ya şekur esması / EŞ-ŞEKUR esması ve faydaları | Mutluluğun Şifresi

Ya Şekur Esması

ya şekur esması

es sekur esmasının sırları

Nimetlerine karşı yapılan kavli ve fiili şükrün karşılığını bolca veren Allah demektir.



Ya Şekur c.c;Bu ismi şerifin ebced degeri: olup  büyük ebced degeri  kadardır.

Allahü Teâlâ&#;nın İsmi şeriflerinden olan,Ya Şekur celle celalühü okumak ve onu  vird edinmek,buna her gün devam etmek size birçok  güzellikler yaşatacaktır ki siz de inanamayacaksınıfunduszeue.info esma ile her an her verdiği nimet için şükür etmemiz gereken Allah&#;a şükretmiş olacağız  ve bakın hayatımıza neler katacak.

Ya Şekur c.c; hakkıyla ananlar hakkıyla şükür edasını yerine getirmiş olurlar.

5 vakit namazdan sonra kere &#; Ya Şekur celle celalühü &#; zikrine devam edenler, geçim sıkıntısından kurtulur. Hayırlı işlerde başarılı olur.

Maddi manevi felaketler içinde çırpınanlar şükür tecellisini kapsayan Ya Şekur esmasını okumaya  devam ederlerse kısa süre içerisinde durumlarında düzelme meydana gelir.

Ya Şekur c.c; İsmi şerife devam edenlere kaza ve bela uğramaz olur.

Eş-Şekur esması; rızkın bol, nimetlerin devamlı olması ve hayır işlerinde ilerlemek için, &#;Ya Şekur Celle Celalühü&#; diyerek kere okunur.

Günden güne rızıkları artar. Aileleriyle bereket içinde bir ömür sürerler.

&#;Subhanallahi ve bi hamdihi subhanallahil azim&#; duasını günde defa devam edenler Ya Şekur esmasını da ebcetsel sayı değerince anarlarsa bütün sıkıntılar, yerini sevince bırakır.

Günahlardeniz köpüğü kadar olsa da silinir. İhlasla yapılırsa kırk gün içinde acayip sonuçlar alınır.

Share:

Eş-Şekûr Esması anlamı nedir? Allah’ın 99 ism-i şerifi Esmaül Hüsna olan Eş-Şekûr ne demek, zikri, fazileti nedir? Ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? Faydaları ve sırları nedir?

Eş-Şekûr

Şükredilen, şükrün karşılığını veren, kendisine yapılan şükre, daha çok sevapla mukabele eden.

Eş-Şekûr Esmasının Ebced değeri ve zikir adedi , Zikir saati Güneş, günü Pazar’dır.

Eş-Şekûr Anlamı

Şükredilen, şükrün karşılığını veren, kendisine yapılan şükre, daha çok ecirle mukabele eden, dünyada yapılan iyi ameller karşılığında ahirette sonsuz nimetler ihsan eden, Rızası için yapılan işlere bol sevapla karşılık veren anlamlarına gelmektedir.

Eş-Şekûr esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati :

Ebced değeri ve zikir sayısı ; 
Zikir günü ; Pazar
Zikir saati :Güneş (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası)

Arapça Yazılışı ve Okunuşu

Eş-Şekûr : الشكور
Yâ Şekûr : يَا شَكُورُ

Eş-Şekûr isminin Özellikleri, Fazileti ve Faydaları:

Ya Şekur ism-i şerifinin zikrini vird edinen kimse, her türlü kaza ve belalardan, büyük-küçük tüm fenalıklardan korunur.

5 vakit namazdan sonra kere “Ya Şekûr celle celâlühû” zikrine devam eden kimse, geçim sıkıntısından kurtulur. Hayırlı işlerin hepsinde başarılı olur.

Eş-Şekûr ism-i şerifi, rızkın bol, nimetlerin devamlı olması ve hayır işlerinde ilerlemek için kere okunur.

Her gün defa “Ya Şekur” esmasını zikreden kimse, verilen nimetlere şükretme lezzetini, ibadete devam etme zevkini ve muhtaç olanlara  da ikram etme özelliğini kazanır.

Ya Şekur esmasının zikrine devam eden kimse, sağlıklı kalır, mal ve bereketi artar.

Geçim sıkıntısı, gönül darlığı çeken bir kimse “Ya Şekur” ism-i şerifini 41 defa bir bardak suya okuyup içerse yaşadığı sıkıntılarda faydasını görür. Görme zorluğu veya göz ağrısı çeken kimseleri gözüne bu sudan sürülürse gözünün nuru artar.

Nefes darlığından şikâyet eden kimse her gün bir bardak suya kere “Ya Şekûr celle celâlühû” ve şifa ayetlerini de okuduktan sonra bu suyu içerse Allah’ın izni ile şifa bulur.

Kuran’da Geçen Eş-Şekûr Esması

Eş-Şekûr ismi ile ilgili Ayetler

İbrahim Suresi 5. Ayet:Ve lekad erselnâ mûsâ bi âyâtinâ en ahric kavmeke minez zulumâti ilân nûri, ve zekkirhum bi eyyâmillâh(eyyâmillâhi), inne fî zâlike le âyâtin li kulli sabbârin şekûr(şekûrin).

Andolsun ki; Biz Musa (a.s)’ı: “Kavmini karanlıklardan nura çıkar ve onlara Allah’ın günlerini hatırlat (onlara Allah’ın günleri boyunca zikrettir).” diye âyetlerimizle (delillerimizle, mucizelerimizle) gönderdik. Muhakkak ki; bunda şükredip, sabredenlerin hepsi için âyetler (deliller) vardır.

İsra Suresi 3. Ayet:Zurriyyete men hamelnâ mea nûh(nûhin), innehu kâne abden şekûrâ(şekûran).

(Ey) Nuh (A.S) ile beraber taşıdıklarımızın zürriyyeti (onların soyundan olanlar)! Muhakkak ki O (Nuh A.S), çok şükreden bir kul idi.

Lokman Suresi Ayet:E lem tera ennel fulke tecrî fîl bahri bi ni’metillâhi li yuriyekum min âyâtihî inne fî zâlike le âyâtin li kulli sabbârin şekûr(şekûrin).

Gemilerin denizde Allah’ın ni’metiyle (yüzerek) seyrettiğini görmedin mi? Âyetlerinden size göstermek için. Muhakkak ki bunda, çok sabredenlerin ve şükredenlerin hepsi için elbette âyetler (deliller, ibretler) vardır.

Sebe Suresi Ayet:Ya’melûne lehu mâ yeşâu min mehârîbe ve temâsîle ve cifânin kel cevâbi ve kudûrin râsiyâtin, i’melû âle dâvûde şukrâ(şukran), ve kalîlun min ibâdiyeş şekûr(şekûru).

Ona dilediği şeyleri, mihraplar (mescidler, saraylar, yüksek binalar), heykeller, havuz gibi büyük çanaklar, sabit kazanlar yapıyorlar(dı). Ey Dâvud ailesi, şükrederek çalışın! Ve kullarımdan, çok şükredenler azdır.

Sebe Suresi Ayet:Fe kâlû rabbenâ bâid beyne esfârinâ ve zalemû enfusehum fe cealnâhum ehâdîse ve mezzaknâhum kulle mumezzakın, inne fî zâlike le âyâtin li kulli sabbârin şekûr(şekûrin).

Fakat onlar: &#;Rabbimiz, seferlerimizin arasını uzak kıl.&#; dediler. Ve kendilerine zulmettiler. Böylece onları (nesilden nesile anlatılan) &#;hadîs&#; kıldık Ve onları tamamen parça parça dağıttık. Muhakkak ki bunda, çok sabredenlerin ve çok şükredenlerin hepsi için elbette ayetler (ibretler) vardır.

Fatır Suresi Ayet:Li yuveffîyehum ucûrahum ve yezîdehum min fadlihi, innehu gafûrun şekûr(şekûrun).

Onların ecirleri (mükâfatları) onlara vefa edilir (ödenir). Ve (Allah), onlara fazlından artırır. Muhakkak ki O; Gafûr’dur (mağfiret eden), Şekûr’dur (şükredilen).

Fatır Suresi Ayet:Ve kâlûl hamdu lillâhillezî ezhebe annâl hazen(hazene), inne rabbenâ le gafûrun şekûr(şekûrun).

“Ve bizden hüznü gideren Allah’a hamdolsun, muhakkak ki Rabbimiz, gerçekten Gafûr’dur (mağfiret eden), Şekûr’dur (şükredilen).” dediler (derler).

Şûra Suresi Ayet:Zâlikellezî yubeşşirullâhu ibâdehullezîne âmenû ve amilûs sâlihât(sâlihâti), kul lâ es’elukum aleyhi ecran illâl meveddete fîl kurbâ ve men yakterif haseneten nezid lehu fîhâ husnâ(husnen), innallâhe gafûrun şekûr(şekûrun).

İşte Allah’ın, âmenû olan (Allah’a ulaşmayı dileyen) ve salih amel (nefs tezkiyesi) işleyen kullarını müjdelediği budur. De ki: “Ben, ona (tebliğe) karşı bir ücret istemiyorum, yakınlıkta sevgiden başka.” Ve kim hasene işlerse onun için güzellikleri artırırız. Muhakkak ki Allah, Gafûr’dur (mağfiret eden), Şükredilen’dir.

Şûra Suresi Ayet:İn yeşe’ yuskinir rîha fe yazlelne ravâkide alâ zahrihi, inne fî zâlike le âyâtin li kulli sabbârin şekûr(şekûrin).

Eğer O (Allah), dilerse rüzgârı durdurur. O zaman (gemiler) onun üzerinde hareketsiz kalırlar. Muhakkak ki bunda, çok sabreden ve çok şükreden herkes için mutlaka âyetler (ibretler) vardır.

Tegabun Suresi Ayet:İn tukridûllâhe kardan hasenen yudâıfhu lekum ve yagfir lekum, vallâhu şekûrun halîm(halîmun).

Eğer Allah’a güzel bir borç verirseniz, onu size kat kat arttırarak öder ve sizi mağfiret eder. Ve Allah; Şekur’dur (şükredilendir, şükrün karşılığını verendir), Halîm’dir.

Cevşenül Kebir&#;den

Bölüm

Ve es’elüke biesmâike

Yâ Afüvv
Yâ Ğafûr
Yâ Vedûd
Yâ Şekûr
Yâ Sabûr
Yâ Rauf
Yâ’Atûf
Yâ Kuddûs
Yâ Hayy
Yâ Kayyûm

سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ اَجِرْنَا مِنَ النَّارِ

Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emânül-emânü ecirnâ mine’n-nâr.

Allah&#;ım! Sen’den şu güzel isimlerinin hakkı için istiyor, Sana yalvarıyorum:

  1. Ey kullarını çok çok affeden Afüvv,
  2. Ey kullarının günahlarını bağışlayan Gafûr,
  3. Ey çok sevilen ve Kendisine yöneleni ve tevbe edeni seven Vedûd,
  4. Ey kullarının az amellerine karşı çok mükâfat veren Şekûr,
  5. Ey günahkârlara ve âsilere cezâ vermede acele etmeyen ve sabır isteyenlere sabır veren Sabûr,
  6. Ey çok şefkat sahibi Raûf,
  7. Ey nihayetsiz merhamet sahibi Atûf,
  8. Ey her türlü kusurun ötesinde, son derece münezzeh ve pâk olan Kuddûs,
  9. Ey her zaman var olan ve hayat ile mevsuf olan Hayy,
  10. Ey varlığı Kendinden olan, bulunduğu hâl üzere dâim duran ve bütün varlıkları varlıkta tutan Kayyûm,

Sübhânsın yâ Rab! Sen’den başka yoktur ilâh! Emân diliyoruz Sen’den, Koru bizi Cehennem’den!

Not:Cevşen duasından alıntıdır.

Allah’ın 99 ismi ve Anlamları

Allahü Teala’nın Kuran-ı Kerim ve Hadislerde geçen 99 ism-i şerifi ve Türkçe Anlamları.. Büyük faziletleri bulunan Allah’ın 99 ismi sırasıyla Esmaul Hüsna

 

İlgili Diğer Konular

funduszeue.info Facebook&#;ta!

EŞ-ŞEKÛR

Değerli kardeşimiz,

“Kendisine yapılan şükre, çok ecirle mukabele eden.”

“Cüz’î ibadetlere karşı küllî mükâfatlar, yüksek dereceler ve çok sevaplar veren.”

Eğer Allah’a güzel bir borç verecek olursanız, onu sizin için kat kat artırır ve sizi bağışlar. Allah Şekûr’dur, Halîm’dir.” (Teğâbün Sûresi, 64/17)

Bir âyet-i kerîme:

And olsun ki, şükrederseniz elbette size daha fazla veririm. Ve eğer nankörlük ederseniz, haberiniz olsun ki azabım çok şiddetlidir.” (İbrahim Sûresi, 14/7)

Şükretmek Allah’ın sonsuz nimet ve ihsanlarının kıymetini bilmek demektir ve küfranın zıddıdır.

Cenâb-ı Hak, bu insanlık görevini yerine getiren mü’min kullarına kat kat mükâfat vereceğini bu âyet-i kerîmeyle müjde veriyor.

Nur Külliyatı'nda, “Fıtrat-ı beşeriyede cemâle karşı bir muhabbet ve kemâle karşı perestiş etmek ve ihsana karşı sevmek vardır. buyrularak, şükretmenin insanın yaratılışında mevcut olduğu ders verilir.

Bu dünyada bir çekirdeğe karşılık bir ağaç ihsan eden Allah, dünyada yapılan ibadet ve şükürlere öyle mükâfatlar verecektir ki, Allah Resûlünün(a.s.m.) ifadesiyle, “Ne gözler görmüş, ne kulaklar işitmiş ne de insanın kalbine, hatırına gelmiştir.”

Şekûr isminin Cennetteki tecellisi işte böyle muhteşem, böyle harika ve böyle azim olacaktır.

Kula yakışan ve yaraşan, fırsatı çok iyi değerlendirip şu kısa dünya hayatını şükür ve ibadetle geçirmek, böylece ebedî saadete mazhar olmaktır.

Bu isimden nasiplenen bir kul, insanlardan gördüğü iyiliklere karşı da teşekkürle mukabele eder. Nankörlükten ve nimeti küçümsemekten sakınır.

Nitekim, Allah Resûlü(a.s.m.) “İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah’a şükretmez.buyurmuşlardır.

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet

Eş-Şekur Ne Demek? Allah'ın İsimlerinden Ya Şekur Esmasının Anlamı Ve Fazileti

Allah'ın isimleri onu anlamamızı sağladığı gibi kullarının da hem bireysel hem de toplumsal olarak dünya hayatı içerisinde nasıl hareket etmelerini sağlayacak derin incelikler içermektedir. Bu anlamda esmaül hüsnayı bilmek ve küçük yaşlardan itibaren hayatımıza tatbik etmek oldukça önemlidir. Eş-şekur ismi de şükretmekten aciz olan biz kullar için oldukça üzerinde durulması gereken bir isimdir. Peki, Eş-Şekur ne demektir?

Eş-Şekur isminin anlamı

Şekur kelimesi, yapılan iyiliğin sahibini övmek anlamına gelen şükr kökünden türemiştir. Çokça şükreden anlamına gelen şekur ismi Allah'a nispet edildiğinde "az da olsa kulun iyi bir ameline fazlasıyla karşılık veren" anlamına gelmektedir.

Şükür kavramının temel manasında "artmak, ortaya çıkmak, minnet ve övgü duygularını ifade etmek" unsurları mevcut olduğundan alimler, kulun gerçekleştireceği küçük bir ameli bile Allah'ın fazlasıyla mükafatlandıracağına dikkat çekmişlerdir.

Ya Şekur esmasının fazileti

Şekur isminin geçtiği ayetler Allah'ın kullarına karşı merhamet, lütuf ve muhabbetinin ne kadar derin olduğunu göstermesi açısından önemlidir. Bundan dolaydır ki şekur ismini anlamak Allah'ın kullarına karşı ne kadar verici olduğunu farkına varmamızı sağlar ki bu en büyük faziletlerden biridir.

Şekur ismini zikretmek hem Allah'ı anmak hem de anlamını bilerek şükretmek kul ile Allah arasındaki bağı kuvvetlendirir. Kulun Allah'a şükrederek yönelmesi de Allah'ın kulundan razı olacağı bir davranıştır.

Eş-Şekur isminin geçtiği bazı ayetler

Teğabün Allah'a güzel bir borç verirseniz O da bunu size fazlasıyla öder ve sizi bağışlar. Allah şükrün karşılığını bol bol verir, cezada ise acele etmez.

İbrahim 7: Hani rabbiniz, 'Eğer şükrederseniz size (nimetimi) daha çok vereceğim, nankörlük ederseniz hiç şüphesiz azabım pek şiddetlidir!' diye bildirmişti."

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası