ielts sınav tarihleri ve ücretleri / IELTS Ücretlerinde Güncelleme ve Ücretsiz IELTS Hazırlık Webinarları - British Education Bureau

Ielts Sınav Tarihleri Ve Ücretleri

ielts sınav tarihleri ve ücretleri

IELTS Tarihleri

IELTS sınavları British Council ve IDP Turkey tarafindan ayda 2 veya 3 defa olmak üzere gerçekleştirilmektedir. Sınavlar Academic ve General olmak üzere iki ayrı modülde gerçekleştiğinden sizin için uygun olan sınav modülünü ve tarihini dikkate alınız.

Ekim itibariyle İstanbul Sınav Tarihleri:

Academic IELTSGeneral IELTS
22, 29 Ekim 29 Ekim
5, 10, 19, 26 Kasım 10, 19 Kasım
3, 8, 10, 17 Aralık 3, 17 Aralık
7, 14, 29, 28 Ocak 7, 19 Ocak
4, 11, 16, 25 Şubat 11, 25 Şubat

IELTS sınav başvurularınız ile ilgili detaylı bilgiyi aşaığıdaki linklerde de bulabilirsiniz;Computer Based IELTS ise hemen hemen her gün önerilmekte olup, detaylı sınav takvimine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

funduszeue.info

funduszeue.info



IELTSSINAVI ÜCRETİ NE KADAR?

IDP Türkiye Fiyatları:  

  • Kağıt üzerinden IELTS2, TL
  • Bilgisayarlı IELTS 2, TL
  • IELTS Life Skills 3, TL
  • IELTS UKVI Kağıt üzerinden & Bilgisayarlı: 3, TL

BRITISH COUNCIL Türkiye Fiyatları:

  • IELTS Akademik ve Genel Eğitim Kağıt kalem: 2, TL
  • IELTS Akademik ve Genel Eğitim Bilgisayar üzerinden: 2, TL
  • Birleşik Krallık Vizesi ve Göçmenlik için IELTS: 2, TL
  • IELTS Yaşam Becerileri  (A1 ve B1):2, TL
BölümZamanSoru Adediİçerik
Reading60 dkAkademik metinlerden pasaj okunması ve sorulan cevaplanması
Listening30 dkOkul ortamındaki bir ders, arguman veya sohbet dinlenerek, soruların cevaplanması
Break10 dk
Speaking14 dkTanıdık bir konu hakkında fikirlerini anlatma ile okuma ve dinlemelerle alakalı konuşmalar
Writing60 dk2Integrated ve independent kompozisyon yazımı

IELTS sınavına 10 günde bir girmeniz mümkündür. başvuru adresleri altta olduğu gibidir. Toplam imtihan süresi 2 saat 45 dakikadır. Dinleme, Okuma ve Yazma imtihanları tek düzeyde reelleşir. Konuşma imtihanı ayrı seansta yapılır. Aynı gün ya da değişik günde reelleştirilebilir. İmtihana müracaat etirken konuşma imtihanının günü ve saati de tanımlanır.                          

IDP adresini kontrol ediniz.

British Council adresini kontrol ediniz.

IELTS Sınavı Nedir? IELTS Sınav Ücretleri ve Tarihler

IELTS Sınavı Nedir?

IELTS (International English Language Testing System); İngilizcenin bir iletişim dili olarak kullanıldığı yerlerde okumak veya çalışmak isteyen kişilerin dil yeterliliklerini ölçen uluslararası İngilizce dil yeterlilik sınavıdır. yılında Cambridge Üniversitesi tarafından uygulanmaya başlayan sınav günümüzde ’e yakın ülkede yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl 3 milyondan fazla kişi IELTS sınavına katılmıştır. Günümüzde IELTS sınavı Cambridge Üniversitesi, British Council ve Avustralya ortaklığı altında düzenlenmektedir.

Neden IELTS Sınavı?

Başta ana dili İngilizce olan ülkeler olmak üzere bir çok ülkede eğitim almak, iş veya göçmenlik başvurusunda bulunmak için IELTS sınavına ihtiyaç vardır. Ülkemizde de bir çok yüksek öğrenim kurumu veya kurumsal firmalar eğitim veya iş başvurularında IELTS sınav sonucu istemektedir.

IELTS Sınav Türleri Nelerdir?

IELTS sınavı IELTS Academic ve IELTS General olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

IELTS Academic (Akademik IELTS Sınavı); İngilizce konuşulan bir ülkede üniversite eğitimi almak veya mesleklerini icra etmek isteyenler için gereklidir.

IELTS General (Genel IELTS Sınavı) ise akademik olmayan çalışma ve staj veya göçmenlik başvuruları için gereklidir.

IELTS UKVI Nedir?

IELTS UKVI Sınavı (Akademik veya Genel), İngiltere veya Birleşik Krallık’ta eğitim almak veya çalışmak için vize başvurusunda bulunacak kişilerden istenmektedir. Normal IELTS sınavından farklı olarak Birleşik Krallık Hükümeti tarafından belirlenen sınav merkezlerinde kameralı ortamda sınav uygulanmaktadır. Sınav içeriği olarak standart IELTS sınavından bir farkı yoktur. Ayrıca Birleşik Krallık’a göçmenlik düşünenler için IELTS Life Skills isimli farklı bir sınav uygulanmaktadır. IELTS Life Skills sınavı bilgi kılavuzunu indirmek için tıklayınız.

IELTS Sınav Ücretleri

IELTS sınav ücretleri sınav türüne göre farklılık gösterebilmektedir.

Ocak ayı itibariyle IELTS sınav ücretleri aşağıdaki gibi düzenlenmiştir.

IELTS Academic TL
IELTS General TL
IELTS UKVI TL
IELTS Life Skills TL

Ücretler için en doğru bilgiyi sınava gireceğiniz tarihe göre IELTS yetkili kurumu British Council’den öğrenebilirsiniz. Güncel IELTS fiyatları için tıklayınız.

IELTS Sınav Tarihleri

IELTS sınavı sıklıkla yapılan bir sınavdır. Kağıt üzerinde yapılan sınavlar her 10 günde 1 kez, bilgisayar ortamındaki sınavlar ise haftada 2 kez yapılmaktadır. Sınav kontenjanla sınırlı olduğu için sınava girmek istediğiniz tarihten en az 1 ay önce sınav başvurusu yapmanızı tavsiye etmekteyiz.

IELTS Sınav Yerleri

Türkiye’de IELTS sınavları British Council ve IDP IELTS resmi kurumları tarafından yapılmaktadır. British Council, Türkiye’de toplamda 7 ilde sınav gerçekleştirmektedir. Bu iller sırasıyla; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ile talep doğrultusunda Erzurum ve Karabük’tür.

IELTS Skorları Nelerdir? Hangi Skor Hangi Seviyeyi İfade Eder?

IELTS’de en düşük puan 1,0 en yüksek puan ’dur. Tam ve buçuklu puanlar verilmektedir.

IELTS Skoruİngilizce Seviye (CEFR)
8,5 – 9,0 arası
C2 (uzmanlık)
6,5 – 8,0 arası
C1 (ileri seviye)
5,0 – 6,0 arası
B2 (orta üstü seviye)
4,0 – 5,0 arası
B1 (orta seviye)
3,5 ve daha aşağı
A0/A1/A2 (başlangıç – temel seviye arası)

ielts-sinav-ucretleri

IELTS Sınav İçeriği

IELTS Academic ve IELTS General olarak yapılan sınavlarda; Dinleme, Okuma, Yazma ve Konuşma bölümlerinden test yapılmaktadır.

Dinleme ve Konuşma testleri her iki sınavda da aynıdır. Okuma ve Yazma bölümleri ise farklıdır.

IELTS Sınavını tercihinize göre kağıt kalem kullanarak, ya da bilgisayar ortamında yapabilirsiniz. Sınav başvurusu sırasında kağıt veya bilgisayar tabanlı sınav olarak tercih yapmanız gerekmektedir.

IELTS Sınavından Yüksek Skor Almanın Yolları

IELTS sınavına çalışma yöntemleri ve yüksek puan alabilmek için yapmanız gerekenler ile ilgili olarak hazırladığımız yazımız için tıklayınız.

IELTS Sınavı Hazırlık Kursları

Global Yurtdışı Eğitim olarak IELTS hazırlık eğitimi için ana dili İngilizce olan tüm ülkelerde bulunan yurtdışı dil okulları ile çalışmaktayız. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

IELTS Sınav Soruları

1) IELTS Listening Exam (Dinleme Sınavı) : 40 soru sorulmaktadır. Sınav süresi 40 dakikadır. Sınavda anadili İngilizce olan kişilerin konuşmalarından oluşan 4 kayıt dinletilir ve ardından birtakım sorular sorulur.

  • funduszeue.infoıt: 2 kişi arasındaki günlük bir konuşma
  • funduszeue.infoıt: 1 kişi tarafından yapılan günlük bir konuşma
  • funduszeue.infoıt: 4 kişi arasında yapılan eğitim ve öğretim ile ilgili bir konuşma
  • funduszeue.infoıt: 1 kişi tarafından yapılan akademik bir konuşma

2) IELTS Reading Exam (Okuma Sınavı) : 40 soru sorulmaktadır ve sınav süresi 40 dakikadır. Akademik IELTS ve Genel IELTS sınavları için farklı sorular sorulmaktadır.

  • Akademik IELTS için okuma testi : Bu bölüm betimleyici, olgusal, söylemsel ve analitik gibi birçok türden üç uzun metin içerir. Bu metinler kitap, bülten, dergi ve gazetelerden alınır. Metinler uzman olmayan bir kitle için seçilmiş olmakla beraber, üniversite derslerine girecek veya profesyonel tescil isteyen kişiler için uygundur.
  • Genel IELTS için okuma testi : Kitap, dergi, gazete, bildiri, reklam, şirket el kitapları ve kılavuzlarından alınmış parçalar. Bunlar İngilizce konuşulan bir çevrede günlük olarak karşılaşacağınız türden materyallerdir.

3) IELTS Writing Exam (Yazma Sınavı) : 2 soru sorulur. Sınav süresi 60 dakikadır. 1. Soru için en az kelime, funduszeue.info için en az kelime yazmanız istenir. Akademik IELTS ve Genel IELTS sınavları için farklı sorular sorulmaktadır.

  • Akademik IELTS için yazma testi : Resmi bir dil kullanılması gerekmektedir. funduszeue.info bir grafik, tablo, çizelge veya diyagram verilerek bununla ilgili açıklama yapılması istenmektedir. funduszeue.info ise bir bakış açısı, argüman veya problem hakkında yazı yazılması istenmektedir. Resmi bir dil kullanılması gerekmektedir.
  • Genel IELTS için yazma testi : funduszeue.info bir durum verilmekte ve bu durumla ilgili bilgi veya açıklama istenmektedir. Mektupta kişisel, yarı-resmi veya resmi bir üslup kullanabilirsiniz. funduszeue.info ise bir bakış açısı, argüman veya problem hakkında yazı yazılması istenmektedir.

4) IELTS Speaking Exam (Konuşma Sınavı) : Bir uzman ile karşılıklı konuşarak yapılmaktadır. Farklı aksanlar kullanılabilen sınavda rahat ve doğal olmanız beklenmekte, akıcılık ve tutarlılık, kelime dağarcığı, dil bilgisi ve doğruluk ile telaffuz dahil dört kriter üzerinden değerlendirme yapılmaktadır. Sınav 3 bölümden oluşmakta ve kayıt edilmektedir. Sınav süresi dakika arasıdır. Konuşma sınavına aynı gün girme mecburiyeti yoktur. IELTS sınav tarihinizden bir hafta öncesinden başlayarak bir hafta sonrasına kadar bu testi verebilirsiniz.

  • Bölüm 1: Karşılıklı tanışma ve kimlik doğrulama ile başlayan bu bölümde, ev, aile, iş, eğitim ve hobileriniz gibi genel konular hakkında sorular sorulacaktır.
  • Bölüm 2: Sınav görevlisi tarafından bir konu verilecek, konuyla alakalı dakika konuşmanız istenecek ve ardından soru sorulacaktır. Konu verildikten sonra 1 dakika düşünme süresi verilmektedir.
  • Bölüm 3: Sınav görevlisi tarafından Bölüm 2'nin konusu ile ilgili daha soyut ve tartışmaya açık ilave sorular sorulmaktadır.

ieltsmi-toeflmi

IELTS mi TOEFL mı?

Uluslararası İngilizce dil yeterlilik sınavları içerisinde en kabul gören sınavlar IELTS ve TOEFL sınavlarıdır. Sınavların birbirlerine göre farklı özellikleri vardır. IELTS ve TOEFL karşılaştırması için hazırladığımız blog yazımız için tıklayınız.

IELTS Sınavı İçin Faydalı Linkler

IELTS Sınavı hakkında sıkça sorulan sorular için tıklayınız.

IELTS Sınavı bilgi kılavuzunu indirmek için tıklayınız.

British Council IELTS bilgi kitapçığını indirmek için tıklayınız.

*** Bu yazı bilgilendirme amaçlı bir yazı olup, daha detaylı bilgiler için IELTS resmi sınav merkezi British Council ile iletişime geçebilirsiniz.

British Council iletişim bilgileri

IELTS Sınavı Rehberi

Yurtdışında eğitim almak isteyenler kadar, kariyerini yurtdışında devam ettirmeyi düşünen profesyonellerin de karşısına bir gereklilik olarak çıkan IELTS sınavı, İngilizce yeterliliği ölçme konusunda dünyanın en güvenilir sınavlarından bir tanesi. Türkiye ile birlikte ülkede uygulanan bu sınav, elbette en çok yurtdışı eğitim olanaklarını değerlendiren öğrenci adaylarını ilgilendiriyor. Tüm dünya genelinde sayıları 7 bini aşan üniversite, kurum ve kuruluş tarafından geçerli olarak kabul edilen IELTS sınavı ile ilgili olarak ise merak edilen pek çok konu bulunuyor. İşte yalnızca Avrupa ülkelerinde değil, YÖK tarafından yılında yayınlanan bir genelge ile Türkiye’deki lisans, yüksek lisans ve doktora başvurularında da kabul gören IELTS sınavına girmeden önce sınav hakkında bilmeniz gereken her şey…

IELTS Nedir?

İngilizce’nin iş hayatında ya da akademik eğitimde yoğun olarak kullanıldığı ülkelerde eğitim almak ya da çalışmak isteyen kişilerin İngilizce yeterliliği ölçme ve belgeleme amacıyla tercih ettiği IELTS (International English Language Testing System) sınavı, British Council tarafından düzenlenen ve Birleşik Krallık ile Avustralya ortak mülkiyetinde bulunan bir sınav. Türkiye’de ise British Council ve IDP Türkiye tarafından düzenlenen IELTS, akademik ve genel olmak üzere iki farklı sınav türüne sahip. Adaylar, akademik eğitim için IELTS akademik sınavını tercih ederken göçmenlik ya da kariyer gibi sebeplerle sınava giren adaylar IELTS genel sınavını tercih ediyor. Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda ve İrlanda başta olmak üzere pek çok yabancı ülkede eğitim almak ya da iş başvurusu yapmak için IELTS sınavı talep ediliyor. IELTS sınavı sonuçları aynı zamanda göçmenlik büroları ve farklı resmi kurumlar için de bir gereklilik olarak görülüyor. Başta sayılan ülkeler, göçmenlik başvurularında IELTS sınavı sonucunu bir dil şartı olarak talep ediyor.

IELTS puanı, ülkemizde de THY iş başvurularında ve çeşitli bankaların belirli pozisyonlarına başvurularda gerekli bulunuyor. Ülkemizde İngiltere merkezli British Council ve Avustralya merkezli IDP Türkiye tarafından gerçekleştirilen IELTS sınavı için adaylar, sınav tarihine veya yerine ya da kontenjanların doluluk oranına göre iki farklı kurumu da tercih edebiliyor. İki kurum da aynı sınav soruları ile sınav düzenliyor ve değerlendirmede herhangi bir farklılık bulunmuyor. Uygulamada ise sınav düzeni ve ses sistemi gibi konularda farklılık olabiliyor. IELTS sınavı; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Bursa’da gerçekleştiriliyor. IELTS sınavında dinleme, okuma, yazma ve konuşma olmak üzere 4 temel dil becerisi ölçülüyor. Görev tabanlı bir sınav olan IELTS’de adaylar hem bu dört ayrı alan için bağımsız puanlar alıyor hem de bu puanların ortalaması ile genel sınav puanları belirleniyor.

IELTS Sınavı Örneği

IELTS sınavının dinleme ve konuşma bölümleri, akademik ve genel sınavda ortak ancak okuma ve yazma bölümlerinde farklılıklar bulunuyor. IELTS sınavının dinleme bölümü, ortalama olarak 30 dakika sürüyor. Dört bölümden oluşan dinleme kısmında bölümler arasında 10’ar dakika süre bulunuyor. Çoktan seçmeli, kısa cevap ya da boşluk doldurma gerektiren soruların bulunduğu dinleme kısmında ilk bölümde iki kişi arasında geçen bir günlük konuşma, ikinci bölümde günlük bir monolog, üçüncü bölümde eğitim ile alakalı bir diyalog, son bölümünde ise akademik bir monolog bulunuyor.

IELTS sınavının konuşma bölümü ise toplu gerçekleştirilen diğer bölümlerden ayrı ve birebir yapılıyor. Alanında uzman bir IELTS sınav görevlisi ile gerçekleştirilen konuşma bölümü, yaklaşık olarak 15 dakika sürüyor. 3 bölümden oluşan konuşma aşaması, adayın kendini tanıtması ile başlıyor. Bölümün ikinci kısmında adaya bir konu ve konuya hazırlanması için bir dakika veriliyor. Konu hakkında konuşan adaya, üçüncü kısımda konu ile ilgili sorular soruluyor.

IELTS akademik sınavında okuma bölümü, genellikle eğitim ile alakalı konulara yer veriyor ancak genel sınavda konular da günlük hayatla ilgili genel konular oluyor. Bu bölümde toplam 40 soru bulunuyor ve 60 dakika süre veriliyor. Akademik IELTS sınavında bilimsel makaleler, gazete veya kitaplardan alınmış bölümler bulunuyor. Bu bölümdeki sorular, geniş bir kitleye hitap eden genel sorular oluyor.

IELTS akademik türünün yazma bölümünde, adayların 2 adet kısa deneme (essay) yazması bekleniyor. İlk denemede bir grafik ya da tablonun aday tarafından yorumlanması bekleniyor. Ikinci kısımda ise genellikle eğitim ile alakalı bir konuda kısa bir deneme yazmanız bekleniyor. Genel IELTS sınavının yazılı aşamasında ise birinci kısımda bir konu ile ilgili olarak mektup yazılıyor. İkinci aşamada da genel bir konuda kısa bir deneme yazılıyor. Hem akademik hem de genel sınav için IELTS sınavı örneğine, IELTS’in resmi internet sitesi aracılığıyla ulaşılabiliyor.

IELTS Puanlama

IELTS sınavı, geçme ya da kalmaya yönelik bir sınav değil. IELTS sınavında adaylar 1 ile 9 arasında bir puan üzerinden değerlendiriliyor. Puanlamalar tam puan ya da yarım puanlardan oluşabiliyor. Avrupa’daki üniversiteler başta olmak üzere pek çok uluslararası üniversite, lisans eğitimi için IELTS akademik sınavından en az ya da , yüksek lisans ve doktora eğitimi için ise ya da puan talep ediyor. Çoğu zaman göçmenlik ya da çalışma vizesi başvuruları için tercih edilen IELTS genel sınavından ise puan almak yeterli oluyor. IELTS sınavı puanı hedeflerken, başvurulacak kurumların beklentilerini araştırmak gerekiyor.

IELTS puanı oluşturulurken dinleme, okuma, yazma ve konuşma bölümlerinin ortalaması alınıyor. Dinleme ve okuma bölümlerinde 40 üzerinden yapılan puanlama, IELTS’in puan formatına çevriliyor. Yazma bölümünde ikinci bölüm, ilk bölümün iki katı bir puan ağırlığına sahip. IELTS konuşma bölümünde ise akıcılık ve tutarlılık, sözcük kullanımı, dilbilgisi ve doğruluk ile telaffuz gibi kriterler üzerinden puanlama yapılıyor.

IELTS Geçerlilik Süresi

IELTS sınavının geçerlilik süresi resmi olarak 2 yıl ancak geçerlilik süresi dolduğunda bile IELTS puanı, kişiye pek çok alanda prestij sağlıyor.

IELTS Sınav Tarihleri

IELTS sınav tarihleri ve saatleri, IELTS’in resmi sitesi aracılığı ile öğrenilebiliyor. yılının  IELTS sınav tarihleri ise şu şekilde:

  • 8 Ocak Cumartesi, Academic ve General Training
  • 15 Ocak Cumartesi, Academic
  • 20 Ocak Perşembe, Academic
  • 29 Ocak Cumartesi, Academic ve General Training
  • 12 Şubat Cumartesi, Academic ve General Training
  • 17 Şubat Perşembe, Academic ve General Training
  • 26 Şubat Cumartesi, Academic
  • 3 Mart Perşembe, Academic
  • 12 Mart Cumartesi, Academic ve General Training
  • 19 Mart Cumartesi, Academic
  • 26 Mart Cumartesi Academic ve General Training
  • 9 Nisan Cumartesi, Academic ve General Training
  • 21 Nisan Perşembe, Academic
  • 23 Nisan Cumartesi, Academic ve General Training
  • 30 Nisan Cumartesi, Academic
  • 12 Mayıs Perşembe, Academic ve General Training
  • 21 Mayıs Cumartesi, Academic
  • 28 Mayıs Cumartesi, Academic ve General Training
  • 4 Haziran Cumartesi, Academic
  • 11 Haziran Cumartesi, Academic ve General Training
  • 16 Haziran Perşembe, Academic
  • 25 Haziran Cumartesi, Academic ve General Training
  • 7 Temmuz Perşembe, Academic
  • 9 Temmuz Cumartesi, Academic ve General Training
  • 16 Temmuz Cumartesi, Academic
  • 23 Temmuz Cumartesi, Academic ve General Training
  • 11 Ağustos Perşembe, Academic ve General Training
  • 20 Ağustos Cumartesi, Academic ve General Training
  • 27 Ağustos Cumartesi, Academic
  • 3 Eylül Cumartesi, Academic ve General Training
  • 10 Eylül Cumartesi, Academic
  • 15 Eylül Perşembe, Academic
  • 24 Eylül Cumartesi, Academic ve General Training
  • 8 Ekim Cumartesi, Academic ve General Training
  • 13 Ekim Perşembe, Academic
  • 22 Ekim Cumartesi, Academic
  • 29 Ekim Cumartesi, Academic ve General Training
  • 10 Kasım Perşembe, Academic ve General Training
  • 19 Kasım   Cumartesi, Academic ve General Training
  • 26 Kasım   Cumartesi, Academic
  • 3 Aralık Cumartesi, Academic ve General Training
  • 8 Aralık Perşembe, Academic
  • 10 Aralık Cumartesi, Academic
  • 17 Aralık Cumartesi, Academic ve General Training

IELTS Başvuru

IELTS başvuruları, IDP Türkiye’nin başvuru sayfasından ya da British Council’in başvuru sayfasından online olarak gerçekleştiriliyor. IELTS sınavına başvuru yaparken, sınavı kağıt üzerinde ya da bilgisayarda almak isteyenler için seçenekler bulunuyor. IELTS başvurusu için resmi kimlik belgesinin ya da geçerlilik süresi geçmemiş pasaportunuzun ibrazı gerekiyor. IELTS sınavı başvurusundan sonra tarih değiştirme imkanı sunulmaması sebebiyle, sınav tarihi belirlenirken de dikkatli ve planlı olmak gerekiyor.

IELTS Sınavı Ücreti

IELTS sınavı ücreti, itibariyle aşağıdaki gibidir:

  • IELTS Akademik Testi ve IELTS Genel Eğitim Testi (kağıt kalem veya bilgisayar ile) – Türk Lirası
  • UKVI için IELTS Akademik Testi ve IELTS Genel Eğitim Testi (kağıt kalem veya bilgisayar ile) – Türk Lirası
  • IELTS Life Skills (A1 ve B1) – Türk Lirası

IELTS Sınavı Hazırlık Kursu

İngilizce eğitim imkanı bulunan neredeyse tüm üniversitelerde geçerliliği bulunan IELTS sınavı, özellikle de İngiltere’de akademik eğitim almak isteyen öğrenciler için artık bir mecburiyet. Bir İngilizce yeterlilik belgesi olarak ihtiyaç duyulan IELTS sınavında ise hedeflenen puanı almak için planlı ve stratejik bir hazırlık süreci geçirmek gerekiyor. Alanında uzman eğitmen kadrosu ile FAMAY, IELTS sınavından kısa sürede istenen puanı almanız için pek çok fırsat sunuyor. FAMAY’ın IELTS sınavı hazırlık kursu, öğrenci adayının deneme sınavı sonucuna göre seviyesine uygun bir çalışma programı oluşturulması ile başlıyor. Gelişime ihtiyaç duyan alanlara yoğunlaşarak ve güçlü yönleri koruyarak ekstra çalışmaların yapıldığı FAMAY IELTS sınavı hazırlık kursu, bütün bölümleri tek tek ve stratejik bir biçimde ele alıyor. Siz de IELTS sınavından hedeflediğiniz puanı almak ve hayallerinize bir adım daha yaklaşmak için FAMAY’ın alanında uzman eğitim danışmanları ile iletişime geçin. Geleceğinizi ertelemeyin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası