kocayusuf anadolu imam hatip lisesi / Login • Instagram

Kocayusuf Anadolu Imam Hatip Lisesi

kocayusuf anadolu imam hatip lisesi

Adres ve İletişim

Yol Tarifi - Nasıl Gidilir?

Piri Reis Caddesi&#;ndeki Piri Reis Caddesi otobüs durağı ile gidilir. Duraktan KM15 Yenişehir &#; Pendik Metro İETT otobüsü geçer.

Piri Reis Caddesi&#;ndeki Erguvan Sokak otobüs durağı ile gidilir. Duraktan A ve KM72 İETT otobüsleri geçer. Erguvan Sokağı&#;ndaki Erguvan Sitesi otobüs durağı ile gidilir. Duraktan A, KM15, KM72 İETT otobüsleri geçer.

Selçuklu Caddesi&#;ndeki Manolya Sokak durağına metre uzaklıktadır. Duraktan KM25, 16S, H, K ve V İETT otobüsleri geçer.

Yahya Kemal Bayatlı Caddesi&#;ndeki funduszeue.info Begoviç Cami durağına 50 metre uzaklıktadır. Duraktan 16S, A, K, , KM15, KM25, KM26, KM72 İETT otobüsleri geçer. Ayrıca caddeden geçen Pendik &#; Aydos &#; Hilal Konutları minibüsü ile gidilir.

Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi hakkında bilgiler

İngilizce ve Arapça yabancı dillerde eğitim verilen Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi, Pendik ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıktadır. Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi, MEB tarafından desteklenen özel bir spor odaklı imam hatip lisesidir.

90 öğrenci kontenjanı bulunan okulun içinde yurt, kapalı spor salonu, fitness salonu, derslik binası, Çamlık Spor Tesisi bulunuyor.

Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi&#;ne ulaşım

1. Kartal içi D (E-5) altı ulaşım: A İETT otobüsü ile Kartal sahildeki İETT garajından binerek ulaşabilirsiniz.

2. Maltepe&#;den veya Kartal içi D (E-5) üstü ulaşım: D&#;den, Kartal Köprüsü&#;nden, Kartal Caddesi&#;nden veya Vatansever Caddesi&#;nden 16S İETT otobüsü ile ulaşabilirsiniz.

3. Pendik&#;ten ulaşım: A İETT otobüsüne binin.

4. Kuzey&#;den ulaşım (Sultanbeyli, Sancaktepe, Çekmeköy): A veya İETT otobüsü ile ulaşabilirsiniz.

5. Kadıköy&#;den ulaşım: 18D İETT otobüsü ile ulaşabilirsiniz. Kerem Sokak durağında inin.

6. Doğu&#;dan ulaşım (Tuzla, Gebze): Marmaray&#;a binip, Pebdik&#;te inip A İETT otobüsüne aktarma yapın.

7. Kuzey Batı&#;dan ulaşım (Beykoz, Ataşehir, Ümraniye): T İETT otobüsüne binip, Pendik Köprüsünde inip A İETT otobüsüne aktarma yapın.

Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul ili, Pendik ilçesinde bulunan devlet okuludur. İstanbul ili nüfusu , Pendik ilçesi nüfusu 'dur. Okulun öğrenci sayısı , öğretmen sayısı 9'tir.

Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi İstanbul ili Pendik ilçesinde bulunan devlet okuludur.

Sayfamızda Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi okuluna ait telefon, belgegeçer (faks), e-posta, web sitesi, öğretim şekli, adres, öğrenci sayısı, öğretmen sayısı, derslik sayısı, lojman durumu, pansiyon durumu, ısınma durumu, il/ilçeye uzaklık, hizmet bölgesi, hizmet alanı, hizmet puanı, yerleşim yeri, il, ilçe, mahalle/belde/köy nüfusu ve okullaşma oranları, lgs merkezi sınav taban puanı, yüzdelik dilimini, alan dal bilgilerini, zorunlu hizmet okulu olup olmadığını bulabilirsiniz.

Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi okuluna ait okul forması, kıyafeti, okul başarı puanı, okul eşyaları, okul boş kontenjanı, son dakika okul haberleri, okul kuralları, okul logosu, okul sınav tarihleri, okul servis ücretleri, okul e-okul, okul başlangıç-bitiş saatleri, sınıf geçme durumları, haftalık ders programı gibi bilgileri okulun resmi web sitesinden öğrenebilirsiniz.

Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi okulunda okuyorsanız, bu okuldan mezunsanız, bu okulun velisiyseniz, bu okulda görev yapıyorsanız ya da bu okul hakkında bilgiye sahipseniz lütfen değerli bilgilerinizi yorum alanından belirtiniz.

Sitede sunulan reklamları kısıtlayan bir reklam engelleyicinin etkin olduğunu fark ettik.

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bize destek olun. Reklam engelleyiciyi kapattıysanız sayfayı yenileyerek görüntüleyebilirsiniz.

Reklam engelleyicinin nasıl kapatılacağını öğrenmek için tıklayınız.

1 KOCA YUSUF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (Spor Proje Okulu) 1

2 2

3 3

4 SUNUŞ Sürekli değişen ve gelişen ortamlarda çağın gerekleri ile uyumlu bir eğitim öğretim anlayışını sistematik bir şekilde devam ettirebilmemiz, belirlediğimiz stratejileri en etkin şekilde uygulayabilmemiz ile mümkün olacaktır. Başarılı olmak da iyi bir planlama ve bu planın etkin bir şekilde uygulanmasına bağlıdır. Stratejik Plânın, okulumuzun eğitim yapısının daha da güçlendirilmesinde bir rehber olarak kullanılması amaçlanmaktadır. Belirlenen stratejik amaçlar doğrultusunda hedefler güncellenmiş ve okulumuzun yıllarına ait stratejik plânı hazırlanmıştır. Okulumuza ait bu plânın hazırlanmasında her türlü özveriyi gösteren ve sürecin tamamlanmasına katkıda bulunan idarecilerimize, stratejik planlama ekiplerimize, tüm personelimize başarılar diliyorum. Mehmet ÇAKIR Okul Müdürü 4

5 ÖNSÖZ Stratejik plan, günümüz gelişim anlayışının geçmişteki anlayışlardan en belirgin farkının göstergesidir. Zira stratejik plan yaklaşımı geleceğe hazır olmayı değil, geleceği planlamayı hedefleyen bir yaklaşımdır. Bir anlamda geleceği bugünde yaşamaktır. Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kaliteli bir eğitim yönetimi uygulama idealine ulaşma yolunda dönemi stratejik planını hazırladık. Katılımcı olunmasına özen gösterdiğimiz dönemini kapsayan Stratejik Planımızın ilk bölümünde hazırlık çalışmalarına yer verilmiş, ikinci bölümde durum analizi yapılmış, üçüncü bölümde ise kurumumuzun görevleri (misyon), mefkûresi(vizyon) ve stratejik amaçları ile bu amaçların gerçekleşmesini sağlayacak stratejileri ve göstergeleri ortaya konulmuştur. Unutulmamalıdır ki İdeal bir yönetim önce doğru planlamayla başlar. Stratejik Plan Hazırlama Ekibi 5

6 İÇİNDEKİLER SAYFA NO SUNUŞ 4 İÇİNDEKİLER 6 BİRİNCİ BÖLÜM: GİRİŞ PLAN VE HAZIRLIK SÜRECİ 7 İKİNCİ BÖLÜM: DURUM ANALİZİ 10 OKULUN KISA TANITIMI OKULUN MEVCUT DURUMU: TEMEL İSTATİSTİKLER PAYDAŞ ANALİZİ GZFT (GÜÇLÜ YÖNLER, ZAYIF YÖNLER, FIRSATLAR, TEHDİTLER) ANALİZİ GELİŞİM VE SORUN ALANLARI ÜÇÜNCÜ BÖLÜM: GELECEĞE YÖNELİM 50 MİSYON, 51 VİZYON 51 TEMEL DEĞERLER 52 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM: AMAÇ, HEDEF VE EYLEMLER 53 TEMA I: EĞİTİM VE ÖĞRETİME ERİŞİM 54 TEMA II: EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE KALİTENİN ARTIRILMASI 55 TEMA III: KURUMSAL KAPASİTE 61 BEŞİNCİ BÖLÜM: MALİYETLENDİRME 64 ALTINCI BÖLÜM: İZLEME VE DEĞERLENDİRME 66 6

7 7

8 dönemi stratejik plan hazırlanması süreci Üst Kurul ve Stratejik Plan Ekibinin oluşturulması ile başlamıştır. Ekip tarafından oluşturulan çalışma takvimi kapsamında ilk aşamada durum analizi çalışmaları yapılmış ve durum analizi aşamasında paydaşlarımızın plan sürecine aktif katılımını sağlamak üzere paydaş anketi, toplantı ve görüşmeler yapılmıştır. Durum analizinin ardından geleceğe yönelim bölümüne geçilerek okulumuzun amaç, hedef, gösterge ve eylemleri belirlenmiştir. Çalışmaları yürüten ekip ve kurul bilgileri altta verilmiştir. Okulumuzun dönemlerini kapsayan stratejik plan hazırlık aşaması, üst kurul ve stratejik plan ekibinin oluşturulması ile başlamıştır. Ekip üyeleri bir araya gelerek çalışma takvimini oluşturulmuş, görev dağılımı yapılmıştır. Okulumuz Stratejik Planında yer alması gereken amaçlar, hedefler, göstergeler ve faaliyetler incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Eğitim Vizyonu , mevzuat, üst politika belgeleri, paydaş, PESTLE, GZFT ve kuruluş içi analizlerinden elde edilen veriler ışığında eğitim ve öğretim sistemine ilişkin sorun ve gelişim alanları ile eğitime ilişkin öneriler tespit edilmiştir. Planlama sürecine aktif katılımını sağlamak üzere paydaş anketi, toplantı ve görüşmeler yapılmıştır. Geleceğe yönelim bölümüne geçilerek okulumuzun amaç, hedef, gösterge ve eylemleri belirlenmiştir. Çalışmaları yürüten ekip ve kurul bilgileri altta verilmiştir. 8

9 STRATEJİK PLAN ÜST KURULU KOCA YUSUF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ STRATEJİ GELİŞTİRME ÜST KURULU S.N. ADI SOYADI GÖREV YERİ GÖREVİ TELEFONU 1 Mehmet ÇAKIR KOCA YUSUF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2 Mümin GÜL KOCA YUSUF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 3 Sebahattin ÖZTÜRK KOCA YUSUF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 4 Cüneyt ATMACA KOCA YUSUF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 5 Ayşe ARSLAN KOCA YUSUF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Okul Müdürü Okul Müdür Yardımcısı Öğretmen Okul Aile Birliği Başkanı Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üye KOCA YUSUF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ STRATEJİ GELİŞTİRME EKİBİ S.N. ADI SOYADI GÖREV YERİ GÖREVİ TELEFONU 1 Süleyman SAVTUNA KOCA YUSUF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Müdür Yardımcısı 2 Muzaffer GÜRLER KOCA YUSUF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 3 Erdem YILMAZ KOCA YUSUF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 4 Hatice ŞAHİN KOCA YUSUF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 5 Kemal ŞUMNU KOCA YUSUF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Öğretmen Öğretmen Öğretmen Veli 9

10 10

11 Durum analizi bölümünde okulumuzun mevcut durumu ortaya konularak neredeyiz sorusuna yanıt bulunmaya çalışılmıştır. Bu kapsamda okulumuzun kısa tanıtımı, okul künyesi ve temel istatistikleri, paydaş analizi ve görüşleri ile okulumuzun Güçlü Zayıf Fırsat ve Tehditlerinin (GZFT) ele alındığı analize yer verilmiştir. TARİHSEL GELİŞİM Bahçelievler ilçesinde yılında faaliyete giren Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Programı Uygulayan Okul olarak yetenek sınavı ile öğrenci alarak Eğitim Öğretime başlamıştır. İsmini Dünyaca Ünlü Deliormanlı güreşçi Koca Yusuf tan alan okulumuz bünyesinde ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş sporcular yetiştirmektedir Eğitim öğretim yılında Pendik İlçemizde yeni binasına taşınan okulumuz; Spor Proje Okulu olarak faaliyete girmiş içerisinde yatılı pansiyon, kapalı spor salonu ve 24 derslikli binasında öğretim yapmaktadır. Yetenek sınavı ile 91 öğrenci alarak yeni öğretim yılına başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığının tarih ve sayılı onayıyla Özel Program ve Proje uygulayan Okul olmuştur. Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi(Spor Proje Okulu), ülkemize manevi eğitimin yanında vermiş olduğu spor eğitimi ile başarılı sporcular yetiştirerek ülkemizin sayılı eğitim kurumları arasına girmeyi hedeflemektedir. 11

12 İLİ: İSTANBUL İLÇESİ: PENDİK Adres Çamlık Mahallesi. Erguvan Sokak. No7 Coğrafi Konumu Telefon Numarası Faks Numarası e- Posta Adresi: Web sayfası adresi: Kurum Kodu Öğretim Şekli: (Tam Gün) Okulun Hizmete Giriş Tarihi: Toplam Çalışan Sayısı 15 Kız - Kadın 2 Öğrenci Sayısı: Erkek 91 Öğretmen Sayısı Erkek 8 Toplam 91 Toplam 10 Derslik Başına Düşen Öğrenci Sayısı 30 Şube Başına Düşen Öğrenci Sayısı 30 Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısı 9 Şube Başına 30 dan Fazla Öğrencisi Olan Şube Sayısı 1 Öğrenci Başına Düşen Gider Miktarı TL Öğretmenlerin Kurumdaki Ortalama Görev Süresi 4 Ay 12

13 Okulumuzun çalışanlarına ilişkin bilgiler altta yer alan tabloda belirtilmiştir. Çalışan Bilgileri Tablosu UNVAN KADIN ERKEK TOPLAM Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı 3 3 Branş Öğretmeni Rehber Öğretmen 1 1 İdari Personel 1 1 Yardımcı Personel Teknik Personel Mutfak personeli Güvenlik Personeli Toplam Okulumuzun binası ile açık ve kapalı alanlarına ilişkin temel bilgiler altta yer almaktadır. Okul Yerleşkesine İlişkin Bilgiler OKUL BÖLÜMLERİ ÖZEL ALANLAR VAR YOK Okul Kat Sayısı 4 Spor Salonu x Derslik Sayısı 24 Mescit x Derslik Alanları (m2) Kütüphane x Kullanılan Derslik Sayısı 3 Fizik Laboratuvarı x Şube Sayısı 3 Kimya Laboratuvarı x İdari Odaların Alanı (m2) Biyoloji Laboratuvarı x Öğretmenler Odası (m2) 37 Bilgisayar Laboratuvarı x Okul Oturum Alanı (m2) İş Atölyesi x Okul Bahçesi (Açık Alan)(m2) Beceri Atölyesi x Okul Kapalı Alan (m2) Pansiyon x Sanatsal, bilimsel ve sportif amaçlı toplam alan (m2) Kantin (m2) 86 Tuvalet Sayısı 25 Diğer (.) 13

14 Sınıf ve Öğrenci Bilgileri ŞUBELER / PANSİYON ÖĞRENCİ SAYILARI PANSİYONDA KALAN SINIF MEVCUDU PARASIZ YATILI PARALI YATILI TOPLAM 9/A /B /C Teknolojik kaynaklar başta olmak üzere okulumuzda bulunan çalışır durumdaki donanım malzemesine ilişkin bilgiye alttaki tabloda yer verilmiştir. Teknolojik Kaynaklar Tablosu ARAÇLAR - GEREÇLER MEVCUT DURUMU İHTİYAÇ Bilgisayar 6 32 Dizüstü Bilgisayar - 1 Akıllı Tahta - 24 Tablet - Yazıcı 5 - Renkli Yazıcı - 1 Tepegöz - 1 Projeksiyon - 3 Televizyon - 4 İnternet Bağlantısı VAR - Fen Laboratuvarı 3 - Bilgisayar Laboratuvarı 1 - Faks - - Fotoğraf Makinesi - 1 Kamera - 1 Baskı Makinesi - 1 Kütüphanedeki Kitap Sayısı Fotosel - 1 Okul Kamera

15 Mali Kaynaklar Okulumuzun genel bütçe ödenekleri, okul aile birliği gelirleri ve diğer katkılarda dâhil olmak üzere gelir ve giderlerine ilişkin son iki yıl gerçekleşme bilgileri alttaki tabloda verilmiştir. Yıllar Gelir Miktarı Gider Miktarı ,00 TL ,19 TL PAYDAŞ ANALİZİ Kurumumuzun temel paydaşları öğrenci, veli ve öğretmen olmakla birlikte eğitimin dışsal etkisi nedeniyle okul çevresinde etkileşim içinde olunan geniş bir paydaş kitlesi bulunmaktadır. Paydaşlarımızın görüşleri anket, toplantı, dilek ve istek kutuları, elektronik ortamda iletilen önerilerde dâhil olmak üzere çeşitli yöntemlerle sürekli olarak alınmaktadır. OKUL MÜDÜRÜ OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANI ÖĞRETMEN KURULLARI OKUL MÜDÜR YARDIMCISI ZÜMRE VE KURULLAR OKUL MÜDÜR YARDIMCISI *Paydaş anketlerine ilişkin ortaya çıkan temel sonuçlara altta yer verilmiştir 15

16 Öğrenci Anketi Sonuçları: 16

17 17

18 18

19 19

20 20

21 21

22 22

23 23

24 24

25 25

26 26

27 27

28 Öğretmen Anketi Sonuçları: 28

29 29

30 30

31 31

32 32

33 33

34 34

35 Veli Anketi Sonuçları: 35

36 36

37 37

38 38

39 39

40 40

41 41

42 GZFT (Güçlü, Zayıf, Fırsat, Tehdit) Analizi Okulumuzun temel istatistiklerinde verilen okul künyesi, çalışan bilgileri, bina bilgileri, teknolojik kaynak bilgileri ve gelir gider bilgileri ile paydaş anketleri sonucunda ortaya çıkan sorun ve gelişime açık alanlar iç ve dış faktör olarak değerlendirilerek GZFT tablosunda belirtilmiştir. Dolayısıyla olguyu belirten istatistikler ile algıyı ölçen anketlerden çıkan sonuçlar tek bir analizde birleştirilmiştir. Kurumun güçlü ve zayıf yönleri donanım, malzeme, çalışan, iş yapma becerisi, kurumsal iletişim gibi çok çeşitli alanlarda kendisinden kaynaklı olan güçlülükleri ve zayıflıkları ifade etmektedir ve ayrımda temel olarak okul müdürü / müdürlüğü kapsamından bakılarak iç faktör dış faktör ayrımı yapılmıştır. 42

43 İÇ FAKTÖRLER Güçlü Yönler Öğrenciler 1.Öğrencilerini yetenek sınavı ile alması 2. Öğrencilerin Pansiyondan öğle yemeği yemesi 3. Okul ortamının eğlenceli olmasından dolayı öğrencilerin okula isteyerek ve zevk ile gelmesi funduszeue.info olan öğrencilerin kendi alanlarına rahatlıkla yönelebilmesi funduszeue.infof ve kültürel faaliyetlere aktif ve yüksek oranda katılım sağlanması Çalışanlar 1. Öğretmen Atamaları Proje okulları yönetmeliğine göre yapılması Veliler funduszeue.info- Aile Birliğinin öz verili çalışması 2. Velilerin Okula desteği ve ilgisi Bina ve Yerleşke funduszeue.info binasının yeni olması 2. Okulumuzun fiziki şartları üst düzeyde kişilik pansiyonun olması 4. Spor Salonun olması 5. Çevresinde kullanılabilecek spor tesislerinin olması Donanım 6. Okul bahçesinin geniş ve ferah olması 1. ADSL bağlantısının olması 2. Güvenlik kameralarının olması Bütçe 3. Her sınıfta bilgisayar ve projeksiyon makinesi olması 1. Okul bütçesinin var olması ve bütçenin veli katkılarıyla oluşması Yönetim Süreçleri İletişim Süreçleri 1. İlimizde Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak A ve B Programını uygulayan spor alanındaki tek okul olması 2. Spor programının yanında İmam Hatip Meslek derslerinin de okutulması 3. Okul yönetim kadrosunun Beden Eğitimi Öğretmenlerinden oluşması 4. DKY Kurslarının yapılması 1. Dış paydaşlara yakın bir konumda bulunması 2. Okulun diğer okul ve kurumlarla işbirliği içinde olması 3. Okul yönetici ve öğretmenlerinin ihtiyaç duyduğunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine ulaşabilmesi 4. Okul Aile Birliğinin iş birliğine açık olması vb 5. STK ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde olunması funduszeue.info Okulu olması 2. Sportif malzeme ve materyal donanımın yeterli olması 43

44 Zayıf Yönler Öğrenciler Çalışanlar Veliler Bina ve Yerleşke 1. Ara sınıfların olamaması (sadece 9. sınıflar mevcut) 2. Sınıf şube öğrenci sayının fazla olması 3. Öğrencilerin Sporcu olmalarından dolayı derslere dikkatlerini toparlayamamaları, yeteri kadar ders çalışmamaları 4. Öğrencilerin bir bölümünde çalışma alışkanlığı ve başarılı olma azminin olmaması 5. Yeni okul olmanın getirdiği aidiyet bilincinin oluşmasının zaman alması 1. Güvenlik personeli eksikliği 2. Kadrolu memur yok 1. Yardımcı Personel eksikliği 1. Okulumuzun binası çok büyük 2. Okul binamızın tesisat ve yalıtım sorunları Donanım funduszeue.infooji kullanımı 2. Yayın desteğinin olmaması funduszeue.info eğitim odalarının olmaması Bütçe 1. Maddi kaynaklarımız zayıf 2. Okulun temizlik, personel, beslenme ve benzeri ihtiyaçları için veliler tarafından verilen ücretin yetersiz kalması 3. Sosyal etkinliklerin çeşitlendirilebilmesi için yeterli kaynağın olmaması Yönetim Süreçleri 1. Okulun Pendik ilçesine yeni taşınmasından dolayı yaşanan bürokratik aksamalar ve geçen zaman kaybı 2. Kadrolu öğretmenlerinin olmaması ( Eğitim öğretim yılı için bütün öğretmenler görevlendirme) 3. Ders yoğunluğunun fazla olması DIŞ FAKTÖRLER Fırsatlar Politik Siyasi erkin, bazı bölgelerdeki eğitim ve öğretime erişim hususunda yaşanan sıkıntıların çözümünde olumlu katkı sağlaması Ekonomik Eğitim öğretim ortamları ile hizmet birimlerinin fiziki yapısının geliştirilmesini ve eğitim yatırımların artmasının sağlaması Kaynaklara erişiminin yeterli olması Sosyolojik Kitlesel göç ile gelen bireylerin topluma uyumunu kolaylaştıran sosyal yapı 44

45

46Gelişim ve sorun alanları ayrımında eğitim ve öğretim faaliyetlerine ilişkin üç temel tema olan Eğitime Erişim, Eğitimde Kalite ve kurumsal Kapasite kullanılmıştır. Eğitime erişim, öğrencinin eğitim faaliyetine erişmesi ve tamamlamasına ilişkin süreçleri; Eğitimde kalite, öğrencinin akademik başarısı, sosyal ve bilişsel gelişimi ve istihdamı da dâhil olmak üzere eğitim ve öğretim sürecinin hayata hazırlama evresini; Kurumsal kapasite ise kurumsal yapı, kurum kültürü, donanım, bina gibi eğitim ve öğretim sürecine destek mahiyetinde olan kapasiteyi belirtmektedir. 46

47 Faaliyet Alanları, Ürün ve Hizmetler stratejik plan hazırlık sürecinde okul müdürlüğümüzün faaliyet alanları gruplandırılmıştır. 47

48SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLER Öğrencilerin performanslarını izlemek ve değerlendirmek, Eğitim-öğretim programlarının uygulanmasını izlemek ve değerlendirmek, Öğretim materyallerinin kullanımını izlemek ve değerlendirmek, Öğretmen yeterliliklerini izlemek ve değerlendirmektir. 48

49

50 50

51 Okul Müdürlüğümüzün Misyon, vizyon, temel ilke ve değerlerinin oluşturulması kapsamında öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz, çalışanlarımız ve diğer paydaşlarımızdan alınan görüşler, sonucunda stratejik plan hazırlama ekibi tarafından oluşturulan Misyon, Vizyon, Temel Değerler; Okulumuz üst kurulana sunulmuş ve üst kurul tarafından onaylanmıştır Misyon Misyonumuz Spor kültürünü özümsemiş, maneviyatına bağlı, çağın gereklerine uyarak problem çözme becerisine sahip, ahlaklı, erdemli ve öncü bireyler yetiştirmek Vizyon Vizyonumuz Spor ile Maneviyatı birleştiren, ortak bir çatı altında her kesimden insani bir arada tutan, hem sporunu yapan hem de maneviyatını en iyi şekilde yaşayan, vatan ve millet sevgisini benimsemiş, genç sporcular yetiştiren öncü bir Spor Proje Okulu olmaktır. 51

52 Temel Değerlerimiz Temel Değerlerimiz 1.Öğrenci merkezli eğitim önceliğimizdir. 2. Öğrencilerin Dini sorumluluklarını yerine getirmesini benimsiyoruz. 3. Sağlıklı bir din anlayışının kaliteli bir eğitim-öğretim sürecinden geçtiğine inanıyoruz. 4. Eğitimde baskıcı bir yaklaşımı değil, konuları çözümleyici ve yorumlayıcı bir yaklaşımı benimsiyoruz. 5. Öğrencilerin sadece sportif değil akademik ve sosyal gelişimlerini önemsiyoruz. 6. Öğrencilerimizi topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmenin öncelikle bizim sorunumuz olduğunun bilincindeyiz. 7. Kararları çoğulcu katılımla almanın önemini biliyor ve uyguluyoruz. 8. Karşılıklı güven, farklılık ve görüş ayrılıklarını zenginlik olarak kabul etmek esastır. 9. Dinî bilginin gerek modern gerekse geleneksel her türlü ön kabul ve hurafelerden uzak, ana kaynaklar ışığında verilmesi gerektiğinin bilincindeyiz Düşünen, sorgulayan, inancını aklıyla bütünleştiren öğrencilerin yetişmesi için çalıyoruz. Din öğretiminde dinin bütünleştirici, huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü ortaya çıkarmalıyız. Şekilcilik ve sloganları değil, ahlakî öğretilerin felsefesini önemsiyoruz. Din öğretiminde sorunlara aceleci çözümlerle yaklaşmamaya çalışıyoruz. Niteliğin, nicelikten üstün olduğuna inanırız ve enerjimizi olumlu alanlarda ve insanlığa hizmet için harcıyoruz. Yönetici-öğretmen-öğrenci-veli (aile) ilişkisinde güven ortamı sağlamak için tüm tedbirleri alırız. 52

53 53

54 Stratejik Amaç, Hedefler, Performans Göstergeleri ve Eylem Planı Stratejik amaçlar; misyon, vizyon, ilke ve değerlerle uyumlu, misyonun yerine getirilmesine katkıda bulunacak ve mevcut durumdan gelecekteki arzu edilen duruma dönüşümü sağlayabilecek nitelikte, ulaşılmak istenen noktayı açık bir şekilde ifade eden ve stratejik planlama sürecinin sonraki aşamalarına rehberlik edecek şekilde stratejik konulara uygun olarak tespit edilmiştir. Hedeflerin tespitinde; paydaş beklentileri, konulara ilişkin alternatifler, mevcut durum analizi ve istatistikî verilerin varlığı ve verilere olan ihtiyaç göz önünde bulundurulmuştur. Stratejik planlama çalışmaları ile; kurumsal rol ve sorumluluklar çerçevesinde stratejinin operasyonlara dönüştürülmesi, hizmet birimleri arasında sinerji yaratılarak, tespit edilen stratejilerine yönlendirilmesi, bireysel stratejilerin kurumsal stratejiler ile ilişkilendirilerek bütünleştirilmesi, bir başka ifadeyle stratejik yönetimin sürekli bir süreç haline getirilmesi ve herkes tarafından benimsenmesinin sağlanması hedeflenmiştir. Bu bölümde Koca İmam Hatip Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü Stratejik Planı nın amaç, hedef, hedef kartı ve stratejilerine yer verilmiştir. Stratejilere ilişkin yapılacak çalışmaları belirten eylemler ile hedef kartlarında yer alan göstergelerin tanım, formül ve kavramsal çerçevelerine Eylem Planı ve Gösterge Bilgi Tablosu dokümanında ayrıca yer verilmiştir. TEMA I: EĞİTİM VE ÖĞRETİME ERİŞİM Stratejik Amaç 1: Öğrencilerimizin temel, kişisel, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerini gerçekleştirmek amacıyla aldıkları eğitim programlarını tamamlamalarını sağlamak. Stratejik Hedef Tüm sınıflardaki öğrencilerin, bireysel sporcu kariyerlerini sürdürdükleri spor kulüpleri ve velileri ile işbirliği yaparak devamsızlık, okul terki gibi olumsuz davranışlardan uzak kalarak eğitim öğretim süreçlerini tamamlamalarını desteklemek. MEVCUT DURUM ANALİZİ Öğrencilerimizin önemli bir bölümü, bireysel sporcu kariyerlerinin sürdürdükleri spor kulüplerinde katıldıkları sportif etkinlikleri nedeni ile de okula devam konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Bu durum ile ilgili olarak hem spor kulüpleri hem de veliler ile işbirliği yaparak devamsızlık oranını asgari düzeye indirmek için çalışmalar yapılmaktadır. Stratejik Hedef PG Tablosu PERFORMANS GÖSTERGESİ ALT KIRILIM PERFORMANS GÖSTERGESİ ÖZÜRLÜ MEVCUT DURUM ÖZÜRSÜZ HEDEF PG Devamsızlık oranı (5 gün ve üzeri) % (5 gün ve üzeri devamsızlık yapan öğrenci sayısı oranlanmıştır) 9/A SINIFI % 2,7 %1,55 %1 9/B SINIFI %1,5 %1,5 %1 9/C SINIFI %1,2 %1,2 %1 54

55 Eylem Planı NO STRATEJİ EYLEM İFADESİ PG Strateji Strateji Strateji Strateji Strateji Devamsızlık nedenlerinin tespiti için anketler düzenlenecek. Öğrenciler ve velileri devam devamsızlık durumları ile ilgili sıklıkla bilgilendirilecek. Spor kulüpleri ve veliler ile devamsızlığın azaltılması için görüşülecek Devamsızlık yapan öğrencilerin velileri ile özel aylık toplantı ve görüşmeler yapılacaktır. Okulun özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler ve bireylerin tespiti. Evde ders verilen öğrencimiz yoktur. Okulun özel eğitime ihtiyaç duyan bireyleri için destek odası açılması. EYLEM SORUMLUSU Okul Rehberlik Servisi - Okul İdaresi Okul Rehberlik Servisi - Okul İdaresi Okul Rehberlik Servisi - Okul İdaresi Okul Rehberlik Servisi TARİH Okul İdaresi TEMA II: EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE KALİTENİN ARTIRILMASI Stratejik Amaç 2: Öğrencilerimizin temel hedefi olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarına yerleşmelerini sağlamak için evrensel ölçülerde bilgi, donanım, beceri ve davranış kazandırarak akademik ve sportif öğrenme kazanımlarını ve yabancı dil becerilerini geliştirmek. Stratejik Hedef Tüm öğrencilerimizin akademik ve sportif kazanımlarını arttırmak. MEVCUT DURUM ANALİZİ Okulumuz özel yetenek sınavı ile öğrenci aldığı için okulumuzu tercih eden öğrenciler, akademik olarak sadece % 30 oranında değerlendirmektedir. Bu nedenle okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerin önemli bir kısmının akademik becerileri yeterli düzeyde değildir. Öğrencilerin bu durum nedeniyle özellikle kültür derslerinin ağırlıklı olduğu dönemlerde zorluk yaşamaktadırlar. 55

56 Stratejik Hedef PG Tablosu PERFORMANS GÖSTERGESİ ALT KIRILIM PERFORMANS GÖSTERGESİ MEVCUT DURUM HEDEF PG Öğrenci başarısını artırmaya yönelik açılan kurs sayısı PGÖğrenci başarısını artırmaya yönelik açılan kurslara katılan öğrenci sayısı PG Ulusal düzeyde yapılan yarışma, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılan öğrenci sayısı Tüm Sınıflar Tüm Sınıflar Tüm Sınıflar Sınıflar PG Yöresel düzeyde yapılan yarışma, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılan öğrenci sayısı Sınıflar Sınıflar Sınıflar PGOkul Bünyesinde Düzenlenen Kültürel ve sportif etkinlik sayısı Tüm Sınıflar

57 Eylem Planı NO STRATEJİ EYLEM İFADESİ PG Strateji PG Strateji Strateji PG Strateji PG Strateji PG Strateji Strateji Strateji Okulda Yetiştirme kurslarının açılması ve verimliliğin arttırılması. Okulda açılan Yetiştirme kurslarına öğrenci devamlılığını ve takibini artıracak tedbireler alınması Okulda açılan Yetiştirme kurslarında doğru ve etkili kaynak kullanılması Öğrencilerin devam ettiği spor kulüpleri ile iş birliği yaparak başarıyı artırıcı tedbirler alınması. Okul takım sayısında çeşitliliğin artırılması ve öğrencilerin daha çok bireysel sporlara yöneltilmesi. Disiplinsizlik nedenleri ile ilgili anket çalışması yapılarak sonuçlar değerlendirilecek. Okulumuzda düzenlenen sportif etkinliklerin çeşitliliğini artırılmasının planlaması Okulumuzda düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerin çeşitliliğini artırılmasının planlaması Okul pansiyonunda Şark köşesi şeklinde düzenlenmiş sohbet odası düzenlenecek ve öğrencilerin konforlu bir ortamda, kültürel etkinlikler yapmaları sağlanacaktır. EYLEM SORUMLUSU Okul Rehberlik Servisi - Okul İdaresi Okul Rehberlik Servisi - Okul İdaresi Okul Rehberlik Servisi - Okul İdaresi Beden Eğitimi Öğretmenleri - Okul İdaresi Beden Eğitimi Öğretmenleri - Okul İdaresi Beden Eğitimi Öğretmenleri - Okul İdaresi Beden Eğitimi Öğretmenleri - Okul İdaresi TARİH Okul İdaresi Strateji Okul ve pansiyonda akıl ve zekâ oyunları odaları (köşeleri) kurularak öğrencilerin sosyalleşmesi, Bilgisayar ve oyun bağımlılığından kurtulmaları ve kişisel becerilerini arttırmaları sağlanacak Okul İdaresi

58 Stratejik Amaç 3: Öğrencilerimizin gelişmiş dünyaya uyum sağlayacak şekilde donanımlı bireyler olabilmesi için eğitim ve öğretimde kalite artırılacaktır. Stratejik Hedef Öğrenme kazanımlarını takip eden ve velileri de sürece dâhil eden bir yönetim anlayışı ile öğrencilerimizin akademik başarıları ve sosyal faaliyetlere etkin katılımı artırılacaktır. MEVCUT DURUM ANALİZİ Öğrencilerimizi, kabiliyetleri doğrultusunda alanlarında daha yetkin hale gelmeleri için farklı spor branşlarının öğretimini gerçekleştirerek üst öğrenime ve hayata hazırlamak. Etkin bir ölçme ve değerlendirme sistemi ile tüm alanlarda ve eğitim kademelerinde, öğrencilerimizin her düzeydeki yeterlilikleri izlenecek ve değerlendirilecektir. Stratejik Hedef PG Tablosu PERFORMANS GÖSTERGESİ PG Öğrencilerin üst öğrenimde hedefledikleri okullara yerleşebilmeleri için derslerin ve kursların daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve sınav tekniklerinin öğretilmesi, deneme sınavlarının yapılması PG Öğrencilerin Üst öğrenimde doğru bölüme yerleşebilmeleri için gerekli tanıtım ve yönlendirme faaliyetleri yapılması PG Öğrencilerin başarı oranlarının artırılması için etkin rehberlik hizmetlerinin yürütülmesinin sağlanması. ALT KIRILIM PERFORMANS GÖSTERGESİ Tüm Sınıflar Tüm Sınıflar Tüm Sınıflar MEVCUT DURUM HEDEF %45 %50 %55 %60 %65 %45 %50 %55 %60 %65 %45 %50 %55 %60 %65 Eylem Planı NO STRATEJİ EYLEM İFADESİ PG PG Strateji Strateji Strateji Strateji DYK ların tüm öğrencileri kapsaması sağlanacaktır. Eğitime yardımcı kuruluşlardan destek alarak deneme sınavları yapılacak ve sınav kaygısını giderecek eğitimler verilecektir Üniversite ve diğer kuruluşlarla üniversiteler ve meslekler üzerine seminerler ve söyleşiler organize edilecek Mesleğinin zirvesinde olan örnek şahsiyetlerle öğrenciler bir araya getirilerek aktiviteler düzenlenecek EYLEM SORUMLUSU Okul Rehberlik Servisi - Okul İdaresi Rehberlik Servisi Eğitime Yardımcı Kuruluşlar Okul Rehberlik Servisi - Okul İdaresi Okul Rehberlik Servisi - Okul İdaresi TARİH

59 PG Strateji Strateji Ders çalışma teknikleri, Planlı, etkili ve verimli çalışma vb. konularda eğitimler verilecektir Veliler ile koordinasyon ve işbirliğinin artırılması sağlanacaktır. Rehberlik Servisi, Uzman Eğiticiler Okul İdaresi Stratejik Amaç 4: Öğrenciler arasında sosyal ve kültürel yarışmalar yaparak birliktelik duygusu, ortak hareket etme, toplum önünde rahat hareket etme gibi hususlarda gelişimlerini sağlamak. Stratejik Hedef Öğrencilerin Eğitim Öğretim ortamlarını benimsemelerini sağlamak. MEVCUT DURUM ANALİZİ Öğrencilerimizin aidiyet duygularını geliştiren ve güçlendiren aktiviteleri planlı olarak okulumuzda yapmaktayız. Öğrencilerimizin yanı sıra Okul İdaresi, öğretmenlerimiz ve velilerimizde bu planlama içerisinde yer almaktadır. Stratejik Hedef PG Tablosu PERFORMANS GÖSTERGESİ PG Yapılan yarışma, etkinlik vb. sayısı (yıllık) PG Okul dışı yarışma ve etkinliklere katılmak, müze, tarihi yerler, doğal ortamlara geziler düzenlemek. ALT KIRILIM PERFORMANS GÖSTERGESİ Tüm Sınıflar Tüm Sınıflar MEVCUT DURUM HEDEF Eylem Planı NO STRATEJİ EYLEM İFADESİ EYLEM SORUMLUSU TARİH Her ay en az iki sosyal etkinlik Strateji yapmak İlgili öğretmenler PG Strateji Yarışmalarda okulu temsil eden öğrencilerin başarılı olması için hazırlayıcı eğitimle vermek İlgili öğretmenler PG Strateji Strateji Ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfedecek geziler düzenlemek. Gezi Kulübü İlimizde bulunan profesyonel spor kulüplerini ziyaret etmek. Gezi Kulübü

60 Stratejik Amaç 5: Öğrencilerin farklı dillerde kendini ifade edebilmelerine, kültürler arası etkileşime ve sporcu kariyerlerini geliştirmeye yönelik yabancı dil yeterliliğini geliştirerek uluslararası öğrenci ve öğretmen hareketliliğini artırmak. Stratejik Hedef Öğrencilerin Eğitim Öğretim ortamlarını benimsemelerini sağlamak. MEVCUT DURUM ANALİZİ Öğrencilerimizin iletişim becerileri ve sporcu kariyerleri için önemli bir yer teşkil eden yabancı dil yeterliliğini geliştirmek için okulumuz da yabancı dil takviye kursları açılması, dilin daha etkili ve verimli bir şekilde öğretimi için gerekli fiziki düzenlemenin yapılarak, ihtiyaç duyulan malzemelerin temin edilmesi ve bu bağlamda alanımıza yönelik uluslararası hareket sağlamak için AB projelerine katılım sağlanması hedeflenmektedir. Stratejik Hedef PG Tablosu PERFORMANS GÖSTERGESİ PG Açılan Yabancı dil kurs sayısı ALT KIRILIM PERFORMANS GÖSTERGESİ Tüm Sınıflar MEVCUT DURUM HEDEF PG Açılan kurslarda verilen eğitimin ders saati sayısı (Haftalık) PG Okulda hazırlanan veya ortak olunan uluslararası proje sayısı PG Uluslararası yarışma ve organizasyonlarda görev alan öğrenci sayısı Tüm Sınıflar Tüm Sınıflar Tüm Sınıflar Eylem Planı NO STRATEJİ EYLEM İFADESİ PG Strateji Seçmeli ders olarak yabancı dil seçilmesi teşvik edilecek EYLEM SORUMLUSU TARİH Okul İdaresi Strateji Yabancı dil takviye kursları açılacak Okul İdaresi PG Strateji AB projelerine katılım için çalışmalar yapılacak Okul İdaresi

61 Strateji Sporcu öğrencilerimiz yarışmalara motive etmek. Okul İdaresi Beden Eğitimi Öğretmenleri TEMA III: KURUMSAL KAPASİTE Stratejik Amaç 6: Amaç ve hedeflere ulaşmak için etkin ve verimli işleyen bir kurumsal yapı oluşturarak hizmet kalitesini yükseltmek; beşeri, fiziki ve mali altyapı süreçlerini iyileştirmek, yönetim organizasyon süreçlerini geliştirmek, eğitim materyallerinin ve bilgi teknolojilerinin kullanımını arttırmak. Stratejik Hedef Beşeri Alt Yapı Okulumuzda görev alan tüm personelin yeterlilik, verimlilik, donanım ve performanslarının geliştirilebildiği bir yönetim yapısı oluşturmak. MEVCUT DURUM ANALİZİ Okulumuz, yeni kurulan bir proje okulu olduğundan ve ders saati sayısı az olduğundan kadrolu öğretmen sıkıntısı yaşamaktadır. Öğretmen sıkıntısını gidermek için ilk sene görevlendirme yoluna gidilmektedir. Pansiyon ve salon için ise Okul Aile Birliği desteği ve İş-kur kapsamında personel istihdam edilmektedir. Ayrıca, okulun temizlik işlerinin yapılması için geçici bir işçi ile okulumuzun evrak işlerinin takibi ve yazışmalarının yapılabilmesi için geçici süreli bir ücretli memur çalıştırılmaktadır. Stratejik Hedef PG Tablosu PERFORMANS GÖSTERGESİ PG Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ALT KIRILIM PERFORMANS GÖSTERGESİ Tüm Sınıflar MEVCUT DURUM HEDEF PG Öğretmen norm kadro doluluk oranı PG Personel ( Memur, Hizmetli) ihtiyaca göre doluluk oranı PG Ücretli öğretmen sayısı Tüm Sınıflar %0 %50 % % % Tüm Sınıflar %0 %30 %70 % % Tüm Sınıflar Eylem Planı NO STRATEJİ EYLEM İFADESİ EYLEM SORUMLUSU TARİH PG Strateji Çalışanların ödüllendirilmesi Okul İdaresi

62 Strateji Çalışanlara isteklendirme artırıcı seminerler verilmesi Okul İdaresi Strateji Özel günlerde kahvaltı, yemek vs. organizasyonlarının yapılması Okul İdaresi Stratejik Amaç 7: Amaç ve hedeflere ulaşmak için okulda adalet, iletişim ve anlayışa dayalı yönetsel yaklaşımları benimseyerek çoğulcu, katılımcı, şeffaf, hesap verebilir yönetim ve organizasyon yapısını oluşturmak; eğitim materyallerinin ve bilgi teknolojilerinin azami düzeyde kullanımını sağlamak; verilerin elektronik ortamda toplanması, analizi, iletimi ve paylaşımını verimli hale getirmek. Stratejik Hedef Yönetim ve Organizasyon, Bilgi Yönetimi ve Kurumsal İletişimin Artırılması Okulumuzda görev alan tüm personelin yeterlilik, verimlilik, donanım ve performanslarının geliştirilebildiği bir yönetim yapısı oluşturmak. MEVCUT DURUM ANALİZİ Okulumuz yeni kurulan bir okul olmasına rağmen çalışan, veli ve öğrenci anketleri uygulamıştır. Bu anketlere göre genel veli memnuniyet oranı %, genel öğrenci memnuniyeti oranı % ve genel çalışan memnuniyet oranı ise % olarak gerçekleşmiştir eğitim öğretim yılı itibari ile kullandığımız alandaki sınıflara FATİH projesi kapsamında etkileşimli tahta sistemlerinin uygulanması beklenmektedir. Okul internet sitemiz okul yönetimimiz ve ilgili komisyon tarafından her türlü duyuru, ilan ve benzeri işlerde aktif olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, okul ile ilgili duyuru ve etkinlikler sosyal medya üzerinden de paylaşılmaktadır. Stratejik Hedef PG Tablosu PERFORMANS GÖSTERGESİ PG Katılımcı bir yönetim anlayışı çerçevesinde oluşturulan kurul, komisyon veya ekip sayısı PG Öğretmenler Kurulunda alınan kararların uygulanma oranı % PG Kurumun WEB sitesinin ziyaret edilme sayısı PG Kurumun WEB sitesinden yapılan haber sayısı PG Kurumun WEB sitesinden yapılan duyuru sayısı ALT KIRILIM PERFORMANS GÖSTERGESİ MEVCUT DURUM HEDEF %90 %95 % % %

63 PG Veli Memnuniyet Oranı %89 %93 %95 %97 % PG Öğrenci Memnuniyet Oranı %92 %94 %95 %97 % PG Çalışan Memnuniyet Oranı %98 % % % % Eylem Planı NO STRATEJİ EYLEM İFADESİ Strateji Çalışan memnuniyet anketleri uygulanacak EYLEM SORUMLUSU TARİH Okul İdaresi Strateji Öğrenci memnuniyet anketleri uygulanacak Okul İdaresi Strateji Özel günlerde kahvaltı, yemek vs. organizasyonlarının yapılması Okul İdaresi PG Strateji Veli memnuniyet anketleri uygulanacak Okul İdaresi Strateji Öğretmenler kurulu toplantılarında alınan kararların uygulanmasına yönelik çalışmalara öncelik verilecek Okul İdaresi Strateji Katılımcı bir yönetim anlayışı ile kurumun iş ve işleyişlerinde kurul ve komisyon çalışmalarına önem verilecektir. Okul İdaresi

64 64

65 Koca Yusuf Anadolu imam Hatip Lisesi (Spor Proje Okulu) Stratejik Plan çalışmaları kapsamında Maliyetlendirme çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar Müdürlüğümüzün sahip olduğu mali kaynakların stratejik amaç, hedef ve faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde etkin ve gerçekçi bir şekilde kullanılmasını hedeflemektedir. Stratejik Planın başarısında plan-bütçe bağlantısı büyük önem arz etmektedir. Okulumuzun Stratejik Plan Maliyetlendirme çalışmaları şu şekilde yapılmıştır: Hedeflere ilişkin eylemler durum analizi çalışmaları sonuçlarından hareketle birimlerin katılımlarıyla tespit edilmiştir, Eylemlere ilişkin maliyetlerin bütçe dağılımları yapılmadan önce genel yönetim giderleri ayrılmıştır, Müdürlüğümüze Bakanlık bütçesinden ayrılan pay ve diğer gelirler hesaplanmıştır, Eylemlere ilişkin tahmini maliyetler belirlenmiştir, Eylem maliyetlerinden hareketle hedef maliyetleri belirlenmiştir, Hedef maliyetlerinden yola çıkılarak amaç maliyetleri belirlenmiş ve amaç maliyetlerinden de Stratejik Plan maliyeti belirlenmiştir Stratejik Planı Faaliyet/Proje Maliyetlendirme Tablosu KAYNAK TABLOSU TOPLAM Genel Bütçe Valilikler ve Belediyelerin Katkısı Diğer (Okul Aile Birlikleri) TOPLAM

66 66

67 Plan Gelişiminin İzlenmesi Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi (Spor Proje Okulu) yıllarını kapsayan bir dönem için hazırlanmıştır. Planın başarıya ulaşması için bu dönemler içinde yıllık iki kez gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu değerlendirme, faaliyet alanları çerçevesinde, Okulumuzun hazırlayacağı 6 yıllık faaliyet raporlarıyla yapılacaktır. İlerleme sağlanan ve sağlanamayan alanların ortaya konulacağı bu raporlar, faaliyetlerin sürekli geliştirilmesi için plana ışık tutacaktır. Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi (Spor Proje Okulu) Stratejik Planı nın İzleme ve Değerlendirme uygulamaları, MEB Stratejik Planı İzleme ve Değerlendirme Modelinin geliştirilmiş sürümü olan MEB Stratejik Planı İzleme ve Değerlendirme Modeli çerçevesinde yürütülecektir. İzleme ve değerlendirme sürecine yön verecek temel ilkeleri; Katılımcılık, Saydamlık, Hesap verebilirlik, Bilimsellik, Tutarlılık ve Nesnellik olarak ifade edilebilir. İdarelerin kurumsal yapılarının kendine has farklılıkları, izleme ve değerlendirme süreçlerinin de farklılaşmasını beraberinde getirmektedir. Eğitim idarelerinin ana unsurunun, girdi ve çıktılarının insan oluşu, ürünlerinin değerinin kısa vadede belirlenememesine ve insan unsurundan kaynaklı değişkenliğin ve belirsizliğin fazla olmasına yol açmaktadır. Bu durumda sadece nicel yöntemlerle yürütülecek izleme ve değerlendirmelerin eğitsel olgu ve durumları açıklamada yetersiz kalabilmesi söz konusudur. Nicel yöntemlerin yanında veya onlara alternatif olarak nitel yöntemlerin de uygulanmasının daha zengin ve geniş bir bakış açısı sunabileceği belirtilebilir. Koca Yusuf Anadolu imam Hatip Lisesi (Spor Proje Okulu) Stratejik Planı İzleme ve Değerlendirme Modelinin çerçevesini; 1. Performans göstergeleri ve stratejiler bazında gerçekleşme durumlarının belirlenmesi, 2. Performans göstergelerinin gerçekleşme durumlarının hedeflerle kıyaslanması, 3. Stratejiler kapsamında yürütülen faaliyetlerin Müdürlük faaliyet alanlarına dağılımının belirlenmesi, 4. Sonuçların raporlanması ve paydaşlarla paylaşımı, 5. Hedeflerden sapmaların nedenlerinin araştırılması, 6. Alternatiflerin ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi süreçleri oluşturmaktadır. 67

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası