l sistein ekmek / Ekmekte İnsan Kılı mı var? - Dunya News

L Sistein Ekmek

l sistein ekmek

Kısa bir süre önce Adana'ya gelerek konferans ve açılışta bulunan Prof. Dr. Ahmet Maranki, sofraların vazgeçilmezi olan ekmeğin mayasının içinde insan kılı olduğunu söyledi.

Ekmek mayasının ağırlıklı olarak Çin'den ithal edildiğini söyleyen Prof. Maranki, "Çin'de berberlerin traştan sonra topladığı saç kılları ekmek mayasına hammadde olarak karıştırılıyor" dedi.

"ÇİNLİLERİN DNS'INI YEDİRİYORLAR!

Ekmek yapımında kullanılan 17 çeşit katkı maddesi olduğunu söyleyen Maranki, sözlerine şöyle devam etti:
"Sistein ekmek yapımında kullanılan bir katkı maddesidir. En bü­yük üre­ti­ci Çi­n’­dir. Al­man­ya ve Ja­pon­ya­’da da üre­til­mek­te­dir. Ge­nel­lik­le ber­ber­ler­den top­la­nan in­san sa­çı ve do­muz kıl­la­rın­dan üre­ti­len L-sis­te­in ay­rı­ca kaz-ör­dek tüy­le­ri ve boynuz­dan da üre­ti­le­bil­mek­te­dir. Son za­man­lar­da ise mik­ro­bi­yal fer­man­tas­yon tek­no­lo­ji­si kullanı­mı az da ol­sa baş­la­mış­tır. Fa­kat ne ya­zık ki, nis­pe­ten çok ucuz ol­ma­sı se­be­biy­le insan saçı ve do­muz kı­lı en çok kul­la­nı­lan ham­mad­de­dir. 10 kg saç ve­ya kıl­dan yak­la­şık 1 kg siste­in el­de edil­mek­te­dir. Avrupa Birliği Ülkeleri, Amerika, Kanada ve tabii Türkiye'de fırınlar, maalesef insan saçından üretilen L-cyctein katılmış un kullanmaktadır. Hâlbuki Endonezya'da sentetik malzemeden üretim yapılmaktadır" 

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Mehmet Ali Bulat'da konuyla ilgili şu ifadeleri paylaştı:

"unun içinde, kıvam almasını, çabuk yoğurulmasını ve ekmek pişerken içinin de rahat pişmesini sağlamak için mutlaka bir miktar L-cystein katmaları gerekiyormuş. Öyle diyorlar. O yüzden de fabrikalar unu miks ederken bu aminoasidi de katıyorlarmış… Tabii ki size L-cystein demiyorlar. Ne diyorlar? E 920, E 921, E 910! Bunların ne olduğunu söylemiyorlar. Bunlar işte size sözünü ettiğim o aminoasit. Siyah saçlı insanların baş kılı, domuz kılı ve kaz-ördek tüyünden yapılan bir katkı maddesi.

Bugün bu maddenin en büyük üreticisi Çin (% 90)! Çin'de siyah saçlı erkek çok… L-cystein de en çok siyah saçlı insanın kılında bulunduğu için berber atıkları bu iş için kullanılıyor. Daha kolay elde edildiği ve ucuz olduğu için…

Ekmekte iştah kaçıran madde

Hamurun daha rahat işlenmesi için unlu gıdalarda domuz kılı yada insan saçından elde edilen katkı maddelerinin kullanıldığı belirtiliyor. Bunlardan biri de son zamanlarda özellikle ekmekte kullanılan domuz katkı maddesi olan 'L-sistein' (L-cysteine). Bu maddenin Çin'de üretilip, diğer ülkelere ihraç edildiği kaydediliyor. E920 koduyla bilinen L-sisteinin genelde kanatlı hayvanlar, insan saçı ve domuz kılından elde edildiği biliniyor.

Zaman zaman gündeme gelen gıdalardaki skandallar konusu tüm dünyada giderek önem kazanıyor. Gün geçmiyor ki, sütlü, unlu, şekerli ürünler ile çay, yağ ve daha nice ürünlerle ilgili sağlık skandalları haberleri gündeme gelmesin. Bunlarda biri de son zamanlarda özellikle ekmekte kullanılan domuz katkı maddesi olan 'L-sistein' (L-cysteine). Sağlığımızı tehdit eden bu maddeler, birçok hastalıklara da davetiye çıkartıyor.

Hamurun daha rahat işlenmesi için başta ekmek olmak üzere hammaddesi insan saçı ve domuz kılı olan "L-sistein" adlı katkı maddesinin kullanılması tepki çekiyor.

Aslında hamurun asidini artırmak, su kaldırma oranını yükseltmek ve bayatlamasını geciktirmek için hamura çok fazla katkı maddeleri katılıyor ancak, L-sistein maddesinin katılması, herkesin iştahını kaçırıyor. Ürünlerin içinde ne gibi katkı maddelerinin kullanıldığını gösteren etiketlerin olmaması ise tüketicilerin en çok endişe duyduğu bir durum.

YÜZDE 90'I ÇİN'DE ÜRETİLİYOR

Bu maddenin Çin'de üretilip, diğer ülkelere ihraç edildiği kaydediliyor. E920 koduyla bilinen L-sisteinin genelde kanatlı hayvanlar, insan saçı ve domuz kılından elde edildiği biliniyor.

Halkın artan talepleri doğrultusunda, gıda şirketlerinin, gıdalarda hayvansal kaynaklı olmayan L-sisteini istedikleri kaydediliyor.

Dünyada, Müslümanlar, Yahudiler ve vejetaryenler genelde pahalı da olsa sentetik olarak üretilen L-sisteini tercih ediyor.

2011'de öncü bir aminoaist üretici şirketi, Çinli tedarikçi firmasından aldığı resmi açıklamaya göre, sisteinin ana kaynağının ördek tüyü yada insan saçı olduğunu açıklamıştı.

Başka gıda maddeleri şirketinin bir ürün yöneticisi ise Ağustos 2010 yılında yaptığı açıklamada, "Bugün L-sisteinin ana kaynağı insan saçı ve ördek tüyleri değil, domuz kılıdır' demiş ve bu maddenin yüzde 90'ının Çin'den temin edildiğini belirtmişti.

BBC ve VRG'nin konuyla ilgili haberlerine göre, bir başka gıda uzmanı ise bugün L-sisteinin ana kaynağının insan saçı olduğunu, bunun tedarikinin az olması durumunda ise destek olarak ördek tüyü yada domuz kılı kullanıldığını ifade etti. Aynı yetkili, sisteinin daha ucuz olması nedeniyle Hindistan ve Çin'in tercih edildiğini dile getirdi.

Jinqiang isimli Çinli berber, kesilen saçların toplanarak satıldığı haberlerini duyduğunu, fakat kendisinin hiçbir zaman kesilmiş saçlardan satmadığını söyledi. Kısa saçları toplayıp çöpe attıklarını dile getiren Jinqiang, uzun saçları ise müşterilerden izin alarak kendi berber salonunda kullandıklarını ifade etti. Bazı bayan müşterilerin kesilmiş uzun saçlarını toplatıp götürdüğüne dikkat çeken Çinli berber, izin veren bayan müşterilerin saçlarını takma saç olarak hazırlayıp, diğer bayan müşterilere sattıklarını kaydetti.

Gıda Katkı Maddeleri" width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/GK-CagVIQBI?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Ekmeğin içindeki 'L-sistein' nedir? Berberlerdeki saçlar ve domuz kılları toplanıyor... Dikkat kıllı ekmek öldürüyor...

Paketli gıdalarda kullanılan gıda katkı maddelerinin çoğu şüphelidir. Bakkaldaki ve ya market raflarındaki ekmek reyonunda yürürken düzinelerce paketlenmiş ekmek çeşidi bulacaksınız. Pazarlama hilelerine kanmayın ve her zaman doğrudan paketin arkasına bakın ve içinde hangi malzemelerin kullanıldığını okuyun. Paketlenmiş gıdalarda bizim ülkemizde onay verilse de dünyanın diğer bölgelerinde aslında yasaklanmış birçok katkı maddesi vardır.

Zararlı katkı maddelerinin neden hala market raflarımızdaki ürünlerde kullanıldığını bilemiyoruz. Zararlı içerikleri olan katkı maddeleri ile üretilen gıda ürünleri ülkemizde yasal olabilir ancak kontrolü elinize alıp yemediğinizden emin olabilirsiniz. İşte paketlenmiş ekmekte kaçınılması gereken katkı maddeleri...

ekmek.jpg

PAKETLİ EKMEKLERDEKİ POTASYUM BROMAT'A DİKKAT

Bu oksitleyici madde, hamuru güçlendirdiği ve pişirme süresini kısalttığı için ekmeklerde kullanılır ve bu da büyük şirketlerin büyük ölçekli ekmek üretimi için paradan tasarruf etmelerini sağlar. Potasyum bromat Amerika Birleşik Devletleri'nde yasaldır, ancak Kanada, AB, Brezilya, Güney Kore ve Çin dahil olmak üzere birçok ülke katkı maddesini yasaklamıştır. Neden? Niye? Japonya'da 1982'de yapılan bir araştırma, farelerde incelendiğinde tiroid, böbrek ve diğer vücut kısımlarında kansere neden olabileceğini gösterdi. Genellikle potasyum bromatla yapılan fast food ekmeğine dikkat edin.

ekmek-katki-maddesi.jpg

PAKETLENMİŞ EKMEKTEKİ RAFİNE TAHILLAR

Rafine tahıllar beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz kraker ve beyaz ekmeklerde bulunur. Bu beyaz yiyeceklerden uzak durun, çünkü onları beyaz yapan rafine tahıllar kalp krizi riskimizi yüzde 30 artırabilir ve bizi insülin direncine ve yüksek tansiyona karşı daha savunmasız hale getirebilir. Hiçbir pazarlamacı bu terimi paketin önüne koymaya cesaret edemeyeceğinden, bu bileşeni beslenme etiketinde kontrol ettiğinizden emin olun.

ekmekler.jpg

PAKETLENMİŞ EKMEKTEKİ YÜKSEK FRUKTOZLU MISIR ŞURUBU

Bu madde şekerlemelerde, atıştırmalıklarda, paketlenmiş yiyeceklerde ve bazı ekmek ürünlerinde kullanılan bir tatlandırıcıdır. Sofra şekerine kimyasal olarak benzer olmasına rağmen, sağlık uzmanları bu katkı maddesinin Amerikan obezite salgınına katkıda bulunup bulunmadığını sorguladılar. Bazı sağlık otoriteleri buna “zehir” diyecek kadar ileri gitti . Sağlık riskleri gerçektir, bu yüzden bu mısır ürününden uzak durun.

PAKETLENMİŞ EKMEKTEKİ AMONYUM SÜLFAT

Bu katkı maddesi ekmeğe konur ve evet, amonyak yerlerinizi temizlemek için kullandığınız şeydir. Amonyum sülfatta azot var. Küçük miktarlarda yenildiğinde ve eser miktarlarda yemek için kullanıldığında resmi olarak güvenli kabul edilse de, mutfağımı temizleyen hiçbir şeyin vücuduma girmesini istemiyorum. Buğday ekmeğinde sinir bozucu bir şekilde amonyum sülfat kullanıyor .

ekmekteki-tehlike.jpg

PAKETLENMİŞ EKMEKTEKİ İNSAN SAÇINA DİKKAT

L-sistein bu madde ekmek ve kurabiye hamuru ürünlerinde kullanılmaktadır. Neyden yapılmıştır? Ördek tüyü ve insan saçından elde ediliyor. Potasyum bromatın eklenmesine benzer bir nedenle ekmeğe eklenen bir amino asittir ve büyük ölçekli fabrika üretimini hızlandırmaya yardımcı olur. Bilim insanlarına göre, "Bazı L-sistein laboratuvarlarda doğrudan sentezlenirken, çoğu ucuz ve bol doğal bir protein kaynağından elde edilir: insan saçı. Saç asitte çözülür ve L-sistein kimyasal bir işlemle izole edilir, ardından paketlenir ve ticari ekmek üreticilerine gönderilir.

L - SISTEIN NEDEN ÜRETİLİR?

Bu maddenin en büyük üretici Çin'dir. Almanya ve Japonya'da da üretilmektedir. Genellikle berberlerden toplanan insan saçı ve domuz kıllarından üretilen L-sistein ayrıca kaz-ördek tüyleri ve boynuzdan da üretilebilmektedir.

Epilasyon yaptıranlar dikkat! Bilim insanları lazer epilasyon ile kanser arasındaki ilişkide son verileri paylaştı...Epilasyon yaptıranlar dikkat! Bilim insanları lazer epilasyon ile kanser arasındaki ilişkide son verileri paylaştı...

Ayçiçek yağı dost mu düşman mı? Tüm yemeklerde kullanılıyor ne kadar sağlıklı? İşte en net cevaplar...Ayçiçek yağı dost mu düşman mı? Tüm yemeklerde kullanılıyor ne kadar sağlıklı? İşte en net cevaplar...

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası