vajina kaşıntısı hamilelik belirtisi mi / Gebelikte Kaşıntı

Vajina Kaşıntısı Hamilelik Belirtisi Mi

vajina kaşıntısı hamilelik belirtisi mi

Vajinal Kaşıntı Hamilelik Belirtisi Mi?

Vajinal Kaşıntı Hamilelik Belirtisi Mi?

Vajinal kaşıntılar genelde idrar yolu enfeksiyonu, menopoz ve hamilelikte ortaya çıkan bir durumdur. Hamilelikte vajinal kaşıntılar çok fazla olur. İç çamaşırı seçimi ve vajinal temizlik hamilelikte çok önemlidir.

Bazen cilt bozukluklarının neden olduğu vajinal kaşıntı bazen de cinsel yolla bulaşan hastalıkların nedeni olarak ortaya çıkabilir. Vajinal kaşıntıya nadiren stres ve vulva kanseri de neden olabilir. Ara ara vajinal kaşıntı yaşanması normaldir. Ancak sürekli ve ağrılı kaşıntı varsa hekime danışılmalıdır. Vajinal  kaşıntıların sebepleri arasında sabun kullanmak, köpük banyosu yapmak, vücut spreyleri, gebelik önleyici kremler, fitiller, jeller, deterjanlar, kumaş yumuşatıcıları, kokulu tuvalet kağıtları, idrar  kaçırma vardır. Ayrıca cilt hastalıkları, mantar enfeksiyonu, bakteriyel vajinozis, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz, stresli yaşam tarzı, vulva kanseri gibi sorunlar da vajinada kaşınmaya ve kanamaya sebep olabilir. Vajinada kaşınma ve kanamanın yanında genital kızarıklar, kötü renkli ve kötü kokulu vajinal akıntı, idrara çıkmada zorluk ve vulva çevresinde kabarcıklar varsa bir an önce hekime danışılmalıdır.

Vajinal Kaşıntıya Evde Doğal Çözüm?

Buz torbası koymak: Buz ile vajinada kaşınan bölgeye kompres yapmak kaşıntıyı alır.

Elma sirkesi: Antibakteriyel ve antifungal bir besin olan elma sirkesinden 2 kaşık alınıp, ılık suyla karıştırılıp günde 2 kez vajinayı yıkamak o bölgedeki enfeksiyonları giderecektir.

Fesleğen: Su dolu bir kaba fesleğen yaprağı eklenip kaynatılır. Ardından günde 2 kez içilir.

Vajinal Kaşıntı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Vajinada rahatsızlık veren kaşıntılar varsa jinekologa gitmekte fayda vardır.

Vajinal Kaşıntı Fitil İsmi?

Vajinal mantar tedavisi için vajinal fitil kullanımı yalnızca aktif cinsel ilişkiye giren kişiler için gereklidir. Çünkü vajinal fitil çok etkilidir. Lokal olarak etkisini gösteren vajinal fitil vücuda dağılmaması ve karaciğere zarar vermemesinden dolayı önem taşıyor. Eldiven kullanılarak yağlı bir kremle beraber vajinadan ileriye itilmesi gerekir. Bazı vajinal fitil isimleri;

Gyno Max: Sabah ve akşam kullanılır. Mantarın iyileşmesini sağlar. Hamileler bu fitili yalnızca doktor kontrolünde kullanabilirler.

Mixovul: Sabah ve akşam kullanılır. Mantar tedavisinde kullanılır. Reçete ile alınır. En çabuk etki gösteren bir fitil çeşididir.

Limenda: Yatmadan önce kullanılır. Kısa sürede etkisini gösterir. Hamile kadınlar önerilmez.

Vajinal Kaşıntı Hamilelik Belirtisi Mi?

Vajinal kaşıntılar genelde idrar yolu enfeksiyonu, menopoz ve hamilelikte ortaya çıkan bir durumdur. Hamilelikte vajinal kaşıntılar çok fazla olur. İç çamaşırı seçimi ve vajinal temizlik hamilelikte çok önemlidir.

Vajinal Kaşıntı İçin Bitkisel Tedavi?

Çay ağacı yağı: Bu yağ antifungal özelliklere sahiptir. Bu yağın tampona damlatılıp vajina içerisine yerleştirilmesi ile vajinal mantarı iyileştirmeye yardım eder.

Yabani kekik yağı: Bunları kapsül şeklinde bulmak mümkündür ve bu kapsülleri vajinaya yerleştirerek mantar iyileştirilebilir.

Doğal yoğurt: Doğal ve probiyotik yoğurt mantarı kurutur.

Vajinal Kaşıntı Nasıl Önlenir?

Pamuklu iç çamaşırı kullanmak

Cildi tahriş eden epilasyon işlemi yapmamak

Sabun ve duş jelleriyle vajinayı yıkamamak

Çok dar giyinmemek

Kokulu tuvalet kağıdı kullanmamak

Tuvalet temizliğini önden arkaya doğru yapmak

İç çamaşırlarını parfümlü deterjanlarla yıkamamak

Vajinaya ve iç çamaşırına parfüm sıkmamak

Vajinal Kaşıntıya Anında Çözüm?

Vajinal kaşıntılar kaşındıkça rahatsız edici bir hale gelebilir. Bunun için evde buz torbası ile kompres yapmak kaşıntıyı hemen dindirecek ve rahatlatacaktır. Ayrıca soğuk suyla genital temizlik yapmak da kaşıntıyı hızlıca azaltacaktır.

Vajinal Kaşıntıya Karbonat İyi Gelir Mi?

1 litre kaynamış suyun içerisine 1 yemek kaşığı karbonat karıştırılır. Battaniyenin altına bu suyun buharında 5 dakika kadar beklemek kaşıntıya iyi gelecektir. Ya da karbonatlı suyla vajina yıkanmalıdır.

Vajinal Kaşıntıya En İyi Gelen Krem?

Uzman hekimin önereceği kremler kaşıntıyı azaltır. Bu kremlerden bazıları; butokonazol, gyno-lomexin

Vajinal Fitil Kaşıntı Yapar Mı?

Vajinal fitil hekimin verdiği reçeteyle alınır. Vajina içi mantarları için kullanılan fitillerin bazı yan etkileri vardır. Bunlar; vajinal rahatsızlık, vajinal kuruluk, yanma ve kaşıntılardır.

Vajinal Kaşıntı Sonrası Kanama?

Vajinal kaşıntılar çok rahatsız edici bir durumdur. Çok fazla kaşınmak iyi değildir. Bir an önce kaşınmayı geçirecek bir yol bulunması gerekir. Yoksa kaşınmaktan dolayı kanam ve derinin pul pul dökülmesi kaçınılmazdır.

Vajinal Kaşıntı Tedavi Edilmezse Ne Olur?            

Vajinal kaşıntılar mantar, enfeksiyon belirtisi olabilir. Tedavi edilmeyen kaşıntılar zamanla kanamaya ve yara oluşumuna neden olur. Ayrıca yanmalar ve batmalar da olacağı için kişinin sosyal yaşamını da olumsuz etkiler. Ayrıca cinsel ilişki esnasında yoğun ağrılara neden olur.

Vajinal Kaşıntıya Zeytinyağı İyi Gelir Mi?

Vajinal kaşıntıya sebep olan hastalık mantar ise bir çay kaşığı suya zeytinyağı ile bir çay kaşığı organik çay ağacı yağı karıştırılıp, bu yağ ile vajina ovulur. Bu mantarın iyileşmesine yardım eder.


Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)

Hamilelikte vajinal ak&#x;nt&#x; ve kaş&#x;nt&#x;

 

Hamilelik döneminde vajinal akıntının rengi beyaz, açık yapılı ve kokusuzsa, muhtemelen akıntı hamilelik hormonlarından kaynaklanmaktadır ve bu, vajinanın sağlıklı olduğunu göstermektedir. Ancak bazen, aşırı akıntı ve beraberinde gelen kaşıntı, vajina bölgesinde oluşan bir enfeksiyonu işaret ediyor olabilir. Hamilelikte görülen vajina enfeksiyonları; bakteriyel vajinoz,mantar enfeksiyonları, GBS ve trikomoniyaz enfeksiyonudur. 
Hamilelik döneminde görülen vajinal kaşıntıyı gidermek için, kişinin herhangi bir tedaviyi kendi kendine gerçekleştirmesi ya da reçetesiz ilaç kullanılması önerilmemektedir. Bu, hem siz hem de bebeğiniz için riskli olabilir. Bu nedenle, hamilelikte vajinal kaşıntı problemi ile karşılaşırsanız; cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve enfeksiyonların belirlenebilmesi için mutlaka doktorunuza danışmalısınız. 


Vajinal kaşıntıyı hafifletmek ya da önlemek için uygulayabileceğiniz bazı ipuçları:

•    Kokulu tuvalet kağıdı ya da ped kullanımından kaçının, 
•    Vajinal bölgesini sabunla yıkamayın, 
•    Vajina spreyleri ve tüy dökücülerden uzak durun, 
•    Dış genital bölgeyi temizlemek için su ve kokusuz bir sabun kullanın, 
•    Vajinayı günde en fazla 1 kez yıkayın, 
•    Tuvaletinizi yaptıktan sonra, temizleme işlemini önden arkaya doğru yapın,
•    Islak külot giymekten kaçının,
•    Sentetik kumaşlı iç çamaşırı kullanmayın, 
•    Pedinizi düzenli olarak değiştirin, 
•    Cinsel yolla bulaşan hastalıkları önlemek için cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanın


Hamilelikte vajinal akıntı, kaşıntı ve enfeksiyondan korunmak için öneriler :

Vajinal akıntı ve kaşıntı problemleri, hamilelik döneminde de ortaya çıkabilir. Mevcut kaşıntıyı azaltmak ya da ortaya çıkmasını önlemek için, aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz;


•  Pamuklu iç çamaşırı giyin ve dar kıyafetlerden kaçının. 
•  Tuvaleti kullandıktan sonra, ıslak, kokusuz ve alkolsüz mendil kullanın. 
•  Vajina bölgesini mümkün olduğunca kuru ve temiz tutun. Ter ve akıntı varsa, iç çamaşırınızı gün içerisinde birkaç kez değiştirin. 
•  Cinsel ilişki sonrasında vajinanın hijyenini sağlayın. 
• Mevcut kaşıntı probleminiz varsa; hipoalerjenik sabun ve duş jelleri kullanın. İç çamaşırları için de hipoalerjenik deterjanlar tercih  edin. 
•  Vajina bölgesine soğuk kompres uygulamak, kaşıntının azalmasını sağlayabilir. 
• Yoğurt, vücudun PH seviyesinin korunmasına yardımcı olduğundan düzenli olarak az yağlı yoğurt tüketebilirsiniz. 
•  Bebeğinize zarar verebilecek herhangi bir bileşen içermediğinden emin olmak için doktorunuza danıştıktan sonra reçetesiz satılan kaşıntı kremleri kullanabilirsiniz.

 Son Güncelleme:

Hamilelikte Vajinal Kaşıntı Ne Zaman Başlar Ve Bebeğe Zarar Verir Mi? Gebelikte Vajinal Kaşıntı Nasıl Ge&#;er

Hamilelik sürecinde kadınlarda yaşanan fiziksel ve psikolojik farklılıklar oluşabilir. Gebelik sürecinde genellikle vajinal kaşıntı da ortaya çıkabilir. Hamilelikte vajinal kaşıntı ne zaman başlar ve bebeğe zarar verir mi? Gebelikte vajinal kaşıntı nasıl geçer tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelik döneminde vajinal kaşıntı en çok karşılaşılan problemlerden birisi olarak ön plana çıkar. Vajinal kaşıntıyı ortadan kaldırmak için öncelikle nedeni bilinmelidir. Sonrasında ise vajinal kaşıntı doğru bir şekilde tedavi edilmelidir.

Hamilelikte Vajinal Kaşıntı Ne Zaman Başlar?

Gebelik sürecinde vajinal kaşıntı en sık görülen cilt rahatsızlıklarından biridir. Vajinal kaşıntı genellikle hamileliğin ilk aylarından itibaren ortaya çıkar. Kendini gösteren vajinal kaşıntı probleminin ortaya çıkışı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Genellikle gebeliği 8. ayından itibaren anne adaylarında döküntü problemi ortaya çıkmaktadır. Ayrıca göbek çevresinin de genişlemesi ile ciltte kaşıntı oranında ciddi bir artış görülebilir. Hamilelikte vajinal kaşıntı oranındaki artış kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bazı durumlarda ise göbek bölgesinde kırmızı şişlikler ve ya çatlaklar oluşacaktır. Hamilelik sürecinde anne adaylarının vücudunda çeşitli değişiklikler de görülmektedir.

Hamilelikte Vajinal Kaşıntı Bebeğe Zarar Verir mi?

Hamilelik sürecinde vajinal kaşıntı cilt rahatsızlığı olduğu için bebeğe zarar vermez. Vajinal kaşıntı genellikle anne adayını doğrudan etkilemektedir. Gebelikte vajinal kaşıntı doğru tedavi yöntemleri kullanılarak geçer. Bunun yanı sıra vajinal kaşıntı da doğrudan anne adayını rahatsız etmektedir. Anne adayına rahatsızlık veren vajinal kaşıntı bebeğe zarar vermez.

Gebelikte Vajinal Kaşıntı Nasıl Geçer?

Hamilelik döneminde görülen vajinal kaşıntı doğru tedavi yöntemi ile geçer. Gebelik sürecinde vajinal kaşıntının tam olarak nedeni bilinmemektedir. Bu kaşıntının çözümü için ise doğru uygulamalar gerekir. Gebelik genellikle hassas bir süreçtir. Bu yüzden doktorlar ilaç kullanımını tavsiye etmez. Vajinal kaşıntının giderilmesi için evde bazı detaylara dikkat edilmelidir. Özellikle cinsel ilişki esnasında korunma sağlanmalı. Vajinal bölgede tampon da dikkatli bir şekilde kullanılmalı. Hamile anne adayları günde iki defa çamaşırlarını değiştirmeliler. Vajina kaşıntısını önlemede hijyen çok önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle iç çamaşırları da sabun tozu ile özenli bir şekilde yıkanmalıdır. Vajinal kaşıntının önüne geçmek için şekerli gıdalardan uzak durmak gerekir. Vajinal bölge sürekli kuru kalmalıdır. Bunun yanı sıra sıkı ve dar kıyafetler de giyilmemelidir. Dar kıyafetler vajinal kaşıntıyı da arttırır.

Hamilelikte Vajinal Kaşıntı Nedenleri Nelerdir?

Hamilelik süresince vajinal kaşıntı ortaya çıkabilir. Vajinal kaşıntının ise bazı nedenleri bulunmaktadır. Genellikle hamileliğin gelişim sürecinde meydana gelen olaylar vajinal kaşıntıyı tetikler. Özellikle kilo alımı ve göğüz şişliklerinden dolayı vajinal kaşıntı ortaya çıkabilir. Hamile anne adaylarında stres ve sık terlemeler nedeni ile vajina kaşıntısı oluşur. Hormonsal değişiklikler de vajinal kaşıntının en önemli nedenlerinden bir tanesidir. Karın bölgesinin genişlemesi ve safra yollarına baskı uygulanması da vajinal kaşıntıya neden olur. Gebelik döneminde vajinal kaşıntının birbirinden farklı nedenleri olabilir. Bu nedenle vajinal kaşıntının nedenleri de doğru belirlenmelidir. Tedavi ise buna göre uygulanır.

Vajinal Kaşıntının Geçmesi İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gebelik sürecinde vajinal kaşıntının geçmesi için bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Özellikle de anne adaylarının kısa ve ılık su ile duşlar alması istenir. Bunun yanı sıra cildin nem kapasitesi de hızla arttırılmalıdır. Anne adayları bu süreçte bol miktarda sebze ve meyve tüketmeliler. Vajina temizliğine ise çok dikkat edilmelidir. Genellikle antibakteriyel sabun ve ıslak mendil ile vajina temizliği de yapılmalı. Bu rahatsızlığı yaşayan hamile anne adayları mutlaka kan testi yaptırmalılar.

False

Hamilelik sırasında önemli hormonal değişiklikler meydana gelir . Bunlar çeşitli semptomları tetikler. Bazı kadınlar hamilelik belirtilerinin birçoğunu yaşarken, bazılarında sadece birkaçı olabilir.

Gebeliğin erken belirtileri adet gecikmesi, meme değişiklikleri, yorgunluk, sık idrara çıkma, mide bulantısı ve kusmayı (sabah bulantısı) içerir. Bununla birlikte, bu semptomlara başka faktörler neden olabilir ve mutlaka hamile olduğunuz anlamına gelmez, bu nedenle hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız evde hamilelik testi yapın ve bir randevu oluşturun.

Sırt ağrısı, baş ağrısı , bacak krampları veya varisli damarlar , kaşıntı veya karıncalanma, kabızlık, hemoroid veya hazımsızlık, vajinit veya vajinal akıntı veya ruh hali değişiklikleri veya depresyon gibi hamileliğin sonraki aşamalarında vücudunuzda çok çeşitli değişiklikler meydana gelebilir .

Herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla konuşmaktan çekinmeyin. Vajinal kanama veya su gelmesi, kronik ağrı, yüksek ateş, şiddetli baş ağrıları veya görme kaybı gibi belirtilerle karşılaşırsanız hemen doktor randevusu alın.

Hamilelik Belirtileri

Erken gebelik belirtileri şunları içerebilir:

Adet gecikmesi (amenore), mide bulantısı (sabah bulantısı) veya yorgunluk gibi hamilelik belirtilerinin çoğu stres veya hastalıktan da kaynaklanabilir, bu nedenle hamile olduğunuzu düşünüyorsanız evde gebelik testi (idrar testi) yapın veya idrar testi, kan testi veya ultrason taraması için doktorunuzdan randevu alın.

Adet Gecikmesi

Adet gecikmesi genellikle olası hamileliğin ilk belirtisidir. Bununla birlikte, bazı kadınlar beklenen adet dönemleri civarında hafif kanama yaşarlar.

Mide bulantısı ve kusma

'Sabah' bulantısı, tüm hamile kadınların yarısından fazlasını etkileyen bir durumdur. Semptomlar mide bulantısı ve kusmayı ve iştah kaybını içerir. Sabah bulantısı olan birçok kadın, semptomları sadece sabahları görmez, aynı zamanda tüm gün boyunca yaşar.

Sabah bulantısı genellikle hamileliğin dördüncü ila altıncı haftasında başlar ve haftaya kadar düzelebilir, ancak daha uzun süre devam edebilir veya yaklaşık haftada geri dönebilir.

Meme değişiklikleri

Hamilelik sırasında göğüsler dolgunlaşır, şişer ve hassaslaşır. Bu değişiklikler, adet görmeden önceki birkaç gün içinde fark etmiş olabileceğiniz değişikliklere benzer. Hamilelik sırasında meme ucunun etrafındaki cilt koyulaşır ve memedeki damarlar daha belirgin hale gelir.

Tükenmişlik

Hamileliğin erken döneminde aşırı yorgunluk sık görülür. Bunun nedeni büyük olasılıkla seks hormonu progesterondaki büyük artıştır. Hamileliği sürdürmek ve bebeğin büyümesine yardımcı olmak için progesteron gereklidir, ancak aynı zamanda metabolizmanızı da yavaşlatır.

Bu erken aşamada yapabildiğiniz zaman biraz daha uyumaya veya dinlenmeye çalışın . Plasenta iyice yerleştiğinde, enerji düzeyleriniz muhtemelen hamileliğin dördüncü ayı civarında tekrar yükselecektir.

Hamilelik sırasındaki yorgunluk, en yaygın olarak demir eksikliğinden kaynaklanan anemiden de kaynaklanabilir . Hamilelik sırasında demir eksikliği anemisinin önlenmesinde demir açısından zengin besinler yemek önemlidir. Gebelikte aneminin tıbbi tedavisi genellikle demir tabletleri almayı içerir. Bazen bir demir infüzyonu (damla yoluyla verilen demir ilacı) gerekir. Bu, hastaneye yatış gerektirir, ancak yalnızca birkaç saat sürer. Bazı demir infüzyonları doktorunuz tarafından verilebilir.

Sık idrara çıkma

Gebelik, vücut sıvı seviyelerinde artışa ve böbrek veriminde artışa neden olur. Şişmiş rahim de mesaneye baskı yapar. Sonuç olarak, çoğu kadın hamile kaldıktan sonraki ilk birkaç hafta içinde daha sık idrara çıkma yaşamaya başlar.

Yemek isteği

Hamilelikte, özellikle süt ve diğer süt ürünleri gibi enerji ve kalsiyum sağlayan bazı yiyeceklere karşı istek çok yaygındır . Daha önce sevdiğiniz yiyeceklere karşı ani bir isteksizlik de fark edebilirsiniz.

Hatta bazı kadınlar, toprak veya kağıt gibi gıda dışı maddelere karşı alışılmadık bir tat geliştirirler. Buna 'pika' denir ve bir besin eksikliğini gösterebilir. Bu durum gelişirse lütfen doktor randevusu oluştursun.

Hamileliğin diğer belirtileri

Bu semptomların birçoğu başka durumların da göstergesi olabilir. Şüpheniz varsa, doktorunuzla görüşün.

Sırt ağrısı

Hamilelik sırasında sırt ağrısı her 3 kadından 1'inden fazlasını etkileyebilir. Bu genellikle bağların gevşemesinden ve büyüyen hamilelik nedeniyle duruş değişikliğinden kaynaklanır.

Düz topuklu ayakkabılar giyerek, sırt desteği iyi olan sandalyeler kullanarak, ağır cisimleri kaldırmaktan kaçınarak ve hafif egzersiz yaparak hamilelik sırasında bel ağrısını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz . Suda egzersiz yapmak hamilelikte sırt ağrısını azaltabilir ve fizyoterapi ve akupunktur da yardımcı olabilir.

Nefes darlığı

Hamileliğin başlangıcında progesteron hormonu akciğer kapasitenizi arttırır. Bu, bebeğinize daha fazla oksijen taşımanızı ve her ikinizin de ürettiği karbondioksit gibi atık ürünlerden kurtulmanızı sağlar. Her nefeste daha derin nefes alırsınız ve soluduğunuz (ve verdiğiniz) hava miktarı önemli ölçüde artar. Bu, nefes darlığı hissetmenize neden olabilir.

Ek olarak, hamilelik dönemi yaklaşırken, genişleyen rahim ve bebeğin diyaframınız üzerindeki baskısı, nefes alıp vermenizi daha da zorlaştırabilir.

Aşağıdakilerden herhangi biriyle ilişkili ani başlangıçlı bir nefes darlığı yaşarsanız, doktorunuzla iletişime geçin:

Kabızlık

Kabızlık , geçmesi zor olan seyrek, sert bağırsak hareketlerini ifade eder. Kabızlık, mide-bağırsak hareketinizi yavaşlatan gebelik hormonlarının veya büyüyen rahminizin rektumunuz üzerindeki baskısının neden olabileceği, gebelikte sık görülen bir sorundur.

Hamilelik sırasında kabızlık yaşarsanız, şunları yapmanız önerilir:

Önce  doktorunuza danışmadan reçetesiz müshil almayın. Diyetinizdeki ve yaşam tarzınızdaki değişiklikler bir fark yaratmazsa, doktorunuz hamilelikte kullanımı güvenli olan bir müshil reçete edebilir.

Hemoroid

Kabızlıktan veya bebeğinizin başının baskısından dolayı ıkınmanın bir sonucu olarak hemoroid (basur olarak da bilinir) geliştirebilirsiniz . İçiniz rahat olsun, semptomlar genellikle doğumdan hemen sonra kendiliğinden düzelir.

Hemoroid kanaması, kaşıntı, rahatsızlık veya ağrınız varsa şunları yapmanız önerilir:

Kanama veya ağrı devam ederse, aile hekiminiz (doktor) veya ebe ile konuşun .

Baş ağrısı

Hamilelik sırasında, özellikle hamileliğin ikinci yarısında, parasetamol (Panadol gibi) ile geçmeyen baş ağrınız varsa, doktorunuzla iletişime geçin .

Kalıcı bir baş ağrısı , böbreklerinizi etkileyebilen ve dolayısıyla kan basıncını artırabilen ve bebeğinize giden kan akışını azaltabilen bir durum olan preeklampsi ile ilişkilendirilebilir .

Mide ekşimesi ve hazımsızlık

Mide ekşimesi, reflü veya hazımsızlık, mide asidinin yemek borusuna girip "yakması" ile ilişkili ağrı ve rahatsızlıktır.

Hazımsızlık, büyüyen rahmin karın organları üzerindeki baskısı ve yemek borusu ile mide arasındaki kası gevşeten progesteron hormonunun etkisi nedeniyle hamilelik sırasında daha sık görülür.

Mide ekşimesi, reflü veya hazımsızlık yaşıyorsanız, şunları yapmanız önerilir:

Bu stratejiler semptomlarınızı gidermezse, lütfen asit salgılanmasını güvenli bir şekilde azaltacak bir ilaç yazabilecek olan doktorunuza danışın.

Kaşınan cilt

Vücutta yaygın kaşıntı hamilelikte yaygın değildir, ancak çok rahatsız edici olabilir, uykuyu ve hamilelikten zevk almayı engelleyebilir. Kuru cilt ve egzama en yaygın nedenlerdir, ancak bazen kaşıntı için belirgin bir neden olmayabilir. Avuç içi ve ayak tabanlarının kaşındığı nadir durumlarda, ciddi karaciğer hastalığına bağlı olabilir - bunu kontrol etmek için bir kan testi yapılabilir.

Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde kaşıntılı bir döküntünün, vücudun cildin gerilmesine verdiği tepkiden kaynaklandığı düşünülmektedir. Buna YAVRULAR denir. Kaşıntı, nemlendiriciler ve antihistaminikler kullanılarak kontrol edilebilir. Hamilelikte hangi antihistaminiklerin güvenli olduğunu doktorunuza sorun.

Bacak ağrısı

Bacak krampları, etkilenen kasların istemsiz kasılmalarına neden olan asitlerin birikmesi nedeniyle oluşur. Gebe kadınların yaklaşık yarısı tarafından genellikle geceleri görülür. Bacak krampları ikinci ve üçüncü trimesterde daha olasıdır.

Bacak krampları yaşarsanız, bir bölüm sırasında şunları yapmanız önerilir:

Ruh hali değişiklikleri

Bazı yeni hamile kadınlar, sinirlilik gibi ruh hali değişiklikleri yaşarlar. Diğer hamile kadınlar mutluluk duyguları yaşarlar. Hamilelik hormonlarının beyindeki kimyasalları etkileyerek ruh hali değişikliklerine neden olduğu düşünülmektedir.

Hamilelik sırasında, 10 kadından 1'i depresyon yaşıyor . Depresyon tedavi edilebilir bir durumdur, bu nedenle hamilelik sırasında kendinizi depresif veya 'kötü' hissediyorsanız, erken yardım almak son derece önemlidir. Lütfen mümkün olan en kısa sürede aile hekiminiz (doktor), ebe veya ana çocuk sağlığı hemşireniz ile iletişime geçin.

Ellerinizde karıncalanma ve uyuşma (karpal tünel sendromu)
Karpal tünel sendromu (ellerinizde karıncalanma ve uyuşma) hamilelik sırasında kadınların yaklaşık yüzde 60'ını etkiler. Hamilelik sırasında doku sıvılarının artması nedeniyle median sinirin sıkışması sonucu oluşur.

Karpal tünel sendromu hafif, aralıklı olarak ağrılı veya şiddetli olabilir, bu da başparmağın kısmi felce veya duyu kaybına neden olabilir. Semptomlar genellikle doğumdan hemen sonra kendiliğinden düzelir.

Ellerinizde karıncalanma ve uyuşma hissediyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz. Çok ağır vakalarda doktorunuz kortikosteroid enjeksiyonları veya cerrahi tedavi önerebilir.

Vajinal akıntı

Vajinal akıntıda artış, hamilelik sırasında sık görülen bir değişikliktir. Kaşıntı, ağrı, kötü koku veya idrar yaparken ağrı eşlik ediyorsa, enfeksiyona bağlı olabilir. Doktorunuzdan tedavi isteyin.

Vajinit

Vajinit, vajina iltihabıdır ve birçok kadın için rahatsız edici bir şikayettir. Gebelikte daha sık görülür. Vajinitin bazı nedenleri arasında vajinal pamukçuk , bakteriyel vajinoz , trikomoniyaz ve klamidya yer alır . Teşhis ve tedavi için GP'nize bakın

Varis ve bacak ödemi (şişlik)

Hamilelik sırasında dolaşımdaki kan hacminin artması ve hamile rahmin daha büyük damarlar üzerindeki baskısı gibi faktörlerin bir kombinasyonu nedeniyle bacaklardaki varisli damarlar hamilelikte çok yaygındır. Damarlar üzerindeki bu artan basınç ayrıca bacaklarda ağrıya, ağırlık hissine, kramplara (özellikle geceleri) ve diğer olağandışı duyumlara neden olabilen şişmeye (ödem) neden olabilir.

Varisli damarlarınız varsa, şunları yapmanız önerilir:

Hamilelik sırasında belirti ve semptomlar - Ne zaman yardım alınmalı

Endişeleriniz varsa veya hamilelik sırasında aşağıdakilerden herhangi birine sahipseniz, hastaneniz veya bakıcınızla iletişime geçmeniz önerilir:

Hamileliğin en kesin üç belirtisi

Birçok erken gebelik belirtisi vardır, ancak yüzde yüz hamilelik belirtileri şunlardır:

    1. Adetiniz gecikti.
      Hamileliğin en kesin işareti. Bazen stres, hormonal dalgalanmalar veya organik bir hastalık suçlanabilir, ancak hamilelik testi yaptırmak daha iyidir.
    2. Mide bulantısı çekiyorsun.
      Gebe kaldıktan sonra birkaç gün kendinizi biraz kötü hissedebilirsiniz. Bazı kadınlarda sadece sabah bulantısı (sabah bulantısı), bazılarında ise gün içinde daha sık görülür. Bundan hamilelik hormonu insan koryonik gonadotropin (HCG) sorumludur.
    3. Hamilelik testiniz pozitif.
      Tebrikler - yakında jinekoloğunuzla iletişime geçin ve bir randevu alın.

Lütfen unutmayın:  Size olağandışı gelen herhangi bir şey olduğunda, mümkün olan en kısa sürede doktorunuza kontrol ettirmelisiniz. Hamilelik testi pozitif çıksa bile randevu alın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası