aynısefa bitkisi ne işe yarar / Aynısefa Bitkisi, Yağı, Kremi ve Faydaları ile Tüm Kullanım Alanları - Nefis Yemek Tarifleri

Aynısefa Bitkisi Ne Işe Yarar

aynısefa bitkisi ne işe yarar

Aynısefa nedir, faydaları nelerdir? Aynısefa bitkisi nasıl kullanılır?

Aynısefa nedir, faydaları nelerdir? Aynısefa bitkisi nasıl kullanılır?

funduszeue.info

Turuncu çiçekleriyle botanik bir bitki olan aynısefa bitkisi; bahçe nergisi, altıncık, marigol, souci, ölü çiçeği olarak da bilinmektedir. Yetişmesi oldukça basit olan bu bitki, hem bahçeleri süslemekte hem de sağlığa iyi gelmektedir.

Boyu metreye kadar uzayabilen genellikle sarı veya turuncu parlak yaprakları ile öne çıkan bu bitki; antibakteriyel, antifungal ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.

Cildi etkileyen çeşitli rahatsızlıkların yanı sıra enfeksiyonları ve mantarı tedavi etmede, kanserin tedavisinde ve ağrı ve iltihap azaltıcı olarak kullanılmaktadır.

Peki, aynısefa bitkisinin faydaları nelerdir? Aynısefa nasıl kullanılır?

AYNISEFA FAYDALARI NELERDİR?

Aynısefa bitkisinin sağlığa birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle aynısefa bitkisiyle hazırlanan çaylar, sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Hem bağırsak astarlarını hem de mideyi koruyan aynısefa; gastrit, mide kanseri gibi olumsuz etkileri mümkün olduğu kadar devre dışı bırakmaya yardımcıdır.

Antibakteriyel özelliği bulunan aynısefa bitkisi, küçük kesiklerde mikropların oluşmasını engellemek için kullanılabilmektedir. Aynısefa bitkisinin bilinen diğer faydaları ise şu şekildedir:

Safra kesesine destek olarak tıkanmayı ortadan kaldırır. Doğal bir müshil etkisi görerek vücuda destek olur. Düzensiz hücre büyümelerini engeller. Cilt sağlığını destekler. Adet dönemlerini düzenlemekte yardımcıdır. Menopozda ateş basması, baş ağrısı, mide bulantısı veya kusmayı azaltır. İtihaplara iyi gelir. Krampları sakinleştirir. Hemoroit ve mide ülseri için faydalıdır. Sinir sistemini düzenler. Uykusuzluk sorununu çözmek için önerilir. Ağız sağlığını destekler. Dişeti iltihabı, diş boşlukları ve plakların oluşumunu engeller. Boğaz ağrısını yatıştırır. Ateşi düşürmeye yardımcıdır. Karaciğeri temizler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hipertansiyon ve kalp hastalıklarına iyi gelir. Nefes darlığı ve ödemlerden kurtulmak için birebirdir. Vücudu toksinlerden temizler. Bu çiçekle yapılan kremler eklem, bel, sırt, boyun ağrılarına iyi gelir. Yaşlılıkla veya güneş sebebiyle meydana gelen lekeleri yok eder. Sivilce lekelerini iz bırakmadan iyileştirir. Çocuklarda oluşan isiliklere iyi gelir. Ayaklarda oluşan kaşıntılı mantarlarda etkilidir. Ayak ağrılarını giderir.

Aynısefa nedir, faydaları nelerdir? Aynısefa bitkisi nasıl kullanılır?

AYNISEFA SABUNU NEYE İYİ GELİR?

Özellikle yıpranmış ve çatlamış ciltler için oldukça etkili olan aynısefa sabunu, cildin daha pürüzsüz ve yumuşak olmasına yardımcı olmaktadır.

Aynı zamanda cildin esnekliğini artıran bu sabun, sivilce ve sivilce izlerine karşı da oldukça etkilidir.

Aynısefa nedir, faydaları nelerdir? Aynısefa bitkisi nasıl kullanılır?

AYNISEFA NASIL KULLANILIR?

Aynısefa bitkisinin çayı, yağı ve sabunu, düzenli ve dengeli bir şekilde kullanıldığında insan sağlığı konusunda oldukça etkilidir. Aynı zamanda krem şeklinde de kullanılabilen bu bitkinin herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Aynısefa bitkisinin çiçeği uçucu yağlar ve şeker olarak bilinen maddeler içermektedir. Aynısefa bitkisinin faydalarından yararlanmak için çayını demlemek en idealidir. Hem sıcak hem de soğuk servis ederek bağışıklık sisteminize destek olabilirsiniz.

Aynısefa çayı hazırlanışı:

Bir çay kaşığı kurutulmuş aynısefa bitkisini su bardağı dolusu kaynar suya ilave edin. Daha sonra üstü kapalı olarak dakika demlemeye bırakın. Demlenen çayı süzüp günde en fazla 3 bardak olacak şekilde tüketebilirsiniz.

Aynısefa nedir, faydaları nelerdir? Aynısefa bitkisi nasıl kullanılır?

Google News ile Takip Et

Aynısefa(Calendula) Nedir? Faydaları ve Zararları

Görüntüsüyle olduğu kadar sağlığa faydaları ile ön plana çıkan aynısefa bitkisinin nasıl kullanıldığını, yetiştirilmesi ile ilgili ipuçlarını ve kullanımı esnasında dikkat edilmesi gerekenleri öğrenmek isterseniz içeriğimizi okumaya devam edin.

Aynısefa(Calendula) Nedir? Faydaları ve Zararları-1 - Saç Bakım GüzellikAynısefa(Calendula) Nedir? Faydaları ve Zararları-2 - Saç Bakım Güzellik

Aynısefa Nedir?

Kuzey Amerika, Güneydoğu Asya, Akdeniz çevresinde yaygın olarak yetişen Aynısefa (Calendula), sarı ve turuncu renklere sahip bir bitki. Latince adı Calendula officinalis olan bitki, bahçe nergisi ve karanfil çiçeği isimleriyle de tanınan türdeşine (Calendula tagetes) görünüm bakımından epey benziyor. Ancak officinalis türünden elde edilen özlerin, birçok tedaviyi destekleyici özelliğe sahip olduğu düşünülüyor.

Asırlardan beri geleneksel tıp yöntemlerinde kendisine yer bulmayı başaran aynısefa çiçeği, hem harici hem de içecek olarak tüketilebilir. Harici kullanım, genelde bitkiden elde edilen yağın merhemlere, kremlere, balsamlara eklenmesiyle gerçekleşir. İçecek olarak tüketimi söz konusu olduğunda ise yaprakları kuru ya da yaş olarak kaynar suya atılarak bir süre demlenir.

Aynısefa(Calendula) Nedir? Faydaları ve Zararları-3 - Saç Bakım GüzellikAynısefa(Calendula) Nedir? Faydaları ve Zararları-4 - Saç Bakım Güzellik

Aynısefa Nasıl Kullanılır?

Aynısefa bitkisi özelinde en yaygın kullanım şekli, çay olarak demleme yöntemidir. Aynısefa çayı demlemek için bir demlik içerisine çiçeğin kurtulmuş yapraklarından iki çay kaşığı kadar ekleyebilirsiniz. Bir sonraki aşamada yaprakların üzerine sıcak su döküp 10 dakika kadar demlenmesini beklemeniz gerekiyor. İçim kolaylığı sağlaması için dilerseniz çayınıza tarçın, vanilya ya da bal ekleyebilirsiniz.

Aynısefa bitkisi ile cilt, saç, ayak ve tırnak bakımı rutininizi zenginleştirmek isterseniz, kuru yapraklarından yağ elde etmeyi düşünebilirsiniz. Topikal uygulamalarda kullanımı son derece yaygın olan aynısefa çiçeği yağı üretimi için maserasyon yönteminden faydalanabilirsiniz. Bağcılıkta kullanılan bu yöntem dahilinde önceden kuruttuğunuz ya da dışarıdan satın aldığınız aynısefa çiçeği yapraklarını bir kavanozun içerisine özenle yerleştirin. Ardından üzerini tamamen kaplayacak şekilde zeytin, ayçiçek veya susam yağı dökün. Yağ dolumunu tamamladıktan sonra kavanozu, mutfağınızda doğrudan güneş görebileceği bir yere koyun. 4 ila 8 hafta arasında değişen olgunlaşma sürecinin sonunda, kavanozdaki yağı bir tülbent ya da ince delikli süzgü yardımıyla süzün ve şişeleyin.


Aynısefa yağını, güneş almayan bir yerde ve ağzı sıkıca kapalı şekilde saklanması şartıyla 2 yıl boyunca güvenle kullanabilirsiniz. Yağı, cildinize doğrudan uygulayabileceğiniz gibi merhem ve krem yapımında da formülünüze ekleyebilirsiniz. Kendi bakım kreminizi kendiniz üretmekten hoşlanıyorsanız, balmumu ile aynısefa ve çay ağacı yağlarını içeren formülü denemeye öncelik verebilirsiniz. Bu arada, Çay Ağacı Yağının Tüm Faydaları başlıklı yazımızda formülde yer alan uçucu yağ ile ilgili tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Aynısefa(Calendula) Nedir? Faydaları ve Zararları-5 - Saç Bakım GüzellikAynısefa(Calendula) Nedir? Faydaları ve Zararları-6 - Saç Bakım Güzellik

Aynısefa Bitkisi Nerelerde Yetişir?

Aynısefa bitkisi, Kanada’dan Güney Kore’ye kadar uzanan geniş bir coğrafyaya özgü, hoş görünümlü bir bitkidir. Tohumdan çoğaltılan aynısefanın ekimi için en ideal dönemler ilkbahar ve yaz aylarıdır. Ilıman kuşaktaki ülkelerde yıl boyunca çiçekli olan bitki, genelde yaz mevsiminde hasat edilir. 

Aynısefa çiçeği, belirli koşullara dikkat edildiği takdirde yetiştirmesi son derece kolay bitki türlerindendir. Kısa sürede hasat edilebilir hale gelmesi için saksısını kısmi gölge olan bir yerde konumlandırmanız gerekir. Ayrıca doğal görünümünü koruyabilmesi için toprağını hafif nemli tutmanız yeterlidir. Kuraklığa karşı kısmen dayanıklı olan bitki, çoğu toprak türüne kolayca uyum sağlar.

Aynısefa(Calendula) Nedir? Faydaları ve Zararları-7 - Saç Bakım GüzellikAynısefa(Calendula) Nedir? Faydaları ve Zararları-8 - Saç Bakım Güzellik

Aynısefa Faydaları Nelerdir?

Aynısefa bitkisi neye iyi gelir sorusuna birçok farklı yanıt verebilmek mümkündür. Aynısefa çiçeği faydaları söz konusu olduğunda akla ilk gelen etkisi cilt sorunlarının giderilmesine sağladığı katkıdır. Bitkiden elde edilen yağ ve kremler, kolajen üretimini destekleyici özelliği sayesinde ciltte oluşan çatlakların tedavi sürecini hızlandırıcı etkiye sahiptir. Bu etkilerine ilaveten isilik, egzama, sedef, cilt mantarı, sinek ısırığı, cilt lekesi gibi sorunlar nedeniyle oluşan rahatsız edici etkenlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Tıpkı aynısefa gibi yaşlanma karşıtı, ton dengeleyici, çatlak ve yara iyileştirici, nemlendirici etkiye sahip doğal bir çözüm arıyorsanız, Centella Asiatica (Gotu Kola) Nedir? başlıklı içeriğimize göz gezdirebilirsiniz.

Aynısefa bitkisinin faydaları, elbette cilt ile sınırlı değildir. Çiçeğinden elde edilen yağı şampuan ya da bakım kremi ile karıştırıp saçınıza uygulayabilirsiniz. Aynısefanın içerisindeki organik bileşenler, saça çok daha yumuşak bir yapı kazandırır. Saç derisini besleyici etkisiyle ön plana çıkan bitki, doğal nem dengesinin korunmasını destekler. Böylece saçlar, sağlıklı ve parlak görünüme kavuşur. Aynısefa dışında saç tellerinizin güçlenmesine katkı sağlayacak diğer seçeneklerin neler olduğunu merak ediyorsanız, birkaç dakikanızı Saçınızda Kullanabileceğiniz 4 Bitkisel Yağ başlıklı içeriğe ayırabilirsiniz.

Aynısefa, aynı zamanda sindirim sistemi sağlığı açısından faydalı bitkiler arasında yer alıyor. Kuru yaprakları kullanılarak demlenen çay, ülser ve gastrit gibi rahatsızlıkların belirtilerinde azalma sağlar. Ayrıca mide ve bağırsak astarının güçlenmesi, sindirimin kolaylaşması gibi faydaları mevcuttur. Benzer bir etkiye, adet döneminde meydana gelen sancılar için de sahiptir.

Aynısefa(Calendula) Nedir? Faydaları ve Zararları-9 - Saç Bakım GüzellikAynısefa(Calendula) Nedir? Faydaları ve Zararları - Saç Bakım Güzellik

Aynısefa Bitkisi Zararları Nelerdir?

Aynı sefa bitkisi, bazı kişilerde alerjik reaksiyona yol açabiliyor. Eğer cildinizin bitkiden elde edilen yağa karşı nasıl bir reaksiyon vereceği konusunda şüphe duyuyorsanız, geniş topikal uygulama yerine elinizin üzerindeki küçük bir bölgede test etmeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca düzenli bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışmadan aynısefayı bitkisini kullanmamalısınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası