blogger seo ayarları nasıl yapılır / Blogger SEO Ayarları | Web Günlüğü

Blogger Seo Ayarları Nasıl Yapılır

blogger seo ayarları nasıl yapılır

Blogger SEO Ayarları

Blogger Yeni Gelişmiş Seo Ayarları
Blogger geliştiricileri her geçen gün yeniliklerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. Blogger geliştiricilerinin en son yaptığı geliştirme blogger'ın yeni tema sistemi olan dinamik görünümler için Sidebar özelliğiydi. Bu özellikle ilgili paylaşmış olduğum yazıya buradanulaşabilirsiniz. Bu geliştirmeden sonra ise blogger geliştiricileri bu zamana kadar yapılan tüm geliştirmelerin önüne geçecek cinsten bir özellik ortaya çıkarmışlar. Bu gelişme ise seo ayarlarını daha detaylı yapmaya olanak sağlayan blogger yeni seo ayarları.

Sürekli olarak blogger geliştiricilerinin yapmış olduğu yenilikleri funduszeue.info adresinden takip eden birisi olarak dün gece saatlerinde Arama Tercihlerinizi Özelleştirinbaşlığı altında bulunan şuyazıyı görmüştüm. Fakat bu konuda yararlı bir yazı yazabilecek durumda olamadığım için bugüne ertelemek zorunda kaldım.
Bu geliştirmeyle ilgili bazı ayarların bulunduğu kısım Blogger Kumanda Paneli > Ayarlar > Arama Tercihleri  sayfasında bulunmakta. Diğer birkaç özellikte yazı yayınlama sayfasında bulunmakta. Merak etmeyin hepsini şimdi teker teker detaylı bir şekilde anlatacağım :)
İlk olarak Arama tercihleri sayfasından başlayalım. Alttaki resimden de anlaşılacağı gibi bu sayfada Meta Açıklama Ayarı, Hatalar ve Yönlendirmeler Ayarları, Gezginler ve Dizin Oluşturma Ayarları bulunmakta.

Blogger Arama Tercihleri Özelleştirme

1 - Meta Etiketler


Bu kısım normalde aşağıdaki kod yardımı ile yaptığımız blog açıklaması ayarını pratik bir şekilde yapmamıza olanak sağlıyor. Fakat diğer keywords(ana kelime) gibi ayarlar eklenmemiş. Bu tip ayarlarda eklense güzel olurdu aslında. Belki bu konuyla ilgili blogger geliştiricileri ilerleyen günlerde bizlere sürpriz yapabilir :) Bu arada alltaki resimdeki kod yanıltmasın kod kullanmadan direk blog açıklamasını gireceksiniz.


2 - Hatalar ve Yönlendirmeler


a) Sayfa Bulunamadı Sayfası İçin Özel İçerik
Bu kısımda ise blogunuzda bulunmayan sayfalar için özel bir hata sayfası oluşturma alanı mevcut. Daha önce bloggger'ın kendi oluşturmuş olduğu sabit bir hata sayfası vardı. Ama artık bu sayfayı 10 bin karaktere kadar istediğiniz bir şekilde özelleştirebilirsiniz.



b) Özel Yönlendirmeler
 blogunuzda bulunmayan, silmiş olduğunuz veya ziyaretçilerinize göstermek istemediğiniz sayfaları blogunuzun başka bir sayfasına yönlendirmenize olanak sağlıyor.


3 - Gezginler ve Dizin Oluşturma


a) Özel funduszeue.info
Bu ayar arama motorlarının örümceklerinin(robotlarının) blogunuzun hangi sayfalarının arama motorlarında indexlenmesini veya hangi sayfalarınızın arama motorlarında indexlenmeyeceğini ayarlamanızı sağlıyor. Bu ayar eskiden aşağıdaki şekildeydi ve özelleştirmemiz olanaksızdı. Ayrıca yazılarımıza eklediğimiz etiketler arama motorlarında indexlenmiyordu.
User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /
Sitemap: funduszeue.info?orderby=updated
Eğer funduszeue.info dosyası hakkında bilginiz varsa kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Fakat bu konuda herhangi bir bilginiz yoksa bu alana yukarıdaki kodu kopyalayıp yapıştırınız ve sitemap kısmındaki adresi blogunuzun adresiyle değiştirip etiketleri arama motorlarında indexletmek içinde Disallow: /search kısmını siliniz. Ek olarak ayarın üst kısmındaki uyarıyı dikkate alınız.


b) Özel Robot Başlık Etiketleri
Bu ayarlarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bu kısım. Bu kısımda arama motorları botlarının blogunuzu takip edip etmemesini(indexlemek için), blogunuzdaki neleri arama motorlarında indexlenip nelerin indexlenmeyeceğinin ayarlandığı kısım. Bu kısım ile ilgili bende ileri düzey bir bilgiye sahip değilim, eğer bu konuda sizin de bilginiz yoksa en iyisi bu kısıma hiç dokunmayınız.


Arama Tercihleri kısmındaki ayarlar işimiz bu kadar. Şimdi yazı yayınlama alanındaki yapılan özelleştirmelere geçelim.

1 - Arama Açıklaması
Arama açıklaması yayınladığımız herhangi bir yazıyla doğru orantılı olarak arama motorlarında  yazdığımız yazının bulunabilmesi için bir açıklama yazmamız için geliştirilmiş. Örneğin "Blogger Arama Motoru Optimizasyonu" başlıklı bir yazı hazırladık, buna uygun veya benzer bir açıklama girerek bu hazırlamış olduğumuz yazının arama motorlarında kolaylıkla bulunabilmesini sağlıyor.


2 - Yazıda Kullanılan Resim Ayarları
Blogger'ın en sevdeğim ve diğer sistemlere göre daha elverişli olan bir özelliği resimlerin google'da çabuk indexlenmesi ve ziyaretçi trafiğini arttırması. Bilindiği üzere yazılarımızda kullandığımız Alt ve Title ayarlarını da kodlardan yapıyorduk. Fakat gelen bu yeni özellik sayesinde artık bu ayarı daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Alttaki birince resimde görüldüğü gibi eklediğimiz resme tıkladığımızda Properties diye yeni bir şey görüyoruz. Properties'e tıklayınca ikinci resimdeki bir görüntü bizi karşılıyor ve burdan resmimize Alt ve Title yani resim açıklaması ve resim başlığı ekleyerek arama sonuçlarında etkili sonuçlar almamızı sağlıyoruz. İsterseniz Alt ve Title ayarlarına yazınız ile ilgili aynı açıklama ve başlıklar girebilir veya farklı açıklama ve başlıklar da kullanabilirsiniz.


2 - Yazıda Kullanılan Bağlantı (Link) Ayarları
Son özelliğimiz ise yazılarımıza eklediğimiz bağlantıların basit ayarlarını yapıyoruz. Örneğin yazımıza  başka bir siteyle ilgili bir bağlantı verdik, verdiğimiz bu bağlantıya tıklayarak Değiştir'e tıklıyoruz. Açılan pencereden verdiğimiz bu bağlantıyı onaylamadığımızı yani bu bağlantıya referans olmadığımızı belirtmek istiyorsak bunun için Add rel="nofollow" onayını işartliyoruz. Bağlantının yeni bir pencerede açılmasını istiyorsak da Bu bağlantıyı Yeni Pencerede Aç tikini işaretliyoruz.




Bu yazıyı 2 saat gibi uzun bir sürede hazırladım hata veya eksiklikler için kusura bakmayın umarım siz blogger kullanıcılarına faydalı olur. Kopyala+Yapıştır yapanlardan ricam verdiğim bu emeğe karşılık en azından bir bağlantı vermeniz ama mümkünse nofollow olmasın :)

Dijital dünyanın belki de en çok ilgi çeken noktalarından birisi, o sitenin var olması ile ilgilidir. Sosyal medya üzerinde var olmak için belki de pek çok marka, firma ve şirket yüksek oranda ödeme yapıyor ve yoğun reklam çalışmaları ile karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda da en azından bu süreçlere dair nasıl bir ilerleme yapabiliriz ve yeni bir site için nasıl bir seo ayarı yapabiliriz konusu ön plana çıkıyor. Peki ama bu süreçler için neler yapacağız? Gelin hepsini ön plana çıkaralım ve incelemeye başlayalım.

Seo Ayarı Nedir?

SEO Ayarları Nasıl Yapılır? Yeni Siteler İçin SEO Ayarları 2

Öncelikle SEO nedir sorusunu cevaplayarak işe başlayalım. Bildiğiniz gibi SEO, özellikle arama motorlarında yer almak için sitelerin yaptığı bir çalışmadır. Yani arama motoru optimizasyonu olarak karşımıza çıkar. Bu optimizasyonlar sayesinde pek çok konuda detayı ön plana çıkarabiliyoruz. Fikirlerinizi daha çok insana ulaştırmak için yapacağınız web sitesi için özellikle SEO uyumlu web sitesi çalışması yapabilir ve çözümleri de kendi içinde ön plana çıkarabilirsiniz.

SEO İçin url ayarı nedir?

Özellikle SEO yapılarında URL ayarlarının önemi çok büyüktür. URL yani herhangi bir web sitesinin herhangi bir sayfasına girdiğinizde adres çubuğunda yazanlar, SEO’nun önemli parçalarından biri. Bu alanı “%34+&?” gibi işaretlerle harcamak yerine doğrudan sayfadaki içeriğin anahtar kelimesiyle değerlendirmek mümkün. Tabii başlığınız yine yaratıcı ve ilgi çekici olabilir, ama permalink sayesinde başlık ile URL’in farklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Orijinal olmak gerekiyor, bu çok önemli!

SEO Ayarları Nasıl Yapılır? Yeni Siteler İçin SEO Ayarları 3

Yani yapılacak olan işte orijinal olmak ve bir şeyler katmak çok önemli. Markaların ve firmaların bu süreçte yaptıkları en büyük hata orijinal olmayan, düz olan yapılar. Bu yüzden de ilerleme konusunda her zaman bir sıkıntı yaşanıyor. Orijinal olmak adına çok daha etkili ve hızlı bir çalışma yapabilir ve kendinizi de bu süreç dahilinde ön plana çıkarabilirsiniz. Kullanıcılar tarafından düzenli olarak takip edilebilmek ve sitenizin trafiğini artırmak için oldukça önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu yüzden de sürece yönelik her bir fırsatı ve beklentiyi kolayca ön plana çıkarabiliyoruz.

Ayrıca eski içerikleri güncellemek de faydalanabileceğiniz bir yöntem. Geçmişte kalmış bilgilerin yer aldığı içeriklerinizi, güncel verilere uygun şekilde yenilerseniz trafiğinin arttığını kolayca fark edersiniz.

Görsellerle ilgili isimler

Bir okuyucu ile ilgili olarak sayfada kalmak ve okuyucuyu sayfada tutmakla ilgili akla gelen pek çok çalışma yapılıyor. Bunlar için hem düzenli hem de hızlı bir yapıda ilerlemek çok önemlidir. Görsellerden faydalanmanın diğer yolu da onları anahtar kelimelerle isimlendirmek. Görsel için SEO yapmak, yani keyword’lerle alt etiketler oluşturmak, görsel aramalarında da sitenizin çıkmasını sağlar. Bir taşla iki kuş klişesi tam da bu duruma uygun.

Yani siteye yükleyeceğiniz görsel kesinlikle size bir iç seo durumu yaratacaktır. Bunların da hemen hemen hepsini kolayca takip edebilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Görsel için SEO yapmak oldukça etkili bir çalışma olacağı için her türlü sitenize katkı sunacaktır.

Anahtar kelimeler konusuna dikkat!

SEO Ayarları Nasıl Yapılır? Yeni Siteler İçin SEO Ayarları 4

Anahtar kelimeler oldukça önemlidir. Ama her şey değildir. Sadece arama motorlarına fikirler verir. Bir içerik arama motorlarında üst sıralarda görünmesi için anahtar kelimelerle ilgili çalışmaların yapılması lazım. Seo çalışması nedir ve nasıl yapılır gibi soruların zaten temel nedeni ve önemi de burada ortaya çıkıyor. Konuyla ilgili karşınıza çıkarılan bütün seçenekleri en hızlı şekilde kullanabilir ve organize edebilirsiniz. Tabii bu konuda bütün içeriği de anahtar kelime ile ilerletmek sorun yaratabilir. Bir şekilde kör göze çomak sokmuş olursunuz. Bu konuya dikkat etmekte fayda var.

Tag kullanımına dikkat etmek gerekiyor!

Bir web sitesine ait sayfanın aramalarda görünen ilk yüzünü oluşturan meta tag, bir etiket olarak kabul edilebilir. Title ve description (başlık ve açıklama) olarak iki kısımdan oluşan meta tag, mağazanın görünen ilk vitrini olarak da düşünülebilir. Peki, sayfanızın nasıl indeksleneceğini belirleyen title ve description alanlarını SEO odaklı kullanmayı düşünür müsünüz? Düşünün. Bu alanlara en önemli anahtar kelimeleri yerleştirmek demek, aramalarda sayfanızın üst sıralarda çıkması için başka bir vesile demek. Bu yüzden bu konuda yapılacak olan çalışmalarda ekstra hassas olmak gerekiyor. Hepsini kendi içinde değerlendirebilir ve düzenli olarak ön plana çıkarmaya başlayabilirsiniz.

SEO Çalışması yapmak için farklı yollar var mı?

SEO Ayarları Nasıl Yapılır? Yeni Siteler İçin SEO Ayarları 5

Bu konuda evet yapılacak şeyler var. Ama her şeyi kuralına ve sistemine göre yapmanız lazım. Bunlardan ilki Backlink oluyor. Yani başka bir siteden size link vermesini istiyorsunuz. Bu şekilde büyük bir site size referans oluyor ve Google gözünde sitenizin puanı yükseliyor. Başka sitede içerikleriniz yayınlanırsa hem popülariteniz hem de sitenizin içeriği artacaktır. Referans olarak gösterilen bir kaynak olmak sizin için de önemli olacaktır bu noktada.

Eskiden Google üzerinde yoksan yoksundur deniyordu. Şimdi bu konuya bir de sosyal medya eklendi. Beğen ve paylaş butonlarıyla kullanıcı etkileşimini artırmanız gerekiyor. Organik trafik bu noktada her şey oluyor. Trafik yükseltmek için süreçlerin tamamını kendinize göre kullanabilir ve incelemeye başlayabilirsiniz.

Site içi seo çalışmasında önemli olan en büyük detay alt yapıdır. Araçlarla ölçeceğiniz sitenizin eklentilerle ya da farklı temizlik şekilleriyle hızlandırılması gerekiyor. Kullanıcılar sayesinde çok daha fazla tercih edilirsiniz ve bu süreçler için gerçekten önemli bir yaklaşımla ilerlersiniz.

Site hızı düşüren tema seçimlerinden kaçının ve çok daha organik, kaliteli ve premium tema detaylarına ulaşın. Sitenizin teması ne kadar iyi olursa olsun içerik konusuna kesinlikle bakmanız gerekiyor. Bu durum hepimizi yoracağı gibi sitenizi de yoracaktır. Bu yüzden yapılacak olan çalışmaları güncel olarak incelemenizi öneriyoruz. Zaman kaybetmeyin ve SEO konusunda detaylara göz atın.

Site içi seo nedir?

SEO Ayarları Nasıl Yapılır? Yeni Siteler İçin SEO Ayarları 6

Seo yapılacak bir site için önemli olan detay kesinlikle Site içi seo konusudur. Bu konuda da siteye büyük fayda sağlarsınız. Peki ama bu detay nedir ve nasıl karşımıza çıkar? Gelin hepsini yakından incelemeye başlayalım. İç seo nedir ve nasıl karşımıza çıkar? Bu konuların tamamını güncel olarak inceleyebilir ve organize edebilirsiniz. Daha fazla ziyaretçiye erişmek ve daha çok kişiyle iletişime geçmek için site içi seo çalışmalarını incelemeye başlayabilirsiniz.

İç Seo çalışmasında detaylar:

  • Daha fazla ziyaretçi
  • Daha fazla reklam kazancı
  • daha fazla satış 
  • Doğru kitle
  • Düşük maliyet
  • Yüksek kazanç
  • Markalaşmak

Bu gibi detaylar bir SEO için olmazsa olmazlardan olacaktır. Daha etkili bir süreç için karşınıza çıkarılacak olan yeni nesil çalışmalar için sitenizin dizaynını düzenli olarak kontrol etmeli ve bu sayede çok daha etkili bir çalışmaya erişmelisiniz. Alanında başarılı olan seo çalışmalarında genel olarak iç seonun önemini görürsünüz. Birisi evinizin içini temizlemek, dış seo da genel olarak semtinizin düzgün olması gibi bir durumdur aslında.

İç Seo Çalışması Nasıl Yapılır?

SEO Ayarları Nasıl Yapılır? Yeni Siteler İçin SEO Ayarları 7

İç seo çalışması yapmak için öncelikle dikkat etmeniz gereken noktalar var. Url yapısı bu noktada çok önemlidir. Url içerisinde yer alacak olan anahtar kelime ve anahtar kelime ile ilgili detaylı çalışmalar hepimizi etkileyeceği için beklentilere de bu şekilde cevaplar verebiliriz. Bildiğiniz gibi SEO konusunda ihtiyaçlara hızlıca dokunmak ve bu süreçleri çok daha etkili şekilde takip etmek hepimizin genel olarak yürüttüğü bir hizmet olacaktır. Profesyonellerin bu noktada ön plana çıkması ve en azından hedefinize giden yolda size yol göstermesi, geniş çaplı bir hizmet olacaktır.

10 adımda iç seo ayarı!

Url yapısı oldukça önemlidir. Bu yüzden de yapılan bütün yeni çalışmalar kesinlikle URL tarzına göre ilerleyecektir. Url yapısı ile ilgili olarak önemli bir ölçüde büyümek ve gelişmek için kendinizle ilgili çalışmaları kullanmalı ve bu süreçlere yakından göz atmalısınız.

1- Url yapısı

SEO Ayarları Nasıl Yapılır? Yeni Siteler İçin SEO Ayarları 8

Url yapısı yukarıda da bahsettiğimiz gibi önemli bir bileşendir. Sitenizde yer alan url yapısı oldukça önemli bir strateji ile ilerlemelidir. Burada anahtar kelime url yapısı tercih edilmelidir.

Örneğin: funduszeue.info şeklinde bir düzenleme önemli olacaktır.

2- Hedefiniz ve başarılarınız

Hedef konusu çok önemlidir. Ana sayfa üzerinde yer alan bilgi kategorileri sizin için oldukça önemli konulardır. Bu süreçlerde her bir farklı beklentiyi ve fırsatı inceleyebilir ve kolayca ön plana çıkarabilirsiniz.

3- Multimedya detayları kullanmak

Bu konu da kesinlikle size göre bir artı yaratacak önemli konulardan biridir. Multimedya kullanmak konusunda ilgi çekici bir video hazırlayabilirsiniz. Ya da semantik bir görselin kullanıcıya ulaşmasını organize edebilirsiniz. Sitenizde daha uzun kalan kullanıcı sitenizin puanını artıracaktır.

İçeriklerle ilgili videolar da bu konuda size katkı sunacaktır. Youtube videolarını web sitenize yükleyip sonra da bunları sitenize eklerseniz geniş bir bilgi kaynağı yaratmış olursunuz. Bu da kanalınızı çok daha zengin bir hale getirmiş olur.

4- Link çıkışı konusu

SEO Ayarları Nasıl Yapılır? Yeni Siteler İçin SEO Ayarları 9

İçeriklerinizle ilgili olarak yapılmış araştırmalara bakabilirsiniz. Bu konuda bilimsel makalelere ya da dünyanın en büyük kaynaklarından biri olan WikiPedia için link çıkışı yapabilirsiniz. Gov ya da Edu uzantılı resmi ya da üniversite sitelerine link çıkışı yapmanızı öneriyoruz. Bu konuda en azından profesyonel bir destek alabilirsiniz.

5- İlk kelime kuralı

Belki de pek çok kişinin bilmek istediği kuralın başında bu kurul geliyor. İlk kelime kuralı. Sayfanızın ilk kelimesinde semantik bir şekilde anahtar kelimelerinizi kullanmanız gerekiyor. Sayfa içeriği hakkında bilgi veren kelimeleri tercih ederek düzenli bir içerik yapısı ortaya çıkarabilirsiniz. İlk kelime içerisinde sitenizin ya da sayfanızın ne işe yaradığını karşı tarafa anlatmanız gerekiyor. Bu sayede daha fazla kişi sayfanızda kalsın ve okumaya devam etsin. İlk kelime içerisinde sitenizin ya da sayfanızın tam olarak ne işe yaradığını karşı tarafa iletirseniz tebrikler. İç seo aşamalarında önemli bir çalışma yapıyorsunuz demektir.

6- H1 etiketleri ve özellikleri

H1 etiketleri ile ilgili özelliklerin hepsini online olarak ön plana çıkarıyor ve süreç bazlı olarak sizlere iletiyoruz. Sayfa ile ilgili en temel bilgileri veren etmenler arasında H1 gibi etiketler ve kriterler de yer  alıyor. SEO kriterleri olarak önemli bir çalışma yapabilir ve kendinizi de bu süreçlerde ön plana çıkarabilirsiniz.

7- Hız faktörü çok önemli

SEO Ayarları Nasıl Yapılır? Yeni Siteler İçin SEO Ayarları 10

Sitenizin hızlı olması çok önemli. Google tarafından mantıksal olarak kabul edilen bir sıralama kriteri de hız faktörüdür. Web sitenizi düzenleyerek, temizleyerek maksimum hız performansına erişmenizi öneriyoruz. Web sitenizi optimize ederken de en azından belli başlı tüyolara bakmakta fayda var. Mesela:

  • İşlemlere başlamadan önce yedekleme önemli
  • Sıkıştırma programları ile resimleri sıkıştırın
  • Js ve Css dosyalarınızı sıkıştırın
  • Dosyaları doğru şekilde çağırın

Bu sayede kolay ve hızlı bir site çalışma mantığına erişmiş olacaksınız.

8- Meta başlığı konusu

SEO Ayarları Nasıl Yapılır? Yeni Siteler İçin SEO Ayarları 11

Meta başlıklarınız arama motorlarından yani organik trafik tarafında görünen en büyük fonta sahip ve en dikkat çekici meta ürünüdür. meta başlıklarınızı revize etmenizi öneriyoruz. Süslemenizi ya da. “Harika”, “Rehberi”, “En iyi”, “Yıl”( v.b), “İncelemesi” gibi ilgi çekici kelimeler üretebilirsiniz. Bu kelimeler tıklama oranlarınızı zirve yaptıracaktır. Bu da önemli bir faktördür.

 

SEO” (Search Engine Optimization), kısaltmasıdır. Arama motorları SEO işlemleri ile web sitelerini daha kolay bir şekilde taraması için yapılan teknik kriter düzenlemelerdir. (Search Engine Optimization) Türkçe de Arama motoru optimizasyonu demektir.SEO, bir web sitesi hakkında arama motorları için yapılan tüm iyileştirme çalışmaları olarak tanımlanabilir. Arama motoru optimizasyonu yani SEO ile amaç web sitesinin değerini artırarak arama motorunda daha üst sıralara çıkması ve dolayısı ile site ziyaretçi sayısının artırılmasıdır.  – Ziyaretçi sayısını arttırmak– Siteniz üzerinden sağlanan geri dönüşleri yükseltmek– Sitenizin maddi ve manevi değerlerini korumak– Marka bilinirliğini yükseltmek– Hedef kitleniz ile siteniz arasındaki güveni korumak– Reklam performansınızı yükseltmek 

1) Blogger yayın URL'sini biçimlendirme bağlantısı

Kalıcı bağlantınız, yayınınızın arama motoru sıralamasında büyük rol oynar. Blogunuz için herkesin izlemesi gereken birkaç kural var:
  • Mesaj başlığındaki karakter sayısını 50'ye kadar tutun
  • Durdurma kelimelerini permalink'ten kaldır (Ör: A, An,)
Bir blog yazısı yazarken, kalıcı bağlantıyı (yazının linkini) düzenleme seçeneğiniz vardır. Sadece kalıcı bağlantıyı düzenlemek için funduszeue.infoıcı Bağlantıda (site linkinde) anahtar kelimeler kullanmak size fayda sağlar. Blog yayınını yazarken, otomatik olarak yazınızın linki oluşturulur ama siz bunu manuel olarak düzenleyebilirsiniz düzenlemek için sağdaki panelde Kalıcı Bağlantılar kısmına bakabilirsiniz.Özel kalıcı bağlantı yazan yeri seçin ve isteğinize göre düzenleyin. Örneğin bu ekran görüntüsündeki gibi. (Türkçe karakter (ş,ı,ö,ü) kullanmayın, boşluk kullanmayın bunun yerine - işaretini kullanın.)blogger seo ayarları nasıl yapılır

2) Anahtar kelime yoğunluğunu koruyun

Anahtar kelime yoğunluğu, üst sıralarda çıkmak için  önemli bir özelliktir. Çok az olması, daha az sıralamaya yol açacak ve anahtar Kelimenizin doldurulması, optimizasyonun çok üzerinde gerçekleşmesine neden olacaktır. Başlıklarınazla alakalı makaleler yayınlayın ve yazıya gerekli anahtar kelimeleri ekleyin. Başlıklarınızda anahtar kelime kullanımına özen gösterin. Yazıyı bitirdikten sonra, okuyucuların dikkatini dağıtmadan anahtar kelimelerin güvenli bir şekilde yerleştirilebileceği uygun yerleri bulmak için gönderinin tamamını inceleyin ve anahtar kelimleri doğru yerleştirdiğinizden emin olun. 

3) Blogger yayın başlık biçimini düzeltin

Google de bir yazı arattığımızda ilk önce sitemizin başlığı sonrada yazdığımız yazının başlığı gözüküyor.

Site İsmi:Yazının Başlığı şeklinde. Bu da aramalarda çıkan yazınızın kötü gözükmesine sebep olur.

Google'de arama yapan kişilerin dikkatini çeken başlık şeklinin Yazının Başlığı:Blog İsmi şeklinde olduğunda herkes funduszeue.info ayarları yapmak için;1-Blogger panelinde sol menüde ki Tema kısmına girin2-Sayfanın ortasında ki HTML’i düzenle kısmına tıklayın3-Kodların olduğu herhangi bir yere tıklayın ve CTRL+F tuş kombinasyonu yardımıyla arama kutusunu açın4- <title><data:funduszeue.infotle/></title> kodunu aratıp buluyoruz ve bulduktan sonra siliyoruz Sonra sildiğimiz alana aşağıda ki kodu yapıştırıyoruz.<b:if cond= 'data:funduszeue.infope == &quot;index&quot;'> <title><data:funduszeue.info></title> <b:else/> <title><data:funduszeue.infome/></title> </b:if>6- Ve artık sorunumuz düzeliyor. 

4) Resimlerinize "alt" ve "title" ekleyin (otomatik ekleme kodu)

Kullanıcı Google'de bir görsel arattığında google bize bir çok görsel sunar ve bunların bazısı birinci sırada diğeri onuncu sırada olur peki ikisinin arasında ki fark ne? "Alt" ve "Title" (tek sebep bu değil). Arama motorları resimleri sizin onlara eklediğiniz "Alt" ve "Title" etiketleri ile tanır örneğin siz görselinizin "Alt" ve "Title" etiketlerine "Zebra Resmi" yazarsanız googlenin bu resmi üst sıralarda çıkarma ihtimali artar. "Alt" ve "Title" demek görselinizi tanımlayan açıklama demektir görselizin konusu ne ise "Alt" ve "Title" kısımlarına da onu yazıfunduszeue.infor de bi manuel olarak bir de otomatik olarak bu işlemi yapabilirsiniz ilk olarak manuel olarak nasıl ekleyeceğinizi anlatayım.Önce yazımıza/sayfamıza geliyoruz sonra bir görsel ekliyoruz ve eklediğimiz görseli seçiyoruz. Seçince alt tarafta ki resimde ki gibi görselin altında bir yer açılıyor burada "Özellikler yazan yere tıklayın"  blogger seo ayarları nasıl yapılırSonra aşağıda ki ekranda ki gibi görselinize istediğiniz "Alt" ve "Title" özelliklerini ekleyin.blogger seo ayarları nasıl yapılırSonra tamam yazan yere tıklayıp yazımızı düzenlemeye devam ediyoruz bu işlem de bu kadardı.Otomatik olarak eklemek için;1-Blogger panelinde sol menüde ki Tema kısmına girin2-Sayfanın ortasında ki HTML’i düzenle kısmına tıklayın3-Kodların olduğu herhangi bir yere tıklayın ve CTRL+F tuş kombinasyonu yardımıyla arama kutusunu açın4- </body> kodunu aratıp buluyoruz bir satır üzerine alt tarafta ki kodu yapıştırıfunduszeue.info artık yazımızın başlığı ne ise görsellerimizin "Alt" ve "Title" özelliklerine o başlık eklenecek.

5) Meta Taglar Kullanın

Geldik SEO nun en önemli diyebileceğimiz etkenine "Meta Taglar". Meta taglar arama motoruna bizim sitemize ait bilgiler verir burada uzun uzadıya ne olduğunu anlatmayacağım. Gelelim sitemize nasıl  ekleyeceğimize ve ne işe yaradıklarına ve nereleri değiştirmemiz gerektiğine. Aşağıda ki kodları sitemize eklemek için;1-Blogger panelinde sol menüde ki Tema kısmına girin2-Sayfanın ortasında ki HTML’i düzenle kısmına tıklayın3-Kodların olduğu herhangi bir yere tıklayın ve CTRL+F tuş kombinasyonu yardımıyla arama kutusunu açın4- <head> kodunu aratıp buluyoruz bir satır altına alt tarafta ki kodları yapıştırıyoruz.<!-- funduszeue.info Meta Etiketleri Giriş--> <!-- [ Meta Tag SEO ] --> <meta charset='utf-8'/> <meta content='width=device-width,initial-scale=,minimum-scale=' name='viewport'/> <meta content='blogger' name='generator'/> <meta content='text/html; charset=UTF-8' http-equiv='Content-Type'/> <link href='funduszeue.info' rel='funduszeue.info'/> <link expr:href='data:funduszeue.infogeUrl' rel='funduszeue.infote'/> <link expr:href='data:funduszeue.info' rel='canonical'/> <b:if cond='data:funduszeue.infope == &quot;index&quot;'> <title><data:funduszeue.infotle/></title> <b:else/> <b:if cond='data:funduszeue.infope != &quot;error_page&quot;'> <title><data:funduszeue.infome/> - <data:funduszeue.info></title> </b:if></b:if> <b:if cond='data:funduszeue.infope == &quot;error_page&quot;'> <title>Sayfa bulunamadı! - <data:funduszeue.info></title> </b:if> <b:if cond='data:funduszeue.infope == &quot;archive&quot;'> <meta content='noindex' name='robots'/> </b:if> <b:if cond='data:funduszeue.infoLabel'> <meta content='noindex,nofollow' name='robots'/> </b:if> <b:if cond='data:funduszeue.infole'> <meta content='index,follow' name='robots'/> </b:if> <b:if cond='data:funduszeue.infope != &quot;error_page&quot;'> <meta expr:content='data:funduszeue.infoscription' name='description'/> <script type='application/ld+json'>{ &quot;@context&quot;: &quot;funduszeue.info&quot;, &quot;@type&quot;: &quot;WebSite&quot;, &quot;url&quot;: &quot;<data:funduszeue.infogeUrl/>&quot;, &quot;potentialAction&quot;: { &quot;@type&quot;: &quot;SearchAction&quot;, &quot;target&quot;: &quot;<data:funduszeue.infogeUrl/>?q={search_term}&quot;, &quot;query-input&quot;: &quot;required name=search_term&quot; } }</script> <b:if cond='data:funduszeue.infogeUrl != data:funduszeue.info'> <meta expr:content='data:funduszeue.infome + &quot;, &quot; + data:funduszeue.infotle + &quot;, &quot; + data:funduszeue.info' name='keywords'/> </b:if> </b:if> <b:if cond='data:funduszeue.info == data:funduszeue.infogeUrl'> <meta content='Ana-Sayfa-İçin-Anahtar-Kelime' name='keywords'/> </b:if> <link expr:href='data:funduszeue.infogeUrl + &quot;feeds/posts/default&quot;' expr:title='data:funduszeue.info + &quot; - Atom&quot;' rel='alternate' type='application/atom+xml'/> <link expr:href='data:funduszeue.infogeUrl + &quot;feeds/posts/default?alt=rss&quot;' expr:title='data:funduszeue.info + &quot; - RSS&quot;' rel='alternate' type='application/rss+xml'/> <link expr:href='&quot;funduszeue.info&quot; + data:funduszeue.info + &quot;/posts/default&quot;' expr:title='data:funduszeue.info + &quot; - Atom&quot;' rel='alternate' type='application/atom+xml'/> <b:if cond='data:funduszeue.infope == &quot;item&quot;'> <b:if cond='data:funduszeue.infoageThumbnailUrl'> <link expr:href='data:funduszeue.infoageThumbnailUrl' rel='image_src'/> </b:if></b:if> <link expr:href='data:funduszeue.info' hreflang='x-default' rel='alternate'/> <link href='/funduszeue.info' rel='icon' type='image/x-icon'/> <link href='funduszeue.info' rel='publisher'/> <link href='funduszeue.info' rel='author'/> <link href='funduszeue.info' rel='me'/> <meta content='Google-Webmaster-Doğrulama-Kodu' name='google-site-verification'/> <meta content='Bing-Webmaster-Doğrulama-Kodu' name='msvalidate'/> <meta content='Yandex-Webmaster-Doğrulama-Kodu' name='yandex-verification'/> <meta content='Alexa-Webmaster-Doğrulama-Kodu' name='alexaVerifyID'/> <meta content='Turkey' name='funduszeue.infoame'/> <meta content='Yazar-Adı' name='Author'/> <meta content='general' name='rating'/> <meta content='tr' name='funduszeue.infoy'/> <!-- [ Sosyal Medya Meta Tag ] --> <b:if cond='data:funduszeue.infope == &quot;item&quot;'> <meta expr:content='data:funduszeue.infome' property='og:title'/> <meta expr:content='data:funduszeue.infocalUrl' property='og:url'/> <meta content='article' property='og:type'/> </b:if> <meta expr:content='data:funduszeue.info' property='og:site_name'/> <b:if cond='data:funduszeue.info == data:funduszeue.infogeUrl'> <meta expr:content='data:funduszeue.infoscription' name='description'/> <meta expr:content='data:funduszeue.info' property='og:title'/> <meta content='website' property='og:type'/> <b:if cond='data:funduszeue.infoscription'> <meta expr:content='data:funduszeue.infoscription' property='og:description'/> <b:else/> <meta expr:content='&quot;En çok okunan &quot; + data:funduszeue.infotle + &quot; popüler blog yazımızı siz de okuyun.&quot;' property='og:description'/> </b:if> </b:if> <b:if cond='data:funduszeue.infoageUrl'> <meta expr:content='data:funduszeue.infoageUrl' property='og:image'/> <b:else/> <b:if cond='data:funduszeue.infoageThumbnailUrl'> <meta expr:content='data:funduszeue.infoumbnailUrl' property='og:image'/> </b:if> </b:if> <!-- Chrome, Firefox OS and Opera --> <meta content='facebookxxxxxxxxxxx' property='article:author'/> <meta content='facebookxxxxxxxxxxx' property='article:publisher'/> <meta content='Facebook-Yazar-ID' property='fb:admins'/> <meta content='Facebook-Profil-ID' property='fb:profile_id'/> <meta content='Facebook-Sayfa-ID' property='fb:pages'/> <meta content='tr_TR' property='og:locale'/> <meta content='en_GB' property='og:locale:alternate'/> <meta content='en_EU' property='og:locale:alternate'/> <meta content='summary' name='twitter:card'/> <meta expr:content='data:funduszeue.infotle' name='twitter:title'/> <b:include data='blog' name='all-head-content'/> <!-- funduszeue.info Meta Etiketleri Çıkış-->Hepsinin tek tek ne işe yaradığını anlatmak uzun sürer ve zaman kaybı olur içiniz rahat bir şekilde sitenize ekleyebilirsiniz sadece şunları değiştirmeniz yeterli.
<meta content='xxxxxxxxxxx' name='keywords'/> /*Buradaki xxxxxxxx yazan yere sitenizle ilgili anahtar kelimeleri girin*/Buradaki xxxxxxxx yazan yere sitenizle ilgili anahtar kelimeleri girin.
<link href='xxxxxxxxxxx' rel='publisher'/> <link href='xxxxxxxxxxx' rel='author'/> <link href='xxxxxxxxxxx' rel='me'/> /*Burada xxxxxxxxx gördüğünüz yerlere Google Plus Profilinizin linkini yapıştırın.*/Burada xxxxxxxxx gördüğünüz yerlere Google Plus Profilinizin linkini yapıştırın.  Bunların ne olduğunu bilmiyorsanız Google'de araştırıp öğrenin eğer araştırmak istemiyorsanız bu satırları silin.
<meta content='Google-Webmaster-Doğrulama-Kodu' name='google-site-verification'/> <meta content='Bing-Webmaster-Doğrulama-Kodu' name='msvalidate'/> <meta content='Yandex-Webmaster-Doğrulama-Kodu' name='yandex-verification'/> <meta content='Alexa-Webmaster-Doğrulama-Kodu' name='alexaVerifyID'/> /*Buralara Sırasıyla Arama Motorlarında ki webmaster doğrulama kodunu girin eğer bunların ne olduğunu bilmiyorsanız googlede araştırıp öğrenin çok önemli şeyler eğer araştırmak istemiyorsanız bu satırları silin.*/Buralara Sırasıyla Arama Motorlarında ki webmaster doğrulama kodunu girineğer bunların ne olduğunu bilmiyorsanız googlede araştırıp öğrenin çok önemli şeyler eğer araştırmak istemiyorsanız bu satırları silin.
<meta content='Yazar-Adı' name='Author'/> /*Yazar Adı yazan yere kendi adınızı yada lakabınızı vs. girebilirsiniz*/Yazar Adı yazan yere kendi adınızı yada lakabınızı vs. girebilirsiniz
<meta content='facebookxxxxxxxxx' property='article:author'/> <meta content='facebookxxxxxxxxx' property='article:publisher'/> /*Kendi facebook hesabınızın ve sayfanızın linkini girebilirsiniz. Sadece sayfa yada profil girmek istiyorsanız birini silin eğer hiç kullanmak istemiyorsanız iki satırıda silin*/Kendi facebook hesabınızın ve sayfanızın linkini girebilirsiniz. Sadece sayfa yada profil girmek istiyorsanız birini silin eğer hiç kullanmak istemiyorsanız iki satırı da silin
<meta content='Facebook-Yazar-ID' property='fb:admins'/> <meta content='Facebook-Profil-ID' property='fb:profile_id'/> <meta content='Facebook-Sayfa-ID' property='fb:pages'/> /*Buralara Facebook İD lerinizi girin google de "Facebook İD find" yazıp aratarak bir çok siteye ulaşıp id nizi bulabilirsiniz eğer kullanmak istemiyorsanız bu satırları silin*/Buralara Facebook İD lerinizi girin google de "Facebook İD find" yazıp aratarak bir çok siteye ulaşıp id nizi bulabilirsiniz eğer kullanmak istemiyorsanız bu satırları silin
Başka değiştirmeniz gereken bir şey yok, şimdilik Blogger/Blogspot SEO ayarlarımız bu kadar :)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası