beatbox yapma programı / Android için en iyi DAW: En İyi Seçtiklerimiz

Beatbox Yapma Programı

beatbox yapma programı

Herkese merhaba;

Müziğe yeteneği olmadığını düşünen herkes aslında fark etmeden birçok müzikal ses üretir. El çırpmak, üzüldüğünde bir offf çekmek, ıslık çalmak, sıkınlınca dudakları titreştirmek, kuş sesi taklidi yapmak bu yeteneklerimizden sadece birkaçı 

Peki biz bu sesleri biraz düzenleyip bir müziğe dönüştüremez miyiz? İşte bunu da düşünen ve üreten birileri beatbox kavramını yaratmış. Beatbox'ı bizim doğamızda var olan bu sesleri kısa looplar (döngüler) halinde organize edilmesi olarak tanımlayabiliriz. Ve yeni uygulamalar ile biz de bu sesleri kullanarak güzel looplar elde edebiliriz. 

Bu hafta sizinle tatil günlerinde bize eğlenceli keşifler yapma fırsatı sağlayan bir beatbox uygulamasından bahsetmek istiyorum. 

Bu güzel uygulamanın adı  Incredibox :) 

Incredibox bir grup beatbox'ı yöneterek çok kolay bir mix oluşturmanıza yardımcı olan bir müzikal oyundur. Farklı karakterlere, ekranın altında yer alan simgeleri sürükleyip bırakarak looplar oluşturulur. Oyun sırasında her simge farklı bir ses üretir. Bu seslerin farklı sıralarda kurgulanması binlerce müzik varyasyonu yaratır. Oyun sırasında doğru kombinasyonları bularak, müziğinizi geliştirmeye yarayan animasyonlu bonus puanların kilidini açabilirsiniz. 

Bu uygulama ile kendi bestenizi kaydedebilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Yeterli oy alırsanız "En İyi 50 beste listesine" bile yükselebilirsiniz. 

Haydi gelin programı biraz keşfedelim.

Uygulama ekranı benim bilgisayarımda aşağıdaki gibi görünüyor. Bu uygulamanın bence en güzel yanı hem ios hem de android işletim sistemleri ile uyumlu olması. Uygulama ekranını açtığınızda karşınıza Alpha, Sunrise gibi farklı temalar çıkıyor. Bu temalardan birini seçerek başlıyoruz. Ben The Love temasını seçtim :)



Temaları görüntülemek için bilgisayarınızda ya da mobil cihazınızda Flash Player yüklü olması gerekiyor. Flash player yüklü olmasına rağmen uygulamayı görüntüleyemiyorsanız tarayıcınızın engelleyip engellemediğini kontrol edebilirsiniz. 

Temayı seçince aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkıyor. En alt kısımda ritimler, efektler, ezgiler ve vokaller olarak dört kategori yer alıyor. Her kategori farklı bir renkteki eşya ile temsil edilmiş. Buradan denemek istediğiniz eşyayı mouse ile tutup sürükleyerek baygın bakışlı karaktere giydiriyoruz. Eşyalara göre de ses ve müzik tarzı değişiklik gösteriyor. 


Siz bir karakteri giydirdikçe hemen yanında yeni bir karakter beliriyor. 7 karaktere kadar bu koroyu genişletmek mümkün. Ben karakteri aşağıdaki gibi giydirdim. Siz de deneme yanılma yöntemi ile farklı şekillerde giydirebilirsiniz. 

Karakterlerin üstüne geldiğinizde ses açma kapama, silme gibi tuşlar sayesinde beğenmediğiniz bir sesi silebilir ya da video içinde istediğiniz zaman sesi kapatıp açarak etkinliğini yönetebilirsiniz. 


Hoşunuza giden seslerden hangilerini kullanacağınıza karar verdikten sonra ekranın son üst köşesinde yer alan Record tuşuna basarak bu performansınızı kaydedebilirsiniz. Benim oluşturduğum deneme videosuna buradaki bağlantıyı takip ederek ulaşabilirsiniz :) 



Videonuzu en beğenilen ilk 50 mix listesine ekleyebilir ve daha çok kişiye ulaşıp oylarınızı arttırmak için  twitter, facebook gibi sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz. 

Bu uygulama ile milyonlarca farklı mix yapmak mümkün. Acaba burada oluşturulan alt yapıların üzerinde biz de kendi çalgılarımızla yaratıcı doğaçlama çalışmaları yapabilir miyiz?  Denemeye değer :)

Kendi oluşturduğunuz mixleri ve yaratıcı doğaçlama çalışmalarını benimle paylaşmayı ihmal etmeyin :) 

Teknoloji, müzik ve oyun dolu bir hafta diliyorum herkese


Beat nasıl yapılır? &#;cretsiz en iyi beat yapma programı &#;nerisi

Haberin Devamı

Beat yapmak için pek çok ücretsiz program yer almaktadır. Bu programları indirerek beat yapabilirsiniz. 

Beat Nasıl Yapılır?

Beat yapmak için kullanabileceğiniz programlar vardır. Yapmış olduğunuz beatleri kaydederek render işlemi yapabilirsiniz. Ardından yapmış olduğunuz beatleri de yine bu programlar üzerinden düzenleyebilir, mevcut beat üzerine yeni eklemeler yapabilirsiniz. Beat yapma programları çok kullanışlı ve ara yüzü sade olan programlardır. Beat yapmayı bilmiyorsanız dahi bu program üzerinden hızlıca beat yapmayı öğrenebilirsiniz. 

Ücretsiz En İyi Beat Yapma Programı Önerisi

1) FL Studio

Beat yapmak için kullanabileceğiniz en iyi ve ücretsiz programlardan birisi FL Studio programıdır. FL Studio oldukça hızlı çalışma sergileyebilmenizi sağlayan bir beat yapma programıdır. Birçok müzik enstrümanları sesi bu programda yer almaktadır. Böylelikle her türlü müzik aleti sesini bu program üzerinde kullanarak beat yapabilirsiniz. FL Studio aynı zamanda beat yapmak isteyenlere sonar ve review yapma imkanı da tanımaktadır. 

Haberin Devamı

2) Logic Pro X

Adından da anlaşılacağı üzere profesyonel beat yapmak isteyen kişilerin kullanabileceği programlardan olan Logic Pro X yaklaşık 30 yıllık bir beat yapma programıdır. Program üzerinden çok fonksiyonlu şekilde beat yapabilir yapmış olduğunuz bu beatleri yüksek kalitede render edebilirsiniz. 

3) Cubase

Beat yapma programları deyince akla ilk gelen programlardan biri de Cubase programıdır. Cubase programı çok fonksiyonlu bir programdır. Sesler üzerinden profesyonel işleme ve kayıt yapabilirsiniz. Cubase programı ücretsiz bir beat programı olduğundan en çok tercih edilen programlar arasında yer almaktadır. 

4) Ableton Live

Hem Windows hem Mac platformları için ortak olarak sunulan ücretsiz beat yapma programı olan Ableton Live programı en çok tercih edilen programlar arasındadır. Ableton Live üzerinden canlı beat performansları da sergileyebilirsiniz. Ableton Live programı özellikle DJ'ler tarafından da kullanılan bir programdır. 

5) Tracktaiton 6

Haberin Devamı

Pek çok pencere üzerinden çalışmanızı sağlayan Tracktaiton 6 programı oldukça profesyonel bir beat yapma programıdır. Tracktaiton 6 dileyen kişiler çalışmalarını tek bir dek üzerinden de yapabilir. Tracktaiton 6 programı yeni beat yapmak isteyenlerin ilk tercih edebileceği programlar arasındadır. 

6) Kievgrand SyndtSphere

Stockholm'da yazılan ve geliştirilen Beat yapma programı kullanıcılara pek çok kolaylık sağlayan bir programdır. Sesler arası geçiş yapabilir sade bir arayüz kullanabilirsiniz. Sesler üzerinden ekleme ve çıkarma da yapabilirsiniz.

Hakkımızda

BeatBox Rox, başlangıçtan itibaren herkesi eğlendirecek, canlandıracak ve herkesin etkinliğe katılımını sağlayacaktır! Bu eğlenceli ve şamatalı etkinliğin, her türlü konferans programınıza, toplantı ya da atölye çalışmanıza enerji ve canlılık katacağından emin olabilirsiniz.

Çok yetenekli ve saygı vokal perküsyonistlerin gözetiminde, katılımcılarınız; becerikli performans sanatçılarımızın deneyim ve katılımcı becerilerinden faydalanacaklardır. Beatboxing, ağız, dudak, dil, ses, geniz boşluğu ve gırtlak kısmı kullanılmak suretiyle, davul sesleri, ritimleri ve diğer müzikal seslerin çıkarılmasına yönelik bir sanat dalıdır.

Heyecan verici bir tanıtımın ardından, katılımcılar; her bir izleyicinin genel kompozisyon içerisinde kendi sesini yerleştirebildiği kelimenin tam anlamıyla insandan meydana gelen bir bateri seti haline dönüşmektedir. Bu etkinlik, bir ekibin tam manasıyla bir olarak çalışması açısından harika bir metafordur.

BeatBox Rox, çeşitli formatlarda hazırlanması için gayret gerektirmeyen bir etkinliktir. Bu etkinliği:

BeatBox Roxsüresince neler olacak?

Başlamak için, yardımcı elemanlarımız izleyici etkilemek ve yakalamak amacıyla sahnede bir gösteri yapacaklar. Daha sonra katılımcılarınızı belli sayıda gruplara ayıracağız ve her bir gruba vokal davul sesleri vereceğiz. Sonuç itibariyle, birlikte performans sergilemeye yardımcı olmak amacıyla, arkadan gelen ritmin tekrarlandığı, şiddeti giderek artan bir ekip performansına yönelik olarak biraraya getirileceksiniz.

Öğrenme Sonuçları

Beat Box Rox, akıllıca hazırlanmış basit ve etkili bir harekete geçirici konferans etkinliğidir. Paylaşılan bu canlandırıcı özellikte ve yüksek enerjili deneyim, grup içindeki herkesin harekete geçmesini ve daha sonra yapılacak sunumlarda daha kavrayıcı olmalarını sağlayarak grup içi bütünleşmeyi sağlamakta ve pozitif bir yaklaşım meydana getirmektedir.

Çok kapsamlı formatıyla,büyük gruplara yönelik 30 dakikalık hareketli toplantı ya da sdaha seçme toplantılar içn de çok daha derinlemesine 45 dakikalık bir çalışma şeklinde kullanılabilmektedir.

Kodlamadan PC ve Mobil Oyun Yapabileceğiniz 7 Oyun Yapma Programı

Bugün bilgisayarlarımızda, konsollarımızda ve telefonlarımızda keyifle oynadığımız birçok oyun kodlama sayesinde geliştiriliyor. Özellikle büyük oyunların temelini kodlama oluşturuyor. Durum böyle olunca oyun yapma işine yeni girmek isteyenler, daha işe başlamadan kodlama dünyasının içinde kaybolup oyun geliştirmekten vazgeçebiliyor.

Eğer kodlama ile uğraşmak istemiyorsanız buna uygun birçok kodsuz oyun yapma programı da bulunuyor. Bu programlar hazır kodlanmış parçaları kullanarak görsel bir arayüz ile oyun geliştirmenizi sağlıyor. Gelin kodlama olmadan oyun yapabileceğiniz programlara yakından bir göz atalım.

Kodlama yapmaya gerek bırakmayan 7 oyun yapma programı:

Unity

unity kodsuz oyun yapma

Oyun dünyasının en tanınan ve büyük oyun motorlarından biri olan Unity, hem kod ile hem de kodlama olmadan çalışabilen bir oyun oyun yapma programı. 3D ve 2D olarak oyunlarınızı yapabileceğiniz Unity’de kodlamaya ihtiyaç duymadan oyun yapmanıza olanak sağlayan Visual Scripting teknolojisi bulunuyor. Bu demek oluyor ki komutlarınızı görsel bir dizi hâlinde oluşturup kod yazma adımını atlıyorsunuz.

Unity’nin kendi Visual Scripting eklentisi dışında Unity Store’dan edinebileceğiniz gelişmiş görsel tasarım araçları bulunuyor. Bunlardan en popülerleri ise Bolt ve Playmaker. Playmaker 65 dolar gibi bir fiyattan satılıyor ama sunduğu sonsuz özelleştirmeler ile oyun yapma sürecini düşüyor ve oyun kalitesini arttırıyor. Bolt ise tamamen ücretsiz bir görsel tasarım aracı.

Unreal Engine

kodlamadan oyun yapma unreal

Oyun dünyasının en çok kullanılan ve birçok AAA oyuna hayat veren oyun motoru ise Unreal Engine. Unity gibi bu oyun motorunun da temelinde kodlama yatsa da kodlama yapmadan oyun geliştirebileceğiniz bir görsel tasarım sistemi bulunuyor. Blueprints olarak adlandırılan bu sistem, Bolt ve Playmaker’a benzer bir şekilde işliyor. Diğer görsel tasarım araçlarına göre daha detaylı olan Blueprints, sadece kodlamayla yapılabilecek şeyleri bile oyununuza eklemenizi sağlıyor.

Blueprint sayesinde hemen hemen her oynanış unsurunu değiştirebiliyor, oyununuzun sahip olacağı kuralları baştan sona yeniden yaratabiliyorsunuz. Blueprint’in işleyişi ise oldukça basit. Blueprint, “Oyuncu belirli bir tuşa bastığında, oyundaki karakter belirli hareketi yapar.” mantığı üzerine kurulu olarak işliyor. Ayrıca oyundaki karakterlerinizi, mekânları ve eşyaları yine Blueprint ile oluşturabiliyorsunuz. Unreal Engine bu konuda en iyi işi ortaya koyan oyun motorlarından biri ve internette Blueprint hakkında sayısız eğitici video bulunuyor.

Armory

armory oyun geliştirme programı

Oyun geliştirme kariyerine yeni adım atıyorsanız ve üç boyutlu oyunlar geliştirmek istiyorsanız, Armory oldukça işinize yarayacak bir oyun moturu. yılında çıkan ve açık kaynaklı olması nedeniyle topluluk tarafından geliştirilmeye devam eden Armory, birçok geliştiricinin kullandığı, üç boyutlu modelleme ve tasarım aracı olan Blender’ın üzerine inşa ediliyor.

Oldukça yeni bir oyun motoru olan Armory, yeni kullanıcıların dostu olan Haxe görsel programlama dilini kullanıyor. Bu sayede kod yazmadan görsel tasarım ağaçları oluşturarak oldukça basit bir şekilde oyun geliştirebiliyorsunuz. Açık kaynaklı olmasının yanı sıra kitlesel fon ile kurulan Armory, oldukça yardımsever bir topluluğa da sahip.

CopperCube

kodsuz oyun yapma CopperCube

Genel olarak 2D oyunların geliştirilmesi için kullanılan CopperCube, özellikle yeni başlayanların en çok tercih ettiği oyun yapma programlarından bir tanesi. 2D ve 3D oyun geliştirebildiğiniz CopperCube ile oyunlarınızı Android, iOS, PC ve Mac dâhil birçok platforma aktarabiliyorsunuz.

CopperCube’un bu kadar fazla tercih edilmesinin ana sebeplerinden biri de yeni başlayanlar için kodlama yapmadan oyun geliştirme imkânı sunması. Bu sayede kullanıcılar programda bulunan görsel tasarım araçları ile oyun yapabiliyor. Ayrıca CooperCube ileri seviye kullanıcılar için kodlama ile oyun yapma imkânı da sunabiliyor. Eğer sonradan kodlama öğrenmeye karar verirseniz, alıştığınız CopperCube oyun yapma programını kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Godot

godot mobil oyun geliştirme

Uzun süredir oyun geliştirme dünyasında bulunan Godot, tamamen ücretsiz olmasıyla öne çıkıyor. Tamamen ücretsiz olan Godot; hiçbir aylık ücrete sahip değil ve oyunlarınızı yayınlarken sizden kazanç üzerinden yüzde veya lisans ücreti de istemiyor.

Kendi kodlama diline sahip olan ve popüler kodlama dillerini destekleyen Godot, bir de oldukça kolay kullanılabilen görsel tasarım arayüzüne sahip. Bu sayede sıfır kod ile görsel bir ağaç oluşturarak oyunlarınızı geliştirebiliyorsunuz. Ayrıca Godot genel olarak 2D oyun geliştirmede kullanılsa da 3D geliştirmeyi de destekliyor.

GDevelop

gdevelop oyun motoru

"Herkes için oyun motoru" sloganıyla bilinen GDevelop, açık kaynaklı görsel tasarım ile oyun geliştirme imkânı sunan bir oyun yapma programı. Dürüst konuşmak gerekirse ilk olarak GDevelop’u açtığınızda arayüzü biraz karışık gelebiliyor. Fakat GDevelop hakkında internette birçok uygulamalı eğitim videosu bulunuyor.

Ayrıca tamamen eksiksiz bir oyun geliştirmekten ziyade öğrendiklerinizi uygulayabileceğiniz bir çalışma programı olarak da iş görebilen GDevelop’u indirmeden tarayıcı üzerinden de kullanabilirsiniz. Hatta tarayıcı üzerinden tamamen bir oyun bile geliştirebilirsiniz.

Stencyl

stencyl ücretsiz oyun motoru

Basit 2D oyunları geliştirmek için en iyi programlardan biri olan Stencyl’de hemen hemen her türden oyun yapabilirsiniz. Yazı tabanlı rol yapma, bulmaca ve platform oyunları Stencyl ile en çok tercih edilen türlerden. Kodsuz görsel tabanlı bir arayüz kullanan Stencyl, kullanıcıların sürükle-bırak yöntemiyle oyun yapmasına olanak sağlıyor. Bu sayede hazır kod bloklarını istediğiniz şekilde kendi projenize sürükleyip bırakabiliyorsunuz. Bu yolla oyundaki kurallarınızı rahatlıkla oluşturabiliyorsunuz.

Stencyl oyun motorunu kullanmak ve indirmek ücretsiz. Fakat ücretsiz olarak sadece Web üzerinden oyun yayınlayabiliyorsunuz. Eğer mobil platformlarda oyun yayınlamak istiyorsanız, Stencyl’in Studio paketini satın almanız gerekiyor. Bu paketin fiyatı ise yıllık dolar olarak listeleniyor.

Kodlama gerektirmeden oyun geliştirebileceğiniz oyun yapma programı önerilerinde bulunduğumuz içeriğimizin sonuna geldik. Daha piyasada birçok farklı sisteme sahip oyun yapma programı bulunuyor. Bu listemizde sizlere en popüler, kullanımı basit ve genel olarak ücretsiz olanları göstermeye çalıştık. Aktif olarak kullandığınız farklı oyun yapma programlarınızı bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Emoji İle Tepki Ver

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir