bir evin günlük elektrik ihtiyacı / Kaç Güneş Paneli ihtiyacınız var: Panel Boyutu ve Çıkış Faktörleri - Vural Cantuğ Akkaş -

Bir Evin Günlük Elektrik Ihtiyacı

bir evin günlük elektrik ihtiyacı

Ev &#x;çin Güneş Paneli Hesaplama

Ev İçin Güneş Paneli Hesaplama : Panel Boyutu ve Gücü

Ev için güneş paneli hesaplama için en belirleyici husus sistemi hangi amaçla kullanacağınızdır. Karbon salınımını mı azaltmak istiyorsunuz? Bedava Elektrik mi kullanmak istiyorsunuz? Elektrik faturasından tasarruf mu etmek istiyorsunuz? Tasarruf etmekle kalmayıp para mı kazanmak istiyorsunuz? Şebekeden bağımsız bir sisteminiz var. Bu off-grid sistemle modern yaşamın kolaylıklarını kullanmak mı yoksa amacınız? 

Ev için güneş paneli hesaplaması yapmak için aşağıdaki sorulara yanıt vererek işe başlamalısınız. Bu soruların yanıtları ve kullanım amacınız ne kadar panele ihtiyacınız olduğunu ortaya çıkaracaktır. 

  • Günlük enerji tüketiminiz
  • Çatınızda panel yerleştirmeye müsait alan
  • Yaşadığınız bölge ve ışınım verileri

ev için güneş paneli hesaplama

Ne kadarlık solar elektrik gücüne ihtiyacınız var?

Eğer şebekeye bağlı bir sistem kuracaksınız bunu anlamanın en kolay yolu geçmiş faturalarınızı incelemektir. Ne kadar panele ihtiyaç duyacağınızı hesaplamak için: Evinizin saatlik tüketimini yaşadığınız bölgenin tepe noktadaki güneş ışınım verileri ile çarparak bulduğunuz değeri paneli watt değerine bölmek yeterli olacaktır. 

Günlük Elektrik Tüketimi Nasıl Hesaplanır? 

Bunu yapmanın iki kolay yolu vardır:

  1. Elektrik faturanızdan günlük ortalama tüketim değerinizi öğrenebilirsiniz. 
  2. Elektrikli aletlerinizin ne kadar harcadığını ve kaç saat kullandığınızı aşağıdaki formülle hesaplayıp günlük yükünüzü hesaplayabilirsiniz. Hangi aletin ne kadar harcadığını Elektrikli Aletler Kaç Watt Harcar? yazımızdan öğrenebilirsiniz. 

Günlük Yük= Kullandığınız cihazların toplam watt değeri (Amper x Volt) x Bu cihazların çalışma süreleri

3-*Matematik hesaplamalarıyla uğraşmadan kolayca günlük yaklaşık elektrik tüketimini hesaplamak isteyenler için Gumbel Group'un geliştirmiş olduğu funduszeue.info hizmete açılmıştır. Veritabanında bulunan 'ü aşkın elektrikli eşya veritabanı ile birlikte evinizin günlük elektrik tüketimini tek tıkla hesaplayabilirsiniz. Sitemize erişmek için lütfen tıklayınız.

İhtiyacımı Kaç Güneş Paneli Karşılar?

Güneş paneli sayısı= Günlük yük (Wh) / Günışığı süresi (saat) x Tek bir panelin watt gücü (W)

Örneğin: 50W gücünde, 8 saat boyunca çalışan dört ampül düşünelim. Toplam W için günlük yük kilowatt saat (kWh) olacaktır. Günde 5 saat günışığı alan bir lokasyon olduğunu varsayalım. W paneller kullanacaksanız adet panele ihtiyacınız var demektir. Dolayısıyla 4 adet W gücündeki panel, tüm ampülleri rahatlıkla çalıştırabilir.

W güneş panel modeli  formülün anlaşılması bakımında temsili olarak seçilmiştir. Eğer örneğimizi Türkiye piyasasında satılmakta olan panellere uyarlarsak, Jinko Solar Eagle paneli W gücündedir ve böylesi bir senaryoda tek başına gerekli gücü fazlasıyla üretebilir.

Eğer bu hesap size karışık geliyorsa SolarAVM’nin uzman teknik ekibi ile her zaman temasa geçebileceğinizi, bu ve benzer sorularınıza tatmin edici yanıtlar alabileceğinizi unutmayın.

Bir evin elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş paneli

Güneş paneli hesaplamasında kaç panel gerekeceği ile ilgili fikir yürütmek için aşağıdaki açıklayıcı tablomuzu inceleyebilirsiniz. Buna göre 3,5 kW bir sistemin tüm elektrik ihtiyacı için 14 panel yeterli olur. Diğer taraftan 10 kw bir sistem için 40 panel gerekecektir. 

Bu hesaplamada ihtiyaç duyulan gücün tamamının panellerden karşılandığı varsayılmıştır. En nihayetinde tüm bu anlatımlar temsilidir. Zira altını ısrarla çizdiğimiz üzere tüm durumlar için geçerli tek bir çözüm yoktur ve asıl sayıyı ihtiyacınız belirleyecektir. 

ev için kaç güneş paneli gerekirKaynak: Energysage

Çatıma kaç güneş paneli sığar?

Çatınıza ihtiyaç duyacağınız güce göre kaç panel sığdırabileceğinizi merak ediyorsanız aşağıdaki tablomuzu inceleyebilirsiniz. Tekrar etmek gerekirse bu hesaplamalar ve tabloda sunulan veriler kendi içinde tutarlı olmakla birlikte ihtiyacınız olan miktarı tam olarak hesaplamak için tüm değişkenleri bir arada düşünerek ayrıntılı bir çalışma yapmak gerekecektir. Bu konuda kafanız karışmışsa ve yardıma ihtiyacınız varsa SolarAVM’nin uzman teknik ekibi ile her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Ev için güneş paneli hesaplama m2Kaynak: Energysage

SolarAVM'de Güneş Paneli Seçimi Yapmak Çok Kolay

Ev İçin Güneş Paneli Hesaplama konusunu 7 maddede sizler için özetledik. SolarAVM ekibi olarak ürün açıklamalarımızda güneş panellerinin teknik verilerine ayrıntılı biçimde yer veriyoruz. Sunulan verilerle karar vermekte zorlanırsanız kaygılanmanıza gerek yok! Uzman teknik kadromuz seçiminizi kolaylaştırmak için her zaman yanınızdadır. Tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Bu da ilginizi çekebilir:

Evlerde Güneş Enerji Sistemlerinin Kurulum Maliyeti yazımıza göz attınız mı?

Türkiye&#;de Hane Başına Düşen Ortalama Elektrik Tüketimi Ne Kadar ?

Mesken Abonelerinin Ortalama Elektrik Tüketimi

Türkiye'de hane başına düşen yıllık ortalama elektrik tüketimini bulmak için iki istatistikten yararlanacağız. Elektrik Mühendisleri Odası'nın açıkladığı TEDAŞ Türkiye Elektrik Dağıtım İstatistiklerinden birincisi toplam mesken elektrik tüketimi, ikincisiyse Türkiye'deki mesken abone sayısıdır. TEDAŞ verilerine göre, yılında konutlarda 44,97 milyar kWh elektrik tüketilmiştir. TEDAŞ aynı zamanda yılındaki abone sayısını 29,43 milyon olarak açıklamıştır. Basit bir hesaplama yaptığımızda:

Dört Kişilik Ailenin Elektrik Tüketimi Araştırması

yılında, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapılan çalışmada, kent merkezinde yaşayan orta gelirli dört kişilik bir ailenin elektrik tüketimi incelenmiştir. Çalışmanın yapıldığı örnek aile, iki çocukludur ve gündüz vakti ebeveynler evde değildir. Hazırlanan raporda, günlük yaşamda sıkça kullanılan elektrikli aletler ve aydınlatmanın tüketimindeki payları hesaplanmıştır. Her bir cihazın tüketimdeki payı, çalıştıkları saatlerin uzunluğuna göre hesaplanmıştır. Çalışma yapılan örnek konutun aydınlatılmasında şeffaf akkor (tasarruflu olmayan) ampuller kullanılmıştır; ayrıca söz konusu konutta elektrik, ısınma ya da su ısıtma amacıyla kullanılmamaktadır. Bu yazıda, çalışmanın sonuçları özetlenmiş ve örnek bir ailenin ortalama elektrik tüketimi hakkında bilgilere yer verilmiştir.

'de yapılan TEİAŞ araştırmasında, Türkiye'de iki çocuklu dört kişilik bir ailenin yıllık ortalama elektrik tüketimi kWh olarak bulunmuştur.

Mesken Elektrik Tüketimi Dağılımı

Elektrik tüketiminde en büyük payların sahipleri aydınlatma ve buzdolabıdır.

Çalışma sonucunda, iki çocuklu dört kişilik bir ailenin aylık tüketimi kWh olarak bulunmuştur; bu miktar yıllık kWh elektrik enerjisi tüketimine denk gelmektedir. Bu miktarda tüketiminin faturaya yansıması, tarihinden itibaren geçerli ulusal tarifeye göre, tüm vergiler ve fonlar dahil yıllık TL civarında olacaktır.

Araştırmadan Yapılan Çıkarımlar

Yukarıdaki grafikte, TEİAŞ raporuna göre, evdeki elektrikli aletler ve aydınlatmanın toplam tüketimdeki payları gösterilmiştir.

  1. Çalışma yapılan evde tasarruflu ampul kullanılmadığından dolayı aydınlatmanın payı (%29) çok yüksek çıkmıştır.
  2. Beyaz eşyalar arasında, tüketimde en fazla pay sahibi buzdolabı (%28) olurken, iki televizyonlu olan evde en fazla elektrik tüketen ikinci aletin televizyon (%15) olduğu açıkça görülmektedir.
  3. Bu paylar incelenirken, hesaplamaların elektrikli cihazların kullanım sürelerine göre yapıldığı, enerji verimlilikleri ve güçlerinin değişmesi halinde yukarıdaki tablonun değişeceği unutulmamalıdır.

Elektrikli Aletlerin Ortalama Tüketimleri

Çalışmaya göre, 4 kişilik bir aile için, günlük hayatta gerekli elektrikli aletlerin. hane başına düşen aylık elektrik tüketim aralıkları ve bu tüketimlerin faturadaki karşılıkları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Tablonun bir örnek olduğu ve aşağıdaki tutarların evde mevcut olan elektrikli aletlerin gücü, verimlilik sınıfı ve kullanım sürelerine göre değişebileceği unutulmamalıdır.

Elektrikli Alet4 Kişilik Ailenin Aylık Tüketimi (kWh)Aylık Ödeme (TL) - vergi dahil
Ampul (Tasarruflu Değil)72,1028,21
Buzdolabı70,7027,66
Televizyon37,8014,79
Fırın20,107,87
Çamaşır Makinesi14,505,67
Bulaşık Makinesi13,305,20
Ütü10,103,95
Bilgisayar8,503,33
Elektrikli Süpürge6,102,39
TOPLAM,20 kWh99,08 TL

Yukarıdaki fiyatlandırma, tarihinden itibaren geçerli EPDK ulusal elektrik tarifesindeki mesken abone grubu elektrik fiyatına vergiler dahil edilerek yapılmıştır. Vergiler dahil elektrik birim fiyatı 0,39 TL olarak alınmıştır.

İlginizi çekebilir : Elektrik tasarrufu için basit ama etkili çözümler.

Bir evin tüm elektriği için 5 kWh güneş sistemi yeterli


Solar Storage Next Generation 31 Ağustos - 2 Eylül Sektörün Tek Güneş Enerjisi ve Enerji Depolma Fuarı

Güneş enerjisi sistemleri kuran Solimpeks, 5 kWh’lik bir güneş enerjisi elektrik üretim sistemiyle bir evin ihtiyacının tamamını karşılanabileceğine dikkat çekiyor. Böylelikle hem elektrik hem de ısıtma ve soğutma faturalarından tamamen kurtulmak ve temiz bir enerjiyle tasarruf yapmak mümkün oluyor.

Türkiye’nin her bölgesinde güneşten enerji üretilebileceğinin altını çizen Solimpeks, ev için güneş sistemi ile üretilen enerjinin ısıtma-soğutma, sıcak su ve elektrik ihtiyacı için rahatlıkla kullanılabileceğini belirtiyor.

metrekare büyüklüğündeki izolasyonu yapılmış bir ev yılda toplam 14 bin kWh enerjiye ihtiyaç duyuyor. Bu enerjinin kWh/yıl kısmı ısıtma-soğutma, kWh/yıl kısmı sıcak su, kWh/yıl kısmı ise aydınlatma ve elektrikli ev aletlerinde tüketiliyor. Bu açıdan bakıldığında ortalama saatlik 5 kWh’lik bir güneş enerjisi elektrik üretim sistemiyle bir yıllık enerji ihtiyacının tamamı karşılanabiliyor. Ayrıca güneş enerjisi sayesinde çevreye zarar vermeden, dışa bağımlı olmadan kendi enerjimizi üretip tüketmek mümkün oluyor.


NEXTGEN e-mobilty - charge expo and summit Yerininizi Hemen Ayırtın

YILDA KENDİNİ AMORTİ EDİYOR

Güneş PaneliSolimpeks Genel Müdürü Mehmet Emin Keçeciler, güneş enerjisi ile sıcak su ve elektrik üreterek bir evin ihtiyacı olan enerjinin tamamında yıllık yaklaşık 7 bin TL tasarruf sağlanabildiğini belirtiyor. Keçeciler, &#;Hatta bu sistem, ihtiyaç fazlası bir üretim yapacak şekilde tasarlandığında gelir elde etmek de mümkün oluyor.

Güneş enerjisi sistemi ile ısı sağlarken, Solimpeks hibrit sistemleri ile aynı anda hem ısı hem elektrik üretilebiliyor ve ortalama yılda kendini amorti edebiliyor. Ayrıca eskisi gibi çatıda görüntü kirliliği oluşmuyor ve bakım gerektirmeyen sistemler ile müşteriler yalnızca tasarrufları ile ilgileniyorlar” diyor.

SİSTEMİ KURARKEN FİRMA SEÇİMİNE DİKKAT

Güneş enerjisi sistemlerinin yıl enerji üretmeye uygun uzun ömürlü sistemler olduğunun altını çizen Keçeciler, dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıralıyor: &#;Güneş enerjisi sistemi satın alırken uluslararası geçerliliği olan kalite sertifikaları talep edilmeli. Çatıda problem çıkaracak merdiven altı ürünler değil garantili, servisli ulusal markaların ürünleri tercih edilmeli.

Ayrıca tüketici ihtiyacını net olarak bilmeli ve ona göre güneş enerjisi ile sadece su ısıtma değil aynı zamanda bir evi ısıtmayı, soğutmayı, aydınlatmayı projelendirebilecek mühendislik ekibi olan firmalarla görüşmeli ve satın alma öncesi planladığı güneş enerjisi sisteminin simülasyonunu ve amorti süresi hesaplarını net olarak görmeli.&#;,

Bu makale ilginizi çektiyse AE Solar, Türkiye&#;de 1 GW kapasiteli fabrika açıyor makalemiz de ilginizi çekebilir


Solar Storage Next Generation 31 Ağustos - 2 Eylül Sektörün Tek Güneş Enerjisi ve Enerji Depolma Fuarı

Bir evin aylık elektrik ihtiyacı nedir?

Son günlerde Google'da en çok aratılan kelimelerin başında ‘elektrik” oldu. Güneş paneli ve rüzgar türbini ile elektrik üretimi işlerini yapan Power Enerji, kamuoyunda son günlerde en çok tartışılan elektrik faturalarına gelen fahiş zamların makul bir seviyeye çekilmesi için yapılması gerekenlerle ilgili tüketicilere bazı tavsiyelerde bulundu.

“Bir evin aylık elektrik ihtiyacı ve tüketimi nedir? Ortlama bir eve aylık kaç lire elektrik faturası gelir? sorularına cevap veren Power Enerji, “Öncelikle bir evin elektrik faturası, o ev de kullanılan elektrikli aletlerin enerji tüketim değerleri ve bu aletlerin kullanma sıklığı ile ilgilidir” hatırlatmasında bulundu.

Bir evin aylık elektrik ihtiyacı ortalama /elektrik tüketimi kWh civarında olduğunu belirten Power Enerji şu değerlendirmelerde bulundu:
“Ortalama bir evin aylık elektrik ihtiyacının ise aylık TL – TL arasında. Ortalama 4 kişilik bir ailenin aylık elektrik faturası maliyetini belirleyen unsurlar ise; televizyon, buz dolabı (24 saat), çamaşır makinesi (haftada 3 kere), bulaşık makinesi (haftada 3 kere), bilgisayar ve aydınlatma lambaları kullanılması durumunda elektrik faturası bu civarda olmaktadır.”

Elektrikli Aletler Kaç Watt Harcar?
Hangi Ev Aleti Ne Kadar Elektrik Tüketir?

Elektrikli aletlerin kaç whatt harcadığı ve hangi ev aletinin ne kadar elektrik tükettiği sorusuna ise Power Enerji şöyle cevaplandırdı:
“Bir cihazın tükettiği elektrik miktarını kilowatt saat yani kWh cinsinden hesaplamak oldukça kolay! Tüketim verilerini örnek hesaplamalarla anlattığımız yazımız elektrikli aletlerin enerji tüketimini anlamanızı kolaylaştıracak.”

Kaynak: funduszeue.info

Elektrikli Aletlerin Kaç Watt
Harcadığını Hesaplama Formülü

Bir cihazın tükettiği elektrik miktarını kilowatt saat, yani kWh cinsinden hesaplamak oldukça kolay! Elektrik tüketimini hesaplamak için aşağıdaki üç faktörü göz önünde bulundurmamız yeterli olacaktır.

Altı çizilmesi gereken nokta şudur. Yapılacak hesaplama yaklaşık bir değer sunuyor. Her ne kadar cihazların etiketlerinde azami watt çalışma aralıkları yazsa da, daha az tüketim yapabileceği de gözden kaçırılmamalıdır.

Cihazın azami watt tüketimini, üzerindeki etiketlere bakarak tespit edilebilir.

Güneş Enerjisi Elektrik Üretiminin “Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretim Yönetmeliği” ile Aylık Mahsuplaşma uygulaması Resmi Gazetede yayınlanarak resmiyete kavuştuğunu açıklayan Power Enerji, "Artık evlerde, iş yerlerinde, bina çatılarında Güneş Paneli ile Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi yapılabilecek üretim fazlası elektrik elektrik dağıtım kurumuna satılabilecek. Üstelik enerji satışı Ticari bir işlem olmasına rağmen şahıslar için KDV ve Gelir vergisinden istisna edilmiştir” dedi.

“Çatınızda Güneş Paneli ile Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi yaparak elektrik ihtiyacını karşılamak istiyorsunuz. Peki Bunun için nereden başlayacaksınız?” sorusuna ise Power Enerji şöyle cevaplandırdı:

“İlk işlem bulunduğunuz il deki Elektrik Dağıtım Firması ile (Uedaş, Aydem, Limak, Uludağ Elektrik vs) Çatı Üstü Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi için İzin / Çağrı Mektubu almanız gerekmektedir. Diğer yasal izinler, Projelendirme, Mühendislik Hizmetleri; Sözleşme Yapılması koşulu ile Firmaca yerine getirilmektedir.

Çağrı Mektubunuz onaylanması durumunda Çatınızda Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sistemleri kurulumu yapılabilmektedir. Türkiye'nin coğrafi şartları ve enerji maliyetleri düşünüldüğünde Aylık Elektrik Faturası TL ye kadar gelen yerler (ev, yazlık, iş yeri, apartman ortak kullanım vs) için aşağıda dökümleri yapılan sistem kurulumu yapılması gerekmektedir.

Çatı üstü güneş enerjisi elektrik üretim sistemleri 25 yıllık ekonomik ömre sahip olup Türkiye'nin güneşlenme potansiyeli ve enerji maliyetleri dikkate alındığında sistem maliyetini ortalama Yılda çıkarmaktadır. Dolayısı ile yatırım maliyetinin amorti süresi Yıl dır.
3 KW çatı üzeri enerji santrali, aylık elektrik faturası TL arası gelen evler için uygundur.

Şebekenin mevcut olduğu yerlerde, Şebeke ile senkronize çalışan uygulamalardır. Şebeke ile senkronize çalışması sayesinde güneşten üretilen enerji eğer tüketim yerinde kullanım varsa burada kullanılıyor.

Eğer kullanım yoksa veya üretilen enerji kullanılan enerjiden fazlaysa, üretilen enerjinin bu kısmı devletin alım garantisi ile şebekeye veriliyor. Burada kullanılan çift yönlü sayaç veya devletin ön gördüğü sayaçlar sayesinde şebekeden ne kadar tüketildiği ve şebekeye ne kadar verildiği gibi tüm veriler kaydediliyor.

Bu sayede üretilen enerjinin 1Wp'inin bile boşa gitmemesi sağlanmış oluyor. Elektrik aboneliği olan herkes bu sistemleri kullanıp tasarruf edebilir.

On-Grid ( Şebeke Bağlantılı Sistemler ) çatınızda güneş enerjisinden elektrik üretebilirsiniz. İhtiyacınızı kullanabilir, ihtiyaç fazlasını devlete satabilirsiniz."

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası