kalça ekstansörleri / KALÇA EGZERSİZLERİ RESİMLİ ANLATIM -

Kalça Ekstansörleri

kalça ekstansörleri

Kalça uzatma, en büyük ve en güçlü kaslardan bazılarını kullanır. Bu hareket, sandalyeden kalkmak, merdiven çıkmak, yürümek gibi birçok günlük aktivitede kullanılır. Ayrıca, patlayıcı gücü ve gücü olan birçok sporla yoğun bir şekilde ilgilenmektedir. Bu nedenle, kalça ekstansörlerini eğitmek önemlidir.

Bununla birlikte, insanlar daha uzun süre oturarak çok zaman harcarlar ve daha az aktiftirler. Bu, kalça ekstansör kaslarının zamanla zayıflamasına neden olur.

Indeks

kalça ekstansör kasları

Kalça uzatması üç ana kasa bağlıdır:

  • Kalçalar. Kalça ekstansörlerinde yer alan ana kas, gluteallerdeki en büyük kas olan gluteus maximus'tur. Gluteus medius, daha az olmakla birlikte, kalça ekstansiyonuna da yardımcı olur.
  • hamstringler Üç hamstring kası (biceps femoris uzun başı, semitendinosus ve semimembranosus) kalça uzatması ile glutealleri desteklemeye yardımcı olur.
  • addüktör majör (arka kafa). Uylukların iç kısmında yer alan adductor magnus'un arka başı da kalça ekstansiyonunu destekler.

Bu kaslar birlikte, yürüme, koşma, zıplama ve ayakta durma gibi hareketler sırasında pelvisi stabilize etmeye ve vücudu hareket ettirmeye yardımcı olur.

fonksiyonlar

Kalça uzantısı şu durumlarda oluşur: Eklemi uzatmak veya açmak pelvis ve uyluk arasındaki açıyı artırmak için kalça. Ayakta dururken bacağınızı arkanızda hareket ettirmek veya önünüzde esnemeye başlayan vücudunuzu bacağınız üzerinde ileri doğru itmek için kalça ekstansörlerinizi kullanmak anlamına gelebilir.

gibi birçok günlük harekette yer alır. yürümek, sandalyeden kalkmak ve merdiven çıkmak. Ayrıca koşma, zıplama veya tekme atma gibi birçok spor aktivitesine katılmaktadır. Örneğin, bir futbol topuna tekme atmadan önce bacağı geri aldığımızda kalça uzar.

Tersine, kalça fleksiyonu, pelvis ve uyluk arasındaki açı azaldığında gerçekleşir. Örneğin, çömelerek, bir masada oturarak veya bir futbol topuna tekme atarak ileri doğru hareket ederek.

Onları eğitmenin önemi

Kalça uzatma egzersizleri önemlidir Kasları güçlendirmek kalça ekstansörleri. Bu kasları güçlendirmek, işlerini doğru bir şekilde yapmalarını sağlamaya yardımcı olur ve yardım için ağrı ve yaralanmaya yol açabilecek çevredeki kaslara (bel kaslarınız gibi) güvenmek zorunda kalmazlar.

Ek olarak, kalça ekstansör kasları kalça fleksörleri ile birlikte çalışarak pelvisi stabilize etmek. Bununla birlikte, kalça ekstansörleri ve karın kasları zayıf olduğunda veya kalça fleksörleri (iliak, psoas major ve rektus femoris) gergin olduğunda, pelvis öne ve aşağı doğru eğilebilir. Bu, belin alt kısmına aşırı baskı uygular ve hamstringler üzerindeki baskıyı artırır. Bu anterior pelvik tilt olarak bilinir.

Ne yazık ki, uzun süre oturmak ve hareketsiz kalmak, daha sıkı kalça fleksörlerine ve daha zayıf kalça ekstansörlerine neden olabilir.

Ayrıca, güçlü kalça ekstansörlerine sahip olmak, spor performansını iyileştirmek ve özellikle koşma, zıplama, hamle veya diğer patlayıcı hareketler için kalça uzatmaya dayanan spor ve aktivitelerde bize rekabet avantajı sağlar.

kalça ekstansörleri için egzersizler

Kalça ekstansörleri doğru egzersizlerle kolayca güçlendirilebilir. Bunlardan bazılarının alt vücut rutinlerine dahil edilmesi önerilir.

Glute köprüsü

Kalça köprüleri, birincil hareketleri olarak kalça uzatmayı kullanan yeni başlayanlar için harika bir egzersizdir. Mini bant veya dambıl kullanmayı seçebilsek de herhangi bir malzemeye ihtiyaç yoktur.

  1. Dizlerimiz bükülü ve kollarımız yanlarımızda sırt üstü yatmaya başlayacağız. Ayaklar kalça mesafesinde olmalıdır.
  2. Bir dambıl kullanıyorsak, onu kalça kıvrımında tutacağız.
  3. Topuklara basacağız, karnı sıkılaştıracağız ve kalçalarınızı sıkarak pelvisi yukarı doğru iteceğiz. Vücut dizden omuza düz bir çizgi oluşturacak kadar yükseğe kaldıracağız.
  4. Pozisyonu 2 saniye koruyacağız ve kalçaları yere indireceğiz.

kalça itme

Kalça itme hareketleri en popüler kalça uzatma egzersizlerinden biridir. Bununla birlikte, bunları dikkatli bir şekilde yapmak önemlidir. Kalça itme hareketleri yapmadan önce bir dambıl kullanmak veya kalça köprülerini denemek isteyebiliriz. Tek ihtiyacınız olan bir bench ve ağırlık pedi olan bir bar.

  1. Kürek kemiklerini güvenli bir sıraya dayayarak yerde başlayacağız (ya bir duvara yaslayacağız ya da yere sabitleyeceğiz).
  2. Bacaklarınız düz bir şekilde yere oturarak kalça kıvrımına bir bar yerleştireceğiz ve ellerimizi barın etrafına yerleştireceğiz. Alternatif olarak, bir dambıl tutabiliriz.
  3. Sonra dizleri esneteceğiz ve ayakları kalça hizasında ayıracağız.
  4. Pozisyona girdikten sonra, topuklarımızı yere bastıracağız, göbeğimizi sıkacağız ve kalça kaslarımızı sıkarak pelvisimizi yukarı doğru iteceğiz. Hareketin en tepesinde kaval kemiğiniz dikey, gövdeniz yere paralel ve dizleriniz 90 derece açıda olmalıdır.
  5. Alt sırt ile itmekten kaçınacağız ve hareket boyunca göğsü aynı pozisyonda tutacağız.
  6. Sonra yavaşça aşağı ineceğiz

Yukarı çık

Merdivenlerden her çıktığımızda hepimiz kalça uzatma alıştırması yaparız. Benzer şekilde, kutu yukarı çıktıkça kalça ekstansiyonuna odaklanmayı yükseltir. Sadece bir kutuya veya sigortalı bir bankaya ihtiyacımız var.

  1. Sağ ayağı kutunun / yedek kulübesinin üstüne kaldıracağız. Kalçalar, dizler ve ayak bilekleri 90 derecelik açılarda olmalıdır. Bu başlangıç ​​pozisyonudur.
  2. Ardından ayağı kutuya/banka doğru iteceğiz ve gövdeyi kaldırmak için kalçayı sıkacağız. Sol ayağı kutunun/sıranın üstüne koymak yerine havada tutacağız.
  3. Ardından gövdeyi aşağı indireceğiz.

Dikey kalça vuruşları

Geleneksel kalça hareketleri size göre değilse veya bir çubuğa erişiminiz yoksa, dikey kalça hareketleri harika bir alternatif olabilir. Bir yoga matına (dizleri korumak için) ve bir direnç bandına (isteğe bağlı) ihtiyacımız olacak.

  1. Dizler kalça hizasında ayrılarak yerde diz çökeceğiz. Kaval kemiğiniz yerde düz ve sırtınız düz olmalıdır.
  2. Eller kalçalarda, arka kısım baldırlara değene kadar kalçaları geriye doğru iteceğiz.
  3. Ardından, kalçaları ileri ve geri başlangıç ​​pozisyonuna itmek için kalça kaslarını sıkacağız.

Fitball üzerinde hamstring curl

Bu kalça ekstansör egzersizini denemek için bir denge topuna ihtiyacımız olacak. Bu hareketi daha önce denemediysek kalça uzatma kısmına odaklanarak başlayacağız. Bacak kıvrımını daha sonra ekleyebiliriz. Sadece bir denge topuna (fitball) ihtiyacımız var.

  1. İkizlerle sırt üstü yatacağız ve ayaklarımız bir denge topunun üzerinde olacak. Dizler düz olacak. Avuç içleri aşağı bakacak şekilde ellerimizi yanlara yerleştireceğiz.
  2. Kalçaları ve hamstringleri kullanarak, vücudumuz sırtımızın üst kısmından ayaklarımıza kadar düz bir çizgi oluşturacak şekilde alt sırtımızı yerden kaldıracağız. Bu başlangıç ​​pozisyonudur.
  3. Bu kalça uzatma pozisyonundan, denge topunu popoya doğru çekerek hamstring fleksiyonu yapacağız.
  4. Düz bir çizgiye dönmek için bacaklarımızı yavaşça uzatacağız. Gövdeyi yerden yüksekte tutacağız ve başka bir kıvrılmaya başlayacağız.

Fizyodemi

"

Köprü egzersizleri genellikle sırt ve kalça patolojilerine sahip kişilerde pelvik hareketleri fasilite etmek ve sırt ve kalça ekstansörlerini desteklemek için fizyoterapi programlarına eklenirler.

Bununla birlikte, köprü egzersizi sırasında sıklıkla kontrol edilemeyen aşırı lumbar lordoz, baskın erektör spina (ES) aktivitesi ve anterior pelvik tilt gözlenir ve bu aktivitenin tekrarlı olarak yapılması lumbar ve pelvik bölgeye olan kompresyon stresini arttırır. Dahası, köprü egzersizleri istenmeyen lumbopelvik hareketler düzeltilmeden yapılmaya devam ederse, sekonder lumbopelvik disfonksiyon ortaya çıkabilir.

Egzersiz sırasında dikkat edilmesi gereken temel faktörlerden biri kas içerisindeki liflerin dizilimi ve eklem pozisyonudur. Kastaki hareketin yönü ile kas liflerinin yönü örtüştüğünde kas kontraksiyonunun etkisi arttırılır.

Daha önce yapılan bir çalışmada farklı kalça abdüksiyon derecelerinde yüzüstü pozisyonda diz fleksiyonda iken yapılan kalça ekstansiyonları araştırılmıştır. Bu çalışmanın sonuçlarına göre 30° kalça abdüksiyonu hamstringlere göre gluteus maksimus (GM) aktivitesinin ateşleme zamanında ve GM aktivitesini arttırmada en etkin pozisyon olarak bulunmuştur. Bununla birlikte bu pozisyon açık kinetik karakterli olduğundan, kapalı kinetik karakterli köprü egzersizi gibi bir egzersizde nasıl sonuçlar ortaya çıkacağı bilinmemektedir.

Bu nedenle bu çalışmada, istenmeyen lumbar ve pelvik kompansasyonları engellemek için köprü sırasında 0°, 15° ve 30° gibi farklı kalça abdüksiyon açılarında kalça ve sırt ekstansör kas aktivitesi ve anterior pelvik tilt açıları ölçülmüştür.

Köprü sırasında ES ve GM kaslarının aktivitesini kaydetmek için yüzeyel elektromyografi (EMG) kullanılmıştır.

Hazırlık aşamasında patellaların orta noktaları ile bileteral spina iliaka superior anteriorlara birer belirteç yapıştırılmıştır.

Belirteçlerin düz bir hat oluşturduğu pozisyon 0° kalça abdüksiyonu olarak belirlenmiştir. 15° ve 30° kalça abdüksiyonu gonyometre kullanılarak belirlenmiştir.

Köprü sırasında GM EMG amplitüdü 30° kalça abdüksiyonu sırasında en yüksek bulunmuş, bunu 15° ve 0° kalça abdüksiyonu sırasında oluşanlar izlemiştir.

ES EMG amplitüdü 30° kalça abdüksyonu sırasında 0° kalça abdüksiyonundan belirgin derece daha az bulunmuştur, buna rağmen 0° ve 15° veya 15° ve 30° arasında bir fark bulunamamıştır.

GM/ES oranı 30° kalça abdüksiyonu sırasında en yüksek bulunmuştur, bunu 15° ve sonrasında 0° kalça abdüksiyonu izlemiştir.

Tüm bunlara ek olarak kalça abdüksiyon derecesi arttıkça anterior pelvik tilt açıları dereceli olarak azalmıştır.

Bu çalışmadan elde edilen bulgular, yüzüstü pozisyonda 30° kalça abdüksiyonda GM aktivitesinin en yüksek olduğunu bildiren önceki çalışmayı desteklemektedir. Her iki çalışmadan elde edilen bulgulara göre hem açık kinetik halka hem de kapalı kinetik halka egzersizleri sırasında GM en fazla aktiviteyi 30° kalça abdüksiyonunda göstermektedir.

‘’Bu çalışmadan elde edilen bulgulara göre köprü egzersizini 30° kalça abdüksyonunda yapmak köprü egzersizi sırasında oluşacak aşırı anterior pelvik tilti engellemek için etkili bir yöntem olarak önerilebilir. Bununla birlikte köprü egzersizi bel ağrılı hastalarda yaygın olarak kullanıldığından, 30° kalça abdüksiyonu ile köprü yapmak istenmeyen aşırı lumbar ve pelvik hareketleri önlemede uygun olabilir.

Kang S-Y, Choung S-D, Jeon H-S, Modifying the hip abduction angle during bridging exercise can facilitate gluteus maximus activity, Man Ther. 2016; 22: 211-5.

KALÇA EGZERSİZLERİ RESİMLİ ANLATIM

 

 

 

 

Sırtüstü yatar pozisyonda bir bacağınızı dizinizi bükerek, her iki elinizle kendinize doğru çekin. 5’e kadar sayın ve bacağınızı uzatın. Bu sırada diğer bacağınızı düz tutmaya özen gösterin.

 

 

 

 

Sırtüstü yatar pozisyonda bir bacağınızı düz bir şekilde yukarı kaldırın. 5’e kadar sayın ve indirin.

 

 

 

Sırtüstü yatar pozisyonda dizleriniz bükük, ayak tabanlarınız yerdeyken, bacaklarınızdan kuvvet alarak kalçanızı yukarı kaldırın. 5’e kadar sayın ve gevşeyin

 

 

 

Ağrı olan tarafınız üstte kalacak şekilde yan yatın. Diziniz düz bir şekilde bacağınızı yukarı kaldırın. 5’e kadar sayın ve indirin

 

 

 

Yüzüstü yatar pozisyonda bir bacağınızı diziniz düz bir şekilde yukarı doğru kaldırın. 5’e kadar sayın ve indirin.

 

 

 

 

 

 

Oturur pozisyonda ilk olarak ayaklarınız açıkken dizlerinizi birbirine yaklaştırın. 5’e kadar sayın ve gevşeyin. Daha sonra ayaklarınız bitişik pozisyonda dizlerinizi açın. 5’e kadar sayın ve gevşeyin

Yukarıdaki egzersizlerin 10 ar tekrarlı sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa yapılması önerilir.

Sporcular ve Tendon Sağlığı

1. KULLANIM KOŞULLARI

1.1. http://www.turkiyeklinikleri.com alan adından veya bu alan adına bağlı alt alan adlarından ulaşılan internet sayfalarını (Hepsi birden kısaca "SİTE" olarak anılacaktır) kullanmak için lütfen aşağıda yazılı koşulları okuyunuz. Bu koşulları kabul etmediğiniz takdirde "SİTE"yi kullanmaktan vazgeçiniz. "SİTE" sahibi bu "SİTE"de yer alan veya alacak olan bilgileri, formları, içeriği, "SİTE"'yi, "SİTE" kullanma koşullarını dilediği zaman değiştirme hakkını saklı tutmaktadır.

1.2. Bu "SİTE"'nin sahibi Türkocağı cad. No:30, 06520 Balgat Ankara adresinde ikamet eden Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'dir (bundan böyle kısaca "Türkiye Klinikleri" olarak anılacaktır). "SİTE"'de sunulan hizmetler "Türkiye Klinikleri" tarafından sağlanmaktadır.

1.3. Bu "SİTE"'de sunulan hizmetlerden belirli bir bedel ödeyerek ya da bedelsiz olarak yararlananlar veya herhangi bir şekilde "SİTE"ye erişim sağlayan her gerçek ve tüzel kişi aşağıdaki kullanım koşullarını kabul etmiş sayılmaktadır. İşbu sözleşme içinde belirtilen koşulları "Türkiye Klinikleri" dilediği zaman değiştirebilir. Bu değişiklikler periyodik olarak "SİTE"'da yayınlanacak ve yayınlandığı tarihte geçerli olacaktır. "Türkiye Klinikleri" tarafından işbu sözleşme hükümlerinde yapılan her değişikliği "SİTE" hizmetlerinden yararlanan ve "SİTE"ye erişim sağlayan her gerçek ve tüzel kişi önceden kabul etmiş sayılmaktadır.

1.4. İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" 30.03.2014 tarihinde en son değişiklik yapılarak ve web sitesi üzerinden yayınlanarak; "SİTE"yi kullanan her kişi tarafından erişimi mümkün kılınıp yürürlülüğe konmuştur. İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" ayrıca, "Türkiye Klinikleri" hizmetlerinden belli bir bedel ödeyerek veya ödemeden yararlanacak olan kullanıcılarla yapılmış ve/veya yapılacak olan her türlü "KULLANICI Sözleşmesi"nin de ayrılmaz bir parçasıdır.

2. TANIMLAR

2.1. "SİTE" : "Türkiye Klinikleri" tarafından belirlenen çerçeve içerisinde çeşitli hizmetlerin ve içeriklerin sunulduğu çevrimiçi (on-line) ortamdan http://www.turkiyeklinikleri.com alan adından ve/veya bu alan adına bağlı alt alan adlarından erişimi mümkün olan web sitesi.

2.2. KULLANICI : "SİTE"ye çevrimiçi (on-line) ortamdan erişen her gerçek ve tüzel kişi.

2.3. LİNK : "SİTE" üzerinden bir başka web sitesine, dosyalara, içeriğe veya başka bir web sitesinden "SİTE"ye, dosyalara ve içeriğe erişimi mümkün kılan bağlantı.

2.4. İÇERİK : "Türkiye Klinikleri" "SİTE"yi ve/veya herhangi bir web sitesinden yayınlanan veya erişimi mümkün olan her türlü bilgi, dosya, resim, rakam, fiyat v.b görsel, yazınsal ve işitsel imgeler.

2.5. "KULLANICI SÖZLEŞMESİ" : "Türkiye Klinikleri"nin sunacağı özel nitelikteki hizmetlerden yararlanacak olan gerçek ve/veya tüzel kişilerle "Türkiye Klinikleri" arasında elektronik ortamda akdedilen sözleşme.

3. HİZMETLERİN KAPSAMI

3.1. "Türkiye Klinikleri", "SİTE" üzerinden sunacağı hizmetlerin kapsamını ve niteliğini belirlemekte tamamen serbesttir.

3.2. "Türkiye Klinikleri" "SİTE" bünyesinde sunulacak servislerden yararlanabilmek için, "KULLANICI"nın "Türkiye Klinikleri" tarafından belirlenecek özellikleri taşıması gereklidir. "Türkiye Klinikleri", bu gerekliliği tek taraflı olarak dilediği zaman değiştirebilir.

3.3. "Türkiye Klinikleri"nin "SİTE" üzerinden belirli bir ücret karşılığı veya ücretsiz olarak vereceği hizmetler sınırlı sayıda olmamak üzere;

- Sağlık sektörüne yönelik bilimsel makaleler, kitaplar ve bilgilendirici yayınları sağlamak.

- - Bilimsel dergilere yönelik makale hazırlama aşamasında biçimsel, istatistikî ve editöryal destek sağlamak.

4. GENEL HÜKÜMLER

4.1. "Türkiye Klinikleri", "SİTE" dâhilinde erişime açtığı hizmetler ve içeriklerden hangisinin ücrete tabi olacağını belirlemekte tamamen serbesttir.

4.2. "Türkiye Klinikleri"'nin sunduğu hizmetlerden yararlananlar ve siteyi kullananlar, yalnızca hukuka uygun ve şahsi amaçlarla "SİTE" üzerinde işlem yapabilirler. Kullanıcıların, "SİTE" dâhilinde yaptığı her işlem ve eylemdeki hukuki ve cezai sorumluluk kendilerine aittir. Her KULLANICI, "Türkiye Klinikleri"nin ve/veya başka bir üçüncü şahsın haklarına tecavüz teşkil edecek nitelikteki herhangi bir iş ve eylemde bulunmayacağını; yazılı, görsel ve işitsel bilgileri açıklamayacağını, "Türkiye Klinikleri"ne açıkladığı ve/veya "SİTE"ye gönderdiği her türlü yazılı, görsel ve işitsel bilginin "Türkiye Klinikleri"ne açıkladığı ve/veya "SİTE"ye gönderdiği sırada her türlü biçimde kullanılması, işlenmesi, saklanması, açıklanması ve üçüncü kişilere karşı ifşa edilmesi konusunda münhasır hak sahibi olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. "KULLANICI" "SİTE" dâhilinde bulunan resimleri, metinleri, görsel ve işitsel imgeleri, video klipleri, dosyaları, veritabanları, katalogları ve listeleri çoğaltmayacağı, kopyalamayacağı, dağıtmayacağı, işlemeyeceğini, gerek bu eylemleri ile gerekse de başka yollarla "Türkiye Klinikleri" ile doğrudan ve/veya dolaylı olarak rekabete girmeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir.

4.3. "SİTE" dâhilinde üçüncü kişiler tarafından sağlanan hizmetlerden ve yayınlanan içeriklerden dolayı "Türkiye Klinikleri"nin, işbirliği içinde bulunduğu kurumların, "Türkiye Klinikleri" çalışanlarının ve yöneticilerinin, "Türkiye Klinikleri" yetkili satıcılarının sorumluluğu bulunmamaktadır. Herhangi bir üçüncü kişi tarafından sağlanan ve yayınlanan bilgilerin, içeriklerin, görsel ve işitsel imgelerin doğruluğu ve hukuka uygunluğunun taahhüdü bütünüyle bu eylemleri gerçekleştiren üçüncü kişilerin sorumluluğundadır. "Türkiye Klinikleri", üçüncü kişiler tarafından sağlanan hizmetlerin ve içeriklerin güvenliğini, doğruluğunu ve hukuka uygunluğunu taahhüt ve garanti etmemektedir.

4.4. "KULLANICI"lar, "SİTE"yi kullanarak, "Türkiye Klinikleri"nin, diğer "KULLANICI"ların ve üçüncü kişilerin aleyhine hiçbir faaliyette bulunamazlar. "KULLANICI"ların işbu "SİTE Kullanım Koşulları" hükümlerine ve hukuka aykırı olarak gerçekleştirdikleri "SİTE" üzerindeki faaliyetler nedeniyle üçüncü kişilerin uğradıkları veya uğrayabilecekleri zararlardan dolayı "Türkiye Klinikleri"nin doğrudan ve/veya dolaylı hiçbir sorumluluğu yoktur.

4.5. "KULLANICI"lar, "SİTE" dâhilinde kendileri tarafından sağlanan bilgilerin ve içeriklerin doğru ve hukuka uygun olduğunu kabul ve taahhüt etmektedirler. "Türkiye Klinikleri", "KULLANICI"lar tarafından "Türkiye Klinikleri"ne iletilen veya "SİTE" üzerinden kendileri tarafından yüklenen, değiştirilen ve sağlanan bilgilerin ve içeriklerin doğruluğunu araştırma; bu bilgi ve içeriklerin güvenli, doğru ve hukuka uygun olduğunu taahhüt ve garanti etmekle yükümlü ve sorumlu değildir.

4.6. "KULLANICI"lar, "SİTE" dâhilinde Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca haksız rekabete yol açacak faaliyetlerde bulunmayacağını, "Türkiye Klinikleri"nin ve üçüncü kişilerin şahsi ve ticari itibarı sarsacak, kişilik haklarına tecavüz ve taarruz edecek fiilleri gerçekleştirmeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir.

4.7. "Türkiye Klinikleri", "SİTE" dâhilinde sunulan hizmetleri ve içerikleri her zaman değiştirebilme hakkını saklı tutmaktadır. "Türkiye Klinikleri", bu hakkını hiçbir bildirimde bulunmadan ve önel vermeden kullanabilir. "KULLANICI"lar, "Türkiye Klinikleri"nin talep ettiği değişiklik ve/veya düzeltmeleri ivedi olarak yerine getirmek zorundadırlar. "Türkiye Klinikleri" tarafından talep edilen değişiklik ve/veya düzeltme istekleri gerekli görüldüğü takdirde "Türkiye Klinikleri" tarafından yapılabilir. "Türkiye Klinikleri" tarafından talep edilen değişiklik ve/veya düzeltme taleplerinin, "KULLANICI"lar tarafından zamanında yerine getirilmemesi sebebiyle doğan veya doğabilecek zararlar, hukuki ve cezai sorumluluklar tamamen kullanıcılara aittir.

4.8. "SİTE" üzerinden, "Türkiye Klinikleri"nin kendi kontrolünde olmayan ve başkaca üçüncü kişilerin sahip olduğu ve işlettiği başka web sitelerine ve/veya "İÇERİK"lere ve/veya dosyalara link verebilir. Bu link'ler sadece referans kolaylığı nedeniyle sağlanmış olup ilgili web sitesini veya işleten kişiyi desteklemek amacıyla veya web sitesi veya içerdiği bilgilere yönelik herhangi bir türde bir beyan veya garanti niteliği taşımamaktadır. "SİTE" üzerindeki linkler vasıtasıyla erişilen web siteleri, dosyalar ve içerikler, bu linkler vasıtasıyla erişilen web sitelerinden sunulan hizmetler veya ürünler veya bunların içeriği hakkında "Türkiye Klinikleri"nin herhangi bir sorumluluğu yoktur.

4.9. "Türkiye Klinikleri", "SİTE" üzerinden "KULLANICILAR" tarafından kendisine iletilen bilgileri "Gizlilik Politikası" ve "KULLANICI Sözleşmesi" hükümleri doğrultusunda kullanabilir. Bu bilgileri işleyebilir, bir veritabanı üzerinde tasnif edip muhafaza edebilir. "Türkiye Klinikleri" aynı zamanda; KULLANICI veya ziyaret edenin kimliği, adresi, elektronik posta adresi, telefonu, IP adresi, "SİTE"nin hangi bölümlerini ziyaret ettiği, domain tipi, tarayıcı (browser) tipi, tarih ve saat gibi bilgileri de istatistiki değerlendirme ve kişiye yönelik hizmetler sunma gibi amaçlarla kullanabilir.

5. FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI

5.1. Bu "SİTE" dâhilinde erişilen veya hukuka uygun olarak kullanıcılar tarafından sağlanan bilgiler ve bu "SİTE"nin (sınırlı olmamak kaydıyla tasarım, metin, imge, html kodu ve diğer kodlar) tüm elemanları (Hepsi birden "Türkiye Klinikleri"nin telif haklarına tabi çalışmaları olarak anılacaktır) "Türkiye Klinikleri"ne aittir. Kullanıcılar, "Türkiye Klinikleri" hizmetlerini, "Türkiye Klinikleri" bilgilerini ve "Türkiye Klinikleri"nin telif haklarına tabi çalışmalarını yeniden satmak, işlemek, paylaşmak, dağıtmak, sergilemek veya başkasının "Türkiye Klinikleri"nin hizmetlerine erişmesi veya kullanmasına izin vermek hakkına sahip değildirler. İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" dâhilinde "Türkiye Klinikleri" tarafından sarahaten izin verilen durumlar haricinde "Türkiye Klinikleri"nin telif haklarına tabi çalışmalarını çoğaltamaz, işleyemez, dağıtamaz veya bunlardan türemiş çalışmalar yapamaz veya hazırlayamaz.

5.2. İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" dâhilinde "Türkiye Klinikleri" tarafından sarahaten yetki verilmediği hallerde "Türkiye Klinikleri"; "Türkiye Klinikleri" hizmetleri, "Türkiye Klinikleri" bilgileri, "Türkiye Klinikleri" telif haklarına tabi çalışmaları, "Türkiye Klinikleri" ticari markaları, "Türkiye Klinikleri" ticari görünümü veya bu SİTE vasıtasıyla sağladığı başkaca varlık ve bilgilere yönelik tüm haklarını saklı tutmaktadır.

6. SİTE KULLANIM KOŞULLARINDA DEĞİŞİKLİKLER

"Türkiye Klinikleri", tamamen kendi takdirine bağlı olarak işbu "SİTE Kullanım Koşulları"nı herhangi bir zamanda "SİTE"'da ilan ederek değiştirebilir. İşbu "SİTE Kullanım Koşulları"nın değişen hükümleri, ilan edildikleri tarihte geçerlilik kazanacaktır. İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" kullanıcının tek taraflı beyanları ile değiştirilemez.

7. MUCBİR SEBEPLER

Hukuken mücbir sebep sayılan tüm durumlarda, "Türkiye Klinikleri" işbu "SİTE Kullanım Koşulları", gizlilik politikası ve "KULLANICI Sözleşmesi"nden herhangi birini geç ifa etme veya ifa etmeme nedeniyle yükümlü değildir. Bu ve bunun gibi durumlar, "Türkiye Klinikleri" açısından, gecikme veya ifa etmeme veya temerrüt addedilmeyecek veya bu durumlar için "Türkiye Klinikleri"nin herhangi bir tazminat yükümlülüğü doğmayacaktır. "Mücbir sebep" terimi, ilgili tarafın makul kontrolü haricinde ve "Türkiye Klinikleri"nin gerekli özeni göstermesine rağmen önleyemediği olaylar olarak yorumlanacaktır. Bunu yanında sınırlı olmamak koşuluyla, doğal afet, isyan, savaş, grev, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, elektrik kesintisi ve kötü hava koşulları gibi durumlar mücbir sebep olaylarına dâhildir.

8. UYGULANACAK HUKUK VE YETKİ

İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" uygulanmasında, yorumlanmasında ve bu "SİTE Kullanım Koşulları" dâhilinde doğan hukuki ilişkilerin yönetiminde yabancılık unsuru bulunması durumunda Türk kanunlar ihtilafı kuralları hariç olmak üzere Türk Hukuku uygulanacaktır. İşbu sözleşmeden dolayı doğan veya doğabilecek her türlü ihtilafın hallinde Ankara Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

9. YÜRÜRLÜLÜK VE KABUL

İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" "Türkiye Klinikleri" tarafından "SİTE" içersinde ilan edildiği tarihte yürürlülük kazanır. Kullanıcılar, işbu sözleşme hükümlerini "SİTE"yi kullanmakla kabul etmiş olmaktadırlar. "Türkiye Klinikleri", dilediği zaman iş bu sözleşme hükümlerinde değişikliğe gidebilir ve değişiklikler sürüm numarası ve değişiklik tarihi belirtilerek "SİTE" üzerinde yayınlandığı tarihte yürürlülüğe girer.

30.03.2014

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir