34 hafta kasık ağrısı / 34 Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik | MUSTELA

34 Hafta Kasık Ağrısı

34 hafta kasık ağrısı

Belki henüz doğum tarihiniz yaklaşmadan doğum şeklinizi belirlediniz belki de yalnızca akışa, bebeğinize bıraktınızPeki ya sabırsızlıkla beklenen an kendini gösterdiğinde hangi işaretin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

Hangi sancının gerçek hangisinin yalancı olduğunu karıştırmaktan endişe ediyorsanız uzmanımız gerçek doğum sancılarındaki kasılmaların düzenli ve öngörülebilir bir şekilde olduğunu belirtiyor.

Normalde gebelik 9 ay 10 gün yani 40 hafta süren bir süreçtir. Bebek büyüdükçe annenin diyaframı üzerindeki baskı artar ve anne daha zor nefes almaya başlar. Doğum yaklaştığında ise haftada bebek doğum kanalına doğru ilerler. Bu yer değişiminin diyaframdaki baskıyı azaltacağını ve annenin doğuma yaklaştıkça bir rahatlama hissedip, daha kolay nefes almaya başlayacağını söyleyen Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı  doğumun başlamasına dair diğer noktaları da  paylaşıyor.

 

Düzensiz Sancılar Düzenli Gelmeye Başlıyor

Normalde rahim ağzını kapatan bir mukus tıkacı vardır Doğum başladığında en erken rahim ağzının yumuşamasına bağlı olarak bu mukus tıkacı düşer. Annede. Halk arasında nişan gelmesi olarak adlandırılan bir akıntı meydana gelir.

Doğum yaklaştıkça annede küçük ve düzensiz olan sancılar düzenli ve seyrek olarak gelmeye başlar. Normal doğum belirtileri içinde en çok bilinen bu sancılar 35 haftadan itibaren başlarlar. Gün içerisinde kısa süreli şekilde görülebilir Braxton-Hicks kasılmalar denir. Bu kasılmalar, doğum yandaştıksa şiddetlenir ve sancı süreleri uzan

Her zaman sancı olmasa da, en çok bilinen doğum bilirlerinden birisi de su gelmesi olarak adlandırılan aşama yaşamı'. Kasılmalar neticesinde yırtılan kese içinde bulunan su annenin vücudu tarafından dışarı atılır. Oturduğu yerde göllenme veya idrar kaçırmış gibi ılık bir su bacaklardan akar Bazen sancılar başlamadan kese delinebilir ve sürekli bir sıkıldık da olabilir. Buna da dikkat etmek gerekir.

Doğurmak üzere olduğunuzun en büyük işareti düzenle rahim kasılmamanın başlamasıdır. Başlangıçta bu erken kasılmalar menstruel kramp ya da bel ağrısı gibi hissedir 20 da 30 dakika aralıklarla gerçekleşir. Ağrı ya da kramp giderek daha şiddetlenir ve daha uzun sürer. Kasılmalar da daha sıklaşır ve üç ila beş dakikada bir olmaya başlar. İşte düzenle sancılar başlamışsa bebeğiniz geliyor demektir:

Bir diğer işaret de bebeğin kafasının doğum kanalına inmesi ile güçlü tuvalete çıkma hissi gelmesidir. Bu belirti varsa doğum yaklaşmış demektir. Özellikle üst karın ve diafram-mide hizasında bebeğin aşağı inmesine bağlı bir rahatlama olur. Bu doğumun yaklaştığının bir işaretidir.

Ve Hastane Vakti

Nişan gelmesi veya rahim ağzının açılması sırasında adet kanı kadar bir kanama olabilir. Daha fazla kanama olduğunda çok ivedilikle gidilmesi gerekir_ Su gelmesi aksi ispat edilene kadar her zaman hastaneye gidilmesini gerektirir.

İlk doğumlarda genelde sancılar dakikada gelene kadar her şey yolunda ise evde çekilebilir. Ama sancılar daha sıklaşırsa bulunduğunuz şehrin trafik yoğunluğunu da dikkate alarak hareket etmek ve belki de 30 dakikada bir gelince ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde iseniz erken girmeniz iyi olabilir. İkinci doğum veya sonraki doğumlar ilkin göre çok daha hızlı olduğundan, sancılar düzenli olmaya başladığımda hemen gitmekte fayda vardır. Daha önce sezaryen olunmuşsa veya rahimden fazla sayıda miyom alınmışsa da sancılar oluşmaya başlarken gitmek gerekir. Gebelik 37 haftadan daha önceyse ve sancılar başladıysa ve plasenta denilen bebeğin eşinin rahim duvarına yapışıldığından şüpheleniyorsa hekim de uyarılarak hemen gidilmelidir.

 

Anneler, Sakinliğinizi Koruyun

Öncelikle sakin ve huzurlu olmalı ve tehlike işaretine (kanama-şiddetli ve daimi ağrı ve su gelmesi) bakmalıdır. Bunlar yoksa telaş etmeden sükûnetle hareket etmek ve hekimini veya aramalıdır. Daha önce hazırladığı bebek ve doğum eşyaların' alıp dikkatli bir şekilde, gitmelidir Sancı başladığı zaman eğer ciddi bir katlama veya çok şiddetli ağrı yoksa hastaneye ulaşmak için ambulansa gerek yoktur.

 

Hangisi Gerçek Hangisi Yalancı Sancı?

Yalancı sancılar gerçek sancılar ile çok karıştırılır. Gerçek doğum sancısında kasılmalar düzenlidir ve öngörülebilir bir şekildedir. Kasılmalar gittikçe daha sık, daha uzun ve daha güçlü olur. Her kasılma önce sırtın alt kısmında hissedilir sonra on ve alt kısımlar ve kasığa yayılır. Yürüme-yatma veya pozisyon değişikliği kasılmalarda azalma veya durmaya yol açmaz. Kan gelebilir. Membran yırtılması olabilir. Yalancı sancılarda bunlar olmaz. İdrar kaçırma sıklıkla su gelmesi ile karıştırılabilir. İdrar kaçırma tek seferliktir ama su sürekli akar. İdrarda az su gelmesinde büyük miktarda sıvı boşalır. 

Sorularınız için tıklayabilirsiniz


 Kullanıcılar bunları da aradı:

 

Yayın Tarihi : 01/09/

34 Haftalık Gebelik: Düşünülecekler, Bebek Gelişimi, Pozisyonu & Görüntüsü

34 haftalık gebelik: Bebeğinizin gelişimi

İniş başladı. Bebeğiniz erkekse testisleri artık skrotuma inmektedir. Bebeğinizin skrotumu doğumdan hemen sonra büyük görünüyorsa endişelenmeyin, bu şişlik ekstra sıvı yüzündendir ve yaklaşık bir hafta içinde inecektir.

Maviş bebek. Şu anda bebeğinizin gözleri mavi renktedir. Bebeğiniz doğumdan sonraki birkaç hafta boyunca ışığa maruz kalıncaya kadar iristeki renklenme süreci tamamlanmayacaktır.

embryoimage-week_no_text

İLGİLİ GEBELİK ARAÇLARI

Bebek isimleri sözlüğü

Cinsiyete göre filtrele:

Temaya göre filtrele:

34 haftalık gebelik: Gebelik belirtileri

Şov zamanı geldi mi? Büyük güne sadece birkaç hafta kalmışken doğum sancısı belirtilerine dikkat etmeye başlamanız iyi bir fikirdir. En sık görülen belirtiler; gittikçe kısalan aralıklarla meydana gelen düzenli kasılmalar, adet benzeri kramplarla birlikte bel ağrıları, suyunuzun “gelmesi” (su kesesinin patlaması) veya kan benzeri akıntıdır (rahim boynunuzun genişlemeye başladığını gösterir).

Doğum yapmadan günler hatta haftalar önce doğum sancısı belirtileri yaşamaya başlayabilirsiniz. Bunlardan herhangi biri gerçekleşirse derhal doktorunuzu arayın.

Doğum planınızı son haline getirme. Muhtemelen şu ana kadar doktorunuz, eşiniz ve doğumda bulunmasını istediğiniz akrabalarınızla isteklerinizi konuşmuşsunuzdur. Şimdi, doktorunuzun veya ebenizin hafızasını tazelemek ve ikinizin de hâlâ aynı fikirde olduğunu kontrol etmek için tercihlerinizi tekrar konuşmak üzere harika bir zamandır.

Bunları biliyor musunuz? Gebeliğin son haftalarında bebeğinizin kilo artışı tekrar yavaşlamaya başlayacaktır. Yeni doğan bebeğiniz bu hızla büyümeye devam etseydi ilk doğum gününe kadar 90 kiloya ulaşırdı!

34 haftalık gebelik: Kontrol listesi

  • Doğum belirtileri hakkında bilgi edinin.

  • Doktorunuzla doğum planınızı gözden geçirin.

  • Bebek bakımı ve emzirme hakkında kursa gidin ya da bolca okuyun.

  • Hamilelikle ilgili diğer haftalık ipuçları için üye olun:

Gebelikte karın, kasık, bel ağrısı, vajinada dolgunluk, batma erken doğum belirtisi midir?

Dr. Kağan Kocatepe'nin youtube kanalında hazırladığı video içeriğinin transkripsiyonu (video sayfanın en aşağılarında):

Özellikle son aylarında olan anne adayları erken doğum belirtilerine karşı çok duyarlı olurlar ve karınlarındaki, kasıklarındaki ve beldeki ağrıları genelde hemen erken doğum belirtisi olarak algılarlar ve doktora koştururlar.

Tabii ki önlem her zaman iyidir ama şunu bilmek lazım ki karında, kasıklarda ve belde hissedilen ağrıların önemli bir kısmı erken doğum ağrısı değil.

Karında hissedilenlerin önemli bir kısmı Braxton- Hicks kasılması dediğimiz hazırlayıcı kasılmalar.

Bunlar, klasik doğum sancısından çok daha az olur. Bu arada hakikaten hissedilebilir ama daha az olur.

Klasik doğum sancısını hatırlayacak olursak 10 dakikada 3 tane gelen ortalama olarak 50 saniye süren, daha az da sürebilir daha fazla da sürebilir ve kendini hissettiren ve giderek de artan (şiddet olarak) sancılardır.

Halbuki Braxton-Hicks kasılmaları bazen daha ender olur bazen daha sık gelir.

Özellikle ayaktayken veya yorgunken Braxton-Hicks kasılmaları daha fazla gelir.

Burada amaç nedir, anne adayını uyarmak istirahat et diye.



Demek ki aradaki ayrım bu şekilde yapılıyor, Braxton-Hicks hazırlayıcı kasılmalar.
Bunlar haftada bile başlayabiliyor. Ama genelde haftada başlıyor.

Amaç nedir Braxton-Hicks kasılmasında? Kaslar antrenman yapıyor ki daha güçlü kasılsınlar diye.

O yüzden de bunu erken doğum kategorisine almanın hiçbir anlamı yok. Doğal bir şey.

Bazıları bütün hamilelik boyunca hissederler haftadan sonra, 20 de hisseden de var ama az.

Bazıları hiç hissetmeden doğuma giderler. Onun kuralı yok.

Kasıklardaki ağrı neden oluyor? Eğer sistit yoksa, idrarda yanma yoksa, bunun tahlilleri yapılıyor, bağırsaklarda bir sorun yoksa ishal kabızlık falan filan gibi bunun nedeni genelde çatı kemiklerinin genişlemesi.

Çatı kemikleri bebeğin doğum kanalına daha iyi girebilmesini sağlamak için bebeğin başının haftadan sonra genişlemeye başlıyor.

Yani bayağı böyle o çatı kemiklerinin arasındaki mesafeler eklemlerin arasındaki mesafeler açılıyor.

Bu ağrılar da özellikle, her zaman değil ama, istirahatteyken çok fazla olmaz.

Özellikle ayaktayken, yürürken, ağır kaldırınca olur ve de istirahatle genelde hafifler veya geçer. Bu demek ki mekanik bir ağrı, rahim kasılması ile alakalı bir şey değil. O yüzden de bunu da erken doğum kategorisine almıyoruz.

Bu arada vajinaya dolgunluk yapabilir bebeğin başı ilerledikçe. Bu da bir ağrı değil sadece bir dolgunluk hissi.



Ne demiştik bir de, bel ağrısı demiştik. Bel ağrısı hamilelikte çok sık görülen bir sorun.

Omurgayı yanlış kullanıyor olmaktan kaynaklanabilir. Yumuşak yatakta yatmaktan kaynaklanıyor olabilir. Daha öncesinden getirilen bazı bel sorunları hamilelikte daha fazla hale gelebilir. Yani bel ağrısı çok nonspesifik ve özellikle de doğum söz konusu olduğu zaman doğum başlangıcını çok fazla ifade etmeyen bir şey. Yani bazen belde başlıyor ağrılar sonra karına yayılıyor ondan bahsetmiyorum günlük  hayatı bayağı etkileyen yani haftanın birkaç günü hatta her günü olan bel ağrıları genelde zaten önceden varolan bel sorunlarına bağlı olabiliyor. Yine çatı kemiklerinin genişlemesi de bel ağrısı yapabiliyor. Yine fiziksel aktivitenin fazla olmuş olması bel ağrısı yapabiliyor.

Yani özetle söyleyecek olursak bel ağrısı da erken doğum kategorisinde olan bir ağrı değil.

Doğum sancısının zaten nasıl bir şey olduğunu diğer videolarda da söylüyoruz. Burada da az önce söyledik. Bu tür durumlarda tabii ki doktora gitmek ekstra bir önlem ama genelde endişelenmenin hiçbir anlamı yok.


İlgili Konular:


  • Gebeliğin ilk aylarında karnın davul gibi şişmesi neden olur?
  • Gebeliğin son aylarında göğüs kafesi ve kaburgalarda batma ve elektriklenme neden olur?
  • Gebelikte kilo alımı, ödem, şişlikler ve alınan kiloların dağılımı
  • Hamileliğin son aylarında uykusuzluk ve sık uyanma ne işe yarar
  • Gebelikte uyku, yatış ve istirahat pozisyonu nasıl olmalı? Sol yana yatmak zorunlu mu?
  • Gebelik hiç kilo almadan tamamlanabilir mi? Doğuma kadar kaç kilo alınır?
  • Gebelikte nefes darlığı, nefes nefese kalma, zor solunum ve soluk alma açlığı neden olur?
  • Yalancı doğum sancısı (Braxton-Hicks) ile gerçek doğum ağrısı nasıl ayırt edilir?
  • Gebelikte sağ yana dönerek veya sırt üstü uyumak ve yatmak bebeğe zarar verir mi?
  • Gebelikte cinsel ilişki ne zaman risklidir ve kısıtlanmalıdır?
  • Gebelikte belirtilerin, özellikle bulantıların kaybolması bebekte bir sorun olduğunu mu gösterir?
  • Gebelik testi cinsel ilişki, aşılama, tüp bebekten kaç gün sonra pozitif sonuç verir?
  • Gebelikte ağır kaldırmak, bebeğini kucağına almak, karna ufak darbeler zararlı mı?
  • Gebeliğin ilk aylarında cinsel ilişki yasak mı, düşük riskine yol açar mı?
  • Kan (Rh) uyuşmazlığı nedir, iğne (Rhogam) hangi durumlarda uygulanır ve ne işe yarar?
  • Gebelikte karın, kasık, bel ağrısı, vajinada dolgunluk, batma erken doğum belirtisi midir?
  • Gebelikte mide yanması ve bulantı bebeğin saçlanmasına bağlı mıdır?
  • Gebelik başladığında adet gecikmesi dışında hiç bir belirti olmaması bir soruna işaret eder mi?
  • Baba adaylarının mutlu bir gebelik için mutlaka kaçınması gerekenler

Video: GEBELİKTE KARIN, KASIK, BEL AĞRILARI VE VAJİNADA DOLGUNLUK HİSSİ ERKEN DOĞUM BELİRTİSİ OLABİLİR Mİ?



nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası