göz kapağında kızarıklık ve şişlik / Göz kapaklarında şişlik: Göz kapaklarımda şişliğe neden olan nedir?

Göz Kapağında Kızarıklık Ve Şişlik

göz kapağında kızarıklık ve şişlik

&#;ocuklarda g&#;z kapağı şişmesi neden olur ve nasıl ge&#;er? &#;ocukta g&#;z kapağı şişmesi nasıl tedavi edilir

  Göz kapağı şişmesinin pek çok nedeni olabilir. Genellikle alerjik bünyelerden dolayı bu sorun yaşanıyor olsa da altında yatan nedenler arasında ciddi sorunlar da ortaya çıkabilir. Bu nedenle en yakın zamanda doktora danışmanızı tavsiye ederiz. İşte göz şişmesinin nedenlerinden bazıları ise şunlardır;

 Arpacıklar (ağrılı yumrular, göz kapağındaki kırmızı)

 Göz enfeksiyonları

 Ağlamak

 Böcek ısırması

 Gözünüzün yakınına darbe alma gibi ortaya çıkan göz yaralanmaları

 Alerji

 Göz kirpiklerinin diplerine yakın oluşan iltihaplanma

 Kist

 Göz kapağında oluşan bir yumru bırakan iç arpacıklar

 Tiroidden vücuda aşırı hormon üretimi

 Kontakt lens kullanımı

Göz Kapağı Şişmesi Nasıl Geçer?

  Evde bazı yöntemleri uygulayarak göz kapağı şişliğini önemli ölçüde hafifletebilirsiniz. Onlardan bazıları ise şunlardır:

 Soğuk su: Göz kapağı şişmesi gözün ve çevresinin soğuk su ile yıkanması ya da kompres uygulanması şişliğin inmesini sağlar. Bu sayede de gözdeki şişliğin giderilmesine yardımcı olmak için bir havlunun içine de buz koyarak ve göze soğuk kompres uygulayarak şişliğin inmesini de sağlayabilirsiniz.

 Antibiyotikli merhemler: Gözlerdeki şişlik, antiniyotikli merhemler, enfeksiyondan kaynaklanıyorsa kullanılması gerekebilir. Ama yine de doktor tavsiyesiyle ve kontrolünde kullanılması gerekir.

 Antihistamin ilaç: Göz kapağında oluşan şişme, eğer alerji kaynaklı ise tedavi için antihistamin içeren göz ilaçlara ya da damlaları ihtiyaç duyulabilir. Ama bu ilaçların mutlaka doktor kontrolünde alınması gerekir.

Göz Kapağı Şişliklerine Bitkisel Tedavi

 Siyah çay: Siyah çayın demi ya da poşet siyah çaylarla ılık bir kompres uygulayarak göz kabağı şişliğinizin inmesine de yardımcı olabilirsiniz. Çayınızı bir bardak sıcak su içinde demlenmeye bırakmanız gerekir. Sonra da bir pamuk yardımı ile gözlerinize tatbik etmeniz gerekir.

 Yumurta akı maskesi: Göz şişmesi için; yumurtanın beyazını ve sarısını ayırarak beyaz kısmını iyice karıştırmanız gerekir. Karıştırdığınız yumurtayı ise, bir fırça yardımı ile göz kapağınıza ve gözaltlarınıza uygulamanız gerekir. Gözlerinize sürdüğünüz yumurta akı kuruduğunda ise oluşan gerginliği hissedebilirsiniz. Aynı zamanda bu gerginlik göz çevresindeki kırışıklıklar içinde çok yararlıdır. Kuruyan yumurtayı yaklaşık dakika kadar daha gözlerinizde tuttuktan sonra bol su ile durulamanız gerekir.

 Çiğ patates: Göz şişmesine iyi gelmesi için buzdolabında 2 saat kadar bekletilen çiğ patatesleri çıkardıktan sonra da gözlerdeki şişkin taraflarına da koyabilirsiniz. Soğuk olması nedeni ile kan dolaşımı önemli ölçüde hızlandırır. Fakat herhangi bir reaksiyonla karşılaşmamak için bu yöntemleri denemeden önce bir uzmana başvurmanız gerekir.

False

Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur? Nasıl Geçer?

Göz kapağının şişmesi yaygın rastlanılan bir durumdur ve çoğu yaştan kişide görülebilir. Kapaklar, genellikle ilgili bölgede meydana gelen iltihaplanmalar, yaralanmalar, alerjik maddeler ve darbeler sonucu şişer. Sıklıkla soğuk kompres uygulamaları, dinlendirme ve doktor önerisiyle kullanılan damlalar yardımıyla kısa sürede tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır.

Göz kapağı; yağ bezleri, ter bezleri, gözyaşı bezleri ve kirpiklerden oluşan dokulardır. Buralarda meydana gelen iltihaplanma, sıvı birikmesi veya diğer sebepler, göz kapağı şişmesi için etken olabilir. Şişme, sadece tek taraflı görülebileceği gibi iki tarafta aynı anda da gelişebilir. Alt ya da üst göz kapağını tek veya iki tarafı etkileyecek şekilde olabilir.

Göz Kapağı Şişmesi Nedir?

Göz kapağı şişmesi, gözün etrafındaki bağ dokularda sıvı birikmesi veya iltihap nedeniyle oluşmaktadır. Göz kapağı şişmesi, sıklıkla görülebilen bir durumdur. Çünkü göz kapağındaki ince yapı 1 milimetreden daha az kalınlıkta, hassas ve gevşek bir durumdadır. Göz kapağının şişmesi bir hastalık değil, bir semptom olarak kabul edilir. Başlı başına bir hastalık olmadığı için buna hangi faktörlerin sebep olduğunun belirlenmesi doğru tedavi uygulanması için önemlidir.

Bazen ağlama veya ovalama gibi daha basit sayılabilecek nedenlerden kaynaklanabileceği gibi bazen de bir enfeksiyon veya alerji sonucunda da ortaya çıkabilir. Bunların dışında kanser ve hipertiroidizm gibi daha ciddi sağlık sorunlarının da habercisi olabilir.

Göz kapağı şişmesi belirtileri, doktor önerisiyle kullanılan göz damlaları, pomadlar, solüsyonlar ve yıkama şampuanları ile iyileşebilen ve sıklıkla kalıcı hasar bırakmayan bir rahatsızlıktır. Ancak bu rahatszılık, nadir görülen bazı durumlarda ilerleyebilir ve daha uzun bir tedavi süreci gerektirebilir.

Göz Kapağının Doktora Başvurulması Gerektiren Durumlar Nelerdir?

Göz kapağı şişmesi, altta yatan bir hastalık yoksa çoğunlukla 1 gün içerisinde kendiliğinden geçer. Ancak 24 ila 48 saat içerisinde geçmemişse ve bu duruma başka tıbbi semptomlar da eşlik ediyorsa mutlaka acil yardım alınması gerekir. Göz kapağında şişlik ile birlikte aşağıdaki durumların görülmesi acil yardım gerektirir:

Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur?

Göz kapağı, yapısı gereği alerjenlere, bakteri, virüs ve darbelere karşı duyarlıdır ve kolayca şişer. Buradaki şişme ayrıca, uyku eksikliği ve yorgunluğa bağlı olarak da ortaya çıkar. Kişilerin uzun süre uykusuz kalması ve yoğun iş temposu, göz kapaklarında şişme oluşmasına sebep olabilir. Göz kapağının şişmesi bunların dışında, bazı hastalık durumlarında da meydana gelebilir.

Genel olarak göz kapağı şişliği nedenleri arasında bulunan tıbbi durumlardan bazıları ise şunlardır:

Göz Kapağı Şişmesi Nedeni Olan Diğer Faktörler Nelerdir?

Göz kapağı şişmesi, tıbbi durumların dışında diğer bazı hallerde de gelişebilir. O durumlardan bazıları ise şöyle sıralanabilir:

Göz Kapağı Şişmesi Nasıl Geçer?

Göz kapağı şişmesi durumunda neyin sebep olduğunun saptanması ve doğru tedavi yöntemleri için mutlaka bir doktora başvurarak göz muayenesi olmak gerekir. Göz kapağı şişmesi şikâyetlerinde semptomları azaltmak için doktor önerisiyle bazı ilaçlar kullanılabilir. Göz kapaklarında şişme nedeni olan enfeksiyonlar için antibiyotik ve steroid içerikli ilaçlar; ağrı, batma, kuruluk için ağrı kesici ve suni gözyaşı içerikli ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçlar damla, pomad, jel, solüsyon formunda veya oral yolla kullanılan ilaçlar olabilir.

Bu rahatsızlık, ilaç tedavilerinin dışında evde uygulanabilecek bazı yöntemlerle de iyileşebilir. Göz kapaklarında şişme durumunda, semptomları azaltmak ve genel göz hijyenini sağlamak için evde uygulanan yöntemlerden bazıları ise şunlardır:

Şişme, Kaşınma, Sulanma

Göz Kapağım Şişti, Arpacık mı?

Alt veya üst göz kapağında kızarıklık ile beraber ağrılı lokal bir şişme olur. Göz kapağı yapısında yer alan yağ bezlerinin mikrobik enfeksiyonudur. Önemsenmez ve doğru tedavi edilmez ise sık sık tekrarlar. Doğru tedavi edilmeyen arpacıkların bir kısmında ağrı ve kızarıklık geçer fakat enfeksiyon bölgesinde bir kist gelişir. Bu durumda o kistin operasyon ile alınması gerekecektir. 

Gözüm Kaşınıyor

Gözde kaşıntı, ovalama isteğinin en önemli nedeni alerjik göz hastalıklarıdır. 

Mevsimsel alerji bahar aylarında ön koşul olmasa da genellikle hapşırık, burun akıntısı ile beraber görülür. Kızarıklık, sulanma ve kaşıntı belirgin bulgulardır. Bazen sadece göz damlaları bazen de sistemik antialerjik ilaçlar ile kontrol edilmelidir.

Bir diğer alerjik tablo ise daha çok çocuklarda yaş civarında başlayan ve her yaz mevsiminde tekrarlayan Vernalkonjonktivittir. yaşına kadar devam eder. Bu çocukların alerji mevsimi boyunca koruyucu damla tedavisi almaları gereklidir. 

Göz ve göz çevresine temas eden krem ve kozmetik maddeler de alerjik reaksiyona sebep olabilirler. Bu durumda önemli olan alerjiye neden olan etkeni bulup uzaklaştırmaktır. 

Gözüm Sulanıyor

Erişkinlerde göz sulanması 2 sebebe bağlı olabilir. Bir takım göz yüzey hastalıklarına bağlı gözyaşı yapımı artar veya gözyaşını burun boşluğuna akıtan kanallarda tıkanma gelişmiştir. İhmal edilir ise gözyaşı kanal tıkanıklığında gözyaşı kesesi iltihabı nedeni ile burun kökünde ağrılı şişlik ortaya çıkar. Yaşarmanın sebebi ancak ayrıntılı bir göz muayenesi ile ortaya çıkartılabilir. 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır