bulaşıklarda su lekesi / Bulaşıkları yıkarken bu hatayı hepimiz yapıyoruz! Eğer su lekesi kalıyorsa… - Yaşam Haberleri

Bulaşıklarda Su Lekesi

bulaşıklarda su lekesi

Bulaşık makinesi bulaşıklarda su ve kireç lekeleri bırakıyor

Bulaşık makineniz bulaşıkların üzerinde su ve kireç lekeleri bırakması halinde  aşağıda size önerdiğimiz  adımları takip ederek  bu konuya çözüm bulabilirsiniz.

Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Teknik Destek ve Servis Randevusu

Makinenizin tuz haznesine tuz eklediyseniz ve makine içerisine taştıysa temizleyin. Kısa bir yıkama programı seçtiğinizde ya da makinenin kapağını hemen açtığınızda su ve kireç lekeleri kalabilir. Ayrıca parlatıcınız bitmiş ya da parlatıcı ayarı düşük kalmış olabilir.

Tüm bu adımları kontrol ettikten sonra sorununuzun devam etmesi halinde   0 numaralı telefon ile Beko çağrı merkezimizden veya +90 08 88 numaralı telefon ile Beko  Destek WhatsApp hesabımızdan destek alabilirsiniz.


Tuz haznesi kapak kontrolü

Makinenizin alt sepetini çektiğinizde sol alt tarafta bulunan hazneye yakın zamanda tuz eklediyseniz dışarıya taşmış ve bulaşıklarda leke bırakıyor olabilir. Bunun için makineyi ön yıkama programında boş şekilde çalıştırarak makine içine dökülen tuzları temizleyin.

Kapak altında kalan tuz taneleri ön yıkama adımında eriyeceği ve kapak gevşeyebileceği için program sonunda kapağı bir kez daha kontrol edin. Son olarak kapağı sağa doğru hareket ettirerek  sıkıca kapatın.

Tuz ekleme

Tuz ekleme

Program seçimi

Kısa programlarda kurutma işlemi yetersiz kalma ihtimali olduğu  için bulaşıkların üzerinde su lekeleri görebilirsiniz. Makinenizi yoğun yıkama programında çalıştırmayı deneyin.


Yıkama sonrasında kapağın açılması

Yıkama bittikten sonra makinenizin kapağını açın ve buhar çıkışı için dakika süreyle havalandırın. Sonrasında kapağı kapatın ve 30 dakika bekledikten sonra tekrar açıp bulaşıklarınızı içinden aldığınızda sorun çözülecektir.


Bulaşıkların makineye yerleştirilmesi

Bulaşıklarınızı makinenizin sepetlerine herhangi bir yıkama yapmadan, sadece yoğun kir kalıntılarını silecek şekilde yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Deterjanınız herhangi bir kir tabakasını hedef almak yerine bardak ve tabaklarınıza zarar verip üzerlerinde leke bırakacağı için bulaşıkları aşırı temiz şekilde yerleştirmemeye dikkat edin.

Bulaşık yerleşim düzeni (alt kat)

Bulaşık yerleşim düzeni (üst kat)

Parlatıcı ekleme


Parlatıcınız bittiyse bulaşıkların üzerinde su lekeleri kalabilir.

Makinenizin kapağını açın. Görseldeki gibi deterjan gözü olan bir makineniz varsa deterjan koyduğunuz haznenin yanında bulunan parlatıcı haznesini önündeki tuşa basarak açın.

Max yazan seviyeye kadar parlatıcı ekleyin ve kapağı kapatın.

Parlatıcı ekleme

Görseldeki gibi deterjan gözü olan bir makineniz varsa haznenin yanındaki kapağı sola doğru çevirip açın ve Max yazan çizgiye kadar parlatıcı ekledikten sonra kapağı kapatın.

Parlatıcı ekleme

Parlatıcı ayarı

Makinenizin parlatıcı ayarı düşük olmasından kaynaklı bulaşıklarınızın üzerinde su lekeleri kalabilir. Parlatıcı ayarı fabrika çıkışında 4 konumuna getirilmiştir.  Parlatıcı ayarınız bu konumdaysa bir üst sayıya, daha düşükse bu konuma getirmelisiniz.

Deterjan koyduğunuz haznenin yanında bulunan parlatıcı haznesini önündeki tuşa basarak ya da sola doğru hareket ettirerek  açın. 1 ile 6 arasında olan parlatıcı ayarını elinizle çevirerek bir üst sayıya getirin ve kapağı kapatın. 

Bu makaleyi faydalı buluyor musunuz?

Bulaşıkları yıkarken bu hatayı hepimiz yapıyoruz! Eğer su lekesi kalıyorsa…

Bulaşık yıkamak, birçok kişinin sevmediği aktivitelerden biri. Bulaşık makinesi, muhtemelen bu nedenle en büyük yardımcılarınızdan biri. Fakat bazı durumlarda elde yıkanmak zorunda olan bulaşıklar konusunda da dikkatli olmak gerekiyor. Örneğin; bazı bıçak türleri, ince plastikler ve ahşapların bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekiyor.

Giriş Tarihi:

Bulaşıkları yıkarken bu hatayı hepimiz yapıyoruz! Eğer su lekesi kalıyorsa…

Sebep her ne olursa olsun, bazen hepimiz bulaşıkları elde yıkamak zorunda kalıyoruz. Mevcut bulaşık yıkama yöntemi ne olursa olsun, bulaşıkları yeterince temizlemenin en etkili yolu olmayabilir. Su tüketimini, zamanı ve kaynağı boşa harcayabilirsiniz. Bu nedenle dikkatli olmak oldukça önemli.

"EN YAYGIN HATA…"

Bulaşıkları doğru yıkadığınızı düşünseniz bile su lekeleri ve çizgilerle karşılaşıyorsanız, bazı hataları tekrarlıyor olabilirsiniz. En yaygın bulaşık yıkama hatası, bulaşıkları yıkamak için kullanılan yöntemle ilgilidir. Çoğu insan her yemeği musluğun altında ayrı ayrı yıkar. Sünger veya bez ve bol sabunla ovalarlar. Ardından, bulaşık temizlendikten sonra köpükleri durular ve bir havlu veya kurutma rafına koyarlar.

Bu yöntem, su, zaman ve sabun israfına neden olur. Bunun yerine, bulaşıkları temizlemenin en iyi yolu, onları ıslatmaktır.

"ÖNDEN KAĞIT HAVLU VEYA SPATULA KULLANIN"

Amerikan Temizlik Enstitüsü, bulaşıklardaki artıkları kauçuk bir spatula veya kağıt havluyla önden çıkarmanızı öneriyor. Böylece çöp kutusuna kolayca atabilirsiniz.

Ardından lavabonuzu veya uygun bir kabı sıcak su ve az miktarda sabunla doldurmak isteyebilirsiniz. Bulaşıklarınızı suya batırın ve bir süre ıslanmasına izin verin. Daha sonra suyun içerisindeyken uygun bir fırçayla fırçalayın.

Uzmanlara göre, bir diğer alanda bulaşıkları yıkadıktan sonra soğuk bir suya daldırmak, bulaşıkları kurutma rafına koymadan önce köpüklerin tamamen ortadan kalkmasına imkan tanıyor.

"BULAŞIK DETERJANINI AZ KULLANIN"

Kullanılan sabun miktarından kaynaklı olarak farklı bulaşık yıkama hataları da yapıyor olmak mümkün. Örneğin; çoğu bulaşık deterjanı, yoğun konsantre ve köpüklüdür. Bu nedenle çok fazla kullanmaya gerek yoktur.

Sadece sıcak suya biraz bulaşık deterjanı eklemek, bulaşıklarınızı iyice temizleyecektir. Bio Homes Care'e göre, sünger kullanımına dikkat etmelidir. Bunun nedeni süngerlerin deterjanı daha uzun süre tutabilmesidir.

"SÜNGER KULLANIMINA DİKKAT"

Ayrıca kullandığınız süngeri uzun süredir temizlemediyseniz veya değiştirmediyseniz yeterince temiz bulaşıklara ulaşamazsınız. Süngeri dezenfekte etmek için fazla suyunu sıkın ve mikrodalgada iki dakika kadar bekletin. Süngerde metal olmamasına dikkat edin. Ayrıca kullandığınız sünger iki haftada bir değiştirilmelidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası