bülent parlak biyografi / Şair Bülent Parlak vefat etti

Bülent Parlak Biyografi

bülent parlak biyografi

Medeni durum:

Biyografi

Bülent Emrah Parlak, yılında Tunceli’de doğdu. yılında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümüne girdi. Eğitimini yarıda bırakıp Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitirdi. yılında Beşiktaş Kültür Merkezi Atölye Oyuncuları'na katıldı. Yine aynı yıl rol aldığı ilk dizi olan Kurtlar Vadisi’nde izleyici karşısına çıktı. Daha sonra BKM Mutfak'ta sahnelenen "Sizinkiler" adlı çocuk oyununda rol aldı ve BKM Mutfak çatısı altında yapılan Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı sahne şovunda 3 yıl kadar rol aldı. yılında Kanal D’de yayınlanan Ankara'nın Dikmen'i adlı dizide başrol oyuncusu olarak oynadı. Ayrıca Prestij Meselesi, Gizli Saklı, Hakikat Şeyh Bedrettin, Acans, Arka Sokaklar, Küçük Şeyler, Eski Köye Yeni Adet, Jet Sosyete, Tatlım Tatlım, Aşk Laftan Anlamaz, Familya, Git Başımdan, Böyle Bitmesin, Bir Yastıkta, Mutlu Aile Defteri, İnsanlar Alemi, Aşağı Yukarı Yemişliler, Çok Filim Hareketler Bunlar, Neşeli Hayat, Gönül Salıncağı, Mavi Gözlü Dev, Organize İşler, Hırsız Polis, Kapıları Açmak, Ruhun Labirentleri gibi pek çok film ve dizide rol aldı.

İlk rolü

Neşeli Hayat
Cok Filim Hareketler Bunlar
Aşağı Yukarı Yemişlililer
Mutlu Aile Defteri

En iyi film ve dizileri

Sayılarla kariyeri:

Favori Tür

Komedi : 54 %

Dram : 31 %

Biyografik : 8 %

Gerilim : 8 %

Beyazperde'de İstatistikleri

2

Fotoğraf

5

Haber

En popüler işler

Dedem: Bir Aile Kahramanı (), Aşağı Yukarı Yemişlililer (), Cok Filim Hareketler Bunlar (), Neşeli Hayat ()

Dedem: Bir Aile Kahramanı (), Eski Köye Yeni Adet (), Aşağı Yukarı Yemişlililer (), Cok Filim Hareketler Bunlar ()

Yorumlar

En Popüler Fragmanlar

Büyük Kaçış Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser
 Gün Fragman

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman
Yeni çıkan tüm fragmanlar

Son Fragmanlar

Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası Altyazılı Fragman

Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası Altyazılı Fragman

Disco Boy Altyazılı Fragman

Disco Boy Altyazılı Fragman

Bıcırıklar: Yeni Yuvamız Dublajlı Fragman

Bıcırıklar: Yeni Yuvamız Dublajlı Fragman
Bataklık Fragman

Kraven The Hunter Altyazılı Fragman

Kraven The Hunter Altyazılı Fragman
Challengers Fragman
Son Fragmanlar

Bülent Parlak kimdir? Şair Bülent Parlak kaç yaşında, neden hayatını kaybetti?

"İzdiham" dergisinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Parlak'ın vefatı duyurularak, "Şüphesiz biz Allah'a aitiz ve şüphesiz ona döneceğiz." anlamına gelen "İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun" ifadelerine yer verildi.

Şair Bülent Parlak, 5 Ekim 'da Malatya'da sekiz çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya geldi.

Babası İşçi Sendikası Malatya Şube Başkanlığı ve Türkiye Komünist Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllar siyaset yapan şair, 6 yaşında babasını, 19 yaşında da annesini kaybetti.

Parlak, ilk ve orta öğrenimini birincilik derecesiyle Malatya'nın Konak beldesinde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazanan ancak maddi sorunlar nedeniyle bir yıl sonra okulu bırakan Parlak, staj yaptığı gazetenin reklam servisinde çalışmaya başladı.

Parlak, yeniden girdiği üniversite sınavında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni kazandı. Fakat evli ve bir çocuk babası olduğu için İstanbul'da çalışıp, Samsun'a gidip gelmekte zorlanınca, fakülteyi 7 yılda bitirdi.

Okulu bitirdikten sonra otel ve mobilya dükkanı işletme, dershane açma gibi çeşitli teşebbüslerde bulunan Parlak, bu işlerde başarılı olamadı.

İlkokulda şiir yazmaya başladı

Bülent Parlak, şiir yazmaya ilkokul yıllarında başladı. Ancak üniversiteyi bitirene dek şiirden uzak duran şair, yıllar sonra, ortaokul öğretmeninin teşviki ve sitemiyle yeniden şiir yazmaya başladı.

Başarılı edebiyatçı, verdiği röportajda, bu durumu şöyle anlatmıştı:

"Üniversiteyi kazanıp İstanbul'a geldikten sonra, yazmaya devam etmediğimi öğrenen öğretmenim bana, yazdığım mektupların fotokopisini yolladı. Ben o mektupları okuduğumda çok utandım kendisinden. 'Acaba yapabilir miyim?' dedim. Çünkü edebiyatla herhangi bir ilgim yoktu. Yürümekten edebiyatla ilgilenmeye vaktim yoktu. Erken yaşta evlendiğim ve ailemi geçindirmek zorunda olduğum için sürekli bir şeyler yapmam gerekiyordu.

O mektupları aldığımda Aksaray'da bir hanın içerisinde kendime ofis açmıştım. O hayat gailesi içerisinde tabii şiire, edebiyata herhangi bir yer yoktu. Ama çok güzel yürüyordum. Bayrampaşa'dan Eminönü'ne kadar yürüyordum. Oradan vapura biniyordum. Vapurdan da Üsküdar'dan ya da Kadıköy'den Koşuyolu'na kadar bir daha gidiyordum.

Günlerim hep yürümekle geçiyordu. Bu yıllarca devam etti. Üniversiteyi bitirdikten sonra da hiç bırakmadım. Onun kitabını yazıyorum şu an, 'Kötülüğün Canlı Tarihi' diye. Niçin yürüdüğümü bu kitapta yazıyorum."

Adisyon kağıdına yazdığı şiiri Dergah dergisine yolladı

Bir adisyon kağıdı üstüne karaladığı şiirini, Dergah dergisine gönderen Parlak'ın bu şiirle birlikte birçok eseri 'ten itibaren Dergah'ta yayımlandı.

Mustafa Kutlu tarafından desteklenen şair, Dergah dergisindeki ilk şiiri için, 'O şiir yayınlanmasaydı ben hiç şiir yazamazdım.' ifadelerini kullanarak, şunları söylemişti:

"İstanbul Üniversitesinin orada, canımın sıkkın olduğu bir gün, adisyon kağıdının arkasına 'Vakti Dolmuş Bir Yeminin Bitmeyen Şamatası' adlı ilk şiirimi yazdım ve Dergah Dergisi'ne yolladım. Aradan galiba 15 gün geçti. Üsküdar'da Ali Ayçil ve Adem'le okey oynuyorduk. Okey bitti onlar bana bir dergi çıkardı. Ali, 'Abi sen şiir mi yazıyorsun?' dedi. 'Hayır.' dedim. Bir baktım kapakta Bülent Parlak ve yazdığım o şiir. Çok heyecanlandım. Enteresan geldi. Çünkü edebiyat benim dünyamda herhangi bir yer kaplamıyor ki orada bir şey yaptığımda sevineyim ya da mutlu olayım ama garip bir haz aldım. Heyecandan yüzüm kızardı. Hiç unutmuyorum ve dediler ki 'Mustafa Kutlu seni soruyor, kim bu?' diye. Masanın dağılmasını bekledim. Üsküdar iskeleye gittim ve dergiyi aldım. O gün şiirle olan diyaloğum başladı. O şiir yayınlanmasaydı, ben hiç şiir yazamazdım."

Parlak, 'de "seafoodplus.info" adresinde bir edebiyat portalı açtı. Türk ve dünya edebiyatından metinlerin, edebi yazıların, hikaye ve denemelerin yayımlandığı portal, sonraki zamanlarda dergiye dönüştü.

İzdiham dergisi 'den itibaren matbu olarak "Hepimiz Ölecek Yaştayız", "Kıyamet kopma ihtimaline karşı abonelik faaliyeti yoktur" gibi dikkat çekici sloganlarla basılmaya başladı. İçeriği ve mizanpajıyla oldukça sevilen dergi, orijinal kapak yazılarıyla da ilgi gördü.

Derginin ilk sayısının kapağında "Yaşamak sağlığa zararlıdır" ifadelerine yer veren Parlak, pek çok gence hikaye, deneme ve şiirlerini yayımlama fırsatı vererek, bir edebiyat okulu misyonu üstlendi.

Bülent Parlak, Dergah dergisinde yayımlanan şiirlerini, 'da "Sevgili Huzursuzluğum" adlı şiir kitabında toplarken, 'de babasına ithafen yazdığı "Yalnızlığın İcadı" adlı deneme kitabını, 'te "Ricakeş", 'de ise "Her Şey İçin Çok Geç" adlı şiir kitaplarını çıkardı.

Bülent Emrah Parlak Biyografisi

Bülent Emrah Parlak Kimdir ?

Bülent Emrah Parlak yılında İstanbul'da doğmuştur.

Kendisi aslen Elazığ Karakoçanlı fakat çocukluğunun bir kısmı Ankara da geçmiştir.

yılında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümündeki eğitimini yarım bırakıp Haliç Üniversitesi Konservatuvar Fakültesi Tiyatro bölümünü bitirdi.

yılında Beşiktaş Kültür Merkezi Atölye oyuncularına katıldı.

yıllarında BKM Mutfak'ta sahnelenen "Sizinkiler" adlı çocuk oyununda rol aldı.

Filmografisi:

Tatlım Tatlım ()
Familya ()
Git Başımdan ()
Ankara'nın Dikmen'i ()
Böyle Bitmesin () Konuk Oyuncu
Bir Yastıkta ()
Mutlu Aile Defteri ()
İnsanlar Alemi () Konuk Oyuncu
Aşağı Yukarı Yemişliler ()
Çok Filim Hareketler Bunlar ()
Neşeli Hayat ()
Çok Güzel Hareketler Bunlar ()
Gönül Salıncağı ()
Mavi Gözlü Dev ()
Bir Demet Tiyatro ()
Organize İşler ()
Hırsız Polis ()
Kapıları Açmak ()
Ruhun Labirentleri ()
Sahra ()
Kurtlar Vadisi ()

Bülent Emrah Parlak Haberleri İçin Tıklayınız!

Bülent Parlak, 5 Ekim 'da Malatya'da dünyaya geldi. 8 çocuklu bir ailenin çocuğudur. Aslen Malatyalı'dır. Çocukluk dönemini memleketinde geçirdi.

Henüz 6 yaşındayken babası, 19 yaşındayken de annesi vefat etti. Zorlu yaşam mücadelesinde eğitim hayatının ilk, orta ve lise dönemini Malatya'da tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazandı ve eğitime burada devam etti. Ancak maddi yetersizliklerden ötürü okulu yarım bırakmak durumunda kaldı. 

Bülent Parlak

Şiire olan ilgisi ilkokul yıllarında başlamıştı. İlk şiirinin yayınlanması Dergah Dergisi aracılığı ile gerçekleşti. Uzun yıllar boyunca Dergah Dergisi'nde yazan Bülent Parlak, usta yazar Mustafa Kutlu'nun da desteğini arkasına aldı. 

Mustafa Kutlu kimdir ve kaç yaş&#x;ndad&#x;r? Uzun Hikaye'nin baş kahraman&#x; Mustafa Kutlu hayat&#x;Mustafa Kutlu kimdir ve kaç yaşındadır? Uzun Hikaye'nin baş kahramanı Mustafa Kutlu hayatı

Bülent Parlak, 'seafoodplus.info adresiyle bir edebiyat portalı açtı. Bu portal ilerleyen yıllarda oldukça popüler bir dergi haline gelecekti.

&#x;zdiham Dergisi'nin Genel Yay&#x;n Yönetmeni Bülent Parlak

BÜLENT PARLAK KİTAPLARI

  • - Sevgili Huzursuzluğum

  • - Yalnızlığın İcadı a

  • - Ricakeş

  • - Her Şey İçin Çok Geç 

Bülent Parlak kitaplar&#x;

BÜLENT PARLAK VEFAT ETTİ

Bülent Parlak 19 Nisan 'de, henüz 43 yaşında hayat gözlerini kapattı. Ölüm nedeninin kalp krizi olduğu öğrenildi. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir