kastamonu amasra arası / Amasra, Bartın - Bozkurt, Kastamonu arası kaç km? 197 Km

Kastamonu Amasra Arası

kastamonu amasra arası

Kastamonu ile Amasra Bartın Arası Kaç Km?

Kastamonu Amasra Bartın Kaç Km

Kastamonu ile Amasra Bartın arası kaç km? yaklaşık olarak toplam 205 Kilometre mesafededir. Kastamonu Amasra Bartın arası kaç saat sürer sorusunun yanıtı ise; yolculuk süresi arabanız ile yaklaşık 3 saat 30 dakika sürecektir. Yani şimdi yola çıkarsanız saat varış saatiniz bugün 22:13 olacaktır.

Kastamonu Amasra Bartın Km Yakıt Hesaplama

Kastamonu ile Amasra Bartın yol güzergahında benzinli bir araç kullanıyorsanız 205 Km mesafede 13,3 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de ₺320 olur. Dizel bir aracınız varsa 11,3 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyetiniz ise ₺268 olur. Şayet LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız ₺137 ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

BenzinMotorinLPG
₺320₺268₺137

NOT: , 25.06.2023 tarihli illerin ortalama yakıt fiyatları baz alınarak yapılmıştır. Benzin: 24.02 TL, Motorin: 23.8 TL, LPG: 10.59 TL'dir. Benzinli aracın 100 Km'de 90 km/s hızında ortalama 6.5 Litre, dizel aracın ise ortalama 5.5 Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.

Kastamonu Amasra Bartın Yol Tarifi

Kastamonu Amasra Bartın Yol Tarifi almak için "Yol Tarifi" butonuna basabilirsiniz. Bu sayede yol haritasına ulaşabilir, yol tarifi ile trafik durumuna bakabilirsiniz. Ayrıca "Google Navigasyon" butonunu kullanabilirsiniz. Web yada uygulamayı açabilir, yol tarifi alabilirsiniz. Kastamonu hava durumu veya Amasra Bartın hava durumu nasıl görmek için sayfayı aşağıya kaydırabilirsiniz.

Amasra, zengin kültürel miras varlığı ve buram buram şehrin tarihi dokusunu yaşatması ile var olmuştur. Zengin bir tarihi süreçten geçerek ilmek ilmek günümüze gelerek varlığını korumayı başarmıştır. Amasra, tarihi geçmişi ile hem ticari bir liman kenti hem de doğa ve yeşillik harikalığı ile büyülenen saklı bir cennet üssüdür. 

1900’lü yıllardan beri süregelmiş bu güzel kent, ülkemizde turizmin başladığı şehir olarak bilinmesinde önemli rol oynamaktadır. Tüm bunların yanı sıra Amasra günümüzde kültürel turizm ve deniz turizmi faaliyetlerinin yürütüldüğü kent olarak bilinmektedir. 

Heybetli dağları, masmavi denizi, içinizi ısıtan güneşi, yemyeşil ve mis gibi kokan yeşillikleri ile tam bir doğa harikalığını yansıtmaktadır. Sizleri doğal güzelliklerin huzuru ile dinlendirecek ve şehir hayatının keşmekeşliğinden sıyırabilecek tatilcilik anlayışına sahiptir. 

Amasra’da huzur dolu bir tatil planlıyorsanız Amasra Otelleri'nden en uygun fiyatlarla rezervasyon yapabilirsiniz. 

Otelz.com'da Amasra ve diğer tüm ilçelerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.

Amasra’ya Nasıl Gidilir?

Hava Yolu ile Amasra’ya Ulaşım

Batı Karadeniz Bölgesi’nin incisi konumunda yer alan Amasra, ulaşım konusunda sizlere çok çeşitlilik sunmaktadır. Amasra Bartın şehir merkezine 19 km uzaklıktadır. 

Hava yolu ile erişim seçenekleri arasında ZonguldakÇaycuma Havalimanı ve Kastamonu Havalimanı bulunmaktadır. Zonguldak-Bartın arası yarım saatte bir kalkan otobüsleri kullanabilirsiniz. Daha sonra Bartın’dan Amasra’ya, Amasra seyahat otobüslerini kullanarak 15-20 dakika aralığında ulaşabilirsiniz. 

Hava yolunu kullanarak Çaycuma Havalimanına ulaştıysanız, buradan araçla Amasra’ya yolculuk etmeniz 1,30 saat sürecektir. Zonguldak-Amasra arası mesafe 107 km’dir.

Bir diğer havaalanı ulaşım seçeneği Kastamonu Havalimanıdır. Kastamonu ile Amasra arası mesafe 231 km’dir. Ulaşım yöntemine göre yaklaşık olarak 3 saat sürmektedir. Dilerseniz kendi aracınızla ulaşabilir veya havalimanından çıkınca araç kiralayabilirsiniz.

Kara Yolu ile Amasra’ya Ulaşım

Türkiye’nin her yerinden Amasra’ya ulaşım mevcuttur. 

İstanbul-Amasra arası kara yolu mesafesi Kuzey Marmara ve Anadolu Otoyolu üzerinden 5 saat 30 dakika, İzmir-Amasra arası O-5 ve Anadolu Otoyolu üzerinden 8 saat, Ankara-Amasra arası ise Anadolu otoyolu üzerinden 3 saat 56 dakika sürmektedir. 

Amasra’ya Deniz Yolu ile Ulaşım

Amasra Belediyesinin yüksek oranda tamamladığı deniz ulaşım projesi, 1 sene içerisinde istenilen hedefe hızla ulaşmayı amaçlamaktadır. Tarihi ve doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakan Amasra kenti deniz yolculuğunun tamamlanmasıyla sevenlerine benzersiz deniz seyahatinin keyfini yaşatacak.

Yerli ve özellikle yabancı turistlerin sıklıkla rağbet edeceği Amasra, deniz ulaşımı ile taçlanacak. Çevrenin turistik potansiyeline önemli ölçüde katkı sağlanacaktır.

Amasra’nın Popüler Plajları

İnkumu Plajı

Mutlaka gezilip görülmesi gereken ve denizinin güzelliğine yüzerek varılması beklenen plajlar arasındadır. Bartın’ın eşsiz deniz ziyafetini İnkumu Plajı ile deneyimleyebilirsiniz.

3 km uzunluğundaki plaj Karadeniz Bölgesi’ndeki sahil plajcılığı anlayışı ile büyük bir ilgi odağı olmaktadır. 

Her yıl yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. 

Bu beldedeki yeşilin eşsiz manzarasına ve doğa harikalığına masmavi denizin eklenmesiyle büyüleyici bir deneyim sunmaktadır.

Mayıs ile kasım aylarının tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız mutlaka özellikle bu tarihler arasında İnkumu plajını ziyaret edebilirsiniz. 

Bartın kentinden İnkumu plajına seferler düzenlenmektedir. 15-20 dakika aralığında İnkumu plajına ulaşabilirsiniz. 

İnkumu plajı içerisinde konaklama yapmak isteyen misafirlere özgü otel ve pansiyon alternatifleri bulunmaktadır. 

Denizin en önemli özelliklerinden biri suyun yüksek oranda temiz ve berrak olmasıdır. Bu nedenle de yüzerken suyun içerisinde balıkları görmeniz olasıdır.

Dilerseniz bu alanda kamp yapabilirsiniz 

İnkumu Plajı çevresinde konaklamak için İnkumu Plajlı Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Çakraz Plajı

Bartın ve Çakraz plajı arası 30 km’dir. 

Çakraz plajı Amasra ilçesinin doğusunda yer alır. 

Plaj üzerinde birçok deniz sporu yapılmaktadır. 

En güzel kumsallardan biri olması ile bilinir ve Altın sarısı kum güzelliği ve masmavi temiz denizi ile ilgi odağı olmaktadır. 

Amasra merkez ile Çakraz plajı mesafesi 10 km’dir. 

Plaja giriş ücretsiz olmakla birlikte içerisindeki duş ve giyinme kabinlerini kullanmak ücrete tabidir. 

Şezlong ve şemsiye plaj içerisinde ulaşılabilir fiyatlara kiralanmaktadır.

Kapısuyu Plajı

İsmini Kapısuyu Köyü’nde bulunmasından dolayı almıştır. 1 km plaj uzunluğuna sahiptir. Çevre civarlardan ve diğer şehirlerden çok sayıda kişiyi tarafından ziyaret edilmektedir.

Kurucaşile ilçe merkezine 3 km uzaklıktadır. 

Plaja girip plajın keyfini doyasıya çıkarmak ücretsizdir. Aynı zamanda plaj içerisinde giyinme ve duş kabinleri mevcuttur. İhtiyacınız olan ürünlere plaj içerisindeki market ve restorantlardan ulaşabilirsiniz. 

Şezlong ve şemsiye cüzi fiyatlar karşılığında kiralanabilir. 

Büyükliman Plajı

Amasra’nın en kalabalık plajı olarak bilinmektedir. Yaz aylarında yüksek oranda yoğundur. 

Bu plajı keyfini doyasıya çıkarmak isterseniz en güzel zamanları temmuz ayının başından ağustos ayının sonuna kadardır. 

Plaj içerisinde Karadeniz Yat Rallisi’nde yarış esnasında durulan rotalardan biri de Büyükliman plajıdır. Liman çevresinde yüksek oranda midye görülür. Ayrıca plajda yürüyüş yaparken istiridyeler size eşlik edebilir. 

Etrafı yemyeşil ağaçlarla kaplı olan bu plaj alanı Amasra’ya yolunuz düştüğünde mutlaka gezip görülmesi gereken tatil beldesi duraklarından birisi haline gelmiştir.

Büyükliman Plajı'nde bulunan tesisler için Büyükliman Plajı Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bozköy Plajı

Sanayileşmiş yapılardan beton binalardan soyutlanmış bir şekilde tamamen kendi doğal güzellikleri ile bir bütün oluşturur. Mavi ve yeşilin birbirini tamamlayan güzelliği ile tatilinizin güzelliğini üst seviyelere çıkarma.

Çakraz’a 1 km ve Amasra’ya 14 km uzaklığındadır.  

Kişi başı plaja girme fiyatı sezona göre değişim göstermektedir. Giyinme kabini ve duş kullanım alanları ücrete tabidir. 

Plaj içerisinde küçük marketler ve alkollü-alkolsüz satın alabileceğiniz büfeler bulunmaktadır. 

Ücretli olarak şezlong ve şemsiye kiralanabilmektedir. 

Özel aracınızla seyahat ediyorsanız Amasra-Doğu Karadeniz Otoyolunu takip ediyorken Çakraz Tatil Köyü’ne gelmeden 1 km öncesindeki yol ayrımından ayrılmanız gerekir. 

Küçük Liman Plajı

Yarımada üzerine kurulmuş iki limanı ve iki adalı plajdır. Amasra kentinde batıya bakan yönü ile tatilcilerin uğrak mekanlarından biri haline gelmiştir. Doğal güzellikleri ile yer alan bu koy huzur merkezlerinden biridir. 

Plajda şemsiye ve şezlong hizmeti bulunur. 

Limanın kuzey tarafı denize girmek için tercih sebebidir.

Amasra’da Gezilecek Yerler

Amasra’daki Tarihi Yapılar

Amasra kahverengi, yeşil ve mavinin doğal güzelliklerini yansıtmasının yanı sıra çok çeşitli tarihi yapısı ile de bilinmektedir. Amasra toprakları, üzerinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve tarih kokusunu kent üzerinde barındırmayı başarmıştır. 

Amasra Müzesi

Amasya Müzesi dört bölüm salondan oluşmaktadır. 

  • 1 nolu Arkeolojik Eserler Salonu: Helenistik, Roma ve Bizans dönemindeki toprak ve cam koku şişeleri, altın ve bronz süs eşyaları, testiler, heykelcikler ve bilezikler silahlar kandiller ve Osmanlı dönemine ait sikkeler bulunmaktadır. 
  •  2 nolu Arkeolojik Eserler Salonu: Helenistik, Roma, Bizans ve Cenevizliler döneminde yapılmış heykel, mezar ve kabartmalı ürünler bulunur.
  • 1 nolu Etnografik Eserler Salonu: Osmanlı dönemine ait mutfak kapları, silahlar, bakır ürünler, şamdanlar, mühürler, seramikler, yüzükler ve Amasra yöresine özgü ağaç çekicilik sanatına özgü ürünler bulunur.
  • 2 nolu Etnografik Eserler Salonu: Osmanlı dönemine ait yörenin giyim kuşam zevkini yansıtan giysiler, gümüş süs eşyaları, halı, keseler ve Kuran-ı Kerim bulunur.

Amasra Kalesİ

Amasra Kalesi iki ana köprüden oluşmaktadır. Boztepe Kemeri denilen bir köprü ile bağlanmaktadır. İki ana kaleden biri Sormagir Kalesi, diğeri ise Zindan Kalesi’dir. 

Osmanlı Hamamı

17 yüzyıldan bu yana varlığını sürdürmüştür. Ilıklığı, üç kurnalı yıkanma odası, giriş halveti, dinlenme holü, sıcak ve soğuk su hazne bölümleri mevcuttur. 

Bedesten Anıtı 

Roma Dönemi’nden kalmış ve iyi korunmuş yapılardan biridir. Gittiğinizde görebileceğiniz alanlardan bazıları şunlardır; 5000 kişilik tiyatro alanının bir girişi, Akropol surlarının küçük bir parçası, Arter’in bazı sütunları, su ve kanalizasyon şebekelerinin bazı bölümleri görülmektedir. 

Küçük Kilise-Şapel 

Gereken korunamadığından dolayı kendiliğinden yıkılmış ve maalesef ki içerisindeki mozaikler sökülmüştür. Küçük Klise, Günümüzde Kültür ve Sanat Evi olarak hizmet vermektedir. 

Direkli Kaya 

Denizi aydınlatmak ve gözetlemek için Cenevizliler tarafından inşa edildiği bilinmektedir. 7 metre uzunluğunda olup deniz ile bağlantılı bir havuz ve kayaya oluşturulmuş iskele görünümündedir. 

Kuş Kayası Yol Anıtı 

Roma dönemine ait yol-dinlenme anıtıdır. İçerisinde doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz ve yolculuk üzerinde keyifle dinlenebileceğiniz alanı kapsamaktadır. 

Bartın Fatih Camii

İlk yapıldığı dönemde kilise olarak inşa edilmiş daha sonra Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesi ile camiye çevrilmiştir. 

Amasra’da Alışveriş

Amasra’daki doğal güzelliklerin tadına vardıysanız ve bu unutulmaz hatıraların sürekli size ve sevdiklerinize eşlik etmesini istiyorsanız tarihi güzellikteki çarşılardan dilediğiniz alışverişi gerçekleştirebilirsiniz. 

Alışveriş için uygun seçenekler sunan eşyalarla bezenmiş çarşılar, Amasra Galla Pazarı ve Amasra Çekiciler Çarşısı ile sizlere hizmet vermektedir. 

Amasra’ya özgü ve Amasra ruhunu betimleyen tarzdaki yöresel kıyafetlere, hediyelik eşyalara, magnetlere ve yörenin tatlılarına erişebilirsiniz. Yalnızca bu yöreye atfedilen ürünler, sizlerle buluşmaya hazırlanmaktadır.  

Amasra’daki Doğal Güzellikler 

Göldere Şelalesi

Türkiye’nin sayılı güzelliklerinden biri olan Göldere Şelalesi suyun sesi içinizdeki huzurun sesi ile sizleri mutlu etmeye yardımcı olacaktır. 

Bu şelale üzerinizdeki stres ve yorgunluğun yerini huzur ve mutluluğa bırakmanızda sizlere yardımcı olacak doğal güzelliktedir.

Amasra Feneri 

Karadeniz fenerlerinin en eskilerinden biridir. Karadeniz dalgalarını ve rüzgârı engelleyen bir adanın üzerinde bulunmaktadır. 

Bakacak Mevkii

Amasra’nın doğal güzelliklerini kuş bakışı olarak izleyebileceğiniz sınırsız bir imkân sunmaktadır. Yaz aylarında bu mevki üzerinde keyifle kahvenizi yudumlayabileceğiniz ya da sevdiklerinizle doyasıya mısır keyfi yaşayabileceğiniz yerlerden biridir. Dürbünle bu alanda limandaki tekne ve gemileri gözlemleyebilirsiniz. 

Amasra’daki Mağaralar

Gürcüoluk Mağarası 

Turistik değer taşıyan mağaralardan biridir. Amasra merkezine 10 km uzaklıktadır ve 169 metre uzunluğundadır. Tek bir galeriden oluşmaktadır. 

İçerisinde bulunan damlataş sütunları odacıklar oluşturmuştur. Mağara içerisindeki sarkıt, dikit ve sütunlar sizlere farklı deneyimler yaşatmaya yardımcı olacaktır. 

Amasra’da Gece Hayatı 

Amasra gece hayatı ile pek fazla bilinmemekle birlikte yerli ve yabancı kişilere daha iyi hizmet verebilmek adına gelişmektedir. Yaz aylarındaki işletmelerin canlılığı ilçenin cıvıltısına eşlik etmektedir. Amasra ilçe merkezi kentin gece hayatının sürdürülmesinde ve hareketli geçmesinde ilk sıradadır. Buna ek olarak otellerde düzenlenen organizasyonlar gece hayatına renk katmaktadır. 

Amasra’da Ailenizle Yapabileceğiniz Aktiviteler

Amasra spor aktiviteleri açısından geniş bir yelpazeye sahiptir. Seyahatlerinizde aşağıdaki aktiviteleri yapmadan dönmeyin.

  • Kamp-Karavan
  • Yüzme
  • Yayla Turizmi
  • Av Turizmi
  • Su Altı Dalış 
  • Yamaç Paraşütü 
  • Rüzgâr Sörfü 
  • Trekking

Amasra’da Yemeden Dönmemeniz Gereken Yiyecekler

Balık 

Amasra’nın vazgeçilmek yiyeceklerindendir. Deniz manzaralı, iskeleli yada tarihi yapıda olan balıkçıların birinde akşam yemeği ziyafetini gerçekleştirebilirsiniz. Mezgit tava, çinakop ızgara, çarpan güveç sizlere önerebileceğimiz balık türlerindendir. 

Amasra Salatası

İçerisinde birçok farklı ve taze sebzeyi bulundurur. Balığın yanında en çok tercih edilen şeydir. Bu salatanın bu denli meşhur olmasının sebebi içerisindeki ürünlerin günlük taze bir şekilde köylülerden alınmasıdır. 

Ballı Yoğurt 

Balık ziyafetinden sonra yenilen bir tatlıdır. Restorantların birçoğunda ücretsiz olarak sunulmaktadır. Manda yoğurdundan yapılmaktadır. 

Çöven Ekmeği

Balığın yanında tercih edilmektedir. Normal ekmeklere nazaran daha uzun süre tazeliğini korumaktadır. Her zaman satışı yapılmaz. Eğer tadına bakmak isterseniz erken saatlerde fırına gitmeniz gerekir. 

Midye Dolma 

Sevenlerinin tadına doyamadığı sevmeyenlerin ise yanaşmadığı yiyeceklerdendir. Amasra’ya uğradıysanız size tavsiyemiz Carlos Midye Dolmadır.

Tayland Usulü Dondurma 

Büyük Liman’da 2018 yılında hizmete giren Tayland usulü  rulo dondurmaları tatmadan dönmemeniz tavsiye edilir.

Gemici Kahvesi

Amasra Vapur Restoran'ta Türk kahvesi tadındaki gemici kahvelerini deneyimleyebilirsiniz.

Amasra, Bartın ile Taşköprü, Kastamonu arası karayolu mesafesi 238 Km'dir. Bu mesafeyi aracınızla 3 saat 43 dakika gibi bir tahmini bir sürede alabilirsiniz, yani şimdi yola çıksanız, saat 17:15 gibi varmış olursunuz.

Yakıt konusundan bahsedelim biraz da;
Aracınız benzinli ise ortalama 21.42 Lt yakıt tüketirsiniz ki bu da 104.96 TL'ye tekabül ediyor.
Aracınız dizel ise ortalama 14.28 Lt yakıt tüketirsiniz ki bu da 59.98 TL'ye tekabül ediyor.
Aracınızda LPG takılı ise ortalama 26.18 Lt LPG tüketirsiniz ki bu da 73.3 TL'ye tekabül ediyor.

Bu arada, Amasra, Bartın bölgesinde tahmini hava sıcaklığının olduğunu ve havanın olacağını tahmin ediyoruz. Taşköprü, Kastamonu civarlarında ise, hava sıcaklığı dolaylarında olup, olduğu noktasında ciddi bulgular mevcut.

Yol Haritam size Türkiye'nin bütün il ve ilçeleri arasındaki mesafeyi söyler, gitmeniz gereken en doğru rotayı çizer ve bölgelerin hava durumlarıyla ilgili bilgi verir.

Eminiz, bu uygulamayı çok seveceksiniz..

 

SEYAHAT ARAMA

Amasra & Sinop & Kastamonu

Tarihsel dokusunu korumuş ahşap evleriyle tanınan Safranbolu'yu, tertemiz havası ve şirin kasabalarını gezip görebileceğimiz Karadeniz Sahillerini, şirin dokusuyla Amasra'yı, sonsuz yeşil tonlarının önünüzde uzadığı Loç Vadisi'ni, Kurtuluş savaşında ön plana çıkan İnebolu ve Sinop'u keşfetme imkanı. Safranbolu ve Kastamonu ise muhtelif dönemlerin insanlarının yaşadıkları yeri hangi sebeplerle, ne gibi amaç ve özlemlerle düzenlediklerini ortaya koyan birer şehircilik laboratuvarı gibidir. Kastamonu Anadolu'nun upuzun tarihinin muhtelif aşamalarını, büyük şehirlerde özlenen bir tabiat dokusunun içinde korumuş çok özel bir şehirdir. Dağların arasındaki dar bir vadiye yayılan merkezde geçmişin izleri dağınık birkaç kalıntıdan ibaret değildir, hâlâ kullanımda, günlük hayatın içindedir. Beylikler Dönemi'nden kalma, ahşap oyma ve nakışlarıyla tartışmasız bir şaheser olan Mahmut Bey Camii hep kullanımda kalarak korunmuştur. Kurtuluş Savaşı'nın ilk kadın mitinginin yapıldığı Nasrullah Meydanı bugün de bir merkez, bir buluşma yeridir. Bilen bilir, Kastamonu aynı zamanda bir evliyalar şehridir. Bugün bir Vakıf Müzesi'ni barındıran dergâha adını veren Şeyh Şaban-ı Veli; Mevlana, Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli ile birlikte Anadolu'nun dört manevi direğinden biri sayılır. Yöresel mutfakların çok zengin lezzetlerini tadacağınız mönüler, keyifle yapacağınız bu seyahatte sizleri bekliyor...

TURUN ÖZELLİKLERİ

  • 24 kişiyle sınırlı grup,
  • Koşturmadan ve keyifle yapılacak bir yolculuk,
  • Karadeniz sahillerinde Amasra, Cide, Loç Vadisi, İnebolu ve Sinop'un keşfi,
  • Selçuklu ve Osmanlılar'ın izinde Kastamonu, Yörük Köyü ve Safranbolu,
  • Tabii güzellikleri ve tarihi dokuyu birliklte keşfedeceğiniz bir seyahat programı,
  • Yöresel mutfakların seçkin lezzetlerini tadacağınız zengin menü seçimi.

26 Ağustos 2022 Cuma İstanbul - Devrek - Amasra

Saat 07.00 de Taksim, Dünyanın Renkleri bürosunun önünden, saat 07.30 da da Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı) önündenAmasra'ya doğru hareket. Yol üzerinde bastonuyla ünlü Devrek'te mola. Bir atölyede bu sanat eseri bastonların yapılışını izledikten sonra yola devam ve Amasra'ya varışta, öğle yemeği için serbest zaman. Ünlü tarihçi Strobon'a göre Amazonlar tarafından kurulmuş olan ve adını bir Pers prensesi Amastris'den alan AmasraKaradeniz'in eşsiz güzelliklerine sahip bir kıyı şehridir.Yemekten sonra, Fatih Sultan Mehmet tarafından "Çeşm-i Cihan buramı ola" (Dünya'nın Gözü) diye adlandırılan Amasra'nın keşfi. İhtişamını halen koruyan surlarla çevrili kent sokaklarında gezerken küçük bir adayı anakaraya bağlayan Kemere Köprüsü, Cenevizliler döneminden kalma Amasra Kalesi, Kiliseden çevirme Fatih Camii, Sormagir Kapısı, Zindanlar, Ceneviz Kabartmaları ve Çekiciler Çarşısıile Osmanlılar döneminde Bahriyeyi Hümayun sonrasında mızıka okulu olarak da kullanılan Amasra Müzesigezileri. Akşam yemeği limada bir balık lokantasında, geceleme Northdoor Hotel'de.

27 Ağustos 2022 Cumartesi Amasra - Gideros Koyu - Cide - Loc Vadisi - İnebolu - Sinop

Sabah, kahvaltının ardından, Karadeniz sahilini izleyerek, Kurucaşile ve Gideros koyu'nda kısa molalar verip Cide'ye varış. Burada Rıfat Ilgaz'ın doğduğu ve şu anda müze olan evinin gezilmesi. Ardından Loç Vadisi'ne doğru yola devam. Varışta, Seyir Terası'ndan harika panoramayı seyrettikten Küre Dağları'nın muhteşem manzaralarının ortasından geçerek İnebolu'ya doğru yola devam ve varışta İnebolu'nun keşfi. İnebolu kentsel mimarisinin önemli sembolleri olan İnebolu Evleri, tarihsel dokuyu ayakta tutmayı başaran eşsiz yapılardır. Kendine özgü mimari tarzı bulunan bu evlerden özellikle Nezihe Battal Kültür Evive ardından da, 1903 yılında yapılan İnebolu Yeni Camii'nin bahçesinde yer alan Güneş Saatigezileri. Bu saat, Dünyanın en iyi güneş saati olma işlevini hiçbir zaman yitirmemiş. Daha sonra, Kurtuluş savaşı sırasında İstiklal Yolu olarak da bilinen İnebolu-Kastamonu-Ilgaz-Çankırı-Ankara güzergahının başlangıcı olan ve tarihi dokusunu koruyan İstiklal Caddesi'nin ve Hamamcı Kadı Salih Reis Anıtıile Dr. İsmail Hakkı Bey Anıtı'nın görülmesi ve Sinop'doğru yola devam. Varışta otele yerleşme. Akşam, şehrin en iyi mantıcısı "Mantıcı Teyze"de Sinop mantısıtadımı. Geceleme otelde.

28 Ağustos 2022 Pazar Erfelek Şelaleri- İnceburun Feneri - Hamsilos Tabiat Parkı - Sinop

Sabah, kahvaltının ardından otelden, 1997 yılında Erfelek Barajı'nın yapımı sırasında Devlet Su İşleri tarafından tesadüfen keşfedilmiş olan Erfelek Tatlıca Şeleleri'ne doğru hareket. Varışta, Erfelek Şelaleleri'nde gezinti: Doğanın içinde saklı bu cennette, yürüyüş yolundan, yemyeşil ağaçlarla kaplı kuytu köşelerde birikmiş masmavi suları, suların etrafından göğe yükselen kayaları, kayaları saran sarmaşıkları görerek ilerledikçe şelalerin harika manzaralarını hayranlıkla keşfedeceksiniz. Buradan, yol üzerinde Akliman'da mola vererek, başka bir doğa harikası ve Türkiye'nin Fyordları olarak adlandırılan Hamsilos Tabiat Parkı'na doğru yola devam: Burada denizin, kara parçasının içlerine doğru bir nehir gibi kıvrılarak girerek muhteşem bir manzara oluşturduğunu göreceksiniz. Hamsilos Koyu, 1991 yılında Kültür Bakanlığı tarafından 1. derece doğal sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Ardından, Türkiye'nin en Kuzey noktası olan İnceburun Deniz Feneri'ne doğru yola devam. Varışta, İnceburun Deniz Feneri'de mola: Deniz ve gökyüzü mavisi renklerinden ve dalgaların seslerinden oluşan bir fon üzerinde 38 metre yüksekliğe yükselen bu fener 1863 yılında inşa edilmiş. Son olarak, dönüş yolunda Sarıkum Tabiatı Koruma Alanıgezisi. Bu alan, göl, ormanlar, yalancı maki toplulukları, kıyı kumulları, deniz kıyısı kayalıkları, sulak çayırlar, ağaçlandırma sahaları, tarım alanları ve yerleşim birimlerinden oluşmakta. İçerisinde zenginlik ve çeşitlilik içeren bir çok ekosistemin bulunması sebebiyle 1987 yılında Tabiatı Koruma Alanı olarak ayrılmış, Alana ismin veren Sarıkum Gölü eski bir körfez ve bu körfeze akan derelerin önünün, karayel rüzgarlarının hareketlendirdiği kıyı kumullarınca kapatılması sonucu oluşmuş bir lagün gölüdür. Bu tabiat harikasınıda gezdikten sonra,Sinop'a geri dönüş. Varışta tarihi şehrin yürüyerek keşfi: Adını güzeller güzeli su perisi ''Sinope''den alan Karadeniz'in bakir kalmış bu sahil kenti Boztepe Burnu üzerinde kurulmuş. Şehir turunda, ilk olarak türkülere ve dizilere konu olan Tarihi Sinop Cezaevigezisi; Sabahattin Ali'nin yazdığı Aldırma Gönül şiirini cezaevinin zindanlarını ve koğuşlarını gezerken içinizde hissedebilirsiniz. Daha sonra Geçici Miras listesine alınan Tarihi Sinop Kalesive bir Anadolu Selçuklu eseri olan Alaeddin Camiigezileri. Akşam, limanda bulunan bir balık lokantasında deniz mahsulleri tadımı. geceleme otelde.

29 Ağustos 2022 Pazartesi Sinop - Boyabat - Taşköprü - Kastamonu

Sabah, kahvaltının ardından, Boyabat, Taşköprü üzerinden Kastamonu'ya hareket. Yol üzerinde Boyabat'da mola: Osmanlı dönemi mimari özelliklerini iyi bir şekilde yansıtan, dolgulu bir tuğla malzemesiyle inşa edilmiş olan Boyabat evleriile M.Ö 7. yüzyılda bölgenin en sarp iki kayasından birine Paflagonyalılar tarafından inşa edilen Boyabat Kalesi gezileri. Ardından, Taşkörü'de köprü ve sarımsak molası vererek, Karaçomak Deresinin iki yakasına kurulmuş olan ve evliyalar şehri olarak da bilinen Kastamonu'ya varış. Münire Sultan Sofrası'nda yöreye özel lezzetlerden oluşan öğle yemeği. Yemek sonrası, Antik Çağ ve Türk-İslâm dönemine ait birçok tarihi eser ve yapıyı barındıran şehrin tarihi dokusunun keşfi:Kastamonu Kalesi ve Saat Kulesi, Hükümet Meydanı, Münire Sultan Medresesi, Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, İsmail Bey Külliyesi, Deve Hanı'nı ve Kurtuluş Savaşı sırasında İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un bir dönem hutbe verdiği Nasrullah Camii ve Şadırvanıile Kurtuluş Savaşı sırasında gösterilen fedakârlık ve cesaretin sembolü olan Şerife Bacı'nın Anıtı gezilecek yerler arasında. Daha sonra, Çobanoğlu Beyliği'nin ilk yerleşim yeri olup eski adı Gaşgaba olan Kasaba Köyü'ne hareket. Burada, ağaç işlemeciliğinin en güzel örnekleri ile bezenmiş Mahmutbey camii'ni ve köyü gezdikden sonra Kastamonu'ya dönüş. Akşam yemeği ve konaklama Uğurlu Konakları'nda.

30 Ağustos 2022 Salı Kastamonu - Yörük Köyü - Safranbolu - İstanbul

Sabah, kahvaltının ardından İstanbul'a doğru hareket. Yolda, ilk olarak, müthiş bir eski taş dokusu olan ve ilk yerleşimi 11. yy'a kadar dayanan Yörük Köyü'nde mola. Köyün, Anadolu'nun Türkleşmesi döneminde Oğuzlar'ın Kayı boyuna mensup üç Türkmen Beyi tarafından kurulduğu rivayet olunur ve Bektaşi geleneklerinin izleri taşır. Günümüzde hem tarihi evleri hem de meşhur baklavası ile tanınır. Köyde, ilk yerleşim yeri olan Çökön Meydanı, Kasım Sipahioğlu Konağı ve Köy Çamaşırhanesigezileri. Meşhur baklavayıda tattıktan sonra, Türk ve Rum kültürlerinin izlerini taşıyan bir açıkhava müzesi olarak nitelendirebileceğimiz, Külür Mirası listesine alınan Safranbolu'ya doğru yola devam. Varışta, Hıdırlık Tepesi'nden şehrin panoramasını, Hükümet Konağı'nın ve Saat Kulesininbulunduğu Kale Mevkiini görerek, Safranbolu'nun ruhunu yansıtan sokakları keşfetme ve Semerciler, Manifaturacılar, Demirciler, Bakırcılar Çarşıları, Cinci Hanı ve Hamamı, İzzet Mehmet Paşa Camii, Köprülü Mehmet Paşa Camii'ni ve avlusundaki Güneş Saatigezileri. Evleri ve lokumlarıyla meşhur Safranbolu'da en güzel gezi evi olan Kaymakamlar Konağı'nı gezerken kendinizi zaman makinesindeymiş gibi hissedeceksiniz. Yemeniciler Arastası'nda Safranbolu'ya özgü hediyelik esyaları görebilirsiniz. Öğle yemeği için serbest zamanın ardından İstanbul'a hareket. Akşam, saat 20.00 civarı, önce Kadıköy'e ve ardından Taksim'e varış.

Rezervasyon Şartları:
Covid-19 salgınının neden olduğu kargaşadan dolayı, 2021 ve 2022 senelerine özel olarak tura kayıt şartlarında değişiklikler yaptık:
Talebiniz üzerine tura kaydınız opsiyonlu olarak tutulacak ve münferit olarak, adınıza alımlarını yapacağımız uçak biletlerinizi tedarik ettiğinizde tur rezervasyonunuz kesinlik kazanacaktır. Tur ücretini,
  • Yurtiçi gezilerde seyahatin başlamasından 15 gün öncesine kadar,
  • Yurtdışı gezilerde seyahatin başlamasından 30 gün öncesine kadar ödeyebilirsiniz.
  • Ancak turun, bu tarihlerden önce tamamiyle dolması halinde, katılımcı sayısını kesinleştirmek için %25 ön ödeme talep edilebilir.


  • Ücrete dahil olan hizmetlerimiz
    • Konforlu özel tur otobüsüyle seyahat;
    • 1., 2., 3. ve 4. gün akşam yemekleri;
    • 2 Öğle yemeği;
    • Programda belirtilen otellerde geceleme ve kahvaltı;
    • Rehberlik hizmetleri.
    • Tüm bahşişler ( Tur Rehberi Bahşişi hariç* ) ;
    • Seyahat sigorta paketi.
    Ücrete dahil olmayan hizmetlerimiz
    • Programda belirtilmeyen geziler;
    • Ören yerleri girişi için müze kart;
    • Prpgramda belirtilmeyen 3 öğle yemeği;
    • Her türlü kişisel harcama.

    * PoloTurizm özel seyahat sigorta paketi tüm seyahat ücretlerine dahil olup, ilk ödemeyi yaptığınız anda size verilen poliçe, Polo Turizm Seyahatleri'ne katılan yolcuların tamamını kapsar. Poliçenin:

  • Mesleki Sorumluk bölümü ödenen ücretin % 100 'ünü
  • Zorunlu Nedenlerle Seyahat İptali bölümü ise ödenen ücretin %90'ını teminat altına alır. 85 yaş ve üstü yolcularda Zorunlu Nedenlerle Seyahat İptali bu kapsamın dışındadır.
  • Seyahat Sağlık bölümü, seyahat esnasında sağlık sorunları veya vefat durumunda, masraflarınızı: Yurt Dışı seyahatlerde 30 000 EURO ya; Yurt İçi seyahatlerde ise 10 000 TL sına kadar karşılamaktadır. Kapsam alanlarının detayını poliçenizde görebilirsiniz.

  • nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası