aktif olarak çalışan personel emekli olmak için çalışma süresini ve emeklilik yaşını doldurmuş ise en son çalıştığı aktif kadrosunun Personel İşlemlerini yürüten bürosuna müracaat etmesi gerekmektedir. Ayrıca Teşkilatımızdan ilişiği kesilen personelin emeklilik işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca yürütüldüğünden ilgili kuruma doğrudan başvuru yapması gerekmektedir.

SORU–3 Görevden uzakta geçen sürelerin hizmetten sayılabilmesi için ne yapılması gerekir?

CEVAP–3 Görevden uzaklaştırılan personelin açıkta geçen sürede 2/3 oranında maaş alıp 1/2 oranında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına emekli keseneği kesildiğinden bu sürelerin yarısı hizmetten değerlendirilmektedir.  Ancak göreve iade edilip kalan 1/3 maaşı ve 1/2 emekli keseneği tam ödendiğinde açıkta geçen sürelerin tamamı hizmetten değerlendirilmektedir. Aylıklarını ödeyen kadronun, son aktif kadrosuna 1/3 maaşı ve 1/2 emekli keseneğinin tam ödendiği bildirdiğinde bu sürelerin tamamı personelin personel şubesince hizmetine eklenmektedir. 

SORU–4 Meslekten ihraç olup Mahkeme kararı ile göreve iade edilenlerin meslekten ayrı kaldığı sürelerin hizmetten sayılabilmesi için ne yapılması gerekir?

CEVAP–4 Meslekten ihraç olup, Mahkeme kararı ile göreve iade edilen personelin meslekten ayrı kaldığı sürelere ait özlük hakları Mahkeme kararına istinaden kendisine ödenmiş ise bu sürelerin tamamı personelin aktif kadrosunun personel şubesince hizmetine eklenmektedir. Şayet ödenmemiş ise bu süreler hizmetten değerlendirilmemektedir.

SORU–5 Emeklilikte ilişik kesme süresi ne kadardır?

CEVAP–5 İsteğiyle ve malulen emekliliği onaylanan kişinin sayılı kanunun maddesinde “…  emekliye ayrılmak isteyenler için istek tarihinden itibaren 1 aylık süre sonunda ilişikleri kesilmiş sayılır.” hükmü uyarınca emeklilik talep tarihinden itibaren en geç bir ayın sonunda meslekten ilişiği kesilmektedir. 

SORU–6 Ayın 15’inde görev maaşı alıp emeklilik için ilişik kesersem görev maaşımı geri alırlar mı?

CEVAP–6 sayılı Devlet Memurları Kanununun maddesinde “….Memurlara aylıkları her ayın başında peşin ödenir. Emekliye ayrılma ve ölüm hallerinde o aya ait peşin ödenen aylık, geri alınmaz.” Hükmü gereğince ayın 15’inde ödenen görev aylığı emeklilik için ilişik keserken geri alınmamaktadır. Ayrıca sayılı Kanunun maddesinde “….Emekliye ayrılanların ay sonuna kadar olan hizmet aylığı geri alınmaz.” hükmü amirdir.

SORU–7 Dul ve Yetimler için aylık bağlanma şartları nelerdir?

CEVAP–7 Teşkilatımızdan Şehit (Terör Örgütlerince şehit edilen Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca sayılı kanun kapsamına alınan), Görev Esnasında Vefat eden( Toplumsal Olaylar, Asayişe Müessir her türlü Olay, Sosyal Güvenlik kurumunca sayılı kanun kapsamında işlem yapılan)  Görev Harici Vefat, İntihar, gibi olaylar neticesi ilişiği kesilen personelin geride kalan dul ve yetimleri için olayın meydana geldiği kadro personel birimleri tarafından portal üzerinde belirtilen tüm evrakları hazırlanarak Personel Başkanlığına gönderilir.
Vefat (Görev Harici ve Eceliyle, İntihar)  eden personelin Teşkilatımızdaki Hizmet süresi en az 5 yıl olması halinde dul ve yetimlerine maaş Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bağlanır. 5 yıl hizmeti dolmayan vefat eden personelin eksik kalan hizmet süresi yakınlarınca fakülte veya yüksekokul veya askerlik yapmış ise bu süreler borçlanılarak 5 yıllık sürenin tamamlanması halinde maaş bağlanabilmektedir. ( sayılı Kanunun maddesi)
sayılı Kanuna göre Şehit ve sayılı Kanuna göre görevi esnasında vefat olaylarında yıl süresi aranmamaktadır. Bir günlük hizmet süresi bulunsa bile dul ve yetimlerine 30 yıl üzerinden maaş bağlanmaktadır.

SORU–8 ve sayılı Kanunlara göre Vazife Malulü olan personel hem görev yapıp hem de nasıl emekli oluyor?

CEVAP-8 sayılı yasanın Geçici 14’üncü maddesinin (d) fıkrasının ve sayılı Kanunun Maddesi gereğince personel hem görev maaşı hem de vazife malulü emekli maaşı almaktadır.

SORU–9 Yaş tashihi yaptıranlarda emeklilik için hangi yaş geçerli?

CEVAP–9 sayılı Kanunun maddesinde “….Nüfus hüviyet cüzdanlarındaki doğum tarihleri ile nüfus kayıtlarındaki doğum tarihleri arasında fark varsa, nüfus kayıtlarındaki tarih ve birden fazla nüfus kaydı bulunanların bu kayıtları arasında fark varsa, tarihi eski olan kayıt; sonraki kayıt idare veya kaza mercilerinden verilmiş bir karar ile yapılmış veya düzeltilmiş ise, kararlar nüfus kayıtlarına henüz geçirilmemiş olsa bile iştirakçiler için bu karar 18 yaşın doldurulmasından evvel alınmış olmak şartıyla bu kayıt esas olur.” hükmü gereğince 18 yaşından sonra yapılan yaş tashihi geçerli değildir. 

SORU–10 PBS Portalımdaki göreve başlama tarihi neden yanlış yazılmış?

CEVAP–10  01/10/ tarihinden önce memur maaşları ve emekli kesenekleri her ayın 1’inde yapılıyordu, 01/10/ tarihinden sonra memur maaşları ve emekli kesenekleri her ayın 15’inde yapıldığından, sayılı Kanunun 15 ve maddeleri gereğince ilk alınan kesenek tarihten itibaren hizmet hesabı başlangıç tarihi dikkate alınmaktadır. Bu nedenle göreve başladığı tarihten bir sonraki ilk maaş tarihi olarak belirtilmiştir.

SORU–11 PBS Portalımdaki hizmet hesabı doğrumu?

CEVAP–11 Göreve başlama tarihi, askerlik bilgileri varsa SSK, Bağ-Kur ve Geçmiş Hizmetleri bilgileri doğru ise hizmet hesabı da doğrudur.

SORU–12 Malulen emeklilikte maaş bağlama şartları nelerdir?

CEVAP–12 sayılı Kanunun maddesinde;Sigortalıya malullük aylığı bağlanabilmesi için sigortalının;

1- 25'inci maddeye göre malul sayılmasına

Sigortalıya malullük aylığı bağlanabilmesi için sigortalının;

2- En az 10 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın gün prim ödemiş olma şartı aranmaktadır.

SORU–13 Vazife malulü emekli olup görevinden ilişiği kesilmeksizin çalışmaya devam eden personelin emeklilik şartları nelerdir?

CEVAP–13 ve sayılı Kanunlar kapsamında vazife malulü kabul edilerek sınıf veya görev değişikliği yaparak çalışmaya devam edenler hakkında;
sayılı Kanuna “(Ek cümle/3//6 md.) aylık bağlandığı tarihten sonra geçen çalışmaları esas alındığından en az 20 yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla talepleri halinde ayrıca yaşlılık aylığından yararlanırlar.” hükmü eklenmiştir.     

SORU–14 Personel Bilgi Sisteminde bulunan emekli maaşı ve emekli ikramiye hesabında yanlışlık varmı?

CEVAP–14 Personel Bilgi Sisteminde bulunan emekli maaşı ve emekli ikramiye hesabı bilgilendirme amaçlı olup, kesin hesap emeklilikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca yapılmaktadır.

SORU–15 Ne zaman emekli olurum?

CEVAP–15 funduszeue.info hizmet hesabı modülü üzerinden emeklilik tarihi bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

SORU: Askerlik hizmetimi, ücretsiz iznimi veya öğrenim süremi (ön lisans lisans) borçlanabilir miyim? Borçlanmam halinde zorunlu hizmet süreme ve emeklilik tarihime etkisi ne olur? Nasıl borçlana bilirim?

CEVAP – Personel Askerlik hizmetimi, ücretsiz iznimi veya öğrenim süremi (ön lisans lisans) borçlanabilir. Bu borçlanma işlemleri personele göre farklılık arz etmektedir. Borçlanılan süre toplam hizmet süresine eklenir. Emeklik tarihinin ise değişip değişmeyeceği personelin ilk sigortalılık giriş tarihine göre belirlenmektedir. Personelin (08/09/ tarihi ve öncesi sigorta girişi yok ise emeklilik tarihi hiçbir şekilde değişmemekle birlikte borçlanılan süre yalnızca toplam hizmet süresine eklenir. 08/09/ tarihi öncesinde sigorta girişi var ise toplam hizmet süresine eklenir, emeklilik tarihini öne çekip çekmeyeceğinin belirlenmesi için hesap yapılması gerekmektedir. (Bu hesap işlemi büromuzca yapılmaktadır)

SORU: Polis Okullarının Borçlanması ve Hizmet Hesabına Eklenmesi Nasıl Yapılır.

CEVAP: - yılı ve öncesi Polis Okulu (9 aylık) mezunlarının eğitim süreleri kurs mahiyetinde olduğundan sayılı Kanunun Maddesi kapsamında olmadığı için borçlanılması kanunen mümkün değildir. 

- yılı dahil Polis Meslek Yüksek Okul (iki yıllık) mezunlarının okul sürelerini borçlanmaları halinde toplam hizmet süresine eklenir ancak emeklilik tarihini değiştirmez.

- yılı ve sonrası Polis Meslek Yüksek Okul (iki yıllık) mezunlarının kesenekleri okul tarafından yatırıldığından hizmetten sayıldığı için ayrıca bir borçlanma yapılamaz.

- yılı ve öncesi Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM- 6 aylık) mezunlarının eğitim süreleri kurs mahiyetinde olduğundan sayılı Kanunun Maddesi kapsamında olmadığı için borçlanılması kanunen mümkün değildir. 

- yılı ve sonrası Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM- 6 aylık) öğrencilerinin kesenekleri okul tarafından yatırıldığından hizmetten sayılmakta olup ayrıca borçlanılması mümkün değildir.

SORU 1- e devlete yeni eklenen çalışma hayatım bölümünde hizmete başlama tarihim görünmesinin sebebi nedir?

CEVAP: :Biriminiz 3 nolu kullanıcı yetkisine sahip personelince Hizmet Takip Programı ve 4/1-c (Devlet Memurları) Tescil İşlemleri Entegrasyon Uygulaması / Tescil İşlemleri sayfasından memuriyet giriş tarihi alanın kontrol edilmesi varsa hatalı bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir. Ayrı personelin hatalı ise SGK Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığına bilgi verilmesi gerekmektedir.

SORU 2- Emeklilik hesaplamasında yıpranma süresinin tamamının değil de yarısının hizmetten sayılmasında herhangi bir hata var mıdır?

CEVAP: 8/9/ tarihinden önce sigortalılığı başlayanlar hakkında sayılı Kanunun geçici ’inci maddesine, 8/9/ tarihinden sonra sigortalılığı başlayanlar hakkında ise sayılı Kanunun mülga 39 uncu maddesine göre işlem yapılmaktadır. Bu itibarla almış olduğunuz yıpranma süresinin 3 yılı geçmemek üzere yarısı emeklilik yaşınızdan düştüğünden herhangi bir hata bulunmamaktadır.

SORU 3- HİTAP bilgilerinin funduszeue.info Sistemi ile uyuşmaması halinde ne yapmalıyım?

CEVAP: SGK HİTAP yetkiliniz tarafından KONTROL sayfasında bulunan verilerin aktarılmasının sağlanması, düzelmemesi halinde ise numaralı telefonla iletişime geçebilirsiniz.

SORU 4- Tüm bilgilerimde hata olmamasına rağmen HİTAP emeklilik tarihi, PBS emeklilik tarihinden farklı bir tarihi göstermesinin nedeni nedir?

CEVAP: funduszeue.info Hizmet hesabında çalışacağınız varsayılarak emeklilik tarihi hesaplaması yapılırken HİTAP sisteminde görüntüleme yapıldığı tarihe göre hesaplama yapılmaktadır. Dolayısı ile personel çalıştıkça tarihler funduszeue.info sistemi ile aynı olacaktır.

SORU 5- HİTAP sisteminde FHZ Süresi (Yıpranma) eksik görünmesinin nedeni nedir?

CEVAP: Teşkilatımızda çalışmakta iken hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanan veya herhangi bir ilişik kesme sonrasında iade-i memuriyet yapılan personelin ayrı geçen sürelerinin SGK Kesenek modülüne veri giriş işlemlerinin mutlak suretle yapılması ve SGK HİTAP / Açık Süre sayfasından bu bilgilerin olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu bilgiler mevcut olduğu halde hata var ise HİTAP İşlemleri Büro Amirliği ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

SORU 6- Hizmet Takip Programında hizmet sürem ve emeklilik tarihi hesaplanamamaktadır?

CEVAP: HİTAP sisteminde hizmet hesaplanamamasının başlıca nedeni hizmet çakışmasından meydana gelmektedir.

Başlıca yapılan hatalar;

a) Personel fasılalı sigorta bilgilerinin fasılasız olarak funduszeue.info girişinin yapılması,

Çözümü: Personelin sigorta bilgilerinin sigortanın yapıldığı ilgi sigorta müdürlüğünden talep edilerek funduszeue.info veri girişinin fasılalı olarak yapılması,

b) İade-i Memuriyet sonrası mükerrer mahkeme kararı gereğince başlama kaydının girilmesi,

Çözümü: HİTAP İşlemleri Büro Amirliği ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

c) Görevden uzak personelin ihraç edilmesi durumunda ihraç tarihi ile görevden uzak bitiş tarihinin aynı olması durumunda,

Çözümü: Görevden uzak devam ederken ihraç edilen personelin EDİP programında veri girişleri esnasında yanlış alana veri girişinin yapılması, EDİP girişinin kontrol edilmesi ve fazla kaydın HİTAP İşlemleri Büro Amirliği personelince silinmesi için yazı ile bilgi verilmesi gerekmektedir.

SORU -7 Hizmet Takip Programı ve 4/1-c (Devlet Memurları) Tescil İşlemleri Entegrasyon Uygulaması üzerinden yanlışlıkla HİTAP naklini aldım. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP: HİTAP İşlemleri Büro Amirliği ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

SORU -8 HİTAP memuriyet başlama tarihi ile funduszeue.info memuriyet başlama tarihi hatalı olmasının nedeni nedir?

CEVAP: Memuriyete başlama tarihinin tespitine yönelik olarak; 1-) Kamu idarelerinde belirli bir süre Sayılı Kanuna tabi olarak fiilen çalışmış olanların ilk göreve başlama tarihinin, (istisnalar hariç 18 yaşını doldurmuş olması kaydıyla) 2-) / Maddesine tabi açıktan vekil olarak atananların (vekil öğretmenlik, vekil imamlık) açıktan vekil olarak atandığı tarihin, (18 yaşını doldurmuş olması kaydıyla) 3-) Askerliğini yedek subay olarak asteğmenliğe nasp edilmek suretiyle yapanların asteğmenliğe nasp (yedek subay okulundan mezun olunan tarihtir.) edildiği tarihin, 4-) tarihinden itibaren Polis Akademisi ile Polis Meslek Yüksek Okullarında (Kanunun çıktığı tarihte eğitime devam edenler için de tarihi) ve tarihinden itibaren de Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde öğrenim gören öğrencilerin okula giriş tarihlerinin, Harp okulları ile fakülte ve yüksek okullarında, Türk Silahlı Kuvetleri hesabına okuyan veya kendi hesabına okumakta iken askeri öğrenci olanlar ile astsubay meslek yüksek okulları ve astsubay naspedilmek üzere temel askerlik eğitimine tabi tutulan adayların eğitime başladıkları tarihlerin, Bu maddede belirtilen okulları tamamlamadan ayrılanlar ile bu okulları tamamlamalarına rağmen göreve başlamadan ayrılanların, bu eğitimde geçen süreleri sigortalılıktan (memuriyetten) sayılmaması, 5-) veya Sayılı Kanunlara göreve  vazife malullüğü aylığı bağlanarak görevine devam edenler için aylığın bağlandığı tarihlerinin, ( statüsünde çalışmaya devam ederken tarihi sonrasında veya sayılı Kanunlar kapsamında vazife malulü aylığı bağlanarak görevine devam eden personelin işlemlerinin statüsünden yapılması) memuriyet başlama tarihi olarak esas alınması gerekmektedir. Bu itibarla geçmiş hizmet, askerlik ve emeklilik (vazife malulü ) tarihlerinin kontrol edilerek doğru kaydın girilmesi gerekmektedir.

SORU 9- Okul Süreleri hangi tarihleri kapsamaktadır.

CEVAP: tarihinden itibaren Polis Akademisi ile fakülte ve yüksekokullarında, tarihinden itibaren Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) eğitime tabi tutulan ve başarılı bir şekilde mezun olan personelin okulda geçen süreleri kanunen hizmete eklenmiştir. Bu tarihten önceki süreler hizmete eklenmemektedir.

SORU tarihinden itibaren Polis Akademisi ile fakülte ve yüksekokullarında, tarihinden itibaren Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) geçen başarılı sürelerim HİTAP hizmet cetvelinde görünmüyor ne yapmam gerekiyor?

CEVAP: Personelin mezun olduğu okula müracaat ederek Öğrenci İşlemleri Modülü üzerinden veri girişi işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

SORU:İstifa işlemi süresi nasıl işlemektedir?

CEVAP:İstifa etmek isteyen personel neticesini bekleyerek ya da neticesini beklemeden istifa etmek istediğine dair dilekçesini bağlı bulunduğu birimin idari büro amirliğine vererek memuriyetten çekilme işlemini başlatır.

SORU:İstifa talebi ne kadar sürer?

CEVAP:Personelin istifa etmek istediğine dair dilekçesi Başkanlığımıza ulaştıktan sonra yaklaşık 10 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

SORU: Senelik izinde ya da ücretsiz izinde olan personel istifa edebilir mi?

CEVAP:Senelik izinde ya da ücretsiz izinde olan personel istifa etme hakkına sahiptir.

SORU: İstifa etmek isteyen personel dilekçesini senelik iznini geçirdiği ilden verebilir mi?

CEVAP:İstifa dilekçesini senelik iznini geçirdiği ildeki emniyet müdürlüğü aracılığıyla gönderebilir.

SORU: Yardımcı hizmetler sınıfı personelin istifa işlemi Başkanlığınız tarafından yapılmakta mı?

CEVAP:Yardımcı hizmetler sınıfı personelin istifa işlemi çalışmış oldukları iller tarafından gerçekleştirilmektedir.

SORU: Neticesini bekleyerek ya da neticesini beklemeden memuriyetten çekilme işlemleri arasında ne fark bulunmaktadır?

CEVAP:Neticesini bekleyerek memuriyetten çekilmek isteyen personel Bakanlık Makamının onayının kendisine tebliğine kadar çalışması gerekir. Bakanlık Makamının tebliğ edildiği tarih itibariyle memuriyetten ilişiği kesilir. Ayrıca PBS kayıtlarında istifa olarak işlenmekte olup, 6 ay süreyle memuriyete atanamaz.
Neticesini beklemeden memuriyetten çekilmek isteyen personel dilekçesini verdiği tarih itibariyle kimliği ve tabancasını teslim ederek görevini bırakabilir. PBS kayıtlarında Müstafi personel olarak görünür ve 1 yıl süreyle memuriyete atanamaz.

SORU: Aynı zamanda göreve başlayan çalışma arkadaşlarının asaleti tasdik olduğu halde neden kendisinin asaletinin tasdik olmadığı?

CEVAP Sayılı Devlet Memurları Kanununun 54’üncü maddesi “…aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz”, 58’inci maddesi “Adaylık devresi içinde eğitimde başarılı olan adaylar disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile onay tarihinden geçerli olmak üzere asli memurluğa atanırlar.” hükmünü amirdir.

Kanun maddelerinden anlaşılacağı üzere aday memurların asalet tasdik işlemleri bir yıldan az olamaz iki yılı da geçemez. Her personel için yetkili disiplin amirinin (İl Emniyet Müdürünün, Daire Başkanının veya eğitim öğretim kurum müdürünün) asalet teklifin yapılması gerekir.

Her birim farklı tarihlerde teklifte bulanabildiği gibi, devam eden disiplin soruşturması vb nedenlerle de bir personel özelinde farklı tarihte teklifte bulunabilir.

SORU: Adaylık süresi içinde farklı kadrolarda görev yapan personelin asalet teklifinin hangi kadro tarafından yapılması gerekir?

CEVAP:Adaylık süresi içerisinde geçici görevlendirme veya atama gibi nedenlerle birden fazla kadroda görev yapan personelin asaletinin tasdik edilmesi teklifi hangi kadroda daha fazla görev yapmışsa o kadro tarafından yapılması gerekir.

SORU: Herhangi bir mazereti bulunmadan 10 gün işe gelmeyen personel hakkında ne gibi bir işlem tesis edilir?

CEVAP:Devlet Memurları Kanunu 94’üncü maddesi gereğince geçerli bir mazereti bulunmaksızın kesintisiz 10 gün göreve gelmeyen personel hakkında memuriyetten ayrılma (müstafi) işlemi tesis edilir.

Soru - Hamile bayan memura gece nöbeti yazılabilir mi?

CEVAP: Yazılamaz. Hamileliğinin ncü haftasından itibaren ve doğumdan sonra 2 yıl süresince gece nöbeti ve gece vardiyası yazılmaz. DMK

Soru - İzinler kanuni bulunduğu yer tarafından mı geçici görevle bulunduğu yer tarafından mı verilir ?

CEVAP: Tüm izinler geçici görevle bulunduğu yer tarafından verilir. (senelik izin, mazeret, doğum, ölüm vb.)(EGM Genelge No: /81)

Soru - Bir personelin hastaneye gitmeme veya sağlık kurulu raporu almama gibi bir dayanağı var mı?

CEVAP: Olamaz, Emniyet Hizmetleri Sağlık Şartları Yönetmeliğinin Maddesinde; “Yönetmelik hükümleri doğrultusunda sağlık kurulu raporu aldırılmak üzere hastaneye sevk edilmelerine rağmen, idarece kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın buna direnen veya geciktirme yoluna gidenler hakkında disiplin hükümleri uygulanır.” denilmektedir.

Soru - Ataması yapılan memur mehil izninde iken aldığı raporun bitiminden sonra hemen göreve başlamak zorunda mıdır?

CEVAP: Ataması yapıldığından dolayı mehil izninde rapor alan memurun rapor süresi bittikten sonra eğer kullanmadığı mehil izni varsa bu iznini kullandıktan sonra göreve başlar.

Soru - Ataması çıkan bir personelin Dr. Raporlu olması halinde gıyabında ilişiği kesilebilir mi?

CEVAP: Ataması çıkan personelin Dr. Raporu alması halinde gıyabında ilişiği kesilebilir.

Soru - Tatil günleri il dışına çıkılabilir mi ?

CEVAP: Personelin bir üst amirinden yazılı veya sözlü izin almak suretiyle mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde il dışına çıkılabilir. (16 mayıs tarih ve /28 sayılı genelge)

Soru - Süt İzni kaç saattir ve nasıl kullanılır?

CEVAP:Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibarenilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır. (DMK 6 Nolu tebliğ.)

Soru - İdari Polis görevlerinde çalışan personel nerelerde ve hangi şartlarda çalıştırılır?

CEVAP:Emniyet eş. Sağ. Şart. Yönetmeliğinin maddesinde açıklanmıştır.

Soru - Devlet Memuru Yıllık İzin kullanmayı ne zaman hak eder?

CEVAP:  Devlet Memuru 1(Bir) yıllık hizmetini doldurduğunda Asalet tasdik onayını beklemeden Yıllık İzin kullanabilir. (DMK  Madde)

Soru -  Devlet Memuru 30 gün yıllık izni ne zaman hak eder?

CEVAP:  Devlet Memuru Memuriyette 10 hizmet yılını doldurduğunda 30 gün yıllık izni hak eder. Bu izin için onay almaya gerek yoktur.

Soru - Devlet Memurunun yıllık iznini yurt dışında geçirebilmesi için onay alınması gerekli midir?

CEVAP:  Devlet memurunun yıllık iznini yurt dışında kullanabilmesi için onay alınmasına gerek yoktur. Personelin izin kağıdında yurt dışı adresini belirterek izne ayrılabilir. (Bazı ülkeler Vize işlemleri için bu onayı talep ediyorlar.)

SORU: Nakdi Tazminat İle ilgili Mevzuat Nelerdir?

CEVAP: Sayılı Nakdi Tazminat Ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ve bu Kanuna dayalı olarak çıkartılan Yönetmelik hükümleridir.

SORU: Nakdi Tazminat Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

CEVAP:Nakdi tazminat talep dosyasında asılları ve aslı gibidir onaylı olarak bulunması gereken evraklar,

 

Ø Olay Tutanağı, Müşteki ifade tutanağı,

Ø  Olay trafik kazası ise, Trafik Kazası Tespit Tutanağı,

Ø  İlk müdahale raporu,

Ø  Kadrosu tarafından sevk edildiği sağlık kuruluşundan alınan sağlık raporu yapılan yazışmaya ilişkin ve üst yazılar,

Ø  Görev belgesi,

Ø  Daimi arama kararı, iddianame veya Kovuşturmaya Yer Yok kararı,

Ø  İddianame düzenlenmiş ise Gerekçeli Mahkeme kararı,

Ø  Nakdi tazminat talep dilekçesi,

Ø  Personelimizin vefat ettiği durumlarda; Veraset ilamı, vukuatlı nüfus kayıt örneği, ölü muayene ve otopsi tutanağı gerekmektedir

Polis Olma Şartları

PMYO Polis Meslek Yüksek Okullarına Giriş Koşulları


Adaylarda Aranılacak Nitelikler


Polis Meslek Yüksek okullarına (PMYO) girmek isteyen adaylarda;

a) Lise ve dengi okullardan mezunu olması ya da lise 4.sınıfta okuyor olması
b) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

c) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında puan türlerinin en az birinden üniversitelerin yüksek okullarına girmek için yeterli asgari taban puanı almış olmak,

d) 18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmak

e) Bayanlar için cm., erkekler için cm’den kısa boylu olmamak ve boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ile kilosu arasında 15 kilogramdan eksik veya fazla fark olmamak, beden kitle endeksinin 18 (dahil) ile (27) arasında olması,

f) Sağlık yönünden, Sağlık Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinde aranılan sağlık şartlarına uygun olmak,

g) Turistik işletme belgesi olan yerler hariç olmak üzere, daha çok suçluların barındığı veya suç işlemeye müsait yerlerde çalışmamak, genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir iştigali bulunmamak; genel ahlaka aykırı oyun, temsil, film, video bant, teyp kasete, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan benzeri muzır neşriyat ve benzeri işler üzerinde çalışmaktan haklarında herhangi bir adli veya idari takibat devam ediyor olmamak veya hüküm giymemiş olmak,

h) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak,

i) Müracaat tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek,

j) Alkol, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile kumar alışkanlığı bulunmamak,

k) Eşi hakkında; affa uğramış olsa bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ve sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı hakkında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak,

l) Kamu haklarından mahrum bulunmamak, şartları aranır.

m) ÖSYM tarafından yapılan YGSpuan türlerinden herhangi birinden puan alması, Emniyet Teşkilatı personeli şehit ya da vazife malülü olanların eş ve çocuklarındansöz konusu puan türü şartı olarak aranır

Başvuru Zamanı ve Şekli


Yüksek Okula giriş sınavına başvurular, her yıl Polis Akademisi Başkanlığı tarafından tespit ve ilan edilen tarihler arasında Polis Meslek Yüksek Okul Müdürlüklerine şahsen yapılır.
Eksik belge, posta yolu ile veya başvuru zamanı geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.

Başvuru:


Başvuru esnasında adaylardan:

a) Form dilekçe,

b) Nüfus cüzdanı fotokopisi veya noterden tasdikli örneği,

c) Diploma veya çıkış belgesi fotokopisi veya noterden tasdikli örneği,

d) Yazılı sınav tarihinde askerlikle ilişiği bulunmadığına dair belge,

e) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5 inci ve 10 uncu maddelerinde belirtilen hususlara uygun son bir yıl içerisinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf,

f) İkametgah belgesi,

g) ÖSS sonuç belgesi,

h) Vukuatlı nüfus kayıt örneği,

i) Kendisinin ve evli ise eşinin adli sicil belgeleri,

j) Evli ise evlenme cüzdanı fotokopisi veya noterden tasdikli örneği, istenir.

Fotokopisi verilen belgelerin aslı, müracaat sırasında müracaatı alan görevliye ibraz edildiğinde fotokopiler görevli tarafından "Aslı Görüldü" ibaresi ile birlikte sicil ve imza atılarak alınır.
Ayrıca, sayılı Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanun kapsamında şehit veya görev malulü olan Emniyet Teşkilatı personelinin eş ve çocuklarından şehitlik veya malullük belgesi istenir.

Sınav giderlerini karşılamak üzere adaylardan, Akademi döner sermaye işletmesine her yıl Akademi tarafından tespit edilen miktarda ücret alınır.



POMEM Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Koşulları:

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri Başvuru Şartları

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan veya yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00), önlisans mezunları için yapılan yılı
Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az (70,00) ve üzeri puan alanlar arasından 06/06/ tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları
taşımak kaydıyla lisans mezunu () erkek, () kadın, önlisans mezunu () erkek, () kadın olmak üzere toplam () öğrenci alımı yapılacaktır.
Adaylar, 01 Ekim (dahil) Ekim (dahil) tarihleri arasında saat ’e kadar a funduszeue.info adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.
Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır.
Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (funduszeue.info) ilan edilecektir.
Diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi önemle duyurulur.

POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİ ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

a) T.C. vatandaşı olmak,
b) Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
c) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans mezunları için veya yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (70,00) taban
puan veya üzerinde puan almış olmak,
ç) Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için veya yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (56,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)
d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak),
e) Kadınlar için cm, erkekler için cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,
f) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
g) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,
ğ) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;
1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,
2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,
h) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
ı) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,
i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
j) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
k) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
l) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
m) Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.


UYARI: EMNİYET TEŞKİLATI PERSONELİNDEN ŞEHİT VEYA VAZİFE MALULÜ OLANLARIN, EŞ VEYA ÇOCUKLARI SINAV ÜCRETİ YATIRMAYACAKTIR.

Dönem POMEM Giriş Sınavına başvuruda bulunan adaylardan;
•Başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da yapamayan,
•Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,
•Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan,
•Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran,
•Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir.

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını funduszeue.info internet adresinden öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

UYARI: Şahsen Başvuru ve Sınav Merkezine gelirken adayların; cep telefonu, ses, görüntü, kayıt cihazı veya değişik benzeri elektronik eşya bulundurmaları yasaktır.


Polis Akademisi Başkanlığı

Telefon : +90 () 86 49 - +90 () 70 02
Fax : +90 () 85 33
E-posta : [email protected]
Web : funduszeue.info
Adres : Polis Akademisi Başkanlığı Eymir Mah. Sokak PK Gölbaşı / ANKARA


Başvuru esnasında istenen belgeler


a) Başvuru dilekçesi,
b) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu,
c) Lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi,
ç) Erkek adaylardan askerlik durum beyanı,
d) Evli ise evli olduğuna dair beyan,
e) KPSS Sonuç Belgesinin aslı ve fotokopisi,
f) 16/7/ tarihli ve 8/ sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğe uygun olarak son bir yıl içinde çekilmiş on adet vesikalık fotoğraf,
(2) Birinci fıkrada istenen belgelerin fotokopileri, başvuru sırasında görevli tarafından asılları ile karşılaştırılarak kontrol edildikten sonra "Aslı Görüldü" ibaresi ile isim, rütbe ve sicil yazılarak imza edilir ve belgelerin aslı adaya geri verilir.

Müracaat Kabul İşlemleri


Adayların, ikamet ettikleri İl Emniyeti Müdürlüklerine duyurulacak tarihler arasında başvuru esnasında istenen belgelerle birlikte şahsen başvurmaları gerekmektedir. Eksik belge veya posta yolu ile ya da başvuru zamanı geçtikten sonra yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Başvuru esnasında evraklar eksiksiz teslim alınıp, adaya ilişkin Başvuru Formu ile Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formları İl Emniyet Müdürlüğünce tanzim edilecektir. Evli olan adayların eşleri için de Güvenlik ve Arşiv Araştırması formu düzenlenecektir.

Değerlendirme Ve Seçme İşlemleri


Değerlendirme ve seçme işlemi, Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek bölge merkezlerinde görevlendirilecek Kurul tarafından yapılacaktır. Değerlendirme ve seçme işlemi, Emniyet Genel Müdürlüğünce ilan edilen eğitim dönemleri için geçerlidir. Kurul, adayı bizzat görerek değerlendirme ve seçme işlemini aşağıda belirtildiği gibi üç aşamada yapar.

a) İlk aşamada; Kurul, adayların fizikî görünüşü, konuşma düzgünlüğü, Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen hususlar ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen giriş şartlarına haiz olup olmadığı ve arşiv araştırması sonuçlarını dikkate alarak değerlendirmesini yapar. Değerlendirme sonucu olumlu bulunan aday ikinci aşamaya geçer. Kurul, kararını oy birliğiyle alır. Kurul, kararını Değerlendirme Karar Formuna işler. Kararın olumsuz olması durumunda gerekçeli karar forma yazılır.

b) İkinci aşamada; adaylara, Genel Müdürlükçe belirlenecek konuların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu ile ilgili konuşma yapması istenilir. Her bir adaya konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için eşit süre verilir. Değerlendirme sırasında adayın;

1) Konu hakkında bilgi düzeyi,
2) Kendisinden istenileni kavrama,
3) Kendine güven duyma,
4) İfade etme yeteneği,
5) Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre değerlendirmesi yapılır. Kurul üyelerinden her biri, bir kriteri değerlendirir. Değerlendirme, her bir kriter on iki puan olmak üzere toplam altmış puan üzerinden yapılır.

c) Üçüncü aşamada; adayın fizikî yeterliği, Genel Müdürlükçe belirlenecek alanlara ve kriterlere göre değerlendirilir. Adayın fizikî yeterlik durumu toplam kırk puan üzerinden değerlendirilir.

Adayın başarılı sayılabilmesi için, ikinci ve üçüncü aşamada belirtilen toplam tam puanların ayrı ayrı %50’sini aşması gerekir. Değerlendirme ve fizikî yeterlik aşamalarından herhangi birinde "ÖĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" kararı verilen aday başarısız sayılır ve bir sonraki aşamaya katılamaz.

Anılan aşamalardan herhangi birine katılmayan aday başarısız sayılır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, aday hakkında Kurulca; "POMEM ÖĞRENCİ ADAYI OLUR" veya "ÖĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" şeklinde karar verilir.

Bu karar Değerlendirme Karar Formuna işlenir. Kararın olumsuz olması durumunda gerekçeli karar forma yazılır. Değerlendirme sonuçlarına göre "POMEM ÖĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" kararı verilenlerin listesi aynı gün Kurul tarafından, görülebilecek ilan panolarına asılır ve beş gün süreyle askıda kalır. Kurul kararları kesindir.

Hakkında "POMEM ÖĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" kararı verilen aday, aynı dönem için bir başka Kurula müracaat edemez.

Başarı Listesinin Düzenlenmesi



Genel Müdürlükçe ilan edilen sayıda POMEM’lere öğrenci alınır. Alınacak öğrencilerin başarı listesi, KPSS puanı ile değerlendirme ve fizikî yeterlik puanlarının toplamına göre, en yüksek puandan başlanarak erkek ve bayan olmak üzere ayrı ayrı başarı sıralaması yapılır. Sıralama sonucunda eşitlik olması hâlinde, KPSS puanı daha yüksek olan aday tercih edilir. Sıralama sonucuna göre, o yıl belirlenen kontenjan miktarı kadar aday asıl, bu miktarın % 30’u kadar aday yedek olarak ilan edilir.

POMEM Adaylarının Sağlık Kurulu Rapor İşlemleri


Emniyet Teşkilatına alınacak personelin sağlık kontrolleri Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Polis Meslek Eğitim Merkezinde eğitim öğretime başladıktan sonra yapılmaktadır.

BAŞVURU YERLERİ:



Müracaat İşlemleri: Adayın ikamet ettiği İl Emniyet Müdürlüğü
Değerlendirme ve Seçme İşlemleri: Adayın ikamet ettiği İl’e göre belirlenecek Bölge Merkezleri

POMEM BİLGİ İÇİN:

EGM Eğitim Dairesi Başkanlığı Mustafa Kemal Mahallesi Sokak No Balgat- Çankaya/ANKARA ve İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlükleri

Eğitim Dairesi Başkanlığı İrtibat Telefonları:
POMEM Şube Müdürlüğü: 0 43 62–63–64–66–68
İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü : (Sınav İşlemleri) 0 43



POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:


Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis amirlerini yetiştirmek üzere lisansüstü düzeyde eğitim veren parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2) Lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
3) yılı içinde yapılan KPSS lisans P3 puan türünden (70,) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için en az (63,) taban puanı almış olmak,
4) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak,
5) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
6) Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
7) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
8) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,
9) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
10) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
11) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmış olmamak,
12) Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,
13) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,
14) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
(2) PAEM’e başvuran adayların birinci fıkrada belirtilen şartlardan herhangi birini taşımadıkları anlaşılması halinde, sınav sonuçlarına bakılmaksızın adaylıkları, öğrenime başlamışlarsa öğrencilikleri sona erdirilir.

Yorum Yap / Soru Sor

Merhaba, Ben Polis Olmak İstiyorum ama Bende Biraz Astım var Polis Olabilirmiyim?

Ben lise 2. Sınıf öğrencisiyim polis olmak istiyorum bunun için 2. Dönem alan seçmem gerekiyor hangi alanları seçmeliyim Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık, Dil

TYT Sınavına girdikten sonra ne yapmalıyız. Teşekkürler

ÇEVİK KUVVET OLUCAM ALLAHIM İZİN VERİRSE İNŞALLAH

merhaba .ben liseyi geçen yıl bitirdim bu sene üniversite sınavına tekrar girsem ve yeterli puan alsam başvuru yapabilir funduszeue.info liseden geçiş kalktı mı

iyi günler üniversite 2 senelik bir bölümde öğrenciyim polis olmak istiyorum ne yapmak gerekli

Merhaba ben polis olmak istiyorum yabancı dil bilmeme gerek var mı?

Ortaokulda kavga ettiğim için tutanak tutular polis olmamı engelermi. Şimdiden Teşekkürler.

Merhaba benim sağ gözümde kayma var kısacası miyopum polis olmama bi engel mi teşekkürler iyiki varsınızcek

saglık raporlarınız sonucunda komisyon karar verecektir.

Benim kilom 68 boyum ise kilomdan dolayı polis olamama gibi bi durum olabilir mi şimdiden teşekkürler iyiki varsınız

hayır boy ve kilonuz uygun

Merhaba benim kuzenim cezaevinde ilerde polis olamama neden olur mu

Merhaba ben mülakatlarla ilgili soru sormak istiyorum.mülakat soruları aşamalardan mı oluşuyor ve cok mu zor

Bronşit var polis olmama engel mi

Ben lisede kavga yapmıştım sicilime işlemişse polislikte sıkıntı olurmu

Öncelikle merhaba ben bu sene tyt ye giricem . Polislik için ne zaman başvuru yapcıam , sınava girdikten sonramı ??

Merhaba polis olmak için üniversitede hangi bölümü seçmeliyim

tyt sınavına girip baraj puanını asmalısınz. basarılar..

Ben ünüversitede okuyorum 1 sınıfım nasıl polis olurum

polis olma şartlarına sitemizde ulaşabilirsiniz

Merhaba benim abim cezaevinde polis olmama sıkıntı olur mu

siyasi suç değilse polis olmanıza engel olmaz

Merhaba ben PAEM polis olmak istiyorum ama nasıl olacağımı ve detaylı bir şekilde nasil öğrenebilirim il emniyet müdürlüğüne gittimde hangi şubeden bilgi alabilirim teşekkürler

polis olma şartları sitemizde mevcuttur ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz

Ben 19 ekim tarihinde doğdum ve lise son sınıf öğrencisiyim şimdi ben polis akademisini kazansam bile başvuru yapamayacakmıyım

polis olma şartlarını okuyabilirsiniz yasınız dolunca basvuru yaparsınız

Şimdi ben lise 12 sınıfım polis olmak istiyorum bunun için ne yapmam lazım teşekkür ederim.

baraj puanını gecip basvuru yapabilirsinz

merhaba sağ gözümde doğuştan katarakt var komiser yardımcılığı lisanstan alım için başvurdum girme şansım var mı ?

katarak normalde tedavisi olur farklı durumlarda komisyon karar verecektir

abi sınavsız pmyo giriliyomu yada sınavlıysa puanımız yetmediyse ne olucak özel yetenekle giriliyomu sporla ilgili

sınav baraj puanını gecmek zorunludur

abi sınavsız pmyo giriliyomu ya da sınavlıysa puan yetmediyse ne olucak

sınavı baraj puanını gecmek zorunluğu vardır

Selam un aleyküm busene lise son um hedef olarak polis olmak istiyorum ne yapmam gerek eşit ağırlık okuyorum olabilirmiyim hangi üniversiteyi okumam gerek

polis olma şartlarını okuyunuz sitemizde mevcuttur

Lise son sınıf öğrencisiyim Kasım ayı doğumluyum gelecek sene ki polis sınavı 30 Eylül tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor funduszeue.info olarak doldurmamış olmak engel teşkil eder mi?Teşekkürler

polis olma şartlarını okuyunuz doldurmanız şarttır

Benim dudagimin uzerinde ben var bitane o sorun olur mu ? Ve boyum kilom ise 43 biraz zayifim 18 yasina girdigimde basvuru yapmak istiyorum kilom ve ben sorun olur mu

Yuzumde iz var polis olmama engel olurmu

izin durumuna göre komisyon karar verecektir

Ben 9. Sınıf ogrencisiydim devamsizliktan sinifta kaldim ve fiziğimle@matematik dersim kotu onlari bu sene duzletsem polis olabirmiyim

bir kulağımda dört(bir tanesi kıkırdak) öteki kulağımda iki delik var polis olmama engel mi acaba cevap verirseniz sevinirim teşekkür ederim

bir kulağımda dört(bir tanesi kıkırdak) öteki kulağımda iki delik var polis olmama engel mi acaba cevap verirseniz sevinirim teşekkür ederim

Merhaba , ben yılında tyt ve ayt ye girdim , puan aldım tam puan , bunun için polisliğe başvuru yapabiliyor muyum ?

evet barajpuanı aşmışsınz

Ben aşçılık okumak istiyorum ama polislik de istiyorum aşcilik 4 yil bitiince ustune polislik okuyabiliyor muyum?

pomemli olabilirsiniz şartlarınız uygunsa

Bende hafif derecede kekemelik var oda heyecanlandigim zaman oluyor bu polis olmama engel mi

Ben lise 4 öğrencisiyim yks sınavından sonra mı yoksa önce mi polislik için sınavlara giricem lütfen cevap verim

Merhabalar benim siyasi suçtan içerde olan bir amcam var bu polis olmama engel olur mu ya da ilerde herhangi bir sorun yaratır mı

bunu ancak komisyon karar verir

Merhaba lisans mezunuyum polis olmak funduszeue.info kilom 51 polis olamamda sakınca var mı

polis olma şartlarını okuyunz

Üniversiteyi bu sene bitirdim lisans mezunuyum polis olmak istiyorum tam olarak neye çalışmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olur musunuz

pomeme alım şartlarını okuyouz sitemizde mavcuttur funduszeue.infoılar

Merhaba. Düz tabanlığın bütün çeşitleri polisliğe engel midir???

Pelteğim(R harfini söyleyemiyorum) elenir miyim?

merhaba ben sınıfım boyum boyumun uzar herhalde polislik olmama engel mdir?

polis olma şartlarını sitemizden ulaşabilirsinz

Benim tek kulağım az duyuyor polis olabilir miyim ?

bunu durumunuza göre doktor ve komisyon karar verir

Bende büyüme hormonu eksikliği var polis yada asker olmama engel mi

tedavi durumuna göre saglık kurulu karar verir

18 yaşından küçükken işlenen yüz kızartıcı suçum var. Yaşım ve öğrenimimden dolayı HAGB olmuştu. Aradan 5 yıl geçti herhangi bir suçtan ceza almadım. Kayıt arşivden silindi. Polis olmaya engel misir ariiv soruşturmasına takılır mıyım

merhabalar, pmyo da bildiğim kadarıyla kadın polis alımı yapılıyor tyt puanımız yüksek diyelim katılım fazla olucaktır elemelerde fazla olur diye düşünüyorum ne yaparsak şansımız daha yüksek olur? Birde ; pmyoya seçilemezsek başka bir tercih yapabiliyormuyuz aynı dönemde üniversite olarak?

spor sınavınına iyi çalışmanızı öneririz

Kızıl saçlıyım polis olmama engel mı?

Kızıl saçlıyım polis olmama engelmi

Merhaba ben 8. sınıf öğrencisiyim matematiğim biraz kötü düzeltmek için çok çalışıyorum en çok istediğim şey polis olmak İnşallah olucam acaba sınava 1 kere mi giriliyor yoksa düşük alınca tekrar girilebiliyormu bunu öğrenmek istedim

yaş sınırın bitene kadar girebilirsin şimdiden matematiğini düzeltmen şansını artırır

tekrar girebilirsiniz sıfunduszeue.infoılar

Herhangi bir yardım kuruluşuna üye olmak polisliğe engel olur mu ?

Admin Abe lise de kınama cezası almak engel olurmu polis olmaya

Gizli Astım Hastasıyım Polislige engelmidir acaba hiç bir nefes kesilmesi yok koştugumda yüzdügümde spor yaparken solunum testindede hiç bir sıkıntı yok filim çekildi ondada sıkıntı yok elenme sebebi olurmu acaba ama kontrol yaptıklarında astımım çıkıyor ama hiç bir engelim yok yorulmuyorum nefesim daralmıyor v.s

genelde sorun olmuyr baslamayan astımlar bunu ancak komisyon karar verir

Kapalılar Polis Olabilir mi acaba

Son yapılan yasal düzenlemeyle olabilirsiniz Resmi Gazete'de, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, kadın polislerin başörtüsü kullanması artık serbest. Buna göre kadın polisler, şapka, kep veya örgü bere altında kaldığı sürece, üniformalarının renginde ve desensiz başörtüsü kullanabilecek. 15/8/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinin 5'inci maddesinin birinci fıkrasının (i) bendinde yer alan “Resmi kıyafetle birlikte kıyafetin içerisine” ibaresi şu şekilde değiştirildi: "Bayanların şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler hariç, resmi kıyafetin içerisine dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri giyecekler giyilemez."

Selamın Aleyküm bende İnşallah polis olmak istiyorum.Örneğin Polis olduk ve sonra mesleği bırakıp öğretmen,avukat funduszeue.info sonradan polisliğe dönebilir miyiz ? polisliğe dönebilirsek eğer geri nasıl döfunduszeue.info bitirdikten sonra üniversite okumadan kaç yılda polis olabiliriz. aklıma gelmeyen,veya bilmediğim bilgiler hakkında da bilgi verirseniz sevinirim. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim

lise mezunu olduktan sonra basvuru yapabilirsinz

Selamın Aleyküm bende İnşallah polis olmak istiyorum.Örneğin Polis olduk ve sonra mesleği bırakıp öğretmen,avukat funduszeue.info sonradan polisliğe dönebilir miyiz ? polisliğe dönebilirsek eğer geri nasıl döfunduszeue.info bitirdikten sonra üniversite okumadan kaç yılda polis olabiliriz. aklıma gelmeyen,veya bilmediğim bilgiler hakkında da bilgi verirseniz sevinirim. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim

Hocam ıyı gunler benım te ailemin cevre korkusu uzerıne amateme basvurduk idrar testim temiz cıktı bikac kere kullandıgımıdoktora uyuyamadığımı söyledim bazı ilaclar yazıldı bu olay elenme sebebimi

polis olma şartlarını okumanızı tavsiye ederiz

Birkaç ay sonra muhtar azalığı yapma durumum var bu polisliğe engel olur mu

Ben açıktan lise okuyorum kredim başvuru yapabilir miyim yoksa lisenin bitmesini mi beklemem gerekiyor?

liseyi bitirmeniz gerekiyor

Ben şu an mimarın ama polis olmak istiyorum ne yapmalıyım sizce

Güncel polis alımlarını takip etmeniz lazım ayrıca yaş sınırı var bunları detaylı şekilde blogumuzda var teşekkürler

S.A doğumluyum meslek lisesi 2. sınıftayım polis amiri olmak istiyorum nasıl funduszeue.infon mezun olduktan sonra ne yapmalıyım tam olarak veya şimdiden polis lisesine felan geçiş yapabilirmiyim? (Boyum 1,69 1,73 civarı, kilom 70)

ben açıktan lise okuyorum kredim acaba polislik için başvuru yapabilir miyim ?

lise 1 de öğrenci alımı yapılıyormu

Bende göz kayması var engel olur mu

merhaba benim boyum istenilenin altında ama vücut kitle endeksimi ölçünce uygun çıkıyor bu yeterlimidir

Merhaba, ben kapalıyım ve sol bacağımda yanık izi var bu engel olurmu?

Yunus polisinde üniversite sınavına girmek zorunlumu

Merhaba ben yurt disinda yasiyorum ve türkiyede polis olmak istiyorum yurt disinda orta okulu ve meslek okulunu bitirdim türk vatandasiyim ve benim türkiyede polis olmam icin ne yapmam lazim ?

BEN AÖL OKUYORUM ORADAN OKUYABİLİRMİYİM

açık lisede okuyorum polis olmama engel bi durummu

nefes almakta zorlanıyorum ama polis olmayı her şeyden çok istiyorum bu benim için bir engel mi?

Merhaba ygs lys puaniyla polislige basvuru yapilirmi

polıs olmak ıcın ünüforma şartmı

Ben bayan polisim evleneceğim kişi afganistanlı sıkıntı olur mu?

Bu konuda kurum personel şubeden bilgi alabilirisiniz.

Merhabalar Ben 18 yaşındayım boyunda 70 kilodayım ve bende Astım Hastalığı var kimi diyor ki astım polis olamaz, biri diyor ki astım polis olabilir. ama bende astımı tetikleyen hiç bir şey yok küçük yaştayken futbola giderken etkilenmiyorum.

Kardeşim ben polis olmak istiyorum lise 3 öğrencisiyim lisenin bitmesi şartmı yada lise 4 başvuru yapabilirmiyim kafam çok karıştı

Amcam cezaevinden çıktı engel olur mu? Bir de hangi ilde neye göre okuyosun? istediğin yerde okuyabiliyo musun?

Ben su an açık öğretimde okuyorum son iki sinavim var başvuruyu şimdi yapabilirmiyim

Askerden muaf olan gözden sonra gözü çizdirip polis olabilirmi

Lise mezunuyum bende polislige basvuru yapa biliyormuyum simdi lise diplomasiyla

Ben de lise son sınıf ogrencisiyim boyum kilom 64 polis olabilir miyim bide JÖH veya PÖH olmam icin ne yapmam gerekiyor

Orta okuldan sonra polis lisesi varmıdır?

been kapalıyım ve imamhatip mezunuyum pantolan yerine etekli pantolnon giye birmiyim

Boyum kg 80 kolumda ameliyat izi var Ben bolis olurmu yum

Ben 9 yaşındayken açık kalp ameliyati oldum şuan cok ıyyim hiç bir saglik sorunum yok sadace dikiş izim var oda vücudumda yani gözükmüyor bi sorun olurmu

Dövme gözükmeyen yerde mesela omuz gibi bi yerde olması engelmi

10 sınıfım polis olmak için neler yapmam gerekiyor

Lisede cocugun yuzune sicak su attim 3 gün uzaklastirma aldım mahkemede takipsizlik verdisıkıntı olurmu

Almanya’da doğdum ve büyüdüm, yaşım 26 ve Türk vatandaşıyım. Türkiye’ye dönmek ve polis olmak istiyorum. Ne gibi başvurular beni bekliyor? Cevaplarınız icin teşekkür ediyorum.

Merhaba ben polis olmak istiyorum Ama işitme cihaz kullanıyorum olur mu ??

Benim vücudumda ufak tefek çizgiler var bu polis olmamı engellermi

gözüm doğuştan şaşılık bulunmakta kayıklık bu polis olmama engelmidir % arası görmekte

Vücütta ameliyat dikiş izi bulunması polisliğe engel midir ?

Merhaba ben 22 yaşındayım aranılan tüm özellikler bende mevcut fakat kimya bölümü lise 3 terkim benim izlemem gereken Yol nedir ?

merhaba editor ben lise mezunuyum yks den puan alınca direk polis akademisine başvuru funduszeue.infoşvuru yaptıktan sonra mülakatlaramı çağırıyorlar soruma cevap verirseniz sevinirim editor teşekküreler..

Ben 24 yaşındayım akşam lisesine gidiyorum daha mezun olmam 3yil var polis olurmuyum

Benim boy yas kilourfaliyim polis olmak istiyorum yani bana yardimci olabilirmisiniz ben lise iki terk ettim okulu nerden başlim ki ben

Kaşta pirsink olması polisliğe engelmidir

BABAMA DOLANDIRICI DİYE İFTİRA ATTILAR.ŞUAN BABAM KAPALI CEZA EVİN DE . BU POİS OLMAMA ENGEL OLUR MU ?

Sayısal olmam polis olmamı engeller mi

2 yılık üniversitesi bitirdim atamam olmadı peki polis olmak için tekrardan mı sınava girecem yoksa polislik mülakat larini gecsem yeterli olurmu polis olmak için

18 yaşımda oluyorum polislik sınavına girerken ama 18 yaşımı tam doldurmuş olmuyorum yani 19 yaşıma girmiş olmuyorum engel midir?

Yüzümde az bi iz var sorun olur mu

Avrupada liseyi bitirdikten sonra Türkiyde polis olmak mümkün mü?

Merhaba bende jinekomasti var doktor dediki 2 yöntem var dedi birinde %90 gider dedi birinde hepsi gider bidahada olmaz dedi ama iz kalır dedi acaba sorun olurmu

Yüzümde çok küçük zor görülen bir tırnak izi var. Küçükken olmuş . Polis olmama manimi

Ben kalpten tedavi goruyorum polis olamazmiyim

BEN POLİS KARDEŞİYİM PUANIN YETERLİ OLMA OLASILIĞI VARMI

Abecim sol kolumda ameliyat izi var bilegimde sadece 2 santim platin izi ve yüzümde hafif bir çizik var polis olmama engel mi ?

polis akademiyasyna girmek isteyorum ama ben turkmenistan watandashi nasil giribilerim

Ahlak puanım 90 polis olmama engelmi?

Ben polis olmak istiyorum

Abi Aile den biri mesela babası hapise girmiş ve çıkmısa oğlu polis olmasına bi sakınca oluyor mu?

Benim suan Lise bitti polis olmak için ne yapmalıyım Nereye basvurmaliyim Yaşım da 20

Benim boyum olmuyor muu Cook seviyorum ve istiyorum askeriye veya polisiye olmayı boy sınırı olmasaydı keşke

Merhaba Gözümde keratakonus adında bir hastalık var uzağı göremiyorum bu polis olmama engel mi, lens kullanmamız durumunda da engel olur mu bunun yanında burun ameliyatı olmak da polis olmaya engel midir Bilgi bekliyorum tşk

Admin karaciğer de bulunan mm Yani cm ilk hemojion çıktı ultrason da 4 5 doktora sordum ben sağlık açısından hiç bir sorun teşkil etmez dediler ve polislik de eleme sebebi yazdığını söyledim şaşırdılar

Ben 17 yaşındayım gözlük kullaniyorum seneye gözüme lazer yapılacak ve gözlük kullanmiyacağım bu benim polis olmama engel olur mu?

Merhaba; Oğlum lise 3 gidiyor seneye polis okuluna gidebilirmi? Veya bu aşamada ne yapmamız sizce uygun olur. Sağlık yönünde herhangi bir prolem yok boy kilo vb. verilen kriterlere uygundur.

Endüstri meslek lisesinde okuyorum mezun olduktan sonra başvurabilir miyim? başvurursam ve kazanırsam okuldan mezun olduktan sonra en yüksek mertebe olarak hangi rütbeyi kazanırım (memur,komiser,amir) gibi gibi

Benim sol kol dirseğin küçükken kırıldı yanlış kaynama yaptı ama her hangi ağrı aci yok polislige basvursam sağlıkta elenir miyim

Benimde bir sorum var ilk yıl sınavdan geçemezsek iletiki yılarda tekrar sınava girebiliyormuyuz

Ben 20 yaşındayım lise 2 terkim en büyük hayalim polis olmak boyum kilom 73 sağlık sorunum yok polis olabilmem için ne yapmaliyim

AŞK değil HEDEF polis olmak Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene

Merhabalar Ben önlisans mezunuyum. Önlisans mezunlari da lisans mezunlari gibi polis olma durumu var mi ?? Varsa şartlar nedir ? Ne yapmamiz gerekir. Lisans mezunlari gibi 6 ay egitim mi veirliyor yoksa daha fazla süre mi eğitim mi veriliyor?

Omzumda kesici yaralar var ama yarım kol tişört giydiğimde görünmüyor. Bu bana bir engel mi ? İlginiz için çok teşekkür ederim

YKS de TYT sınavı için başvuruda bulundum Sınav tarihini bekliyorum bundan başka başvuracağım bir yer var mı. Kaçırdığım bir şey olmaması için yazıyorum. TŞK.

Astım olanlar ama azalmış olanlar polis olabilirmi

0() 85 00

SINAV BAŞVURU MERKEZLERİ

polis okullarına başvuru
polis okullarına başvuru
polis okullarına başvuru

MÜLAKAT SINAVI HAKKINDA

Mülakat sınavı aşağıda öngörülen esaslara göre yapılır:
  1. Öncelikle adaylar 4/8/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin maddesine göre değerlendirilir. Bu aşamada, kurulda bulunan doktor, psikiyatrist veya psikolog ya da psikolojik danışma ve rehberlik bölümü mezunu uzman üyelerin görüşleri alınır ve bu değerlendirme sonucu olumlu bulunan adaylar ikinci aşamaya geçer.
  2. İkinci aşamada adaylara, sözlüye esas olmak üzere Dekanlıkça belirlenecek konuların yazılı olduğu kartlardan birisi çektirilerek, kartta yazılı konu hakkında anlatım yapması istenir. Anlatım sonrası kurul adayı değerlendirir. Değerlendirme, konu hakkındaki bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavrama, kendine güven duyma ve sözlü ifade becerisi olmak üzere dört kriter üzerinden yapılır. Komisyon üyeleri her bir kriter için ortak puan verir. Değerlendirme her bir kriter için 25 puan üzerinden yapılır. Adayın başarılı sayılabilmesi için, tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekir.
  3. Yapılan değerlendirmeler sonucu, adaylar hakkında kurul tarafından; "Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğrenci Adayı Olur" veya "Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğrenci Adayı Olamaz" şeklinde karar verilir.
  4. Mülakat sınav komisyonu kararına itiraz edilemez. Hakkında "Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğrenci Adayı Olamaz" kararı verilen adaylar o yılın başvuru dönemi içinde yeniden mülakat komisyonuna girmek için başvuruda bulunamazlar.

GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KAYIT KABUL ve GİRİŞ KOŞULLARI

– eğitim-öğretim yılında, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne 'ı erkek, 10'u bayan olmak üzere toplam öğrenci sınavla alınacaktır. Emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin çocukları ise giriş şartlarını taşımaları ve sınavda yeterli puanı almaları durumunda, kişilik kontenjanın dışında tutularak kabul edileceklerdir.
  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  2. Evli, boşanmış ve/veya nikâhsız yaşıyor olmamak,
  3. Lise ve dengi okul mezunu olmak,
  4. Sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim (dahil) tarihi itibari ile 22 yaşından gün almamış olmak (01 Ekim tarihinden sonra doğmuş olmak) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde önceki yaşa göre işlem yapılır.
  5. Erkekler için cm, bayanlar için cm'den kısa boylu olmamak ve herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,
  6. Sağlık durumu yönünden 4/8/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde yer alan sağlık koşullarını taşımak,
  7. Herhangi bir eğitim-öğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak,
  8. Fakültenin eğitime başlama tarihinde askerlikle ilişiği bulunmamak,
  9. Lisans eğitimine alınacak lise mezunları için LYS sınavı (TM-1, TM-2, TM-3, MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TS-1, TS-2) bütün puan türlerinin herhangi birinden () ham puan, Emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin çocukları için ise yine aynı puan türlerinin herhangi birinden () ham puan veya daha yukarı puan almış olmak,
  10. Bağımlılık derecesinde alkol, kumar alışkanlığı bulunmamak, uyuşturucu veya psikotrop maddeler hiç kullanmamış olmak,
  11. Genelev, birleşmeevi, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde aracılık ve bekleyicilik türünden bir işi bulunmamak, genel ahlaka aykırı oyun, temsil, film, video band, teyp kaseti, vcd, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan zararlı yayın, yayım ve benzeri işlerde çalışmaktan dolayı hakkında idari yaptırım ile adli soruşturma ve kovuşturma devam ediyor olmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak, bu sayılan suçlardan herhangi birinin uzlaşma yoluyla sonuçlandırılmamış veya yine bu suçlardan herhangi biriyle ilgili olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak ya da başka bir tedbire çevrilmemiş olmak,
  12. Yasadışı ideolojik amaçlı faaliyetlere, anarşi ve terör eylemleri ile, bu tür toplantı, yürüyüş ve mitinglere karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,
  13. 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanunun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; üst sınırı bir yıl veya daha fazla hapis cezası öngörülen kasten işlenmiş suçlar ile 14/7/ tarihli ve sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A-5 inci maddesinde sayılan suçlardan dolayı,
    1. Affa uğramış veya yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa dahi mahkûmiyeti bulunmamak,
    2. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak,
    3. Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,
  14. Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  15. Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına ve diğer organlarına üye bulunmamak,

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER
  1. Dilekçe
  2. 2 adet vesikalık fotoğraf,
  3. Diploma veya bitirme belgesinin aslı veya arkalı önlü olmak üzere kurumca onaylı örneği,
  4. Sabıka kaydı olmadığına dair yazılı beyanı,
  5. Nüfus kayıt ve ikametgah bilgilerine dair yazılı beyanı,
  6. Herhangi bir siyasi partiye veya siyasi parti kollarına üye olmadığına dair yazılı beyanı,
  7. Polis Akademisi Döner Sermaye İşletmesi Halkbank Gölbaşı/Ankara Şubesi TR 26 16 nolu IBAN hesabına 50 TL (Elli Türk Lirası) sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu (Dekontta açıklama olarak başvuru sahibinin adının ve TC kimlik numarasının yazılması zorunludur, Örn; "************ TC kimlik nolu Ahmet CAN adına Güvenlik Bilimleri Fakültesi sınav ücreti")
  8. Emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin çocukları için Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı tarafından verilen şehitlik veya vazife malullük belgesi.

GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BAŞVURU ŞEKLİ ve SINAV TARİHLERİ

Yukarıda belirlenen şartları taşıyan adaylar, Temmuz tarihleri arasında internet üzerinden funduszeue.info adresinden ön başvurularını yapacaklardır.

Ön başvuru süresinin dolmasından sonra ve ön başvuru yapan adaylar arasından, fakülteye şahsen başvuru ve sınavlara katılabilmek için Dekanlık tarafından yeniden bir taban puan belirlenerek ilan edilecektir.

Belirlenecek olan bu taban puanın üzerinde alan adaylara, şahsen başvuru, mülakat ve fiziki yeterlilik sınavı için 06–14 Ağustos tarihleri arasında internet üzerinden randevu verilecektir. Adaylar, kendilerine verilen randevu tarihlerinde şahsen başvurularını yapmak ve mülakat sınavına katılmak için başvuru sırasında istenen belgeler ile birlikte hazır bulunacaklardır.

Mülakat sınavında başarılı olan adaylar aynı gün içerisinde fiziki yeterlilik sınavına katılacaklardır. Ön başvuruda bulunmayan adaylar ile şahsen başvuru taban puanının altında kalan adaylar sınavlara alınmayacaklardır.

Fiziki Yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar 17 Ağustos tarihinde saat'da yapılacak olan yazılı sınava katılacaklardır.

Şahsen başvuru ve bütün sınavlar Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Kampüsü'nde yapılacak olup, sınav sonuçları adayların sınava girdiği gün funduszeue.info internet adresinden yayınlanacaktır.


A DİLİMİ SAĞLIK ŞARTLARI

I - Dahili ve Harici Hastalıklar
  1. Hematoloji, kardiyoloji, gastroenteroloji, endokrinoloji, nefroloji, immunoloji, romatoloji ve enfeksiyon hastalıkları yönlerinden, mevcut haliyle organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan, progresyon göstermeyen ve tıbbi tedavi ihtiyacı olmayan, herhangi bir operasyon geçirmemiş olgular öğrenciliğe kabul edilir. Bu sitemlere ait konjenital anomalisi bulananlar öğrenciliğe kabul edilmezler. Ancak;
    • Tedavi edilebilir demir eksikliği anemisi,
    • Talesemi taşıyıcılığı olanlar (Talesemi minör),
    • Bir veya iki ekstremitede (alt, üst) venöz dolaşım yetersizliği yapmamış, hafif yüzeysel varisler,
    • Hormonal bozukluğa veya başka bir organik hastalığa bağlı olmayan geçirilmiş jinekomasti ve aksesuar meme operasyonları,
    • Komplikasyonsuz apandektomi operasyonları,
    • Tam şifa bulmuş göbek fıtığı operasyonları,
    • Tam şifa bulmuş ingiunal herni operasyonlar,
    • Tam şifa bulmuş hemoroid, anal fistül, anal fissür ve komplikasyonsuz plenoidal sinüs operasyonları öğrenciliğe engel değildir.
  2. Hbs antijeni (+) pozitif olanlardan HBV DNA'sı Pozitif olanlar öğrenciliğe kabul edilmez. Sağlık kurulu raporu ile sağlıklı taşıyıcı olduğu belirlenenler öğrenciliğe kabul edilir.
  3. Anti HCV'si (+) pozitif olanlarda karaciğer fonksiyon testleri normal ve HCV RNA'sı (-) negatif olanlar öğrenciliğe kabul edilir. Anti HCV'si (+) pozitif olanlarda karaciğer fonksiyon testleri normal olsa bile HCV RNA'sı (+) pozitif olanlar ve HIV taşıyıcıları öğrenciliğe kabul edilmezler.
  4. PPD Pozitif olanlarda Aktif TBC hastalığı olanlar öğrenciliğe kabul edilmez. Bu belgenin verem savaş dispanserlerince düzenlenmesi gerekir.
  5. Öğrenci adaylarının boyları en az erkeklerde cm, bayanlarda cm olacaktır.
  6. Öğrenci adaylarının herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olacaktır.

II- Solunum Sistemi Hastalıkları

Mevcut haliyle organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan, progresyon göstermeyen ve tıbbi tedavi ihtiyacı olmayan, herhangi bir operasyon geçirmemiş olgular öğrenciliğe kabul edilir. Ayrıca:
  1. İleri tetkiklerle solunum ve dolaşım fonksiyonlarını bozmadığı saptanan ve eşkal belirleyici olmayan minimal pektus ekskavatus, pektus karinatus ve göğüs kafesinde diğer minimal şekil bozuklukluğu olanlar,
  2. İleri tetkiklerle solunum ve dolaşım fonksiyonlarını bozmadığı saptanan geçirilmiş solunum sisteminin enfeksiyöz hastalıkları olanlar,öğrenciliğe kabul edilir.

III- Kulak, Burun, Boğaz, Ağız ve Diş Hastalıkları
Tam ve sağlam olacaktır. Bu siteme ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır. İşlevsel konuşma bozukluğu olmayacaktır. Ancak:
  1. Eşkal belirleyici olmak kaydıyla alt ve üst dişler arasında 6 mm ye kadar olan alt çene gerilikleri, (retrognatileri) 3 mm. ye kadar olan alt çene ilerilikleri (prognatileri) ve 6 mm den fazla olan, open-bite vakaları öğrenciliğe kabul edilmez. Ancak ortodontik tedaviye başlamış ve tedavisi devam edenler öğrenciliğe kabul edilir.
  2. Diş eksiklikleri sabit protezle rehabilite edilmiş olanlar öğrenciliğe kabul edilir. Dental implant uygulananlarda, implantın 8 mm den uzun kemik desteği olmalı ve mobilitesi olmamalıdır. Kapanış ve ark dizisi normal olan ön dişlerden birinin eksikliği kabul edilir. 3)Eksiklikleri sabit protez ya da dental implant uygulaması ile rehabilite edilmemiş olgularda ise ön grup dışındaki 5 ten az diş eksiklikleri öğrenciliğe kabul edilir. 5 ve 5 ten fazla diş eksikleri kabul edilmez. Üçüncü büyük azı dişlerin yokluğu eksiklik olarak değerlendirilmez, Okluzyonda (Kapanış) ve fonksiyonda olmayan gömülü dişler ile tedavi edilmemiş mevcut diş kökleri eksik diş kabul edilir.
  3. Tonsillektomi, septum deviasyonu ve rhinoplasti ameliyatı geçirmiş olanlar ile muayene ve odiometrik tetkikle tam ve sağlam olduğu tespit edilmesi koşuluyla timpanoplasti ve miringoplasti ameliyatı olanlar,
  4. Nefes alma ve konuşmayı güçleştirmeyen septum deviasyonları öğrenciliğe kabul edilir.

IV- Göz Hastalıkları
Görme ve diskromotopsi muayenesinde lens kullanılmasına izin verilmez.
  1. Bu siteme ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır.
  2. İshiara kitabı ile yapılan muayenede parsiyel veya total diskromatopsi (renk körlüğü) bulunmayacaktır.
  3. Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır. Göze ait hiçbir operasyon ve lazer müdahalesi geçirmemiş olacaktır.
  4. Göz ve göz eklerine ait eşkal belirleyici kalıcı sekel bulunmayacaktır.
  5. Refraksiyon kusuru her iki gözde ayrı ayrı myoplarda; (sferik + silendirik) – 2 Diyoptri ve hipermetroplarda + 1 Diyoptriyi geçemez. Mixt astigmatlarda transpozisyon sonrası değerlere göre işlem yapılır. Düzeltmeden önce ve/veya sonra sadece gözlerden birinin görme gücü en az 7/10 ve her iki gözde görme güçleri toplamı en az 16/20 olmak zorundadır. Gözlük camı veya lens ile yapılan tashihtir. Refraktif cerrahi ile yapılan her türlü düzeltme girişe engel teşkil eder.

V- Ürogenital Sistem ve Kadın Hastalıkları
Mevcut haliyle organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan progresyon göstermeyen, tıbbi tedavi ihtiyacı olmayan olgular öğrenciliğe kabul edilir. Bu sistemlere ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır ve herhangi bir operasyon geçirmiş olmayacaktır. Gebelik hali öğrenciliğe funduszeue.infoıca:
  1. Diğeri normal olmak kaydıyla bir testisi veya overi doğuştan yok olanlar veya operasyonla çıkarılmış olanlar,
  2. İnmemiş testisi, kordon kisti, distal hipospadiası, hidroseli ve varikoseli olanlar,
  3. İç salgı bozukluğu yapmamış ve kişinin cinsiyet niteliklerini bozmamış organ kaybı ile sonuçlanmayan üriner, (her türlü üriner sistemdeki taş ameliyatları hariç) ve genital sistem operasyonları geçirmiş olanlar (organ fonksiyonları tam ve sağlam olmak kaydıyla)
  4. Böbrek fonksiyonları tam ve sağlam olmak kaydıyla üreter taşı olanlar öğrenciliğe kabul edilirler.

VI- Kas ve İskelet Sistemi Hastalıkları
Mevcut haliyle organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan progresyon göstermeyen, tıbbi tedavi ihtiyacı olmayan olgular öğrenciliğe kabul edilir. Bu sisteme ait noksan, anomali, kronik ve ilerleyici hastalık, hareket kısıtlılığı ve geçirilmiş bir ameliyat olmayacaktır. Ancak;
  1. Konservatif metotla veya operasyonla tedavi edilip tam şifa bulmuş, patolojik olmayan, sekelsiz eklem dışı kırıklar, okullara alınacak öğrenci adaylarında sağlam kabul edilir. (Eklem içine yapılan artroskopik girişim öğrenciliğe kabul edilmez)
  2. Hiçbir klinik belirti vermeyen sadece radyolojik olarak saptanan tek seviyedeki spina bifida occulta, tek ve çift taraflı sakralisazyon, tek vertebrada lumbalisazyonu olanlar öğrenciliğe kabul edilir.(Skolyoz mevcudiyetinde öğrenciliğe kabul edilmez)
Hareket ve fonksiyonlarına mani olmayan flexıbl pesplanuslar öğrenciliğe kabul edilir.

VII- Sinir Sistemi Hastalıkları
Herhangi bir operasyon geçirmiş olmayan ve mevcut haliyle organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan progresyon göstermeyen, tıbbi tedavi ihtiyacı olmayan olgular öğrenciliğe kabul edilir.

VIII- Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları
(Hastaneler; bu bölümde ifade edilmemiş teşhislerde hastalığın seyri ve derinliğini dikkate alarak uygun olan sağlık dilimi için karar verir.) Ruhsal yönden tam ve sağlam olacaktır. Geçmişinde ve halen hiçbir ruhsal hastalık, intihar girişimi, kekemelik ve kişilik bozukluğu olmayacaktır. Ayrıca onikofaji (tırnak yeme), trikotilomani (saç, kirpik, kaş vb yolma) gibi durumların mevcudiyetinde daha ayrıntılı değerlendirilerek A dilimi kapsamında olup olmadığına karar verilir.

IX- Cilt Hastalıkları
Tam ve sağlam olacaktır. Bu sistemlere ait kronik ve ilerleyici bir hastalığı, eşgal belirleyici veya fonksiyon bozucu nitelikte doğumsal veya edinsel anomali bulunmayacaktır. Vücudun neresinde olursa olsun her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe girişe engel teşkil eder. Ancak;
  1. Eşgal belirleyici olmayan, fonksiyon kaybına yol açmamış sikatrisler ve yanık sekelleri, nevüsler ve cilde ait diğer bening tümöral oluşumları,
  2. Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun kapalı bölgelerinde kalan nevüs ve lipom gibi derinin iyi huylu tümöral oluşumları ve kronik bir hastalığa bağlı olmayan ve fonksiyon kaybına yol açmayan skatris, keloid ve lekeleri,
  3. Hamilton klasifikasyonuna göre Tip 3 (dahil) ye kadar Androjenik alopesisi
  4. olanlar öğrenciliğe kabul edilir.

X- Onkoloji
Tam ve sağlam olacaktır.

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ(PAEM) GİRİŞ VE EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ
GİRİŞ VE EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

 

Resmi Gazete Tarihi              : 16/07/
Resmi Gazete Sayısı            

BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Polis Amirleri Eğitimi Merkezine giriş ve yapılacak eğitime ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Polis Amirleri Eğitimi Merkezine alınacak adaylarda aranacak şartlar, kayıt-kabul, eğitim-öğretim, öğrencilerin sınav ve değerlendirme esasları, başarı durumları, öğrenci izinleri ile diğer hususları kapsar.
Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 25/4/ tarihli ve sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;
a) Aday: Polis Amirleri Eğitimi Merkezi öğrenci adayını,
b) Akademi: Polis Akademisini,
c) Bakan: İçişleri Bakanını,
ç) Bakanlık: İçişleri Bakanlığını,
d) Başkan: Polis Akademisi Başkanını,
e) Başkanlık: Polis Akademisi Başkanlığını,
f) Dönem: Derslerin başlamasından, derslerin bitimine kadar geçen süreyi,
g) Emniyet mensubu adaylar: Emniyet Hizmetleri sınıfında meslekte fiilen iki yılını dolduran ve kırkbeş yaşından gün almamış lisans mezunu polis memuru, başpolis memuru ve kıdemli başpolis memurunu,

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ GİRİŞ VE EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNİN TAMAMINI
PDF FORMATINDA İNDİR.. 


Polis olmak için hangi bölüm okunmalı , Polis olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir, Polis okulu kaç yıllık, Polis olmak için hangi liseye gitmek gerekir sorularının cevapları yazımızda işte detaylar.

Polislik kutsal bir meslek olduğu için ve halkın emniyetini ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü sağlayan kolluk kuvveti olduğu için bir çok kişide polis olmayı istemektedir. Polislik çalışma şartları bakımından biraz zahmetli bir meslek olsa da birçok üniversite mezununun yaş ve puanı karşılıyorsa başvuru yaptığı bir meslek grubudur. Ülke genelinde polislere oldukça büyük bir sempati vardır. Bu sempatinin en büyük sebebi neredeyse herksen ailesinden veya yakınından biri polislik mesleğini icra etmesidir. Ayrıca film ve dizilerinde bu mesleğe olumlu yönden sempati kazanmasına yardımcı olmakta. Polis olmak istiyorsanız Polis Meslek Yüksek Okulları sınavlarına girerek veya Üniversite bitirdikten sonra POMEM sınavları ile 6 aydan az olmamak kaydıyla bir eğitim ile polis olmak mümkün.

Polis Olmak için Hangi Liseye Gitmek Gerekir

Polis olmak için hangi liseye gitmek gerekir. Eğer Polis Meslek Yüksek Okuluna gidecekseniz lise fark etmeden Üniversite giriş sınavından aldığınız TYT puanına göre başvuru yapabilirsiniz. Sadece lise mezunu olmanız yeterli olacaktır. Taban puanlar ve alınacak öğrenci sayısı her sene Polis Akademisi tarafından bildirilmektedir. Polis olmak için kaç yıl okunur sorusunun cevabı ise başvuru yaptığınız akademi eğitimine göre değişir. PMYO eğitimi 2 yıldı. POMEM üzerinden eğitim alacaksanız 6 aydan az olmamak şartıyla eğitim verilir. PAEM 11 aya kadar eğitim verilir. Hangisinden başarılı olup kazandıysanız sonrasında mesleğe başlayabilirsiniz.

Polis olmak içi sayısal mı sözel mi sorusunun cevabı eğer liseden sonra PMYO girecekseniz TYT puanınızın iyi olması gerekir. Yani sayısal olanlar daha şanslı olabilir. Temel matematik ve fen sorularından kaynaklı. Ama POMEM sınavına girecekseniz lisede okuyacağınız bölüm hiç önemli değildir. Sadece 4 yıllık üniversite mezunu olmanız ve gerekli kriterleri yerine getirmeniz yeterli olacaktır.

Polis Olmak için Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

Polis Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı

Polis olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir? Polislik kutsal ve saygın bir meslek olduğu için ve çalışma koşulları ağır olsa da severek yapılan bir meslek olduğundan lisede Türkçe, sosyal bilgiler, coğrafya, fen , tarih ve matematik gibi derslerinizin başarılı olması gerekir ki Polis Meslek Yüksek Okullarına giriş yaparak Polis Akademisi mezunu olabilin. Polisler devlet memuru olduklarından ekonominin gün geçtikçe kötüye gittiği günümüzde tercih edilebilecek en iyi mesleklerin başındadır. Polis Meslek Yüksek Okulları girişi için TYT bandında hesaplama yapıldığından Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen alanlarına yoğunluk verilmeli. Yıllık olarak alınacak öğrenci sayısı bildirildiğinden ona göre ne kadar yüksek puan alırsanız PMYO girmeniz o kadar yüksek ihtimalli olacaktır.

Polis Okulu Kaç Yıl

Polis okulu kaç Yıl, Polis akademisi kaç yıldır sorusunun cevabı olarak Polis akademileri eğitimi veren kurumlardır. Girdiğiniz eğitim türüne göre Polis Meslek Yüksek Okulu lise sonrasında üniversite sınavı ile girebileceğiniz bir okuldur. Eğitim yılı 2 senedir. PAEM (Polis amirleri Eğitim Merkezi) 11 aylık eğitim alınır. POMEM başvursun yapacaksanız 4 yıllık bir üniversite bitirmeniz ve KPSS puanınız üzerinden istenen kriterlere uyuyorsanız başvuru yapıp sınavlarına girebilirsiniz. Yaş, boy, kilo gibi birçok kriteri ve puan olarak yeterli puanı almış olmanız gerekir. Sonrasında Fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı olarak yapılır. Başarılı olan adaylar 6 aydan az olmamak şartıyla eğitim alır ve göreve atanırlar.

Polis Olmak İçin Hangi Derslere Çalışmalıyız

Polis Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı

Polis olmak için hangi derslere çalışmalıyız, Lise sonrasında Meslek Yüksek Okulu başvursun yapacak olan adayların ağırlıklı olarak Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen derslerinde başarılı olması gerekecektir. Bu derslerde lise puanından çok üniversite sınavı sırasında yapacağı netler bakımından bilmesi ve başarılı olması gerekecektir. TYT alanındaki puanınız ile Polis akademisini belirlediği puanı tutturuyorsanız başvuru yapabilirsiniz. Gerekli şartları karşılayan adaylar eğitime alınır ve eğitim sonrasında göreve başlayabilir. Polislik hangi bölüme girer sorusu ise sıkça sorulan bir sorudur. Polislik sözel veya sayısal bir bölüme girmez. Hangi bölümü okuyor olursanız olun Polis olmanıza engel değildir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası